Fără nume, fără emblemă, fără palmares
Dan Udrea
Patronul din Ghencea a cedat ieri vechii societăți marca "Steaua"
Presat tot mai tare de Sebastian Bodu pentru datoria pe care clubul Steaua o are la bugetul de stat, Gigi Becali a făcut ieri o mutare surprinzătoare. "Am inregistrat la Administrația Finanțelor Publice Sector 6 cesionarea mărcii către vechea societate, AFC Steaua. Bodu a spus că numai marca face 100 de milioane de euro, nu? E, acum societatea are și active, adică emblemă, palmares, absolut tot!Să-și recupereze de acolo datoria!", a explicat Gigi Becali.
Practic, patronul din Ghencea a cedat de bună voie fostei asociații, de la care a preluat clubul, 3 lucruri: denumirea echipei, Steaua, emblema de atunci, cea care are ca simbol un vultur, dar și palmaresul. "Dacă nu mă vor mai lăsa să joc in Ghencea? E un risc pe care mi l-am asumat", a conchis Gigi Becali.
11,7 milioane de euro
este datoria pe care AFC Steaua o avea față de ANAF la data de 30 septembrie 2005
"E dureros ce am făcut, insă vreau să-mi salvez familia. Întotdeauna intre Steaua și familia mea ii voi alege pe cei dragi. Ce să fac, n-am știut că va fi instaurată teroarea impotriva mea?"
Gigi Becali
"Voi folosi in continuare numele Steaua pînă cînd va veni cineva să conteste acest lucru. Apoi, o să vedeți că ne vom numi tot Steaua, pentru că Gigi Becali e băiat deștept"
Gigi Becali
Pierde locul in Divizia A?
În urma mișcării de ieri, actuala echipă ar putea pierde chiar locul in Divizia A! "Nu se poate așa ceva și chiar dacă se va ajunge aici, acest lucru se va intîmpla la finalul campionatului. Voi face o asociere cu un alt club, voi duce jucătorii să evolueze acolo, le dau și locul in Divizia A și la revedere, apoi să mă lase in pace definitiv", a declarat Becali. "Pînă la vară nu se poate intîmpla nimic cu actuala echipă. El poate cesiona orice, dar pînă la finalul campionatului nu se poate schimba nici o denumire și nici nu poți să pierzi locul in Divizia A sau in competițiile europene pentru că la inceputul sezonului echipa a fost inscrisă cu numele de FC Steaua", a declarat Valentin Alexandru, secretarul general al LPF.
La ce a renunțat Becali
- denumirea echipei: Steaua
- emblema clubului: cea care avea ca simbol un vultur
- Palmares:
o Cupă a Campionilor Europeni
o Supercupă a Europei
21 de titluri de campioană
20 de Cupe ale României
4 Supercupe ale României
Cum va arăta noua Steaua
- denumirea echipei: Steaua creștină
- emblema clubului: o stea cu 8 colțuri