Portret in balegar
Asa il descrie patronul Stelei, in discutiile cu apropiatii sai, pe tehnicianul echipei, despre care adaugă că "dacă va fi la fel in continuare, va sta aici 20 de ani".
Ce fel de antrenor e Reghecampf in relatia cu patronul sau? O intrebare pe care si-au pus-o multi dintre cei implicati in fotbal, dar si suporterii Stelei, in ultima vreme, iși gaseste raspuns in discutiile pe care Ciobanul le-a avut, in privat, cu apropiatii sai.
Chiar dacă in public, atunci cind intervine in emisiunile TV, sustine că nu se implică deloc peste treaba antrenorului, cu totul altfel stau lucrurile atunci cind Ciobanul se referă la Reghecampf in discutiile cu amicii si rudele sale.
Ce argumente are Becali pentru imixtiuni
"Dacă ai echipă si nu te implici, n-are nici un farmec. Pentru asta trebuie să ai echipa să te bagi, asta e farmecul" e argumentul pe care Ciobanul il are atunci cind sustine cauza imixtiunii. Mai mult, portretul pe care i-l face lui Reghecampf e unul pozitiv, la prima vedere, insă nu-l avantajează deloc pe tehnician. "Reghe e cuminte si ascultator, dacă va continua asa, va sta 20 de ani la Steaua, n-am nici un motiv să-l schimb", le-a spus Becali celor apropiati.
O discutie pe care Ciobanul a avut-o, tot cu cei apropiati, in pauza meciului de la Vaslui tradează faptul că inclusiv schimbarile din timpul jocurilor sunt aprobate sau chiar solicitate de patron. Becali a sustinut atunci că va face o schimbare in partea a doua si că-l va baga in teren pe Nikolici, lucru care s-a si intimplat la 12 minute după pauza
Nu comentează nimic din ce spune Gigi
De două-trei saptamini, Laurentiu Reghecampf a mai luat o decizie care demonstrează supunerea față de patron. Nu mai comentează absolut nimic din ceea ce declară Ciobanul. "Nu mă mai intrebati de ceea ce declară patronul fiindcă el e patron, poate spune ce vrea, eu nu comentez nimic din ceea ce zice el", si-a argumentat Reghecampf decizia.
Fară reactie cu Gigi in vestiar
Momentul din pauza meciului cu Otelul e un alt argument al faptului că Reghe admite interventiile lui Becali. Patronul a intrat in vestiar si si-a acuzat dur unii dintre jucatori, in tot acest interval, antrenorul neavind nici o reactie. Abia după ce Gigi a iesit, Reghecampf a intervenit si el si a luat cuvintul.
Costea: "Nu antrenorul m-a dat afară"
Unul dintre cei care au indicat in mod clar că la Steaua de azi nu Reghecampf e cel care decide, ci patronul, e Florin Costea. Dat afară din Ghencea in urmă cu 3 saptamini, atacantul a spus că "dacă ar fi decis Reghecampf, eu aș fi ramas la Steaua si aș fi si jucat, insă n-a decis antrenorul".
Și MM e la fel: "Ai dreptate, patroane!"
Nu numai antrenorul e supus față de patron la Steaua. Aceeasi atitudine o are si managerul general al echipei, Mihai Stoica. El i-a socat pe cei prezenti la o discutie pe care a avut-o cu Ciobanul, in vara la resedinta acestuia din Aleea Alexandru. În momentul in care Becali a spus că "dacă Reghecampf nu e bun si n-are rezultate, il schimbam imediat si o să tot schimb antrenori pină luam titlul", MM a intervenit si el: "Asa e, patroane, asa trebuie facut, nu are rezultate, schimbam, asa fac toti, ai dreptate!".
Dorinel: "Cu Becali nu mai lucrez in viata mea"
Un fost antrenor al Stelei, Dorinel Munteanu, a facut declaratii dure la adresa patronului din Ghencea, cu care a colaborat in 2007 timp de aproape 5-6 saptamini. "A fost singurul episod din cariera mea de jucator sau antrenor de care imi e rusine si m-am simtit umilit. Cit timp va fi acel personaj la Steaua, nu mă voi mai intoarce acolo", a declarat Munteanu, acum liber de contract după despartirea de Otelul.
"Mihai Stoica mi-a spus că eu sunt cel mai cuminte patron in comparatie cu altii care se implică si la antrenamente si dau antrenorilor primul 11 pe o foaie inainte de meci" (Ciobanul, patron Steaua)
4 luni au trecut de cind Reghecampf a fost instalat ca antrenor la Steaua, el preluind functia pe 21 mai
8 ani au trecut de la momentul primei imixtiuni a lui Becali in munca antrenorului, s-a intimplat in iulie 2004, cind a decis să-l scoată din lot pe Romeo Paduret gest care l-a determinat pe Piturcă să demisioneze
17 antrenori a avut Steaua de cind patron al echipei a devenit Ciobanul: Piturca Zenga, Dumitru Dumitriu, Protasov, Olaroiu, Hagi, Pedrazzini, Lacatus Dorinel Munteanu, Bergodi, Stoichiță, Ilie Dumitrescu, Edi Iordanescu, Cirtu, Levy, Ilie Stan si Reghecampf
Radio Sant