foarte multe mesaje, ceea ce ma bucura pe undeva. inseamna ca am reusit sa starnesc pasiuni, sangele oricarei dezbateri aprige. iar dintr-o dezbatere invatam toti. sau asa ar trebui sa se intample?!
pe de alta parte e imposibil sa nu comentez cateva texte. practic nu am alta alternativa, desi sincer si fara ipocrizie, imi displace ceea ce voi spune:
- nici un fel de problema cu acele mesaje care ma contrazic sau se contrazic pe orice tema. eu citesc absolut tot, chiar si unele lucruri care mi se par incorecte sau chiar mari prostii, si intotdeauna incerc sa formulez puncte de vedere care sa acopere problema in discutie, ca si toate intrebarile sau comentariile interlocutorilor.
- e adevarat ca unele explicatii care le dau sunt fie lungi, fie prea didactice, asta insa e doar forma! opiniile critice formulatile pe fond! ce importanta are ca spun un lucru in 100 de cuvinte sau in 50? important este in ce masura adevarul e respectat, sau o anumita problema este clarificata.
- din pacate uneori apar si mesaje insolente, chiar lipsite de politete. domnilor virgil si otopeanu le atrag atentia ca de fapt noi nu ne cunoastem, nu am fost la scoala impreuna, nu suntem tovarasi si nici baieti, nu stam la meciuri unul langa altul si nici nu mancam din aceeasi strachina, iar referirile personale directe de tip: "esti mojic", sau "esti tatuc" nu fac decat sa va puna intr-o situatie caraghioasa si penibila. nivelul de cultura si educatie se dovedeste mai ales intr-o dezbatere aprinsa, cand esti in profund dezacord cu cineva. asta in masura in care va pasa de parerea celui cu care discutati.
- domnului virgil ii spun, cu dulceata in glas, ca nu sunt "tatuc", dar eventual as putea sa-mi iau un astfel de nick. as face acest gest de impacare, daca as constata ca astfel va deveni mai atent la nuante. dar in orice caz si in orice situatie, cel putin astazi, pe mine nu ma intereseaza nici un fel de "certificate" sau "diplome" rezultate in urma unor evaluari ale domniei sale. inca e o mare diferenta intre critica si obraznicie. iar daca tot faci trimiteri persiflante la varsta, poate incepi sa folosesti si persoana II (de politete)?! asta ca sa fi consecvent pana la capat. oricum parerea mea este ca niciodata nu e bine sa fi penibil, cand ai alternativa onorabilitatii! (sper ca limbajul "stufos" nu te-a deranjat si ai prins ideea?)
- bunului domn otopeanu ii sugerez, cu umilinta, sa citeasca, sa gandeasca si sa socoteasca mai atent, inainte de a se arunca in genunea dezbaterilor. nu pot sa nu-i atrag atentia ca mesajul meu cel lung si CONCIS, cel care l-a iritat intr-atat si l-a pus intr-o stare de efervescenta revolutionar - bolsevica, ii era adresat "numai si numai lui Piece of Mind". pe el il rugasem sa nu-mi mai raspunda, tocmai ca sa nu ajungem intr-un punct critic, cand apar jignirile si referirile personale.
- si tot numai si numai pentru. domnul otopeanu, as vrea sa adaug surpriza neplacuta si dezolarea morala care mi-o starnesc lamentarile dumnealui ref. lungimea unor mesaje. ii repet acum explicit, ceea ce i-am mai spus intr-o forma ocolita: pentru. unii oameni, se pare ca putini, a citi este o placere, pentru. altii pare un chin sau o forma de a te plictisi. nu trebuie sa respingeti lucrurile care nu le intelegeti si mai ales nu fiti dusmanul randurilor scrise. mai tarziu ceea ce acumulezi prin citit s-ar putea totusi sa ajute. sigur eu inteleg si dilema existentiala, cum ca daca citesti mult te poate durea capul, dar daca nu citesti destul, pana la urma o sa constati ca nu mai are ce sa te doara. ar fi pacat si trist! de aceea fa un efort si continua sa citesti!
cum in randurile mele am vizat direct doi domni implicati in acest forum, ma astept ca ei sa se simta obligati sa-mi raspunda. probabil pe un ton acid. nici o problema, oricum mediul virtual e liber si toata lumea face ceea ce doreste. din pacate nu intotdeauna facem si ceea ce este bine! eu pot recunoaste ca mesajul de mai sus nu-mi face cinste in totalitate, dar nu am putut sa ma abtin!
parerea mea! problema mea!