@reqviem
1. Nu poti sa folosesti un motor fara combustibil. Vreamurile cand impingeau vreo 22 de milioane de prosti ca sa o ia dupa loc nu mai sunt de actualitate.
Da, multa dreptate ai! Asta este principala cauza pentru care nu-l mai vrem pe australopitec la Steaua. Nu pentru ca nu baga deloc bani. Pt ca baga extrem de putini bani din cei pe care ii castiga de pe urma folosirii numelui Stelei. Pentru ca ne minte cu privire la investitiile pe care le face, includem aici sume de transfer si salariile jucatorilor.
Pt ca noi vrem un investitor onest care sa vina cu o echipa de profesionisti in stare sa faca investitii de calitate. Pt ca si acei bani care se cheltuie pe jucatori sunt risipiti in cel mai ridicol mod posibil. Steaua este daca vrei, o afacere sigura oricum ai lua-o.
Tot dumneata spui undeva, pt ca observ ca ai monopolizat discutia:
palmaresul, culorile, numele sunt drepturi imateriale patrimoniale. Eu zic ca se ajunge usor pe la 100 de milioane, iar daca cineva i-ar oferi suma asta Becali ar lua in considerare sa vanda.
Da, sunt de accord, dar acest nenorocit se foloseste de ele dupa ce a cumparat clubul la un prêt de nimic. Pomenesti si de infrastuctura. Pomenesti la un moment dat de bastani, vezi ca sunt baskani. Galatasaray face incasari de 2-3 mil la fiecare meci, fie ca este in cupa Turciei sau in LC. Stiai asta. Stii de ce? Pt ca are stadion cu capacitate mare si isi vinde bine drepturile TV pe piata interna. Pt Galatasaray nu este o mare tragedie daca nu ia cele 10 mil pt calificarea in Liga. Asta e maruntis acolo.
Ce infrastuctura avem noi? Un stadion minuscul pe care acest nebun refuza sa-l modernizeze si sa-i mareasca capacitatea?. Orice intelegere cu MApN a fost refuzata de acest scrantit.
2. Nu am nimic impotriva sa vina la Steaua cineva care macar sa faca finaciar ce face Becali. Desi ala nu face decat sa ia o echipa si o infrastructura de CL pregatita. Dar nu conteaza, atata timp cat mentine acelasi ritm investitional. Doar ca ma intreb si eu ca prostu' de ce nu intelegeti ca Steaua e oricand la vanzare doar nu se baga nimeni sa ia scaunul electric al lui Becali. Deci unde sa plece Becali?
De unde ai informatia aceasta? De cand este clubul la vanzare? Scaunul electric? Cu cine crezi ca vorbesti aici? Da, am sa te las sa te intrebi exact in felul in care ai spus tu pt ca prezumtia de la care pleci este de aceasi natura.
De plecat poate sa plece unde doreste, noi ii dorim numai bine.
3. Ma enerveaza ca nu intelegeti, ca Steaua are in Romania o situatie privilegiata din punctul de vedere al investitorului; antrenorul de la Steaua, departe de a fi sclav are in realitate cea mai mare libertate, resurse si posibilitati in Romania; jucatorul este cel mai bine platit si joaca la cel mai inalt nivel; fanul are acces la meciuri si competitii la care altii doar viseasza. De ce nu intelegeti cat de rasfatati sunteti? Si unde ati fi daca am fi avut sau avea vreo capusa din generatia Paunescu, Copos, Taher, Borcea, Iancu, in locul lui Becali.
Afirmatia asta nu merita un raspuns. Becali face parte din categoria celor pe care i-ai mentionat. Este chiar mai rau daca ne gandim ca a facut mult mai multi bani din afacerea "fotbal" si a bagat infinit mai putin decat cei pe care i-ai mentinat, pastrand proportiile, desigur. Steaua e un club cu o deschidere mult mai mare decat orice alt club romanesc. Cum a facut asta? Folosind numele si oamenii crescuti in club. Desigur si adeziunea suporterilor fata de club.
Jucatorul intra intr-o competitie unde se face invariabil de ras, nu cred ca e o mandrie, asta.
Antrenorul nu e sclav este doar un simplu vataf. "Fanul" (noi suntem suporteri, sa stii) este batjocorit de la declaratii in presa pana la accesul pe stadion unde il asteapta preturi mai mari decat la Paris, Atena, Istanbul sau Sevilla.
Spui ca suntem rasfatati, nu? Incredibil! Da, poate ai dreptate, suntem cei mai injurati suporteri de catre conducere. Asa ceva nu se intampla niciodata in locuri unde fotbalul este respectat.
4. Mie imi e greu sa-mi imaginez vreun alt investitor atat de naiv, care sa bage atata pasiune si timp intr-un club, sa nu faca nici un fel de Arsenal gen CFR (the easy way), si pe de alta parte voi tot maca maca! Dar un nume, o alternativa?
Exact de "pasiunea" asta vrem sa scapam noi. Ce inseamna the easy way, poti fi explicit? Noi nu maca maca pt ca toti ti-am raspuns civilizat, nu crezi?
Alternativa? Daca ar fi cotata in titluri financiare la bursa Steaua s-ar vinde instantaneu, desigur in masura in care s-ar face lucrul asta( adica cate procente s-ar dori a fi vandute prin titluri de valoare). In felul asta s-ar putea determina si valoarea de piata a marcii Steaua. Altfel, toate supozitiile, afirmatiile si scenariile tale sunt penibile.
Ce nume vrei sa auzi.? Nu e nevoie de nici un nume, pot fi mai multe. Organizarea poate fi asemanatoare cu ce gasim la Real Madrid sau Barcelona si atunci singurul nume pe care vom dori sa-l auzim o sa fie al unui manager de success, angajat al AGA(adunarea generala a asociatilor). Asta este, restul e tacere.