FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Intrebari si-o tragedie

«12345»
Tupac Amaru09.02.2009 14:21
Foarte, foarte urat ai inceput acest mesaj, insinuand ca sigur aia care l-au ucis pe Cozma sunt originari din Romania, doamne fereste sa asociezi "ungur" cu "tigan". Daca intr-adevar au migrat, n-au migrat din Romania, au trecut si prin Romania, la fel cum au trecut si prin Ungaria , Serbia ,Cehia, Spania, etc iar unii au migrat spre nord, in Norvegia, Finlanda. Traseul rromilor a fost India-->Imperiul Bizantin-->Europa Centrala si de Vest, deci nu-ti mai permite arogante din astea, care se traduc cu :"sigur aia is romani, un ungur(fie el si tigan) n-ar putea ucide pe cineva".

Oricum, n-am inteles de ce te-ai sesizat, pentru ca, din cate am vazut nimeni nu a adus o ofensa maghiarilor, toata lumea a facut clar diferenta dintre maghiar si maghiar-rrom, diferenta pe care unii europeni nu o fac intre romani si rromi. Din toata tragedia asta se desprinde un singur lucru: nu exista tigan roman sau tigan maghiar, tiganii sunt tigani indiferent de cetatenie si se comporta ca atare. Sper ca vinovatii sa fie prinsi si sa plateasca pentru faptele lor conform legii. Probabil sunt si oameni cinstiti in randurile lor, deci, nu-i corect sa sufere si ei repercursiuni,insa politia ar trebui sa fie mult mai vigilenta cu astfel de comunitati rrome.

Dee, de ce vorbesti tu tziganeste? Doar ca sa epatezi sau chiar esti tziganca? Sa stii ca "rrom" inseamna "om" in limba tziganeasca si, folosind acest termen, dai apa la moara celor care, prin aceasta diversiune ordinara, arunca stigmatul tziganiei asupra poporului roman.

Oricum, m-ai dezamagit foarte tare.

Incep sa cred ca nu esti decat o gasculitza cu ifose de intelectuala (gen Andreea Grotesca).

Daniel-Ionut09.02.2009 14:25

Dumnezeu sa-l ierte!

emmynem09.02.2009 14:51

imi pare rau . Dumnezeu sa l odihneasca .

Robinson Rufay Zapata09.02.2009 15:45

pentru ca inca nu am reusit sa intru pe forum de cand am aflat de tragedie , tin sa zic ca atunci cand am aflat vestea aproape ca imi venea sa plang , am crezut ca numai tiganii romanii au probleme mentale , dar se pare ca aceasta natia aceasta are o problema genetica , o problema care din pacate s'a abatut asupra lui marian...

ODIHNEASCA-SE IN PACE!!!

345609.02.2009 15:54

am vazut imaginile video din club cu [...] inainte si dupa ce l-au injunghiat, eu nu pot sa inteleg cum aceste creeaturi imputite pot fi atat de malefice, e clar ca sunt diferite de restul raselor, sunt de-a dreptul satanici.

cat despre diversiunea rrom - tigan, asta-i adevarul

fara reclama

dee09.02.2009 16:00
Dee, de ce vorbesti tu tziganeste? Doar ca sa epatezi sau chiar esti tziganca? Sa stii ca "rrom" inseamna "om" in limba tziganeasca

n-am folosit "rom", am folosit "rrom",care nu inseamna absolut nimic in tiganeste. E un pseudonim cu care am fost obligati sa "gratulam" minoritatea tiganeasca din Romania.

Am folosit alternativ termenul de "tigan" cat si de "rrom" in functie de ceea ce am dorit sa subliniez:

1. "Traseul rromilor a fost India--> " - aici l-am folosit in mod intentionat, pentru a preciza exact categoria de tigani care a intrat in Europa prin Imperiul Bizantin si care a trecut pe la noi prin tara. Se stie ca celelalte 2 categorii "iom-ii" au migrat spre Caucaz, iar ceilalti "dom-ii" spre N Africii.

2. "diferenta pe care unii europeni nu o fac intre romani si rromi."

Aici la fel am folosit iarasi termenul de "rrom" pentru a se vedea similitudinea dintre cele doua cuvinte, adica tocmai ceea ce cauzeaza confuzie pentru majoritatea occidentalilor. N-am spus ca sunt de accord cu folosirea termenului.Tocmai pentru ca nu sunt de acord acest termen, n-am scris "rom", ci "rrom".

3.hai ca in ultima propozitie as fi putut folosi "comunitatii tiganeasti" si nu "comunitatii rrome", sa zicem ca acolo ai avea dreptate, mi-a scapat si mie, insa in niciun caz nu l-am folosit ca si o aluzie la natia noastra. Din tot mesajul ala al meu postat, chiar nu era deloc relevant scrierea cuvantului tigan, alta era ideea. Pacat insa ca te pierzi in detalii si nu intelegi esenta lucrurilor.

maye09.02.2009 16:28

Dumnezeu sa-l odihneasca !!!

...sapun din ei...

vlad7509.02.2009 16:48

Nu mai scrieti tigani romani,tigani unguri sau tigani maghiari.Astia n-au nationalitate.Sunt tigani si atat!

Am vazut imaginile ca baietasii aia ! Cum se rezemau ei unii pe altii si il filau pe Marian.Jegurile alea actioneaza doar in haita ca orice banda.

Saracii parinti.Ma trec fiorii cand ma gandesc la ce este in sufletele lor.Mie mi-a murit un prieten in fata si am alergat sa-i spun parintelui sau.Nu am putut s-o fac.Am fugit ca un las si m-am ascuns cateva ore.

In fiecare zi ma gandesc la copii mei si ma rog la Dumnezeu sa-i fereasca de asemena nenorociri.

I-as omori pe acei criminali.

Dumnezeu sa il aiba in paza pe Marian si sa le dea putere parintilor sa isi duca povara toata viata!Doamne ajuta!

Kekea09.02.2009 17:45

Eu nu sunt de acord ca toti tiganii sunt la fel.Cei care au lucrat la salubrizare minim 2 ani ii putem considera schimbati..si totusi samanta exista...

Robinson Rufay Zapata09.02.2009 18:32

@kekea: nu sunt toti la fel , absolut toti sunt niste jeguri , Banel poate fi exceptia care confirma regula , dar cum zice un profesor de al meu : "e om bun pana la proba contrarie"

crossman09.02.2009 18:53

condoleante familiei acestuia imi pare foarte rau pentru cele intamplate DOAMNE AJUTA ca acel zvon sa fie adevarat cum tatal unuia dintre cei care au scapat cu viata a trimis niste baieti dupa acesti fatalai

king109.02.2009 20:22

condoleante familiei acestuia. imi pare foarte rau pentru cele intamplate. DOAMNE AJUTA ca acel zvon sa fie adevarat cum tatal unuia dintre cei care au scapat cu viata a trimis niste baieti dupa acesti fatalai.

Din fericire unii fac ceea ce noi nu avem curaj inca sa facem si anume sa luam atitudine fata de aceste spurcaciuni ( si in RO. se intampla asemenea tragedii dar nu facem mai nimic) . Ei au o grupare radical-nationala, noi?

Cati din cei ce posteaza pe acest site ar dorii sa adere la o grupare radicala de genul celei din Serbia ? Eu unul as fii primul de pe aici care ar adera si care ar cotiza chiar . SANGE PT SANGE

axl09.02.2009 20:55
Ei au o grupare radical-nationala, noi?

Hai coaste ne facem grupare radical-nationala.

gio_stgloria09.02.2009 20:57

n-am nimic cu ungurii momentan, am ceva cu cei chei , cu ceafa lata si groasa. umbla numai in masini luxoase si dau in cap la colt de strada.

ytse jam09.02.2009 22:03

cunosc tigani cu facultati si cu masterate terminate (chiar cunosc si un rocãr tigan). dar din pacate majoritatea celor ca ei ii fac de rusine peste tot

escape09.02.2009 22:12

Dumnezeu sa-l odihneasca!

maye09.02.2009 22:28
Hai coaste ne facem grupare radical-nationala.

semnez:)

The Game09.02.2009 22:50

Condoleante familiei,chiar daca era dinamovist,in fond si pana la urma urmei,a fost roman si cel mai important,a fost un om care reprezenta tara afara,care din pacate si-a pierdut viata in mod nedrept,

Singurii tigani care nu ar trebui omorati sunt Banel Nicolita si Petre Marin,care sunt oameni de un caracter extraordinar,restul ar trebui exterminati toti,nu ma intereseaza cum,impuscati,gazati,sfartecati,decapitati,oricum,numai sa scapam de jigodiile astea care ne-au facut de tot rahatul in Europa.

danimarcu09.02.2009 22:59
Singurii tigani care nu ar trebui omorati sunt Banel Nicolita si Petre Marin,care sunt oameni de un caracter extraordinar,restul ar trebui exterminati toti,nu ma intereseaza cum,impuscati,gazati,sfartecati,decapitati,oricum,numai sa scapam de jigodiile astea care ne-au facut de tot rahatul in Europa.

Eu zic sa-i trecem totusi pe lista si pe Laca si Ilie Dumitrescu...

Apropo,nu inteleg de ce tot aduceti mereu aminte ca omul asta a jucat la Dinamo?Chiar conteaza unde a jucat?A fost un om minunat,baiat tanar cu viitorul in fata,care a fost ucis in mod miseleste de niste criminali de etnie tigana(nu rroma-in Europa nu exista termenul asta.Doar la noi li se spune mai nou asa,de aceea ne confunda europenii cu ei).

Condoleante familiei.

grizzly10.02.2009 00:38
slabe sanse sa se fi intamplat asta

pana un alta in locul americanilor au fost 2 nespalati care doar si prin fizionomia lor indeamna la rasism

[...]

odihneasca-se in pace...

aveam un prieten care a fost ucis in texas, SUA, de 3 albi. l-au injunghiat de 18 ori. pentru ca nu a vrut sa le dea portofelul. my point, nu conteaza cine a facut crima, cei mai mari "serial killers" au fost albi. nu neg problema roma, nici predispozitia lor la violenta, nici faptul ca ne-ar fi mai bine fara ei. dar articolul asta este alcatuit in asa fel incat sa incite la rasism. ceea ce nu prea ne caracterizeaza pe noi. semper svperiores nu inseamna "white power", "skinheads" sau "arien brotherhood". ceea ce nu imi convine mie este ca statele europene nu prea mai mizeaza (desi este in efect) pe pedeapsa detentiei pe viata fara posibilitate de reabilitare. as dori pentru animalele alea inchisoare pe viata. scurt. chiar daca vor fi ucisi de fosta rezistenta sarba nu va insemna nimic pentru familia lui. si nici pentru viitorul pe care il avea. crima nu este raspunsul la crima.

Stanici10.02.2009 06:29

Asa e, grizzly, vorbe de-astea frumoase cum ca violenta naste violenta si crima nu e raspuns la crima ar fi bine-venite cad e vorba de oameni normali, care au cate un moment de ratacire. Dar ce te faci cand vorbestI despre niste indivizi educati in spiritul vicleniei, al "jmecheriei", care genetic sunt programati sa faca miselii? Poate daca intrau sarbii in ei si ii casapeau pe cativa se potoleau DE FRICA. Asta daca nu intra respectiva satra pe FcSteaua.ro si, citind postul tau extrem de civilizat, se rusina si facea juramant sfant ca se leapada de Satana si ca nu vor mai participa in veci la afurisenii. Cine stie, poate ai contribuit prin atitudinea ta de mai catolic decat papa la formarea unor calugari-tigani, care sa isi dedice viata binefacerii. Sau or sa isi frece mainile de bucurie, stiind ca tot pampalai suntem si ca isi pot bate joc de noi dupa cum vor ei. Ramane de vazut.

Turcu Sorin10.02.2009 07:15
slabe sanse sa se fi intamplat asta

pana un alta in locul americanilor au fost 2 nespalati care doar si prin fizionomia lor indeamna la rasism

[...]

odihneasca-se in pace...

Daca era american scapa basma curata, cum a scapat si asasinul lui Teo Peter.

Noua nu ne place cand italienii ne pun pe toti in aceasi oala, dar fix acelasi lucru facem si noi cu rromi. Exetrminarea lor nu este o silutie.

Dumnezeu sa-l ierte!!!

fansteaua4610.02.2009 08:42

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

mihaitza8510.02.2009 08:54
n-am nimic cu ungurii momentan, am ceva cu cei chei , cu ceafa lata si groasa. umbla numai in masini luxoase si dau in cap la colt de strada.

tu ca roman poti avea chelie, ceafa lata si groasa, sa umbli in masini luxoase si sa dai din cap la colt de strada ! aceasta etnie are in adn acea chestie de a face rau indiferent de forma ei ( furt, crima, hotie, batjocura)!

acest handbalist pe vremea cand juca la dinamu, la meciurile Stelei in cupele europene era prezent si se bucura la fiecare meci castigat de noi. eu personal l-am vazut la 2 meciuri d-ale noastre. Dumnezeu sa-l odihneasca, iar criminalii sa-si primeasca pedeapsa !

pui de dac 11210.02.2009 09:25

nu-mi vine sa cred cand ii aud pe toti intelectualii la TV zicand ca nu razbunarea e raspunsul, gata nene ne-a ajuns cutitul la os, pana cand sa mai toleram actele aste nenorocite ale tziganilor??? nu imi doresc decat ca pe cel de-al treilea bozgor colorat sa nu il gaseasca militia maghiara si sa ajunga pe mana sarbilor lui semic si sa [...] in piata publica din veszprem; dupa care sa vin si prin bucale, eu personal ii duc in piata resita la focarul de infectie al bucurestiului...

De asemenea e de salutat gruparea maghiara extremista antirromi, parca Garda Maghiara se numeste, o organizatie dintr-asta ne-ar trebui si noua, macar o data pe luna [...]

aaa si felicitari italienilor ca iau initiativa [...]

Editat de Moderatori

«12345»