Unul dintre cei mai vechi stelişti. Al doilea după Paraschiv, dar înaintea lui Rădoi. În Ghencea din aprilie 2000. Florentin Dumitru a decis să se despartă de Steaua după un an şi jumătate în care a fost mai mult rezervă. În loc de adio luat suporterilor, el a hotăr / să acorde un interviu Gazetei:
- Florentin, cum priveşti transferul la Jiul Petroşani?
- Nu ca pe un pas înapoi, mai ales în situaţia în care mă aflu eu acum. Am convenit cu domnul Alin Simota să merg acolo să fac recuperarea. Mai am nevoie de încă o lună de refacere pentru muşchii piciorului operat. Abia apoi voi putea din nou să joc fotbal.
- Ce te-a determinat să alegi Jiul?
- E important să mă pregătesc în interiorul unei echipe. Dacă apoi pot ajuta şi echipa să evite retogradarea, cu at / mai bine. Decizia mea s-a datorat şi faptului că prietenul meu cel mai bun, Laurenţiu Diniţă, este acolo.
- Pe vremea lui Piţurcă erai titular, în timpul mandatelor lui Zenga şi Protasov nu prea ai prins echipa. De ce?- Problemele pe care le-am avut la genunchi şi apoi revenirea nu au fost cele pe care mi le doream eu şi, implicit, antrenorii.
- Ai avut multe accidentări într-o perioadă foarte scurtă. Ce s-a întîmplat?- Doi ani la rînd am avut două operaţii şi timp de 14 luni nu m-am putut antrena la capacitate normală.
- De ce au căzut transferurile în Austria şi Ucraina?
- În Austria clubul nu voia să plătească bani pe mine. În Ucraina am semnat contractul cu Dnepr, am trecut vizita medicală, dar după două săptămîn mi s-a umflat genunchiul. Am convenit cu Oleg să reziliem angajamentul. N-avea nici un rost să dea mulţi bani pe mine, iar eu să nu pot juca.
- Dacă ai avea ofertă de la Dinamo sau Rapid, te-ai duce?
- Nu se ştie niciodată ce ne rezervă viitorul. Dar pot spune că Steaua are un loc special în inima mea.
- Care este cel mai tare adversar cu care te-ai duelat vreodată pe teren?
- Zambrotta. Am jucat împotiva lui în amicalul Italia - România, 1-0, şi acest jucător m-a impresionat.
- Cum te-ai simţit cînd ai fost numit antrenor secund la Steaua?- A fost hotărîrea domnului Becali, dar niciodată nu m-am implicat într-o decizie care să includă alt jucător în afară de mine.
RECUNOAŞTE
"Am greşit faţă de Zenga"
Florentin a comentat şi momentul din pauza meciului retur Villarreal - Steaua 2-0, de acum un an, cînd a refuzat să facă încălzirea pentru a intra pe teren. "A fost vina mea pentru că nu am vrut să-l ascult pe Zenga. Am greşit atunci faţă de Walter. Pînă la urmă, în minutul 80 m-am dus, dar n-am mai fost băgat", a spus Dumitru
50 la sută crede Florentin Dumitru că sînt şansele Stelei de a elimina pe Betis. "Este foarte important ca toată suflarea stelistă să fie alături de echipă şi să creeze o atmosferă extraordinară la începutul jocului. Şansele ar creşte cu cel puţin 20 la sută", spune Dumitru
A jucat 142 de meciuri pentru Steaua
Sezonul / Meciuri / goluri în Divizia A
retur 1999-2000 / 7 meciuri / un gol
2000-2001 / 28 / 1
2001-2002 / 30 / 4
2002-2003 / 22 / 1
2003-2004 / 28 / 1
2004-2005 / 20 / 0
2005-2006 / 7 / 0
* statistica se referă la Divizia A
6 ani au trecut de cînd Florentin Dumitru a venit la Steaua, el fiind transferat în Ghencea în aprilie 2000, după ce roş-albaştrii s-au despărţit de Reghecampf.
450 de mii de dolari a costat transferul lui Dumitru de la Astra la Steaua.
23 de meciuri a jucat Florentin în tricoul Stelei în cupele europene, aflîndu-se pe locul 6 între actualii componenţi ai campioanei, după Rădoi (30), Paraschiv (30), Boştină (28), Ogăraru (28) şi Opriţa (25).
3 trofee a cîştigat Dumitru cu Steaua: titlul de campioană în 2001 şi 2005 şi Supercupa României în 2002.
166 de centimetri este înălţimea lui Florentin, fiind cel mai scund jucător din lotul campioanei.