- Pantelis, aveti deja al treilea antrenor de cind a inceput sezonul. Ce efect au asupra voastră schimbarile de pe banca
- Nu sunt bune deloc, nici pentru echipa nici pentru fiecare fotbalist in parte. E dificil cind schimbi antrenorii pe bandă rulantă! Dar, ca profesionisti, trebuie să ne gindim doar la viitor, la ce va fi in continuare. Adevarul e că in momentul asta n-am pierdut nimic, desi venim după citeva rezultate mai proaste. Sintem in grafic, cu sanse in toate competitiile, deci să ne pastram increderea si ambitia!
- Tu care crezi că ar fi explicatia pentru care tehnicienii nu rezistă in Ghencea?
- S-au schimbat multi, asa e, si nu-i un lucru bun. Dar asta le e meseria... Adevarul e că intotdeauna e mai simplu să dai afară antrenorul decit să schimbi cite 20 de jucatori.
- Situatia de la Steaua pare si mai complicata fiindca pe lingă antrenori, s-au schimbat si aproape toti jucatorii. Au venit 20 din vară si pină acum...
- Aici problema e alta: avem nevoie de intelegere din partea oamenilor, a suporterilor. În vara asta au venit jucatori foarte buni, pot să confirm asta, dar ne trebuie timp să ne obisnuim unii cu altii, ca stil. În momentul in care vor exista relatii de joc, automatisme, nu va exista adversar in Romania care să ne oprească!
- Crezi că e exagerată presiunea din partea fanilor?
- Nu e mai mare decit in Grecia, spre exemplu. Și nu e deloc exagerată la un club care iși propune să cîștige campionatul si Cupa. E normala Să recunoastem că fanii ne-au si sustinut in majoritatea partidelor.
- E mai greu pentru tine acum, cind concurezi cu Bilasco pentru un loc de titular?
- Nu, chiar nu e deloc mai dificil. Și pină la urmă interesul clubului e să aducă cei mai buni jucatori, să fie concurență. Competitia ne motivează pe toti.
- Dar crezi că ai fi compatibil cu Bilasco? De ce Dumitrescu zisese că are de ales pe unul dintre voi doi?
- Asta nu hotarasc eu, e numai responsabilitatea antrenorului. E posibil ca intr-un meci să fim amindoi pe teren, altadată să joace doar unul. Nu e nici un fel de problema
- De ce nu ai nici un trofeu in doi ani jucati la Steaua?
- Asa e, n-am cîștigat nimic si e o problemă foarte mare. D-aia mă gindesc nonstop doar cum să fac să luam Cupa si campionatul anul asta! Trebuie neaparat să cucerim toate trofeele si simt că 2010-2011 e sezonul Stelei! Asta inseamnă că vom cîștiga tot, fiindcă aici locurile 2 si 3 nu se premiaza sunt considerate esecuri.
- Mai ai contract doar pină in vara anului viitor. Ce se va intimpla dupa
- Nu m-am gindit deloc, mai e timp pină atunci. Prefer să mă concentrez pe meciuri, pe ce am de facut. Oricum, mintea mea e aici si indiferent ce se va intimpla de acum inainte, vă spun: iubesc Steaua!
- Ai vorbit cu Kyrgiakos după meciul cu Liverpool? Ati lamurit ce a fost la faza acelui penalty?
- (Mache intervine rizind: "Spune-le ce ti-a zis Kyrgiakos la telefon!"). "Îmi cer scuze pentru penalty! Alergam si m-am impiedicat de tine!", asa mi-a zis. Dar asta e fotbalul! N-are rost să ne mai gindim. Kyrgiakos era recunoscut insă de cind evolua in Grecia pentru usurinta cu care ii pacaleste pe arbitri la astfel de faze, acolo era des avertizat pentru simulari. Asta e... Acum nu mai contează!
- Ai dat doar un gol in acest sezon. Care ar fi explicatia?
- Problema nu e că am dat eu un gol, mai important e că am irosit puncte importante, pe care n-aveam voie să le ratam. La Urziceni, spre exemplu. În sezonul asta am lasat pe planul al doilea lupta pentru titlul de golgeter, tot ce contează e să cîștige echipa. Nici n-o să mă intereseze pe ce loc sunt eu in topul marcatorilor.
- Scaderea randamentului tau a fost cauzată si de participarea la Mondial?
- Am inceput pregatirea mai tirziu decit echipa, eram hotarit să recuperez deficitul, dar m-am ales cu o tendinita din cauza careia am mai stat două saptamini. Asta m-a tras in jos, fiindcă n-am mai putut să mă antrenez. Fac tot ce pot să fiu la nivelul maxim de pregatire.
- Eduard Iordanescu are 32 de ani. Ai mai avut un antrenor atit de tinar?
- 32 de ani are?! Am avut un antrenor la Iraklis, avea vreo 37-38 de ani, deci era tinar si el. Dar nu atit de tinar ca Edi! Să stii insă că virsta lui poate să fie un atu pentru echipa E aproape de-o seamă cu noi si putem comunica mai usor. Un tinar te intelege uneori mai bine decit un om in virsta
- Cum ii spui? Edi sau Mister?
- Edi sau coach. Dar nu formulele astea sunt importante, contează să-i porti intr-adevar respect antrenorului. Asta e important.
- De curind s-a nascut al doilea copil al tau...
- Da, are patru luni si eu nu prea mi-am vazut fetita, din cauza cantonamentelor! Ă'sta e un lucru care mă afecteaza Nu se poate să petreci două nopti in cantonament pentru un meci! Mi se pare prea mult!
- Ai vorbit cu antrenorii despre asta?
- Da, le-am zis cam tuturor antrenorilor pe care i-am avut. Pe un ton respectuos, bineinteles. Pină la urmă m-am supus regulilor, n-am ce să fac. Dar e greu de suportat să stai inchis atit de mult timp, n-ai cum să nu te gindesti la familie.
(Mache incepe să povestească si pentru Kapetanos, si pentru ziaristi: "Am fost la el acasă recent si aproape că nu m-a bagat in seamă! Și eram invitatul lui! Omu' e disperat după fetita lui, ar sta tot timpul cu ea!")
- Ce nu-ți place in Romania?
- Nu v-am zis? Cantonamentele! Atit, restul e OK, n-am nici o altă problema
Kapetanos vrea să-și reapropie norocul cu ajutorul unui accesoriu pe care l-au purtat si vedetele Olandei la Campionatul Mondial. Stelistul poartă la mina stingă o brățară energetica Se presupune că bijuteria ar contine niste holograme menite să echilibreze energetic corpul uman, să crească rezistenta. Robben, Kuyt si Sneijder au ajuns pină in finala CM cu brățările la miini. În Romania, primul fotbalist care s-a afisat cu asa ceva a fost galățeanul Gabi Paraschiv.
Fetita de patru luni a lui Kapetanos e prea mică să constientizeze care sunt meciurile in care e implicat tatal ei, dar primul copil, baiat a aparut deja de citeva ori pe Ghencea. Sotia atacantului grec l-a adus pe stadion imbracat cu un tricoul roș-albastru.
20.000 de euro lunar cîștigă Kapetanos la Steaua, cel mai mare salariu din Ghencea.
15 goluri a marcat grecul in sezonul trecut, cind s-a aflat pe locul al doiea in topul marcatorilor, după A. Cristea (16)
Kapetanos la Steaua
- A venit in 2008, gratis de la AEK Atena
- Are 56 de meciuri si 27 de goluri in Liga I
- Gigi Oierul l-a criticat la inceput, "sare mingea din el ca din Iacob", dar l-a apreciat după aceea. Patronul a refuzat in iarna trecută o ofertă din Anglia de un milion de euro pentru Pantelis
"Dintre antrenorii pe care i-am avut, Dorinel a fost foarte important, deoarece el mi-a dat primul sansa să joc titular. Dar tot vreau să batem duminică la Galati, impotriva echipei lui!" - Pantelis Kapetanos.