Distrugãtorul unui mit
de Theodor Jumãtate
Am spus încã din 2003, cînd a devenit acționar majoritar, cã Gigi Becali va distruge Steaua și asta se întîmplã. "A obținut performanțe", mi-ar replica unii. Ce performanțe? A cucerit cumva vreo cupã europeanã? A trecut mãcar de faza grupelor Ligii? ªi cîte titluri are? Douã? Nu înseamnã nimic!
"A investit mult", ar striga alți adepți ai curentului becalist. Corect, însã pentru fiecare ban plãtit de el steliștii au plãtit înzecit! Jucãtorii sînt puși cu spatele la zid la fiecare greșealã, antrenorii umiliți constant, fani numiți "vagabonzi". Iar imaginea Stelei... S-a șters cu ea pe jos. Nu mai existã! Ceea ce observã ziariștii strãini e doar o micã, foarte micã parte a realitãții. Dar avea dreptate reporterul Le Monde:
"Toate crucile și donațiile nu spalã pãcatele!". Acest individ nu trebuie sã ajungã vreodatã președintele țãrii. Într-o zi, s-ar considera patronul românilor și, în clipe de furie, ar da afarã 22 de milioane de oameni.
PS. Lãcãtuș are o vinã. Aceea cã a acceptat sã lucreze cu Becali. ªtia dinainte, la fel ca și Hagi, cã va fi sunat pe bancã sau cã i se vor trimite bilețele. ªi cã va fi fãcut bucãți în momentele grele. Putea sã-l refuze. Toți l-ar putea boicota! Dumitru Dragomir afirmã: "Eu aș fi fost deștept, l-aș fi ascultat pe Gigi și i-aș fi înlocuit la pauzã pe Arthuro și pe Semedo". Dar nimeni nu e atît de "deștept" ca președintele Ligii.
PS 2. Ce a cîștigat Becali la Steaua? Fãrã Steaua, ar fi fost un uriaaaaș ZERO!
daca vine Dorinel ca antrenor inseamna ca nu are nici un pic de onoare si nici un pic minte.
o noua sluga din generatia de aur.