FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Miorita forever!

«13456»
eduardo_stelist18.06.2008 13:44
Stiu ffff bine ce e aia o ironie.....nu consider potrivita alaturarea acelor 2 cuvinte pe acest site, cu c t deranjeaza pe tine?

mai Eduardo, asa cum pe tine te deranjeaza acele 2 cuvinte, trebuie sa intelegi si sa accepti faptul ca sunt si useri care se prind de subtilitatile lingvistice, pentru care nu e necesar o paranteza de genul : "urmeaza o ironie, va rog sa nu va enervati, citi toata fraza pentru a-i intelege sensul".

Concluzia lui Soldatino mi se pare potrivita. Modelul CFR ( importul masiv de straini) e din pacate adoptat si de alte echipe, doar e mai usor sa transferi o intreaga Liga secunda portugheza, decat sa pui bazele unui centru propriu de copii si juniori.

am prins ideea de la inceput, am inteles ce vrea sa zica, nu am comentat decat la cum arata cele 2 cuvinte alaturate pe site`ul nostru.

<ATAT>

in fine, se putea exemplifica prin acea echipa si in alt context, nu asa..asta m-a deranjat....dar nu vreau sa mai lungesc discutia; sa scrie Soldatino in continuare ce vrea si cum vrea...

FORZA Steaua

amarel18.06.2008 13:47

Exista un proverb care spune .: ce semeni aia culegi !!!! Jucam jalnic, daca asta-i nationala pe care o vedeau unii ....srpriza campionatului european,,........ :whistle:

Singurii care meritau8 sa joace in capionatul asta , zic eu, ar fii CODREA, Goian, Ghionea, Lobont ,RAT,dar nu in ordinea asta ,restul ....Dica ma intreb daca a jucat ieri ..... :blink: ,....D.NICULAE .....inutil,toate mingile se opreau la ele, eventual ajungeau la adversar daca nu zburau prin tribuna , Banel....ne-am obisnuit cu el ....,Chivu.....in cearta mare cu Mutu, erau tot timpul in contratimp, parca-si faceau in necaz unul altuia , Mutu....tranchilizat,parca dupa 2 diazepame ,CONTRA.....parca mai vioi decat altii ,TAMAS 2 gafe , 2 goluri ,sa ne multumim ca n-au fost mai multe ?????

Eu ma rog sa ramanem macar cu Ghionea, sa nu plece si Goian si el ......!!!!!!!!!!!!!

Asta-i viata !!!!!!!!!! Sunt curios daca ramane Piturca la nationala !!!!

cornel-cluj18.06.2008 13:49

Ce sa mai zic......Dar am primit pe mail un articol-parodie pe care vi-l impartasesc si voua, nu de alta dar poate ne mai descretim fruntile. Oricum, il felicit pe cel ce l-a scris.

"Generatia emo a fotbalului romanesc

Olanda 2 (bucati) - Romania 0 (servit!)

Nationala lui Piturca a dorit sa incheie rapid conturile cu olandezii si inca din primele minute ne-am asezat solid si confortabil la 20-25 de metri de poarta lui Lobont.

Mingile centrate in careul nostru erau bubuite cu finete de alde Tamas si Contra in timp ce olandezii ne rugau in toate limbile pamintului sa le dam un gol cit mai repede deoarece incepeau sa devina prea evidente spatiile largi pe care ni le lasau in defensiva. Noi la rindul nostru le intindeam tot felul de capcane astfel incit Van Persie sa ramina cit mai liber in careul nostru dar acesta ne-a dejucat de fiecare data planurile, fie dind cu ea in tribune fie aruncindu-se la sacrificiu in offside.

Din fericire insa ratarile lui Robben si Huntelaar nu ne-au descumpanit ci am incercat in continuare sa cream noi ocazii pentru atacantii olandezi in ciuda faptului ca astia au inceput sa-l ameninte pe Van Basten ca ies de pe teren daca mai primesc pase de la Cocis sau de la Rat.

E adevarat ca am tremurat putin de frica la ratarile lui Mutu insa nu se putea ca cel mai bun jucator al nostru sa ne faca tocmai acum figura si sa inscrie, Doamne-fereste! In afara de Mutu nu exista nici un pericol ca vreun alt jucator roman sa o bage in ate, toti fiind exceptional de daruiti si hotariti in a demonstra lumii ca lipsa de valoare si penibilul se pot intilni pe terenul de fotbal in aceasi zi, la aceasi ora pentru a apara culorile Romaniei.

Dupa aproape o ora de joc, vreme in care tot retragindu-ne am ajuns sa jucam cu Niculae virf ascuns pe linia propriului careu de sase metri, am reusit in sfirsit sa ne desprindem si sa-i prostim pe olandezi sa ne dea gol, in urma unei scheme-scoala, probabil indelung exersata la antrenamente, in care fundasii nostri i-au blocat extraordinar cimpul vizual lui Huntelaar fortindu-l practic pe acesta sa trimita in poarta lui Lobont. Golul ne-a descatusat cit de cit si de aici inainte pasele mijlocasilor nostri au inceput sa-i gaseasca tot mai des pe olandezi punindu-i pe acestia in niste pozitii extrem de stinjenitoare cind trebuiau sa pretinda ca isi fac mingea prea lunga sau ca sunt deposedati de Codrea sau Banel. Oricum nici batavii nu sunt nimeni in sportul asta si au inteles rapid noua strategie a lui Piturca care daca a vazut ca olandezii se caciulesc sa mai inscrie le-a cerut jucatorilor sai sa aduca mingea cit mai aproape de poarta lui Lobont. Asta l-a descumpanit asa de tare pe Van Basten incit olandezul resemnat si rusinat s-a trintit pe banca de unde nu s-a mai ridicat pina la final.

La 1-0 pentru Olanda meciul nu era inca jucat, oricind prostanacii aia de Bouma sau Heitinga putind sa si-o bage singuri in poarta si totul se putea transforma intr-o tragedie pentru formatia noastra. A fost nevoie de experienta si valoarea unui jucator precum Contra sa transeze definitiv disputa in favoarea noastra. Acesta, crosetind o faza superba pe dreapta, la o faza care nu anunta nimic deosebit, s-a impiedicat singur folosind spectaculosul procedeu cu stingu-n dreptu' ceea ce l-a facut practic pe Van Persie sa loveasca gresit balonul si sa-l trimita in poarta noastra.

Pe final nu am mai avut emotii, deoarece nici macar mingile aruncate la intimplare spre terenul olandezilor nu depaseau linia de centru. Piturca insa, ambitios si perseverent cum il stim nu vroia insa sa riste nimic asa ca l-a trimis in teren si pe Florentin Petre sa aduca un plus de siguranta si sa cimenteze rezultatul. Daca mai tinea meciul probabil l-ar fi schimbat si pe Lobont cu un fundas sa tina de scor insa fluierul izbavitor al arbitrului a pus capat unei inclestari de legenda in care am ingenuncheat invingatoarea Italiei si Frantei obligind-o practic sa ne dea doua goluri si putem spune ca ne-am dorit infringerea mai mult decit adversarul."

dee18.06.2008 13:57
in fine, se putea exemplifica prin acea echipa si in alt context, nu asa..asta m-a deranjat....dar nu vreau sa mai lungesc discutia; sa scrie Soldatino in continuare ce vrea si cum vrea...

mie mi se par copilarii chestiile astea: hai sa evitam unele alaturari de cuvinte, hai sa scriem pe unii cu litera mica, hai sa nu-i pomenim deloc pe altii, hai sa ne izolam in turnul de fildes. Pana la urma ce conteaza, forma sau esenta lucrurilor? :)

scuzati offtopicul.

greenyes18.06.2008 13:59
in afara faptului ca "sunt un pericol public", mai fac si alte lucruri: scot limba la oamenii mari, ii trag de nas pe copii neascultatori, mangai urechile fetelor frumoase si rad pe seama fraierilor!

:biggrin: tare replica asta...

Razi tu razi dar e de plans. la fel cum exista unii care nu inteleg de exemplu ironia lui Catalin mai multi sunt care pun boticul la toate explicatiile alambicate si intortocheate pe care domnul Victor le da, si iau de bun ce zice el. Bun, fiecare cu mintea lui...dar ignoranta naste monstri....

Acest user isi aparu cu atatea argumente ideile..idei care l sustin pe Jiji...si multe alte prostii pe care le a mai spus de atatea ori pe site si care nu au nici o treba cu Steaua pe care toti o vrem simbol al luptei, curajului, moralitatii.....dar le amesteca asa de frumos si cu ideiile celorlalti ca te da pe spate. Mai mai ca iti vine sa spui si tu, bai frate asta are dreptate Jiji e bun pentru Steaua, Jiji nu l a scuipat pe Hagi ca pe ultimul om, Jiji e cel mai sfant dintre sfinti.....

Romania a fost manipulata in masa in 1990 iar manipularea a continuat si continuua si astazi iar acum au ajuns romanii sa scuipe pe neamul din care se trag. Noi ca popor nu ne stim istoria, nu ne cunoastem martirii, nu mai avem nici un erou national cu care as ne mandrim...au avut grija alde ilici iliescu si sleahta lui sa stearga toate urmele de curaj ale romanilor si sa ne transforme in vai de noi. Comunismul pe noi ne a omorat ca natie......din 1945 continuind cu 1989 Romania este in proces de moarte continua......

Un individ ca acesta care stapaneste cuvintele foarte bine se poate juca cu mintile necoapte cum vrea el. De asta sustin ca e pericol public.

metzzz18.06.2008 14:21

uitati-va pe Sport.Ro ce zice grasu de la Timisoara =)) Cred ca e prima oara in viata lui cand are dreptate.

Joga Bonito18.06.2008 14:24
@metzzz

De acord cu tine, stelistii nostri au fost cei mai buni alaturi de Lobont. Singurul motiv pentru care nu au jucat Goian si Ghionea in aparare este ca Giovanni tre sa ia un comision mare vara asta si trebuia fortat Tamas.

Jucatorii o fi cum sunt ei, dar in acest meci au si fost folositi prost de Piti. Asta este l-am laudat dupa primele 2 meciuri acum trebuie si criticat cand merita. Incapatanarea de a nu folosi 2 atacanti cand totul era pierdut spune totul despre greutatea cu care el se decide sa faca schimbari

Pritene inisisti aiurea cu Ghioanea. Il sui pe soclu dupa evolutia dintr-un meci pierdut dinainte. Nu a avut sansa sa greseasca, pt ca imediat l-ai fi trimis inapoi la Bologna. Tamas si Goe au dus greul in aparare in 2 meciuri criminale. Si s-au descurcat decent tinand cont de adversari. Ca tu ii visezi Carvalho sau Cannavaro pe unu si altu, e alta problema.

E usor sa critici, dar e mai greu sa construiesti, sa ai rabdare. Din pacate multi gandesc ca tine, nu au simtul masurii si ajungem inevitabil in asemenea situatii. Insa efectiv unii dintre voi ma socati. Viseaza cai verzi pe pereti si vin si ne expun noua eculubratiile la primul pas gresit. Uita ca noi nu avem un stadion decent, iar ei au vreo 50, toate puse la un loc. Aria noastra de selectie se concentreaza pe 15 jucatori valorosi, cat de cat decenti. Domenech, Donadoni si Van Basten nu stiu ce sa aleaga din 40-50 de jucatori de clasa. Nu presupus valorosi. Daca esti baiat intelegent, analizezi situatia, inveti sa apreciezi munca altora, iti dai seama ca am tinut in frau niste echipe de clasa mondiala cu o mana de anonimi.

Multi o sa latre, pai bah esti nebun? Putea sa intre penaltiul lui Mutu si castigam. Dar daca valida arbitrul golul acela, daca Luca Toni ajungea la mingea aia si o baga intre ate, daca Del Piero nu dadea pe langa poarta. Pana la urma am fost la mana destinului. Toate lucrurile in viata au un rost, chiar si in fotbal.

Aceste 2 puncte au o valoare pt noi. Pot fi o baza pt viitoare campanie din Africa de Sud 2010. E o lectie vitala pt tricolori despre ce pot, pucntele lor forte si pucntele lor slabe, un plus de experienta.

Pt suporterii de rand, prilej de critici, injurii, refulari personale, tactici personale, ce mai.. roman autentic! Bun la politica si fotbal.

Concluzia:

Stiti cum e vorba aia: "Cand pierdem, echipa cea mai buna e cea care nu joaca." Iar cei care ii criticati selectia lui Piturca nu aveti nimic in comun cu fotbalul de performanta. Punct.

@I.N. Money

Becali e educat in perioada Ceausista. Soarta i-a suras si s-a imbogatit. In shimb pe noi ne-a blestemat. Atata timp cat nu scapam de caracterele astea murdare nu avem viitor.

In 25-30 de ani poate vor fi alte vremuri.

I.N.Money18.06.2008 14:31

@ Joga

Nu cred ca o sa se schimbe ceva , iar aici nu e vorba numai de Becali . Viitoarea echipa nationala nu poate sta doar in centrul de jucatori al Stelei ( parca 7 jucatori din primul 11 al tineretului nostru sunt ai nostri ) sau in scoala Gica Popescu .

mdionis18.06.2008 14:35
Aseara a fost evidenta lipsa de valoare a jucatorului roman. Ma mir cum pot veni unii sa afirme ca 'trebuia' sa castigam cu Franta si Italia atat timp cat avem o echipa nationala formata din jucatori de duzina. Poate unii jucatori au posibilitati tehnice superioare dar in ceea ce priveste mentalitatea suntem in grupa a 5-a valorica a fotbalului mondial.

Exact aici era de lucrat. Zenga a preluat o echipa cu mentalitate de Serie B (Catania) care insira infrangere dupa infrangere, cu moralul la pamant si cu jucatori de calitate modesta, cu misiunea de a o salva. In cateva etape, echipa a obtinut niste rezultate bune, insa salvarea trecea si prin cel putin doua puncte luate in ultimele doua partide: cu Juventus in deplasare si cu Roma, acasa. Catania nu castigase nici o partida in deplasare in acest campionat iar Juventus nu dorea sa incheie sezonul cu o infrangere in ultima partida pe teren propriu, chit ca rezultatul partidei nu le mai putea schimba pozitia in clasament. Catania a inscris imediat dupa reluarea jocului si a avut victoria in mana pana in minutul 91, cand Del Piero s-a trezit cu o minge in fata portii si nu a stat pe ganduri sa o bage inauntru. In ultima partida, Roma juca campionatul: daca ar fi invins iar Inter nu ar fi castigat la Parma, ar fi fost noua campioana a Italiei; Catania avea nevoie de un egal. De data aceasta Roma a deschis scorul relativ rapid si norocos, insa Catania s-a pus pe atacuri in valuri. Chiar inainte ca Ibrahimovici sa le salveze titlul celor de la Inter cu primul gol de la Parma, deja Catania avusese cateva ocazii intre care o bara. Alte doua "transversale" au urmat in minutele finale, iar in minutul 86 Catania a inscris, insa golul a fost anulat pentru offside-ul lui Mascara. Ei bine, echipa mica si cu jucatori de Serie B, care obisnuia sa primeasca goluri imputite pe final de meci, a continuat sa atace chiar dupa ce toate circumstantele si episoadele pareau sa fie impotriva ei, iar in minutul 88 a inscris golul salvarii.

Ce le-a spus Zenga, in toate ocaziile? Ceva foarte simplu: "noi non ci arrendiamo mai". Dincolo de cele cateva mici modificari tehnice, Zenga i-a facut sa creada ca pot sa se salveze daca se bizuie numai pe fortele lor, chiar daca au de luptat cu formatii mult mai puternice si mai valoroase. Niste jucatori de Serie B pripasiti de doi ani in Serie A au putut sa se dopeze cu "noi nu ne dam niciodata batuti" pana intr-atat incat in interviurile de dupa ultimul meci repetau cu totii convinsi aceeasi fraza-tip, au putut sa obtina rezultate pozitive cu "varfurile" campionatului italian.

Daca acesti jucatori au reusit sa faca ceva e pentru ca li s-a dat un sut potrivit in directia buna mentalului lor colectiv, nu pentru ca le-ar fi crescut brusc valoarea peste noapte. Ieri seara a fost evidenta atat mentalitatea mizerabila de perdant a jucatorilor "reprezentativei" Romaniei (care totusi nu erau si nici nu sunt jucatori de divizie secunda), cat si stupizenia abordarii psihologice la nivelul echipei nationale, abordare care i-a conditionat atat cat mai era nevoie pentru a juca ca o banda de zombi cu scuza deja pregatita "de atat am fost noi in stare". E foarte comod sa ingaimi mizeria asta de justificare dupa ce ai facut un joc deliberat cacacios in care pretinzi ca ai fost obosit si demoralizat de golul marcat de Pirlo din penalty si e foarte comod sa decretezi ca asta e valoarea ta atata vreme cat nici nu ai intreprins TOT ce depindea de tine pentru a schimba situatia.

Jucatorii nostri au demonstrat in partida cu Italia ca pot sa joace si fotbal, este inadmisibil modul in care si-au batut joc de toata munca lor precedenta in partida de ieri seara. In locul lui Piturca le-as fi spus la pauza ca orice jucator care nu termina partida epuizat complet dupa ce si-a scuipat plamanii cu succes pe teren nu mai are ce cauta la nationala. Insa acest lucru nu s-a intamplat. Iar de vina nu este esentialmente valoarea intrinseca a jucatorilor ci mentalul lor si mai ales mentalitatea scarboasa de a te multumi cu participari presupus onorabile (in partida cu Olanda numai onorabila nu a fost prestatia jucatorilor), devenita oficial doctrina la incriminata partida cu Franta care da, trebuia castigata fara doar si poate, fiindca jucam impotriva unor nume de fotbalisti, nu a unei echipe. Oficializarea multumirii cu putin la acest turneu final a creat jucatorilor acea senzatie paguboasa cum ca echipa nu poate face prea mult prin forte proprii ceea ce a generat imposibilitatea efectiva de a mai face ceva.

Ma uluieste ca vorbiti despre mentalitate de categoria (dez-)onoare la nivelul jucatorilor si demonstrati exact caracteristicile ei principale.

De-abia DUPA ce vom avea o nationala formata din jucatori avand un minim de abilitati tehnico tactice si o ambitie de nemti (sau chiar de turci) vom putea emite pretentii la victorii impotriva echipelor de top. Nu conteaza ca Franta (mai ales) si Italia sunt intr-o forma execrabila. Nici chiar in conditiile astea nu avea cum sa le invingem decat dintr-o pura intamplare.

Nu este adevarat. Orice echipa fixata pe un obiectiv si concentrata la maxim poate suplini prin angajament si disciplina scaderile pur tehnice. Cu Italia am jucat fotbal si ne-am batut realmente de la egal la egal. Cu rezervele Olandei care chiar voiau sa ne lase sa castigam nu am jucat nimic, clacand lamentabil la nivel psihic. In mod sigur, puteam sa ii batem. De ce nu am facut-o? Pentru ca deja echipa fusese slab pregatita psihic, doar pentru "prezentare onorabila" (obiectivul transparent rezultat din prima partida), fara incredere in fortele proprii, in plus si cu gandul idiot ca poate-poate Italia-Franta se termina fara goluri si noi avem golaveraj mai bun. Nu pentru ca nu aveam valoare ca individualitati. Vina este a antrenorului, a staff-ului a jucatorilor. O oarecare vina apartine si tuturor cobelor de servici care "stiau" dinainte ca jucatorii nu au valoare si au avut grija ca murmurul acestei pareri sa ajunga si la jucatori.

Nu pot sa cred ca sustinatorii echipei care a demonstrat ca se poate castiga ceva jucand fotbal cu mentalitate de invingatori si echipa mare sunt atat de obstinati in a sustine aberatii de acest gen despre presupusa noastra impotenta generica. Pot sa inteleg critici punctuale, dar nu nihilismul si resemnarea in "lipsa de pretentii". Lipsa de pretentii sa aiba poate sustinatorii Luxemburgului si Andorrei, nu noi care stim care ne sunt posibilitatile.

metzzz18.06.2008 14:38

joga , daca tu ai un salariu de 500 ROn si vine unu si iti zice ca iti da 5.000 de Ron refuzi sau accepti ?? E acelasi lucru si in cazul acelui penalty. E ca si cum ai zice , domnule am ratat pentru ca lor le-a anulat golul. Asta da gandire joga. Ma asteptam la mai mult de la tine.

Joga Bonito18.06.2008 14:41

hahahahahahha

danimarcu18.06.2008 14:46
Cum a putut oare Protasov sa faca din romanii aia de la Steaua sa joace fara nici un complex atat impotriva marilor frnacezi de la Lens si apoi a italienilor de la Sampdoria (impotriva Parmei Zenga a spus ca fotbalul romanesc nu se poate compara cu cel italian...in teren e echipa a jucat asa cum a spus el)???? Ce le a facut Protasov???? Nu tot romani erau????

Nu m-ai inteles.Romanii clacheaza in momentele importante,cand e musai sa castige.Meciul cu Italia a fost unul bun,baietii ne-au dat sperante ca se poate,dar nu a fost atat de important ,din punct de vedere psihologic,ca si meciul cu Olanda.La meciul cu Italia baietii stiau ca la egal mai avem o sansa in meciul urmator.In meciul cu Olanda insa,era ultima sansa sa castigam,si s-a vazut cum am jucat.Am CLACAT lamentabil...Ca Steaua in meciul cu Middlesborough ,ca Romaia in multe ocazii.Ti s-a parut tie vreo clipa ca am avut taria turcilor?Sau jocul perfect al croatilor?

Nu se pot compara meciurile pe care le-am pierdut lamentabil din cauza psihicului slab cu meciurile pe care mi le-ai enumerat tu,cu Lens si cu Sampdoria,din Cupa UEFA...

AdrianUltras2518.06.2008 15:08

Danimarcu

Or fi ei romani si or gandi ei romaneste da' valoric sunt cu mult peste ceilalti jucatori adusi in lot.

De exemplu, chiar trebuie sa ii pun pe Streit si pe Nicolita fata in fata ca sa vedeti cine are si cine nu valoare mai mare?

Marius18.06.2008 15:20
@ Joga

Nu cred ca o sa se schimbe ceva , iar aici nu e vorba numai de Becali . Viitoarea echipa nationala nu poate sta doar in centrul de jucatori al Stelei ( parca 7 jucatori din primul 11 al tineretului nostru sunt ai nostri ) sau in scoala Gica Popescu .

Mai e o scoala in Cluj (Ardealul parca...) si una la Pitesti (sper sa nu ma insel). Deci sunt cam 3 centre(alaturi de Sc. G. Popescu) care dau tineri jucatori de calitate.

P.S. Steaua nu are deocamdata un centru de juniori. Steaua are copii cumparati, nu produsi (daca pot sa spun asa).

predatorpulse718.06.2008 15:57
uitati-va pe Sport.Ro ce zice grasu de la Timisoara =)) Cred ca e prima oara in viata lui cand are dreptate.

Iti impartasesc opinia si ca si tine, e prima oara cand sunt de acord cu jabba,chiar a spus niste lucruri de bun simt,ceea ce e foarte ciudat pentru el. In aceste zile vad din nou ca suntem un popor de pampalai,majoritatea presei ii cocoloseste pe tricolori,exact cum au facut si cu Mutu. Domne,nationala si antrenorul ei trebuie criticati pentru ca nu pot sa faca 3 meciuri bune la rand. Am mai scris despre mentalitate si nu vreau sa ma repet,dar ma uitam la urmatoarele amicale si vad ca noi avem meci cu letonia. No comment. Si vorbesc aici de aceeasi echipa care a refuzat un meci pe webley ca sa nu-si accidenteze jucatorii inainte de Euro. Mentalitate de cacao.

Piti a stiut sa otraveasca fantanile cat sa ne califice si sa scape nevatamat din primele 2 meciuri dar datorita conjuncturii am fost nevoiti sa castigam cu o echipa de rezerve a olandei si am ramas impotenti cand a trebuit sa atacam. Va recomand articolul lui vochin de astazi,e o analiza corecta asupra tacticii fricoase a lui piti. Va marturisesc ca daca eram jucator ieri si vedeam tactica selectionerului,ma revoltam sau nu intram pe teren. Intr-un meci in care tu ai nevoie de victorie,8 din cei 10 jucatori de camp sunt eminamente defensivi(contra,tamas,Ghionea,rat,coccis,codrea,Chivu,Banel). De fapt asta a fost tactica lui piti la acest Euro,aparare supranumerica si mingea pe Mutu. Daca tactica cu olanda a fost penibila nici cu jucatorii nu imi e rusine. Stiau ca era nevoie de 2 goluri si ei se uitau la olandezi cum paseaza,vorba lui dinu,vroiam sa vad si eu o alunecare,ceva atitudine.

In schimb,ai nostri dormitau(imnul nu minte) ba chiar prin min 60 galeria le canta,poate si intr-un mod ironic, "Desteapta-te romane" dar baietii au preferat sa mearga la culcare,Chivu trebuia sa isi pregateasca nunta,Mutu sa scape de datorie si sa isi negocieze contractul cu Milan,unii dintre baieti se gandeau la vacanta iar altii isi analizau ofertele gandindu-se ca au realizat deja destule la Euro si ca nu oricum pierdem cu olanda(mai ales din momentul in care am fost condusi). Ca sa fiu si eu putin ironic,e vina monitorului care a aratat scorul meciului italia-franta,acest monitor perfid a destabilizat psihicul baietilor si d-asta am pierdut cu olanda.

Stiti cu ce am ramas eu de la acest turneu final? Am ramas cu imaginea unei galerii frumoase si cu o aparare buna a Romaniei. pentru CM din 2010 mai ne trebuie si mijloc ofensiv + 2 oameni in atac pe langa Mutu.

CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

serban2318.06.2008 16:00
Nu e vina nimanui... ca Piti e prost.

Strategia de a juca doar pe Mutu e gresita

Parca ieri sau alaltaieri se discuta pe aici sa mi se dea ban sau warn pt ca sustineam aceste lucruri...

Mi se zicea ca sunt Gica Contra si ca nu vad sau nu vreau sa vad "performantele" facute de oamenii selectionati de piti.

Hmm, cum tind lucrurile sa se rezolve singure...

Imi pare rau ca nu am fost alturi de tine zilele trecute :biggrin:

Personal nu-l suport pe Piti de cand era antrenor la Steaua .

Il consider un om prost , deci si un antrenor prost.

Oricum problema e globala , toata miscarea noastra fotbalistica e varza (evident cu exceptiile de rigoare) si va mai dura pana se vor imbunatati lucrurile

endorama18.06.2008 16:34

<<Publicația germanã Der Spiegel scrie cã deznodãmântul de marți a fost previzibil: "S-a întâmplat ca întotdeauna când România participã la marile turnee finale. Mai întâi își asigurã respectul, are mici reușite și chiar atunci când suporterii încep sã creadã cã echipa poate realiza într-adevãr ceva, se instaleazã o stare de paralizie". Der Spiegel oferã o perspectivã sumbrã despre viitorul naționalei române, spunând cã "acești simpli participanți mediocri vor fi în fundând dați uitãrii".

"Echipa a oferit imagini înfricoșãtoare marți searã...Au apãrut lent, fãrã forțã și convingere. Adrian Mutu, marea lor vedetã, a fost mai preocupat sã își înjure coechipierii decât sã joace fotbal. Aceasta nu a fost o ehipã funcționalã", continuã Der Spiegel. Publicația crede cã, pe de cealaltã parte, Olanda fãcuse României "o ofertã corectã", aliniind pe teren unsprezecele de rezervã. Totuși, aceastã echipã B a Olandei a avut un joc superior.>>

DanStan18.06.2008 17:13
De-abia DUPA ce vom avea o nationala formata din jucatori avand un minim de abilitati tehnico tactice si o ambitie de nemti (sau chiar de turci) vom putea emite pretentii la victorii impotriva echipelor de top. Nu conteaza ca Franta (mai ales) si Italia sunt intr-o forma execrabila. Nici chiar in conditiile astea nu avea cum sa le invingem decat dintr-o pura intamplare.

Nu este adevarat. Orice echipa fixata pe un obiectiv si concentrata la maxim poate suplini prin angajament si disciplina scaderile pur tehnice. Cu Italia am jucat fotbal si ne-am batut realmente de la egal la egal. Cu rezervele Olandei care chiar voiau sa ne lase sa castigam nu am jucat nimic, clacand lamentabil la nivel psihic. In mod sigur, puteam sa ii batem. De ce nu am facut-o? Pentru ca deja echipa fusese slab pregatita psihic, doar pentru "prezentare onorabila" (obiectivul transparent rezultat din prima partida), fara incredere in fortele proprii, in plus si cu gandul idiot ca poate-poate Italia-Franta se termina fara goluri si noi avem golaveraj mai bun. Nu pentru ca nu aveam valoare ca individualitati. Vina este a antrenorului, a staff-ului a jucatorilor. O oarecare vina apartine si tuturor cobelor de servici care "stiau" dinainte ca jucatorii nu au valoare si au avut grija ca murmurul acestei pareri sa ajunga si la jucatori.

Nu pot sa cred ca sustinatorii echipei care a demonstrat ca se poate castiga ceva jucand fotbal cu mentalitate de invingatori si echipa mare sunt atat de obstinati in a sustine aberatii de acest gen despre presupusa noastra impotenta generica. Pot sa inteleg critici punctuale, dar nu nihilismul si resemnarea in "lipsa de pretentii". Lipsa de pretentii sa aiba poate sustinatorii Luxemburgului si Andorrei, nu noi care stim care ne sunt posibilitatile.

Aha. Deci jucatori precum Banel pot oricand suplini prin angajament si disciplica scaderile pur tehnice, cu conditia sa nu clacheze psihic. OK, stiam eu ca Banel poate fi oricand mai tare decat Van der Vaart si Kaka la un loc, da' nu e fiindca n-are cin' sa-i sprijine psihicul fragil.

Echipa nationala a Romaniei a jucat la turneele finale ale CE (sistem turneu) 13 meciuri. Are in palmares o victorie (cea cu Anglia, in 2000), 4 egaluri si 8 infrangeri. Dar cum jucatorul roman e supervaloros acest palmares mediocru nu poate fi explicat decat prin faptul ca in 12 cazuri din 13 fotbalistul roman n-a fost pregatit psihic sa castige. Ne puteam da seama de faptul ca nu valoarea individuala e problema ci psihicul lecturand in paralele echipa care a pierdut jennt in fata Olandei, respectiv cea care a invins Anglia in 2000 :

Contra / Contra,

Ghionea / Ghe. Popescu,

Tamas / Filipescu,

Rat / Chivu,

Nicolita / Dan Petrescu

Codrea / Dorinel Munteanu

Chivu / Galca

Cocis / Mutu

Mutu / Adrian Ilie

M. Niculae / V. Moldovan

intrati pe parcursul meciului :

F. Petre / Belodedici

Dica / Rosu

D. Nicolae / Ganea

Nici o diferenta de valoare, fireste ! Totul a depins numai si numai de psihic ...

Tupac Amaru18.06.2008 17:44

Ce sa mai discutam? Polemicile chiar nu-si mai au rostul, pentru ca oricum nimeni nu va invata nimic din acest esec.

De ce? Simplu, pentru ca nici un mahar din conducerea fotbalului nu-l considera esec.

Si nici trei sferturi dintre suporteri. Si atunci?

O singura propunere am: ca sa nu mai trecem prin asa clipe, cel mai bine ar fi ca locul pe care Romania il va obtine la competitiile majore (CE, CM) sa il scoatem la licitatie pentru echipe care vor sa lupte, nu sa se prezinte la meciuri ca sa aiba de unde pleca - chiar daca tehnic si tactic stau mai slab ca noi: Lituania, Letonia, Armenia s.a.

Avem si un staff minunat pentru a intreprinde acest lucru: un barbugiu, un militian, un drojdier, un oier, un bisnitar - oameni unul si unul.

Si toata lumea ar fi multumita.

Plus ca Mutu ar putea sa isi negocieze salariul in liniste si Chivu s-ar putea ocupa de nunta fara sa mai fie stresat de meciuri.

mdionis18.06.2008 18:02

Aha. Deci jucatori precum Banel pot oricand suplini prin angajament si disciplica scaderile pur tehnice, cu conditia sa nu clacheze psihic. OK, stiam eu ca Banel poate fi oricand mai tare decat Van der Vaart si Kaka la un loc, da' nu e fiindca n-are cin' sa-i sprijine psihicul fragil.

Interpretare abuziva si scoasa din context. Echipa Romaniei nu este formata dintr-un grup de 10 Baneli si un Lobont ci contine un Banel care are rolul lui (asemanator cu Gattuso, numai ca are picioare mai de lemn) pe langa alti jucatori care au alte sarcini. Si da, echipa poate suplini prin angajament si disciplina scaderile tehnice ale jucatorilor luati individual. Si de fiecare data inainte de a face remarci abuzive de acest gen ar fi bine sa revedeti partida cu Italia, in care echipa noastra, formata din jucatori mult sub valoarea de piata a campionilor mondiali, a jucat fotbal cu adevarat de la egal la egal. Repet: lipsa de pretentii pot avea doar suporterii unor echipe liliputane, nu noi.

Echipa nationala a Romaniei a jucat la turneele finale ale CE (sistem turneu) 13 meciuri. Are in palmares o victorie (cea cu Anglia, in 2000), 4 egaluri si 8 infrangeri. Dar cum jucatorul roman e supervaloros acest palmares mediocru nu poate fi explicat decat prin faptul ca in 12 cazuri din 13 fotbalistul roman n-a fost pregatit psihic sa castige.

Foarte tare. Pacat ca nu erau turnee finale ale CE si inaintea anilor '80, poate mai gaseati niste date statistice minunat de relevante pentru cazul actual. Putem insa sa luam in considerare primele turnee finale ale CM dintre cele doua razboaie la care Romania a participat ba chiar a mai si batut pe cineva. :naughty:

Rezultatele din trecut sunt relevante pentru echipa de atunci si greselile acelei reprezentative, impreuna cu antrenorii atasati. Intre altele, da, au fost partide in care fotbalistii nostri au avut mentalitate de gaini duse la taiere, altele in care lipsa de concentrare si-a spus cuvantul, altele in care

echipa a incercat sa joace dar adversarii chiar au fost mai buni sau au beneficiat de circumstante favorabile.

Ne puteam da seama de faptul ca nu valoarea individuala e problema ci psihicul lecturand in paralele echipa care a pierdut jenant in fata Olandei, respectiv cea care a invins Anglia in 2000 :

[...]

Nici o diferenta de valoare, fireste ! Totul a depins numai si numai de psihic ...

Comparatiile sunt absurde. Anglia era motivata in partida respectiva, isi juca al doilea loc calificant in grupa si avea inca o echipa de temut. Partida s-a jucat pe bune si Romania a invins pentru ca a crezut in sansa ei chiar si la 2-1 pentru englezi, pentru ca Dorinel era extrem de concentrat sa nu trimita mingea in balarii la golul de 2-2, pentru ca Moldovan nu a renuntat sa intre in careul advers in minutul 88 desi totul parea pierdut, pentru ca Ganea era montat sa o infiga langa bara si nu sa patimeasca abscons.

Olanda de ieri seara era o echipa care ne-a lasat in pace, care ne-a facut cadou un penalty in prima repriza (nefluierat de arbitru) si care juca la plesneala. Daca echipa Romaniei nu a fost in stare sa trimita mingea mai jos de plopi (multumiri: Chivu, Mutu, Codrea - anume "scapat din marcaj" de Engelaar) si sa lege mai mult de trei-patru pase succesive decente, in conditiile in care in partida cu Italia a stiut totusi cum sa joace, de vina nu este valoarea individuala ci mentalul.

In rest, ma bucur ca aveti pe undeva echipa din 2000; sunt curios in ce masura va aduceti aminte de partidele din 1984 (ha, pe unde este Coras zis "Scifo", nu ca aluzie la jucatorul italo-belgian ci la sifonier...).

Psihicul este intotdeauna esential atunci cand diferenta de valoare tehnica nu constituie un hau de neumplut. Iar pentru Romania fata de Olanda de ieri seara factorul mental a fost determinant.

Joga Bonito18.06.2008 18:04

Iti impartasesc opinia si ca si tine, e prima oara cand sunt de acord cu jabba,chiar a spus niste lucruri de bun simt,ceea ce e foarte ciudat pentru el. In aceste zile vad din nou ca suntem un popor de pampalai,majoritatea presei ii cocoloseste pe tricolori,exact cum au facut si cu Mutu. Domne,nationala si antrenorul ei trebuie criticati pentru ca nu pot sa faca 3 meciuri bune la rand. Am mai scris despre mentalitate si nu vreau sa ma repet,dar ma uitam la urmatoarele amicale si vad ca noi avem meci cu letonia. No comment. Si vorbesc aici de aceeasi echipa care a refuzat un meci pe webley ca sa nu-si accidenteze jucatorii inainte de Euro. Mentalitate de cacao.

Piti a stiut sa otraveasca fantanile cat sa ne califice si sa scape nevatamat din primele 2 meciuri dar datorita conjuncturii am fost nevoiti sa castigam cu o echipa de rezerve a olandei si am ramas impotenti cand a trebuit sa atacam. Va recomand articolul lui vochin de astazi,e o analiza corecta asupra tacticii fricoase a lui piti. Va marturisesc ca daca eram jucator ieri si vedeam tactica selectionerului,ma revoltam sau nu intram pe teren. Intr-un meci in care tu ai nevoie de victorie,8 din cei 10 jucatori de camp sunt eminamente defensivi(contra,tamas,Ghionea,rat,coccis,codrea,Chivu,Banel). De fapt asta a fost tactica lui piti la acest Euro,aparare supranumerica si mingea pe Mutu. Daca tactica cu olanda a fost penibila nici cu jucatorii nu imi e rusine. Stiau ca era nevoie de 2 goluri si ei se uitau la olandezi cum paseaza,vorba lui dinu,vroiam sa vad si eu o alunecare,ceva atitudine.

In schimb,ai nostri dormitau(imnul nu minte) ba chiar prin min 60 galeria le canta,poate si intr-un mod ironic, "Desteapta-te romane" dar baietii au preferat sa mearga la culcare,Chivu trebuia sa isi pregateasca nunta,Mutu sa scape de datorie si sa isi negocieze contractul cu Milan,unii dintre baieti se gandeau la vacanta iar altii isi analizau ofertele gandindu-se ca au realizat deja destule la Euro si ca nu oricum pierdem cu olanda(mai ales din momentul in care am fost condusi). Ca sa fiu si eu putin ironic,e vina monitorului care a aratat scorul meciului italia-franta,acest monitor perfid a destabilizat psihicul baietilor si d-asta am pierdut cu olanda.

Stiti cu ce am ramas eu de la acest turneu final? Am ramas cu imaginea unei galerii frumoase si cu o aparare buna a Romaniei. pentru CM din 2010 mai ne trebuie si mijloc ofensiv + 2 oameni in atac pe langa Mutu.

CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

Da... il citam pe Jabba. A carui echipa s-a baricadat in Ghencea, Stefan cel Mare si Giulesti. Echipa timisoreana nu a pacalit niciodata fotbalul in aceste deplasari. Mda... ma bucur ca i-am dat dreptul la replica acestui puscarias nenorocit.

In schimb:

Managerul Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a comentat la televiziunea sportro faptul cã selecționerul Victor Pițurcã este acuzat din toate pãrțile dupã ratarea calificãrii în sferturile de finalã ale Euro 2008:

"Eu nu comentez niciodatã evoluția fotbaliștilor echipei naționale. Eu trãiesc din fotbalul românesc și nu-mi permit sã critic. Selecționerul e criticat de oameni care nu au fãcut nimic în viața lor. Îl felicit pe Piți pentru tot ce a realizat la echipa naționalã. Chiar nu i se poate imputa nimic."

mdionis18.06.2008 18:13
Da... il citam pe Jabba. A carui echipa s-a baricadat in Ghencea, Stefan cel Mare si Giulesti. Echipa timisoreana nu a pacalit niciodata fotbalul in aceste deplasari. Mda... ma bucur ca i-am dat dreptul la replica acestui puscarias nenorocit.

E irelevant ce a facut in viata Iancu Marian sau echipa pe care o patroneaza. E relevant ceea ce spune. Daca este just, e de aprobat. Daca nu, e de criticat.

In schimb:

Managerul Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a comentat la televiziunea sportro faptul cã selecționerul Victor Pițurcã este acuzat din toate pãrțile dupã ratarea calificãrii în sferturile de finalã ale Euro 2008:

"Eu nu comentez niciodatã evoluția fotbaliștilor echipei naționale. Eu trãiesc din fotbalul românesc și nu-mi permit sã critic. Selecționerul e criticat de oameni care nu au fãcut nimic în viața lor. Îl felicit pe Piți pentru tot ce a realizat la echipa naționalã. Chiar nu i se poate imputa nimic."

Ei da. Chiar nimic.

Pentru ca tot sunt la moda citatele:

"De la o echipã care luptã pentru calificare și aceasta este ultima ei șansã, mã așteptam la mai mult."

Autorul e unu' Cruijff Johan care s-a ocupat si el o vreme cu fotbalul precum Mihai Stoica.

tazonne18.06.2008 18:46

Echipa nationala a Romaniei a jucat la turneele finale ale CE (sistem turneu) 13 meciuri. Are in palmares o victorie (cea cu Anglia, in 2000), 4 egaluri si 8 infrangeri. Dar cum jucatorul roman e supervaloros acest palmares mediocru nu poate fi explicat decat prin faptul ca in 12 cazuri din 13 fotbalistul roman n-a fost pregatit psihic sa castige. Ne puteam da seama de faptul ca nu valoarea individuala e problema ci psihicul lecturand in paralele echipa care a pierdut jennt in fata Olandei, respectiv cea care a invins Anglia in 2000 :

Contra / Contra,

Ghionea / Ghe. Popescu,

Tamas / Filipescu,

Rat / Chivu,

Nicolita / Dan Petrescu

Codrea / Dorinel Munteanu

Chivu / Galca

Cocis / Mutu

Mutu / Adrian Ilie

M. Niculae / V. Moldovan

intrati pe parcursul meciului :

F. Petre / Belodedici

Dica / Rosu

D. Nicolae / Ganea

chiar ... care ar fi acea diferenta?!

metzzz18.06.2008 19:13

In schimb:

E cam irelevant ce spui. Pe nimeni nu intereseaza Aek Bragadiru , in schimb ce echipa nationala are parte de interes national . Deci asta presupune ca trebuie luate cele mai bune decizii pentru ca sa fim sinceri , chiar si cei care nu au treaba cu fotbalul , cand joaca Romania asista cu placere la meciuri . Dar ma rog...daca tu spui ca e normal ca jucatori ca Cocisi , Nicolita , Contra sau F. Petre au ce cauta la nationala ...inseamna ca nu mai e reprezentativa tarii noastre ci , prezinta doar anumite interese. Ceea ce unii oameni din fotbal arata cu degetu , iar cei in cauza fluiere ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.

84ava18.06.2008 19:33

Moahhh cati antrenori peaici...Cred ca dak am lua de la fiecare cate putin am face un dream team.Problema e ca NU AVEM JUCATORI!!!

Sau poate tot antrenorii vor sa joace.

«13456»