Prieteni,nu va mai amagiti si nu mai va agitati,Steaua nu va trece de grupe si nu vom bate la Lyon,cum doreste visatorul-sef Jijel Becatel. Nu o sa trecem pentru k nu avem calitatea necesara de la mijloc in sus pentru a ne bate cu aceste echipe mult mai bogate k noi iar la capitolul mentalitate suferim inca. Fiorentina,orice ati spunem,a fost o Sampdoria putin mai buna in atac,insa la fel de varza in aparare iar noi in loc sa incercam ceva in atac am stat mai mult de jumatate de meci aparandu-ne.
Oaie are pretentii dar are arici la buzunar,e un oligofren ce mai,acum cateva zile declara k doar Manchester si Bayern ne pot bate. Eu as mai adauga toate celalate echipe din urna 1 si urna 2,noi putem sa ne punem doar cu ultimele 2 urne si cateodata nici cu alea.
Apararea noastra e de CL si atat. Fundasii nostri centrali,in orice combinatie(Radoi-Goian,Radoi-Ghionea,Goian-Ghionea,si cand ma gandesc k mai avem si un rada) sunt cei mai buni din tara iar pe flancuri nu stam rau desi l-as prefera pe emeghara in locul lui Petre Marin. Singurul minus evident e k fundasii laterali nu prea urca,probabil datorita indicatiilor tactice.
Apararea k apararea,dar coeziunea unei echipe se vede de la mijloc in sus. E mai usor sa distrugi dar cand vrei sa construiesti trebuie sa actionezi k o echipa. De aici incepe buba. Mijlocul nostru de multe ori nu e mijloc,ci linia din fata fundasilor,fiind prinsi de multe ori in spate. Asta inseaman k ne betonam apararea insa ne sacrificam mijlocul si astfel ramanem cu 4 oameni rasfirati in jumatatea adversa,la mare distanta intre ei. In cele 4 meciuri tari din acest sezon(Vaslui,CFR,bayern,fiorentina),Steaua a pierdut clar de tot mijlocul,ba chiar a fost dominata de foarte multe ori,lucru innaceptabil daca te dai mare echipa.
Inteleg k Lacatus/Becali vor sa jucam pe contra-atac,insa cu aceasta tactica trebuie sa aiba jucatori super-rapizi care sa aiba o tehnica deosebita. Cu exceptia lui Dayro in anumite momente,noi nu avem asa ceva.
Cu ce jucatori vrem sa dam noi gol in CL? Dayro Moreno e un jucator valoros insa nu are cu cine sa combine plus k nu are maturitatea necesara pentru aceasta competitie,el este inca un copil,uitati-va la atitudinea sa din teren si o sa va dati seama de acest lucru. Culmea e k pe flancuri avem niste jucatori bunicei,insa ii folosim pe favoritii patronului din nu stiu ce motive,Banel si Semedo.
Banel e o nulitate din punct de vedere fotbalistic,jucatorul cu fuga si atat. Fara centrari bune,fara dribling,fara preluati corecte,fara nimic in afara de ambitia de a fugi. Si el e titular la noi meci de meci. Semedo e un jucator rapid insa care e bun doar pe dreapta(ieri a fost pus aiurea pe stanga) si marele sau dezavantaj e k nu are fizic,sufla vantul si il ia. Avem un szekely pe dreapta(jucator fenomenal cand joaca intr-o echipa bine sudata) si il folosim pe Banel. Avem un toja pe stanga si il folosim pe Semedo. Ce sa mai,culegem ce am semanat,adica noi noi am creat haos in atac si totusi vrem actiuni coerente.
Iar de atacul propriu-zis ce sa mai vorbesc. Stancu e bun doar cand joaca al doilea varf si cu un pivot in fata sa,dar ghici ce,singurul pivot adevarat kapetanos e tinut rezerva desi s-a simtit mai mereu cand a intrat iar noi oricum nu jucam cu 2 varfuri niciodata. Grecul nu le are in fata portii insa stie sa tina mingea si sa devieze mingea catre al doilea varf. Arthuro e o gluma,mereu impiedicat,mereu in contra-timp, o petarda de jucator orice ati spune. Situatia lui pedriel e incerta asa k eu ma intreb de ce nu il chemam pe neaga daca alti atacanti nu avem. Sau daca nu neaga alt jucator.
Steaua va iesi din grupele CL cand:
-Oaie va scoate banii din buzunar pentru niste mijlocasi care stiu sa faca ambele faze si pentru niste atacanti valorosi.
-cand Steaua va avea un singur antrenor nu un cuplu,si cand acel antrenor va avea o tactica mai curajoasa.
-cand jucatorii nostri vor fi bagati in teren doar dupa valoare nu dupa placul lui becali.
-cand jucatorii vor fi asezati in teren pe posturile lor,nu dupa nu stiu ce vizune a antrenorului (vezi cazurile toja mijlocas central,Bogdan Stancu pivot,Semedo pe stanga etc).
-cand jucatorii vor fi pedepsiti pentru indolenta din teren sau pentru forma lor proasta de catre Lacatus nu de Becali
-cand nu vor fi ignorati anumiti jucatori doar pentru k au intrat pe lista neagra a lui Becali.
Cam multe conditii si observati k becali e implicat in mai toate dintre ele. Trist,nu?
La final as vrea sa il felicit pe Mirel Radoi pentru spiritul sau de luptator,cum nu mai are nici un jucator roman la ora actuala. Si cand ma gandesc k acest jucator e injurat de atatia frustrati din tara doar pentru k nu au un asemenea luptator in ograda lor(chiar se potriveste cuvantul ograda in cazul rivalelor noastre,porumbeii albi din ghiulesi si castratii din groapa).
CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!
FORZA Steaua!!!
Intotdeauna superiori.