1. Esti evident obsedat de Cruyff, la tine orice are legatura directa cu el....e ca si cand ai spune ca meritul pentru eliminarea Valenciei din 2005 este nu al lui Zenga ci al lui Titi care antrenase intre 94-97.
Daca Steaua aplica in 2005 ceea ce i-a invatat Titi in anii 90, da, era si meritul lui. Dar comparatia e cel putin idioata.
Inca o data spun: E LUCRU BINE STIUT, BINE CUNOSCUT: CRUYFF E OMUL DIN UMBRA DE LA BARCA DE MULTI ANI.
Iti mai aduc inca o data aminte de numirea lui Rijkaard, antrenor fara experienta, fara performante, fara legatura cu Barca. La fel si numirea lui Guardiola ca antrenor. Astea nu au venit din nimic. Astea au fost mutarile recomandate de Cruyff. Iar amandoi antrenorii au aplicat la Barca acelasi sistem de joc, cel al lui Cruyff de la Ajax 87. Ca Michels a fost mentorul lui, asta putin imi pasa. Michels a mers pe un drum, Cruyff pe altul, al lui. Nu ma iau acum de fiecare din antrenorii care l-au influentat pe Cruyff, ca ar fi o prostie.
Nu inteleg de ce tot negi ceva evident: Cruyff e eminenta cenusie atat la Barca cat si la Ajax.
Meritul pentru Ajax 95 e al lui Van Gaal...PUNCT!
Tu vorbesti de ale tale, pentru ca profiti de faptul ca aici nu sunt oameni care sa cunoasca ce se petrece la cluburile respective. Eu, ca fan Ajax de ani buni, ca iubitor al fotbalului practicat de ei, zic ca stiu mai bine. Fa ce ti-am spus si vei vedea ca am dreptate. De asemenea, ii indemn pe oricare din baietii de pe site care sunt curiosi in legatura cu acest subiect sa intre pe un forum de-al lui Ajax si sa intrebe daca Ajaxul din 95 si 96 a fost o continuare a muncii incepute de el sau nu. Foarte repede veti primi raspunsul pentru ca lumea stie foarte bine.
Daca va interesati mai mult, singuri, veti vedea ca echipa care a castigat CL in 95 a jucat exact in acelasi sistem in care a jucat si Cruyff in 87. Van Gall a avut un merit important, la fel ca si jucatorii. Dar si Cruyff.
Cruyff plecase de 7 ani si n-avea legatura cu cei de acolo
De la Barca e plecat Cruyff din 96 si tot are extrem de multa greutate cuvantul sau. Si iar aduc ca dovada numirile lui Guardiola si Rijkaard. Astept cu nerabdare sa imi explici de ce au fost numiti cei doi, daca nu datorita lui Cruyff.
Esti pe dracu mai informat decat mine...aveai 7-8 ani cand Ajaxul lua CL si vreo 9-10 cand Cruyff pleca se retragea...deci n-ai prins meciuri sau erai oricum prea mic ca sa intelegi multe...vorbesti doar din povesti.
In 95 aveam 9 ani, nu 3. Si nici nu ma uitam asa de mult la televizor ca odraslele din ziua de azi ca sa fiu spalat pe creier si sa nu mai tin minte nimic. Se vede cat de bine esti informat. Ajax avea atunci una din cele mai tari echipe de pe continent si avea sa hraneasca echipele mari ale Europei. Seedorf, Kluivert, fratii de Boer, Kanu, Davids, Reiziger - toti erau tineri atunci si erau cei mai buni.
Dar e tare argumentul asta al tau. Nu ai raspunsuri, o dai pe aia cu varsta. Foarte tare.
2. Tu esti de enspe mii de ori mai subiectiv decat mine, de altfel ai reputatie de fixist. Redondo reusea sa dribleze des, reusea fente precum Ronaldinho ceea ce e unicat pentru postul lui...Guardiola era cel mult la nivelul lui Albertini. Eleganta o avea in comun cu Redondo si faptul ca nu erau duri precum Davids spre ex. pe acel post.
Eu unul mi-aduc aminte ca si Lovin, intr-un meci cu Arsenal, a facut scheme a la Ronaldinho, deci faza asta cu redondo pica.
Atat era de bun Redondo ca l-a dat Realul in 2000 la Milan. Dar nu asta conteaza.
Cand vrei sa vezi cat de bun era Guardiola, uita-te cat a jucat la Barca si, mai ales, la ce varsta a debutat si in ce echipa si-a facut loc.
Nu stiu, sincer, cati mijlocasi devensivi si-ar fi facut loc in echipa Barcei de la inceputul anilor 90. In vremea aia redondo nici nu era cunoscut. Daca-i intrebi azi pe oameni ce stiu despre redondo, mai mult decat ca nu a fost luat la nationala pentru ca nu si-a taiat pletele, nu stie nimeni.
Atat era de important redondo incat Argentina si-a permis sa nu se foloseasca de serviciile sale la un campionat mondial.
Mai mult, a venit Veron si l-a facut uitat.
3. Pretene...una e joace maxim 3 straini in echipa si alta sa alegi cati vrea **** ta...fotbalul spaniol nu stralucea in acea perioada si asta o arata clar rezultatele europene.
Poftim?!
Barca a castigat un CL in 92, in 94 a jucat finala. A mai luat o cupa a cupelor in 97.
In 89, Barca, cu Cruyff, a luat cupa cupelor. Si a jucat o finala in 91. Apoi, in 95, cupa cupelor a fost luata de Zaragoza!!!
Realul a luat Champions League-ul in 98 iar in 2000 a jucat o finala Spaniola cu Valencia.
Era tare nasol fotbalul spaniol, nu am ce zice.
4. Ce propaganda lucesco-dinamovista?! Ai chef de scandal, nu? Si daca iti raspund ma trezesc iar banat, nu? Asa merge treaba, nu? Sa vada si corectul MoWeed cine se tine de provocari de fapt.
Sa raspund si ca sa intelegi tu...campioane ca Legia Varsovia, Spartak Moscova, Sparta Praga etc care participau atunci in CCE erau mult mai slabe decat Juventus, Inter, Roma, Real Madrid, Liverpool, United etc etc care terminau pe 2, pe 3 sau 4 atunci....deci orice cunoscator de fotbal stie bine ca era mult mai usor in vechiul format. Acum sunt mai multi adversari tari, inclusiv campionii....indiscutabil e mai greu.
Aoleu, saracii, erau mai slabi ca nu stiu care. Da' echipele ca Milan, nu erau mai tari ca Juventus? Ok, jucai impotriva Legiei Varsovia, si cat te tinea? Pana dadeai de Milan sau alta super campioana. Si atunci erai gata.
Rezultatul e acelasi oricum te-ai uita.
O supercampioana castiga tot indiferent de adversari. Daca se bate cu Legia sau Arsenal, e tot una pentru Milan. Daca are valoare, bate. Daca nu are, se duce Legia mai departe.
Dar daca Legia a batut pe Milan, care e cea mai tare echipa din Italia, da-mi voie sa cred ca Legia e cel putin la fel de buna ca Inter sau Juventus.
Ce adversari tari sunt astazi? BATE Borisov? Echipele din Israel sau Austria? Poate alea din Cipru sau din Romania? Astea sunt tari?
Fii ba serios!
Redondo, eu ti-am prezentat argumente, nu vorbe.
Te-am rugat sa imi explici cateva lucruri si inca mai vreau sa mi le explici.
1. De ce sunt sistemele de joc din 95(Ajax) si chiar din ziua de azi(Barca) asemanatoare cu sistemul folosit de Cruyff in anii 80?
2. De ce il considera toata lumea pe Cruyff omul din umbra atat la Ajax cat si la Barca?
3. Cine i-a pus pe Van Basten si De Boer acum la Ajax si pe Rijkaard si Guardiola la Barca?
Te rog frumos sa nu mai ignori aceste intrebari. Nu caut momentan sa te banez, caut sa raspunzi la aceste intrebari si sa argumentezi, asa cum se cuvine.