FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Discuții Generale Despre Fotbalul Extern

«14567817»
stockton06.09.2011 14:21

Cruyff ar trebui sa vorbeasca mai putin despre Mourinho sau eventual sa-l invete cum se pierde o finala CL cu 4-0. De fapt vorbeste brandul Cruyff (datorita jucatorului extraordinar) ci nu antrenorul care se lauda ca ar fi adus fotbalul total...serios? Nu stiam ca Barcelona lui Cruyff juca fotbal total...asta e buna! Oricum e usor sa vorbesti acasa din fotoliu...

Adrian06.09.2011 16:31

Scoala lui Cruyff - Mourinho 5-0

Mou a primit o lectie mai buna decat pierderea unei finale cu 4-0, umilinta intr-un meci cu rivala de moarte.

Asta e. Nu ai ce face. Daca nu te ajuta vulcanii, sa tina avioanele la sol, nu prea ai cum sa bati fotbalul total adus de Cruyff la Barca :))

stockton06.09.2011 19:27

Ce fotbal total a adus Cruyff ma? Visezi? Scoala lui Cruyff?! Incredibil....

Adrian06.09.2011 20:45

Degeaba incerci, asa cum faci tu de obicei, sa murdaresti ce fac altii pentru a ridica in slavi pe preferatii tai.

Cruyff este omul din umbra la Barcelona. El sfatuieste tot de la echipa si lumea stie asta, nu e de azi, de maine.

Filozofia de la Ajax a adus-o el aici. De aia a ajuns Barcelona sa domine Europa avand, in primul 11, 8 oameni crescuti in propria curte.

Dar probabil ca tu stii mai bine. Catalanii aia care stiu tot ce misca la echipa sunt niste prosti si niste mincinosi, au inventat faza cu Cruyff - omul care conduce Barca din umbra.

stockton07.09.2011 07:57

Omule, Barcelona a avut si alta data oameni crescuti in propria curte si totusi n-a dominat asa....sunt mai multe cauze ale situatiei actuale fara legatura cu Cruyff. Mai mult, referitor la Rossel...Cruyff vorbeste din postura unui suporter, vorbeste ca un suporter. Ori, ca presedinte nu mai esti suporter. Si iti dau cel mai clar exemplu...cel mai infocat fan barcelonez, cel care a fost ani buni vicele lui Nunez, Juan Gaspart a ajuns presedinte in 2000 dar a facut totul praf tocmai din cauza ca era mai mult suporter.

Adrian07.09.2011 08:27
Omule, Barcelona a avut si alta data oameni crescuti in propria curte si totusi n-a dominat asa...

Exact. A fost nevoie sa vina antrenorul Cruyff si sa aduca o mentalitate, un stil de joc, fotbalul total de la Ajax.

Si, da, Barca practica fotbal total. De aia il vezi pe Dani Alves de mai multe ori in careul advers intr-un meci decat il vezi pe Marica intr-un an.

Mai mult, referitor la Rossel...Cruyff vorbeste din postura unui suporter, vorbeste ca un suporter.

Daca asa zici tu, asa trebuie sa fie. Am mai zis. Catalanii aia care sunt aproape de echipa, e clar ca vorbesc prostii cand spun ca Cruyff e omul din umbra.

Pe Rijkaard l-a adus antrenor la Barcelona performanta facuta la Sparta Rotterdam si faptul ca a fost una din mariile glorii ale Barcelonei, avand nenumarate meciuri jucate in tricoul echipei catalane. Asta e clar, nu?

Asadar, Cruyff nu are nici o contributie la ceea ce a ajuns Barca azi.

red&blue_boy07.09.2011 08:43

Parerea mea, Cruyff are un cuvant important de spus la Barcelona, inca de gand s-a lasat de antrenorat . Nu e implicat oficial, dar tot timpul au ascultat sfaturile lui. Guardiola n-ar fi ajuns antrenor la Barcelona daca nu era Cruyff, venea Mourinho.Cred ca e consultat si referitor la transferuri.

stockton07.09.2011 09:21

Repet intrebarea...ce fotbal total a adus Antrenorul Cruyff? De unde si pana unde Barcelona 88-96 a jucat precum Ajax?!

Eu nu am zis ca nu a contribuit si el in timp ca si multi altii de altfel. Dar sa te legi de Mourinho care evident te-a depasit in antrenorat e...asa cum e. Mai mult vorbeste despre presedinte fara sa stie probabil ca aceasta functie nu implica doar sa stai si sa zambesti la meciuri.

Ce fapt divers, in toata istoria lor Barcelona si Real Madrid au jucat un fotbal pe atac (nu de cand a venit Cruyff) si asta promovat si de sud-americanii adusi mereu...fotbal bazat pe atac nu e totuna cu fotbal total. Mai lipsea sa spui ca si la Ajax tot Cruyff a adus fotbalul total...

Adrian07.09.2011 10:03
Dar sa te legi de Mourinho care evident te-a depasit in antrenorat e...asa cum e.

Cruyff ca manager:

Ajax - 85-88

Barcelona - 88 - 96 - S-a retras din antrenorat datorita unor probleme de sanatate, probleme la inima care l-au impiedicat sa mai antreneze.

Trofee:

Ajax

KNVB Cup: 2

1986, 1987

UEFA Cup Winners' Cup: 1

1987

Barcelona

Copa del Rey: 1

1990

La Liga: 4

1991, 1992, 1993, 1994

Supercopa de España: 3

1991, 1992, 1994

UEFA Cup Winners' Cup: 1

1989

European Cup: 1

1992

UEFA Super Cup: 1

1992

A castigat 4 trofee europene. O Liga a campionilor, 2 cupe ale cupelor si o supercupa.

Asta in doar 11 ani de antrenorat si doar cu 2 echipe.

Mourinho, tot in 11 ani, a luat intr-adevar mai multe trofee. Dar cu 6 echipe.

Iar 3 dintre ele sunt: Chelsea, Real si Inter - adica 3 din cele mai bogate echipe din lume. Nimeni nu neaga calitatile lui Mourinho, clar. Dar Cruyff a facut echipe. Pe sistemul facut de Cruyff la mijlocul anilor 80 a marsaluit Ajax bine de tot in anii 90(performantele cred ca le stie toata lumea) si chiar si in anii 2000.

El a promovat oameni ca Bergkapm sau chiar Guardiola, fotbalisti mari. El a creat echipa frumoasa a Barcei de la inceputul anilor 90, care a dominat campionatul spaniol.

Daca nu trebuia sa se opereze la inima, azi era unul din cei mai tari antrenori din lume si, cu siguranta, nu se mai vorbea de Mourinho la fel de mult.

Repet intrebarea...ce fotbal total a adus Antrenorul Cruyff?

Daca tu tot trebuie sa repeti aceasta intrebare, atunci eu trebuie sa ma intreb ce cunostinte ai tu despre fotbal. Iti recomand sa iti mai faci doua conturi pe 2 forumuri, Ajax si Barca, si sa intrebi acolo ce fotbal total a adus Antrenorul Cruyff.

Am luat line-up-ul lui Ajax care a castigat Cupa Cupelor in anii 80:

AFC Ajax:

GK 1 Netherlands Stanley Menzo

LB 2 Netherlands Peter Boeve

RB 3 Netherlands Sonny Silooy

SW 4 Netherlands Frank Verlaat

CM 5 Netherlands Frank Rijkaard

DM 6 Netherlands Jan Wouters

RF 7 Netherlands John van 't Schip

LF 8 Netherlands Rob Witschge Substituted off

CF 9 Netherlands Marco van Basten ©

CM 10 Netherlands Aron Winter

AM 11 Netherlands Arnold Mühren Substituted off

Substitutes:

MF 15 Netherlands Arnold Scholten Substituted on

FW 17 Netherlands Dennis Bergkamp Substituted on

Manager:

Netherlands Johan Cruijff

Hai sa punem acum si echipa Barcei care a castigat CL anul trecut:

GK 1 Spain Víctor Valdés Booked in the 85th minute 85'

RB 2 Brazil Daniel Alves Booked in the 60th minute 60' Substituted off in the 88th minute 88'

CB 14 Argentina Javier Mascherano

CB 3 Spain Gerard Piqué

LB 22 France Éric Abidal

DM 16 Spain Sergio Busquets

CM 6 Spain Xavi ©

CM 8 Spain Andrés Iniesta

RF 7 Spain David Villa Substituted off in the 86th minute 86'

CF 10 Argentina Lionel Messi

LF 17 Spain Pedro Substituted off in the 90+2th minute 90+2'

Avem cate un LB si RB in fiecare echipa. Pe baiatul ala Pique il putem considera SW iar pe Mascherano DM, nu?

Pentru ca Mascherano e DM toata ziua. Rijkaard juca la fel. Era DM dar acoperea foarte mult spatiu. La Ajax, in anii 90 juca fundas. 3 mijlocasi care sa se ocupe de creatie, 2 extreme si un CF.

Practic, Guardiola a pus la Barca acelasi sistem folosit de Cruyff la Ajax, un sistem mobil.

Am argumentat bine?

stockton07.09.2011 15:17

Fotbalul total este o traditie la Ajax pe care nu a adus-o Cruyff ci Rinus Michels. Si sub nicio forma nici la Barcelona. Si cu siguranta Barcelona a promovat catalani si in perioada in care "Academia" nu exista. De fapt sa nu crezi ca nu aveau acolo centru de copii de juniori inainte de Academie... Generatia actuala de spanioli si catalani are valoare deoarece au fost ani de-a randul sud-americani de super clasa acolo care le-au crescut nivelul.

Guardiola a fost un jucator bun, dar nu exceptional. Ca fapt divers pe postul sau Redondo era mult mai valoros.

Sa vorbim si despre trofee...OK, Cupa Cupelor cu Ajax in 87. Competitia aceasta era de multa vreme scazuta ca nivel, mult sub Cupa UEFA. Van Gaal a reusit cu Ajax mai apoi rezultate infinit mai bune, CL in 95, finala CL in 96, si UEFA in 92. In 88 Guus Hiddink castiga CCE (fosta LC) cu PSV Eindhoven, iar Rinus Michels EURO 88 cu nationala Olandei....deci performantele din Olanda unde n-a reusit sa castige niciun titlu de campioana nu sunt ceva fantastic pentru nivelul de atunci de acolo.

De Supercupe nu vorbesc...nu le consider decat trofee aditionale, de un singur meci, unde sansa e foarte importanta.

La Barcelona are ce-i drept 4 titluri in 8 ani...e bine totusi. Dar hai sa vedem contextul...era Realul de acum cu atatea nume uriase de pe tot mapamondul? Nu! Nu era Realul lui Perez, Calderon sau Sanz...era Realul lui Mendoza unde nu era loc de mai mult de 3 straini (nu venise legea Bosman) si unde spaniolii erau vedete...si era o perioada in care spaniolii nu erau chiar grozavi. Valencia era la pamant atunci, Atletico la fel. De fapt fotbalul spaniol nu era ca acum, ci era mai slab si decat cel italian, si decat cel german, si decat cel olandez chiar...e greu sa vorbesc despre cel englez deoarece din cauza suspendarii fusesera rupti multa vreme de Europa si rezultatele lor ulterioare in aceste competitii europene nu pot fi concludente.

O CL in 92, dar pe vechiul format unde numai campioanele aveau loc....mult mai usor si unde multe mari forte ale Europei momentului precum Milan nu au participat.

Eu am prins perioada lui Cruyff ca antrenor, nu toate meciurile evident ca nu erau posibilitati si pot spune clar ca nu era acolo fotbal total...un fotbal frumos, bazat pe atac si atat....ceea ce Barcelona avea si inainte de Cruyff. Ca un contra-exemplu Ajaxul lui Van Gaal era mult peste Barcelona lui Cruyff.

In vremea asta sa castigi CL cu Porto sau Inter e incredibil de greu....ca castigi PL de doua ori la rand cand ai concurenti ca United, Liverpoolul lui Benitez sau Arsenalul lui Wenger (inca mergea) e mult mai greu decat orice titlul luat in Primera la inceputurile anilor 90...

Adrian07.09.2011 15:55
Fotbalul total este o traditie la Ajax pe care nu a adus-o Cruyff ci Rinus Michels. Si sub nicio forma nici la Barcelona. Si cu siguranta Barcelona a promovat catalani si in perioada in care "Academia" nu exista. De fapt sa nu crezi ca nu aveau acolo centru de copii de juniori inainte de Academie... Generatia actuala de spanioli si catalani are valoare deoarece au fost ani de-a randul sud-americani de super clasa acolo care le-au crescut nivelul.

Nici nu am negat toate acelea. Am zis doar ca Cruyff le-a adus la Barca. A dus modelul Ajax, de crestere a tinerilor, la Barca si asta i-a facut acum echipa numarul 1 in lume.

Guardiola a fost un jucator bun, dar nu exceptional. Ca fapt divers pe postul sau Redondo era mult mai valoros.

Daca zic ca esti subiectivi, zici ca nu e asa. Dar asa e. Mie Guardiola mi-a placut mult mai mult decat Redondo. Poate ca si pentru ca imi placea acea nationala a Spaniei din anii 90, cu foarte tinerii Raul, Morientes sau Guti dar si cu super fotbalisti ca Zubizareta, unul dintre portarii mei preferati, Luis Enrique sau Hierro.

Sa vorbim si despre trofee...OK, Cupa Cupelor cu Ajax in 87. Competitia aceasta era de multa vreme scazuta ca nivel, mult sub Cupa UEFA. Van Gaal a reusit cu Ajax mai apoi rezultate infinit mai bune, CL in 95, finala CL in 96, si UEFA in 92. In 88 Guus Hiddink castiga CCE (fosta LC) cu PSV Eindhoven, iar Rinus Michels EURO 88 cu nationala Olandei....deci performantele din Olanda unde n-a reusit sa castige niciun titlu de campioana nu sunt ceva fantastic pentru nivelul de atunci de acolo.

A reusit mergand pe ceea ce a facut Cruyff la Ajax. Lucrul asta ti-l va confirma orice suporter al Ajaxului care a prins perioada aia. Si, poate, chiar si cei mai tineri.

Poate ca nu a castigat campionate dar PSV nu era o echipa de aruncat. Nu degeaba ne-au batut si pe noi. Pare-mi-se aveau un atacant, Romario, care era bunicel. Ma insel?

Oare cine l-a adus pe Romario la Barcelona? Ca nu mai stiu. Tot de la PSV mi se pare ca a ajuns la Barca un Roman. Gica Popescu il chema? Nu mai stiu... era oltean, cred....

Cruyff a adus la Barca fotbalisti adevarati, valori, nu rahaturi.

La Barcelona are ce-i drept 4 titluri in 8 ani...e bine totusi. Dar hai sa vedem contextul...era Realul de acum cu atatea nume uriase de pe tot mapamondul? Nu! Nu era Realul lui Perez, Calderon sau Sanz...era Realul lui Mendoza unde nu era loc de mai mult de 3 straini (nu venise legea Bosman) si unde spaniolii erau vedete...si era o perioada in care spaniolii nu erau chiar grozavi. Valencia era la pamant atunci, Atletico la fel. De fapt fotbalul spaniol nu era ca acum, ci era mai slab si decat cel italian, si decat cel german, si decat cel olandez chiar...e greu sa vorbesc despre cel englez deoarece din cauza suspendarii fusesera rupti multa vreme de Europa si rezultatele lor ulterioare in aceste competitii europene nu pot fi concludente.

DOAR IN MINTEA TA!

Dar probabil ca super vedete ca Romario, Stoicikov, fratii Laudrum sau chiar Hagi si Popescu au mers in Spania pentru ca era naspa campionatul. Si nu imi da exemplul Hagi la Brescia, ca nu are legatura. S-a dus acolo pentru Lucescu, nu pentru ca era nu stiu ce campionatul.

O CL in 92, dar pe vechiul format unde numai campioanele aveau loc....mult mai usor si unde multe mari forte ale Europei momentului precum Milan nu au participat.

Jucau doar campioanele dar era mult mai usor. Ca echipele care terminau pe 2 sau 3 erau mai tari, nu?

Aceeasi propaganda dinamovisto-lucesciana care te tradeaza.

Eu am prins perioada lui Cruyff ca antrenor, nu toate meciurile evident ca nu erau posibilitati si pot spune clar ca nu era acolo fotbal total...un fotbal frumos, bazat pe atac si atat....ceea ce Barcelona avea si inainte de Cruyff. Ca un contra-exemplu Ajaxul lui Van Gaal era mult peste Barcelona lui Cruyff.

Ei bine, si eu. Pentru ca in perioada aia m-am indragostit de Ajax. Avea o formatie fantastica si stiu ce vorbesc, mult mai bine ca tine. La Ajax se continua munca lui Cruyff.

In vremea asta sa castigi CL cu Porto sau Inter e incredibil de greu....ca castigi PL de doua ori la rand cand ai concurenti ca United, Liverpoolul lui Benitez sau Arsenalul lui Wenger (inca mergea) e mult mai greu decat orice titlul luat in Primera la inceputurile anilor 90...

Oare?

De aia a luat Grecia Euroul?

De aia a jucat Porto in finala cu Monaco?

De aia au ajuns Steaua si Rapid atat de departe in Cupa UEFA?

De aia an de an intra in CL echipe tot mai necunoscute?

Pentru ca e mai greu?

Nu. Pentru ca nivelul a scazut mult si pentru ca domneste banul, nu sportul.

stockton07.09.2011 16:19

1. Esti evident obsedat de Cruyff, la tine orice are legatura directa cu el....e ca si cand ai spune ca meritul pentru eliminarea Valenciei din 2005 este nu al lui Zenga ci al lui Titi care antrenase intre 94-97. Te duci prea departe inapoi in timp si pui stop exact unde iti convine tie...Meritul pentru Ajax 95 e al lui Van Gaal...PUNCT! Restul sunt povesti, Cruyff plecase de 7 ani si n-avea legatura cu cei de acolo...Nu ma intereseaza ce spun copii care tin cu Ajax acum in 2011 cand tot mapamondul e obsedat de Barcelona si face legaturi gresite ca si tine. Ajaxul intre 66-74 ce a jucat? Tot Cruyff a adus fotbalul total atunci? Esti pe dracu mai informat decat mine...aveai 7-8 ani cand Ajaxul lua CL si vreo 9-10 cand Cruyff pleca se retragea...deci n-ai prins meciuri sau erai oricum prea mic ca sa intelegi multe...vorbesti doar din povesti.

2. Tu esti de enspe mii de ori mai subiectiv decat mine, de altfel ai reputatie de fixist. Redondo reusea sa dribleze des, reusea fente precum Ronaldinho ceea ce e unicat pentru postul lui...Guardiola era cel mult la nivelul lui Albertini. Eleganta o avea in comun cu Redondo si faptul ca nu erau duri precum Davids spre ex. pe acel post.

3. Pretene...una e joace maxim 3 straini in echipa si alta sa alegi cati vrea **** ta...fotbalul spaniol nu stralucea in acea perioada si asta o arata clar rezultatele europene.

4. Ce propaganda lucesco-dinamovista?! Ai chef de scandal, nu? Si daca iti raspund ma trezesc iar banat, nu? Asa merge treaba, nu? Sa vada si corectul MoWeed cine se tine de provocari de fapt.

Sa raspund si ca sa intelegi tu...campioane ca Legia Varsovia, Spartak Moscova, Sparta Praga etc care participau atunci in CCE erau mult mai slabe decat Juventus, Inter, Roma, Real Madrid, Liverpool, United etc etc care terminau pe 2, pe 3 sau 4 atunci....deci orice cunoscator de fotbal stie bine ca era mult mai usor in vechiul format. Acum sunt mai multi adversari tari, inclusiv campionii....indiscutabil e mai greu.

5. Munca inceputa de MICHELS! la care a lucrat SI Cruyff!

Adrian07.09.2011 18:24
1. Esti evident obsedat de Cruyff, la tine orice are legatura directa cu el....e ca si cand ai spune ca meritul pentru eliminarea Valenciei din 2005 este nu al lui Zenga ci al lui Titi care antrenase intre 94-97.

Daca Steaua aplica in 2005 ceea ce i-a invatat Titi in anii 90, da, era si meritul lui. Dar comparatia e cel putin idioata.

Inca o data spun: E LUCRU BINE STIUT, BINE CUNOSCUT: CRUYFF E OMUL DIN UMBRA DE LA BARCA DE MULTI ANI.

Iti mai aduc inca o data aminte de numirea lui Rijkaard, antrenor fara experienta, fara performante, fara legatura cu Barca. La fel si numirea lui Guardiola ca antrenor. Astea nu au venit din nimic. Astea au fost mutarile recomandate de Cruyff. Iar amandoi antrenorii au aplicat la Barca acelasi sistem de joc, cel al lui Cruyff de la Ajax 87. Ca Michels a fost mentorul lui, asta putin imi pasa. Michels a mers pe un drum, Cruyff pe altul, al lui. Nu ma iau acum de fiecare din antrenorii care l-au influentat pe Cruyff, ca ar fi o prostie.

Nu inteleg de ce tot negi ceva evident: Cruyff e eminenta cenusie atat la Barca cat si la Ajax.

Meritul pentru Ajax 95 e al lui Van Gaal...PUNCT!

Tu vorbesti de ale tale, pentru ca profiti de faptul ca aici nu sunt oameni care sa cunoasca ce se petrece la cluburile respective. Eu, ca fan Ajax de ani buni, ca iubitor al fotbalului practicat de ei, zic ca stiu mai bine. Fa ce ti-am spus si vei vedea ca am dreptate. De asemenea, ii indemn pe oricare din baietii de pe site care sunt curiosi in legatura cu acest subiect sa intre pe un forum de-al lui Ajax si sa intrebe daca Ajaxul din 95 si 96 a fost o continuare a muncii incepute de el sau nu. Foarte repede veti primi raspunsul pentru ca lumea stie foarte bine.

Daca va interesati mai mult, singuri, veti vedea ca echipa care a castigat CL in 95 a jucat exact in acelasi sistem in care a jucat si Cruyff in 87. Van Gall a avut un merit important, la fel ca si jucatorii. Dar si Cruyff.

Cruyff plecase de 7 ani si n-avea legatura cu cei de acolo

De la Barca e plecat Cruyff din 96 si tot are extrem de multa greutate cuvantul sau. Si iar aduc ca dovada numirile lui Guardiola si Rijkaard. Astept cu nerabdare sa imi explici de ce au fost numiti cei doi, daca nu datorita lui Cruyff.

Esti pe dracu mai informat decat mine...aveai 7-8 ani cand Ajaxul lua CL si vreo 9-10 cand Cruyff pleca se retragea...deci n-ai prins meciuri sau erai oricum prea mic ca sa intelegi multe...vorbesti doar din povesti.

In 95 aveam 9 ani, nu 3. Si nici nu ma uitam asa de mult la televizor ca odraslele din ziua de azi ca sa fiu spalat pe creier si sa nu mai tin minte nimic. Se vede cat de bine esti informat. Ajax avea atunci una din cele mai tari echipe de pe continent si avea sa hraneasca echipele mari ale Europei. Seedorf, Kluivert, fratii de Boer, Kanu, Davids, Reiziger - toti erau tineri atunci si erau cei mai buni.

Dar e tare argumentul asta al tau. Nu ai raspunsuri, o dai pe aia cu varsta. Foarte tare.

2. Tu esti de enspe mii de ori mai subiectiv decat mine, de altfel ai reputatie de fixist. Redondo reusea sa dribleze des, reusea fente precum Ronaldinho ceea ce e unicat pentru postul lui...Guardiola era cel mult la nivelul lui Albertini. Eleganta o avea in comun cu Redondo si faptul ca nu erau duri precum Davids spre ex. pe acel post.

Eu unul mi-aduc aminte ca si Lovin, intr-un meci cu Arsenal, a facut scheme a la Ronaldinho, deci faza asta cu redondo pica.

Atat era de bun Redondo ca l-a dat Realul in 2000 la Milan. Dar nu asta conteaza.

Cand vrei sa vezi cat de bun era Guardiola, uita-te cat a jucat la Barca si, mai ales, la ce varsta a debutat si in ce echipa si-a facut loc.

Nu stiu, sincer, cati mijlocasi devensivi si-ar fi facut loc in echipa Barcei de la inceputul anilor 90. In vremea aia redondo nici nu era cunoscut. Daca-i intrebi azi pe oameni ce stiu despre redondo, mai mult decat ca nu a fost luat la nationala pentru ca nu si-a taiat pletele, nu stie nimeni.

Atat era de important redondo incat Argentina si-a permis sa nu se foloseasca de serviciile sale la un campionat mondial.

Mai mult, a venit Veron si l-a facut uitat.

3. Pretene...una e joace maxim 3 straini in echipa si alta sa alegi cati vrea **** ta...fotbalul spaniol nu stralucea in acea perioada si asta o arata clar rezultatele europene.

Poftim?!

Barca a castigat un CL in 92, in 94 a jucat finala. A mai luat o cupa a cupelor in 97.

In 89, Barca, cu Cruyff, a luat cupa cupelor. Si a jucat o finala in 91. Apoi, in 95, cupa cupelor a fost luata de Zaragoza!!!

Realul a luat Champions League-ul in 98 iar in 2000 a jucat o finala Spaniola cu Valencia.

Era tare nasol fotbalul spaniol, nu am ce zice.

4. Ce propaganda lucesco-dinamovista?! Ai chef de scandal, nu? Si daca iti raspund ma trezesc iar banat, nu? Asa merge treaba, nu? Sa vada si corectul MoWeed cine se tine de provocari de fapt.

Sa raspund si ca sa intelegi tu...campioane ca Legia Varsovia, Spartak Moscova, Sparta Praga etc care participau atunci in CCE erau mult mai slabe decat Juventus, Inter, Roma, Real Madrid, Liverpool, United etc etc care terminau pe 2, pe 3 sau 4 atunci....deci orice cunoscator de fotbal stie bine ca era mult mai usor in vechiul format. Acum sunt mai multi adversari tari, inclusiv campionii....indiscutabil e mai greu.

Aoleu, saracii, erau mai slabi ca nu stiu care. Da' echipele ca Milan, nu erau mai tari ca Juventus? Ok, jucai impotriva Legiei Varsovia, si cat te tinea? Pana dadeai de Milan sau alta super campioana. Si atunci erai gata.

Rezultatul e acelasi oricum te-ai uita.

O supercampioana castiga tot indiferent de adversari. Daca se bate cu Legia sau Arsenal, e tot una pentru Milan. Daca are valoare, bate. Daca nu are, se duce Legia mai departe.

Dar daca Legia a batut pe Milan, care e cea mai tare echipa din Italia, da-mi voie sa cred ca Legia e cel putin la fel de buna ca Inter sau Juventus.

Ce adversari tari sunt astazi? BATE Borisov? Echipele din Israel sau Austria? Poate alea din Cipru sau din Romania? Astea sunt tari?

Fii ba serios!

Redondo, eu ti-am prezentat argumente, nu vorbe.

Te-am rugat sa imi explici cateva lucruri si inca mai vreau sa mi le explici.

1. De ce sunt sistemele de joc din 95(Ajax) si chiar din ziua de azi(Barca) asemanatoare cu sistemul folosit de Cruyff in anii 80?

2. De ce il considera toata lumea pe Cruyff omul din umbra atat la Ajax cat si la Barca?

3. Cine i-a pus pe Van Basten si De Boer acum la Ajax si pe Rijkaard si Guardiola la Barca?

Te rog frumos sa nu mai ignori aceste intrebari. Nu caut momentan sa te banez, caut sa raspunzi la aceste intrebari si sa argumentezi, asa cum se cuvine.

stockton07.09.2011 19:22

Daca tu personal ai fi putut sa ma banezi nu mai purtam noi aceasta discutie acum.

Poti sa folosesti orice sistem de joc vrei, rezultatele conteaza. Altfel de ce nu a mers si Barcelona lui Cruyff atat de bine....Deci dupa tine Cruyff care a plecat in 88 are legatura cu LC din 95...interesant! Daca ar fi stat acolo peste 10 ani ti-as fi dat in parte dreptate, dar nu 3 ani. Ajax a obtinut in timp performante mult mai mari cu alti antrenori. Creatorul fotbalului total e Michels...Cruyff profita de faptul ca a fost mare fotbalist, urias chiar si mereu are un cuvant greu de spus...pastrand proportiile se poate compara cu situatia lui Hagi de la noi.

Forum al lui Ajax?! Pai daca tu traiesti doar din asta ce sa-ti fac eu mai tata....ce te face pe tine sa crezi ca aia care vorbesc pe forumuri stiu fotbal?...

Imi spui mie echipa lui Ajax din 95? Ca sa ce? Credeai ca n-o stiu si ca nu stiam ca au hranit echipele de pe continent? E meritul lui Cruyff, nu? Van Gaal doar a fost pe-acolo....de fapt ultimul a crescut echipa si are tot meritul.

Ca sa nu mor de ras....noi vorbim despre Redondo si Guardiola si tu il aduci pe Lovin... Deci Redondo nu avea loc la Barca..HA HA HA....bai da' pentru tine toata lumea vad ca graviteaza in jurul Barcei si lui Cruyff...ce sa caute ma la Barca daca era la Real si atunci Real era peste Barca?! Redondo a jucat la Real intre 94-2000 si Real era peste. A fost vandut de Perez la Milan deoarece avea 31 de ani...in 2000 fusese ales cel mai bun al CL din acel an...Intamplator eram in excursie la Madrid in 2000 si fanii protestau in fata stadionului din cauza deciziei lui Perez, dar ce sa stii tu...Guardiola n-a fost al nivelul lui, dar deh...

Tu ai idee amice intre 88-96 (perioada lui Cruyff ca de asta vorbim) cate trofee au italienii si nemtii? Asta ca nu vorbesti degeaba ca de obicei...taci mai bine ca esti depasit rau. Spaniolii erau mult sub atunci. De ce te-ai intins pana in 2000 si vorbesti de CL ale Realului...noi vorbim strict de perioada Cruyff.

Deci Legia daca batea pe Milan era peste Juventus...Aoleu amice oi avea tu mare respect de la unii pe forum, dar esti depasit rau...habar n-ai efectiv de ce se-ntampla atunci. O eliminare putea fi oricand...sa ai constanta era greu. Daca te faci ca nu-ntelegi diferenta de sistem si de ce e mult mai greu acum, eu nu am chef sa dau lectii gratuite la amatori.

Adrian07.09.2011 20:20
Forum al lui Ajax?! Pai daca tu traiesti doar din asta ce sa-ti fac eu mai tata....ce te face pe tine sa crezi ca aia care vorbesc pe forumuri stiu fotbal?...

Tu vorbesti pe forum si mai si zici sus si tare ca stii fotbal. Nu te contrazici cu fraza de mai sus?

In fine, sa trecem la subiect.

Te-am rugat sa raspunzi la niste intrebari despre care eu cred ca sunt esentiale in a intelege cat de puternica e influenta lui Cruyff la cele doua echipe. Ai refuzat sa raspunzi.

Nu participi la joc, pierzi. Asa functioneaza treaba.

Argumente nu ai adus pana acum.

Ai emis doar teorii care, doar pentru ca le-ai emis tu, trebuie sa fie adevarate. Ma refer la ultimul tau paragraf. Daca Legia are noroc si elimina pe Milan, nu mai are noroc sa elimine pe Bayern, stai tu calm.

Daca, daca, daca.

Cu norocul nu merge. Asta sa o pastrezi pentru Craiova. Ca, daca avea Craiova noroc, nu era dezafiliata acum. Asa zic eu. Dar uite ca nu a avut noroc, e dezafiliata.

Despre Cruyff nu mai discut cu tine pana nu raspunzi la cele 3 intrebari. Daca nu raspunzi, o sa inteleg ca imi dai tacit dreptate. M-am saturat de schimbatul subiectului.

Sa revenim, totusi, la discutia despre redondo.

Mai sus imi spuneai ca fotbalul spaniol era slab in anii 90. Acum vii si imi spui ca redondo a jucat acolo si ca era cel mai tare. Hotaraste-te! Cum sa fie cel mai tare intr-un fotbal slab?

Ori era el cel mai tare pentru ca fotbalul din Spania era foarte puternic, ori Albertini era mai tare ca el, pentru ca provenea dintr-un fotbal mai puternic. Amandoua nu se pot.

stockton07.09.2011 20:57

Real a castigat CL in 98 si 2000 cu Redondo in teren, da? Ti-am zis ca fotbalul spaniol era slab in perioada Cruyff, adica pana in 96. Si slab inseamna mai slab decat cel italian si german...ce e greu de inteles? Ti se pare mult o CL in 92 cand italienii au CL in 89, 90, 94 si 96? CC in 90, 93 si UEFA in 89, 90, 91, 93, 94, si 95?

Pai da, sa nu mai vorbim despre Cruyff atata vreme cat si eu ii recunosc unele merite dar pana la un punct...nu cum il vezi tu...ti-am demonstrat clar ca 3 ani intre 85-88 la Ajax nu e suficient pentru ceea ce afirmi tu...si anume ca are principalul merit in performantele fenomenale obtinute de Van Gaal. Ti-am si demonstrat ca nu e el inventatorul fotbalului total la Ajax, ci, ca acolo este o traditie din anii 60.

De ce bagi tu Craiova in discutie acum? De ce faci off-topic si provoci? MoWeed esti pe-aci daca esti bun sa vezi cine provoaca....e a doua oara, OK, inchidem ochii.

Adrian07.09.2011 21:05

Iarasi refuzi sa raspunzi la cele 3 intrebari simple pe care le-am pus. Iarasi incepi sa o dai prin balarii.

Parca ne spuneai ca e irelevant daca castigi o competitie in care joaca doar campioanele sau castigatoarele cupelor. Cu toate astea te folosesti de cupele castigate de echipele italiene pentru a le arata superioritatea. Cum vine asta?

Tu nu vezi ca te contrazici singur?

De ce refuzi sa raspunzi la cele 3 intrebari puse de mine?

stockton07.09.2011 21:13

Pai competitia o castigau cei mai buni my friend si atunci....doar ca atunci se castiga mai usor decat acum...ce e greu?

1. Cruyff a fost un vizionar dar nu atat de inspirat ca antrenor. Nu am verificat inca daca sistemul folosit de el in anii 80 de care vorbesti este original sau nu. Pe de alta parte Ajax n-a fost grozava cu el la timona asa ca nu inseamna ca sistemul lui era cel mai bun doar ca Barca e azi asa cum e.

2. Toata Lumea...pentru ca toti vorbesc despre fotbal, toti...sa stea si sa gandeasca si sa zgarme in trecut...prea putini. Cati crezi tu ca stiu dintre acesti oameni ca omul a castigat CC cu Ajax sau ca a jucat si la Feyenoord un sezon?....

3. Nu stiu.

Acum discuta si tu chestia asta...de ce in 8 ani Cruyff nu a facut el Barca sa fie precum este azi? De ce n-a facut el Ajaxul sa fie precum cel al lui Van Gaal? Eu iti dau o lista de echipe care in perioada Barcelonei lui Cruyff erau mai bune...Milan, Parma, Juventus, Borussia Dortmund, Paris SG, Marseille...mai sunt si altele dupa mine dar la acelea e de discutat, poate ca sunt subiectiv. Daca Barcelona juca fotbal total, de ce nu era ea peste?

Adrian07.09.2011 21:34
Pai competitia o castigau cei mai buni my friend si atunci....doar ca atunci se castiga mai usor decat acum...ce e greu?

Oare?

Sa fie asa? Eu zic ca nu.

Atunci jucai doar impotriva campioanelor. Nu dadeai si peste ocupanta locului 4.

Atunci stiai sigur ca joci doar impotriva unor echipe campioane. Ok, unele sunt mai slab cotate, dar nu toate. Daca ajungi in semifinale, nu dai peste campioana Poloniei, dai peste campioana Germaniei, ceea ce e mult mai bine decat daca ai da peste locul 4 din Germania. Nu?

Atunci se jucau mai putine meciuri, asta e treaba. Acum se joaca cu sutele, ca sa faca bani.

Se intalneste locul 3 din Belgia cu locul 3 din Israel si vine redondo sa ne spuna ca nivelul a crescut, ca e mult mai greu. Asa o fi.

1. Cruyff a fost un vizionar dar nu atat de inspirat ca antrenor. Nu am verificat inca daca sistemul folosit de el in anii 80 de care vorbesti este original sau nu. Pe de alta parte Ajax n-a fost grozava cu el la timona asa ca nu inseamna ca sistemul lui era cel mai bun doar ca Barca e azi asa cum e.

Practic, nu ai raspuns la intrebare. Eu nu te-am intrebat cat de bun e sistemul. Eu te-am intrebat daca e acelasi si in 87 si in 95. Si daca si azi, Barca, joaca dupa aceleasi idei si tactici. E simplu, ce nu pricepi?

Nu imi trebuie detaliat. Trebuie doar sa imi spui "da" sau "nu" si, daca raspunsul e negativ, sa dovedesti ca ce ai spus tu e pe bune. Pana una, alta, eu am pus acum cateva postari formatiile, ca sa vada lumea ca in 95, la 8 ani dupa plecarea lui Cruyff, van Gaal juca in exact acelasi sistem de joc.

2. Toata Lumea...pentru ca toti vorbesc despre fotbal, toti...sa stea si sa gandeasca si sa zgarme in trecut...prea putini. Cati crezi tu ca stiu dintre acesti oameni ca omul a castigat CC cu Ajax sau ca a jucat si la Feyenoord un sezon?....

Iar ai deviat de la subiect. Chiar nu poti sa raspunzi normal la niste intrebari simple?

3. Nu stiu.

Primul raspuns corect si sincer dat toata ziua.

Daca nu stii, nu iti da cu parerea. Sau informeaza-te si abia apoi da-ti cu parerea. Nu e greu.

Acum discuta si tu chestia asta...de ce in 8 ani Cruyff nu a facut ell Barca sa fie precum este azi? De ce n-a facut el Ajaxul sa fie precum cel al lui Van Gaal?

Ajaxul lui din anii 80 a avut ghinionul sa traiasca in aceeasi perioada cu PSV-ul lui Romario, o echipa fenomenala, care a umilit si Steaua. Cu toate acestea, tot a facut performante care nu pot fi negate. Perioada 95-96, cand Ajax a castigat o cupa si a jucat inca o finala, a prins Ajaxul cu una din cele mai bune generatii de multi, multi ani: Van Der Sar, fratii de Boer, Reiziger, Winter, Davids, Seedorf, Kluivert, Kanu, Litmanen, etc.

Si valoarea jucatorilor conteaza, bineinteles, nu doar sistemul.

Iar pe Barca, chiar a facut-o sa fie precum este azi. Ca nu degeaba a castigat CL, a mai jucat o finala si a dominat Spania. Daca ar fi jucat azi, presa i-ar fi facut staruri, fara probleme.

Si nu uita inca ceva. Ajaxul lui Cruyff care a castigat cupa cupelor avea in componenta doar jucatori olandezi.

Echipa Barcei care a luat CL-ul avea, de asemenea, in mare doar spanioli. Erau cativa straini: Koeman, Stoicikov, Laudrup. Atat.

Se compara asta cu Realul cu o mie de nationalitati? Nu cred.

Filozofia lui Cruyff e de a construi echipe, nu de a le cumpara. Asta nu pricepi tu. Asta se intampla la echipele pe care le "conduce". El a adus o mentalitate, niste idei, nu doar o tactica de joc.

Si sa nu uit. Lumea pupa in fund echipele italiene dar uita ca erau cele mai banoase in acea vreme(Parma spargea milioane pe Crespo) dar si cele mai corupte! Scandalurile cu blaturi si doping sunt bine cunoscute acum.

stockton07.09.2011 21:45

Si Barca de acum o fi saraca rau, nu? Ei nu sparg bani manca-iar tata....Mai omule, eu am dat acum raspuns "nu stiu" pentru ca asa e...dar nici tu nu stii care au fost culisele numirii unor antrenori....Cruyff si-a dat cu parerea, a propus.

Atunci evoluau numai campioanele...si acum evolueaza toate...dar mai sunt si altele pe langa ale naibii de tari...atunci aveai 3-4 adversari tari, acum ai 10-15...al naibii de greu ba.

M-ai omorat cu sistemele...nu doar sistemul conteaza ma...conteaza si altele cand pregatesti un meci...nu le zici doar jucati 442 si gata. Nu-i mai atribui merite pe care nu le are.

Barca de azi nu e atat de mare doar pentru ca a luat CL...altfel era si Barca lui Cruyff....

Pe mine ma omori cu o treaba...Adriane, ce dracu ca ne cunoastem de multa vreme...tu ma trimiti pe mine sa ma informez? HAi sa te informez eu de ceva..."Erau cativa straini: Koeman, Stoicikov, Laudrup. Atat."...fraza ta...dar cati vroiai tata sa fie daca nu venise Legea Bosman si aveai voie sa bagi maxim 3 in teren? Avea maximul pricepi? Atatia avea si Realul acelor vremuri.

Ti-am zis...a fost un vizionar.....poate si-a imaginat Barca de azi, poate a gandit el ce e azi...dar ca antrenor n-a putut pune asta in practica. Cum sa zici ca a dominat ca azi doar cu o CL...atunci Milanul de atunci ce plm mai facea? A avut in 8 ani foarte multe rusini pe care echipa de azi nu le are...

red&blue_boy08.09.2011 04:17

Baieti, va place sau nu, dar in perioada Cruyff la Barcelona, Milan a fost cea mai puternica echipa a acelor ani. Asta o dovedesc jocul si rezultatele. Doar doua exemple, 5-0 cu Real si 4-0 cu Barcelona. In '94, imi amintesc ca toti o vedeau favorita in finala de la Atena pe Barcelona, dream team-ul lui Cruyff cum i se spunea, dar pe teren n-au avut nici o sansa. Milan a pierdut si doua finale in perioada aia cam nemeritat. A dominat, a avut ocaziile mai clare si cu Marseille, si cu Ajax, cu tot respectul pentru ambele echipe.

Cat despre antrenori, antrenori mari sunt cei care au adus si ceva nou in fotbal, nu doar c-au avut rezultate. De exemplu, Rinus Michels, care a initiat asa-zisul fotbal total, sau Sacchi, care a eliminat marcajul om la om si a promovat un fotbal ofensiv, in care si fundasii laterali urcau mult.

Adrian08.09.2011 06:15
Si Barca de acum o fi saraca rau, nu? Ei nu sparg bani manca-iar(A dracului limba romana) tata....Mai omule, eu am dat acum raspuns "nu stiu" pentru ca asa e...dar nici tu nu stii care au fost culisele numirii unor antrenori....Cruyff si-a dat cu parerea, a propus.

Raspunde, bah, la intrebari!!!

De ce l-ar pune Barca antrenor pe Rijkaard, un om care nu a avut nici o legatura niciodata cu Barcelona?

De ce l-ar promova pe Guardiola, un antrenor fara experienta?

Raspunsul e unul singur: CRUYFF! Care nu si-a dat cu parerea ci chiar le-a zis pe cine sa puna.

Stiu ca nu iti place, stiu ca te roade, dar asta este.

M-ai omorat cu sistemele...nu doar sistemul conteaza ma...conteaza si altele cand pregatesti un meci...nu le zici doar jucati 442 si gata. Nu-i mai atribui merite pe care nu le are.

Din moment ce e acelasi sistem si sunt aceleasi idei de joc, Cruyff e vinovatul!!!

Stiu ca te roade invidia, ca nu e mourinho cel mai bun. Asta este.

Barca de azi seamana cu Barca din 92, o echipa de spanioli plus 3 - 4 straini.

Pe mine ma omori cu o treaba...Adriane, ce dracu ca ne cunoastem de multa vreme...tu ma trimiti pe mine sa ma informez? HAi sa te informez eu de ceva..."Erau cativa straini: Koeman, Stoicikov, Laudrup. Atat."...fraza ta...dar cati vroiai tata sa fie daca nu venise Legea Bosman si aveai voie sa bagi maxim 3 in teren? Avea maximul pricepi? Atatia avea si Realul acelor vremuri.

Dar realul era inexistent atunci :))

Ti-am zis...a fost un vizionar.....poate si-a imaginat Barca de azi, poate a gandit el ce e azi...dar ca antrenor n-a putut pune asta in practica. Cum sa zici ca a dominat ca azi doar cu o CL...atunci Milanul de atunci ce plm mai facea? A avut in 8 ani foarte multe rusini pe care echipa de azi nu le are...

Echipele italiene de atunci - doping, blaturi, arbitrii - cam astea sunt lucrurile care imi vin in minte cand ma gandesc la echipele italiene din anii 90, lucruri dovedite de altfel.

Iar diferenta e ca, in timp ce azi echipele de fotbal sunt pline de mii de nationalitati, la Barca e tot ca atunci.

Stiu ca te frustreaza, ca nu suporti, dar asa e.

Eu astept sa te informezi mai bine si apoi mai discutam. Ca iar vorbesti din presupusuri. Presupui ca nu e adevarat. Nu merge asa. Ti-am aratat cum au stat treburile. Acum arata-mi ca nu e asa. Nu ma mai bate la cap cu chestii pe care le repeti obsesiv(asta cu legea bosman ai repetat-o de n ori pe mai multe forumuri) si raspunde la intrebarile alea.

stockton08.09.2011 07:53

Aberatia zilei de azi...echilele italiene de atunci...doping, blaturi...Adita tata esti funny rau de tot. Sa-ti mai zic ca esti demagog, m-am saturat deja. Ti-am raspuns ba la-ntrebari, dar nu discut numai ce ai tu chef. Habar n-ai cand a venit legea Bosman, habar n-ai de multe mai rasa superioara.

Red&blue, iti spun tie o treaba ca ala e aerian rau de tot. Antrenor fantastic...Otto Rehhagel. A dus o nou promovata ca Bremen din primul an in lupta pentru titlu pierdut la golaveraj!, a promovat o echipa ca K'lautern si a luat cu ei titlul din primul an! Si nu cu Bayern, intelegi unde bat... Cruyff a realizat ce a realizat cu cine? Cu Ajax si Barca care in campionatele lor sunt mereu in cele mai bune doua echipe...mersi! Adica e totuna sa castigi un titlu sa zicem ori cu Milan ori cu Genoa? SA iei un EURO nu cu Spania, Franta sau Germania, ci cu o echipa ca Grecia care n-avea deloc individualitati! Asta e antrenor urias, nu Cruyff. Cine vorbeste de noroc la EURO 2004 habar n-are ce spune...faptul ca la eliminatorii batea mereu cu 1-0 din gol cu capul nu mai e intamplare, e studiu de sute de ore si arta de antrenor.

Nu ma mira ca n-apare nimeni pe forum sa-i spuna aluia...bai flacau aberezi! pentru ca am scris recent la "Istoria fotbalului" un articol si n-am primit nici macar un "thanks" ce sa mai vorbim de comentarii...nu e lumea interesata de astfel e chestii....din pacate. Lumea mai citeste pe-aici si se lasa informata de Adita.

Adrian08.09.2011 08:12
Aberatia zilei de azi...echilele italiene de atunci...doping, blaturi...Adita tata esti funny rau de tot. Sa-ti mai zic ca esti demagog, m-am saturat deja. Ti-am raspuns ba la-ntrebari, dar nu discut numai ce ai tu chef. Habar n-ai cand a venit legea Bosman, habar n-ai de multe mai rasa superioara.

Vad ca tot cu asta esti. Legea bosman in sus, legea bosman in jos. Stii si tu ceva si doar cu asta esti. E normal, din moment ce ai recunoscut ca pe restu' nu le stii.

Ca de obicei, esti pe spate, dar nu ma surprinde. Probabil va trebui sa astept mult si bine pana vei raspunde tu la intrebarile alea.

Nu e problema, oricum. Cruyff continua sa conduca atat Ajax cat si Barca si rezultatele se vad.

Ajax are o noua generatie de tineri jucatori care sunt doriti de mai multe cluburi mari din Europa, Barca domina clar fotbalul mondial si asta cu jucatori crescuti in propria curte, la o academie care seamana cu ceea ce se face la Ajax.

Ce sa ii faci?! Asta o fi fost meritul lui Mourinho, nu al lui Cruyff.

pentru ca am scris recent la "Istoria fotbalului" un articol si n-am primit nici macar un "thanks" ce sa mai vorbim de comentarii...nu e lumea interesata de astfel e chestii....din pacate. Lumea mai citeste pe-aici si se lasa informata de Adita.

Frustrare mare, mon cher. Ce sa iti fac daca lumea nu te baga in seama?!

Stie ca esti un habarnist subiectiv, lucru pe care l-ai demonstrat aici. Trebuia doar sa raspunzi la niste intrebari si nici asta nu poti sa faci. Tu mai bine te pui si postezi povesti de-ale tale, despre cat de tare e Lucescu, ce nasol e Radoi, ce frumos e Niculescu, cat investeste becalii, etc. Macar astea le spui din suflet. Daca intra dinamovisti pe aici, sigur iti vor da mii de Thanks-uri pentru povestile alea.

http://www.independent.co.uk/sport/footbal...al-1178042.html

Nu, italienii nu se dopau si nu existau scandaluri mari in anii 90. Doamne fereste de asta. Astea sunt lucruri inventate, pe care oamenii nu le stiu.

Oare de ce, dupa 2000, fotbalul Italian a inceput, ince, incet, sa scada tot mai mult in valoare, ajungand acum sa se chinuie sa bata cu 1-0 echipe de 3 lei?

Otto Rehhagel a fost un antrenor foarte bun cu o cariera foarte lunga. Diferenta intre el si Cruyff e ca olandezul a apucat sa antreneze doar 9 ani. Daca Rehhagel apuca sa antreneze doar 9 ani, acum redondo nu mai avea pe cine sa laude.

Din pacate pentru Rehhagel, nimeni nu ii mai continua munca.

In schimb, munca lui Cruyff e continuata de oameni ca Guardiola si alti fosti elevi si da roade.

Barcelona, Ajax, nationala Olandei.

stockton08.09.2011 08:36

Lumea e interesata de Becali aici amice...atat,...din nefericire asta e motivul pentru care sunt ignorate alte aspecte. Apare unu care baga un post de gen VPM si 20 ii dau thanksuri...asta e nivelul ce sa faci....

Ai spus doua aberatii uriase, pardon 3.

1. Cruyff avea doar 3 straini in echipa fara sa stii ca atunci era maximul admis.

2. Dominatia italiana dintre 88-95 a fost bazata pe dopaje, arbitrii si ma rog ce-ai mai zis pe-acolo.

3. Un antrenor este direct responsabil pentru succesul repurtat de o echipa la 7 ani dupa ce a plecat...7 ANI!

Tu habar nu ai care au fost cauzele caderii fotbalului italian...mi-ar lua mult sa-ti explic. Esti tu informat ca totul este controlat de Cruyff, nu? De unde tata? De la amici de pe alte forumuri? Eu nu sunt amice habarnist, dar pentru a intelege ceea ce spun eu ai nevoie de cultura fotbalistica serioasa si nu prea au cum s-a aiba toti. De fapt de asta am si fost reprimit, pentru ca fotbalistic mereu am stiut despre ce vorbesc. Tu in schimb ai facut gafe urise (nu ti le mai amintesc, le stii), esti apreciat aici pentru stilul pe care il ai, nu pentru cunostintele fotbalitice.

Stai asa...aberatia nr.4...Guardiola mai bun decat Redondo!

LATER EDIT: Aoleu...mai e una. 5. Vechiul sistem CL unde jucau doar campioanele era la fel de greu ca si cel de azi!

«14567817»