In Romania nu prea stiu eu sa fi fost vreun campionat de juniori puternic sau sa fi scos echipele de fotbal juniori valorosi pe banda rulanta.A fost Luceafarul si atat. Ala a creat generatia de aur si gata.
Romania nu a avut niciodata scoli de fotbal. Si Steaua, si dinam0, si Craiova si toti luau fotbalisti de pe unde apucau.
Dupa revolutie, aici trebuia sa se faca schimbarea. Conducatorii trebuiau sa ia exemplul Luceafarului si sa faca inca cel putin 20 de Luceafare, la echipele lor. Din pacate, dezvoltarea centrelor de copii si juniori a fost ignorata.
Nu stiu daca ai jucat fotbal la nivel profesionist sau ai ramas asa la miuta din spatele blocului, dar eu din experienta mea iti spun ca centrele de juniori in Romania sunt o gluma proasta. Cand eram mic pana in clasa a 6 eram "profesionist" adica legitimat la un centru sportiv din cartier, marele centru de recrutat sperante era o baraca din tabla unde iarna era un frig de inlemneai fara dusuri cu o tasnitoare pe post de chiuveta si un fel de iesle unde ne spalam ghetele sau tricourile.
Antrenorul era acelasi pentru 4 grupe de varsta iar pregatirile ceva de genul: faceti 10 ture, dupa care 30 de flotari, 100 de abdomene si genuflexiuni dupa care trageam fiecare cate 10 suturi la poarta.
Cam asa a fost pregatirea noastra, de la nivelul asta m-am dus sa dau probe la Steaua unde am picat cu brio.