Ce pregatire de vara mai buna decat 6 meciuri lejere de nivel de Intertoto?Vom fi in plin sezon pana incepe campionatul pentru ceilalti?Chiar vreti sa stam pe tusa,cand Dinamo se poate califica si de pe locul II.Are doar ture preliminare.Atat.Insa noi putem face mai mult decat ei.Nu trec aia de grupe in nici un fel.Nu prind primavara Europeana.Noi putem.Chiar putem sa trecem de tururile preliminare,putem iesi din grupe,putem ajunge in optimi,poate in sferturi.Si ei vor ramane cu UCL-ul lor.
Pregatirea de vara are chichitele ei si nu se poate rezolva calatorind cu avionul pentru a juca meciuri de "Intertoto". De asta se cheama centralizata. Timp de o luna jucatorii aia trebuie sa fie adusi la niste norme de performanta cu tot ce implica asta: alimentatie, pregatire fizica si tactica, efort, antrenament, meciuri amicale. Nicio echipa cu pretentii nu ar sacrifica perioada asta ca sa joace cu albanezi, letoni sau elvetieni.
Aia cu sferturile e buna rau. Noi nu avem inca echipa pentru a ataca viitorul sezon de campionat, daramite pentru Europa. Aminteste-ti de planurile lui Becali: vand jucatorii vechi si ii aduc pe cei de la echipa a II-a ori alti romani ieftini de prin campionat. Cu strategia asta nu intram in grupele Europa League nici la pastele cailor. Sau ar trebui sa intram in extaz ca "uite, domnule, avem sanse sa prindem locul 6! Suntem valorosi rau!".
Daca Dinamo se califica in grupele Champions League de pe locul 2, adica jucand un tur preliminar cu o echipa de locul 4 in Anglia, Spania sau Italia, bravo lor! Sunt valorosi. Desi ma cam indoiesc, judecand dupa jocul prestat anul asta si lotul de care dispun.
Eu zic sa ne vedem de viitor. Ca nu suna deloc bine. De bomboane pe coliva denumite calificari europene am mai auzit. Am avut trei prezente consecutive in grupele Champions League si nu am reusit sa ne facem un lot mai acatarii din banii aia.