FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Dialog socant Becali - Mititelu despre cazul Valiza

«1910111213»
c.ronaldo1719.12.2008 18:39
A plati niste jucatori pentru a sta cu curu-n poarta, nu inseamna aranjarea unui meci? Nu inseamna blat?

Nu.

Fan FC Steaua19.12.2008 18:46
Fan FC Steaua

Care ilegalitate prietene?

Exemplul tau nu e prea bun.

Steaua nu a dat bani lui U ca sa piarda cu cefere.

Rivalitatea celor 2 echipe din Cj e doar intre fani.

Intre echipe sunt doar relatii frumoase, de prietenie si iubire. Crede-ma cand iti spun asta.

Nu degeaba a batut U pe Steaua si pe Rapid ;)

Cand esti indragostit faci orice pt cel pe care il iubesti.

Cred ca intelegi ce am spus aici.

Nu, Steaua trebuia sa dea bani celor de la U Cluj sa stea cu curul in poarta, si eventual sa dea si un gol, pentru a opri CFR sa obtina cele 3 puncte .. stii bine de ce...

Blaturile sunt de mai multe feluri..

Blat scut: Platirea oponentului pentru a sta cu curul in poarta in vederea obtinerii unui rezultat de egalitate, sau pentru a se apara cat mai mult in tentativa de stopare a unei echipe pentru a castiga un loc mai sus datorita golaverajului. Eventual putin teatru pentru a atrage suspendarea unor jucatori importanti si/sau eliminarea lor din meci.

Blat sulita: Platirea oponentului pentru a rupe picioarele jucatorilor importanti din echipa rivala, pentru a obtine un avantaj intr-un meci viitor.

Blat de tort: Platirea oponentului pentru a lasa echipa proprie sa practice un joc mai lejer, si/sau daruirea unor penalty-uri/lovituri libere/cornere, in vederea castigarii meciului de catre echipa proprie.

Alte nume pentru blaturi n-am gasit :)))

redondo19.12.2008 18:50

Becali a spus la GSP ca are informatii conform carora jucatorii de la U se intalneau prin baruri cu cei de la CFR. Daca e adevarat,ganditi-va ce meci ar mai fi fost daca nu le promitea bani?

Fan FC Steaua19.12.2008 18:51
Becali a spus la GSP ca are informatii conform carora jucatorii de la U se intalneau prin baruri cu cei de la CFR. Daca e adevarat,ganditi-va ce meci ar mai fi fost daca nu le promitea bani?

Si tu inca mai crezi ceea ce zice nea Gigi 7? Fii serios!...

redondo19.12.2008 18:55
Si tu inca mai crezi ceea ce zice nea Gigi 7? Fii serios!...

Nu e vorba ca-l cred pe el,dar astfel de lucruri se ntampla destul de des....e o chestie logica

Fan FC Steaua19.12.2008 18:58
Nu e vorba ca-l cred pe el,dar astfel de lucruri se ntampla destul de des....e o chestie logica

Spun si eu cum ai spus tu .. Spune frate concert, nu asa .. Ce meci s-a mai aranjat? Dovezi? ...

mdionis19.12.2008 19:08
@mdionis: Te inseli! Blat este un termen folosit in lumea fotbalistica pentru a descrie un aranjament! Cred ca stii ce inseamna un aranjament...

Termenul aranjament este folosit mai sus in sens impropriu. O partida este aranjata daca rezultatul ei este prestabilit de adversarii ce ar trebui sa se infrunte pe teren cu scopul de a obtine victoria, este aranjata daca unul dintre adversari intra pe teren cu gandul de a nu face tot ce este necesar in sens sportiv pentru a isi apropia victoria datorita unui motiv implicand adversarul sau o terta parte.

Evidenut, partida U-CFR nu a fost aranjata in acest sens si nici rezultatul ei nu a fost stabilit (incercat sa fie stabilit) dinainte ca urmare a manevrei oierului. Putem spune cel mult ca a fost o incercare de influentare a partidei, insa in sensul sportiv corect. La fel cum este incercare de influentare in sensul corect promisiunea propriului presedinte de club la vestiar: "daca astazi ii bateti pe dinamovisti, aveti de la mine cate 10000 in plus fiecare".

Daca domnia ta continua sa nu vada diferenta e doar problema domniei tale.

c.ronaldo1719.12.2008 19:12

@Fan FC Steaua, Radoi nu a aranjat nici-un blat. Nici la CFR Cluj, nici la U Cluj nu a jucat Mirel Radoi. Daca ti-e nu iti place de Radoi, nu trebuie sa inventezi aberatii. De exemplu mi-e nu imi place ciocolata Milka, dar nu zic pe nicaieri ca provoaca cancer sau bube rosii, pentru ca nu e asa.

MoWeed19.12.2008 19:33

@Fan FC Steaua

Citeste atent ce a scris mdionis. Nu cred ca putea sa-ti explice mai bine cineva...

manu7119.12.2008 20:24

Piturca 2002 esti varza mai, se vede clar la tine,nu trebuie sa te fortezi.....esti ultras,presupun,o persoana frustrata in viata de zi cu zi....ma astept sa ma jignesti,ca doar asta e caracterul tau.

referitor la blat sau blatuire,aici se discuta de mituire(d.n.a),se discuta de euro neimpozabili,e mai greu,exista tentativa de trucare....inca un blat clar nu poate sa fie demonstrat decat daca exista un autodenuntator.

ciobanul o sa fie judecat pt tentativa,fals in acte(care oricum sunt zero,ma refer la chitanta de mana)......d.n.a are nevoie de un autodenunt,ceea ce este foarte greu de obtinut,pe asta se bazeaza ei(piti,Jiji,tea,e.t.c)ca nu exista un ciripitor in grupul lor......pe mine ma intereseaza mai putin,procesul,condamnarea(putin probabil in Romania ca cineva bogat sa-si ia pedeapsa pt faptele comise),pe mine ma intereseaza faptul ca imaginea Stelei a fost pangarita mai ceva ca in comunism si ce apelative o sa primeasca Steaua pe orice stadion din Romania,stiti voi bine.

piturca200219.12.2008 21:28
Piturca 2002 esti varza mai, se vede clar la tine,nu trebuie sa te fortezi.....esti ultras,presupun,o persoana frustrata in viata de zi cu zi....ma astept sa ma jignesti,ca doar asta e caracterul tau.

referitor la blat sau blatuire,aici se discuta de mituire(d.n.a),se discuta de euro neimpozabili,e mai greu,exista tentativa de trucare....inca un blat clar nu poate sa fie demonstrat decat daca exista un autodenuntator.

ciobanul o sa fie judecat pt tentativa,fals in acte(care oricum sunt zero,ma refer la chitanta de mana)......d.n.a are nevoie de un autodenunt,ceea ce este foarte greu de obtinut,pe asta se bazeaza ei(piti,Jiji,tea,e.t.c)ca nu exista un ciripitor in grupul lor......pe mine ma intereseaza mai putin,procesul,condamnarea(putin probabil in Romania ca cineva bogat sa-si ia pedeapsa pt faptele comise),pe mine ma intereseaza faptul ca imaginea Stelei a fost pangarita mai ceva ca in comunism si ce apelative o sa primeasca Steaua pe orice stadion din Romania,stiti voi bine.

te-as intreba daca stii cu adevarat ce inseamna un ultras nu te jignesc ca nu am de ce si gandeste-te cum ar fi fost meciurile cu psg , west ham, besiktas , valencia fara acesti ultrasi pe care se vede ca-i blamezi

Joga Bonito20.12.2008 00:13

Ne paste B-ul baieti... Am asa o presimtire. Sa vedem.. poate se tine de cuvant JJ si se apuca de oierit.

Stanici20.12.2008 00:36

Si de unde pana unde ai adus tu cuvantul "ultras" in discutie?!! Eu chiar nu sunt membru de brigada sau alte chestii... dar nu inteleg cum poti folosi un cuvant care exprima ceva frumos pentru a jigni . Trist.. evul mediu.. "crede si nu cerceta"!

bodanelu20.12.2008 07:32
Ai spus exact ce vroiam sa spun si eu acum. Le dam mereu peste nas rivalilor cu eterna replica "Liga Campionilor interzisa..." insa multi useri uita ca Becali e omul care a facut ca totul sa fie posibil.Fara el,bufonul de MM Stoica si altii nu ar fi putut face nimic. In incultura lui,Becali a avut un strop de inteligenta si curaj sa-si propuna ceea ce era "de nerealizat" acum cativa ani. Veti spune ca oricum ar fi venit cineva cu bani....poate,nu vom sti niciodata,dar putea fi si unul precum Copos,si atunci...ne saturam noi si de Liga....Nici eu nu sunt din Bucuresti.

Si acum cand ne paste B-ul, tot Becali e cel mai tare ca ne-a dus in CL?

Mediatizarea acestui caza a atins cote aberente! Pana la urma, ce a facut Gigi? A INCERCAT SA IMPIEDICE UN BLAT!

Aveti idee de ce s-a interzis premierea? Pai pentru ca se suparase Cooperativa!

Este rusinos cum toata presa trece sub tacere modul ordinar in care CFR a luat titlul, cu o gramada de blaturi in ultimele etape! Pe unde era DNA-ul atunci?

Blat, neblat, ne ducem in B. Cu cel din frunte in rol de gropar. Si cand imi aduc aminte posturile tale in care ziceai ca nu e altul mai bun ca Becali in Romania si sa poata tine Steaua...

Ne paste B-ul baieti... Am asa o presimtire. Sa vedem.. poate se tine de cuvant JJ si se apuca de oierit.

Ura. Ma saturasem de meciurile de la 21:45 cand nu aveam cu ce sa ma intorc acasa. Asa, sunt sigur ca merge RATB-ul...:(

Mihai Somanescu20.12.2008 07:32
Din diverse surse, se pare ca se doreste indepartarea lui Gigi in urma unei decizii de retrogradare a Stelei, urmand ca aceasta sa fie cumparata ulterior, pe bucati, de cineva care sta la cotitura...Este vorba de Dinu Patriciu.

@Piece

Becali la Puscarie!

Virgil20.12.2008 07:38

E deja?

Asta o va stabili doar Justitia romana, cea corupta pana in maduva oaselor. In mod sigur Gigi ar merita un astfel de exemplu, dar nu neaparat pentru cazul Valiza.

Poate pentru pamanturi luate cu japca, combinatii infractionale, ca autor moral ale batailor incasate de suporteri.

Dar pentru cazul valiza ar fi suficient sa-i confiste banii definitiv. Ar fi o lectie dureroasa.

Altfel foarte multe nume importante din fotbalul romanesc, incepand cu cei din federatie, Liga, conducatori ai "marilor" echipe, ar trebui sa se afle in dosul gratiilor.

Piece of Mind20.12.2008 07:39

Pai nu vroiati ma voi sa jucam in B, ca poate ne lasa ciobanul? :)))) Tremurati acum, cand perspectiva pare reala? Lasa ca poate ne duelam p-acolo cu Inter Gaz...

DanStan20.12.2008 07:56

Pai nu B-ul e problema. Ca poate mai face Oaie vreo fapta de eroism si ne trezim in C ... Sa vezi atunci derbyuri Steaua I - Rapid II ...

Virgil20.12.2008 08:19

Eroare. Mircea Sandu spunea ca prevede desfiintarea Rapidului, Timisoarei si Iasiului in luna martie 2009, atunci cand probabil nu vor mai primi licentele, pentru datoriile de milioane de euro pe care le au.

redondo20.12.2008 08:36

Sa jucam in B...Fiti seriosi...ce dracu.Nu comparati situatia din Italia care a fost destul de grava cu cea de la noi.Si sa stiti ca Mititelu are dreptate cand vorbeste despre blatul dintre Dinamo si CFR din 73.Atunci Dinamo a dat exact nr. de goluri de care avea nevoie ca sa castige titlul in ultima etapa...cei mai hoti au fost in sezonul trecut cei de la CFR,nu Gigi.

DanStan20.12.2008 08:55

Daca Rapidu' nu primeste licenta nu poate juca in Liga 1. Nu se desfiinteaza. Ca FRF nu poate sa 'desfiinteze' vreun club.

Ce dreaq de blat in a fost in '73 ? Atunci in ultima etapa CFR Cluj a jucat la Craiova si a pierdut cu 4-2. Craiova avea nevoie de o victorie la 3 goluri ca sa ia campionatul.

p.s : intre noi fie vorba, daca Oaie 'pleaca' de la Steaua si nu-si recupereaza instant TOATE creditele atunci Steaua nu va primi licenta pentru a juca in Liga 1. Din motive de datorii.

MoWeed20.12.2008 08:57

Daca pierd licenta cele 3 cluburi vor fi retrogradate. Nu se vor desfiinta

redondo20.12.2008 09:17
Daca Rapidu' nu primeste licenta nu poate juca in Liga 1. Nu se desfiinteaza. Ca FRF nu poate sa 'desfiinteze' vreun club.

Ce dreaq de blat in a fost in '73 ? Atunci in ultima etapa CFR Cluj a jucat la Craiova si a pierdut cu 4-2. Craiova avea nevoie de o victorie la 3 goluri ca sa ia campionatul.

p.s : intre noi fie vorba, daca Oaie 'pleaca' de la Steaua si nu-si recupereaza instant TOATE creditele atunci Steaua nu va primi licenta pentru a juca in Liga 1. Din motive de datorii.

Vorbesti in nestiinta de cauza. In 73 Craiova a pierdut la Arad in ultima etapa iar CFR a pierdut la Dinamo cu 4-0,exact cat avea nevoie Dinamo.E un blat celebru arhicunoscut la acea vreme,asa ca n-ai tu de unde sa sti cum in Craiova plangea lumea pe strazi atunci.Dar sigur, sintem in 2008 si nu mai conteaza cum fura Dinamo campionatele si ce complici avea.

predatorpulse720.12.2008 10:24

Pai se stie ca chefereul a ciordit cel mai mult anul trecut doar ca aia sunt baieti destepti spre deosebire de Jiji si stiu sa se fereasca. Au facut blaturi caldute cu crapid si dinamu si cu alte echipe provinciale gata sa stea capra doar ca sa nu ia Steaua Bucuresti titlul dar echipa lor a jucat si ceva fotbal chiar daca in retur s-a tarat pe coate.

Personal nu cred ca Becali s-a bagat atat de mult cat se vorbeste dar e clar ca s-a bagat,si in trecut si acum,mai ales la indirecte. Problema noastra e ca omul nu investeste unde trebuie,pentru echipa,iar aici includ si cei ce ar trebui sa se ocupe de managementul echipei. Jiji mai degraba ar prefera sa impiedice echipele adverse in loc sa-si vada de ograda proprie iar asta e grav pentru Steaua. Gura sa mare l-a facut tinta publica iar alti baieti care misuna in spatele cortinei trec nevazuti. S-a oripilat cineva ca muresan s-a intalnit la o cafeluta cu Borcea? S-a sesizat cineva ca baieti de la U petreceau cu cei de la chefere? Ca sa nu mai zic de faimoasele declaratii ale menajeriei crapidisto-dinamoviste care vroiau sa si-o bage in poarta doar ca sa castige chefere.

Nu pot sa vorbesc de alte campionate pentru ca nu au iesit atatea lucruri la iveala,doar declaratii cu subinteles ale patronilor asa ca cine stie ce meciuri s-au aranjat. Pot insa sa vorbesc despre sfarsitul de campionat din sezonul precedent. dinamu a primit bani de la chefere(bineinteles ca muresan n-a recunoscut) ca sa ne bata pe noi(iar noi am fost atat de prosti incat sa nu scoatem nici macar un egal),ne-au batut si a urmat ultima etapa. Noi aveam meci usor cu buzau,meci jegos,un blat imputit orice mi-ati spune,se vedea de la o posta ca toata lumea era cu gandul la ce se intampla la Cluj. Iar la Cluj se juca u Cluj-chefere. U Cluj era o echipa retrogradata si astepta ofertele,daca intelegeti ce vreau sa spun. Chefere a oferit ceva anumitor jucatori iar Jiji le-a vanturat valiza prin fata. Unii au acceptat ofera ungurilor ceilalti au bagat botul la Jiji. M-a sunat un prieten care se uita la meciul de la Cluj(eu eram pe Steaua) si mi-a zis ca e blat d-ala clasic in care unii stiu de blat altii nu(mai bine zis ailalti au luat oferta lui Jiji).

Doar daca ne uitam la penalti vedem cat de hilar a fost fundasul de u Cluj. Iar chestia cu amenintarea fanilor le-a trecut repede. Cum zicea si Adrian in Cluj rivalitatea mai exista doar in capul fanilor,ca in rest si cele 2 conduceri si jucatorii sunt buni prieteni. U era retrogradata,de ce sa fure un titlu care ar fi ajuns pana la urma in provincie,si mai important,la Cluj.

Oricum,e absolut hilar modul in care presa trateaza aceste lucruri,scotand ilegalitati din rahat. Jiji facea misto cu mititelu sa-i dea meciul,sa puna echipa a 2-a iar asta ii zicea ca vrea ca Steaua sa ia titlul pentru ca nu-i are pe chefere la inima(stim cu totii de ce). Nu mai va zic ce meci greu a avut Steaua la Craiova,unde a castigat cu destul bulan.Sa fie clar,nimeni nu te baga la inchisoare pentru declaratii,ci pentru fapte.Daca crezi ca cineva ar incerca sa faca ceva ilegal,ii asculti telefoanele si ii organizezi un flagrant,ca sa strangi ceva dovezi,nu doar vorbe goale. Poate eu declar ca vreau sa-l omor pe presedinte,ce,maine ma aresteaza cineva? Ah,daca imi cumpar zece pusti cu luneta si ma mut langa cotroceni,poate atunci mi-ar veni niste mascati acasa,ca ar avea ceva motive sa creada intr-un atentat,dar pe vorbe goale ma indoiesc ca s-ar intampla asa ceva.

Vazand acest tablou hilar al fotbalului romanesc(pun aici si presa absolut imbecila),nu inteleg de ce se mira unii cand constata ca oamenii nu mai vin la stadion. Pai pentru ce sa mai vina? Unele meciuri sunt aranjate,in general pe jucatori ii cam doare-n p**a(indiferent de echipa),conditii de stadion occidental nu sunt,iar fotbalul de cele mai multe ori este absent. Asta e fotbalul condus de Mitica si Nasu,insa nu ne vom plictisi pentru ca cei doi vor sa ramana in functie in continuare(l-am auzit pe mitica spunand ca vrea sa conduca pana la 70 de ani).

CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

DanStan20.12.2008 10:50
Vorbesti in nestiinta de cauza. In 73 Craiova a pierdut la Arad in ultima etapa iar CFR a pierdut la Dinamo cu 4-0,exact cat avea nevoie Dinamo.E un blat celebru arhicunoscut la acea vreme,asa ca n-ai tu de unde sa sti cum in Craiova plangea lumea pe strazi atunci.Dar sigur, sintem in 2008 si nu mai conteaza cum fura Dinamo campionatele si ce complici avea.

Da, asa e, am gresit. M-au derutat restantele alea. Potaile aveau un meciul cu chefere amanat din etapa 26 iar Craiova meciul de la Arad amanat din etapa 29. Ultima etapa a fost pe 20 iunie iar restantele pe 24.

Apropo de potai. Astia de la haznaua sporturilor bga un text interesant : ""Cîinii", amenințați

În sãptãmîna premergãtoare partidei Dinamo-Steaua 2-1, din penultima etapã a sezonului trecut, chestorii din Ministerul de Interne, dar și oameni politici influenți, au avut multe discuții cu acționarii dinamoviști. "Dacã vã trece cumva vreun moment prin cap sã vindeți meciul, riscați pușcãria! Nu vã jucați cu viața voastrã! Se știe totul la cel mai înalt nivel" au fost cîteva dintre mesajele transmise cãtre dinamoviști. Steliștii ar fi ieșit campioni și dacã luau un singur punct."

O fi conform regulamentelor sa nu folosesti promisiuni ci amenintari pentru a 'stimula' o echipa sa joace pe bune ? Si se pune problema cine-i impiedica pe aia care foloseau amenintari s-o faca si pentru a 'stimula' o echipa sa faca figuratie.

«1910111213»