Oleg Dinamită
Cristian Geambasu
Antrenorul stelist si-a iesit din fire. Și a inceput să spună toate ineptiile de care-l banuisem
Protasov si-a pierdut umorul pe care nu i l-am descoperit niciodata Enervat din cauza unei intrebari directe a unor colegi, vă simti amenintat postul?, enervantul antrenor stelist a evocat dinamita. Pe care ar detona-o la picioarele ziaristilor, ca să scape de insistenta, indiscretia si stupizenia acestora. Pentru a intelege resorturile stiintifice ale optiunii tehnicianului, care a ales să apeleze la solutia cu adevarat explozivă in privinta presei, să ne oprim putin asupra dinamitei.
Denumită stiintific trinitrotoluen, substanta a fost prelevată de chimistul si fizicianul suedez Alfred Nobel. Derivat al nitroglicerinei, dinamita i-a adus in scurt timp avere lui Nobel. Și mustrari de constiință. Întelegind că inventia sa nu va fi folosită doar in scopuri pasnice, ci va fi materia primă pentru tot soiul de explozibili folositi la producerea armelor, el a infiintat fundatia care decernează premiile cu acelasi nume. Un fel de a cere iertare peste timp. Dinamita distruge vieti, tot ea alimentează fondurile destinate a recompensa cele mai valoroase descoperiri si creatii umane.
Iată de ce apreciem optiunea lui Protasov. El nu doreste să ne curete pur si simplu de pe fata pamintului. Nu-i un simplu raket imbracat in trening si tradus liber de Ștefan Stoica, ci un umanist. Un renascentist. Unul care a reusit in 3 luni să rateze 3 dintre cele 4 obiective ale sezonului.
Supercupa, Champions League, Cupa Romaniei. În ordine cronologica nu valorica Asta dacă are vreo importanță pentru Protasov, care dă semne că nu pricepe nimic din ce se petrece in jur. Cititi si vă minunati:
Poate aveti voi vreo explicatie, eu nu am nici una!
Echipa pe care am bagat-o in teren miercuri n-a avut nici un antrenament facut impreuna formatia a fost alcatuită pe loc
Am 18 jucatori pe foaia unui meci, insă evolutiile celor pe care-i folosesc două minute nu m-au multumit deloc
Acum am inteles. Dacă un antrenor asteaptă randament de la un jucator pe care-l trimite in teren 120 de secunde, dacă acelasi antrenor n-a efectuat nici o sedință de pregatire cu formatia care se presupunea că ar fi trebuit să bată Rapid II, dacă tot el nu are nici o explicatie pentru ce s-a intimplat in ultimele 90 de zile la Steaua, inseamnă că dinamita este solutia. Nu pentru el, ci pentru contractul acela beton care leagă Steaua de un incapabil cu privirea albă ca intinderile Siberiei.
25 septembrie 2005
Nu sunt nici pe departe unul dintre cei care cred ca presa are ceva cu noi ! Ca exista un complot impotriva noastra ! Ca platim prea scump pentru greselile unui analfabet badaran (nu-i dau numele, persoana insemnata...).
Dimpotriva, sunt de parere ca totdeauna trebuie sa cautam raul intai la noi in ograda. Ca trebuie sa facem tot ce e posibil spre a fi noi ireprosabili pentru a nu lasa loc de manevra rautaciosilor si cartitorilor.
Insa acest articol al lui Geambasu este chiar de prost-gust :evil: Se observa din chestii mai subtile decat uzatele "argumente inverse" (acele argumente in favoarea situatiei pe care o descriu total defavorbail, care-i invaluie pe jurnalisti intr-o aura de obiectivitate...ioanitoaia e master of all times aici) ca articolul este scris cu tendinta, pentru a lovi si nu pentru a incerca sa ajute.
Nici nu stiu de ce ma mir de altfel... Autorul este un caine declarat (nu public) care acum cateva zile ii facea un elogiu scris lui (daca este posibil asa ceva 8O )...zicu !