FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Miorita forever!

«123456»
yozisss18.06.2008 08:32

Cataline, lasa-i in pace pe cei care nu inteleg o ironie destul de stravezie... asta e.. spaga lor.

Cu ce nu sunt de acord din articolul tau este idee de "asta pot".

Exista oameni prosti si oameni prosti si fuduli.

Asta este cazul amicilor Mutu, Chivu, d niculae sau cocis. Cand e evident ca nu ii merge jocul mutului, de ce naiba trebuie sa se ambitioneze sa ceara toate mingile? Chiar nu si-a dat seama ca in toate trei meciurile a fost cap de linie... cu Daniel niculae drept tampon. Cu Olanda M Niculae cred ca primit maxim 2 pase intr-o repriza... ca toate se duceau la Mutu. e incredibil cat egoism e in acest jucator. adat un gol, si ala intamplator.

si este si vina lui piti, ca nu a putut sa treaca peste solutia evidenta, peste echipa tip, peste orgolii. e absolut peste puterea mea de intelegere cum poti sa il lasi pe Ogararu acasa si sa joci cu Banel sau Petre (zis si 1 metru fara cap). Cum il lasi pe bratu acasa, un jucator care poate sa finalizeze fazele din actiune, poate sa suteze din alergare. In schimb am avut trei atacanti de careu, fara sa avem faze de careu.

Cam atat, Dumnezeu cu mila in calificarile care vin.

mdionis18.06.2008 08:54
de aceea este inutil sa mai vorbim de prestatia fiecarui jucator in partida cu olanda. Romania pierduse calificarea in min. 82 al jocului cu Italia. atunci Mutu, si poate lipsa de curaj a lui Piturca (trebuia sa indice ca altcineva sa execute penalty-ul), ne-a condamnat pe toti la ... eliminare!

Romania a pierdut calificarea de la bun inceput, prin modul in care a abordat turneul final. Ratarea lui Mutu din minutul 82 este doar un episod, consecinta directa a mentalului deficitar la nivelul intregii echipe (si, pe de alta parte, nimic nu ne garanteaza ca italienii nu ar fi egalat din nou in caz ca Mutu ar fi executat bine lovitura), la fel cum golul anulat al lui Toni a fost doar un episod. Este complet eronat sa atribuim episoadelor o semnificatie excesiva uitand de cauzele care le-au generat.

Adevarat: este inutil sa vorbim de prestatiile individuale, tocmai pentru ca jocul meschin al intregii echipe a fost cel care ne-a mancat.

koiosul18.06.2008 08:58
fularsteaua2 Am jukat execrabil. Fotbalistii nostri, adika jukatorii nostri de fotbal ca nu se pot numi fotbalisti au ajuns sa isi bata joc de o tara intreaga. Sa fi dat primele pe care au jukat ei la o echipa din Liga a II-a ca mancau aia pamantul cu olandezi cu tot. Cine stie, poate cineva i-a platit pe supervedetele noastre sa nu joake. Cat despre Bulanel nu am decat cateva cuvinte fugi banele, fugiiiiiiii dar ia si mingea cu tine mah...
MoWeed18.06.2008 09:05
cand violenta, injuraturile, golania si suburbanul primeaza in tribune, de ce ne miram ca si calitatea exprimarii pe teren este in suferinta la noi?! cand emirates se umple meci de meci, indiferent de adversar, iar Ghencea abia aduna 6-7000 la un joc de UCL (sub scuza ca "nu avem ce vedea?!"), ce pretentii mai avem in orice comparatie?

aha, deci e vina fanilor...

Atunci fanii italieni, fanii turci(sa luam 2 echipe calificate) cum sunt? Pai aia sunt mai violenti decat noi si uite ca nationalele lor s-au calificat. Atunci nationala Argentinei(unde au fost cazuri de oameni impuscati la meci de catre fanii adversi) de ce este printre cea mai buna din lume?

Eu nu m-as fi suparat asa de tare daca Huntelaar dadea gol dupa ce a driblat tot, dar cand a dat gol de langa un Tamas care dormea(mare fundas pe dracu) sau cand Mutu rateaza un 11 metri e alta poveste...

In rest sunt de acord cu tine, calificarea s-a pierdut la acel penalty ratat....

In prima repriza s-au chinuit olandezii sa nu ne dea gol si noi am jucat in continuare cu un varf. Chiar si dupa ce era totul pierdut (italienii 2-0 si om in plus, olanda 1-0) noi tot cu un varf am jucat. De ce plm ii mai era frica lui Piturca?

Avea dreptate Boloni: ne multumim cu putin

84ava18.06.2008 09:09

Romania NU A AVUT CU CINE!!!!! NU A AVUT JUCATORI!!!! NU AVEM JUCATORI!!!!

Nush ce tot ii blamati pe x pe y cand adevaru e ca nu avem cu cine,nush dak e vinovat Piturca da stiu sigur ca nu e vinovat Mutu.CE VRETI SA FACA??? Trebuia si el ajutat,cum poti sa joci contra 11 de unul singur,l-a vazut mai mereu resemnat de situatie si aia e tre sa acceptam asta.Noi nu avem mijlocasi cu profil ofensiv,numai inchizatori,defensivi,maratonisti.Nu avem atacanti de certa valoare si suntem nevoiti sa jucam cu astia de la Inverness si Auxerre care se bat la retrogradare pe la ei si au dat 6 goluri intr-un an.

Fratilor suntem o echipa mediocra,asa am fost mereu,generatia lui Hagi a incercat sa sparga bariera insa nu au putu nici ei sa ajunga sus de tot.DAR PRETENTIILE AU FOST MARI!!! DE CE? DE UNDE?

PE CE BAZA?

A intrarii Stelei 2 ani la rand in CL,a formei bune a lui Mutu la Fiorentina,a lui Chivu la Inter.....si cam atat nu? BAZANDU-VA PE ASTA VROIATI SA BATEM OLANDA???? SA NE CALIFICAM?

No way Jose....

mdionis18.06.2008 09:15
Fratilor suntem o echipa mediocra, asa am fost mereu [...]

Complacutul in mediocritate se bazeaza tocmai pe acceptarea senina a propriei nimicnicii. Altii uita de chestia asta si chiar mai reusesc sa faca cate ceva. Drumul cel mai sigur catre esec trece prin credinta ca nu vei putea reusi: legea lui Murphy care spune ca nimic nu reuseste atat de plenar precum esecul se aplica perfect mentalitatii ce respira in fraza citata.

vlad7518.06.2008 09:15

Felicit jucatorii Romaniei,care si-au atins obiectivul in meciul cu Olanda.Au pierdut doar la 2 goluri diferenta.Exact cum si-au propus.Numai nesimtitii aia de italieni si francezi nu au facut egal. Niste mizerabili italienii aia.Cum naibii sa bati Franta ? Macaronarii aia si-au batut joc de munca baietilor nostri!

In fine,lasand gluma,cum naibii sa emiti pretentii cand joci cu Forrest Gump in echipa????????

Go Forrest ,go!!!!(Du-te Banele,du-te!).Pt cei zecii de mii de km alergati!

84ava18.06.2008 09:20
Fratilor suntem o echipa mediocra, asa am fost mereu [...]

Complacutul in mediocritate se bazeaza tocmai pe acceptarea senina a propriei nimicnicii. Altii uita de chestia asta si chiar mai reusesc sa faca cate ceva. Drumul cel mai sigur catre esec trece prin credinta ca nu vei putea reusi: legea lui Murphy care spune ca nimic nu reuseste atat de plenar precum esecul se aplica perfect mentalitatii ce respira in fraza citata.

Perfect de acord cu tine numai ca eu am incercat sa prezint o realitate>nu ma intereseaza din ce e izvorata,ce adancuri are,cauze,asta e realitatea demonstrata aseara.

O.Paler parca spunea ca atunci cand ca si natiune nu exista nici o speranta singura solutie ramane salvarea individuala.Poate ca la asta ar trebui sa recurgem toti.

mdionis18.06.2008 09:34
Perfect de acord cu tine numai ca eu am incercat sa prezint o realitate nu ma intereseaza din ce e izvorata, ce adancuri are,cauze, asta e realitatea demonstrata aseara.

Asta a fost realitatea de ieri seara.

Atitudinea normala este de a incerca sa schimbi starea de fapt corespunzatoare unei realitati neplacute.

Intrebarea esentiala e ce poate face o persoana singura?!

O parte din raspuns este aici:poate sa convinga alte persoane de anormalitatea conceptiei lor.

O alta parte din raspuns este sa actioneze mereu in virtutea normalitatii.

La un moment dat, conceptia normala va deveni supracritica -- poate peste o luna, un an, zeci sau acele sute de ani de care ne vorbea poetul fara sa precizeze concret cate (viitor de aur tara noastra are/si prevad prin secoli a ei inaltare) -- daca insa nu credem in ea, atunci suntem sigur pierduti.

Avem insa exemplul altora care nu ne lasa argumente pentru a ne complace pe timp nedeterminat.

victor18.06.2008 09:37
cand violenta, injuraturile, golania si suburbanul primeaza in tribune, de ce ne miram ca si calitatea exprimarii pe teren este in suferinta la noi?! cand emirates se umple meci de meci, indiferent de adversar, iar Ghencea abia aduna 6-7000 la un joc de UCL (sub scuza ca "nu avem ce vedea?!"), ce pretentii mai avem in orice comparatie?

Atunci fanii italieni, fanii turci(sa luam 2 echipe calificate) cum sunt? Pai aia sunt mai violenti decat noi si uite ca nationalele lor s-au calificat. Atunci nationala Argentinei(unde au fost cazuri de oameni impuscati la meci de catre fanii adversi) de ce este printre cea mai buna din lume?

Eu nu m-as fi suparat asa de tare daca Huntelaar dadea gol dupa ce a driblat tot, dar cand a dat gol de langa un Tamas care dormea(mare fundas pe dracu) sau cand Mutu rateaza un 11 metri e alta poveste...

In rest sunt de acord cu tine, calificarea s-a pierdut la acel penalty ratat....

In prima repriza s-au chinuit olandezii sa nu ne dea gol si noi am jucat in continuare cu un varf. Chiar si dupa ce era totul pierdut (italienii 2-0 si om in plus, olanda 1-0) noi tot cu un varf am jucat. De ce plm ii mai era frica lui Piturca?

fanii la care faci referire umplu stadionele si isi imping permanent echipele, fiindu-le alaturi si la bine si la rau! la noi, dupa 10 min incep injuraturile si huiduielile (in unele cazuri nici macar nu se astepata atat)!

parerea mea este ca pana la urma echipele reflecta intr-un fel tipul sustinerii de care se bucura si chair "cultura' fiecarui stadion. sigur, in tara grupul ros-albastru domina si de aceea echipa noastra are un alt lustru, indiferent de situatie. cand largim insa sfera comparatiei, este clar ca suferim si cu TOTII, echipa si suporteri, mai avem foarte mult pana departe! corul peluzelor din Ghencea mai are pana sa ajunga "the Kop" (asta doar ca un ex.), asa ca e greu sa-i ceri echipei sa fie aproape de Liverpool!

e usor sa arunci vina numai la altii, dar este o certitudine ca in ultimul timp, chiar si in Ghencea, publicul nu mai este mereu al 12-lea jucator. si vina trebuie sa ne-o asumam inainte de a acuza! jucatorii sunt cei care sunt si e greu ca pot deveni mai buni doar prin ei insisi! noi insa putem fi cu mult mai buni si astfel sa "obligam" ca si in teren sa se schimbe ceva.

vlad7518.06.2008 09:37
Felicit jucatorii Romaniei,care si-au atins obiectivul in meciul cu Olanda.Au pierdut doar la 2 goluri diferenta.Exact cum si-au propus.Numai nesimtitii aia de italieni si francezi nu au facut egal. Niste mizerabili italienii aia.Cum naibii sa bati Franta ? Macaronarii aia si-au batut joc de munca baietilor nostri!

In fine,lasand gluma,cum naibii sa emiti pretentii cand joci cu Forrest Gump in echipa????????

Run Forrest ,run!!!!(Alearga Banele,alearga!).Pt cei zecii de mii de km alergati!

1on18.06.2008 09:46

fanii la care faci referire umplu stadionele si isi imping permanent echipele, fiindu-le alaturi si la bine si la rau! la noi, dupa 10 min incep injuraturile si huiduielile (in unele cazuri nici macar nu se astepata atat)!

parerea mea este ca pana la urma echipele reflecta intr-un fel tipul sustinerii de care se bucura si chair "cultura' fiecarui stadion. sigur, in tara grupul ros-albastru domina si de aceea echipa noastra are un alt lustru, indiferent de situatie. cand largim insa sfera comparatiei, este clar ca suferim si cu TOTII, echipa si suporteri, mai avem foarte mult pana departe! corul peluzelor din Ghencea mai are pana sa ajunga "the Kop" (asta doar ca un ex.), asa ca e greu sa-i ceri echipei sa fie aproape de Liverpool!

e usor sa arunci vina numai la altii, dar este o certitudine ca in ultimul timp, chiar si in Ghencea, publicul nu mai este mereu al 12-lea jucator. si vina trebuie sa ne-o asumam inainte de a acuza! jucatorii sunt cei care sunt si e greu ca pot deveni mai buni doar prin ei insisi! noi insa putem fi cu mult mai buni si astfel sa "obligam" ca si in teren sa se schimbe ceva.

Eu ieri n-am auzit nicio înjurãturã adresatã de suporterii români. Am auzit tot timpul încurajãri și tot timpul încercau sã împingã de la spate. Doar cã nu aveau pe cine împinge.

victor18.06.2008 09:54
de aceea este inutil sa mai vorbim de prestatia fiecarui jucator in partida cu olanda. Romania pierduse calificarea in min. 82 al jocului cu Italia. atunci Mutu, si poate lipsa de curaj a lui Piturca (trebuia sa indice ca altcineva sa execute penalty-ul), ne-a condamnat pe toti la ... eliminare!

Romania a pierdut calificarea de la bun inceput, prin modul in care a abordat turneul final. Ratarea lui Mutu din minutul 82 este doar un episod, consecinta directa a mentalului deficitar la nivelul intregii echipe (si, pe de alta parte, nimic nu ne garanteaza ca italienii nu ar fi egalat din nou in caz ca Mutu ar fi executat bine lovitura), la fel cum golul anulat al lui Toni a fost doar un episod. Este complet eronat sa atribuim episoadelor o semnificatie excesiva uitand de cauzele care le-au generat.

Adevarat: este inutil sa vorbim de prestatiile individuale, tocmai pentru ca jocul meschin al intregii echipe a fost cel care ne-a mancat.

fotbalul este pana la urma o vesnica succesiune de episoade. daca nu stii sa le fructifici pe cele care ti se ofera, vei fi mereu un perdant. asa cum Steaua a fructificat episodul penalty-urilor de la sevilla, si AM CASTIGAT intrand in istorie, tot asa Mutu nu a stiut (sau nu a putut) sa profite de episodul din min. 82 al jocului cu Italia. daca la sevilla Duckadam a devenit erou, urmare a acelui episod, trebuie spus si ca Mutu e cel care ne-a ingropat. la nivelul de care vorbim conteaza si 1 cm., asa cum sa nu fie importanti 11 m ??

suma prestatiilor individuale se reflecta in jocul echipei. nu cred ca e bine sa amestecam vinovatiile cu meritele. merituos este buffon, care a tinut italia in viata, in timp ce azi despre Mutu nu putem spune decat ca este un prostovan arogant! asta este situatia, fie ca ne place sau nu?!

metzzz18.06.2008 10:01
fotbalul este pana la urma o vesnica succesiune de episoade. daca nu stii sa le fructifici pe cele care ti se ofera, vei fi mereu un perdant. asa cum Steaua a fructificat episodul penalty-urilor de la sevilla, si AM CASTIGAT intrand in istorie, tot asa Mutu nu a stiut (sau nu a putut) sa profite de episodul din min. 82 al jocului cu Italia. daca la sevilla Duckadam a devenit erou, urmare a acelui episod, trebuie spus si ca Mutu e cel care ne-a ingropat. la nivelul de care vorbim conteaza si 1 cm., asa cum sa nu fie importanti 11 m ??

suma prestatiilor individuale se reflecta in jocul echipei. nu cred ca e bine sa amestecam vinovatiile cu meritele. merituos este buffon, care a tinut italia in viata, in timp ce azi despre Mutu nu putem spune decat ca este un prostovan arogant! asta este situatia, fie ca ne place sau nu?!

e na ma. Sunt de acord cu tot ce zice Victor aici. Penaltyul ala a fost punctul critic. Daca iti tremura picioarele te dai si lasi pe altu. Dar daca avem iarba , alcool ,femei si infatuare in cap asta e.

predatorpulse718.06.2008 10:14

O sa zic o banalitate dar inaintea lipsei de valoare a jucatorilor vine mentalitatea de cacao. Am 22 de ani si de mic am invatat un lucru despre fotbal: o echipa mare joca pentru A CASTIGA, o echipa mica joaca pentru a nu pierde. Care gen de echipa credeti ca este Romania la momentul actual?

Nu prea exista jucatori de valoare iar Mutu inlocuitor pentru Hagi este o gluma. Iar abordarea este cea care ma enerveaza pe mine,nu suntem o nationala care sa cultive fotbalul ofensiv desi stim bine ca apararea nu prea sta in gena romanului. Din actualul lot al nationalei poate avem 10 fotbalisti de valoare iar din acesti 10 noua sunt de profil defensiv.

Eu l-am inteles pe piti in primul meci,ne trebuia un punct cu vicecampiona mondiala si am facut antijoc,iar multi dintre jucatori aveau trac,se vedea pe fata lor. In al doilea meci,tactica lui piti a fost adecvata,am jucat cu aparare compacta dar si putin mai in fata,lucru facilitat si de tactica mai ofensiva a lui donadoni insa ne-am dat singuri cu tesla in partile moi ratand victoria dupa un arbitraj ca la mama acasa. Piturca trebuia sa isi duca misiunea pana la capat insa n-a facut nimic pentru ultimul meci. Andrei Vochin a scris un articol legat de planul B,ce vom face cand va trebui sa atacam si exact aici a picat nea piti. Romania nu a avut atac la acest campionat mondial,practic am jucat mereu cu 6-7 jucatori defensivi + Mutu+ un atacant inutil prins mereu intre 2-3 fundasi adversi. Acesta a fost singurul meci in care Romania trebuia sa atace iar jucatorii habar nu aveau ce sa faca,dovada ca piti ramane un antrenor mediocru care stie cum sa blocheze adversarul dar care nu stie cum sa isi faca echipa sa atace.

Bravo lui ca ne-a calificat dar atacul a suferit mult si in calificari,Romania a avut meciuri chinuite,in Albania,in Belarus,la bulgari si am ars holdele in fata olandezilor si la rotterdam si la constanta,castigand pe malul marii intr-o mocirla in care am dat gol din ofsaid.

Dar revin la mentalitate. Jucatorii nostri,indiferent de valoare nu vor sa bata in fiecare meci,se vede pe fata lor. A vrut vreunul dintre ei sa bata franta,sa-i calce pe ochi,vorba lui Ienei? Au vrut sa iasa cu puncte de pe teren si nici unul nu a iesit din vorba lui piti. Ceva imi zice ca acel conflict dintre Hagi si piti avea legatura si cu faptul ca Hagi cam era antrenorul din teren si ca Gica ii mai schimba tactica lui piti pe parcurs. Noi incercam sa castigam doar cand avem cutitul la os si cateodata nici atunci. Jucatorii nu au sange in instalatie,in meciuri fara miza li se cam rupe,vezi meciul cu bulgarii pierdut cu 1-0 dar ca sa fiu cinstit nici antrenorul nu cred ca le inspira prea multa incredere. Piti si-a facut lotul cu gandul de a se apara,lucru de inteles in fata acestor superputeri dar a neglijat atacul,s-a gandit ca Mutu e de ajuns. Atacantii nostri pentru acest turneu final au fost marica(intr-o perioada de 2 luni a jucat doar juma de ora),Marius niculae(de la "galacticii" de la iverness) si d.niculae(de la aproape retrogradatii auxerre). Fara exagerare,acesta e cel mai slab grup de atacanti pe care i-a avut Romania in ultimul deceniu.

Ca sa reconstruim ceva,ne trebuie un antrenor nou. Piturca nu are notiunea de atac in vocabular,poate doar cea de contra-atac iar cand acestea sunt purtate de Mutu cu Banel in dreapta sau cei 2 niculae in jur suntem morti. Ne trebuie un antrenor precum cel al croatilor,barbat adevarat constient de abilitatile jucatorilor sai. Mi-a placut cand le-a tras-o englezilor,mai ales cand le-a zis la conferinta de presa de dinainte de meci ca o sa ii bata si aia radeau de el. Cred ca ati vazut ce a facut croatia din marea Germanie.

Indiferent de ce generatie de jucatori va veni,ne trebuie un antrenor care va renunta la mentalitatea 6-7 fundasi + Mutu.

Numai bine.

CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

greenyes18.06.2008 10:21
cand emirates se umple meci de meci, indiferent de adversar, iar Ghencea abia aduna 6-7000 la un joc de UCL (sub scuza ca "nu avem ce vedea?!"), ce pretentii mai avem in orice comparatie?

Imi mentin ideea ca esti un pericol social. Le imbini asa de bine, explicatiile logice, sustii anumite idei pe care mai multi le imbratiseaza, lasi impresia unuia care stie mai multe decat restul si la momentul potrivit ...poc...arunci..galusca....

Acum vii si dai vina pe spectatori...frate esti mai rau ca un manipulator de servici...esti pericol public....

Banuiesc ca dupa pretentiile tale "spectatorii aia raii" ar trebui sa i si aplaude pe nesimtii care au "prestat" aseara neputinta curata??? Spectatotii aia pe care tu ii acuzi ca echipa ii reflecta le au cantat Desteapta te romane la nesimtitii din teren....

Ai aruncat gogonica cu 7000 in Ghencea la meciul cu Arsenal. Dar tu, facandu ti bine datoria te faci ca ploua si "omiti" ca s a vrut a fi un protest impotriva.... AAAHH, mai sa fie impotriva a tot ce reprezinta ....care impumuta Steaua..... si ca prin minune tot ce reprezinta personajul....ai acuzat tu la "spectatori"........ce le mai stii sa te joci cu ele....cuvintele....ce le mai stapanesti......

pericol public esti pericol......

SuperSteaua18.06.2008 10:22

Comentariile de aici seamãnã mai mult cu un dialog între SUPER-MEGA-inteligentul "il soldatino" și cei-mulți-și-proști care, vai!, nu se prind de ironiile lui fine. Priviți îngâmfare (citez din "il soldatino"):

"Prietene, era vorba de o ironie. Au o valoare daca stii cand sa le pui si un efect corespunzator. "

Serios?

"Totusi, chiar nu puteti intelege o ironie?> Dumnezeule, atat intelegeti?"

Da, nenea, ATÂT înțelegem. Poți sã ierți plebea?

"Bleah...."

Exact.

"Salutare omule. Esti primul care a inteles articolul"

Noi, restul, suntem proști doar. Noroc cã existã și un cititor pentru articolul ãsta.

"Imi fac cruce. Oare e real? Ma gandesc ca daca as fi avut ocazia sa vorbesc cu tine pe un messenger probabil ca acum as fi fost scutit de multe batai de cap pentru ca sinteza ta..."

Dar pe messenger promiți cã ne luminezi?

"il soldatino", matale oi fi stelist, dar ai niște impresii prea bune despre ce și cum scrii și prea ni te adresezi superior, așa, ca un ideolog. Dacã vine unul și nu e de acord cu ceva din ce scrii tu, hop!, trebuie sã-l taxezi tu cu câteva fraze în care sã-l ajuți sã-și dea seama cã e prost.

Mihai Somanescu18.06.2008 10:38

@eduardo stelist

Daca cei multi au un nivel atat de scazut,asa ca al tau, atunci suntem vai de capul nostru si ii meritam pe Jiji, Dragomir si ceilalti. Daca nivelul tau emotional nu poate sa accepte si sa inteleaga o ironie, du-te si odihneste-te, ia un calmant, afla definitia ironiei si mai incearca. Cei multi auzi...

mdionis18.06.2008 10:43

Aproape orice episod este consecinta a ceva, nu vine din nimic. Pe noi trebuie sa ne intereseze ca acel ceva sa genereze continuu episoade favorabile: aceasta este starea de spirit justa.

In cazul lui Mutu, nu numai el a ratat penalty-ul ci intreaga echipa. Daca exista un jucator capabil, ar fi facut precum Ganea cu Anglia in 2000 (luat mingea cu forta si spus: bat eu pentru ca o bag in ate). Iar ceea ce nu ne-a calificat nu a fost acest episod ci cauzele ratarii, anume ca mental, jucatorii nostri nu credeau ca pot obtine ceva prin forte proprii. Ne-a eliminat frica noastra endemica de a face ceva, abordarea de gaini trimise la taiere a caror unica posibilitate este sa amane momentul executiei. Episodul din minutul 82 ar fi trebuit sa fie doar un banal moment de nereusita, pierdut intre alte episoade favorabile generate de un joc bun purtat cu spiritul just. Mutu a gresit executia, insa nu prin asta am fost noi ingropati. Daca vrem sa ne folosim de aceasta figura de stil, putem spune ca ne-am ingropat in momentul in care am luat lopetile si am inceput sa aruncam pamantul in groapa: ratarea lui Mutu nu a fost decat o lopata ceva mai consistenta, problema nu a fost aceasta lopata ci actiunea iresponsabila a intregii echipe cu lopetile.

Este atitudine de perdant inclusiv cantonarea pe importanta excesiva a episoadelor (inclusiv italienii au cazut oleaca in aceasta greseala cu smiorcaielile apropo de golul anulat lui Toni, insa in ultima partida AU JUCAT FOTBAL, nu si-au cautat alibiuri). Episoadele nefavorabile nu sunt decat niste modalitati practice in care slabiciunile unei echipe ajung sa se manifeste penalizand-o.

Jocul echipei include prestatiile individuale insa mai contine si altceva esential, dincolo de miscarile in teren ale fiecarui jucator: spiritul.

Eu nu amestec vinovatiile cu meritele, vorbesc despre cauzele episoadelor. Este esential sa intelegem ca episoadele nefavorabile nu apar din intamplare cu o anumita frecventa ci datorita unor slabiciuni in nivelul de joc (fizic si mental), iar ele nu sunt determinante individual ci doar daca apar in grup masiv, fara episoade favorabile care sa le compenseze. Da, Buffon a fost atat norocos cat si bine pregatit pentru ca a ridicat si mana si piciorul; da, Mutu a jucat sub asteptari si nu a creat suficient pericol in afara de faza golului, insa nu pentru asta am fost noi eliminati. Tot ceea ce concura in a crea conditii nefavorabile la nivel mental este cauza a eliminarii. Nu serveste sa ii punem lui Mutu o eticheta sau alta ci sa eliminam cauzele care au dus la posibilitatea aplicarii ei.

In continuare cred ca daca ne pretindem superiori ar fi cazul sa nu pretindem ca problema puiului calcat de o masina pe autostrada a fost masina care l-a calcat (episodul) ci decizia tampita a puiului de a traversa autostrada (cauza).

eduardo_stelist18.06.2008 10:49
@eduardo stelist

Daca cei multi au un nivel atat de scazut,asa ca al tau, atunci suntem vai de capul nostru si ii meritam pe Jiji, Dragomir si ceilalti. Daca nivelul tau emotional nu poate sa accepte si sa inteleaga o ironie, du-te si odihneste-te, ia un calmant, afla definitia ironiei si mai incearca. Cei multi auzi...

DOMNULE somanescu de cand si pana cand dai u sfaturi de viata...de cand spui tu cand sa iau eu calmante si de cand imi explici tu ce e aia ironie?????

Stiu ffff bine ce e aia o ironie.....nu consider potrivita alaturarea acelor 2 cuvinte pe acest site, cu c t deranjeaza pe tine?

Probleme, GOGULE????

Imi cer scuze ca am indraznit, un stelist cu un nivel atat de scazut sa ripostez, va rog din tot sufletul DOMNULE somanescu sa ma iertati....va implor!!!!!

Si nu stiu cati din cei ce au postat la acest articol au "gustat" ironia MARELUI Il soldatino, oricum nu sunt multi cei ce au acceptat-o...

Ai o viata, traieste-o cum stii si lasa sfaturile, OKAY?????

victor18.06.2008 11:05
cand emirates se umple meci de meci, indiferent de adversar, iar Ghencea abia aduna 6-7000 la un joc de UCL (sub scuza ca "nu avem ce vedea?!"), ce pretentii mai avem in orice comparatie?

Imi mentin ideea ca esti un pericol social. Le imbini asa de bine, explicatiile logice, sustii anumite idei pe care mai multi le imbratiseaza, lasi impresia unuia care stie mai multe decat restul si la momentul potrivit ...poc...arunci..galusca....

Acum vii si dai vina pe spectatori...frate esti mai rau ca un manipulator de servici...esti pericol public....

Banuiesc ca dupa pretentiile tale "spectatorii aia raii" ar trebui sa i si aplaude pe nesimtii care au "prestat" aseara neputinta curata??? Spectatotii aia pe care tu ii acuzi ca echipa ii reflecta le au cantat Desteapta te romane la nesimtitii din teren....

Ai aruncat gogonica cu 7000 in Ghencea la meciul cu Arsenal. Dar tu, facandu ti bine datoria te faci ca ploua si "omiti" ca s a vrut a fi un protest impotriva.... AAAHH, mai sa fie impotriva a tot ce reprezinta ....care impumuta Steaua..... si ca prin minune tot ce reprezinta personajul....ai acuzat tu la "spectatori"........ce le mai stii sa te joci cu ele....cuvintele....ce le mai stapanesti......

pericol public esti pericol......

in afara faptului ca "sunt un pericol public", mai fac si alte lucruri: scot limba la oamenii mari, ii trag de nas pe copii neascultatori, mangai urechile fetelor frumoase si rad pe seama fraierilor!

cat despre "protest", monser ma scuzi, dar matale nu cunosti cuvantul! ale dracului proteste apar numai cand sunt biletele scumpe si trebuie dusa mana la buzunar?! ah, dar uitasem: iubirea pentru Steaua nu se cuantifica in bani! desi vad eu ca la prea multi trece prin portofel!

nu uita si de meciul cu Pandurii din tur, unde cateva zeci de ametiti (dintr-un total de vreo 3 mii ??!!) au injurat tot timpul jucatorii, exasperandu-l pana si pe Lacatus! si uite asa am pierdut 2 pct., si uite asa am pierdut si titlul!

ps: oricum comentariile mele aveau o factura generala referindu-se la intreg fotbalul romanesc, caci aceeasi atmosfera de golanie poate fi intalnita oriunde in tara!

AdrianUltras2518.06.2008 11:13

Aseara, in prima repriza, am fost penibili!

Olanda ne-a dat mila!

Olanda ne-a dat mila de vreo 4 ori.(ratarile incredibile ale lui Huntelaar si Robben,pasele proaste,etc)

Ideea meciului a fost urmatoarea:

Olandezii au incercat sa ruleze tot lotul, sa vada ce pot si ceilalti jucatori si i-au trimis pe teren doar cu 2 indicatii:

1. Sa nu se accidenteze.

2. Sa nu ia cartonase.

Fratilor, olandezii s-au dat la o parte.

Au jucat de placere si ne-au lasat sa ne facem jocul.

Dar pt ca au vazut ca noi nu vrem...a dat rusinea in ei...si au zis ca e pacat ca spectatorii sa plece acasa fara sa vada macar un gol.

"Prietenii" mei, tamas si contra, au fost din nou "cei mai buni" de pe teren.

tamas a gresit cam tot meciul.

E INADMISIBIL SA LASI ATACANTUL SA FACA PRELUARE IN CAREU!!!

(degeaba tot incercau sa explice comentarorii meciului ca un fundas de valoare asteapta ca atacantul sa faca preluarea si abia apoi il ataca...niciodata nu se face asa!!!)

Toti atacantii olandezi si-au batut joc de tamas.

Golul lui Huntelaar a picat ca si normal...Si ce gol frumos a dat...ati observat cu cata admiratie il privea tamas?

Iar contra, bunul meu prieten contra, ce frumos s-a lovit el de Van Persie si ce frumos a ricosat din atacantul olandez...

Repet.

Aseara olandezii au incercat sa ne dea meciul.

Dar pt ca noi nu am vrut...

Normal ar fi ca in continuare sa tinem toti cu Olanda.

S-au purtat foarte frumos cu noi!

clausblaus18.06.2008 11:15

S-a spus deja adevarul despre nationala:atata pot,asta ne este valoarea la ora actuala!De asta noi avem campionatul pe care il avem,de asta noi vindem jucatori la preturile stiute.Din pacate oamenii cu bani din fotbalul nostru nu sunt interesati de generatia de maine.De federatie ce sa mai vorbim...ne racim gura degeaba!Ce ma socheaza cel mai mult este titularizarea,cu o incapatanare demonica,atat la echipa de club cat si la nationala a alergatorului de cursa lunga..Banel.Or fi stiind cei doi antrenori ceva ce nu stiu zeci de mii de suporteri?Ma indoiesc!Insa tinand cont de sansele acordate Romaniei la inceputul campionatului eu zic ca nu e chiar sfarsitul lumii.Este clar ca sanse au fost,se putea ceva mai mult dar.......asta este!

MoWeed18.06.2008 11:17

@AdrianUltras25

Si eu am avut ieri impresia ca olandezii parca se chinuiau sa rateze.

Probabil dupa ce au vazut ca noi ori nu vrem ori nu putem s-au saturat si ei. Culmea este ca desi depindeam numai si numai de noi, jucatorii nostri erau mai interesati de scorul de la Italia-Franta.

Ce dreptate aveai cu Tamas, s-a vazut ieri cat de talentat e.....adica sa vina huntelaar din spatele lui si sa dea in mingie in vreme ce el il privea admirativ(probabil vroia un autograf ceva)

AdrianUltras2518.06.2008 11:19

Mie mi-a placut cum a jucat Ghionea.

Nu stiu ce ziceti voi dar eu cred ca si-a revenit la veche forma.

«123456»