FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Discuții Generale Despre Fotbalul Extern

«1111213141517»
Le reseau pansant13.09.2011 15:16
In Romania nu prea stiu eu sa fi fost vreun campionat de juniori puternic sau sa fi scos echipele de fotbal juniori valorosi pe banda rulanta.

A fost Luceafarul si atat. Ala a creat generatia de aur si gata.

Romania nu a avut niciodata scoli de fotbal. Si Steaua, si dinam0, si Craiova si toti luau fotbalisti de pe unde apucau.

Dupa revolutie, aici trebuia sa se faca schimbarea. Conducatorii trebuiau sa ia exemplul Luceafarului si sa faca inca cel putin 20 de Luceafare, la echipele lor. Din pacate, dezvoltarea centrelor de copii si juniori a fost ignorata.

Nu stiu daca ai jucat fotbal la nivel profesionist sau ai ramas asa la miuta din spatele blocului, dar eu din experienta mea iti spun ca centrele de juniori in Romania sunt o gluma proasta. Cand eram mic pana in clasa a 6 eram "profesionist" adica legitimat la un centru sportiv din cartier, marele centru de recrutat sperante era o baraca din tabla unde iarna era un frig de inlemneai fara dusuri cu o tasnitoare pe post de chiuveta si un fel de iesle unde ne spalam ghetele sau tricourile.

Antrenorul era acelasi pentru 4 grupe de varsta iar pregatirile ceva de genul: faceti 10 ture, dupa care 30 de flotari, 100 de abdomene si genuflexiuni dupa care trageam fiecare cate 10 suturi la poarta.

Cam asa a fost pregatirea noastra, de la nivelul asta m-am dus sa dau probe la Steaua unde am picat cu brio.

stockton20.10.2011 09:55

Johan Cruyff:

"Real formează acum o echipă foarte puternica Unita Joacă foarte bine, peste ce a fost in 2010-2011. Va fi un adversar mult mai greu de contracarat".

Un "dinte" a pastrat pentru Jose: "Nu ar trebui să intereseze pe nimeni ce spune Mourinho. Însă in orice sport trebuie să existe respect față de colegi si de rivali".

Cred ca doar in rugby mai este asa ceva, adica respect față de colegi si de rivali.

Gandalf the White27.11.2011 13:29

Gary Speed, gasit spinzurat!

Cotidianul Daily Telegraph informează că Politia a fost anuntată ca in dimineata acestei zile, o persoană in virstă de 42 de ani a fost gasită fară suflare in Huntington, Chester. Identitatea acestei persoane a fost confirmata decedatul fiind Gary Speed, fostul mijlocaș al formatiilor Newcastle, Leeds United sau Bolton Wanderers.

Familia acestuia si-a dat acordul ca vestea mortii acestuia să fie facută publica Informatia a socat suflarea fotbalistică din Anglia. Michael Owen, atacantul lui Manchester United, a afirmat că nu poate crede ce s-a intimplat in dimineata zilei de azi. "Acum doar citeva zile, ne lasam copiii la scoala Sunt stupefiat."

Gary Speed a fost un fotbalist galez, care a evoluat, in această ordine, la Leeds, Everton, Newcastle, Bolton si Sheffield United. A fost primul jucator care a atins 500 de prezente in Premier League. A evoluat, intre 1990 si 2004, la echipa natională a Țării Galilor, pe care a antrenat-o in ultimii doi ani.

Lumea fotbalului a luat-o razna!

În ultima luna alte două tentative de suicid au socat miile de fani ai fotbalului din intreaga lume. Doi arbitri din Germania, respectiv Belgia, Babak Rafati si Chris Schelstraete, au incercat să se sinucidă inainte de partidele pe care urmau să le conduca Ambii au supravietuit tentativelor de a-și pune capat zilelor.

"Primul meu meci in Premier League a fost impotriva lui, el mi-a aratat ce inseamnă fotbalul britanic" - Xabi Alonso, mijlocaș Real Madrid

:no:

A fost unul din fotbalistii mei preferati, din fotbalul britanic. In perioada Newcastle, 1998-2005, il urmaream cu mare placere. A fost, desi juca cu numarul 11, un mijlocas central box-to-box, de numar 8, cerebral, pe langa calitatile clasice ale postului avand o tehnica si clarviziunea peste media britanica. Cuplu excelent cu Shearer, servant de clasa. Norberto Solanao era partenerul din mijloc, se completau foarte bine. Si un bun sutor si executant de faze fixe. Newcastle avea la un moment dat o linie de mijloc Norberto Solano - Clarence Acuna - Gary Speed - Kieron Dyer, o placere sa-i urmaresti.

Ce poti sa mai spui, depresiile astea fac ravagii, iti sta mintea-n loc.

*Alecs*27.11.2011 21:52

Aceasta veste este cu atat mai socanta cu cat nimic nu dadea impresia ca ar fi avut probleme. Am citit pe BBC trei declaratii care te lasa fara cuvinte:

Michael Owen: "Just cannot believe the news regarding Gary Speed. We waved at each other a couple of days ago dropping our kids off at school. I'm numb."

Robbie Savage: "I spoke to him yesterday and he was in high spirits. I just can't believe it. He was upbeat on phone, we were laughing together, talking football."

Dar poate cea mai miscatoare e din partea prezentatorului emisiunii Football Focus de pe BBC la care Gary Speed a fost invitat ieri dimineata.

Dan Walker: "He was as bubbly as I've known him. He was talking about his kids how they were really coming on and talking about playing golf next week. Even small things like how he'd just got into Twitter. It's awful to think someone who was so gifted and so well liked with the rest of his life to look forward to has been cruelly removed. He was in such a good mood about the show and said he'd love to come back before Christmas, he said: 'I really enjoyed it.'"

Pe langa aceste declaratii, vreau sa mai mentionez un lucru. Intamplator sau nu, tot azi avea si Swansea, echipa din Tara Galilor, meci acasa in Premier League. Mi-am inchipuit ca momentele dinaintea meciului vor fi speciale si am cautat meciul pe net sa vad tributul adus de galezi. Cu toate ca momentul a fost impresionant, pe langa linistea de mormant, intrerupta de aceasta data de un ropot de aplauze si cantece si a faptului ca Shay Given plangea, am ramas mai uluit de un alt lucru. Site-ul pe care intrasem sa vad meciul avea si chat. Erau vreo mie de persoane conectate, multe din ele din Anglia, deoarece nu toti isi permit Sky. Cu putin inainte ca arbitrul sa fluiere inceputul minutului de reculegere, s-a scris ca in timpul acestuia sa nu se mai scrie nimic pe chat. Vreau sa va zic ca, in afara de un american ratacit care intrase sa intrebe ceva de nfl si care probabil nici nu era la curent cu evenimentele, ABSOLUT NIMENI NU A SCRIS NICI MACAR O LITERA PE ACEL CHAT IN TIMPUL MINUTULUI DE RECULEGERE, iar la sfarsit multi au bagat un emoticon cu aplauze. Eu numesc asta, civilizatie si mentalitate suprema.

MoWeed28.11.2011 09:07

Intr-adevar *Alecs*, au o alta civlizatie. La noi imediat apareau rivalii sa scrie tot felul de tampenii.

De fapt, ce mai zic, la noi nici macar nu se poate tine un minut de reculegere. Mereu se gaseste un cretin care sa racneasca.

Odihneasca-se in pace, a fost un fotbalist foarte bun.

*Alecs*28.11.2011 19:46

Alan Shearer on Gary Speed: "I was with him on Saturday afternoon, watching the Stoke Blackburn game, and was arranging next weekend he was coming up with his wife to stay at my house, we were going to various charity dinners on Friday and Saturday. I left the studio, shook his hand at about half two and I went to Old Trafford to watch the Manchester United Newcastle game. I shook his hand and said see you next weekend." :mellow:

Maye29.11.2011 09:55

Prin Insula se vorbeste si despre un santaj emotional. Cica urmau sa apara niste dezvaluiri despre relatiile sale extraconjugale, ca in cazul lui Giggs.

In alta ordine de idei :

Ellan Road, Bramall Lane, Goodison Park, Reebok Stadium, St James Park, Cardiff City Stadium , Millennium Stadium.

ellan_road.JPG

sheffield.JPG

toffes.JPG

trotters.JPG

st_james_park.jpg

cardiff_2.jpg

welsh.JPG

*Alecs*21.12.2011 20:30

Din cate am auzit, portarul lui Alkmaar a fost eliminat in meciul de acum cu Ajax fiindca a lovit un suporter intrat pe teren. In semn de protest, jucatorii lui AZ au iesit de pe teren. Asta apropo de ce s-a intamplat la meciul de la Ploiesti.

gio_stgloria20.01.2012 11:55

Impuscat in cap intr-o discuteca din Mexic acum aproape doi ani, Cabanas e gata sa revina pe teren!

Atacantul s-a recuperat incredibil si a surprins pe toata lumea. Tragedia care lasase o tara intr-o asteptare dureroasa n-a respectat scenariul clasic. Cabanas este gata sa revina pe teren.

O va face chiar la clubul care l-a lansat in fotbal, 12 de Octubre din Paraguay.

"Salvador e asteptat vineri la noi pentru primul antrenament. E acasa, se va simti extraordinar dand goluri pentru echipa la care a crescut", a explicat presedintele clubului, Luis Salinas, intr-un interviu acordat mexicanilor de la Record.

Cabanas, 31 de ani, a semnat un contract pe un sezon. Fostul international paraguayan, 44 de meciuri, 10 goluri in nationala, e asteptat sa debuteze la 12 de Octubre dupa cel putin o luna de la startul pregatirilor.

red&blue_boy23.01.2012 12:36

Si Chelsea a ajuns sa se bata pentru UCL, a castigat titluri in Anglia, dar pentru asta tot nu e o echipa mare gen United, Liverpool sau chiar Arsenal, Everton, Villa. Sunt lucruri ce nu se pot cumpara peste noapte, degeaba ai performante de moment, palmaresul, traditia se fac de-a lungul anilor, respectul se castiga in timp.

Mem023.01.2012 18:37
Si Chelsea a ajuns sa se bata pentru UCL, a castigat titluri in Anglia, dar pentru asta tot nu e o echipa mare gen United, Liverpool sau chiar Arsenal, Everton, Villa. Sunt lucruri ce nu se pot cumpara peste noapte, degeaba ai performante de moment, palmaresul, traditia se fac de-a lungul anilor, respectul se castiga in timp.

ce mare echipa mai e Liverpool ? Nu au mai reusit un titlu de aproape 25 de ani,mai exact din 1990,sper sa nu ma insel; traim din amintiri ? pai daca o luam asa si Steaua e o mare echipa,a castigat Cupa Campionilor Europeni;

* ca traditie da,e cea mai titrata dupa Manchester United;

olfgob23.01.2012 19:40

Echipe MARI sunt Milan,MADRID,BAYERN MUNCHEN,Manchester UNITED,Liverpool.Si Ajax.Prin ceea ce au facut de-a lungul timpului.Restul sunt trecatoare,cu momente de glorie(Barcelona,Chelsea,Marseille,acum City si multe altele pe care nu le retin acum).Echipele alea pe care le-am enumerat primele,desi nu-mi plac toate,sunt mari chiar si atunci cind sunt cazute.

Kellerman23.01.2012 20:13
ce mare echipa mai e Liverpool ? Nu au mai reusit un titlu de aproape 25 de ani,mai exact din 1990,sper sa nu ma insel; traim din amintiri ? pai daca o luam asa si Steaua e o mare echipa,a castigat Cupa Campionilor Europeni;

Iara incepem cu WE WON IT FIVE TIMES ?

Alexandru H.23.01.2012 20:16

Daca nu stii ce inseamna Barcelona pentru istoria fotbalului, e grav. Nu auzise nici dracu de Ajax, Bayern sau Liverpool pe vremea cand Barcelona castiga trofee europene iar jucatorii ei obtineau Balonul de Aur.

Mem023.01.2012 20:18
Echipe MARI sunt Milan,MADRID,BAYERN MUNCHEN,Manchester UNITED,Liverpool.Si Ajax.Prin ceea ce au facut de-a lungul timpului.Restul sunt trecatoare,cu momente de glorie(Barcelona,Chelsea,Marseille,acum City si multe altele pe care nu le retin acum).Echipele alea pe care le-am enumerat primele,desi nu-mi plac toate,sunt mari chiar si atunci cind sunt cazute.

trebuie sa ai o minte bolnava ca sa spui ca Barcelona e o echipa "trecatoare" !

drvladyk23.01.2012 20:20

ba esti nebun? Barca nu e Chelsea, aparuta in ultimii ani... confunzi grav prietene olf, grav

PS si aia cu l'pool e cea mai titrata DUPA,,,,,, m-a uns la ficati

red&blue_boy23.01.2012 20:20

Intrebare:

Raspuns:

+Barcelona.

p.s. : asa, inseamna ca CFR e echipa mai mare decat Steaua, ca are in ultimii ani mai multe trofee. Fotbalul pentru voi e doar cel din prezent?Acum , daca ia City vreo 2 campionate, chiar si o Liga, e mai mare decat Liverpool?Unde era City in anii 70-80???

Mem023.01.2012 20:22

Vorbim si despre forta financiara,nu numai despre traditie;

red&blue_boy23.01.2012 20:27
pai daca o luam asa si Steaua e o mare echipa,a castigat Cupa Campionilor Europeni;

Da, pentru mine Steaua e o echipa mare!!!

City si Chelsea mai au pana la a castiga o Liga, cu toti banii lor. Si sa nu imi spuneti iar ca atunci se juca alt fotbal, ca echipele si competitia in sine erau mai slabe. De ce n-au castigat City sau Chelsea atunci? Pai ele nu insemnau mare lucru nici in Anglia, nu se vedeau de Liverpool, Everton, Villa, United....

Mem023.01.2012 20:30

Steaua a fost o echipa mare,acum nu mai este; daca traim prin trecut,nu o sa mai ajungem nicaieri;

red&blue_boy23.01.2012 20:31
Steaua a fost o echipa mare,acum nu mai este; daca traim prin trecut,nu o sa mai ajungem nicaieri;

Scoate-l pe Jiji din ecuatie si ai sa vezi ca Steaua e echipa mare!

drvladyk23.01.2012 20:33

mai degraba a fost

Alexandru H.23.01.2012 20:34

Se abereaza mult pe aici. De exemplu ca Chelsea si City nu ar avea traditie. Pai sunt echipe mai vechi decat exista in fotbalul nostru, au suporteri infocati din tata in fiu, zone clar delimitate geografic de influenta, o istorie veche, titluri si cupe (ambele au castigat cupe Europene in anii 70). Nu palmaresul e totul; mai ales in Anglia, unde comunitatile fotbalistice si ligile inferioare sunt extraordinar de puternice. West Ham United nu a castigat niciodata campionatul dar nimeni nu i-ar numi pe ciocanari echipa fara traditie...

Mem023.01.2012 20:35

si cu el si fara el,tot jos suntem,n-avem ce face;

red&blue_boy23.01.2012 20:46
mai degraba a fost

si cu el si fara el,tot jos suntem,n-avem ce face;

Jos suntem acum, dar pentru asta nu poti sa spui ca Steaua nu e echipa mare. Cel putin de la noi. Repet, atunci sunt mai mari CFR sau Urziceni, doar pentru trofeele din ultimii ani?...

«1111213141517»