Cartea verde a lui Pedriel nu a venit, dar e pe drum; cre'ca vine c-o piroga ceva, din America de Sud... (din GazetaSuperProasta):
Steaua nu dã gol în Liga Campionilor, se plînge cã n-are un vîrf de valoare, dar unul dintre cei mai promițãtori atacanți din lot nu poate fi folosit de Lãcãtuș. E vorba de Ricardo Pedriel, care la antrenamente e unul dintre cei mai în formã și mai eficienți elevi ai "Fiarei". La 6 sãptãmîni de cînd a ajuns în Ghencea, șefii Stelei n-au intrat în posesia "cãrții verzi" a fotbalistului.
"La FRF n-am primit nimic. Din cîte am înțeles, e o problemã cu agenții jucãtorului", a spus ieri Florin Prunea, șeful Departamentului Relații internaționale de la Casa Fotbalului. "Steaua a fost corectã cu noi, ne-a achitat comisionul pentru cã altfel nu ar fi semnat jucãtorul", a declarat Claudio Mossio, unul dintre impresarii lui Pedriel.
"Am trimis deja dosarul la FIFA și am solicitat intervenția lor. Un judecãtor unic de acolo va lua o decizie definitivã, însã nu mai devreme de 10-14 zile", a adãugat Prunea. Dacã documentele nu vor veni pînã mîine, Pedriel va rata și meciul cu CS Otopeni, dupã care campionatul se va întrerupe și astfel debutul sãu în roș-albastru ar urma sã se facã la aproape douã luni din momentul în care a ajuns aici.
"Am vorbit cu cei de la clubul Jorge Wilstermann, de unde a plecat Pedriel, mi-au spus cã banii trimiși de Steaua au ajuns în cont, deci «cartea verde» ar trebui sã aparã"
Claudio Mossio, agent Pedriel
Tot din cauza tergiversãrii lucrurilor de cãtre șefii Stelei în privința obținerii certificatului internațional de transfer, Pedriel nu a putut fi trecut pe lista UEFA pentru Champions League. Deși Lãcãtuș l-ar fi dorit pe bolivian pentru jocurile din Ligã, a fost obligat de situație sã apeleze la Kapetanos, fotbalist pe care l-a folosit doar 8 minute din cele 180 cu Bayern și Fiorentina.