Foarte, foarte urat ai inceput acest mesaj, insinuand ca sigur aia care l-au ucis pe Cozma sunt originari din Romania, doamne fereste sa asociezi "ungur" cu "tigan". Daca intr-adevar au migrat, n-au migrat din Romania, au trecut si prin Romania, la fel cum au trecut si prin Ungaria , Serbia ,Cehia, Spania, etc iar unii au migrat spre nord, in Norvegia, Finlanda. Traseul rromilor a fost India-->Imperiul Bizantin-->Europa Centrala si de Vest, deci nu-ti mai permite arogante din astea, care se traduc cu :"sigur aia is romani, un ungur(fie el si tigan) n-ar putea ucide pe cineva".
Oricum, n-am inteles de ce te-ai sesizat, pentru ca, din cate am vazut nimeni nu a adus o ofensa maghiarilor, toata lumea a facut clar diferenta dintre maghiar si maghiar-rrom, diferenta pe care unii europeni nu o fac intre romani si rromi. Din toata tragedia asta se desprinde un singur lucru: nu exista tigan roman sau tigan maghiar, tiganii sunt tigani indiferent de cetatenie si se comporta ca atare. Sper ca vinovatii sa fie prinsi si sa plateasca pentru faptele lor conform legii. Probabil sunt si oameni cinstiti in randurile lor, deci, nu-i corect sa sufere si ei repercursiuni,insa politia ar trebui sa fie mult mai vigilenta cu astfel de comunitati rrome.
Dee, de ce vorbesti tu tziganeste? Doar ca sa epatezi sau chiar esti tziganca? Sa stii ca "rrom" inseamna "om" in limba tziganeasca si, folosind acest termen, dai apa la moara celor care, prin aceasta diversiune ordinara, arunca stigmatul tziganiei asupra poporului roman.
Oricum, m-ai dezamagit foarte tare.
Incep sa cred ca nu esti decat o gasculitza cu ifose de intelectuala (gen Andreea Grotesca).