FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Manifest pentru un simbol

«12345»
Co-Steaua07.08.2008 11:01

Fratilor voi sunteti nebuni la cap, Lacatus ramane simbol orice ar fi nimeni nu a contestat asta aici, dar recunoasteti ca este unul dintre cei mai slabi antrenori din Liga 1 ,daca este sa facem un top al antrenorilor in momentul asta Lacatus s-ar clasa intre ultimii 5,insa sa zicem ca traiam cu asta si nu-i zicea nimeni nimic ,ceea ce doare si mai mult este ca din fiara aceea nebuna s-a transformat in sclavul lui Gigi,a devenit un [...] ,parerea mea este ca mai mult rau isi face daca continua pe banca iar in viitorul apropiat o sa devina pentru noi un Argaseala 2...

Living_Dead_Stripper07.08.2008 11:08

Examenul pentru Lacatus incepe de maine seara, cu meciul de la Iasi si se va termina odata cu mansa-retur cu Galatasaray.

Ciobanul a guitat la televizor ca acum i-a adus jucatori lui Lacatus asa ca acesta trebuie sa-l duca in Liga Campionilor. E clar ca este vorba de un ultimatum.

Numai ca acei care se vor bucura de plecarea lui Lacatus le va ingheta zambetul pe buze cand vor vedea la echipa un antrenor gen Strizu, Panduru, Pedrazzini sau Popa de la Iasi, fiindca sunt convins ca Dan Petrescu nu va pleca acum de la Urziceni.

Sau poate Sfanta Fecioara ii va spune intr-un vis voevodului sa-l aduca la echipa pe Parintele Sdrobis...

AdrianUltras2507.08.2008 11:09

MoWeed

Din cate stiu eu Guardiola a promovat cu Barcelona B din Liga a 3a in Liga a 2a.

Oricum, nu asta conteaza.

A fost adus de vreme rea.

Daca nu confirma, o sa fie dat afara si in locul lui va fi adus un antrenor cu nume.

MoWeed07.08.2008 11:14

Asa o fi, dar nu cred ca ii vor aparea critici dupa 4-5 meciuri cum s-a intamplat in cazul lui Lacatus.

Dar ne trebuie continuitate. Everton s-a zbatut in mediocritate vreo 3 ani dar au pastrat antrenorul si s-a vazut sezonul trecut cand la un moment dat erau favoriti pentru calificarea in Liga Campionilor.

Fara continuitate nu vom avea mari rezultate, mai ales in contextul in care nu exista bani pentru achizitionarea unor jucatori buni.... Plus ca LDS are dreptate: cine crezi ca va fi pus in locul lui? Crezi ca Petrescu va renunta la Unirea unde nu are presiunea rezultatelor si unde are o conducere competenta?

Virgil07.08.2008 11:15
Sunt pur si simplu stupefiat de ce ni se pretinde in acest articol.

Intai, se postuleaza cu rang de axioma faptul ca distinctia "antrenor-jucator" este falsa, iar parerile unui grup insemnat de pe acest site sunt pur si simplu "profund gresite".

Apoi, ni se deruleaza in fata ochilor o serie de scene memorabile cu Lacatus in prim-plan. Ni se cere respect pentru ANTRENORUL echipei, de dragul suporterului din noi de acum cativa ani. Dar nu se pune problema ca Lacatus s-ar putea sa nu mai prezinte in acest moment nici una din caracteristicile celui care a fost "vointa, temperament si personalitate". Se pare ca a ramas doar vointa. Temperamentul si personalitatea i-au fost inecate de un cioban parvenit, iar de putinta nici nu poate fi vorba din moment ce lucrurile nu depind numai de Lacatus.

Conteaza ca antrenorul Stelei este sau nu antrenor? Conteaza ca antrenorul Stelei este Becali sau o proiectie a marelui simbol Lacatus? Daca nici aceste lucruri nu mai conteaza atunci ce a mai ramas din Steaua? Daca la Steaua a ajuns sa nu mai primeze performanta atunci ce ne face superiori? Sau am uitat?

Sigur, sunt pasibil de cenzura, ca doar lucrurile astea nu pot fi spuse unui simbol. Dar problema e ca Lacatus renunta pe zi ce trece la acest statut si voi nu vreti sa va dati seama.

Perfect de acord.

Iubim si respectam jucatorul care a fost Marius Lacatus, dar asta nu ne impiedica sa observam si sa criticam cu decenta, anumite deficiente in cariera de antrenor. Din pacate unii sunt atat de orbiti de iubirea fata de maestru, incat nu accepta nici cea mai mica observatie la adresa sa.

Si eu doresc ca Lacatus sa aiba o cariera stralucita la Steaua si sunt perfect de acord ca unei echipe care a facut suficient de multe transferuri, ii trebuie ceva timp pentru a merge ca unsa.

@ Mugur Cornateanu

Am sa raspund eu pentru Fedora si sper sa nu se supere pe mine. L-am intrebat si eu in particular cu ceva timp in urma si m-a lamurit.

Fedora este o distribuție Linux bazatã pe pachete RPM dezvoltatã de comunitatea Proiectul Fedora și sponsorizatã de Red Hat. Își propune sã includã cele mai noi programe libere și cu sursã deschisã. Intitial s-a numit Fedora Core, dar dupa Unirea cu Fedora Extras, o datã cu lansarea versiunii 7, denumirea proiectului a fost schimbatã în Fedora.

Nickname-ul colegului nostru a fost inspirat de aceasta distributie.

bijoux_bz07.08.2008 11:21
Fratilor voi sunteti nebuni la cap, Lacatus ramane simbol orice ar fi nimeni nu a contestat asta aici, dar recunoasteti ca este unul dintre cei mai slabi antrenori din Liga 1 ,daca este sa facem un top al antrenorilor in momentul asta Lacatus s-ar clasa intre ultimii 5,insa sa zicem ca traiam cu asta si nu-i zicea nimeni nimic ,ceea ce doare si mai mult este ca din fiara aceea nebuna s-a transformat in sclavul lui Gigi,a devenit un milog care isi pupa patronul in fund si latra cand acesta ii cere ,parerea mea este ca mai mult rau isi face daca continua pe banca iar in viitorul apropiat o sa devina pentru noi un Argaseala 2...

Si Olaroiu a facut la fel pana i-a castigat inceredea ciobanului si a reusit sa-si impuna in cele din urma ideile. Poate este o tactica a lui.... Iar pentru ca s-a transformat in sclavul lui Gigi trebuie sa il respectam de 1000 de ori mai mult decat pana acum. A facut-o dintr-un singur motiv: pentru Steaua , pentru noi fanii, pentru a avea sansa de a realiza ceva si ca antrenor. Nu-l mai faceti pe Lacatus sclav orbilor... El iubeste atat de mult echipa asta incat ar accepta ORICE numai sa poata sa isi faca meseria aici... Si eu as fi facut la fel in locul lui.

AdrianUltras2507.08.2008 11:44
Asa o fi, dar nu cred ca ii vor aparea critici dupa 4-5 meciuri cum s-a intamplat in cazul lui Lacatus.

Dar ne trebuie continuitate. Everton s-a zbatut in mediocritate vreo 3 ani dar au pastrat antrenorul si s-a vazut sezonul trecut cand la un moment dat erau favoriti pentru calificarea in Liga Campionilor.

Fara continuitate nu vom avea mari rezultate, mai ales in contextul in care nu exista bani pentru achizitionarea unor jucatori buni.... Plus ca LDS are dreptate: cine crezi ca va fi pus in locul lui? Crezi ca Petrescu va renunta la Unirea unde nu are presiunea rezultatelor si unde are o conducere competenta?

Lacatus nu a fost criticat dupa 4-5 meciuri.

Lacatus e criticat dupa 10 luni de la venire.

Si nu are rost sa ne comparam cu echipe din anglia pt ca acolo fenomenul e total diferit.

La cat se investeste, orice echipa poate sa fie campioana.

O echipa de mijlocul clasamentului ca west ham are un buget cu mult mult mult mult mai mare ca al nostru.

Fara continuitate nu vom avea mari rezultate

Daca antrenorul nu are valoare, degeaba are continuitate.

O sa veniti acum sa imi dati exemplul Ferguson.

Prieteni, Ferguson cand a venit la Manchester, era deja considerat un antrenor mare.

A reusit sa castige campionatul Scotiei cu Aberdeen, intr-o vreme in care Celtic si Rangers il luau cu schimbul.A reusit sa castige si CCE-ul daca nu ma insel tot cu Aberdeen.Si mi se pare ca asta e primul trofeu european castigat de o echipa din Scotia.

Asa ca Ferguson nu e un exemplu prea bun.

Imi tot ziceti de Petrescu sau de alti antrenori din Liga 1.Dar hai sa va intreb ceva, ar fi asa de greu sa vina un strain?

Unul ca Protasov, sa aibe valoare si sa nu stie limba romana.Atat.

Si uite asa se face performanta la Steaua.

fedora07.08.2008 11:48

Din pacate vad ca ne impartim in 2 tabere destul de vehemente: unii cer plecarea lui Lacatus, in timp ce altii pretind sustinere pana in panzele albe.

Adevarul se poate obtine probabil prin interpolare: nu sunt motive temeinice pentru debarcarea antrenorului Stelei in acest moment. Sezonul este la inceput, iar obiectivele pot fi indeplinite. Pe de alta parte, jocul echipei inca scartaie, iar scepticismul unora este justificat. Steaua este un club performant prin insasi natura sa si asa trebuie sa ramana. Cred ca ar trebui sa ne temperam cu totii si sa nu mai avem cerinte exclusiviste pentru colegii nostri forumisti. Eventual ne vom putea face o parere mai buna despre graficul noului sezon dupa dubla cu Galata. Pana atunci trebuie sa sustinem din toate puterile echipa pentru a trece de turcaleti.

PS: Multumesc mult Virgil pentru explicatia oferita domnului Cornateanu. Alegerea acestui pseudonim a fost una foarte spontana :)

MoWeed07.08.2008 11:50

Un antrenor strain ar cere bani pentru jucatori sau obiective mai mici. Un antrenor strain nu l-ar juca pe Banel pentru nationala.

Nu-l vad eu pe Jiji sa aduca un antrenor strain.

Tu nu l-ai criticat la 4-5 meciuri, dar sunt destui care-l criticau chiar si cand eram neinvinsi de vreo 10 meciuri.....exact la fel cum s-a intamplat cu Hagi; toata lumea il critica desi nici nu avusese 10 meciuri ca antrenor la Steaua.

AdrianUltras2507.08.2008 11:55
Unul ca Protasov, sa aibe valoare si sa nu stie limba romana.Atat.

Si uite asa se face performanta la Steaua.

MoWeed

Eu vorbeam despre un club care vrea sa faca performanta.

Ori la noi nu e cazul.

La noi se face ce are ursul in loc de mana.

androsteaua07.08.2008 12:28

foarte bun articol!! Nu poti sa il aplauzi pt ceva si totodata sa il fluieri pt altceva! acest om nu poate fi fluierat pt ca Lacatus nu este un simplu om,el este Steaua

kosm1n07.08.2008 12:43

Era necesar acest articol! Lacatus la ora actuala ca aliati ne are doar pe noi suporterii! Trebuie sa-l sustinem pana la capat! Haide Laca aratane ce stii!

Azazello07.08.2008 12:49

Bravo Ovidiu !

Eu am prins ambele domnii ale lui Laca la Steaua. Desi la prima eram doar un copil, mi-l amintesc si acum aievea cum jongla cu mingea pe extrema, facand "duble" cum le ziceam noi...Imi amintesc multe si stiu ca si multi altii ca el este SIMBOL. Indiferent de greselile facute, -cu totii gresim in viata nu? - Marius este in istoria Stelei. Si pentru ca este ceea ce este va reusi si ca anternor in TEMPLU.

Inca odata felicitari.

_yang07.08.2008 13:17
Traditia e exact ceea ce tot spun eu ca trebuie respectata.

Steaua a fost echipa armatei.

Si desi nu mai are nici o legatura cu ministerul apararii nationale(echipa de fotbal) eu zic ca inca e a armatei.

Si deci are o datorie fata de tara asta.Si daca nu fata de tara, macar fata de poporul stelist.

Din pacate clubul nostru nu prea mai respecta traditiile.

Nici emblemele, nici istoria, nici "parintii", nimic!

Si asta datorita becalului.

Iar Lacatus, prin faptul ca s-a aliat cu el, ne-a dat o palma tuturor.

In momentul in care o sa plece Radoi, nu o sa mai existe niciun stelist adevarat la Steaua.

Si probabil ca si Steaua noastra, care in aceste momente e pe moarte, va inceta sa existe.

Eu de aia ii doresc lui Radoi sa plece cat mai repede.

Ca sa nu se mai murdareasca si ultimul stelist pe care il mai avem aproape de noi.

100% cu "echipa armatei" de care vorbesti, dar steliști adevãrați mai sunt la echipã (Neaga și Neșiu).

Cât despre Lãcãtuș sunt sigur cã el s-a aliat, cum zici tu, cu oierul pentru cã are ceva de demonstrat și merge pe ideea : frate cu dracu' pânã treci puntea. Sper sã reușeasã, iar dacã n-o va face eu tot voi fi cu el pânã la capãt... :hai_steaua:

:ce_oameni:

ENDer07.08.2008 13:58

Iti multumesc Ovidiu pt primul articol - dupa mult timp - pe care l-am citit si mi-a dat fiori!

LA-CA-TUS LA-CA-TUS LA-CA-TUS LA-CA-TUS

CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!

White_R07.08.2008 14:16

Excelent articol !. Lacatus este simbolul Stelei si cine il contesta ori nu e Stelist si ar trebui sters de pe acest site ori e prostanac. Peste tot aud ca nu e mare antrenor blablablabla, toti cu pareri si sfaturi neobservand ca orice prost poate da sfaturi.

Aplica un rationament elementar si o sa realizezi ca antrenorul are o influenta limitata la echipa. E evident ca un antrenor mai bun aduce un plus prin organizare, tactica si eficienta dar cat la suta din performantele unei echipe poate aduce un antrenor? S-a intrebat vreun contestatar de asta inteligent asa ceva vreodata? Daca maine vine Murinho la Steaua cu lotul actual crezi ca va lua Steaua Champions League?

Eu cred ca influenta unui antrenor poate ajunge pana la maxim 30% din valoarea unei echipe si 70% e data de jucatori. Astfel presupunand prin absurd ca Lacatus e un antrenor foarte slab si ca aduce 0% la valoarea echipei daca tot vrei binele Stelei de ce ai vrea sa inbunatatesti un aspect din care poti scoate maxim 30% cand ai putea umbla la cel substantial de 70% si anume jucatorii.

E evident mai eficient sa plusezi la ceva ce reprezinta 70%, mai ales in contextul in care acest antrenor care am presupus prin absurd ca e 0, e Lacatus, un Stelist adevarat, care chiar si neantrenand aduce ceva mult mai important decat tactica si organizare supereficienta, aduce STELISM. Da atunci micky mousii ar intreba de ce sa nu fie presedinte daca tot functia lui importanta e de imagine si spirti? Simplu pentru ca antrenoratul e visul lui si ca merita din plin sa fie antrenorul Stelei si tot stadionul sa ii strige numele !

Prin sustinerea lui Lacatus ca antrenor al Stelei, stelistii adevarati, care au auzit de Steaua si pe cand nu exista notiunea de jijiot, ii arata recunostinta pentru tot ce a facut pentru Steaua. Cum ar fi aratat Steaua cu: un atac Mendoza, Pepe Moreno, mijloc: Dayro, Ov Petre, Seckely, Toja, fundasi: Golanski, Radoi, Goian, Emeghara si Zappata in poarta...? Ar mai fi contat cateva procente de eficienta si organizare? Snopea tot ...Si sa nu mai zic ce ar fi avut pe banca de rezerve....

Lacatus MERITA SA FIE ANTRENORUL Stelei SA FIE ACLAMAT DE TOT STADIONUL !

dee07.08.2008 14:17
Este Lãcãtuș un mare antrenor? Rãspunsul corect este: conteazã?

Nu vom putea fi niciodata dezamagiti de simbolul Lacatus, insa, putem fi descurajati de antrenorul Lacatus.

Steaua nu este "o campioana a elanurilor nestavilite", unde primeaza doar bucuria de a juca, la Steaua primeaza victoria. Deci, din punctul meu de vedere, conteaza enorm valoarea lotului si a antrenorului tocmai pentru a mentine viu spiritul stelist, mereu invingator.

viostelistul07.08.2008 14:20

In meciul din noiembrie 1998 de care se aminteste in articol, Steaua 1-1 Dinamo, in Ghencea, Danciulescu a marcat din centrarea lui Trica.

Referitor la subiectul articolului, sunt 100% de acord cu autorul! Am mare incredere in Laca. Daca nu ii va iesi, se va da singur la o parte. Sper totusi sa reuseasca!

Gica Chioru07.08.2008 14:34

Autorului acestui articol:Asinus asinorum in saecula saeculorum, pentru ca ai facut din bou Jupiter.

Aveam de gand sa scriu cateva randuri despre "Simbol" dar Beati pauperes spiritu, daca pe flegmangiul asta il aveti ca "Simbol", treaba voastra. Tineti minte: Eripitur persona, manet res .

ps.e destul de ciudat ca un om care se vaita cat sufera pentru ca faptele si vorbele ciobanului stirbesc imaginea si prestigiul Stelei il are ca Simbol pe unul ca Lacatus...

ps2.da, Odin avea un porc... facea cu el ce face "Simbolu" cu voi.

dax4707.08.2008 14:36

Intotdeauna il vom iubi si stima pe jucatorul Lacatus ! Adevaratul simbol al echipei Steaua ! De neinlocuit - nici cu Dica, nici cu Radoi, nici cu Jiji, etc

Dar, ca antrenor, n-are valoare de Steaua. Oricat timp ar fi lasat sa stea pe banca de antrenor, rezultate notabile nu o sa aiba. Cand antrenezi Steaua, apai trebuie sa faci performanta ! E musai ! Nu esti bun, pleaca , si lasa pe altul !

leynad7207.08.2008 14:43
Lacatus este simbolul Stelei si cine il contesta ori nu e Stelist si ar trebui sters de pe acest site ori e prostanac.

M-ai spart cu chestia asta !

Cine nu e de acord cu tine sa dispara, nu ?

Pe mine m-ai speriat deja, sa stii...hmmmm...

Ok, fie...Lacatus e cel mai bun antrenor din Romania, Steaua antrenata de el joaca cel mai bun si cel mai spectaculos fotbal din Liga I, iar jucatorii Stelei sunt niste artisti desavarsiti, un fel de extraterestro-galactico-universali !

Nu zic nimic de patron, ca nu vreau sa te supar, intelegi ?

URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!

LA-CA-TUS ! LA-CA-TUS ! LA-CA-TUS !

PS : ce zici, am sanse sa mai raman pe site ? please.....

fedora07.08.2008 14:51

Simboluri au si rapidistii (jos palaria, Rica Raducanu!), dar de ce spunem noi ca suntem superiori?

Aud? Performante? Trofee?

Lacatus este jucatorul emblematic al istoriei Stelei.

Dar mai departe, Steaua trebuie sa insemne mereu victorie, performanta, trofee.

Restul sunt vorbe spuse in mare parte din teribilism.

karas_ultras07.08.2008 14:59

Subscriu manifestului si desfid somanestii tulburati de rezultatele indoielnice...

Da, ii suntem datori lui Marius:

- pentru golul de la Sevilla;

- pentru ca ne-a urcat pe garduri de nenumarate ori;

- pentru ca a dominat cainii aproape de unul singur vreme de 10 ani;

- pentru ca a fost lider incontestabil si a devenit legenda;

- pentru ca ii strigam numele si acum cand echipa are nevoie de mobilizare;

- pentru ca s-a identificat cu Armata Ultra;

- pentru ca l-au dat afara oltenii inainte sa-l puna antrenor;

- pentru ca-i injurat si scuipat in Groapa si Ghiulesti, ca pe vremuri...;

- pentru ca perioada cea mai glorioasa din istoria Stelei este legata de numele sau;

- pentru ca Piti si Paunescu l-au dat afara si noi n-am schitat un gest;

- pentru ca MM si GG l-au urcat pe un piedestal pe care nu si-l dorea, acceptandu-l DOAR pt Steaua;

- pentru ca a sarit calul de multe ori in numele SUPREMATIEI Stelei;

- pentru ca eu nu cunosc un STELIST mai mare decat Lacatus.

MoWeed07.08.2008 15:10

Din pacate unii de pe aici, desi il urasc pe Becali au ajuns sa gandeasca exact ca el. Nu mai conteaza simbolurile, nu mai conteaza pe cine trebuie sa calcam in picioare conteaza numai si numai rezultatul....

fedora07.08.2008 15:14

@MoWeed

Eu rautacios: nu-l mai jigni pe Becali, astfel il lovesti si pe Laca si stiu ca tu tii la simboluri.

Eu serios: stii foarte bine la ce m-am referit, suntem Steaua pentru ca avem mentalitate de invingatori; "campionii morali" precum subpodarii se pot lauda doar cu simboluri; noi pe langa asta avem si rezultate.

«12345»