FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Manifest pentru un simbol

«1235»
fcsteaua.ro07.08.2008 08:34

În spațiul dominat de libertatea de exprimare numit fcsteaua.ro s-a dezlãnțuit - tocmai din exercitarea deplinã a acestei libertãți - un adevãrat Jihad la adresa antrenorului Marius Lãcãtuș. Izvorât din falsa distincție antrenor - jucãtor, acest rãzboi sfânt dus cu bunã-credințã (sunt convins) de unii redactori ai sitului este profund greșit pentru cã pleacã de la o premisã falsã și neglijeazã contextul și publicul destinatar.

Mai întâi, câteva flashbackuri. Noiembrie 1998. Steaua - Dinamo în Ghencea. 1-1 (goluri Dãnciulescu din pasa lui Lincar, respectiv Contra, dupã un penalty ratat de Bãtrânu). Vremuri în care "Ae, ao, sã moarã Dinamo!" încã era mai folosit decât urmașul "M*** Dinamo!". Stadion plin, atmosferã de derby pe un soare splendid de noiembrie. La un duel dur pe la 30 de metri (unde azi e banca Stelei, pe atunci era pe partea opusã), Lupescu bagã talpa serios la un jucãtor al Stelei. Explodãm cu toții, apare Lãcãtuș cu mersul acela apãsat și privirea de killer, din 2 pași îl și ia de gât pe Lupescu. Acesta rezistã, dar presiunea formidabilã a celor 25.000 de steliști și a privirii Fiarei îl determinã sã facã totuși doi pași în spate, cu gâtul în mâna cãpitanului rivalei.

Martie 1999. Steaua - Rapid, 1-1, goluri Lincar și Ganea. Din nou un duel aprins la mijloc și intervenția insultãtoare a lui Lupu, decarul rapidist, în mod cert cel mai detestat om de pe gazon. Lupu, cu aerul lui de borfaș de Giulești prins la furat de mașini, este luat în primire de Lãcãtuș, urmeazã un scurt duel de "cocoși", cap în cap, stadionul luase foc. Lãcãtuș! Lãcãtuș! Lã-cã-tuș!

Iunie 1999. Steaua - Rapid, finala Cupei. La sfârșitul meciului, unul dramatic, de povestit copiilor și nepoților, Lãcãtuș calcã apãsat, cu trofeul în mânã, spre Peluza dinspre Electroaparataj. La bustul gol, doar cu o eșarfã legatã la gât pe care se poate citi, întâmplãtor, Anti-Rapid. Se suie pe gard... Din Echipa Stelei fãceau parte la acea vreme Ioan Alecsandrescu, Emerich Ienei și prelungirea lor naturalã din teren, Marius Lãcãtuș.

Pentru o întreagã generație de suporteri care a crescut cu aceste imagini în minte, Lãcãtuș reprezintã simbolul Stelei. Iar eu fac parte din generația care nu l-a prins în prima lui "domnie" la Steaua, ci doar în a doua, când a fost mai mult temperament, voințã și personalitate, decât vitezã și agresivitate, calitãțile care l-au consacrat. Era omul care era mereu acolo și care Putea, el singur, sã afirme cu fiecare pas apãsat și mânã în gâtul cãpitanului adversarilor supremația pe toate planurile a Stelei.

Vasile Ardeleanu, pumnul din meciul cu Tunisia, nenumãrate înjurãturi și câteva flegme - episoade reale. Urâte. ªi ce? Noi, cei care l-am iubit și îl iubim pe Lãcãtuș n-o sã ne creștem copiii învãțându-i sã intre la rupere și sã scuipe, doar pentru cã el a fãcut-o. Pe el l-am iubit pentru cã pe teren era 100% pentru Steaua și pentru cã fãcea ceea ce am fi fãcut toți dacã eram în locul lui pe teren. În rest, avea pãcatele lui, nu era ușã de bisericã, cum nu eram niciunul. Nu l-am crezut perfect nicio clipã. De fapt, îl știam imperfect.

4-1-4-1, 4-2-3-1, ce cautã Nicolițã în teren, de ce l-a bãgat pe Rada la 1-1, de ce nu-l lasã pe Szekely pe dreapta - întrebãri, dileme, misteruri. Este Lãcãtuș un mare antrenor? Rãspunsul corect este: conteazã? Noi nu-l judecãm ca pe orice antrenor al Stelei, pentru cã în spatele mersului apãsat al antrenorului (fie și de duzinã!) Lãcãtuș stã mersul apãsat al Simbolului. Un om nu poate fi spart în douã. Nu poți sã-l iubești pentru felul în care îți apãra clubul și apoi sã-l fluieri în fațã sau sã-l bârfești pe la colțuri. Nu dacã ai puținã jenã. Sau dacã te mai identifici puțin cu copilul din 1999, care trãia pe viu povestea unui Simbol pe care azi alții îl cunosc și îl criticã din ziare.

Poate cã antrenorul Lãcãtuș se va rata sau poate cã va da lovitura. Sau poate se va plasa în zona aceea nebuloasã de la mijloc, în oceanul de nuanțe de gri care întreține polemicile. Dacã se va rata, ca suporteri și cunoscãtori de fotbal o vom recunoaște cu toții. Dar ca oameni, sunt convins cã vom aștepta respectuoși ca omul Lãcãtuș sã nu ne dezamãgeascã. Pentru cã pânã acum nu a fãcut-o.

Ovidiu

P.S. În deplinã contradicție cu prima frazã a acestui articol. invit toți userii la un dialog civilizat pe marginea acestui articol, sub amenințarea cenzurii. Quod licet Jovi, non licet bovi, cu alte cuvinte ce-ți este permis sã-i zici unui jucãtor de rând, n-ai voie sã-i spui unui simbol. Pentru cã în orice societate așezatã libertatea de exprimare se oprește la contactul cu nucleul dur și care nu se pune în discuție al acelei societãți. Lãcãtuș este "indiscutabilul" societãții noastre.

DelPiero1007.08.2008 08:53

Superb articol!Si eu eram mic cand toate acestea se intamplau...este extraordinar ca mi-ai adus aminte de acele momente,speciale...

MoWeed07.08.2008 08:53

Felicitari! In sfarsit un articol pe aici care sa nu fie anti-Lacatus....

Bravo Ovidiu, ai ramas cred ca singurul redactor care sa nu fie importiva lui Lacatus....

Ai dreptate, Lacatus nu trebuie judecat ca un oarecare ajuns antrenor la Steaua; el chiar a facut ceva pentru Steaua. Chiar daca sunt nemultumit si eu de joc, se observa o incercare de a face un joc in viteza. Daca nu o sa avem continuitate nu vom fi niciodata acolo sus unde ne e locul....

il_capitano07.08.2008 08:54

Era necesar un astfel de articol dupa toata ''tevatura'' asta facuta pe seama lui Lacatus, eu unul il stiu ca jucator, doar din casete video, povestiri ale parintilor, bunicilor, ale voastre, pentru ca nu l-am prins jucand, cel putin nu cand realizam cu adevarat ce inseamna jocul acesta si anume fotbalul ! Insa pentru un om care se declara ''stelist'' Lacatus este mandria sa, cel putin eu asta simt, Lacatus este imaginea clubului pentru mine, asa cum Romania este asociata cu imaginea lui Hagi si a Nadiei ! Indiferent de ce se va intampla in continuare, parerea mea si subliniez, parerea mea este ca Lacatus trebuie sustinut neconditionat de ''adevarati suporteri stelisti'' pentru ce a fost, pentru ce reprezinta si pentru ca iubeste Steaua ca si noi, nu pentru calitatile sale de antrenor ! Asta ar trebui sa facem daca nu ne confundam cu ''semintarii'' care vin la stadion si nu stiu sa faca altceva decat sa injure pe primul om care i se pare lui ca nu face acel ceva bine ! Oricum sunt in TOTAL de acord cu tine in acest articol, zic eu, care trebuia sa apara putin mai devreme, dar niciodata nu e prea tarziu ! fularultras

fedora07.08.2008 08:59

Sunt pur si simplu stupefiat de ce ni se pretinde in acest articol.

Intai, se postuleaza cu rang de axioma faptul ca distinctia "antrenor-jucator" este falsa, iar parerile unui grup insemnat de pe acest site sunt pur si simplu "profund gresite".

Apoi, ni se deruleaza in fata ochilor o serie de scene memorabile cu Lacatus in prim-plan. Ni se cere respect pentru ANTRENORUL echipei, de dragul suporterului din noi de acum cativa ani. Dar nu se pune problema ca Lacatus s-ar putea sa nu mai prezinte in acest moment nici una din caracteristicile celui care a fost "vointa, temperament si personalitate". Se pare ca a ramas doar vointa. Temperamentul si personalitatea i-au fost inecate de un cioban parvenit, iar de putinta nici nu poate fi vorba din moment ce lucrurile nu depind numai de Lacatus.

Conteaza ca antrenorul Stelei este sau nu antrenor? Conteaza ca antrenorul Stelei este Becali sau o proiectie a marelui simbol Lacatus? Daca nici aceste lucruri nu mai conteaza atunci ce a mai ramas din Steaua? Daca la Steaua a ajuns sa nu mai primeze performanta atunci ce ne face superiori? Sau am uitat?

Sigur, sunt pasibil de cenzura, ca doar lucrurile astea nu pot fi spuse unui simbol. Dar problema e ca Lacatus renunta pe zi ce trece la acest statut si voi nu vreti sa va dati seama.

bijoux_bz07.08.2008 09:03

As mai aminti si golul de 3-2 din meciul cu psg de pe teren propriu. A fost un meci superb cu Simbolul nostru inscriiind golul victoriei intr-un moment important si dezlantuind pentru a 3-a oara in acea seara magica euforia si infernul in randul celor 25.000 de fanatici din tribune. E un episod pe care eu l-am trait la maxim si pe care nu o sa-l uit niciodata.

Indiferent ce va face Lacatus ca antrenor el va fi intotdeauna iubit de catre adevaratii suporteri ai Stelei.

Punker Boy07.08.2008 09:05

sunt pe deplin de acord cu tine si sper ca Lacatus sa ramana antrenor inca multi ani de acum incolo...pana la urma daca stam sa ne gandim mai bine nu este singurul vinovat pt ce se intampla pe teren, nu ii pune el pe arthuro sau pe Badea sa rateze din cele mai simple pozitii. eu sunt alaturi de Lacatus si niciodata nu il voi huidui sau vorbi de rau din respect pt tot ce a facut el pt culorile acestei echipe.

Forza Steaua, Forza Laca!!!

:steag_cruce_invers:

il_capitano07.08.2008 09:15
Sunt pur si simplu stupefiat de ce ni se pretinde in acest articol.

Intai, se postuleaza cu rang de axioma faptul ca distinctia "antrenor-jucator" este falsa, iar parerile unui grup insemnat de pe acest site sunt pur si simplu "profund gresite".

Apoi, ni se deruleaza in fata ochilor o serie de scene memorabile cu Lacatus in prim-plan. Ni se cere respect pentru ANTRENORUL echipei, de dragul suporterului din noi de acum cativa ani. Dar nu se pune problema ca Lacatus s-ar putea sa nu mai prezinte in acest moment nici una din caracteristicile celui care a fost "vointa, temperament si personalitate". Se pare ca a ramas doar vointa. Temperamentul si personalitatea i-au fost inecate de un cioban parvenit, iar de putinta nici nu poate fi vorba din moment ce lucrurile nu depind numai de Lacatus.

Conteaza ca antrenorul Stelei este sau nu antrenor? Conteaza ca antrenorul Stelei este Becali sau o proiectie a marelui simbol Lacatus? Daca nici aceste lucruri nu mai conteaza atunci ce a mai ramas din Steaua? Daca la Steaua a ajuns sa nu mai primeze performanta atunci ce ne face superiori? Sau am uitat?

Sigur, sunt pasibil de cenzura, ca doar lucrurile astea nu pot fi spuse unui simbol. Dar problema e ca Lacatus renunta pe zi ce trece la acest statut si voi nu vreti sa va dati seama.

Poate ma insel eu, poate te inseli tu, parerile sunt impartite ! Nu cred ca esti pasibil de cenzura atata timp cat iti exprimi opinia. Poate ai dreptate, poate nu, cine stie ?

Mugur_Cornateanu07.08.2008 09:18
Sunt pur si simplu STUPEFIAT de ce ni se pretinde in acest articol.

Ma tu esti barbat? Tot timpul asta am crezut ca esti femeie. Ce naiba e cu tine sa fii barbat dar sa ai screename de femeie? Esti confuz(a)?

Iar ca sa fiu in topic:

Imi aduc aminte cand am jucat la Steaua si antrenor era domnul Stoichita, tot Laca era autoritatea si in vestiar si in afara lui. Are personalitate de mare antrenor. Trebuie doar un pic de rabdare si poate un alt fel de patron

Marius07.08.2008 09:35

@ Ovidiu

Poti, te rog, sa-mi numesti un articol aparut pe site unde se contesta faptul ca Marius Lacatus este simbolul Stelei?

Foarte frumoase flashback-urile, dar pot sa intreb ce legatura au ele cu situatia din august 2008? Sau vrei sa-mi spui ca n-am voie sa pun la indoiala calitatile de antrenor ale lui Lacatus pentru ca el i-a bagat mana in gat lui Lupescu acum 10 ani?

E corect Olaroiu sa fie injurat, "la liber", iar pe Lacatus sa fim "obligati" intr-un fel sa-l respectam? Din cate stiu eu, respectul se castiga, nu se impune. Simbolul Stelei, Marius Lacatus, are respectul meu pe viata. Dar antrenorul...

catalinMLK07.08.2008 09:44

EXCEPTIONAL....MULTUMIM Ovidiu......AVEAM NEVOIE DE UN ASTFEL DE ARTICOL DUPA CE IN URMA CU CATEVA ZILE Mihai SOMANESCU A SCRIS UN ARTICOL JOSNIC DESPRE Marius Lacatus. Laca ESTE CEL MAI FRUMOS DAR PE CARE IL AVEM DE LA Steaua....NU VICTORIILE....NU TROFEELE....CI UN SIMBOL AUTENTIC....UN IDOL ADEVARAT

AdrianUltras2507.08.2008 09:49

Ovidiu, ce legatura are simbolismul cu antrenatul unei echipe?

Nimeni nu a negat faptul ca Lacatus este THE MAN in istoria Stelei.Nimeni nu il critica pt asta.

Toate criticile care ii sunt aduse vin de la faptul ca nu e un antrenor de nivelul Stelei.

Nu stie sa antreneze prietene!

Asta e problema.

O echipa nu se antreneaza punandu-i mana in gat unui adversar.

O echipa nu se antreneaza luand mingea de la mijlocul terenului,trecand de cativa adversari in viteza si sutand in forta sub bara.

Lucrurile astea sunt pt jucatori.

Este Lãcãtuș un mare antrenor? Rãspunsul corect este: conteazã?

Conteaza! Si stii de ce conteaza.

Pt ca noi pretindem ca suntem o echipa de nivel mondial.

Noi ne dam cea mai tare echipa din estul Europei.

Noi vrem sa fim o echipa de CL.

Dar ca mentalitate suntem de Liga a 2a.

Pai merge?

Nu merge.

Zenga e simbolul lui Inter.A castigat un campionat cu Steaua, echipa cu care a trecut de Valencia in optimile cupei UEFA.A castigat campionatul in Serbia cu Steaua Rosie.

A salvat Catania de la retrogradare.

De ce nu e Zenga antrenor la Inter?

De ce in aceasta vara, in loc sa vina Zenga, a venit Mourinho?

Ce legatura are Mourinho cu Inter?NICI UNA!

De fapt, acum, are una: e antrenor acolo!

La Alba Iulia, imediat dupa retrogradarea echipei locale din Liga 1, a fost adus antrenor nimeni altul decat looserul de talnar.Si stii ce a facut talnarul?

Pe langa un club sportiv care ii aduce o gramada de bani, a reusit sa strice echipa aia a Unirii care la un moment dat ajunsese pe 2 in clasament.

Si uite ca, la jumatea campionatului, vazand ca echipa merge cu pasi repezi spre a 2a retrogradare, de data asta din b in c, talnar a fost dat afara.

Simbol, nesimbol, l-au zburat!

(Echipa a si retrogradat dar a cumparat locul unei alte echipe in Liga a 2a si acum tot acolo joaca. Am zis asta doar ca sa vada lumea cat de slab e talnar, antrenorul care practic ne-a luat titlul anul trecut.)

Noi nu-l judecãm ca pe orice antrenor al Stelei, pentru cã în spatele mersului apãsat al antrenorului (fie și de duzinã!) Lãcãtuș stã mersul apãsat al Simbolului.

Gresesti!

Daca in spatele antrenorului se afla simbolul, replici ca:

"Acum Gigi, acum!" sau "Cine da in Gigi, da in mine!"

nu apareau niciodata.

Apareau in schimb capete in gura, flegme si injuraturi, toate adresate ciobanului care ne-a distrus Steaua.

Acum 3 ani, Steaua avea un presedinte.

Desi echipa mergea bine(antrenor era Protasov), jocul era placut ochiului, rezultatele erau destul de bune, acest presedinte, si-a dat demisia.

De ce?

Desi iubea(si inca iubeste) enorm Steaua, a simtit ca rolul lui la echipa e mai mult de decor,de ochii lumii,de publicitate pozitiva pt alte persoane.

Si vazand ca nu poate ajuta cu nimic echipa, si-a dat demisia.

A plecat.

Acela era simbolul Lacatus!

korynna07.08.2008 10:00

@Marius

Cred ca tocmai acest lucru a vrut sa-l evidentieze Ovidiu,ca nu poti separa jucatorul Lacatus de antrenor.

Cat despre respect,pe al meu Lacatus jucator/antrenor/simbol/fiara o sa-l aiba mereu,cat si suport neconditinat.

O comparatie Olaroiu- Lacatus nu-si are rostul...

@Adrian

Steaua este o echipa care se vrea in Champions League...

Stii ceva?Nu vreau in Champions League,nu vreau sa fim cea mai tare echipa din Europa,vreau Steaua inapoi,iar in momentul in care Radoi a plecat,singura legatura cu magica Steaua este Laca.

Crede-ma sunt numeroase echipe chiar in ligi inferioare in alte tari care au numerosi suporteri tocmai prin pastrarea unor traditii;nu tin sa fim primii,chiar imi displace fotbalul modern,dar poate ca unii se ataca pentru ca vor doar o Stea care sa straluceasca pe cer in orice conditii...

DelPiero1007.08.2008 10:04
Ovidiu, ce legatura are simbolismul cu antrenatul unei echipe?

Nimeni nu a negat faptul ca Lacatus este THE MAN in istoria Stelei.Nimeni nu il critica pt asta.

Toate criticile care ii sunt aduse vin de la faptul ca nu e un antrenor de nivelul Stelei.

Nu stie sa antreneze prietene!

Asta e problema.

O echipa nu se antreneaza punandu-i mana in gat unui adversar.

O echipa nu se antreneaza luand mingea de la mijlocul terenului,trecand de cativa adversari in viteza si sutand in forta sub bara.

Lucrurile astea sunt pt jucatori.

Este Lãcãtuș un mare antrenor? Rãspunsul corect este: conteazã?

Conteaza! Si stii de ce conteaza.

Pt ca noi pretindem ca suntem o echipa de nivel mondial.

Noi ne dam cea mai tare echipa din estul Europei.

Noi vrem sa fim o echipa de CL.

Dar ca mentalitate suntem de Liga a 2a.

Pai merge?

Nu merge.

Zenga e simbolul lui Inter.A castigat un campionat cu Steaua, echipa cu care a trecut de Valencia in optimile cupei UEFA.A castigat campionatul in Serbia cu Steaua Rosie.

A salvat Catania de la retrogradare.

De ce nu e Zenga antrenor la Inter?

De ce in aceasta vara, in loc sa vina Zenga, a venit Mourinho?

Ce legatura are Mourinho cu Inter?NICI UNA!

De fapt, acum, are una: e antrenor acolo!

La Alba Iulia, imediat dupa retrogradarea echipei locale din Liga 1, a fost adus antrenor nimeni altul decat looserul de talnar.Si stii ce a facut talnarul?

Pe langa un club sportiv care ii aduce o gramada de bani, a reusit sa strice echipa aia a Unirii care la un moment dat ajunsese pe 2 in clasament.

Si uite ca, la jumatea campionatului, vazand ca echipa merge cu pasi repezi spre a 2a retrogradare, de data asta din b in c, talnar a fost dat afara.

Simbol, nesimbol, l-au zburat!

(Echipa a si retrogradat dar a cumparat locul unei alte echipe in Liga a 2a si acum tot acolo joaca. Am zis asta doar ca sa vada lumea cat de slab e talnar, antrenorul care practic ne-a luat titlul anul trecut.)

Noi nu-l judecãm ca pe orice antrenor al Stelei, pentru cã în spatele mersului apãsat al antrenorului (fie și de duzinã!) Lãcãtuș stã mersul apãsat al Simbolului.

Gresesti!

Daca in spatele antrenorului se afla simbolul, replici ca:

"Acum Gigi, acum!" sau "Cine da in Gigi, da in mine!"

nu apareau niciodata.

Apareau in schimb capete in gura, flegme si injuraturi, toate adresate ciobanului care ne-a distrus Steaua.

Desi echipa mergea bine(antrenor era Protasov), jocul era placut ochiului, rezultatele erau destul de bune, acest presedinte, si-a dat demisia.

De ce?

Desi iubea(si inca iubeste) enorm Steaua, a simtit ca rolul lui la echipa e mai mult de decor,de ochii lumii,de publicitate pozitiva pt alte persoane.

A plecat.

A inceput Adrian ziua in forta... :noexpression:

Marius07.08.2008 10:14

Corina,

In primul rand, in locul lui Olaroiu poti pune orice antrenor care a pregatit Steaua in ultimii 10-15 ani.

Apoi, nu vad de ce nu se poate separa jucatorul Lacatus de antrenorul Lacatus. Daca in cazul Hagi se poate, daca in cazurile Rijkaard sau Van Basten se poate, in cazul Lacatus de ce nu?

LARI07.08.2008 10:17

Oricat de multe critici am avea la adresa antrenorului Marius Lacatus, cred ca acest articol este "most welcome"!

Spun asta pentru ca ce a insemnat CCA sau Marcel Raducanu pentru oameni precum Maestrul Ardeleanu, Lacatus inseamna acelasi lucru pentru cei nascuti dupa jumatatea anilor '70.

Lacatus a facut atat de multe pt Steaua incat niciun articol din lume nu va evidentia toate acestea suficient de bine.

Iar jocul actual al Stelei nu pare sa-l ajute sa-si completeze imaginea aceasta creata pe vremea pe cand el era jucator.

Totusi, prea multe critici la adresa lui dau impresia generala ca se cam trec cu vederea meritele sale, ca ne comportam normal cu un om cu care ar trebui sa ne comportam asa cum am face-o cu cel mai de pret giuvaer din lume.

Sunt de parere ca primele scandari in masa de "Demisia, Demisia!" ar fi cel mai mare scuipat pe emblema clubului.

danimarcu07.08.2008 10:19

De ce?

A plecat.

Si asta chiar inaintea celui mai important meci al unei echipe romanesti dupa '89!

Excelenta observatia ta!

On-topic.Articol nostalgic,scris de un mare stelist.

Totusi,Laca nu mai este acelasi.Daca era,niciodata ciobanul nu se baga peste el.De ce Piturca l-a tinut pe cretin departe de echipa ani la rand,si Laca nu poate?...

Sunt de parere ca primele scandari in masa de "Demisia, Demisia!" ar fi cel mai mare scuipat pe emblema clubului.

@LARI-asa ceva nu o sa se intample,sper,niciodata!

MoWeed07.08.2008 10:23

@Marius

Zici ca respectul se castiga, nu se impune. Dar, oare jucatorul Lacatus nu ne-a castigat respectul pe teren? Si orice ai zice, jucatorul Lacatus este acelasi om cu antrenorul Lacatus. Nu este alt om este acelasi om care in urma cu ceva ani ne incanta prin determinarea lui pe teren, un stelist adevarat. De ce ar trebui sa o ia de la inceput sa ne castige respectul? Tocmai datorita respectului care l-a castigat ca jucator al nostru merita mai multa rabadre, merita sa fie tratat mai bine ca zer0li( ce a facut de-a lungul anilor acesta pentru Steaua?)!!!!

Zici de exemplul Rjikaard. Ia zi tu ce facuse Barcelona in ultimii 2 ani? S-a asteptat 2 ani pana sa fie dat afara. Exemplul Hagi este hilar, poate tu ai vrut sa plece Hagi. Sunt destul de multi care au regretat plecarea lui Hagi de la Steaua.

fedora07.08.2008 10:25

Daca as fi rautacios as spune totusi ca Rijkaard ala a luat 2 titluri + UCL cu Barca.

Pentru mine, Lacatus de azi nu mai este acelasi cu cel pe care l-am idolatrizat (si motivul pentru care am inceput sa tin cu Steaua). Un om care spune ca "oricine loveste in Gigi da in mine" nu poate fi acelasi cu marele Laca.

bijoux_bz07.08.2008 10:27
Totusi, prea multe critici la adresa lui dau impresia generala ca se cam trec cu vederea meritele sale, ca ne comportam normal cu un om cu care ar trebui sa ne comportam asa cum am face-o cu cel mai de pret giuvaer din lume.

Nu-i adevarat. intotdeauna criticile sunt bune si nu au legatura cu trecutul ci doar cu prezentul. Nu cred ca l-a criticat cineva pe Lacatul pt trecutul lui ci doar pt ce face el acum la Steaua. iar cand treaba nu merge n-ai cum sa fii multumit, e normal sa critici. ma bucur foarte mult ca i s-a dat lui Lacatus sansa sa antreneze echipa pe care o iubeste atat de mult insa daca nu va confirma va trebui sa plece si poate se va intoarce intr-o zi cand va fi mai bine pregatit in meseria pe care o practica acum. daca nu il mai dorim ca antrenor la Steaua nu inseamna ca nu il mai iubim sau ca nu il mai respectam. aici trebuie facuta diferenta.

Marius07.08.2008 10:36

@ Mo

Spune tu ce n-a facut Rijkaard la Barca? Hagi l-am dat exemplu din alt motiv. Daca iti amintesti, in perioada aia, majoritatea oamenilor marsau pe ideea separarii jucatorului genial Hagi, de antrenorul Hagi. Nu are nicio legatura cu faptul ca eu mi-am dorit sa nu ca el sa plece.

Despre respect... ce pot sa zic? "Cine da in Gigi, da in mine..."

AdrianUltras2507.08.2008 10:38
Steaua este o echipa care se vrea in Champions League...

Stii ceva?Nu vreau in Champions League,nu vreau sa fim cea mai tare echipa din Europa,vreau Steaua inapoi,iar in momentul in care Radoi a plecat,singura legatura cu magica Steaua este Laca.

Crede-ma sunt numeroase echipe chiar in ligi inferioare in alte tari care au numerosi suporteri tocmai prin pastrarea unor traditii;nu tin sa fim primii,chiar imi displace fotbalul modern,dar poate ca unii se ataca pentru ca vor doar o Stea care sa straluceasca pe cer in orice conditii...

Traditia e exact ceea ce tot spun eu ca trebuie respectata.

Steaua a fost echipa armatei.

Si desi nu mai are nici o legatura cu ministerul apararii nationale(echipa de fotbal) eu zic ca inca e a armatei.

Si deci are o datorie fata de tara asta.Si daca nu fata de tara, macar fata de poporul stelist.

Din pacate clubul nostru nu prea mai respecta traditiile.

Nici emblemele, nici istoria, nici "parintii", nimic!

Si asta datorita becalului.

Iar Lacatus, prin faptul ca s-a aliat cu el, ne-a dat o palma tuturor.

In momentul in care o sa plece Radoi, nu o sa mai existe niciun stelist adevarat la Steaua.

Si probabil ca si Steaua noastra, care in aceste momente e pe moarte, va inceta sa existe.

Eu de aia ii doresc lui Radoi sa plece cat mai repede.

Ca sa nu se mai murdareasca si ultimul stelist pe care il mai avem aproape de noi.

MoWeed07.08.2008 10:41

Daca tot iei exemplul Barca, hai sa vedem pe cine au pus antrenor dupa 2 ani de seceta: nu cumva pe simbolul Guardiola care are fix 0 experienta in antrenorat?

Asa e, in perioada aia multi ziceau de Hagi cum zic acum de Lacatus, dar asta nu inseamna ca asta era parerea generala....

LARI07.08.2008 10:45

Nu-i adevarat. intotdeauna criticile sunt bune si nu au legatura cu trecutul ci doar cu prezentul.

daca nu il mai dorim ca antrenor la Steaua nu inseamna ca nu il mai iubim sau ca nu il mai respectam. aici trebuie facuta diferenta.

Criticile sunt bune atunci cand sunt facute pe un anume ton. Modul in care faci o critica este esential in aceeasi masura in care si critica e esentiala.

Ai trecut extrem de usor peste ceva: am spus ca, acum, ne comportam normal cu Lacatus. Nu am spus ca e ceva deplasat in a-i critica maestria in meseria de tehnician.

Am spus ca NU TREBUIE SA NE COMPORTAM NORMAL CU Lacatus!!! Ci trebuie sa avem UN COMPORTAMENT EXCEPTIONAL, care sa reprezinte o exceptie, tocmai pentru el este ceea ce este.

Asta am vrut sa spun prin "ar trebui sa ne comportam cu Lacatus asa cum am face-o cu cel mai de pret giuvaer din lume".

bijoux_bz07.08.2008 10:49

Nu-i adevarat. intotdeauna criticile sunt bune si nu au legatura cu trecutul ci doar cu prezentul.

daca nu il mai dorim ca antrenor la Steaua nu inseamna ca nu il mai iubim sau ca nu il mai respectam. aici trebuie facuta diferenta.

Criticile sunt bune atunci cand sunt facute pe un anume ton. Modul in care faci o critica este esential in aceeasi masura in care si critica e esentiala.

Asta am vrut sa spun prin "ar trebui sa ne comportam cu Lacatus asa cum am face-o cu cel mai de pret giuvaer din lume".

Foarte corect ce ai spus acum insa prima data te-ai referit doar la numarul criticilor, nu si la modul cum sunt facute: " prea multe critici la adresa lui dau impresia generala ca se cam trec cu vederea meritele sale ".

«1235»