am revazut azi meciul Stelei cu Lyon si am observat cateva lucruri.
1. meciul a fost pierdut din cauza sistemului de joc ales, care nu se potriveste jucatorilor nostri.
practic, noi nu am contat la mijloc, francezii au ajuns la poarta noastra cand au vrut, si la ce jucatori au, era imposibil sa nu luam gol.
parerea mea e ca trebuie sa renuntam la acest tip de mijlocas defensiv, care pe faza ofensiva este zero (Ov. Petre si Lovin). o echipa cu pretentiile Stelei nu isi permite ca tot meciul sa atace cu 2 oameni mai putin.
in ultimul meci, mijlocul nostru a fost clar dominat de mijlocul francez, format din jucatori care "stiau" toti cu mingea.
de ce nu putem avea si noi un milocas care sa stie jocul, care sa il coordineze cum facea Dorinel inainte?
mai sus, nu am folosit jucatorii potriviti. ca Banel nu stie sa faca faza ofensiva o stim toti, dar la fel este si Semedo. el este genul de jucator caruia ii dai pase si il pui sa fuga, el nu are treaba cu constructia.
deci singurul jucator capabil sa tina mingea si sa dea o pasa buna este Dayro moreno. asa ca sa nu ne mai miram ca arthuro nu poate sa dea pase inapoi, pentru ca el pur si simplu nu are cui.
2. nu inteleg de ce se da vina jucatorilor straini pentru esecul suferit! jucatorii romani nu erau in teren? si la CFR-roma s-a zis ca in special romanii au jucat extraordinar, dar la CFR-bordeaux in special strainii au jucat prost. mai ales Dayro moreno a fost singurul jucator care a contat pe faza ofensiva, care a dat o pasa sau a reusit un dribling. problema e ca noi nu stim sa il punem in valoare prin acest sistem pe care il jucam.
mai nou se pare ca giovanni Becali se va ocupa de transferurile noastre. sper sa aibe mai mult noroc decat transferurile care le-a facut cat a fost la rapid sau la Dinamo cat a fost presedinte...