Radoi: "Am plans de bucurie in 1994!"
Zilele trecute, Mirel Radoi a fost desemnat cel mai valoros jucator din Arabia Saudita iar Al-Hilal, echipa sa, face mari eforturi pentru a reusi să-l pastreze la Riad, in conditiile in care mai multe cluburi europene devin din ce in ce mai interesate de el. Jucator de bază al nationalei, Mirel Radoi a acceptat să rememoreze momentele cand el insusi era un suporter infocat al tricolorilor.
Mirel, altii la Mondiale, noi la televizor...
Da, este tristă situatia, dar asta este realitatea. Dar eu sunt convins că la viitoarele Mondiale vom reusi să-i facem din nou pe romani să cante in strada
Și să-i faceti din nou pe suporteri să vă iubeasca
Fireste. Avem mare nevoie de suporteri si-i vrem din nou alaturi de noi. Trebuie să aibă rabdare si vom fi din nou impreuna să impartim momente frumoase si victorii.
Ai fost si tu un suporter al nationalei, banuiesc...
Da, evident. Știu perfect ce inseamnă să fii suporter. Și noi, actualii tricolori, am iesit in stradă si ne-am bucurat pentru echipa nationala
Cum ai trait victoriile de la World Cup 1994 ale "Generatiei de Aur", Mirel?
Eram la mine, in Oltenia... Am trait la maximum acele meciuri, in fata unui televizor vechi... Eram un copil atunci, dar nu pot uita acele clipe.
"Îl iubesc pe Radoi, mă bazez foarte mult pe el in constructia unei noi echipe, este un element esential al formatiei", Razvan Lucescu
"in 1998 n-am mai avut acelasi entuziasm"
Ieseai si tu in strada
Da, ne adunam toti copiii din cartier si după fiecare victorie ieseam pe strazi si cantam, ne exprimam la maximum bucuria. Nu mi-aș fi inchipuit atunci că vreodată voi ajunge si eu la echipa nationala..
La Coupe du Monde 1998 ai facut la fel?
Da, si atunci, dar parcă nu a mai fost acelasi entuziasm ca in 1994. Dar tot in stradă am sarbatorit victoriile tricolorilor, ca toti suporterii.
Acum ati ajuns voi actorii principali.
Da, asa este, si mi-ar placea să aducem din nou suporterilor victorii. Noi simtim pe teren cel mai bine actualele momente triste si realizam că trebuie să facem ceva ca să-l vedem din nou pe fiecare suporter fericit.
Cat contează imnul pentru voi, Mirel?
Este un moment emotionant, e cel mai important moment de dinainte de meci. Îți dă o ambitie deosebită faptul că poti simti că esti pionul principal si că o tară intreagă iși pune sperantele in tine.
Ai plans si tu pentru natională cand erai suporter?
Da, si eu am varsat lacrimi, dar... de bucurie. O să le dam ocazia să o facă si ei din nou, pentru că fară suporteri nu putem face performanță. La urmatorul campionat vom fi din nou acolo, cu totii.
"La urmatorul Mondial vom fi cu totii acolo!", Mirel Radoi
Jucator de bază al nationalei de astazi, fundasul lui Al-Hilal spune că in 1994 iesea in strada alaturi de ceilalti copii din Turnu-Severin, si nu-și inchipuia că va ajunge vreodată in echipa Romaniei