FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Discuții Generale Despre Fotbalul Extern

«167891017»
Alexandru H.08.09.2011 10:28

Vlad Bogdan was reported pentru limbaj suburban si lipsa celor 7 ani de acasa.

stockton08.09.2011 10:30

Fenomenala echipa condusa de Cruyff (mai nou) marcheaza la unicul sut pe poarta in min. 90....si un gentleman adevarat in persoana lui Hiddink.

Ca tot a venit vorba...Hiddink e mult peste Cruyff in antrenorat.

Adrian08.09.2011 10:40

Iar ignora redondo niste argumente si niste dovezi care demonstreaza ca nu are habar despre ce vorbeste. Nu conteaza, ne-am obisnuit cu asta.

In conditiile astea cred ca nu mai are rost sa stam la discutii cu acest specimen.

Din moment ce nu aduce argumente, doar vorbe, din moment ce nu stie nimic dar se crede cel mai tare si din moment ce el are dreptate doar pentru ca "esti mai tanar", e clar.

In incheiere, un video pentru fanii lui Mou :D

stockton08.09.2011 10:47

Adita trebuie sa te mai nasti de 3 ori pana sa ajungi la nivelul meu si sa ai suficienta cultura forbalitica...esti in pom efectiv. Faci comparatii tampite cu jucatori pe care nu i-ai prins, confuzii uriase, legaturi ciudate etc...nu stii legile aplicate in timp, schimbari de sisteme, prea multe sincer. "Specimenul asta" te-a depasit mereu si de asta ai aplicat tactici murdare. Asta cu "eu sunt informat despre Cruyff de pe net" e ca aia cu "eu sunt perfect informat privind juniorii si republicanii Stelei care joaca finale nationale". Grav e ca ai mult fani. Esti ca un fel de Kenny Bania.

red&blue_boy08.09.2011 10:48
Red&blue, iti spun tie o treaba ca ala e aerian rau de tot. Antrenor fantastic...Otto Rehhagel. A dus o nou promovata ca Bremen din primul an in lupta pentru titlu pierdut la golaveraj!, a promovat o echipa ca K'lautern si a luat cu ei titlul din primul an! Si nu cu Bayern, intelegi unde bat... Cruyff a realizat ce a realizat cu cine? Cu Ajax si Barca care in campionatele lor sunt mereu in cele mai bune doua echipe...mersi! Adica e totuna sa castigi un titlu sa zicem ori cu Milan ori cu Genoa? SA iei un EURO nu cu Spania, Franta sau Germania, ci cu o echipa ca Grecia care n-avea deloc individualitati! Asta e antrenor urias, nu Cruyff. Cine vorbeste de noroc la EURO 2004 habar n-are ce spune...faptul ca la eliminatorii batea mereu cu 1-0 din gol cu capul nu mai e intamplare, e studiu de sute de ore si arta de antrenor.

Eu am fost de acord cu Adrian la faza ca la Barcelona Cruyff inca are un cuvant de spus, chiar Guardiola n-ar fi antrenat poate la ei fara sa fi intervenit olandezul. E un antrenor mare, insa a beneficiat si de o echipa buna, dar fotbalul total l-a promovat Michels.

De acord cu ce spui despre Rehhagel, am citit ce ai scris despre el si Hitzfield. Stiu de performantele sale cu Werder si 'Lautern, urmaream campionatul Germaniei pe Dsf sau Sat 1 !

Asta ziceam si eu intr-un comentariu anterior, ca un antrenor mare nu e neaparat unul care a castigat trofee, ci si unul care a adus ceva nou in fotbal,precum Michles sau Sacchi. Sau un antrenor care a reusit sa faca performanta cu echipe mai putin cotate , gen Rehhagel sau Clough.

Eu as vrea sa-l vad pe Guardiola antrenand o echipa mai putin cotata, eventual chair Barcelona fara Messi, Xavi si Iniesta.

Guardiola a jucat un deceniu la Barca si face parte din Dream team-ul ei. Redondo a jucat cativa ani la Real si apoi, de bun ce era, l-au dat la Milan. De faza cu nationala Argentinei am mai vorbit. redondo era un super jucator de care nu era nevoie :))

Inseamna ca un jucator e bun doar daca joaca mult timp, cat mai multi ani? Redondo a fost mare cat a jucat, pentru mine printre cei mai buni pe postul sau, daca nu chiar cel mai bun. Vorbesc cel putin pentru perioada dupa '90, de cand urmaresc eu fotbalul. Daca n-ar fi avut nesansa cu accidentarile, cu siguranta ar fi fost mare si la Milan. Crezi ca Milan l-a luat de slab? Au profitat de oportunitatea ivita, l-au luat, nu putea nimeni sa prevada ca va avea cariera curmata imediat de accidentari.

Cat despre faptul cat a jucat la nationala, asa si Messi dupa ce arata la nationala nu pare chiar asa mare jucator...

P.s. si Redondo face parte din dream team-ul lui Real in anii in care a jucat pentru spanioli.

2006...semifinala cu Milan, gol Sheva anulat eronat...gol care ducea dubla in prelungiri.

2009...momentul Stamford Bridge...japca pe fata

2011...cu Arsenal la 2-3 la general cand mai erau 35 de minute Van Persie e eliminat eronat.

contra Realului au fost 3 meciuri diferite in ultima vreme in care C Ronaldo a avut 11m si nu s-a acordat

Supercupa de acum...penalty clar pentru Porto la 1-0 in min. 76 neacordat.

E buna Barcelona, cea mai buna, dar a beneficiat si de o conjunctura favorabila, de multe greseli de arbitraj pro in momente cheie.

Adrian08.09.2011 10:54
Adita trebuie sa te mai nasti de 3 ori pana sa ajungi la nivelul mu

Pana sa ajung la nivelul cucurigu de cate ori trebuie sa ma mai nasc?

Faci comparatii tampite cu jucatori pe care nu i-ai prins, confuzii uriase, legaturi ciudate

Ma confunzi cu unu' redondo.

"Specimenul asta" te-a depasit mereu si de asta ai aplicat tactici murdare.

Evident. Mai ales in discutia asta. Am aplicat tactica murdara de a aduce dovezi si argumente care sa sustina ceea ce zic eu si de nu a inventa prostii.

Eu nu sunt informat despre Cruyff de pe net. Te-am indemnat pe tine sa te informezi de pe net, pentru ca nu stii nimic despre el. Daca te informai, nu te faceai de rahat.

Din pacate, asta e nivelul tau, mai mult nu poti.

Cand oamenii iti aduc argumente si iti arata ca nu ai dreptate, schimbi subiectul, faci orice pentru a atrage atentia in alta parte, departe de tine, ca sa nu vada lumea ca te-ai facut de rusine.

Eu astept sa vad cum comentezi ce a zis Venables. Desi nu cred ca o vei face vreodata. Pentru a face asta ar trebui sa fii barbat, ceea ce tu nu esti.

stockton08.09.2011 10:55

@Red&blue...bravo! Cel mai bun comentariu. Ma bucur ca esti bine informat si ca vom mai avea ocazia sa vorbim pe astfel de teme.

PS Adrian este un produs al marketingului de dupa 2000...el nu a vazut ce am vazut noi in anii 90 si se vede clar asta...altfel ar fi stiu ca o comparatie Redondo vs Guardiola e stupida...in anii aceia sa fi spus ca e Guardiola peste erai luat la misto. Alexandru H, fan inrait al Barcei recunoaste clar asta deoarece este nascut in 81 si a prins perioada. Redondo concura cu Deschamps, Davids, Dino Baggio sau Albertini pe acel post si era de departe cel mai tehnic. Dar vezi, cota lui Guardiola a crescut enorm in 3 ani (nu mai conteaza ca a crescut ca antrenor)...a crescut brandul Guardiola si astfel necunoscatorii produsi de marketing fac asemenea erori....simplu!

Si-ar fi dat de asemenea seama ca era mai usor sa castigi in 92 decat acum...si-ar fi dat seama ca e stupid sa compari Barca lui Cruyff cu Milanul de atunci sau cu Juventus, si-ar fi dat seama ca Van Gaal nu poate imparti cu un alt antrenor meritele pentru Ajax 95...si-ar fi dat seama de multe, dar nu stie...

LATER EDIT...bine domne, lasa sa-si dea lumea seama singura care are dreptate....ai spus aberatii cat roata carului, deja 2 colegi te-au si taxat....lasa ca-ti da Kellerman dreptate :))

Adrian08.09.2011 11:10

Redondo, asta e argumentul tau la ceea ce zice Venables?

PS Adrian este un produs al marketingului de dupa 2000...el nu a vazut ce am vazut noi in anii 90 si se vede clar asta...altfel ar fi stiu ca o comparatie Redondo vs Guardiola e stupida...in anii aceia sa fi spus ca e Guardiola peste erai luat la mist

Atat?

Mai mult nu poti? La nivelul tau, mai mult nu poti? La cat fotbal ai vazut tu, mai mult nu poti?

Slab de tot.

Asta este, nimic surprinzator. O noua discutie in care redondo a dat-o-n bara si in care a demonstrat ca vorbeste prostii.

Asa, cu tine schimband subiectul la fiecare 3 postari, putem discuta la nesfarsit. Si stiu ca asta vrei, pentru ca viata ta exista doar pe forum.

Mie nu imi plac tacticile astea feminine.

Am inceput discutia de la Cruyff si cat de important e el pentru Barcelona de acum, ce influenta are acolo, cat a contribuit la ceea ce e acolo.

Tu ai schimbat subiectul si l-ai tarat prin enspemii de locuri fara a face macar o referire la subiect.

Singurul raspuns bun dat de tine a fost acel "Nu stiu". Asta demonstreaza nivelul tau: Nu stiu.

Nu stii, redondo, oricat ai vrea sa crezi ca stii.Oricat ai vrea ca lumea sa creada ca stii. Nu stii ce vorbesti.

Nu ai adus nici macar un argument sa sustina ceea ce ne-ai zis, nici macar unul.

Zic asta pentru ca "tu nu ai vazut in anii 90 acele meciuri, eu da" nu merge ca argument.

Alexandru H., red&blue boy

Ce ziceti despre ce a spus Venables mai jos?

Venables recognises that Cruyff's return was the catalyst for the future explosions of talent at Camp Nou and has no doubt that Guardiola's first-hand experience of La Masia in his playing days is responsible for the emphasis he now places on giving homegrown youngsters a chance as a coach.

"It was when Johan Cruyff came along that things really picked up - he had been at the club before, he had lived in the area and of course he was very successful," Venables explains. "He instilled an academy system that was already prevalent in the Netherlands, a country that has a rich tradition of producing excellent young players through a great learning process.

"Guardiola came through that system himself and he is very aware of the history. He is a teacher and a result-getter. Aside from [Zlatan] Ibrahimovic and [David] Villa, he doesn't subscribe to the fast, buy-the-player now approach. He's got the conveyor-belt system that brings through players who all know and understand the game from a very young age and that means he is happy to throw them straight into the first team. The message is, 'if you work hard enough, you will get opportunities'.

A avut dreptate sau nu?

red&blue_boy08.09.2011 11:13

Pentru mine, fotbalul din anii '90 era mult mai bun decat in prezent. Urmaream si celelalte campionate importante, dar eu am crescut cu Serie A, n-ai cum sa negi puterea echipelor italiene din acea perioada. Si nu ma refer doar la bani.

Atunci nu era asa evidenta diferenta de bani investiti dintre echipe sau campionate precum e acum. Nu se aruncau bani chiar precum acum, de multe ori aiurea...

@Red&blue...bravo! Cel mai bun comentariu. Ma bucur ca esti bine informat si ca vom mai avea ocazia sa vorbim pe astfel de teme.

Am prins alte vremuri, am crescut cu fotbalul, am citit ziare, incepand de la Pronostic Sportiv si pana la rubricile de sport din ziarele generaliste,urmaream ce prindeam la TV, in special la straini, la nemti, stateam noaptea sa prind rezumate de prin campionate...Jucam fotbal cat cuprinde, n-aveam calculatoare, telefoane si mai stiu eu ce.

stockton08.09.2011 11:21

Si eu la fel! Omu' are o parere prea buna despre el, crede ca e suficient sa vorbeasca de sisteme citite pe net si ca are capacitatea de a vedea imaginea acelei perioade...nu merge asa. Daca stai cu el la o masa habar n-are traseul Barcei lui Cruyff in 89 sau 92...multe nu stie si mai e si ignorant pe deasupra. Noi am fost cea mai avantajata generatie, meciurile acelea pe care le dadea TVR intre 88-94,95 n-o sa le uitam niciodata...sunt clasice pentru noi. Noi stim ce e aia Ran fussball, Novantezimo minuto, rezumatele din Anglia de pe TVR 2 luni noaptea cand parintii credeau ca dormim deja, duelurile din Spania date de TVR uneori, acele meciuri din Europa, meciul din Italia de duminica seara dat de DSF etc.

Adrian08.09.2011 11:31

:))

Redondo e cu 5 ani mai batran ca mine.

Dupa logica dansului, eu nu am cum sa imi aduc aminte meciuri din 94 sau 95 sau 96, pentru ca atunci eram prea tanar la 8-9-10 ani. Dar dansul isi aduce aminte meciuri din 89 sau 90, cand avea 8-9 ani.

Ce poate fi mai frumos?!

Bai, hai s-o lasam moarta faza asta cu argumentele.

De acum inainte luam drept lege tot ce spune redondo.

Daca el zice ca redondo e cel mai tare inchizator, e cel mai tare. Da-i dracului pe alti mari fotbalisti ca Deschamps(capitan al Frantei, castigator de Euro si Mondial) sau Rijkaard sau altii.

Deci, baiatul ala e cel mai tare. Am rezolvat problema asta.

Cruyff e un 0 barat ca antrenor!

Degeaba a luat el 14 trofee in 11 ani ca antrenor, nu conteaza.

Si sa fie clar, aia care zic ca el a facut ca Barca sa ajunga ce e azi vorbesc prostii, mint. Venables e un habarnist si un mincinos, era prea tanar cand juca Cruyff si cand antrena.

Numai redondo a vazut acele meciuri. Doar el stie ce sisteme erau folosite si cum.

Asadar, va rog frumos, incetati sa nu mai fiti de acord cu el. Nu aveti voie sa il contraziceti pentru ca voi sunteti prea tineri si nici nu sunteti la nivelul lui, zeu al fotbalului, cunoscator al orice si doctor si patron de bar in timpul liber.

p.s.

De prin 94 am avut norocul sa am parabolica, ca era la moda atunci, toti isi puneau. Evident ca parabolica mea nu prindea meciuri de fotbal. Nici sa nu va ganditi ca eu as fi putut sa ma uit la fotbal, ca nu e asa.

red&blue_boy08.09.2011 11:39
Alexandru H., red&blue boy

Ce ziceti despre ce a spus Venables mai jos?

A avut dreptate sau nu?

Da, are dreptate Venables, un antrenor respectat la randul sau, chiar Gary Neville spune ca s-a renuntat prea usor la el cand era la nationala Angliei.

Doar ca din ce spune el nu reiese neaparat ca ar fi Cruyff un mare antrenor, mai degraba ca e un mare om de fotbal, care s-a implicat in organizarea academiei, a influentat-o prin prisma scolii olandeze, si implicit l-a influentat pe Guardiola....Exact ce mai vorbeam, ca cei de la Barca se sfatuiesc cu Cruyff in multe decizii, poate si in cazul transferarii unor jucatori.

Nu ma intelege gresit, Cruyff a fost un antrenor bun, dar nu la nivelul altor antrenori si mai si. Cum am mai spus, ma repet a treia oara, pentru mine un antrenor mare e unul care pe langa trofee a adus si ceva nou in fotbal, sau eventual unul care face performanta cu o echipa mai putin cotata, mica ...

Vezi si ce-am scris eu la istoria fotbalului, ce-a spus Ferguson de Milanul lui Sacchi...

Deocamdata, Guardiola antreneaza o echipa foarte buna ca lot, ca prim 11, are trofee, dar tactic, in joc ce-a adus nou, special?...

Adrian08.09.2011 11:52

La Barca, o stie fiecare catalan, conduce Cruyff. Puteti sa va interesati si voi si veti primi aceste raspunsuri. In ceea ce priveste fotbalul, Cruyff conduce.

Sa nu credeti ca nu e asa.

Nu degeaba a ajuns Rijkaard acolo. Nu degeaba Barcelona l-a transferat pe Eto'o intr-o perioada in care toate echipele cautau varfuri masive, de careu.

Rijkaard a pus la barca sistemul mobil al lui Cruyff. Pentru asta avea nevoie de un varf mobil, nu de o paluga. De aia nu au avut viata lunga la echipa oameni ca Maxi Lopez sau chiar Ibrahimovic.

De asemenea, Barca s-a concentrat pe promovarea tinerilor. De aia au renuntat la oameni ca Deco, Ronaldinho sau Giuly. Ii mai puteau tine. Dar de ce? Din moment ce din spate veneau tare oameni ca Messi sau Pedro.

Si vor mai veni si altii si ii veti vedea si, poate, vor fi mai buni ca astia de acum.

Eu am spus deja care sunt performantele antrenorului Cruyff. Si cred cu tarie ca, daca nu s-ar fi retras din antrenorat, acum am fi vorbit despre el ca unul din cei mai mari antrenori din lume(nu ca nu ar fi, dar am vorbi fara dubiu). Tot ce conteaza acum e mostenirea lasat de Cruyff. Aici se vede, pana la urma, cat de tare a fost un om: prin ce lasa in urma.

Iar el a lasat in urma sa o echipa care a dominat fotbalul european in ultimul deceniu si care a contribuit indiscutabil la performantele Spaniei dar si ale Olandei(si vicecampioana mondiala e o performanta).

De aia cred eu ca e cel mai tare din lume.

Fix datorita finalei mondialului de anul trecut.

Spania - Olanda - echipe facute indirect de Cruyff.

De influenta pe care o are el la Ajax nu mai vorbesc. Sper ca nu mai trebuie sa vorbesc.

Koeman - Ten Cate - Van Basten - De Boer - sper ca va e clar ca astia au venit la "recomandarea" lui Cruyff.

red&blue_boy08.09.2011 12:03
La Barca, o stie fiecare catalan, conduce Cruyff. Puteti sa va interesati si voi si veti primi aceste raspunsuri. In ceea ce priveste fotbalul, Cruyff conduce.

Pai parca vorbeam de cat e de bun ca antrenor, ca asa multi conduc echipe ! :)

Glumesc. Stiu ca-i asa!

Alexandru H.08.09.2011 12:05

Cruyff nu conduce nimic la Barcelona. Asta e o prostie de presa. Laporta l-a folosit pentru ca dadea bine in mandatul lui (renasterea echipei, renasterea spiritului catalan, valorizarea fostelor glorii) insa Rosell l-a eliminat din postura de presedinte de onoare si pentru ca era un post absolut simbolic. Cruyff are o mare influenta in Catalunya, era totusi (nu mai stiu daca mai e sau nu acum) manager al echipei nationale catalane dar nu e un soi de Rasputin al Barcelonei. Nimeni nu poate fi, clubul e prea mare. Ca sa nu spun ca momentan Cruyff e intr-un soi de razboi rece cu Rosell (desi nu are dreptate in totalitate, datoriile lasate de Laporta sunt absolut aberante si trebuiau rezolvate intr-un fel sau altul).

Ajaxul din 1995 e creatia lui Van Gaal. Punct. Nu a crescut din nimic, e in linia scolii olandeze, dar nu are alti tati directi. Parca va suparati cand Halagian se considera formator al echipei de aur steliste, desi omul a influentat echipa aia MULT mai mult decat a facut-o Cruyff in 1995.

Guardiola nu a fost niciodata cel mai mare mijlocas la inchidere din lume. Redondo a avut macar un an cand a fost asa ceva. Daca ma intrebati, il prefer totusi pe Guardiola pentru ca a fost mai constant si a fost un produs al clubului catalan. Dar nu e chestie de valoare absoluta, ci de una complet subiectiva, in linia mea de suporter al Barcelonei.

Adrian08.09.2011 12:17

Cei care nu cred ca sistemul facut de Cruyff in anii 80 la Ajax a fost acelasi folosit pentru a castiga CL in 95 poate linistit sa citeasca cartea The Best Game in the World a lui Terry Venables.

Ca va place sau nu, Cruyff a pus bazele tiki-takai. Daca nu era el, nu era nici tiki-taka. Sunt curios ce sistem va lasa Mourinho dupa ce se va retrage.

Gandalf the White08.09.2011 12:38

Imi place subiectul mijlocasilor centrali.

Guardiola a fost un mijlocas central foarte bun, constant in primii 10 timp de un deceniu, dar Redondo era din alta clasa. Nu stiu care a fost mai bun, dar pentru mine Redondo a fost mai mare.

Langa Guardiola era Albertini, nu Redondo, care a fost peste toti, ca stil si anvergura. Nu ma intereseaza ce diferente de palmares sunt intre ei, prin ce-a transmis, Redondo a fost cel mai mare mijlocas central din anii `90 (pentru mine personal).

Deschamps a fost mai bun inchizator decat toti trei la un loc (Hagi spune ca e cel mai greu adversar din toata cariera lui), dar fara sclipire. Dino Baggio a avut un varf in SUA, apoi a stat intr-un platou toata viata, nu-i de topul asta. Nu poti sa spui de el in fata lui Mauro Silva, Petit sau Sampaio, spre ex., ca au fost cel putin la acelasi nivel. Davids practic nu a existat in anii 90.

La inceputul anilor `90, Hierro, Sammer, Rijkaard, Matthaus, Winter, Desailly, Ince, Win Jonk, Dunga au dominat postul.

La mijlocul si sfarsitul lor, Effenberg, Roy Keane, Diego Simeone, Jugovic, Batty, apoi Helguera, Jeremies, Makelele, Vieira, Mendieta, Baraja, Emerson, Gilberto Silva.

De la mijlocul anilor 2000 s-au impus definitiv lupii tineri gen Lampard, Xavi, Gerard, Essien, Gattuso, Balack, Cambiasso, de Rossi, Xabi.

Din alta clasa au fost unii care au creat istorie pe post, dar la alt nivel. Sunt dintre jucatorii mei preferati din anii `90, practic cu ei am crescut.

Astia gen Denis Wise, Paulo Sousa, Kuntz, Di Biagio, Karembeu, Mazinho, Stefan Schwaz, Helmer, Sensini (defensiv peste Redondo), Letchkov, Oliseh, Tudor, Gravesen, Adepoju, Almeida, Tarnat, Tommasi, Freund, Acuna, Paul Lambert, Tugay, Albelda, Garcia Aspe, McAteer, Boghossian, Amor, Haman, Hargreaves, Butt, van Bommel, Cocu, Galasek, Senna, Donato. Si mai sunt vreo 20-30, lejer de tot.

Bine, toti astia de mai sus, chiar daca le spunem mijlocasi centrali, se impart in 3 categorii destul de clare.

Din anii `90, cred ca nu cel mai bun, sigur nu cel mai titrat, dar cel mai mare (pentru mine) a fost Redondo.

Ronnie08.09.2011 16:24
Sunt curios ce sistem va lasa Mourinho dupa ce se va retrage.

Poate tocmai d-aia Mourinho e genial ca e greu sa-l copieze cineva. E poate singurul antrenor din lume considerat ultra defensiv si incepe meci de meci cu vreo 4 atacanti.

Eu nu sunt informat despre Cruyff de pe net.

Am si eu o curiozitate mai intima, daca nu de pe net atunci de unde te-ai informat pufosule? de pe fluturase, de pe fox kids?

E vreo statistica undeva?

E ceva oficial? Sa stim si noi, daca se stie. Ca vad ca doar fanii realului stiu astea.

Fie subiectiv, fie ipocrit trebuie sa fii ca sa nu observi ca jucatorii Barcelonei pe langa fotbalul frumos au si un fotbal murdar si plin de simulari.

Atunci se jucau mai putine meciuri, asta e treaba. Acum se joaca cu sutele, ca sa faca bani.

Se intalneste locul 3 din Belgia cu locul 3 din Israel si vine redondo sa ne spuna ca nivelul a crescut, ca e mult mai greu. Asa o fi.

Asta este una din miile aberatiile ale lui Aditu, una noua. Cum sa spui ca nivelul competitiei a scazut datorita faptului ca au patruns si alte echipe de pe locuri inferioare? Numai daca te gandesti ca echipele campioane au ramas in competitie e limpede ca nivelul nu poate sa scada, e ilogica aceasta gandire. Mai ales ca in fotbalul actual sa ramana una dintre Barcelona sau Real Madrid in afara competitiei din start iti dai seama de nivel.

In fine, nu ma surprinde lipsa de obiectivism din posturile lui Adisor.

Filozofia lui Cruyff e de a construi echipe, nu de a le cumpara.

Bai ce ti-e si cu Cruyff asta ma, adevarul este ca Fabregas, Sanchez, David Villa, Ibrahimovic, Mascherano, Keita, Abidal, Dani Alves si restul turmei din actuala echipa au venit moca. Cu banii astia poate si MM Stoica era un mic Cruyff. Sau poate nu stim noi bine si eu n-au costat niciun cent. Poate 50 cent in deschidere.

De ce l-ar pune Barca antrenor pe Rijkaard, un om care nu a avut nici o legatura niciodata cu Barcelona?

Da' Ferguson la United, Mourinho la Real, Villas-Boas la Chelsea etc? Te contrazici singurel, barbatele.

Barca de azi seamana cu Barca din 92, o echipa de spanioli plus 3 - 4 straini.

Hahaha, ii si vad pe Messi, Sanchez, Abidal, Alves, Mascherano, Keita si restul salutandu-se cu saludo de la 6 ani jumate.

Redondo a jucat cativa ani la Real si apoi, de bun ce era, l-au dat la Milan. De faza cu nationala Argentinei am mai vorbit. redondo era un super jucator de care nu era nevoie

Daca mi-ar spune cineva acest lucru in fata i-as spune ca e ... . Redondo a fost un super jucator, peste Guardiola care la randul sau a fost si el un mijlocas defensiv fantastic.

Eu astept sa vad cum comentezi ce a zis Venables. Desi nu cred ca o vei face vreodata. Pentru a face asta ar trebui sa fii barbat

Haha, asa isi demonstreaza el barbatia in fata fetelor. Hahaha iar, ce mascul feroce este el ma.

Adrian08.09.2011 17:12
Am si eu o curiozitate mai intima, daca nu de pe net atunci de unde te-ai informat pufosule? de pe fluturase, de pe fox kids?

Bineinteles, pentru ca eu nu am avut, nu am si nu voi avea niciodata televizor sau acces la emisiuni sportive sau despre sportivi la fel ca protejatul tau, redondo.

Poate tocmai d-aia Mourinho e genial ca e greu sa-l copieze cineva. E poate singurul antrenor din lume considerat ultra defensiv si incepe meci de meci cu vreo 4 atacanti.

Aoleu!

Vezi ca pica ce zici tu. Ca si Lacatus incepea meciul cu vreo 3 atacanti, da' 2 dintre ei jucau mijlocasi defensivi si echipa se apara in continuu :))

Fie subiectiv, fie ipocrit trebuie sa fii ca sa nu observi ca jucatorii Barcelonei pe langa fotbalul frumos au si un fotbal murdar si plin de simulari.

Bineinteles. Plin de simulari, "se stie"!

Cel mai jegos e Messi. Ca simulat ca are doar 169 cm inaltime si a dat gol cu capul dintre fundasii lu' Manchester.

Asta este una din miile aberatiile ale lui Aditu, una noua. Cum sa spui ca nivelul competitiei a scazut datorita faptului ca au patruns si alte echipe de pe locuri inferioare? Numai daca te gandesti ca echipele campioane au ramas in competitie e limpede ca nivelul nu poate sa scada, e ilogica aceasta gandire. Mai ales ca in fotbalul actual sa ramana una dintre Barcelona sau Real Madrid in afara competitiei din start iti dai seama de nivel.

Uite, vezi, daca era redondo aici, iti zicea sa stai in banca ta, ca tu erai prea tanar ca sa iti aduci aminte meciurile de la inceputul anilor 90.

Uitandu-ma la ce postezi, imi dau seama tot mai mult ca e normal ca generatiile care vin din urma sa se faca de rusine la bac.

Prietene, oriunde te-ai uita, in orice situatie, atunci cand creste nivelul unei competitii, acea competitie nu mai e accesibila tuturor, e accesibila doar unora, celor mai buni.

Tu imi spui mie ca nivelul a crescut acum cand poate sa joace toata lumea? De ce? Pentru ca, pe langa campioana Poloniei, joaca si locul 4 din Anglia?

Crestea nivelul daca Locul 1 din Romania si locul 1 din Polonia erau obligate sa joace baraj pentru a trece mai departe ca sa intalneasca locul 1 din Anglia, nu daca ii dai voie si locului 4 din Anglia sa joace.

Daca locul 4 din anglia e mai penibil ca locul 1 din Romania ce te faci?

Inca o data iti spun: NIVELUL CRESTE CAND E MAI GREU SA AJUNGI INTR-O COMPETITIE, NU CAND INTRA TOATA LUMEA!

Daca tu esti mare echipa si ai vise mari, sa castigi CL, atunci fa bine si castiga campionatul si apoi bate campioanele din restul Europei. Atunci devine competitia grea. Pentru ca, practic, se joaca pe durata a 2 sezoane, nu unul singur. Conteaza si campionatul intern.

In momentul in care si locul 4 te duce in competitia asta, intervine relaxarea. Ce? Am pierdut cu Arsenal? Nu coteaza, ma calific de pe locul 4.

Bai ce ti-e si cu Cruyff asta ma, adevarul este ca Fabregas, Sanchez, David Villa, Ibrahimovic, Mascherano, Keita, Abidal, Dani Alves si restul turmei din actuala echipa au venit moca. Cu banii astia poate si MM Stoica era un mic Cruyff. Sau poate nu stim noi bine si eu n-au costat niciun cent. Poate 50 cent in deschidere.

Am mai discutat problema asta. Cand in primul 11 al Barcei sunt 8 oameni promovati de la juniorii lor, devine irelevanta discutia despre transferuri. Au facut transferuri, normal, de ce sa nu faca? Nu au voie?

Ia sa vedem pe altii ca fac ca Barca si baga titulari macar 5 jucatori crescuti in propria ograda, nu 8. Atunci sa discutam.

Da' Ferguson la United, Mourinho la Real, Villas-Boas la Chelsea etc? Te contrazici singurel, barbatele.

Saracu'. O noua dovada a slabului sistem educational roman.

Ferguson, Mourinho si Villas-Boas, inainte sa ajunga la echipele enumerate de tine, au avut mari performante.

Daca ti-ai fi folosit un pic creierasul, ai fi vazut ca Rijkaard nu a avut nici o performanta notabila in palmares in momentul in care a ajuns la Barca.

Aici e diferenta intre el si ceilalti. Dar e greu sa gandesti, stiu. Asta e, inca esti tanar, ai timp sa inveti.

Hahaha, ii si vad pe Messi, Sanchez, Abidal, Alves, Mascherano, Keita si restul salutandu-se cu saludo de la 6 ani jumate.

Am mai discutat problema. Din 23 de jucatori, 12 sunt crescuti in propria ograda. Inca vreo cativa sunt spanioli. Cate echipe din lume pot spune ca fac la fel?

Astept raspunsul.

Daca mi-ar spune cineva acest lucru in fata i-as spune ca e ... . Redondo a fost un super jucator, peste Guardiola care la randul sau a fost si el un mijlocas defensiv fantastic.

Tu nici nu stii cine e redondo dar iti place sa te bagi ca musca in rahat. Nu-i problema. Esti prieten bun cu utilizatorul redondo si te inteleg. E normal.

Zic doar atat.

In perioada aceea, cel mai bun inchizator din lume era un francez, Deschamps. Poa' sa bata cine vrea cat vrea din gura, ala era cel mai bun. Daca nu ma crezi, te poti interesa.

Doar pentru ca redondo a fost numit o data jucatorul sezonului in CL, nu inseamna ca era cel mai tare din lume.

Haha, asa isi demonstreaza el barbatia in fata fetelor. Hahaha iar, ce mascul feroce este el ma.

Fetele sunt intotdeauna unite impotriva dusmanului comun, barbatul.

Ronnie08.09.2011 18:13
Vezi ca pica ce zici tu. Ca si Lacatus incepea meciul cu vreo 3 atacanti, da' 2 dintre ei jucau mijlocasi defensivi si echipa se apara in continuu :))

Numai exemplele tale demonstreaza ipocrizia de care dai parte. Uita-te putin peste golaverajul lui Real Madrid si apoi spune ca Mourinho e defensiv.

Bineinteles. Plin de simulari, "se stie"!

Cel mai jegos e Messi. Ca simulat ca are doar 169 cm inaltime si a dat gol cu capul dintre fundasii lu' Manchester.

Din nou incerci sa treci elegant (da' nu prea) pe langa idee. Nimeni nu contesta valoarea lui Messi, dar lipsa ta de obiectivism si ironia de un umor sec combinate distrug orice fel de dialog.

Uite, vezi, daca era redondo aici, iti zicea sa stai in banca ta, ca tu erai prea tanar ca sa iti aduci aminte meciurile de la inceputul anilor 90.

Uitandu-ma la ce postezi, imi dau seama tot mai mult ca e normal ca generatiile care vin din urma sa se faca de rusine la bac.

Prietene, oriunde te-ai uita, in orice situatie, atunci cand creste nivelul unei competitii, acea competitie nu mai e accesibila tuturor, e accesibila doar unora, celor mai buni.

Tu imi spui mie ca nivelul a crescut acum cand poate sa joace toata lumea? De ce? Pentru ca, pe langa campioana Poloniei, joaca si locul 4 din Anglia?

Crestea nivelul daca Locul 1 din Romania si locul 1 din Polonia erau obligate sa joace baraj pentru a trece mai departe ca sa intalneasca locul 1 din Anglia, nu daca ii dai voie si locului 4 din Anglia sa joace.

Daca locul 4 din anglia e mai penibil ca locul 1 din Romania ce te faci?

Inca o data iti spun: NIVELUL CRESTE CAND E MAI GREU SA AJUNGI INTR-O COMPETITIE, NU CAND INTRA TOATA LUMEA!

Daca tu esti mare echipa si ai vise mari, sa castigi CL, atunci fa bine si castiga campionatul si apoi bate campioanele din restul Europei. Atunci devine competitia grea. Pentru ca, practic, se joaca pe durata a 2 sezoane, nu unul singur. Conteaza si campionatul intern.

In momentul in care si locul 4 te duce in competitia asta, intervine relaxarea. Ce? Am pierdut cu Arsenal? Nu coteaza, ma calific de pe locul 4.

Ai citit probabil o gluma de pe alte forumuri cu cei picati la bac anul acesta si observ ca o repeti sacaitor de mult. Practic, la 10 posturi bagi replica cu cei picati la examenul de bac din acest an. Si nu inteleg de ce bati la mine, am luat bacul din prima, te asigur. Si chiar daca nu-l luam m-as fi abtinut sa spun aceste lucruri, poate pe forum sunt si altii care nu s-au pregatit si ii jignesti indirect spunand acest lucruri. Era un vers intr-o melodie care suna cam asa: "Primul semn de caracter este bunul simt/ E primul lucru, pe care-l inveti de la parinti!". Iti lipseste.

Hai sa-ti dau exemple concrete, ca vad ca esti inchis rau la minte. Exista o anumita probabilitate ca in sferturile din acest an sa fie urmatoarele 8 echipe: Barca, Real, United, City, Chelsea, Arsenal, Inter, Milan. Daca regulile de acum 20 de ani erau valabile si acum exista posibilitatea ca in sferturi sa vedem cam asa: Barca, United, Milan, Celtic, Lille, Dortmund, Ajax, Porto. Care set ti se pare mai bun, primul sau al doilea? Si te rog, gandeste logic, nu cum o faci normal.

Tu nici nu stii cine e redondo dar iti place sa te bagi ca musca in rahat.

Hahaha, Adisor, sensibilule, tocmai pentru ca stiu cine a fost Redondo si comentez acum. Sa spui ca Guardiola a fost peste el ca si jucator imi pare ca tocmai tu nu stii cine a fost. Nu conteaza, mai dai un buzz pe mess si afli.

Fetele sunt intotdeauna unite impotriva dusmanului comun, barbatul.

Daca esti asa si-n realitate si eu as fi unit impotriva ta. Mai da-te cu deodorant, da' nu o lua la sensu' propriu.

Maye08.09.2011 18:28
Da, intr-adevar, 1 penalty pt Varza la Ballack + alte 5 penalty-uri pentru Chelsea cat se poate de clare.

Te rog sa numesti cele 5 penalty-uri. Iti voi ramane vesnic recunoscator!

Adrian08.09.2011 18:36
Numai exemplele tale demonstreaza ipocrizia de care dai parte. Uita-te putin peste golaverajul lui Real Madrid si apoi spune ca Mourinho e defensiv.

Golaverajul Realului sta intr-un singur jucator: Cristiano Ronaldo.

Dar nu despre asta am vorbit cand am zis ca Mourinho era defensiv. M-am referit la perioada petrecuta de el la Porto sau la Chelsea. Bineinteles ca echipele lui marcau, nu se pune problema sa nu fi marcat. Pentru ca aveau super jucatori. Dar ca stil de joc, nu era nimic spectaculos la echipele lui Mourinho.

Defensiva solida, faza fixa, gol.

Din nou incerci sa treci elegant (da' nu prea) pe langa idee. Nimeni nu contesta valoarea lui Messi, dar lipsa ta de obiectivism si ironia de un umor sec combinate distrug orice fel de dialog.

Evident.

Eu sunt cel subiectiv.

Nu tu sau redondo. Voi nu sunteti subiectivi.

Acum, ia comparati voi Barca cu alte echipe, sa vedeti daca jucatorii Barcei simuleaza mai mult ca restu'.

Ce? Simuleaza toti la fel de mult?

Nu cred!

Cica e normal sa simulezi. Ba, eu garantez ca, daca ma pun sa caut asa cum trebuie, gasesc, printre marile echipe, care simuleaza mai mult ca Barca. De fapt, cred ca Realul e mai cersetor ca Barca. Asa am eu o impresie. Va trebui sa ma informez.

am luat bacul din prima, te asigur.

Felicitari :D

Si chiar daca nu-l luam m-as fi abtinut sa spun aceste lucruri, poate pe forum sunt si altii care nu s-au pregatit si ii jignesti indirect spunand acest lucruri.

Daca stai bine si asculti, vei auzi foarte, foarte clar sunetul nepasarii mele.

Niciodata nu voi sustine prostia si lenea si cocalarismul.

Daca nu si-au luat bac-ul, sunt sigur ca au fost prezenti la distractie si alte prostii. Asa ca, lor trebuie sa le fie rusine, nu mie.

Era un vers intr-o melodie care suna cam asa: "Primul semn de caracter este bunul simt/ E primul lucru, pe care-l inveti de la parinti!". Iti lipseste.

Aoleu, nu stiam ca esti intr-o situatie asa de grava.

Daca ai ajuns sa dai citate din Sisu...

In fine. Vorbeai de caracter cumva tu, cel care ma injura pe forumul privat, pentru ca stie ca acolo nu il sanctioneaza nimeni? :))

Hai sa-ti dau exemple concrete, ca vad ca esti inchis rau la minte. Exista o anumita probabilitate ca in sferturile din acest an sa fie urmatoarele 8 echipe: Barca, Real, United, City, Chelsea, Arsenal, Inter, Milan. Daca regulile de acum 20 de ani erau valabile si acum exista posibilitatea ca in sferturi sa vedem cam asa: Barca, United, Milan, Celtic, Lille, Dortmund, Ajax, Porto. Care set ti se pare mai bun, primul sau al doilea? Si te rog, gandeste logic, nu cum o faci normal.

Echipa Ajax-ului de acum 20 si ceva de ani se caca pe marea majoritate a echipelor din ziua de azi.

Cu Van Basten, Rijkaard, Winter, Bergkamp si altii, nu era chiar o echipa mica.

La fel si Porto, Borussia(la care juca Marcelinho Raducanu) sau altele.

Pentru ca, asa cum am mai zis, ca sa intri in CL trebuia sa castigi campionatul. Nu mergea sa te califici de pe locul 4. Nu mergea sa strangi o echipa mediocra si sa speri ca ajungi in finala.

Actualul format al CL a stricat fotbalul. Datorita acestui format au aparut monstruozitati gen Chelsea sau Manchester City, echipe care cumpara jucatori doar pentru a destabiliza adversarii.

Atunci campionatul Romanesc era infinit mai puternic. La fel si cel Belgian. Daca dadeai peste Anderlechtul acelor vremuri, era ca si cum ai intalni acum pe Arsenal.

Dar lucrurile s-au schimbat pentru ca pe unii ii intereseaza banii.

De aia exista acum 3-4 campionate puternice, inca 3-4 campionate de nivel mediu si restu' gradini cu varza(aici ne aflam noi).

Ia sa revina CL la vechiul format, sa vezi cum nu o sa i se mai brehane lui becalii daca termina pe 2. Vei vedea atunci cum va incepe sa investeasca in echipa, nu va mai vinde cei mai buni jucatori la prima oferta, nu se va mai baga peste antrenori.

Hahaha, Adisor, sensibilule, tocmai pentru ca stiu cine a fost Redondo si comentez acum. Sa spui ca Guardiola a fost peste el ca si jucator imi pare ca tocmai tu nu stii cine a fost. Nu conteaza, mai dai un buzz pe mess si afli.

Tu i-ai vazut macar pe cei 2 jucand? Eu l-am vazut pe Guardiola. L-am vazut de cand juca cu Gica Popescu. Cand a ridicat olteanul cupa regelui deasupra capului, eram plin de mandrie, ca un roman era capitan la Barca. Si langa romanul ala juca un baiat cu numarul 4, Guardiola.

Ca sa stiti si voi, de aia are Fabregas numarul 4. Pentru ca Guardiola a fost o influenta importanta in viata lui.

Eu il stiu pe Guardiola si de cand juca in nationala Spaniei si avea numarul 9. El si cu Albertini mai erau asa. Aveau numarul 9 si erau inchizatori.

Da'ei erau slabi, ca jucau la echipe mari si erau titulari in nationale mari.

Ronnie08.09.2011 19:14
Defensiva solida, faza fixa, gol.

Vai de inima ta, te-ai uitat la meciurile respective cu televizorul in baie si tu-n bucatarie? Asta-mi e singura explicatie logica. Prietene, aberezi, mananci cacao, toata lumea iti spune ca habar nu ai, gandeste-te putin! Chelsea in perioada Mourinho era o echipa foarte solida si nu doar defensiv. Iti aduc aminte ca in dubla cu Barcelona aveau 3-0 in primele 15 minute?

De fapt, cred ca Realul e mai cersetor ca Barca. Asa am eu o impresie

Cam astea sunt argumentele.

Niciodata nu voi sustine prostia si lenea si cocalarismul.

Daca nu si-au luat bac-ul, sunt sigur ca au fost prezenti la distractie si alte prostii. Asa ca, lor trebuie sa le fie rusine, nu mie.

Si eu am fost prezent la distractii si prostii cand am dat bacul. Daca tu crezi ca singurele probleme sunt prostia, lenea si cocalarismul inseamna ca esti foarte ingust si limitat. Poate sunt principala cauza, dar sunt multi alti factori pe langa.

Ca si o paralela, cand observ posturile tale imi dau seama de ce suntem considerati un popor care nu pune pret pe respect, valori si caracter. La noi din pacate principalul lucru este sa ne scoatem in evidenta, sa fim cat mai grandomani si sa obtinem mai mult decat producem.

Aoleu, nu stiam ca esti intr-o situatie asa de grava.

Daca ai ajuns sa dai citate din Sisu...

In fine. Vorbeai de caracter cumva tu, cel care ma injura pe forumul privat, pentru ca stie ca acolo nu il sanctioneaza nimeni?

Versurile nu sunt din Sisu. Daca din ele tu ai inteles sa dai copy paste si cautare pe google inseamna ca imi confirmi ce-ti spuneam mai sus. N-ar fi rau sa te gandesti putiN.

Si normal ca te injuram pe forumul privat cand tu la 3 postari 2 erau despre mine si cealalta despre mine si redondo. Oricum, la cati ti-au umplut tie frigiderul nu te mai afecteaza nimic.

Echipa Ajax-ului de acum 20 si ceva de ani se caca pe marea majoritate a echipelor din ziua de azi.

Cu Van Basten, Rijkaard, Winter, Bergkamp si altii, nu era chiar o echipa mica.

La fel si Porto, Borussia(la care juca Marcelinho Raducanu) sau altele.

Pentru ca, asa cum am mai zis, ca sa intri in CL trebuia sa castigi campionatul. Nu mergea sa te califici de pe locul 4. Nu mergea sa strangi o echipa mediocra si sa speri ca ajungi in finala.

Actualul format al CL a stricat fotbalul. Datorita acestui format au aparut monstruozitati gen Chelsea sau Manchester City, echipe care cumpara jucatori doar pentru a destabiliza adversarii.

Atunci campionatul Romanesc era infinit mai puternic. La fel si cel Belgian. Daca dadeai peste Anderlechtul acelor vremuri, era ca si cum ai intalni acum pe Arsenal.

Dar lucrurile s-au schimbat pentru ca pe unii ii intereseaza banii.

De aia exista acum 3-4 campionate puternice, inca 3-4 campionate de nivel mediu si restu' gradini cu varza(aici ne aflam noi).

Ia sa revina CL la vechiul format, sa vezi cum nu o sa i se mai brehane lui becalii daca termina pe 2. Vei vedea atunci cum va incepe sa investeasca in echipa, nu va mai vinde cei mai buni jucatori la prima oferta, nu se va mai baga peste antrenori.

Ca se caca echipa Ajaxul din acel an pe un Chelsea, Real sau cine vrei de astazi nu este decat o parere subiectiva care n-are nicio fundatie coerenta.

Eu sunt unul dintre cei care cred ca acum fotbalul este mult mai puternic odata cu investitiile masive. Ca am sau nu dreptate nu conteaza, asta este o alta discutie care se poate lungi mult, iar daca te bagi si tu in ea se poate strica.

Adrian08.09.2011 19:36
Vai de inima ta, te-ai uitat la meciurile respective cu televizorul in baie si tu-n bucatarie? Asta-mi e singura explicatie logica. Prietene, aberezi, mananci cacao, toata lumea iti spune ca habar nu ai, gandeste-te putin! Chelsea in perioada Mourinho era o echipa foarte solida si nu doar defensiv. Iti aduc aminte ca in dubla cu Barcelona aveau 3-0 in primele 15 minute?

Nu prea tin minte, dar fie. Un exemplu iti stabileste o regula?

Chelsea, in perioada Mourinho, era o echipa solida, corect. Dar nu destul de solida din moment ce CL-ul ii lipseste.

Si eu am fost prezent la distractii si prostii cand am dat bacul. Daca tu crezi ca singurele probleme sunt prostia, lenea si cocalarismul inseamna ca esti foarte ingust si limitat. Poate sunt principala cauza, dar sunt multi alti factori pe langa.

Nu imi dau seama din postarea asta daca recunosti ca esti la fel cum ai zis mai sus sau daca doar incerci sa gasesti scuze pentru niste oameni pe care nu-i cunosti.

Si normal ca te injuram pe forumul privat cand tu la 3 postari 2 erau despre mine si cealalta despre mine si redondo. Oricum, la cati ti-au umplut tie frigiderul nu te mai afecteaza nimic.

Paradoxal, cred ca pe tine te-au injurat mai multi.

Stiu eu cativa care te-au si cerut afara de la moderare. Au si votat pe undeva pe aici. Noroc ca au intervenit altii sa inchida poll-ul, ca sa nu te faci si mai mult de rusine.

Ca se caca echipa Ajaxul din acel an pe un Chelsea, Real sau cine vrei de astazi nu este decat o parere subiectiva care n-are nicio fundatie coerenta.

Da, da, se caca usor si frumos pe Chelsea sau pe Real Madrid. Eu stiu ca pentru tine un nume ca Van Basten nu inseamna nimic. Lasa ca poate te invata redondo pe mesager :)

Eu sunt unul dintre cei care cred ca acum fotbalul este mult mai puternic odata cu investitiile masive. Ca am sau nu dreptate nu conteaza, asta este o alta discutie care se poate lungi mult, iar daca te bagi si tu in ea se poate strica.

Asa e, cum zici tu. Fotbalul e mai tare acum pentru ca sunt mai multi bani. Pentru ca banul joaca, nu fotbalistul :))

Banul iti da talent, capacitate de efort, forta, viteza :))

Milanul din 89 ar trece fara probleme peste majoritatea echipelor mari din ziua de azi. La fel si Steaua din 89, care era o super echipa, cum n-are azi Manchester sau Inter.

Traiasca banul!

E normal ca tu sa crezi ca cei care au bani sunt automat mai buni.

E o mentalitate tipic cocalara. Dar nu e problema, mai ai timp sa cresti si sa inveti.

ebonyc08.09.2011 20:05

Voi va dati seama ca in timp ce voi va balacariti aici in loc sa folositi timpul asta pentreu ceva productiv astia castiga milioane de euro pe an? Renuntati la contre aiurea si bucurati-va de fotbal, cat timp mai exista farame din el.

@Gandalf

Nu ma astepam sa-l gasesc pe Acuna in lista altcuiva.

PS: Din respect pentru echipa cu care tii ar trebui sa scrii MU (adica cu majuscule). Poate a fost o scapare, dar eu nu scriu niciodata Steaua cu "s" mic.

«167891017»