Hai sa spun cateva cuvinte si despre Mutu. In primul rand, multumesc suporterului turc care a incercat sa deschida ochii ignorantilor de pe aici. Multe tari ar vrea sa aiba valori precum el (Beckam spre exemplu nu s-a comparat niciodata cu Mutu - obiectiv vorbind si lasand media deoparte). Cine spune ca Mutu nu l-a facut niciodata sa se simta mandru ca e roman e un ipocrit.
Daca vreti sa faceti pe plac ciobanului, huiduiti-l pe Mutu, injurati-l de mama si amenintati-l ca i-o violati pe Consuelo cand el e in cantonament. De asemenea, aduceti bannere prin care sa-i amintiti datoria fata de cioban. Asta se asteapta toata lumea sa faceti. Nu veti impresiona pe nimeni (nici chiar pe Mutu), dar veti confirma unele teorii care amintesc de taranisme, oi, turma si altele. Dupa asa ceva cine sa mai creada ca vrem ca Becali sa plece din Ghencea cand suporterii se comporta dupa placul lui?
Nu e nevoie nici sa-l aclamati, are un trecut dinamovist, ce-i drept. Desi eu as fi in stare sa-l aplaud cand iese la incalzire (dupa care sa-l fluier in timpul meciului ca pe orice adversar) doar pentru ca e omul care tine in viata nationala asta de ceva ani buni (da, inclusiv la Euro). Cei care nu sunt in stare sa recunoasca asta n-au legatura cu realitatea sau se incadreaza in turma mai sus amintita. E singurul fotbalist de clasa mondiala pe care-l are Romania in acest moment, fie ca va convine sau nu.
Dar culmea nesimtirii sunt aia care-l numesc drogat pe Mutu - aia nu valoreaza doi bani. Ce a facut Mutu dupa ce si-a ispasit suspendarea este o dovada de seriozitate, caracter cum multi dintre cei care-l critica nu vor afisa vreodata. Este un exemplu de urmat pentru multi care au luat-o pe aratura. Si cine ridica piatra? Unii care poate nu s-au drogat, insa au facut fapte de o moralitate mai indoielnica. Nimeni nu e sfant, oricine greseste (Mutu a dat-o in bara grav), dar putini au taria sa se ridice din pumni si sa revina pe baricade (ba chiar mai puternici). Pentru asta Adi Mutu are tot respectul meu. Si pentru ca s-a lepadat de verii Becali. Nota 10 Adi pentru asta. Cand multi alearga pentru bani, el a ales cu capul si a renuntat la niste camatari bisnitari ca familia Becali. Asta da decizie demna de admirat!
L-am laudat cam mult, dar nu mi se pare corect sa-l prajiti mai mult decat e cazul doar pentru ca a jucat la Dinamo. Eu l-as aplauda pe Mutu numai si pentru a-i face in ciuda ciobanului. Ar fi o dovada ca ne detasam de debil si ca stim sa apreciem valoarea fotbalistica. In caz contrar am face exact ce se asteapta toata lumea, inclusiv Becali.