"Mi-aș dori să revin la Steaua! Nu ar conta banii in cazul unei reveniri. Nu cred că aș ajunge la Dinamo sau Rapid. E o probabilitate mai mare să semnez cu o echipă din afara decat cu una din Liga 1" , a declarat Nicolae Dică pentru www.sport.ro!
![]()
"Mi-aș dori să revin la Steaua! Nu ar conta banii in cazul unei reveniri. Nu cred că aș ajunge la Dinamo sau Rapid. E o probabilitate mai mare să semnez cu o echipă din afara decat cu una din Liga 1" , a declarat Nicolae Dică pentru www.sport.ro!
![]()
As prefera sa intoarca Dica,decit sa continue...Ricardo.
Pai ce legatura are Dica cu Ricardo... sunt doi jucatori care evolueaza pe posturi diferite.
lasa ma.. nu sti k la Steaua fiecare joaca unde spune Jiji !?
Eu nu cred sa mai revina Dica la noi...
Nici eu nu cred ca mai revine Dica.
eu sper sa nu ![]()
Poate doar MM sa il aduca , cred ca e singurul care il doreste ! Nu cred ca va veni...
Nu cred,mai nou MM o doreste mai mult pe roscata aia din Bamboo! ![]()
În urmă cu 2 sapamani, Steaua reusea să-l deturneze pe fostul decar DIcă din drumul spre Astra. Ciobanul a aparut atunci in presă cu o declaratie misterioasă: "Auzisem că are ofertă de la Astra si atunci l-am intrebat: 'Bai, tigane, ce ai zice dacă te-aș lua la Steaua?' El mi-a raspuns că ar juca si fară bani in Ghencea. Eh, atunci i-am zis lui Mihai Stoica să il ia, 4-5 luni, că a fost al nostru, că ne-a ajutat, avem amintiri placute cu el"
Culisele venirii lui Dică la Steaua au fost insă facute publice azi de catre patronul Stelei. "Pe Dică l-am imprumutat cu 200 de mii de euro să-și cumpere casa La transferul la Catania am ajuns la un acord să-mi dea cate 10 mii pe luna Mi-a dat 50, mai are 130, acum joacă pe datorie.", a spus Ciobanul la gsp.TV.
Mai,cand credea lumea ca ce suflet mare are ciobanul,ca l-a luat pe Dica pentru trecutul sau rosu-albastru...
Ne-a Jiji e om cu suflet mare ma!
Ce tampit si Dica asta! Nu l-a insiprat niciodata placuta de pe orice butic :
"Cui ii dai pe datorie
Nu-l mai vezi prin pravalie!"
Ori nu stie sa citeasca. Acum va plati cu varf si indesat.
"Mă bucur că m-am intors. Din pacate au ramas foarte putini din jucatorii alaturi de care am jucat in trecut. Ceilalti fotbalisti m-au primit foarte bine, chiar si cei mai tineri. Știam că o să revin in Ghencea. Am avut rezultate foarte bune aici si mă bucur că sunt din nou la această echipa Sper ca in curind să vină si rezultatele.
Mă simt foarte bine si vreau să le spun tuturor circotasilor că mai pot juca la nivel inalt. O să le demonstrez pe teren de sunt in stare. Vreau să fiu sanatos si să joc cit mai bine la Steaua. Sper ca la finalul campionatului să fim pe primul loc.
Sper ca suporterii să fie alaturi de echipa Dacă vor fi de partea nostră vom avea si rezultate", a spus Nicolae Dică pentru siteul oficial al Stelei
Welcome back babaciune. ![]()
La sfarsitul sezonului o să-l cumpere Iancu. Ă'la s-a obisnuit să ia ce nu merge pe la altii.
Singurul transfer al iernii actionează ca o bombă cu ceas la Steaua. Pitesteanul le reprosează pe un ton vehement colegilor prestatiile din teren, Raduț si Bilasco fiind tintele preferate, in timp ce el e singurul la care Lacatuș nu tipa
Primele două meciuri amicale, care au fost si singurele din stagiul din statiunea turcă Belek, au adus si primele concluzii in Ghencea. Iar una dintre cele mai explozive e faptul că Nicolae Dică a incins atmosfera in rindul jucatorilor prin felul lui de a fi, dar si prin modul in care s-a comportat față de colegii sai in special la partidele de verificare.
Dică nu poartă banderola de capitan si, desi a ajuns de mai putin de o lună la Steaua, joacă rolul antrenorului din teren, insă reprosurile sale aproape continue, facute catre unii dintre coechipierii sai, nu le-au picat deloc bine acestora.
Primul exemplu: În amicalul cu Hoffenheim II, cîștigat cu 2-0, Dică a jucat cea de-a doua repriză si mai mereu a avut de comentat la adresa colegului sau din centrul liniei de 4 mijlocasi, Mihai Radut "De ce nu pasezi in stinga si ai dat mingea in dreapta?!", "Joaca ma in față, nu mai da in spate!" au fost doar citeva dintre remarcele lui Dica insă Raduț n-a fost singurul luat in colimator.
Al doilea exemplu: La "amicalul" cu Kapfenberg, scor 1-1, i-a venit rindul lui Bilasco să intre in contre cu Dica Acesta din urmă a preferat o finalizare in locul unei pase, "Bilă" i-a reprosat decizia, dar Dică nici macar nu l-a bagat in seamă pe atacantul adus de la Urziceni. Mai mult, după ce Ricardo a gresit o pasa Dică a avut o reactie nervoasă: a gesticulat si i-a reprosat că nu i-a oferit lui mingea, acelasi lucru fiind valabil si in cazul lui Surdu.
E protejatul lui Lacatus..
Mai mult, modul preferential in care e tratat Dică de catre staff-ul tehnic nu e privit deloc cu ochi buni de ceilalti fotbalisti. Dică e singurul fotbalist din lot care n-a avut parte in cele două "amicale" de nici macar un reproș venit din partea lui Lacatus care insa de exemplu, nu s-a sfiit să-i desfiinteze pe Raduț si Nicoliță sau să stea mereu cu "gura" pe Galamaz.
... dar si al lui MM
Nu numai antrenorul il are ca preferat pe Dica dar si in rindul conducerii există o persoană extrem de apropiată de cel care poartă acum numarul 20. MM a fost cel care l-a readus in Ghencea si cel care in fiecare aparitie publica la TV sau pe Facebook, a dat garantii că Dică va fi un mare cîștig pentru Steaua.
31 de ani va implini Dică in luna mai, el fiind cel mai in virstă fotbalist din actualul lot al Stelei
3 trofee a cîștigat Dică in tricoul Stelei (două titluri si Supercupa Romaniei), el jucind in Ghencea in perioada ianuarie 2004 - iunie 2008
E mereu singur
În cantonamentul din Antalya, Dică nu a reusit să-și apropie nici un fotbalist din actualul lot. A fost vazut stind mai mult singur, izolat de grup, singurul cu care si-a mai petrecut timpul liber si a avut discutii fiind Nicoliță, cu care a fost coleg in Ghencea intre 2005 si 2008.
S-a certat si cu Dayro Moreno
Și in precedentul mandat, Dică a avut "un cui" impotriva unuia dintre coechipierii sai. În returul sezonului 2007-2008, Dică s-a plins mereu de faptul că trioul Dayro, Mendoza, Pepe Moreno nu-l joacă suficient de mult, iar principalul aratat cu degetul era primul, cel care ii era concurent direct pe post. "Dică il acuza pe Dayro că nu vrea să-i dea pase, era invidios pe el", a explicat la vremea respectivă Oierul.
A fost la un pas de bataie cu Rada
În decembrie 2007, Dică a fost protagonistul unor scene incredibile petrecute chiar pe terenul din Ghencea. Steaua a invins-o pe Gloria Bistrita cu 1-0, dar in minutul 90, ardelenii au trimis mingea in bara Dică i-a reprosat, pe un ton violent, lui Ionuț Rada plasamentul gresit de la ocazia Bistritei. Rada a reactionat si cei doi au fost la un pas de bataie la centrul terenului, doar interventia imediată a lui Golanski, Lacatuș si a altor stelisti facind ca lucrurile să nu degenereze.
Cel mai folosit de la mijloc in sus in cele două amicale
Jucator Minute jucate
1-2. N. Dică 108
Cr. Tanase 108
3-7. Bilasco 90
Nicoliță 90
Surdu 90
Szekely 90
L. Marinescu 90
gsp
Bre,nea Lari,nu mai pune cancan-urile astea.
Acu`,ce-o sa faca Dica,e mai experimentat,a facut cat de cat ceva pt echipa,chiar daca in trecut,e normal sa-si impuna punctul de vedere in fata lui Radut,care nu a vazut si jucat fotbal cat Dica,sau sa tipe la Nicolita,care centreaza ca un dos.
Si cu Bilasco cred ca se stie de cand jucau desculti.
@blindica
Am mari indoieli ca lucrurile spuse mai sus sunt doar can-canuri. Greata mea fata de presa din Romania este de notorietate pe acest site si crede-ma ca nu postez doar de dragul de-a o face.
Si eu am mari, mari indoieli in ceea ce priveste caracterul lui Dica.
![]()
nu cred ca s-a bucurat cineva mai mult decat mine cand a plecat Dica de la Steaua. speram ca odata cu el va disparea si frana de mana cu care juca Steaua din cauza lui, un fotbalist lenes si egoist, cu un caracter jenant.
avand insa in continuare Steaua la cheremul prostului universului, nu ma mir ca s-a intors inapoi. ma lasa rece golurile marcate moldovenilor. apreciez mai mult eforturile lui Surdu, coautor la doua dintre cele trei goluri ale putorii din Ghencea.
Steaua a ajuns o echipa dominata de taranii de la Urziceni (dintre care doar Marinescu e fotbalist si merita respect) si de slugile tiganel, dodel, Dica, bicfalvi. deci, de la cine pot astepta ceva bun? ca nu au mai ramas decat tatarusanu si gardos, plus Szekely cand joaca.
poate ca multi se entuziasmeaza la golurile lui Dica. la cum il stiu eu, va trage tare cat sa prinda un loc de titular, sa se impuna la echipa, sa isi prelungeasca contractul eventual pe un salariu marit. apoi va reincepe cu figurile lui de putoare mioritica... bleaah!
Nu stiu cum poti sa zici asa ceva despre Dica,dar chiar s-au uitat golurile sale cu Boro,Dinamo,cu Poli Timisoara,Kiev,etc.etc....De unde il stiti,mai nene,atat de bine pe Dica? Vreau sa fac si eu niste gratare cu el weekend de weekend sa vad ce fel de om este Dica.
Eu,cand a plecat Dica,m-am bucurat doar fiindca a plecat de la Steaua ''patronata'' de Oier si m-am intristat c-a plecat pentru bani,aici ne(mai)fiind conditii pentru ''lucruri bune''.
@Blindica
Ce legatura au golurile sale cu caracaterul sau?
Uite, sa (te) mai sochez nitel: stii ca foarte multi din fostii coechipieri s-au plans de caracterul lui Ogararu? Da, George Ogararu! Si mai am "povesti" de-astea, unele confirmate din surse diferite, care au afirmat aceleasi lucruri. Iar unele din personajele in chestiune sunt de multa vreme icoane in mintea si sufletul majoritatii zdrobitoare a stelistilor.
Una e perceptia pe care ti-o lasa la TV un anume personaj, alta e viata de zi cu zi.
Nu am nimic personal nici cu Dica, nici cu oricine altcineva. De multa, multa vreme, am disociat omul de sportiv. Asta pentru ca sunt extrem, extrem de putine cazuri care chiar merita.
@Lari,pai asta incerc si eu sa zic .
Ce ma intereseaza pe mine cum e caracterul sau daca pe teren isi face treaba?
Daca sunt probleme interne ce tin de neintelegeri intre jucatori,poate nu este un antrenor sau un director sportiv,care sa le medieze in asa fel incat sa dispara,dar in niciun caz nu ar trebui sa ne apucam sa vorbim de ''caracterul'' sau daca din punct de vedere sportiv omul da 100%,fiindca nu suntem la cancaniada.
La fel si Ogararu,cate ii puteam reprosa pentru munca din teren?
Este evident faptul ca sunt un mai vechi sustinator de-al lui Dica,prin urmare,n-as vrea ca parerea mea sa fie privita ca fiind subiectiva.
Cum sa ma leg eu de caracterul lui Dica avand in vedere asa-zisa presa de astazi,rascolitoare de rahat si inaltatoare de ''targ-ocnisti''.
Cum sa ma leg eu de caracterul lui Dica avand in vedere ca la golul 6 (video),atunci cand s-a petrecut,mi-a sarit sufletul de bucurie?
Stiti foarte bine ca multi fotbalisti nu au multa ''materie cenusie'',ceea ce poate duce la un comportament neadecvat dupa o perioada de timp,daca au atins un anume nivel de performanta,dar toate acestea nu sunt lucruri de natura sportiva,si,mai ales,in cazul lui Dica nu au avut efect negativ pe teren (cum este cazul lui Tanase).
La Dica,partea aceasta negativa se vede in evolutiile sale din strainatate,unde nu a fost de ajuns sa fie un fotbalist talentat,ajuns la maturitate sportiva,daca nu a avut prea multa ''materie'' pentru a se adapta mediului,dar in nici un caz n-a fost criticat pentru viata extra-sportiva.
se pare ca Dica si cu Burdujan sunt de ieri "proscrisi" la Steaua ...
de fostul giulestean nu-mi pasa, insa de Dica imi pare rau, desi nu eram unul din partizanii intoarcerii sale le echipa, consider ca pentru ce a facut la acest club, nu merita tratat cu sictirul asta ...
oricum, cale libera pentru Surdu sa-si etaleze meci de meci calitatiile de "mare fotbalist" ![]()