dee, parintii mei nu sunt din transilvania .. deci nu am sange de ungur ![]()
dee, parintii mei nu sunt din transilvania .. deci nu am sange de ungur ![]()
nu vad de ce la hochei galeria Stelei si cea a harghitenilor trebuie sa se injure, ca doar traim in aceeasi tara.
Pentru ca, daca ar fi dupa multi dintre ei, nu am mai trai in aceeasi tara ![]()
dee, parintii mei nu sunt din transilvania .. deci nu am sange de ungur![]()
nu toti din transilvania sunt maghiari!!gandeste ce zici inainte de a spune ceva f. ''idiot''!!adik eu locuiesc in ardeal si is ungur!!asta vrei sa zici!??
diflorino prietene, eu o contraziceam pe dee, asa ca citeste si pe pagina din spate
Pentru ca, daca ar fi dupa multi dintre ei, nu am mai trai in aceeasi tara![]()
vezi ca habar nu ai despre ce e vorba??? mai, tu de ce nu discuti cu ungurii, chiar cu aia radicali, extremisti de dreapta, nazisti sau cum li se mai spune ? mai, aia vor un singur lucru: independenta financiara, economica, pt asta militeaza ei. Adica daca Ardealul produce "x" la bugetul de stat, sa se intoarca banii de la guvern pe masura contributiilor noastre, un fel de descentralizare administrativa la nivel financiar. Nu viseaza nimeni sa modifice granitele, doar nu-s idioti, ci vor un trai mai bun, vor sa munceasca si sa traiasca bine in locurile unde s-au nascut, asa cum si romanii din Ardeal doresc. Ei sunt nationalisti la fel ca si romanii, deci, nu mai confunda nationalismul cu patriotismul, granitele au fost de mult trasate, ce sens mai are acum sa le modificam?! suntem in UE ambele tari, circulatia e libera. De exemplu, Timisoara s-a dezvoltat mult in ultimii ani, cu toate ca a fost printre ultimele orase care au primit bani de la guvern (insa ei au contribuit cu bani multi la buget) si stii de ce? ca oamenii de acolo nu sunt lenesi, ei nu asteapta sa le dea statul (desi ar fi trebuit), aia daca au vazut ca nu primesc, s-au dat peste cap, s-au mobilizat si tot au atras investitori. N-am nimic personal cu moldovenii, insa n-ar strica sa se mai intoarca pe la locurile natale si sa investeasca la ei in zona, ca se se dezvolte si partea aceea a tarii, mai ales mediul rural care-i la pamant (atat ca nivel de scolarizare cat si locuire), sa dezvolte viticultura si alte domenii de interes. La fel e si in Bucuresti, unde au navalit cu totii, iar saracii bucuresteni autentici nu se mai fac auziti. Harghita si Covasna primesc in general bani putin de la bugetul de stat, insa poate n-ar strica sa li se aloce si lor mai mult, mai ales ca e o zona cu un real potential de dezvoltare a agrotusrismului, tabere scolare, cercetatsi, activitati sportive si balneoclimaterice. Lor nu le convine ca se depopuleaza tinutul secuiesc, ca n-au locuri de munca, n-au investitii majore si evident tinerii migreaza spre marile orase sau in strainatate iar catunele lor ajung sate fantoma cu cativa batrani care-ti mai zambesc amar din poarta. Genul asta de investitii merge si in M-tii Apuseni, care n-ar trebui alterati, ci conservati in stare naturala, autentica pentru o anumita categorie de turisti, amatori de drumetii, catarari, speologie etc. Exista o specializare a turismului,o impartire pe anumite zone, cu targeturi diferite, care din pacate nu se aplica la noi in tara, unde predomina instinctul de turma. Rezervatiile naturale trebuiesc pastrate nu distruse prin interventii neoportune. Agricultura ar trebui stimulata, sa le mai dam si noi altora,ca parca o data eram granarul Europei iar Bucurestiul Micul Paris. ( la fel si celelalte ramuri ale industriei, cat si investitiile din cadrul oraselor)
dee, tu ti-ai propus ca in fiecare post sa zici cel putin cate o mare idiotenie? nu-mi raspunde.
Haide baietii, hai Stelutaaaaa! Totul e roz si miroase frumos
. ![]()
bucurestiul avea 52%din p.i.b. si 64%din investitiile straine....................iar spre exemplu judetul covasna primeste de la buget mult mai mult decat produce...................vreti autonomie financiara ,teritoriala nicio problema.si eu vreau sa scap de increzutii din ardeal care cred ca lumea incepe si se termina cu ei..........daca vreti autonomie puneti de un referend,eu va sustin si votez pt voi numai sa nu va mai aud
ungurii is unguri, nu mai veniti si spuneti ca ei sunt romani ca traiesc in Romania .. mergi la cumparaturi sau in oras doar ungureste auzi .. daca intradevar s-ar considera romani ar vorbi limba oficiala.
Harghita si Covasna primesc in general bani putin de la bugetul de stat, insa poate n-ar strica sa li se aloce si lor mai mult, mai ales ca e o zona cu un real potential de dezvoltare a agrotusrismului, tabere scolare, cercetatsi, activitati sportive si balneoclimaterice.
Nu stii ce vorbesti; situatia in aceste 2 judete este mult mai buna ca intr-o mare parte din Moldova unde, in afara de orasele mari, situatia e dezastroasa: sunt unele orase cu un somaj de 15-20%(orase mici; de exemplu Comanesti din judetul Bacau- stiu situatia de acolo deoarece acolo stau bunicii mei), infrastructura este la pamant. Datorita saraciei, peisajele pitoresti au disparut; paduri intregi au fost defrisate pentru ca oamenii mureau de foame si nu aveau alta solutie. Acolo trebuie bani mai multi urgent, nu in Covasna si Harghita...
Treaba asta cu lipsa banilor de la buget este o scuza a politicienilor; Clujul a ajuns al 2-lea oras din Romania pentru ca a stiut sa atraga investitii de la companiile europene, nu cu ajutorul banilor de la stat...
Incepand cu anul 2007 au fost disponibile sume destul de mari de bani europeni pentru investitii in infrastructura, turism, etc. Daca autoritatile locale din judetele din Ardeal erau cat de cat interesate sa creeze ceva ar fi putut atrage finantari europene(nu stiu daca s-au folosit mai mult de 25% din banii care au fost disponibili anul trecut, de exemplu). Dar pentru asta trebuie facut un proiect, este necesara multa munca. E mai usor sa te plangi ca nu-ti da bani statul nu-i asa?
Apropo, Micul Paris nu mai exista. O mare parte din el este sub Casa Poporului...
ungurii is unguri, nu mai veniti si spuneti ca ei sunt romani ca traiesc in Romania .. mergi la cumparaturi sau in oras doar ungureste auzi .. daca intradevar s-ar considera romani ar vorbi limba oficiala.
@ CRiss alo, alo ... sa mai prind picior de roman in Germania, Italia, Olanda sau prin care parte a lumii au emigrat si care are dublacetatenie care nu vorbeste LIMBA OFICIALA! suna absurd, nu?! Criss, eu cred ca te-ai imbatat
. In cadru privat poti vorbi si pasareste, care-i problema ta?! Limba oficiala o vorbesti in cadrul anumitor institutii, la scoala,la tribunal, in acte scrise etc... conform legilor in vigoare. Normal ca intre prieteni, daca stai la o bere cu mai multi maghiari , din politete acestia ar trebui sa vorbeasca in romana, ca doar cine naiba intelege maghiara, care-i o limba extrem de grea si incalcita. Lasa-i mai sa vb, doar e limba lor materna
.
@Moweed, pe mine nu ma intereseaza Bucurestiul in mod deosebit sau alt oras din tara, nu sunt eu politician, nici nu-s angajata in anumite structuri ale statului,sau in organizatii de partide, deci, faca ce or vrea cu voi si cu ceilalti, mari profesionisti, care mai fac si putin sport, ca asa le mai impune scoala. Sa faca proiecte cei care se pricep intr-adevar, eu nu am de gand sa mai fac absolut nimic, pentru ca mi-am dat seama cum sta treaba in Romania, deci,de ce sa fii fraier la infinit ?! ori ajungi la inchisoare, ori mori pe baricade, ori emigrezi. Ramai tu si cu toti cei care ati stricat Romania din asa mare profesionalism si contracte de confidentialitate numai cu anumite firme ! La 20 de ani mi se pare ca ar trebui sa te concentrezi mai mult pe studiu si nu blogging sau formuri si nu visul american sau alte vise promise de unii si de altii, sau de anumite partide, pentru a ajunge sus. Servus!
Woare cum o fi o tara ca Romania fara unguri si tigani :X:X ... Cand trecem pe strada sa nu vedem nici un cocalar nici o cioara ![]()
Ganditiva si voi peste 30 ani cum va arata Romania
Plina de ciori .....
Forza Steaua sper sa avem o coregrafie frumoasa la meciul cu ungurii ..
dee, ma gandesc ca ai ceva sange maghiar in tine de le ei asa apararea ..
gandeste-te cati romani sunt in Germania Franta sau Spania .. sunt multi, dar in Transilvania, in unele orase sunt 50 % si s-au nascut aici, nu ca romanii care au plecat la munca acolo .. mi se pare normal daca un turc de ex. vine in Romania la munca sa vb turca ... dar sa te nasti aici si sa nu stii vorbi limba romana .. sunt unii care nu stiu vorbi aproape deloc, stiu eu exemple .. sau profesori care fac cacofonii, sau nu stiu pune la plural .. si aici stiu. S-au cand esti intr-un cerc de oameni in care sunt si 2 romani mi se pare normal sa vorbesti romaneste, respectu` .. Cate exemple stiu de profesori maghiari care au facut discriminari .. desi poate si eu as face daca as fi in ungaria.
Mergi la magazin si te intreba ce doresti in maghiara, ti se pare normal ? Macar sa nu mai spuneti ca si ungurii sunt cetateni romani, sunt ca noi ca doar s-au nascut aici .. ei tot UNGURI sunt si gata.
Scuze, incerc sa nu mai postez frustrarile mele ca poate pe unii deranjeaza
Dee = agent transilvanean de origine romana.
Scumpa Dee, fcsteaua.ro este un site al fotbalului. Al suporterilor fotbalului Stelist. Te rog sa scrii numai despre fotbal si despre Steaua. Si daca se poate pro Steaua. E firesc. Zau daca prin atitudinea ta nu-mi amintesti de bancul de mai jos:
Cica o prostituata isi trimisese copilul sa joace fotbal la o echipa locala. Pustiul juca bine iar ea isi facea iluzii ca atunci cand va fi mare va juca in echipa nationala. Si ca in timpul unui meci extrem de important va rata 3 mari situatii de gol. Si ca in ultimul minut de joc, la scorul de 0 la 0, va rata o lovitura de la 11m. De ce? A intrebat-o cineva. Pentru ca intreg stadionul sa-i strige: Baga-mi-as plua-n ma-ta!
La 20 de ani mi se pare ca ar trebui sa te concentrezi mai mult pe studiu si nu blogging sau formuri si nu visul american sau alte vise promise de unii si de altii, sau de anumite partide, pentru a ajunge sus. Servus!
Pe americani nu ii suport si mai bine ma arunc de pe bloc decat sa intru in politica ![]()
Ce va place o sa o ardeti voi dubios in off topicuri.
Cine te opreste sa stergi tot ce e off topic si eventual sa dai si niste sanctiuni? Ti-e mila de Dee? Eu as avertiza-o. Cat e ea de Dee. ![]()
...romanul e civilizat si inteligent.
...al dreacu' roman...bubuie civilizatia in el ![]()
E parerea mea sincera. Daca nu neaparat civilizatia la unii, cel putin omenia. Daca tu esti ungur, tigan, sau de alte nationalitati, e treaba ta ce crezi. Ma doare fix in cot.
E parerea mea sincera. Daca nu neaparat civilizatia la unii, cel putin omenia. Daca tu esti ungur, tigan, sau de alte nationalitati, e treaba ta ce crezi. Ma doare fix in cot.
m-ai descoperit. Recunosc, sunt tigan ungur. Adica gabor.
Nu era vorba de asta, dar sa spui despre roman, ca generalitate, ca este civilizat, mi se pare prea putin spus exagerare. Si nu am chef acum sa vin cu argumente, ca ar insemna ca pana diseara sa nu mai fac nimic altceva
.
in loc sa ne certam mai bine am incuraja echipa!!de asta suntem suporterii Stelei pt ca iubim si tre sa incurajam echipa nu sa ne certam intre noi! ![]()

Se pare ca meciul asta este important din punct de vedere al asa-zisului conflict interminabil dintre unguri si romani, fotbalul conteaza mai putin. Eu am patit-o si in ungaria si in harghita si am fost tratat cu mult sictir si nesimtire de unguri. Nu ne au la suflet, nici noi pe ei. In mod normal, ar trebui sa ii batem rau. 3-0 acasa si 1-0 la Budapesta, zic eu.
Si ca sa fac si un off-topic, ca e la moda.
@ dee
Tu chiar nu te simti bine daca nu te bagi in seama ? Tot timpul trebuie sa fi contra, sa ne arati noua cat de inteligenta esti. NOT
Nu impresionezi pe nimeni, pe mine cel putin ma dezgusti.
Vezi, ba, ca te tradeaza Á-ul.
Cred cã nu am fost clar pardon.Eu stau în Ungaria de 19 de ani în Budapesta.N-am avut probleme mari niciodatã cu maghiarii.Nu spun cã nu mau jignit la suflet cã am primit și eu cuvinte(romãn în puțit) și lucruri dinestea.Da sã mã bat cu ei s-au ei sã mã bate cã sînt romãn s-au sã meargã treaba pînã la șânge nu sa întâmplãt niciodatã.Ura între maghiari și romãni va exista întotdeauna.Unguri sã primeascã Transilvania înapoi s-au sã fie autonomie doar un vis pentru ei.Problema adevãratã în romãnia pe primu loc cred cã țigani sînt.Dacã vã gândiți cã pe omeni romãni de ce numai suportã nici o țarã din Europa??Din cauza țiganilor.Vezi:Ausztria,Italia,Spania,Irlanda, și mai ași putea sã scriu cîteva țári.în ziua de astãzi care sînt mai mulți în romãnia țigani s-au ungurii?Sînt sigur cá țigani.Peste 50 de ani poate în romãnia nu osã mai existã un om alb.Îm vine sá plãng cãnd Europa vorbeste despre Romãnia ca țara țiganilor.
Steaua-Újpest:3-0
Újpest-Steaua:2-1
Salut pentru toți:Mircea
Am greșit.Deci Újpest-Steaua:1-2
@ deeTu chiar nu te simti bine daca nu te bagi in seama ? Tot timpul trebuie sa fi contra, sa ne arati noua cat de inteligenta esti. NOT
Nu impresionezi pe nimeni, pe mine cel putin ma dezgusti.
spune-mi Aristotel, Alexander.
Cred cã nu am fost clar pardon.Eu stau în Ungaria de 19 de ani în Budapesta.N-am avut probleme mari niciodatã cu maghiarii.Nu spun cã nu mau jignit la suflet cã am primit și eu cuvinte(romãn în puțit) și lucruri dinestea.Da sã mã bat cu ei s-au ei sã mã bate cã sînt romãn s-au sã meargã treaba pînã la șânge nu sa întâmplãt niciodatã.Ura între maghiari și romãni va exista întotdeauna.Unguri sã primeascã Transilvania înapoi s-au sã fie autonomie doar un vis pentru ei.Problema adevãratã în romãnia pe primu loc cred cã țigani sînt.Dacã vã gândiți cã pe omeni romãni de ce numai suportã nici o țarã din Europa??Din cauza țiganilor.Vezi:Ausztria,Italia,Spania,Irlanda, și mai ași putea sã scriu cîteva țári.în ziua de astãzi care sînt mai mulți în romãnia țigani s-au ungurii?Sînt sigur cá țigani.Peste 50 de ani poate în romãnia nu osã mai existã un om alb.Îm vine sá plãng cãnd Europa vorbeste despre Romãnia ca țara țiganilor.
Steaua-Újpest:3-0
Újpest-Steaua:2-1
Salut pentru toți:Mircea
Ai si tu dreptate in ceea ce priveste treaba cu tiganii. In rest, sa le rupem franele!