vreua sa fiu concis, asa ca te rog sa citesti cu atentie:
- am impresia ca incerci sa ma pui la punct, printr-un fel de urecheala virtuala. o dulce naivitate, dar recunosc ca situatia chiar ma amuza. totusi cred ca e bine sa fi mai ponderat si sa-ti re-verifici formularile de adresare, altfel discutia risca sa alunece pe o panta golaneasca.
- fiecare posteaza aici pareri care prin natura lor personala sunt subiective. diferenta dintre noi este eventual de pregatire, cultura si acces la informatie, dar asta nu trebuie sa ne impinga catre aroganta.
- as vrea sa poti sa crezi ca in materie de Steaua as putea sa fiu profesor. in orice caz, chiar daca pare ca ma laud si suna a orgoliu, sunt o autoritate in materie. sigur sunt gata sa invat oricand, dar eu cunosc istoria Stelei din ultimii 35 de ani in mod direct si pe viu, nicidecum din carti. asa ca trimiterile la bibliografia Andrei vochin nu-si au rostul si sunt chiar caraghioase. las generatiilor tinere placerea de a fi manipulati de istorii rescrise de cronicari care la vremea evenimentelor nu existau in peisaj, iar acum scriu dupa cum bate vantul in panzele patronilor.
- tuturor asa-zisilor analisti obiectivi am sa le fac o singura recomandare: sculati-va in picioare cand discutati despre Steaua! (asta ca sa nu fiu mojic si sa cer inclusiv clatirea gurii!).
- daca nu ai vazut pe viu meciul de la Oradea, nu intra in polemica cu mine. mai bine ramai in lumea lecturilor vochiniene. este chiar un joc care mi-a ramas in amintire, prin evenimentele speciale care s-au intamplat. iar ceea ce am povestit nu sunt aiureli citite prin presa sau basme la mana a doua. precizarea ca prelungirile ar fi durat nu 6 min. ci 9 min. este smechereasca si nu are relevanta in contextul general, caci in ultimele 20 min. au fost numai busculade si intreruperi si sincer, nu stateam cu ceasul in mana sa urmaresc secundele. repet insa, golul trei l-am marcat chiar la ultima faza a jocului, printr-un noroc formidabil. fara el ramaneam pacaliti! chestia cu boala lui mateianu e iar o manipulare gazetaresca impotriva Stelei: mateianu a murit de cancer combinat in faza finala cu o scleroza in placi, boli incurabile care ma indoiesc ca pot fi urmarea tensiunii dintr-un meci de fotbal?!
- evenimentele de la Oradea s-au datorat unei golanii nemaivazute pana atunci, caci cum altfel,poate fi catalogata propunerea initiala a bihorului si strategia lor din teren?! iar mateianu a fost si el parte din acea strategie care nu urmarea decat blocarea Stelei. nici o problema daca am fi fost opriti in teren, urmare a unei infruntari corecte de la inceput!
- am avut 104 meciuri fara infrangere pentru. ca aveam o echipa minunata, o masina de fotbal zburatoare care era cu greu oprita in Europa. cum sa nu trecem ca un tavalug in campionat, cand adversarii nostri principali, Dinamo, si teoretic cei mai valorosi competitori, se incarcau in epoca cu marete realizari: vezi performantele cu nentori sau malines?! daca castigi CCE, Supercupa Europei, joci apoi semifinala, iar finala, nu e normal ca in campionatul romanesc sa castigi pe linie? ce noi jucam in Italia sau Anglia unde numarul de competitoare valoroase este ridicat? sigur, cine nu a vazut acea echipa galactica a Stelei nu poate intelege cum jucam noi atunci (cand marcam si de 10 ori intr-un meci de campionat)! e o poveste care iese poveste si se ridica la cer, transformandu-se in basm!
- ca nimic nu era aranjat, o dovedeste faptul ca atunci cand grupul nostru s-a uzat, in toamna lui 1989 Steaua a fost invinsa chiar in Ghencea de Craiova si Dinamo. asta era situatia si nimeni nu s-a suparat neaparat pe adversari. la acel moment erau altii mai buni si noi trebuia sa reconstruim. timpurile insa s-au schimbat apoi prea repede.
- daca tu pui in discutie blaturile si aranjamentele la care se preteaza azi adversarii nostri, cred ca faci o mare greseala. nu discut de campionatele trecute (prea mult ar fi de scris), dar daca ma refer numai la aceasta editie (si folosesc doar ex. foarte mediatizate) as vrea sa stiu cand e ultima oara cand Dinamo a fost penalizata cu o lovitura de la 11m ?(desi ocazii au fost destule); cum au castigat ei la Bistrita sau la galati?; cum a luat rapid 6 puncte cu echipele din moldova si cum a reusit sa faca apoi un egal cu noi?
- in mod sigur Steaua mai si pierde meciuri, unele pe care teoretic nu avea voie sa le rateze. dar un astfel de comentariu e valabil numai pe hartie. in realitate, daca joci fiecare meci pe bune, lucrurile se complica, iar cand nu esti de cateva ori mai bun decat adversarul pot apare si esecuri. daca insa toate echipele ar juca pe bune meci de meci, sa fiti convinsi ca am avea un avantaj de 5-6 pct..
- daca iti inchipui ca sub cele doua nick-uri se ascunde aceeasi persoana, dai dovada de copilarie.
- cand discut despre Steaua eu nu sunt obiectiv! atuci cand vorbesti despre un vis nu poti fi decat subiectiv, iar Steaua este echipa sufletului meu!
TE ROG SA NU-MI MAI RASPUNZI LA ACEST POST! pe subiectul dat nu mai exista altceva de spus si pana la urma ne vom certa!