Nu intelegi! Atunci aduna nr. de meciuri tari ale unei editii CL ai apoi ale uneia CCE si vezi daca iti da la fel. Nu vorbim de ce vreau eu...poate ca eu vreau ca si tine..sa se revina la vechiul sistem, dar nu majoritatea.
Pai, baiete, conteaza cantitatea sau calitatea?
Numarul de meciuri tari? Arsenal - Macabi Haifa e meci tare?
Din moment ce eu am facut un articol in care am elogiat vechea Steaua Rosie inseamna ca regret acele vremuri in care nu doar 4-5 echipe puteau castiga CL....dar faci o uriasa confuzie, anume confunzi echilibrul cu nivelul..
Deci tu vrei sa spui ca nivelul e mai ridicat daca doar 3-4 echipe fac legea?
Pai bine, mah, sunt alea 3-4 super tari. Dar daca restul sunt cel mult mediocre, ce te faci?
Otelul, Victoria Plzen, BATE Borisov, Apoel, Genk, chiar si Dinamo Zagreb, Trabzonspor si Basel sunt echipe slabe.
Nu poti sa spui ca sunt nu stiu ce.
Sunt curios cat de tare o sa spui ca e meciul Barcelona - Victoria Plzen.
Ce surprize? Nimic. Aceleasi 3-4 echipe vor ajunge in semifinale si va fi ca anul trecut.
Nu pentru ca a crescut nivelul ci pentru ca banii au dus la diferente prea mari.
Pe cativa i-au facut foarte mari in timp ce pe restul, pe majoritatea, i-a facut slabi.
Sunt 53 de tari inscrise in competitie.
Din astea 53, crezi ca nu poti gasi 20 de campioane pe care sa le pui in 4 grupe de cate 5, jucand tur-retur, si care sa iti dea spectacol la greu?
Ba da.
Dar nu asta s-a vrut, cand s-a facut Liga Campionilor.
Atunci s-a dorit ca echipele mari sa castige si mai multi bani. Atat.
Daca puneau un alt format la CCE, rezolvau totul. Trebuiau doar sa introduca un group stage, atat. Sa scoata knock-out-urile si sa bace group stage.
Dar ei au inceput sa dea tot felul de coeficienti ca sa avantajeze echipele din vest.
.Acele 4-5 echipe care castiga azi tot sunt mult mai puternice decat oricare altele de atunci deoarece pot avea nr. nelimitat de straini si pot atrage cu bani sud-americanii care nu mai au respect pentru fotbalul de la ei
.
De asta sunt echipele astea de acum mai bune ca cele dinainte? Ca au posibilitatea sa bage straini la greu?
Pfffff....
Asa crezi tu. Eu nu cred asta. Eu unul, de exemplu, nu ii consider pe sud-americani mai buni ca nemtii sau olandezii sau spaniolii. Lucru care s-a vazut din plin la mondial. Prezenta strainilor in echipa, nu iti da valoare. Mai mult, scade nivelul fotbalului de nationala. Lucru care se si vede azi, Anglia fiind pe spate la greu. Iar franta, datorita numarului mare de africani, e si ea pe cale sa ajunga acolo.
Si uite cum scade nivelul la world cup...
Lui nu-i pasa ca Barca-Milan de deseara nu e eliminatoriu, el doar savureaza meciul in sine si vrea cat mai multe in acest sezon.
Am prezentat mai sus o posibila solutie.
Doar una dintre multele solutii care nu implica acest sistem de coeficienti si locuri date in plus tarilor mai puternice financiar.
Cati doctori celebri cunosti tu care au fost contemporani cu Vincent Van Gogh? Medicina e munca, arta e altceva. Nebunul roscat nu a salvat vieti desi depunea si el munca ca si fotbalistii de azi bine platiti...asta e insa si arta accesibila. pentru ca daca tu numesti medicina drept arta, e cu siguranta una inaccesibila publicului larg.
Te rog sa citesti articolul cu Nesu din gsp. Poti sa faci ce vrei pe arta ta, e inutila. Nu ajuta cu nimic. Eroii adevarati ar trebui sa fie oameni care salveaza vieti, nu fotbalistii. De aia e lumea asta cum e.
Toti viseaza sa fie ca Messi, nimeni nu viseaza sa fie ca expertul ala care a facut telecomanda speciala pe care o foloseste Nesu.
Medicina nici nu trebuie sa fie accesibila publicului larg. Trebuie sa fie facuta doar de acei oameni care stiu ce vor si care pot sa faca ceva.
Hai ca nu e chiar asa cum spui tu, ajungi sus prin munca dar nu poti depasi un anumit nivel. Talentul (asa vad eu) e acea inzestrare/chemare spre un anumit domeniu, domeniu unde tu esti de departe cel mai original/creativ/bun etc, esti superior celorlalti nu datorita muncii ci a unui mod de a fi/simti/vedea.
LRP
Eu nu am vorbit de pasiune, de cat de mult iti doresti ceva? De aici vine talentul. Daca tu iti doresti ceva cu adevarat, visezi doar acel ceva, faci doar acel ceva.
Hagi credeti ca s-a nascut cu mingea la picior?
Nu. Dar avea doar fotbal in cap. Batea mingea toata ziua. Normal ca a dezvoltat o tehnicitate superioara noua, celor care, zic asa, jucam fotbal o data la 10 ani.
Nu exista nici o gena responsabila pentru talent.
De exemplu Raphael la 21 de ani picta
S-a apucat el cumva de pictat la 21 de ani? Nu cred. A pictat de mic copil, ca i-a placut. Ma indoiesc ca a scos opere de arta de la inceput.
Revenind la fotbal, Dobrin la 14 ani juca in Divizia A oare de muca sa fie vorba? la fel si cu alti jucatori inclusiv Messi si Ronaldo ambii fiind la 19-20 de ani jucatori care au facut istorie si nu doar prin trofeele castigate ci prin ceea ce arata pe terenul de joc.
Cand ai pasiune pentru ceva, muncesti ca sa fii cel mai bun. Asa zic eu.
Normal ca munca a fost "vinovata". Numai ca prin munca sa nu inteleaga lumea ca statea si facea flotari si alte exerciti pana nu mai putea.
Omul juca fotbal toata ziua. Lovea mingea de o suta de mii de ori. Asa i s-au format niste reflexe, asa a castigat experienta.
Daca pot intelege ca genetica are de-a face cu felul cum un artist vede opera sau cu imaginatia unui compozitor care isi aude muzica inainte sa o scoata sau legaturile pe care le face un matematician, ca sunt aceste genii despre care tot vorbeste lumea, la fotbal nu merge. Acolo, daca esti sanatos si iti place, poti ajunge un fotbalist bun. trebuie doar sa vrei.