Ti-am zis si pe topicul celalalt.
Ce ai zis tu acolo, primele lucruri ingrosate, sunt povesti.
KGB-ul s-a infiintat prin anii 50. Cum si de ce l-au omorat ei pe Iorga, nu o sa stim niciodata.
Sau tu vrei sa te credem pe tine pe cuvant? Sau pe cei care fac propaganda legionara?
"Capitanul" tau nu a fost altceva decat un nazist. Din cate se zice, cica nu a fost nici roman, ta-su avand origini ucrainene si ma-sa nemtesti.
A vazut ca fascismul era la putere in Italia si Germania si a vrut si el. A fostseful unui partid de asasini, atat.
Sunt frumoase povestile astea in care el e erou si martir dar nu sunt adevarate.
Aia cu "atrocitatea cea mai mare din secolul XX, care a fost uciderea Căpitanului." e la fel de frumoasa si adevarata ca asasinarea lui Iorga de catre KGB.
Coloportezi cu nesaț minciuni și vituperări, exact același lucru faci ca pe celălalt topic. Nu ai dreptate in niciun loc.
1. Am vrut să scriu NKVD, m-am grăbit, am recunoscut. De 5 ori ai repetat greșeala mea.
Dacă sunt malițios , aș putea și eu repeta greșelile tale, uneori de tipul Vanghelie-Guță, gen "să aibe", dar nu-ți voi căuta printre miile de postări. Știu bine că așa ai scris, dar errare humanum est, nu mă leg ca de un fir maladiv de orice breșă, ci incerc să văd forma finală.
Și da, un agent al serviciilor secrete sovietice(acum sper că nu sunt probleme) l-a asasinat. Traian Boieru se numea. Inclusiv Neagu Djiuvara lao emisiune a confirmat asta, spunând că e "foarte curios cum a fugit acest răzvrătit drept la Moscova, după exact o zi de la asasinat". Grăitor.
Aștept să-l faci și pe Neagu nazist, fascist, legionar.
2. Basnele cu originea multietnică sunt exagerate de totți teribiliștii, de toți neocomuniștii maoiști morți de beți prin șanțuri și de toți frustrații care bagă prenandez de dragul idealurilor anarhist. Cu ei te confunzi, când afirmi asta.
Citește memoriile lui Petre Țuțea, Mircea Eliade, ia ultima carte a lui Sorin Lavric, ia volumul mare despre Mișcarea Legionară realizată de Academie, și , mai ales, memoriile marelui fillolog Sextil Pușcariu. Și pe ăștia aștept să-i faci naziști, mincinoși și legionari, doar nu sunt de acord cu tine.
NICĂ'IERI nu apare cuvântul ucrainean.
Dar e normal, prozeliții fervenți și orbiți de ură iși fac biblie din Wikipedia, saituri comuniste și bloguri.
Partea germană, da, un străbunic sau o străbunică era austric in Bucovina. Asta demonstrează că Legiunea era tolerantă. Au intrat și evrei, și ucrainieni, și lipoveni, și aromâni in ea. DA! Pentru că ea implică răspândirea unui nou duh național. Dacă l-ai citit pe Blaga, te-aș duce cu gândul chiar la o matrice stilistică, la un fond inconștient care, indiferent de bombardamentele conștientului, rămâne neschimbat, implacabil. Asta era Dragostea de Aproape, Neam și Dumnezeu la Legionari.
Dar tu, prin viziunea că, "are un bunic neromân, nu mai e român", eși mai nazist decât oricine.
Tu ești, in fapt, un nazisto-comunist, in tine s-au impletit ambele ideologii cu succes in mod teandric. Este uluitor, ești bun de Discovery.
3. Căpitanul nu a fost fascist prin nimic. Nu a urât pe nimeni, a răbdat tot, Lupta asta a fost spirituală.
La fel și cu faptul că era criminal. Criminal fără crimă! S-a mai auzit așa ceva?
Din toată Legiunea , care adună cu simpatizanți mai mult de 1 milion de oameni( și nu voi zice asta citând "Buna Vestire" ssau "Neamul românesc", ci tot din istorcii de azi, gen Neagu), s-au petrecut fapte reprobabile următoarele:
Asasinarea lui Stelescu, Asasinarea lui Duca. Restul, deja, nu știu dacă mai pot fi comentate. Armand Călinescu a fost un slugoi a lui Carol, asupritor, criminal a 252 de legionari minimmum(doar din ordonanță). Desigur chiar dacă ar fi ucis 1 milion de oameni direct sau indirect, tot nu i-ar fi putut fi scuzată uciderea, dar nu a fost el vreun sfânt.
Perioada codrenistă, Adevărată Legiune deci, din un milion și ceva de oameni a adus 2 grupuri de teribiliști care au comis două crime. Fă un raport, compară, judecă. Aici e treaba ta.
oricum, au fost mai puține crime decât au făcut liberalii, țărăniștii și alții.
Apropierile cu fascismul sunt iluzorii și nefondate, mă indoiesc că știi ce e acela fascism, nazism, iar despre legionarism nici nu mai vorbesc, că n-ai ințelege oricum.
4. Valul de uri spumegoase și calomnii corozive pe care-l improști nedrept este fals. "bine le-au făcut la criminali",
Eu iți voi da u exemplu concret. Lângă Cluj este comuna Chinteni, bănuiesc că o cunoști, e chiar la ieșirea dinspre Iris, știi tu. În acea comună este satul Băbuț, pe unde are un prieten istoric rude , de unde-și are de fapt obârșia.
În primăvara lui 34, deci inainte ca legionarii să comită unul din cele 2 asasinate, a fost o vreme extrem de ploioasă, cu inundații. Stundenți și tineri legionari au venit să ajute oamenii din sat, să diguiască la râu, pentru ca pârăul, râul ieșise din matcă. Au construit și o troiță, ea este acolo. Dacă vrei, ți-o voi și arăta.
În tot acest timp, ce au născocit prefectul și ceilalți, campanie electorală apropiindu-se?
Ei , incapabili să ajute și nepăsători la drama sătenilor și la pecetluirea agriculturii, neajutând cu nimic, ce au zis? hai să-i batem pe legionari, că , Vezi-Doamne, fac propagandă.
Zis și făcut. Au trimis jandarmii să-i bată pe toți legionarii de acolo. Printre ei iți spun de Pop Vasile și Morar Gavril, sunt numele ce le-a găsit prietenul meu istoric, și părintele-paroh Miholca. Amenzi, bătăi, arestări și chiar temniță pentru cei 2 de care ți-am zis.
Legionarii nu au opus rezistență, știind apleul Căpitanului la jertfire și martiraj.
Uite acțiune de martiraj pentru neam!
Dacă aș fi vrut să pară și mai dramatic , aș fi spus că era și În Săptămâna Mare, deci aproape de Paști.
Astfel de cazuri am mai găsit, in surse foarte norocase că au scăpat de Ministerului Adevărului din Pcr (ironia este voită), la Iași, Suceava, Buzău, etc.
Eu când am citit nu imi inchipuiam că cineva va avea vreun interes să le ascundă, așa că voi căuta articolele, cărțile, memoriile și ți le voi da.
Și, ca addenda, uite și apelurile Căpitanului, susținut și mai târziu, atunci când toți știau că regele il va aresta, dar el , știind că va fi omorât, tot a zis "Căpitanul râde de moarte!".
6 Decembrie 1935,
Carmen Sylva
LEGIONARI,
Scriu pentru familia noastră legionară. Pentru toți legionarii: din sat, din fabrică și din universitate.
Nu țin seamă de nici un fel de regulă impusă autorilor de cărți. N-am timp. Scriu in fuga condeiului, de pe câmpul de luptă, din mijlocul atacurilor. La ora aceasta suntem inconjurați din toate părțile. Dușmanii ne izbesc mișelește și trădarea mușcă din noi.
De doi ani de zile stăm legați cu lanțurile infamei cenzuri.
De doi ani de zile numele nostru și acela de legionar nu sunt tolerate in ziare decât pentru a fi insultate. Curge asupra noastră ploaie de mișelii in aplauzele dușmanilor și in speranțele lor că vom pieri. Dar acești cavaleri ai lașității, ca și stăpânii lor, se vor convinge, de altfel, in curând, că toate atacurile in care și-au acumulat nădejdile de nimicire a mișcării legionare, toate frământările și toate sforțările disperate, rămân incercări zadarnice. Legionarii nu mor. Drepți, nemișcați, neînvinși și nemuritori, privesc pururea biruitori la toate zvârcolirile urii neputincioase.
Îmi este indiferentă părerea pe care ar putea s-o aibă lumea nelegionară și nu mă interesează efectele pe care ele l-ar avea in acea lume.
Eu vreau ca voi, soldați ai unor alte orizonturi românești, citind aceste amintiri să recunoașteți in ele propriul vostru trecut și să vă aduceți aminte de luptele voastre. Să retrăiți suferințele indurate și loviturile primite pentru neam. Să vă umpleți inimile de foc și de hotărâre in lupta grea și dreaptă, in care v-ați incleștat și din care avem cu toții poruncă de a ieși: biruitori sau morți. La voi mă gândesc când scriu. La voi, acei care veți trebui să muriți, primind cu seninătatea strămoșilor Thraci, botezul morții. Și la voi, acei ce veți trebui să pășiți peste morți și mormintele lor, ducând in mâinile voastre steagurile triumfătoare ale Românilor.
Și, despre prima tabără de muncă:
"PRIMA TABÂRÂ DE MUNCÂ
8 MAI 1924
În ziua de 8 mai am plecat, unii cu trenul, alții pe jos. Total 26.
N-aveam nimic: nici sape, nici un fel de unealtă, nici bani, nici mâncare. Am tras la Lascăr, care ne aștepta bucuros.
" Bine ați venit, Domnilor, căci târgul Ungheni e plin ca un stup de jidani. Poate, văzându-vă, iși vor mai tăia din obrăznicie. Noi, o mână de creștini, suntem terorizați de ei.
În sfârșit s-au format mai multe delegații care să meargă pe la casele creștinilor să ceară cu imprumut sape, hârlețe și alte unelte trebuitoare. A doua zi ne-am dus la locul de pe malul Prutului. Preotul satului ne-a făcut o rugăciune. Mai mult de o săptămână am muncit cu toții, să ajungem la pământul sănătos, căci spre nenorocul nostru pe locul acela, timp de 50 de ani tot târgul aruncase gunoi care ajunsese in unele locuri până la 2 m grosime. Ajutați de câțiva cărămidari de meserie, dintre care mi-aduc cu drag aminte de moș Chiroșca, am inceput să frământăm lutul și să facem cărămizi. Eram impărțiți in echipe de câte 5 și fiecare făceam câte 600 de cărămizi, in total 3.000 de cărămizi pe zi. Mai târziu, când numărul nostru a crescut, făceam și mai multe, muncind de la 4 dimineața până seara. Problema cea mai mare era masa. La inceput ne-au ajutat oamenii din Ungheni, mai târziu ne-au venit alimente și de la Iași. Bătrânii, atât profesorul Cuza cât și profesorul Șumuleanu, priveau cu oarecare neîncredere incercarea noastră. Găseau că e ceva copilăresc, că nu vom putea ajunge la nici un rezultat, După un timp insă au inceput să aprecieze ceea ce făceam și să ne ajute.
Când a venit Corneliu Georgescu la Iași, retrăgându-se de la Universitatea din Cluj, unde făcuse un an la Farmacie, de comun acord cu ceilalți, am dat la cărămidărie cei 17.000 lei pe care ii strânsesem noi din donații, cât timp am stat la Văcărești.
Totuși problema hranei fiind grea, am luat in Iași o grădină de 1 ha de la d-na Ghica spre a semăna, cu alte echipe de studenți, zarzavaturi și cele necesare hranei la Ungheni, așa incât munca noastră era acum impărțită in două: o parte din studenți lucrau la Ungheni, o alta la Iași la grădină. Studenții făceau cu schimbul: fiecare câte trei-patru zile.
Prima noastră tabără de muncă a avut efectul unui inceput de revoluție in mentalitatea curentă. Toată lumea din jur " țărani, muncitori și, nu mai puțin, intelectuali " se aduna plină de curiozitate să ne privească. Această lume era invățată să-i vadă pe studenți plimbându-se eleganți pe strada Lăpușneanu sau cântând cântece de veselie in jurul meselor din berării, in ceasurile lor libere. Acum ii privea cum frământă lutul cu picioarele, plini de noroi până la brâu, cum cară apă din Prut cu căldările, cum stau aplecați pe sapă sub arșița soarelui. Lumea asista la sfârșitul unei mentalități stăpânitoare până atunci: e rușine pentru un intelectual să muncească cu brațele, mai ales in muncile greoaie, rezervate in trecut robilor sau claselor disprețuite.
Cei dintâi care au ințeles valoarea, din acest punct de vedere, a taberei, au fost tocmai cei din clasele disprețuite.
Țăranii și muncitorii, despărțiți sufletește de celelalte categorii și sfioși, pentru că munca lor nu era prețuită, s-au luminat la față, văzând in aceasta, din primul moment, un semn al prețuirii muncii istovitoare și a prețuirii lor.
Ei s-au simțit onorați și poate au intrezărit in viitor zile mai bune pentru ei și pentru copiii lor.
De aceea, din puținul pe care-l aveau, ne aduceau zilnic, cu drag, hrană.
**
Viața studențească curgea liniștită, manifestații și incidente nu mai erau. Munceam plini de voie bună, de nădejdi, cu gândul că in curând vom avea casa noastră."
Îți voi mai trimite-
Încă odată: apelez la tine să spui Adevărul și numai Adevărul, căci pâna acum doar basne de internet ai spus.
LE: http://www.youtube.com/watch?v=VMuEFvziiFI
Fii atent ce spune despre jertfă! "Priviți-i in ochi pe toți tiranii voștri! Îndurați cu resemnare orice lovitură! Suportați orice chin! Căci jertfa noastră, a tuturora, va fi temelia de fier..."