Corect,barem pentru ce-a facut Dica la Steaua si nu merita tratat astfel...
Corect,barem pentru ce-a facut Dica la Steaua si nu merita tratat astfel...
sunt unul dintre contestatarii constanti ai lui Dica. ce nu inteleg eu este cum Dica, totusi un om inteligent (desi mi-este complet nesuferit), s-a intors desi stia si ca nu mai poate, si ca maimuta va sari pe el cu picioarele la prima greseala!
ce-si face omul cu mana lui... intreaba-l pe mache, Dica!
an primul rand Dica nar trebui tratat in halul asta de patron.Pentru ca Gigi nu mai ia in considerare ce a facut Dica la Steaua:
a fost este si va fi cel mai bun executant de lovituri libere din divizia A.
A marcat pentru Steaua foarte mute gouri si extreme de importante de ex:cu Dinamo Kiev
si Gigi al critica pentru 3 partide in care na jucat bine.El daca un jucator cum a fost si Marinescu era pe lista neagra ia dat centrarea lui Maicon gata Marinescu "The best player'''Fernando Tpres s-a transferat la Chealse pe zeci de milioane na dat mici un go si na fost asa criticat.Parerea mea este ca Dica ar trebui asat sa joace mult mai mut si din vara sa fie pastrat.
an primul rand Dica nar trebui tratat in halul asta de patron.Pentru ca Gigi nu mai ia in considerare ce a facut Dica la Steaua:a fost este si va fi cel mai bun executant de lovituri libere din divizia A.
A marcat pentru Steaua foarte mute gouri si extreme de importante de ex:cu Dinamo Kiev
si Gigi al critica pentru 3 partide in care na jucat bine.El daca un jucator cum a fost si Marinescu era pe lista neagra ia dat centrarea lui Maicon gata Marinescu "The best player'''Fernando Tpres s-a transferat la Chealse pe zeci de milioane na dat mici un go si na fost asa criticat.Parerea mea este ca Dica ar trebui asat sa joace mult mai mut si din vara sa fie pastrat.
Fa asa:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
poate in cateva zile iti trece.
Daca nu, mai ramane o singura solutie: ![]()
Ce sa fac si eu ma plictisesc la birou...
Fa asa:
poate in cateva zile iti trece.
Daca nu, mai ramane o singura solutie:
Ar fi comic daca nu ar fi trist, ce mai vrei si societatea asta ne furnizeaza niste exemple de iti vine sa iti iei campii.
Pe voi ce va deranjeaza,faptul ca-l apara pe Dica sau modul deosebit de a scrie ? ![]()
Sincer nu stiu care din ele mai mult. Poate ca-l apara pe Dica. Pana la urma gramatica se poate studia...
sunt unul dintre contestatarii constanti ai lui Dica. ce nu inteleg eu este cum Dica, totusi un om inteligent (desi mi-este complet nesuferit), s-a intors desi stia si ca nu mai poate, si ca maimuta va sari pe el cu picioarele la prima greseala!
ce-si face omul cu mana lui... intreaba-l pe mache, Dica!
Pentru ca Steaua era singurul club mai important unde-l primea cineva.
La multi ani Dica! pacat ca te-ai intors la turma ![]()
Dica, iti multumesc !
Respect etern Dicanio! ![]()
Asa frate , multumiti-i toti acum , la inceput spuneati ca e expirat si terminat , ma refer la cei care l-au criticat , in special la d-l " Le stie pe toate " Adrian ![]()
Bravo Dicane , le-ai dat peste bot tuturor.
FELICITARI !
Cine l-a criticat din cei care au multumit fiindca au multumit doar doua persoane ?
@Blindica :
Nu ma refeream la tine , ma refeream in general la inadaptatii care s-au bucurat de golul lui desi spuneau ca e o petarda expirata in momentul venirii sale la Steaua ![]()
Exemplu : Kellerman , care nu e decat pupincuristul lui Adrian , mana lui dreapta sau stanga , depinde de fantezie.
Daca pleaca Dica de la Steaua.. se alege prafu' de tot... Banel nu o sa fie, Dica nu o sa fie, Oli nu o sa fie.. => Steaua NU O SA FIE... ![]()
Ce ne facem baieti ? ![]()
![]()
"Am ganduri mari la noua echipa Am discutat cu conducerea clubului si sper să facem o figură frumoasa Obiectivul e să câștigam cat mai multe meciuri. Eu si Neaga ne gandim să avem evolutii cat mai bune si să inscriem cat mai multe goluri. După finala Cupei nu am mai vorbit cu nimeni din conducerea clubului.
Meciul cu Steaua va fi mai special pentru că am jucat acolo 5 ani, am avut performante, dar nu mă gandesc la vreo razbunare, pentru că nu am de ce să mă razbun. În interiorul meu mă consumam din cauza declaratiilor date de domnul Becali, dar cand intram pe teren incercam să uit. Nu reuseam de fiecare dată", a declarat Nicolae Dică la Sport.ro.
Nicolae Dică a semnat un contract pe 2 ani cu CS Mioveni.
Pacat ca nu a fost apreciat cum merita Dica....
"Sigur vor fi mai motivati decit au fost la meciul cu Schalke, fiindcă un succes contra lui Dinamo i-ar ajuta să-și spele toate pacatele de pină acum. Loturile mi se par echilibrate, cred că Steaua e in stare să bată in Ștefan cel Mare. Eu nu mai sper să imbrac tricoul roș-albastru, dar clubul va ramine mereu ca o icoană pentru mine", a spus Dica
Parca nu zicea la fel cand a mers la CFR...
"Din cantonamentul noii sale echipe, Viitorul Constanta, fostul idol din Ghencea, Nicolae Dică, 31 ani, explică alegerea sa surprinzatoare si oferă sfaturi Stelei pentru "dubla" cu Twente.
Dicanio crede că secretul eliminarii olandezilor va sta in unitatea grupului: "În coeziunea lotului s-a aflat si forta noastră in 2006, cind am ajuns in semifinalele Cupei UEFA"
E unul dintre transferurile cele mai surprinzatoare ale iernii si a trecut cumva plutind peste marea de amicale, de scandaluri si de mutari comico-experimentale de la nivelul Ligii 1. La 31 de ani si jumatate, Nicolae Dică s-a mutat la Viitorul Constanta, in divizia secunda unde mirajul de a face parte din proiectul lui Hagi a invins tentatia unui contract anonim de final de carieră prin China, Emirate sau Kazahstan.
"Au fost discutii mai apasate incă de anul trecut, i-am spus lui Zoli Iasko faptul că ar fi interesant să vin la club, iar acum am si batut palma, cu gindul să promovam, să ne mentinem in primul esalon si apoi să ne gindim la mai mult", descrie fostul stelist alegerea neasteptata "Echipa aceasta a crescut an de an si mi-am dat seama că aici e locul unde se cultivă ideea performantei", continuă argumentele lui Dicanio, tolanit comod pe un fotoliu din holul luxosului resort "Zeynep" din Belek.
"Să nu luam gol la Bucuresti!"
Și, de aici, iși indreaptă privirea catre meciul primaverii, Steaua - Twente: "Va fi greu pentru noi. Important e ca Steaua să se preocupe să nu ia gol, fiindcă si un 0-0 in tur le lasă portile deschise la calificare pentru revansa din Olanda. Iar 50.000 de oameni in tribune ii vor impinge de la spate la Bucuresti, ceea ce inseamnă un moral fantastic. În plus, la o asemenea intilnire nu-ți mai stă capul la chestii colaterale, te concentrezi si te gindesti cum să faci pentru ca totul să iasă bine".
Din propria experiență, Dică vine acum si cu un sfat catre trupa din Ghencea: "Să fie la fel de uniti cum am fost noi in 2006, cind am ajuns in semifinalele UEFA. Dacă vor munci unul pentru altul, vor reusi să treacă mai departe. Și e important ca de la venirea lui Ilie Stan, se simte această coeziune specială a grupului care i-a ajutat să ajunga deocamdata in primavara europeana S-a simtit forta asta specială după acel 0-5 din Israel, cind antrenorii si jucatorii au stiut imediat cum să se mobilizeze si să treacă repede peste acea catastrofă".
"Cind mă uit la Rusescu, mă vad pe mine"
Iar Dică are incredere maximă contra lui Twente intr-o nouă explozie a lui Rusescu: "E tipul de jucator in care mă regasesc. Desi e mai lent, gindeste foarte bine fazele si surprinde prin executie. Are o inteligență care-l poate face să decidă o partida Și, in mod normal, jocul ar trebui să-l ajute să apară deseori la finalizare, fiindcă la o asemenea partidă n-ai cum să nu te duci peste adversar. Lumea asteaptă spectacol!".
Amicul Tanase e si el pe lista fostului idol din Ghencea: "Chiar si cind n-a facut meciuri stralucite, a reusit lucruri care l-au scos in evidență. Ă'sta e genul de intilnire in care Cristi trebuie să inventeze o faza un gol, o pasă!".
"Nu mi-au explicat nici acum despartirea din vară"
Se simte in glasul lui regretul ca vara trecuta n-a mai fost pastrat in Ghencea, astfel incit să fie acum in vestiarul Stelei inaintea confruntarii cu olandezii: "Cind m-am intors la echipa mi-au spus că voi ramine dacă o să am evolutii bune. Aveam incredere că nu sunt un jucator terminat, am marcat 6 goluri in 5 luni, am fost golgeterul returului trecut, am contribuit si la cîștigarea Cupei Romaniei, dar s-a decis că nu mai am valoare de Steaua. O mare dezamagire, fiindcă am facut toate sacrificiile posibile si n-am primit nici macar o explicatie la despartire".
Marturiseste că ramine, totusi, un fan al roș-albastrilor si in lupta pentru campionat: "Va fi greu. Echipa are de luptat cu mai multi adversari aflati inaintea sa. Am vorbit si cu Ilie Stan zilele trecute si mi s-a parut foarte optimist, desi intelege si el că batalia nu va fi simpla Chiar mi-a zis că se gindeste si la titlu, fiindcă se bazează foarte tare pe grupul pe care-l acum la dispozitie".
...despre plecarea la Catania: "Am fost sfatuit să nu merg la o echipă mica inclusiv familia a stat in dubiu, mai ales că se discuta deja si varianta Benfica. Dar m-am incapăținat eu, am crezut că de la o formatie mai fară pretentii din Serie A voi putea face repede pasul catre un club mai mare. Recunosc acum că am facut o alegere gresită si pripită"
...despre executantii de lovituri libere: "Dintre romani, doar Sinmartean a mai ramas un bun executant de lovituri libere in Liga 1. Eu stateam cite jumatate de oră după antrenamente să exersez numai fazele fixe, foarte importante in ziua de azi, cind totul e supertacticizat"
...despre experienta la CFR Cluj: "M-am simtit bine acolo, dar antrenorul nu m-a folosit unde trebuia. Și nu prea mă descurcam in sistemul respectiv, dar am pus si eu un pic umarul la acel event din 2010"
...despre echipa natională: "Îmi plac Bumba si Chiricheș din noua generatie. sunt nume interesante, cu viitorul in față, iar faptul că au ajuns inclusiv la acest stagiu din Antalya al reprezentativei demonstrează că Piturcă are incredere in ei"
Vrea să devină antrenor, si-a notat pregatirile din ultimii 5 ani
Dică marturiseste ca după finalul carierei de fotbalist, intentionează să devină antrenor: "Urmează să iau in vară licenta «A» si apoi să mă pot ocupa de cea PRO. Îmi notez cam toate antrenamentele de vreo cinci ani incoace, am si aici, in Antalya, un caiet in care completez tot ce fac la Viitorul. Pe banca mi-ar placea să fiu genul lui Oli, care a ramas modelul meu de tehnician. Și-mi doresc să depășesc performantele izbutite ca jucator, fiindcă sunt de felul meu un tip foarte ambitios".
Cum comentează cinci episoade cruciale ale carierei
Victoria cu 4-1 contra lui Dinamo Kiev, in Champions League - "Se pune gol dacă intram si noi in careu?"
E partida in care Dică a marcat două goluri pe arena din capitala Ucrainei. "Era in toamna lui 2006 si Steaua nu mai jucase de vreo zece ani in Liga Campionilor. Aveam emotii foarte mari si-mi aduc aminte ca in seara dinaintea partidei, Oli ne-a pus niste imagini geniale cu Kievul. Un pic dezorientat, l-am intrebat atunci: «Dar se pune gol pentru noi dacă intram macar in careu?». Mi-a zis apoi separat că simte că va fi un meci mare, a avut dreptate".
"Dubla" cu Real din sezonul 2006-2007: 1-4 si 0-1 - "Banel plutea, se uita in gol la televizor"
"N-am reusit mare lucru, dar a fost ca un vis să joci impotriva unei asemenea formatii. Țin minte că-l urmaream pe Cannavaro la TV, mi se parea un jucator foarte puternic, mă intrebam cum vor fi duelurile cu el. Am descoperit un fotbalist mai scund decit imi inchipuiam, dar extrem de robust. Iar autogolul lui Banel de la Madrid e de nepovestit. Am stat in cameră cu el in acea deplasare si parcă il vad si acum cum plutea după meci, nu intelegea ce s-a intimplat. Se uita in gol la un film spaniol care rula pe televizor. L-a luat somnul abia spre dimineață".
Semifinala UEFA pierdută cu Boro - "Nici acum nu-mi dau seama ce s-a intimplat"
O sansă fabuloasă irosită de Steaua de a prinde finala UEFA din 2006 după un retur misterios contra lui Middlesbrough, 2-4 după 1-0 acasa "Nu-mi dau seama ce s-a intimplat nici după atîția ani! Mi se pare si acum inexplicabil cum am luat golul patru in minutul 89. Am simtit ceva nefiresc si la 2-0 pentru noi. Publicul ii incuraja nebuneste pe englezi, nu era prima dată cind jucam intr-o asemenea atmosfera dar pe masură ce scorul se intorcea, 1-2, 2-2, presiunea tribunei a devenit fantastică".
Accidentarea la ligamente din ianuarie 2007 - "Cel mai greu an din viata mea"
S-a accidentat la un "amical" contra echipei secunde a Sienei, in Italia. "Venisem după un 2006 fantastic, fusesem si cel mai bun jucator al anului, imi doream să realizez si mai mult, dar a urmat o perioadă de cosmar. Cea mai grea din viata si din cariera mea. După accidentare mi-a murit tatal. Totusi, in turul campionatului urmator mi-am revenit, am dat 8-9 goluri, venise Gică antrenor".
Colaborarea cu Olaroiu - "Mă lasa mai subtire la defensivă"
"Am avut relatii civilizate cu toti antrenori, dar parcă Oli m-a pus cel mai mult in valoare. Și, in plus, am avut norocul unor colegi extraordinari. Oli imi cerea să fac multe lucruri pe ofensiva dar la defensivă mă lasa mai subtire. Nu-mi cerea s-o fac si pe asta. În schimb, beneficiam de libertate deplină in atac. M-a ajutat să mă remarc, fiindcă imi dozam si altfel consumul de energie"
"Banel a fost practic dat afară de la Steaua cind a plecat in Franta. Mă bucur pentru el că a reusit să se impuna Vorbim des, mi-a zis că-i merge bine si că baietii l-au primit formidabil"
Nicolae Dica atacant Viitorul
"Echipa din 2006 mi se pare mai tehnică decit cea de acum, care are parcă un plus la capitolul viteză de joc. Venirea lui Chipciu cred că va ajuta Steaua chiar să crească ritmul de pină acum"
"Poate ar fi fost mai bine să aleg un campionat gen Franta cind am plecat de la Steaua. Eu am avut insă in minte doar ideea de a merge la o echipă care joaca se deschide, fiindcă asta era ce aveam nevoie pentru stilul meu"
"E drept că Ciobanul mai venea in vestiar. Dar e omul care te ceartă si după zece minute uita incepe să-i incurajeze pe jucatori, o dă pe caterinca N-am avut nici un conflict"
"Am intilnit la Viitorul si pusti de 16-17 ani, care mă stiau doar de la televizor. Pe cîțiva ii cunosc insă de la Steaua, care i-a cedat Viitorului. I-am salutat pe baieti cind am ajuns in Turcia si de acum sunt gata să mă pun in slujba echipei"
Nicolae Dica atacant Viitorul "
gsp
Dica la un pas de un transfer in Indonezia.
Nicolae Dică ar putea parasi in zilele urmatoare Viitorul Constanța. Fostul stelist a primit o ofertă irezistibilă dintr-un campionat in care nu se gandea că va ajunge vreodata
Dică in Indonezia! Aceasta este bombă lansată de presa indoneziana care dă ca sigură mutarea fostului decar din Ghencea.
Destinația lui Dică ar urma să fie FC Sriwijaya, echipă care i-a propus un salariu de 600 de mii de dolari pe an.
Intermediarul acestui transfer este o femeie, Ibrahim Saleh Lutfiah. "Am discutat cu Dică și sper să lucram impreună", a afirmat ea.
"Dică este un jucator grozav, a jucat in Serie A și la Steaua, unde a ajuns pană in semifinalele Cupei UEFA", a afirmat Hendri Zainuddin, șeful indonezienilor.
onlinesport.ro
Ce dor mi-e de Dica.Tocmai a dat al 4-lea gol in acest sezon pt Constanta. Daca nu il dadea ciobanul afara dupa ce ne-a adus cupa aia , cred ca juca pana la 34 de ani cel putin fara probleme.
Dică a fost eroul celui mai bun meci pe care l-a facut Steaua in grupele Champions League, 4-1 la Kiev cu două goluri date de el. A fost golgeterul echipei si in campionat, dar in permanență era "prea lent", "prea indolent".
Totusi, s-a descurcat cel mai bine in Ghencea, sub "teroarea" lui Becali, mai bine decit la Cluj, unde era linistit, mai bine decit in Serie A, unde aterizase la Catania ca o vedeta La sase ani si jumatate de la "dubla" din Champions si aproape sapte de semifinala cu Middlesbrough, Dică se comportă ca un antrenor-jucator printre pustii pe care i-a recrutat Hagi pentru Viitorul.
- Mai ai chef să stai in cantonamente si să te antrenezi alaturi de niste copii?
- Și ce să fac? Să mă las? Nu vreau! Mă gindesc că n-o să mă mai intilnesc niciodată cu experienta de a fi fotbalist. O dată ce mă retrag, s-a terminat, gata! Încerc să amin momentul, d-aia o să mai joc atit cit o să pot.
- Cum te privesc pustii echipa
- Mă respecta normal, gindeste-te că am colegi care au 18 ani, 20 de ani. sunt unii in lot cu 15 ani mai mici decit mine! Îți dai seama că mă privesc altfel decit mă priveau Nicoliță sau Goian la Steaua. Dar eu pentru asta am fost adus la Viitorul, să ajut la cresterea jucatorilor tineri.
- Zi-mi două-trei nume de la Viitorul despre care lumea nu stie, dar tu crezi că vor ajunge jucatori foarte buni.
- Tirnavan, Mitriță. Au in jur de 17 ani si in scurt timp vor debuta in Liga 1. Și mai e Tanase, la fel, un copil foarte bun. Toti acestia vor ajunge la cluburi mari din Romania. Trebuie doar să fie profesionisti ca să aibă succes.
- E vreo diferență intre tine la 17 ani si cei care au virsta asta acum?
- sunt diferente mari. Și e logic să fie asa. La 17-18 ani, eu n-aveam laptop, n-aveam Ipad. Nici Internet nu exista! Toate lucrurile astea fac ca tinerii de acum să aibă preocupari diferite, ei traiesc altfel. Dacă stau să compar strict fotbalistic, eu n-am avut, cind eram tinar, conditiile pe care le au copiii de acum. Terenuri, cantonamente, ei au tot la dispozitie.
- Ai mers la Catania in 2008 si parea că echipa din Sicilia era prea mică pentru un fotbalist venit din Liga Campionilor. Realitatea a fost că n-ai confirmat. Ce s-a intimplat?
- Nici eu nu mă asteptam să am acea cadere. Au existat niste probleme in Italia, de care nici nu vreau să-mi aduc aminte. Am gresit si eu, a gresit si clubul. Dar m-am intors in Romania si-am luat campionatul cu CFR Cluj, apoi Cupa cu Steaua. sunt multumit cu ce am realizat in cariera
- Te gindesti că mai mult de atit nu s-a putut?
- OK, poate aș fi fost in stare să fac mai mult. Dar atunci cind m-am apucat de fotbal visam doar să ajung să joc la un moment dat in Liga 1. Și nu doar că mi-am indeplinit visul, dar mi s-au intimplat lucruri si mai frumoase.
- Adică Liga Campionilor, "nationala"?
- Am fost ales cel mai bun fotbalist roman in Ancheta Gazetei in 2006, ceva ce nu visam vreodată! Am jucat in Champions League, in semifinalele Cupei UEFA.
- Macar ai cîștigat bani multi in Italia?
- A fost asa si asa. N-am cîștigat foarte multi bani. Dar nici n-am ales atunci cu gindul să mă imbogățesc. Simteam nevoia unei schimbari, jucam de prea mult timp la Steaua, obtinusem performante si aveam nevoie de ceva nou. La Catania m-a dorit antrenorul si am ales să merg acolo.
- Te-a impins si Steaua să pleci?
- Țin minte că era Adrian Ilie in conducere, Marius Lacatuș era antrenor. Amindoi mi-au zis să nu plec la Catania. Patronul Stelei la fel, a insistat si el să ramin. Asa am ales eu atunci, nu regret. Ți-am zis, mi se pare că am obtinut chiar mai mult decit mi-am propus cind eram mic.
- Pe lingă esecul din Italia, a mai existat un moment ciudat: ai contribuit decisiv la cîștigarea ultimului trofeu de catre Steaua, Cupa din 2011, dar după finala cu Dinamo ai ajuns in Liga a doua.
- Atunci am fost dezamagit de ce mi s-a intimplat. Cei din conducerea Stelei au hotarit că nu mai au nevoie de mine, aveam 31 de ani. Adevarul e că nu puteam să fac nimic, a fost alegerea lor. Chiar si asa, eu tot sper ca la un moment dat să revin la Steaua, fiindcă e clubul pe care-l iubesc, mi-a oferit momente atit de frumoase incit n-am cum să le uit.
- Să te intorci in ce post?
- Îmi doresc mult să antrenez. Am deja licenta A, dar vreau să mai joc un pic. Cind voi renunta la cariera de jucator o să mă apuc de antrenorat si sper să fac rezultate si mai bune decit am realizat ca fotbalist!
- Cum de ai jucat mai bine la Steaua, unde majoritatea jucatorilor spun că «ne afectează ce face Becali, nu te mai poti concentra după ce el te desfiintează la TV», decit la CFR, unde era liniste?
- Și eu am fost unul dintre jucatorii pe care patronul Stelei i-a criticat cel mai des! Nu m-a menajat deloc. Sufeream după fiecare declaratie critica dar nu spuneam nimanui, mereu mă consumam singur si cind intram pe teren, intram motivat să-i arat că n-are dreptate, că sunt bun si nu merit să fiu acuzat. De multe ori mi-a iesit, dar mai jucam si eu prost, că doar nu-s robot!
- Esti de 13 ani in prima Liga Ce ai schimba, dacă ai putea?
- Mi se pare că in Romania sunt conditii din ce in ce mai bune, unele dintre echipe si-au facut stadioane noi, există conditii tot mai bune pentru juniori. Singura chestie care cred c-ar trebui facută e să se pună bază mai mare pe fotbalistii romani, adică să scadă numarul strainilor.
- Ce are Steaua acum si n-a avut in ultimii sase ani?
- Ultima oară a fost OK in 2008, cind am terminat pe 2 si am mers in grupele Champions League. Dar asa e, nu s-a mai cîștigat titlul din 2006 si echipa a terminat ba pe 5, ba pe 6. Steaua a strins un nucleu de jucatori buni si, față de anii trecuti, acum stă foarte bine fizic. Fiecare jucator are o forță foarte mare, se vede clar că au lucrat mult, că Reghecampf i-a antrenat pentru asta.
- Ai simtit asta in meciul direct?
- În minutul 5 era 2-0 pentru ei. Ce zici, am simtit?
- V-au batut cu 4-0, dar nu m-am referit doar la rezultat. Simteai că e dezechilibrat jocul, că pierdeti duelurile cu ei?
- Steaua e cea mai bună din Romania in clipa de față. Dacă nu faceau 2-0 repede, tot ne-ar fi dat citeva goluri pe parcurs.
- Care e cea mai tare amintire cu care ai ramas?
- Meciul de la Kiev n-o să-l uit niciodata Țin minte inclusiv scene de la vizionarea pe care am facut-o cu Oli inaintea meciului cu Dinamo, glumeam intre noi pe seama jucatorilor cunoscuti si buni pe care-i aveau ucrainenii. Am dat două goluri frumoase si chiar si acum cind ies in oraș sau merg pe strada lumea mă strigă "Du-te, Dica du-te!", asa cum a reactionat comentatorul cind am marcat la Kiev.
"Anul asta vrem să raminem in Liga 1. În doi-trei ani, Viitorul va termina intre primele patru din Romania" (Nicolae Dica atacant Viitorul)
"Minimum doi ani voi mai juca fotbal. Pe urma sper să am noroc si să primesc o sansă ca antrenor, fiindcă in orice carieră mai e nevoie si de sansă" (Nicolae Dica atacant Viitorul)
5 ani a jucat Dică pentru Steaua. De două ori a fost campion, de trei ori vicecampion si a cîștigat o Cupă a Romaniei
57 de goluri a inscris Dică in tricoul Stelei numai in campionat. În total, el are 92 de goluri in Liga 1 pentru 5 cluburi: FC Arges Steaua, CFR, Mioveni si Viitorul Constanta
gsp
Dica asta are suflet mare! Iti multumim Lari pt acest post care pe mine sincer ma sensibilizeaza, mai cu seama cand stiu cum a fost tratat de "NN Scoica si Cioban"! ![]()
Ciobanul doar stie sa se laude cu performantele acestor jucatori, dar din pacate si Dica, precum si toate fostele glorii ale Stelei vor fi ssfidati in stilul caracteristic al ciobanului.
Lent chiar a fost, dar asta nu e un lucru atat de rau...nu "prea lent", dar lent era. Altfel la tehnica pe care o avea, ar fi putut juca la un mare club european.