FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Galetusa "cronicarului" sportiv

«12345629»
kolkka29.04.2006 08:19

Nimic nu-i indreptateste pe cei de la ProstSport sa scrie abjectiile respective, dar absolut NIMIC. Nu sunt de acord cu suporterii (@Ayrton de ex.) care considera ca echipa merita sa fie admonestata / criticata in acest mod. Si nici cu analogia cu ziarele tabloid englezesti / germane, care i-au facut pe ai lor "castraveti", "idioti" s.a.m.d.

1. Echipa merita sa fie criticata, dar de cei care au crezut si cred dezinteresat in ea, nu de cei care-si si-au tras profituri imense din calificarile Stelei. Pentru ca suporterii au suferit in fiecare meci pentru Steaua, pentru echipa, iar ProstSport si ceilalti au suferit exclusiv pentru banii lor. Necalificarea Stelei inseamna pentru ei prabusirea tirajelor, nu mai vin bani din publicitate ca inainte etc. etc. Pentru noi, necalificarea Stelei inseamna durere sincera, a murit o parte din sufletul nostru.

2. Englezii si nemtii au, pe de o parte, tot dreptul sa vorbeasca asa de ai lor. Au niste campionate mondiale castigate, au cupe europene castigate. La ei e o obisnuinta asta. ProSport le rupe gatul celor care au reusit o performanta europeana dupa 17 ani. E o diferenta ca de la cer la pamant. Pe de alta parte, nu conteaza ce fac nemtii si englezii cu ai lor. Trebuie sa luam chiar orice model, cat de cretin, de afara? Presa = vanzari = publicitate = bani. Titlurile socante vand, nu are nici o legatura cu o performanta sau alta.

3. Ma mir ca textul respectiv, scris de oameni cretini, a aparut la o publicatie care-l scoate in fata pe Topescu. Topescu - "seniorul", "domnul" blablabla. Sa fim seriosi. E un text cu ZERO umor, scremut pe buda, cu harta igienica ProstSport pe post de solutie la constipatie, scris de niste cretini frustrati ca nu mai iau prime asa de mari. Am inregistrat meciul si l-am vazut si in reluare. Il iau pe cel care a jucat cel mai putin, Baciu. Baciu e facut "jucator degeaba". Baciu nu a gresit nici o pasa, a scos in schimb vreo 2 faulturi si chiar a jucat cu cap, alea 5 minute pe care le-a prins. Petre Marin e "pipernicit", Goian e "girafa", iar Radoi e "oltenas" si "ovina" in ProSport. Astea ar tb sa fie mostre de umor. Chiotea si piticii lui fara creier nu sunt numai penibili, imbecili, vagabonzi, sunt niste l.a.b.a.g.i.i. frustrati, care n-au creat nimic in viata lor si nici nu creeaza, numai comenteaza munca altora. Ei nu vor fi niciodata invinsi, pt ca religia lor e banul. Pt a fi invinsi trebuie BOICOT, SPAM pe mailurile lor si atac la site (e o gluma, Chiotea, o gluma tip ProSport, a nu se intelege ca indemn la asa ceva :D ).

PS: Sa nu uitam, totusi, o fraza a maestrului Ioan Chirila: "Un cronicar sportiv este acel om care comenteaza meciurile pentru ca NU a avut suficient talent sa se apuce de fotbal". Si nici creier, as zice eu.

DOAR Steaua!!!

danciu1929.04.2006 09:04

Ziarele de afara isi permit sa se ia de jucatori atunci cand joaca pt nationala tarii lor,eu nu am vazut un articol atat de jignitor la adresa unei echipe de club in alta tara.Steaua joaca pt suporterii ei nu pentru alti care sa-si poata permite sa ne batjocareasca.Nu va doresc decat faliment total!

winner_00729.04.2006 09:09

Niste jigodi auzi ne critica ei pe noi!!!Puroaie infecte ce sunt!!!!!Eu zic sa facem totzi stelisti un pact !!Sa nu mai cumparam ziare facute de niste papagali!!!Prosport poti lua ----!

cANAL29.04.2006 10:39

Nemtii si-au admonesta jucatorii dupa amicale(cu Romania cu Italia) nu dupa o semifinala de Cupa Europeana.In plus s-au legat mai mult de joc nu de originile jucatorilor sau de intelectul lor.Ca daca stai sa-i cauti nu toti ziaristii s-au nascut la oras si nu toti ziaristii sunt intelectuali.Daca ii cauti si lor inca le mai curge tarana din buletin.Sunt curios daca Steaua primea penalty in min 90 si se califica, asa lamentabili cum au fost, tot tarani si retardati erau?

Madeleine29.04.2006 12:06

Meciul asta le-a oferit tuturor frustratilor din Romania prilejul sa-si verse naduful si invidia, inclusiv ziaristilor. Pana acum au sustinut echipa din populism si oportunism, pt ca foarte multi romani, inclusiv cei neutri din pct de ved al simpatiilor de club, identificau reusitele Stelei cu ale Romaniei, iar echipa era din ce in ce mai populara. Asa ca n-au indraznit sa-si arate adevaratele sentimente.

Dupa succese, am avut impresia ca Steaua este intr-adevar simpatizata macar pt munca si tenacitatea ei, inclusiv in mediile de presa. Acum se vede ca am avut o iluzie optica si ne-am inselat, pt ca la primul esec lovesc pe unde apuca, cu barda, fara discernamant si bun-simt.

Asa e romanul, ziarist sau nu, sarac sau bogat, educat sau ghiolban. "Sa moara si capra vecinului" pare sa fie bucuria lui suprema - vezi nu numai presa, ci si cainii, rrapizii, oltenii si polistii, pt care infrangerea noastra a insemnat o fericire mai mare decat putinele si scremutele lor victorii. Zilele astea am urmarit pe viu o demonstratie penibila a celei mai crunte maladii colective de care suferim - "caprovecinita".

Am mai constatat un lucru - ca putini oameni din Romania iubesc fotbalul de dragul sportului in sine sau al unei echipe. Nu, pt foarte multi e un prilej sa-si rascumpere la nivel mental frustrarile, esecurile, viata nenorcita si gheboasa, saracia, rautatea, umilinta de zi cu zi in fata grangurilor, veninul si invidia - ca si cand o victorie la fotbal i-ar putea face pe ei sa creasca in propriii ochi si in ai altora, iar o infrangere i-ar afecta personal.

Am auzit si citit atatea injuraturi zilele astea la adresa conducerii (din partea unor oameni care n-au nimic de-a face cu fotbalul!) - mai ales a lui MM si Olaroiu -, atata rautate, ca-mi vine sa vars. Nu spun ca aceste doua personaje ar fi infailibile, da' sa vezi pe orice nea Caisa care arunca cu atata lejeritate cuvinte ca "bou", "cretin", "dobitoc", "taran" etc. e prea mult, asta e defulare si rautate pura, nu critica.

***alex***29.04.2006 16:29

Incredibil! Nu-mi vine sa cred ca citesc asa ceva! Dupa atatea bucurii aduse de Steaua in ultimii 2 ani in cupele europene suntem tratati ca ultima echipa din lume! RUSINE BAI ASTIA DE LA PROSTISPORT!!!

RUSINE SI LASITATE nici macar nu s-a semnat cel care a scris articolul!

RUSINE!RUSINE!RUSINE!

***alex***29.04.2006 16:46

Trebuie neaparat sa se faca un protest, sau la TV sa faca Meme sau Gigi scandal pentru ca este I-NAD-MI-SI-BIL!!!

Incredibil acum au pus si varianta PDF a articolului din ziar publicat in pagina 3!!! Si nici in ziar nu scrie autorul! RUSINE!

iL Napoletano29.04.2006 18:30

Propun ca fiecare user al acestui forum sa scrie cateva randuri intr-un mod cat se poate de civilizat pe care le vom pune intr-un file si le vom trimite redactiei prosport...!

A VENIT VREMEA SA PUNEM CAPAT ACESTOR MIZERII!

radooku_steaua29.04.2006 18:37

buna ideea il napoletano.... cam uite cum ar suna randurile mele...

Dragi ,,mari ziaristi si gazetari,, ai Romaniei,

Cu mult respect va saluta un fan al Stelei. Daca este greu pentru dumneavoastra sa va reamintiti ce reprezinta aceasta echipa pentru Romania sa va reamintesc cateva performante care au facut istorie : Cupa campionilor 1986, Finala cupa campionilor 1989, Supercupa Europei ,22 titluri campioana, 20 cupe ale Romaniei, 5 supercupe ale Romaniei. Acestea sunt doar cateva bucurii pe care ni le-a creat noua Steaua. Acum stau si ma intreb.... voi ce bucuri ati adus romanilor? Cu ce ati scris dumneavoastra si ziarul pe care il conduceti istorie? Ce ati facut notabil in Romania? Va rog sa nu imi raspundeti era o intrebare retorica.

Cu stima ,,maestrilor,,

Radooku

iL Napoletano29.04.2006 18:40

Perfect atunci sa inceapa razboiul....Fiecare dintrevoi este rugat sa-i urmeze exemplul lui radooku_steaua

Madeleine29.04.2006 18:53

Dragi redactori ai ziarului Prosport,

o minima regula de civilizatie si decenta spune sa nu lovesti intr-un om care a cazut. Aplicand aceasta regula in zona sportului, este cu atat mai josnic sa batjocoresti un sportiv care a luptat cinstit si a fost infrant. Ati incalcat prima regula, ca oameni si ca ziaristi; ati batjocorit-o pe cea de-a doua, in calitate de ziaristi de sport.

Daca vi s-a parut amuzant articolul "Razboinicii intunericului", aveti un simt al umorului mai indoielnic decat al unei galerii de fotbal care scandeaza lozinci obscene si mai cinic decat al unei bande de suporteri care se duc pe stadion ca sa arunce cu scaunele in jandarmi. Indraznesc sa spun ca daca ati fi pastrat stilul acestui articol in comportament si v-ati fi dus pe un stadion, singurul nume potrivit pentru prestatia dvs in aceasta situatie ipotetica ar fi fost "HOOLIGANS".

Fara nici o stima,

Madeleine

radooku_steaua29.04.2006 18:55

madelaine cred ca daca veneau la stadion si ziceau ce au zis in articol nu era hooligans ci erau batuti si internati la spital de nebuni !! ca un offtopic 4-1 pentru sportul :lol:

red&blues29.04.2006 20:26

Gazetarii sportivi in cauza,cred ca nu fac diferenta intre a critica si a face abuz de invective,jigniri si alte asemenea.Ma 'bucur' sa aflu cit de inculti sunt 'rurali'fotbalisti ai Stelei si cit de 'puternic culturalizati 'sunt ziaristii in cauza.De originile lor nobile nici nu ne indoiam.Lasati Steaua domnilor si aveti de grija la bilbele si dezacordurile voastre....de zi cu zi.De pe urma echipei Steaua v-ati ingrasat(mai bine aveti grija ca sinteti vai de Steaua voastra)!Caracterul lui Nicolita va poate inspira.....

Hassan29.04.2006 20:37

Prin aceste articole de rahat, in care ziaristii (care se pare ca aveau multe frustrari adunate fata de Steaua) au aruncat cu noroi in echipa noastra, ei ne-au demonstrat ca sunt de zece mii de ori mai inculti si mai nesimtiti chiar decat patronul nostru, cunoscut pentru iesirile sale in decor. Intr-o incercare de-a dreptul patetica de a imita criticile facute de ziarele din vest (?!? a scris vreun ziar din vest asa ceva despre o echipa de la ei vreodata-bild despre Bayern de exemplu, sau Marca despre Barca sau real ?!?-nu cred) acesti "ziaristi" care nu au avut coloana vertebrata nici macar sa isi semneze "opera" si-au demonstrat de fapt limitele, patetismul si pura lipsa de bun simt...asa se poarta ei cu o echipa sosita din SEMIFINALELE CUPEI UEFA? O echipa care a strans 200.000 de oameni (incluzand pe mine, sunt mandru sa o spun) la ultimele jocuri de acasa??!

Bineinteles, se cerea o analiza critica, jucatorii nostri nu au jucat ce trebuia, cu totii am fost suparati. Dar in loc de o luciditate si impartialitate cu care s-au mandrit in nenumarate randuri, ei au sarit cu niste cuvinte demne de peluza rrapizilor...poate acolo ar trebui sa se duca cu totii...si sa ne lase in PACE!!! Citez din cuvintele unui frate ros-albastru:

RUSINE!RUSINE!RUSINE

Sincer, sunt prea suparat/nervos ca sa le trimit un mail civilizat...dar sincer mi-au lasat un gust foarte amar, si nu cred ca inima mea ros-albastra ma va mai lasa vreodata sa mai cumpar pamfletele lor de 2 lei.

felix4you200229.04.2006 20:52
Prin aceste articole de rahat, in care ziaristii (care se pare ca aveau multe frustrari adunate fata de Steaua) au aruncat cu noroi in echipa noastra, ei ne-au demonstrat ca sunt de zece mii de ori mai inculti si mai nesimtiti chiar decat patronul nostru, cunoscut pentru iesirile sale in decor. Intr-o incercare de-a dreptul patetica de a imita criticile facute de ziarele din vest (?!? a scris vreun ziar din vest asa ceva despre o echipa de la ei vreodata-bild despre Bayern de exemplu, sau Marca despre Barca sau real ?!?-nu cred) acesti "ziaristi" care nu au avut coloana vertebrata nici macar sa isi semneze "opera" si-au demonstrat de fapt limitele, patetismul si pura lipsa de bun simt...asa se poarta ei cu o echipa sosita din SEMIFINALELE CUPEI UEFA? O echipa care a strans 200.000 de oameni (incluzand pe mine, sunt mandru sa o spun) la ultimele jocuri de acasa??!  

Bineinteles, se cerea o analiza critica, jucatorii nostri nu au jucat ce trebuia, cu totii am fost suparati. Dar in loc de o luciditate si impartialitate cu care s-au mandrit in nenumarate randuri, ei au sarit cu niste cuvinte demne de peluza rrapizilor...poate acolo ar trebui sa se duca cu totii...si sa ne lase in PACE!!! Citez din cuvintele unui frate ros-albastru:

RUSINE!RUSINE!RUSINE

Sincer, sunt prea suparat/nervos ca sa le trimit un mail civilizat...dar sincer mi-au lasat un gust foarte amar, si nu cred ca inima mea ros-albastra ma va mai lasa vreodata sa mai cumpar pamfletele lor de 2 lei.

hei, nu exagera cu suma ! 2 lei inseamna 20.000lei vechi, si cu banii astia iti iei fituica toata saptamina. este o valoare mult prea mare pt ceea ce pot ei
strezahuzum29.04.2006 20:59

Stimati redactori ai ziarului Prosport

Trecand peste faptul ca de mult ziarul la care pretindeti ca lucrati nu se mai ocupa strict de sport, ci de raspandirea scandalurilor, barfelor si zvonurilor, plus ocazional poze cu tot soiul de starlete mai mult sau mai putin dezbracate, am remarcat ca de curand, v-ati adus aminte ca in cartea de munca scrie "ziarist". In consecinta, v-ati pus pe treaba si ati scris un articolas. O insiruire de asa-zise "caracterizari", incercand sa fie comice, in realitate jalnice. Sunt curios, oare de ce ? Ati mizat de reactia numerosilor suporteri de conjunctura, care au aplaudat echipa la victorii iar dupa ziua de joi au injurat-o ? Ati mizat pe acei "ultrasi" care au iesit urland in strada sa se bucure de necazul altora ?

Daca da, atunci ati facut exact ce se poate astepta din partea unor ziaristi de scandal. De fituica. Din partea unor oameni interesati nu de fenomenul sportiv in sine, ci de cresterea tirajelor. Fireste, nu e nimic ilegal aici. Inseamna doar ca bataia de joc, mistoul ieftin, balacareala tipic damboviteana, unde cei care ieri erau aplaudati sunt azi pusi la zid, sunt valorile supreme ale "ziarului" dumneavoastra.

Daca nu ... atunci asteptam niste explicatii. Si niste scuze. Din inima, nu de fatada.

***alex***29.04.2006 21:10

Am trimis un mail catre Domnul Chiotea si surprinzator mi s-a raspuns! :D

I.N.Money29.04.2006 21:25

Si ce ti-a zis?

Hassan29.04.2006 22:22

SCUZE! voiam sa zic 2 LEI VECHI! nu as da 2 LEI VECHI pe fitzuicile lor de kko

spre_2429.04.2006 23:17
Am trimis un mail catre Domnul Chiotea si surprinzator mi s-a raspuns!  :D
ce ai trimis si ce ti-a raspuns pls daka se poate ca sunt curios rau l;a faza asta :|:D
kitaritidula30.04.2006 09:16

Este o mare bataie de joc cu acel articol.Si-au dat arama pe fata cat de imbecili sunt.Eu le-as adresa o intrebare?Ce alta echipa a mai avut asemenea performante ca echipa pe care o injura ei?

SebaS30.04.2006 10:12

e clar ca acel articol a fost scris de un dinamuist sau crrapidst super super frustrat, care a tot acumulat ciuda si nervi pe masura ce Steaua noastra avansa in europa...iar acu a explodat..

Intrebare este: cum naiba au permis redactorii sefi si toti cei din fruntea ziarului un astfel de articol???!!! Trebuie dati in judecata

***alex***30.04.2006 10:44
Si ce ti-a zis?

"Va multumesc pentru e-mail. Articolul s-a dorit a fi un pamflet, sa stiti ca multa lume l-a si apreciat. Din opt pagini dedicate meciului, ProSport a avut sapte pagini foarte ok, cu analize si corespondente valoroase de la fata locului. De altfel, am explicat ceea ce ne-a determinat sa publicam asa ceva, asa ca nu mai insist. (...) Eu si ProSport suntem mandri de performantele Stelei, nu ne putem bucura de eliminare precum au facut-o cativa descreierati prin Timisoara, Craiova sau sos Stefan cel Mare, insa, repet, maniera in care au pierdut i-a umplut de rusine. S-au facut de ras, au distrus propria lor munca. Va asigur ca si pe viitor vom fi la fel de drastici si vom face haz de necaz in privinta indolentei si a automultumirii sportivilor, tocmai pentru ca ii iubim. Mai mult, nici macar n-am fost cei mai vehementi: patronul echipei i-a facut praf la OTV, iar alte doua cotidiene nationale au dat azi titluri mult mai dure decat noi."

alinush8930.04.2006 10:49

.......Asta e pamflet???pfaaaa....No Comment

alex_m8730.04.2006 11:27

Va multumim ca ne-ati raspuns la mail, si vrem sa va adresam cateva intrebari. Sper sa ne raspundeti din nou.

1.Cine l-a apreciat? "Descreieratii din Timisoara, Craiova sau Stefan cel Mare"?

2.Intr-adevar, jucatorii au jucat prost, dar tinand cont ca au ajuns pana in semifinale nu cred ca s-au facut de rusine.

3.Nu ati gasit un alt tip de "pamflet"? Unul care chiar sa fie plin de umor, ironie si in acelasi timp de duritate? In felul asta nu ati demonstrat ca ii iubiti

4.Spuneti ca nu ati fost cei mai vehementi, ca patronul echipei i-a facut praf, alte doua cotidiene,etc: Asta inseamna ca sunteti doar mai prejos decat ei.

5.De ce nu s-a semnat autorul articolului ? Nu credeti ca ar fi normal?

6.Oricine greseste, jucatorii s-au crezut deja calificati la 2-0, la 2-1 au avut o cadere psihica, si pur si simplu, ceva din subconstient i-a impiedicat sa faca ce trebuia. Sunteti sigur ca daca ati fi fost in locul lor nu vi s-ar fi intamplat la fel?

7.Sunteti constient ca vanzarile o sa va scada cu cateva procente bune, daca nici un suporter stelist si nu numai nu o sa va mai cumpere ziarul?

Vi se pare ca tot ce fac cei din Vest este corect? Oare nu ati putea prelua si lucruri bune?

Acesta ar fi un posibil raspuns la mailul trimis.

Propun sa contribuiti toti cu adaugiri pentru a face raspunsul nostru mai bun, iar la final sa-l trimitem.

La semnatrura am putea scrie: "Cativa neimportanti fani care iubesc Steaua".

Sper sa veniti cu cat mai multe idei

«12345629»