FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Viitorul presedinte FRF

«178910»
victor23.11.2005 07:55

e bine de avut in vedere si nuantele din tablou, nu doar culorile:

- Popescu in general nu suporta Steaua si probabil asta e o reminiscenta a tineretii. deci el nu e neaparat pro-ceva, cat anti-Steaua.

- Popescu nu a fost candidatul lui Dinamo decat conjunctural. el era de fapt impins in fata de fratii Becali, iar Dinamo e acum puternic ancorata in grupul de influenta al acestora. sigur, daca maine Gigi s-ar impaca cu respectivele personaje, toti lacheii apropriati ism ar deveni brusc prietenosi. sper din tot sufletul ca acest lucru nu se va intampla prea curand. pentru. binele Stelei!

- nu confundati parerile masei de suporteri care vin constant la stadion, cu optiunile conducerii. eu ma refeream la atitudinea clar ostila fata de jucatorul Popescu avuta de spectatorii cluburilor respective. orice s-ar spune aceasta ostilitate are la baza o serie de deficiente de comportament ale personajului. ca n-o fi toata lumea nebuna si lipsita de logica?!

ghencea8923.11.2005 08:17

Personal, nu cred ca realegerea mincinaului va fi in avavtajul Stelei, dupa cum nici o ipotetica alegere a lui Popescu ar fi fost in favoarea lui Dinamo si in defavoarea Stelei...desi sunt ziaristi care declara ca l-au auzit pe Sandu spunind ca va face totul pt ca Dinamo sa nu ia campionatul...nu stiu cit de adevarat este acest zvon. Problema cea mai grava mi se pare ca a fost readucerea in prim-plan a unor oameni huliti de toata lumea, portrete miscatoare a tot ceea ce uraste orice roman cu bun simt: mafioti, parveniti, oameni pe care caldurica postului ocupat ii face sa uite de responsabilitatea pe care o au fata de fotbalul romanesc si care se complac in mocirla. Oameni care sunt partasi la nerealizarile nasului din acesti ultimi ani. Pai cum sa-l credem pe Sandu ca vrea sa schimbe din temelii sistemul pe care el insusi l-a creat cu aceleasi personaje invechite in rele si shmenuri????

victor23.11.2005 08:29

conditia de baza ca sa te califici in grupele Ligi este sa ai ocazia ca an de an sa joci in preliminarii. de aceea este esential ca Steaua sa castige cateva campionate la rand. cand joci in fiecare an poti sa ai uneori ghinion, dar pana la urma poate iesi si asa cum iti doresti. in schimb cand esti blocat de blaturile lui Dinamo si rapid si te prezinti la examen la fiecare 3 ani e greu!

suporterii trebuie sa inteleaga ca prioritatea nr.1 acum este castigarea titlului! daca apoi reusim sa intram in Liga ii terminam pe toti pe plan intern pentru. multi ani!

ghencea8923.11.2005 08:55
conditia de baza ca sa te califici in grupele Ligi este sa ai ocazia ca an de an sa joci in preliminarii. de aceea este esential ca Steaua sa castige cateva campionate la rand. cand joci in fiecare an poti sa ai uneori ghinion, dar pana la urma poate iesi si asa cum iti doresti. in schimb cand esti blocat de blaturile lui Dinamo si Rapid si te prezinti la examen la fiecare 3 ani e greu!

suporterii trebuie sa inteleaga ca prioritatea nr.1 acum este castigarea titlului! daca apoi reusim sa intram in Liga ii terminam pe toti pe plan intern pentru. multi ani!

Si pt ca Steaua sa cistige fara probleme vreo 3-4 campionate la rind l-ati ales pe mincinas?????Bravo!!!!! De ce nu pomenesti si de blaturile Timisoarei???? Ca de ex cel din ultima etapa a campionatului trecut???? "Cum sa ma bata pe mine bunul meu amic Olaroiu"? Cred ca recunoasteti citatul.

Concluzia e sa se dea toti la o parte din calea Stelei pt ca ea sa cistige campionatul si sa joace cit mai multe preliminarii????Pai atunci Sportul, Bacaul, Nationalul si galatiul au inteles mesajul si s-au comportat ca atare...astia da patrioti

cristianotopeanu23.11.2005 10:02
Sincer, decat sa il vad pe Popescu presedinte sau pe Hagi...Eu nu ii vad pe astia in stare sa conduca federatia. Au fost buni doar ca si jucatori, in rest...Nu au nici experienta, cred ca nu stiu cu ce se mananca chestia asta cu FRF. La acest capitol sunt o apa si un pamant.

Bravo. Ca bine ai zis....

victor23.11.2005 10:09

am crezut ca vorbim serios! in general sunt satul de misto-ul meu asa ca nu prea il gust pe al altora, mai ales cand e de gust indoielnic!

Steaua este CEVA foarte important pentru. multi dintre noi. mergem la stadion numai pentru. victoriile ei. ci ne are si alte pareri sa ramana acasa si sa faca filozofie ieftina.

in mod foarte didactic, pentru. cei care par a nu intelege (sau doar se fac), trebuie spus ca Steaua nu mai are nevoie sa demonstreze nimic. toata istoria ei sta marturie! nu am facut blaturi, nu facem si nu vom face, nu ne dam la oparte, pierdem sau castigam pentru. ca atat putem intr-un anumit moment. Steaua a luptat mereu din greu iar sucesele au insemnat munti de sudoare si vointa uriasa a multimilor. asa ca nu se pune problema de blaturi la noi. ceea ce dorim este o competitie corecta in care rezultatul meciurilor sa se hotarasca in teren. din acel moment nu vom mai avea nici o problema sa castigam, caci daca nu suntem furati e greu ca cineva din tara sa tina pasul cu Steaua. deci problema esentiala este oprirea eternilor blatuitori de la Dinamo si rapid si aducerea lor cat de cat in legalitate!

cat despre campionatul trecut el nu a fost castigat in ultima etapa cu Timisoara, ci cu mult inainte, in momentul cand Steaua i-a eliminat pe Valencia. atunci am demonstrat din nou ca suntem cu ani lumina inaintea celorlalte competitoare. un urias Guliver ros-albastru in tara piticilor eterni blatuitori!

cristianotopeanu23.11.2005 10:33
pierdem sau castigam pentru. ca atat putem intr-un anumit moment. Steaua a luptat mereu din greu iar sucesele au insemnat munti de sudoare si vointa uriasa a multimilor. asa ca nu se pune problema de blaturi la noi. ceea ce dorim este o competitie corecta in care rezultatul meciurilor sa se hotarasca in teren.  deci problema esentiala este oprirea eternilor blatuitori de la Dinamo si Rapid si aducerea lor cat de cat in legalitate!

Victor, fii si tu obiectiv, lasa subiectivitatea in sarcina celor ca Ghencea89. Cand arbitrul a prelungit un meci pana Steaua a marcat ce ziceai? Eu ascultam la radio si ma rugam sa marcheze, dar nu vedeam dedesubtul. Acum vad altfel. Stii bine ca Steaua si Dinamo au avut echipe bune intre '84-'90, iar Steaua castiga la limita cu Dinamo, dar mai si pierdea la fel. Tu se pare ca nu poti sa te rupi de subiectivism.

Gica Chioru23.11.2005 10:45
Tu se pare ca nu poti sa te rupi de subiectivism.

Iti atrag pentru ultima oara atentia ca intreci masura. O fac in public de data asta.

Exista cazuri in care prostia se confunda cu obiectivitatea si ma refer la situatii de genul celei prezentate de tine. Nu mai spun ca bati campii cu nonsalanta in chestiuni care s-au intamplat cand tu aveai 7-8 anisori.

Teoctist23.11.2005 10:54

Fiecare dintre noi avem cate o doza de subiectivism.

victor23.11.2005 11:18

sper comentariul tau nu e o punere la punmct, ci mai degraba o polemica cordiala?!

cred ca te referi la un meci FCBihor-Steaua de prin 1988. jocul a fost foarte tare si imi este extrem de cunoscut, caci chiar am avut ocazia sa-l vizionez pe viu.

in rezumat as putea sa-ti spun ca la meciul respectiv, era sa luam o capcana de poveste! Bihorul era antrenata de mateianu iar la conducerea oradenilor se afla gatu! cum Steaua avea cativa jucatori imprumutati la Oradea iar noi eram considerati ca una din cele mai bune echipe europene ale momentului, bihorul ne-a anuntat ca ei nu au sperante la victorie. asa ca pentru. spectacolul sportiv ar vrea, daca se poate, un meci in care sa piarda la limita, iar Steaua sa nu-i umileasca in fata unui stadion arhiplin. cum gatu era presedinte la Bihor, s-a considerat asta ca o garantie suficienta pentru. seriozitatea propunerii.

numai ca in teren lucrurile au stat altfel. stadion intesat, flori, pupaturi, legaminte de prietenie, tot tacamul ca sa ne relaxam. dupa vreo 25min. bihorul ne-a dat un gol, pentru. spectacol, Steaua a inghitit, apoi pe fondul apatiei noastre care credeam ca am venit in vacanta, chiar inainte de pauza, s-a facut 2-0. imi amintesc si acum cum Fane Iovan se uita nedumerit cand la banca noastra. cand la cea a gazdelor si intreba ce trebuie sa facem noi acum. la pauza bihorul inca o scalda ca sa stam fara grija, ca lucrurile sunt sub control, ca totul e numai pentru. spectacol, dar dupa 10min. de la reluare, cand oradenii bagau material tare, situatia era clara. luam teapa! gatu a anuntat ca el de fapt nu are nici o putere de decizie, iar primul secretar si cu mateianu s-au sucit iar ca meciul se joaca de acum (adica de la 0-2 si cand mai erau doar 30 min.) pe bune. pana la urma am invins in prelungiri, recunosc cu un noroc fantastic (cel putin ultimul gol, parca a lui Belo, a fost o minune, iar daca mingea nu intra jocul se termina). cat despre prelungirile infinite acordate asta e mai mult o poveste. e drept ca s-au acordat 6 min., dar tragerile de timp au fost nemaivazute si meciul a fost intrerupt de zeci de ori din cauza altercatiilor.

pe undeva probabil ca Steaua a gresit atunci. ne-am amestecat cu porcii si era sa fim mancati de ei. am vrut noi sa fim domni si sa incurajam spectacolul in orasele de provincie?! de fapt bihorul s-a comportat golaneste, totul fiind premeditat inca de la inceput, cu sprijinul lui Dinamo, care le promisese salvare usoara, protectie totala si prime pentru. victorie sau egal. repet, daca meciul s-ar fi jucat de la inceput normal, 90 min., le dadeam cinci fara probleme. mai se intampla insa si naivitati din acestea!

Gica Chioru23.11.2005 11:25

La cele spuse de tine, Victore, as adauga ca in acele vremuri mizerabile cand scarnavia de Lucescu crease o veritabila caracatita in Divizia A, Bihorul si Oltul erau considerate echipele din sfera noastra de influenta. Sa-i amintim "obiectivului" de mai sus si faptul ca Halagian a plecat pentru ca nu a avut voie sa invinga ASA. Asta in timp ce clubul Ministerului de Interne avea nu mai putin de 10 sateliti jucand dupa cum spunea Ioan Ovidiu Sabau intr-un intreviu din Gazeta "5-6 meciuri corecte pe an".

victor23.11.2005 11:31

corect!

iancu dragosh23.11.2005 19:29

Este pacat ca a datorita mass-media a devent a ajuns la nivelul cunoasterii comune ca Steaua facea aceleasi manevre ca si Dinamo. In realitate nu exoista termen de comparatie, insa multi dintre cei care nu apeleaza la alta sursa de informare decat presa dec astazi isi creaza o impresie gresita.

1. Jucatori mult mai celebri decat era Gica Popescu au patit-o foarte rau atunci cand autorittile si-au proprus asta, vezi Sandu Boc. Daca Steaua, si asa cum zic unii Valentin ar fi vrut sa-i faca rau Popescu ar fi fost suspendat, daca nu in campionat, macar de la nationala.

2. Faptul ca se vorbeste aproape numai despre meciul de la Oradea cand e vorba despre manevrele Stelei ar trebui sa ne dea de gandit. Nu cumva nu prea exista material?

3. Iovan a fost luat de la intrarea in Bucuresti, atunci cand a venit la Steaua, de catre Militie. I s-a pus in vedere ca este acuzat de viol si ca va scapa daca semneaza cu Dinamo. Tatal lui Tudorel Stoica era areestat aproape inaintea fiecarui derby Steaua-Dinamo, numai stiu care membru al Craiovei Maxima a fost pacalit sa semneze o foaie de parcurs care s-a dovedit pana la urma a fi contractul in alb cu Stiinta(lucru posvetit chiar de presedintele Craiovei de atunci? Acum va rog sa numiti astfel de evenmente cu jucatori fortati sau pacaliti sa vina la Steaua. Sin nun mi-l dati de exemplu din nou pe Gica Popescu.

Bogdan4Steaua23.11.2005 19:45

S-a cam deviat de la subiect.

Piece of Mind24.11.2005 03:34

Tu se pare ca nu poti sa te rupi de subiectivism.

Iti atrag pentru ultima oara atentia ca intreci masura. O fac in public de data asta.

Exista cazuri in care prostia se confunda cu obiectivitatea si ma refer la situatii de genul celei prezentate de tine. Nu mai spun ca bati campii cu nonsalanta in chestiuni care s-au intamplat cand tu aveai 7-8 anisori.

Daca continui cu atitudinea asta la adresa lui Cristi Otopeanu, iti promit eu ca vei avea parte de o mare surpriza!

victor24.11.2005 05:29

nu are rost sa ne certam! pana la urma e numai o discutie de grup, unde probabil toti mai invatam cate ceva!

in general nu ma deranjeaza dezbaterile in contradictoriu, in masura incare se pastreaza o anumita decenta a dialogului!

Virgil24.11.2005 05:37
nu are rost sa ne certam!  pana la urma e numai o discutie de grup, unde probabil toti mai invatam cate ceva!

in general nu ma deranjeaza dezbaterile in contradictoriu, in masura incare se pastreaza o anumita decenta a dialogului!

In general nu te deranjeaza ? Dar in special ? Cine te crezi mestere ? Tatucul forumului ?

Piece of Mind24.11.2005 05:52
nu are rost sa ne certam!  pana la urma e numai o discutie de grup, unde probabil toti mai invatam cate ceva!

Nu e vorba aici de nici o cearta, ci de faptul ca unii dintre noi pur si simplu nu acceptam stelisti cu "ochelari de cal", care nu pot accepta trecutul, cu luminile si umbrele lui.

Ceea ce s-a intamplat la acel meci cu Bihorul este o mare rusine, meciul fiind prelungit 9 minute (nu 6), doar ca sa invingem, ceea ce a condus in final la atacul cerebral suferit de Mateianu (care a jucat pentru o perioada si la noi).

Spui ca noi nu am facut blaturi...asta e cea mai buna gluma posibila! Poate ne explici si noua cum a fost posibil sa avem 104 meciuri fara infrangere...

Dar de meciul ala de prin 1995 cu Ceahlaul, 3-3 parca, cand i-am salvat pe aia de la retrogradare?...A fost recunoscut inclusiv de Gheorghe Stefan... Dar de Gloria-Steaua 1-1, din turul sezonului 2000-2001?...

Observ si ca pui pe seama blaturilor facute de Dinamo si Rapid esecurile din ultimele campionate. Daca ai incerca sa te debarasezi de acest subiectivism pagubos, ai realiza ca principalii adversari in lupta pentru titlu in toti acesti ani am fost noi insine, prezenta maleficului Piturca in fruntea echipei privandu-ne de o apropiere de titlul nr.25. Am pierdut meciuri usoare cu echipe ce aveau sa retrogradeze, cat si meciuri decisive(cu Dinamo la ei in returul sezonului 2003-2004) exclusiv pe mana noastra.

Bref, mi-ar placea sa cred ca iubesti Steaua cu luminile si umbrele ei, nefind unul din acei fanatici care, din dragoste oarba pentru aceasta echipa, refuza sa accepte evidenta.

Cele bune.

P.S. Daca nu ai citit-o deja, iti recomand cartea "Super Steaua", de Andrei Vochin. E un prilej excelent de analiza si reflectie.

P.S.2 Si inca ceva. Mi-ar placea sa fii Victor, nu Gica Chioru sub alt pseudonim! :wink:

Virgil24.11.2005 06:14

Sigur nu e Gica.L-am studiat.Au insa multe in comun.Amandoi sunt inteligenti,amandoi au trecut de prima tinerete,amandoi sunt Stelisti,amandoi cunosc multe despre Steaua.Ce te faci insa ca amandoi cred ca detin adevarul absolut?De aici probabil li se trage si acea doza de subiectivism.

cristianotopeanu24.11.2005 06:28
sper comentariul tau nu e o punere la punmct, ci mai degraba o polemica cordiala?!

Te-ai prins ;)

victor24.11.2005 07:04

vreua sa fiu concis, asa ca te rog sa citesti cu atentie:

- am impresia ca incerci sa ma pui la punct, printr-un fel de urecheala virtuala. o dulce naivitate, dar recunosc ca situatia chiar ma amuza. totusi cred ca e bine sa fi mai ponderat si sa-ti re-verifici formularile de adresare, altfel discutia risca sa alunece pe o panta golaneasca.

- fiecare posteaza aici pareri care prin natura lor personala sunt subiective. diferenta dintre noi este eventual de pregatire, cultura si acces la informatie, dar asta nu trebuie sa ne impinga catre aroganta.

- as vrea sa poti sa crezi ca in materie de Steaua as putea sa fiu profesor. in orice caz, chiar daca pare ca ma laud si suna a orgoliu, sunt o autoritate in materie. sigur sunt gata sa invat oricand, dar eu cunosc istoria Stelei din ultimii 35 de ani in mod direct si pe viu, nicidecum din carti. asa ca trimiterile la bibliografia Andrei vochin nu-si au rostul si sunt chiar caraghioase. las generatiilor tinere placerea de a fi manipulati de istorii rescrise de cronicari care la vremea evenimentelor nu existau in peisaj, iar acum scriu dupa cum bate vantul in panzele patronilor.

- tuturor asa-zisilor analisti obiectivi am sa le fac o singura recomandare: sculati-va in picioare cand discutati despre Steaua! (asta ca sa nu fiu mojic si sa cer inclusiv clatirea gurii!).

- daca nu ai vazut pe viu meciul de la Oradea, nu intra in polemica cu mine. mai bine ramai in lumea lecturilor vochiniene. este chiar un joc care mi-a ramas in amintire, prin evenimentele speciale care s-au intamplat. iar ceea ce am povestit nu sunt aiureli citite prin presa sau basme la mana a doua. precizarea ca prelungirile ar fi durat nu 6 min. ci 9 min. este smechereasca si nu are relevanta in contextul general, caci in ultimele 20 min. au fost numai busculade si intreruperi si sincer, nu stateam cu ceasul in mana sa urmaresc secundele. repet insa, golul trei l-am marcat chiar la ultima faza a jocului, printr-un noroc formidabil. fara el ramaneam pacaliti! chestia cu boala lui mateianu e iar o manipulare gazetaresca impotriva Stelei: mateianu a murit de cancer combinat in faza finala cu o scleroza in placi, boli incurabile care ma indoiesc ca pot fi urmarea tensiunii dintr-un meci de fotbal?!

- evenimentele de la Oradea s-au datorat unei golanii nemaivazute pana atunci, caci cum altfel,poate fi catalogata propunerea initiala a bihorului si strategia lor din teren?! iar mateianu a fost si el parte din acea strategie care nu urmarea decat blocarea Stelei. nici o problema daca am fi fost opriti in teren, urmare a unei infruntari corecte de la inceput!

- am avut 104 meciuri fara infrangere pentru. ca aveam o echipa minunata, o masina de fotbal zburatoare care era cu greu oprita in Europa. cum sa nu trecem ca un tavalug in campionat, cand adversarii nostri principali, Dinamo, si teoretic cei mai valorosi competitori, se incarcau in epoca cu marete realizari: vezi performantele cu nentori sau malines?! daca castigi CCE, Supercupa Europei, joci apoi semifinala, iar finala, nu e normal ca in campionatul romanesc sa castigi pe linie? ce noi jucam in Italia sau Anglia unde numarul de competitoare valoroase este ridicat? sigur, cine nu a vazut acea echipa galactica a Stelei nu poate intelege cum jucam noi atunci (cand marcam si de 10 ori intr-un meci de campionat)! e o poveste care iese poveste si se ridica la cer, transformandu-se in basm!

- ca nimic nu era aranjat, o dovedeste faptul ca atunci cand grupul nostru s-a uzat, in toamna lui 1989 Steaua a fost invinsa chiar in Ghencea de Craiova si Dinamo. asta era situatia si nimeni nu s-a suparat neaparat pe adversari. la acel moment erau altii mai buni si noi trebuia sa reconstruim. timpurile insa s-au schimbat apoi prea repede.

- daca tu pui in discutie blaturile si aranjamentele la care se preteaza azi adversarii nostri, cred ca faci o mare greseala. nu discut de campionatele trecute (prea mult ar fi de scris), dar daca ma refer numai la aceasta editie (si folosesc doar ex. foarte mediatizate) as vrea sa stiu cand e ultima oara cand Dinamo a fost penalizata cu o lovitura de la 11m ?(desi ocazii au fost destule); cum au castigat ei la Bistrita sau la galati?; cum a luat rapid 6 puncte cu echipele din moldova si cum a reusit sa faca apoi un egal cu noi?

- in mod sigur Steaua mai si pierde meciuri, unele pe care teoretic nu avea voie sa le rateze. dar un astfel de comentariu e valabil numai pe hartie. in realitate, daca joci fiecare meci pe bune, lucrurile se complica, iar cand nu esti de cateva ori mai bun decat adversarul pot apare si esecuri. daca insa toate echipele ar juca pe bune meci de meci, sa fiti convinsi ca am avea un avantaj de 5-6 pct..

- daca iti inchipui ca sub cele doua nick-uri se ascunde aceeasi persoana, dai dovada de copilarie.

- cand discut despre Steaua eu nu sunt obiectiv! atuci cand vorbesti despre un vis nu poti fi decat subiectiv, iar Steaua este echipa sufletului meu!

TE ROG SA NU-MI MAI RASPUNZI LA ACEST POST! pe subiectul dat nu mai exista altceva de spus si pana la urma ne vom certa!

victor24.11.2005 07:18

observ ca nu am atins toate punctele din postul tau initial, astfel:

- vad ca "blaturile" din trecut la care faci trimitere (cu Ceahlaul - desi imi amintesc ca rezultatul a fost 1-1; sau cu Bistrita ??) sunt de fapt niste puncte PIERDUTE de Steaua, care pleca ca favorita clara in respectivele dispute, si nicidecum niste puncte castigate necinstit?! ciudate blaturi mai face si Steaua, in urma carora iese cu mai putine puncte in clasament?! ex. care mi le-ai dat apar si in presa mereu, nefiind altceva decat extrapolari golanesti prin care se incearca punerea noastra alaturi de eternii blatuitori Dinamo si rapid!

- probabil ca aste e si marea diferenta intre Steaua si ceilalti: eventual mai acceptam sa lasam niste puncte pe final, atunci cand nu avem nevoie (o alegere de criticat, dar care se intampla practic si in toate campionatele mari ale europei), dar nu castigam kilometri de puncte necinstite, puncte care in final schimba ierarhiile din teren! blaturile lui Dinamo si rapid sunt de alta factura si afecteaza profund spiritul competitiei, pentru. ca in orice infruntare important este castigatorul, nu neaparat cine a retrogradat sau cine s-a salvat la mustata! istoria ii retine numai si numai pe invingatori!

parerea mea!

Gica Chioru24.11.2005 07:18

[quote name="Piece of Mind

Daca continui cu atitudinea asta la adresa lui Cristi Otopeanu' date=' iti promit eu ca vei avea parte de o mare surpriza![/quote]

Ei bine, ai reusit sa faci ceea ce te chinui de vreun an de zile.

victor24.11.2005 07:24

Virgil,

parca ti-am mai raspuns odata: numai Steaua este cu adevarat unica si absoluta! oricand si in orice stuatie!

ar trebui sa invatati asta, caci nu tine de varsta ci de sufletul fiecaruia! atunci veti realiza poate ca expresia "Steaua e suflet din sufletul nostru!" nu e o vorba goala si fara continut.

Piece of Mind24.11.2005 07:48

Victor, tin doar sa-ti spun ca meciul lui Dinamo cu Malines nu trebuie privit ca o contraperformanta, echipa belgiana castigand in acel sezon Cupa Cupelor, 1-0 in finala de la Strasbourg cu Ajax.

In rest, numai bine.

«178910»