FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Miorita forever!

«1456»
milovan djilas18.06.2008 20:23

Mare pacat! Olandezii chiar nu au jucat la potential maxim (potentialul echipei aliniate ieri) insa nu se puteau face de ras, in conditiile in care noi nu am aratat mai nimic.

w3bmaster18.06.2008 21:58

Eu nu cred ca ma mai uit la nationala nu are rost ma uit cand o juca fotbal nu il imitam nu tontoroiu ci FOTBAL ...

geoct19.06.2008 06:54

"De-abia DUPA ce vom avea o nationala formata din jucatori avand un minim de abilitati tehnico tactice si o ambitie de nemti (sau chiar de turci) vom putea emite pretentii la victorii impotriva echipelor de top. Nu conteaza ca Franta (mai ales) si Italia sunt intr-o forma execrabila. Nici chiar in conditiile astea nu avea cum sa le invingem decat dintr-o pura intamplare."

"Nu este adevarat. Orice echipa fixata pe un obiectiv si concentrata la maxim poate suplini prin angajament si disciplina scaderile pur tehnice. Cu Italia am jucat fotbal si ne-am batut realmente de la egal la egal. Cu rezervele Olandei care chiar voiau sa ne lase sa castigam nu am jucat nimic, clacand lamentabil la nivel psihic. In mod sigur, puteam sa ii batem. De ce nu am facut-o? Pentru ca deja echipa fusese slab pregatita psihic, doar pentru "prezentare onorabila" (obiectivul transparent rezultat din prima partida), fara incredere in fortele proprii, in plus si cu gandul idiot ca poate-poate Italia-Franta se termina fara goluri si noi avem golaveraj mai bun. Nu pentru ca nu aveam valoare ca individualitati. Vina este a antrenorului, a staff-ului a jucatorilor. O oarecare vina apartine si tuturor cobelor de servici care "stiau" dinainte ca jucatorii nu au valoare si au avut grija ca murmurul acestei pareri sa ajunga si la jucatori."

"Interpretare abuziva si scoasa din context. Echipa Romaniei nu este formata dintr-un grup de 10 Baneli si un Lobont ci contine un Banel care are rolul lui (asemanator cu Gattuso, numai ca are picioare mai de lemn) pe langa alti jucatori care au alte sarcini. Si da, echipa poate suplini prin angajament si disciplina scaderile tehnice ale jucatorilor luati individual. Si de fiecare data inainte de a face remarci abuzive de acest gen ar fi bine sa revedeti partida cu Italia, in care echipa noastra, formata din jucatori mult sub valoarea de piata a campionilor mondiali, a jucat fotbal cu adevarat de la egal la egal. Repet: lipsa de pretentii pot avea doar suporterii unor echipe liliputane, nu noi.

Olanda de ieri seara era o echipa care ne-a lasat in pace, care ne-a facut cadou un penalty in prima repriza (nefluierat de arbitru) si care juca la plesneala. Daca echipa Romaniei nu a fost in stare sa trimita mingea mai jos de plopi (multumiri: Chivu, Mutu, Codrea - anume "scapat din marcaj" de Engelaar) si sa lege mai mult de trei-patru pase succesive decente, in conditiile in care in partida cu Italia a stiut totusi cum sa joace, de vina nu este valoarea individuala ci mentalul."

"Psihicul este intotdeauna esential atunci cand diferenta de valoare tehnica nu constituie un hau de neumplut. Iar pentru Romania fata de Olanda de ieri seara factorul mental a fost determinant."

Asta este problema cea mai mare: daca jucau macar o parte din ce au jucat cu Italia, daca ar fi avut macar o parte din ocaziile avute cu Italia si am fi pierdut totusi, as fi zis "asta e, baieti, ati luptat, ati incercat, n-a vrut sa intre in poarta, incercam data viitoare". Dar faptul ca nu le-a iesit absolut nimic, in conditiile in care adversarul nu mai stia ce sa faca cu mingea, doar doar o luam si o ducem spre poarta lor, asta nu mai pot accepta. Mai rau este ca atitudinea noastra cred ca a supsrins pe toata lumea, in special pe italieni, francezi si mai ales, pe olandezi!

Am vazut aseara meciul Rusiei; da, Rusia aceea pe care am batut-o cu 3-0; singura lor sansa era victoria si au jucat fantastic, invingand Suedia cu 2-0 si si-au creat multe alte ocazii. As fi curios sa vad cum reactioneaza suedezii, oare vor spune "ne pare rau ca nu am ajuns in sferturi, insa am obtinut 3 puncte, mai multe decat alte echipe si sa nu uitam ca am batut campioana Europei!"?

p.s. scuze fata de mdionis; citatele sunt din postul lui dar nu am reusit sa deschid si sa inchid toate citatele

victor19.06.2008 07:03
in afara faptului ca "sunt un pericol public", mai fac si alte lucruri: scot limba la oamenii mari, ii trag de nas pe copii neascultatori, mangai urechile fetelor frumoase si rad pe seama fraierilor!

:biggrin: tare replica asta...

Razi tu razi dar e de plans. la fel cum exista unii care nu inteleg de exemplu ironia lui Catalin mai multi sunt care pun boticul la toate explicatiile alambicate si intortocheate pe care domnul Victor le da, si iau de bun ce zice el. Bun, fiecare cu mintea lui...dar ignoranta naste monstri....

Acest user isi aparu cu atatea argumente ideile..idei care l sustin pe Jiji...si multe alte prostii pe care le a mai spus de atatea ori pe site si care nu au nici o treba cu Steaua pe care toti o vrem simbol al luptei, curajului, moralitatii.....dar le amesteca asa de frumos si cu ideiile celorlalti ca te da pe spate. Mai mai ca iti vine sa spui si tu, bai frate asta are dreptate Jiji e bun pentru Steaua, Jiji nu l a scuipat pe Hagi ca pe ultimul om, Jiji e cel mai sfant dintre sfinti.....

Romania a fost manipulata in masa in 1990 iar manipularea a continuat si continuua si astazi iar acum au ajuns romanii sa scuipe pe neamul din care se trag. Noi ca popor nu ne stim istoria, nu ne cunoastem martirii, nu mai avem nici un erou national cu care as ne mandrim...au avut grija alde ilici iliescu si sleahta lui sa stearga toate urmele de curaj ale romanilor si sa ne transforme in vai de noi. Comunismul pe noi ne a omorat ca natie......din 1945 continuind cu 1989 Romania este in proces de moarte continua......

Un individ ca acesta care stapaneste cuvintele foarte bine se poate juca cu mintile necoapte cum vrea el. De asta sustin ca e pericol public.

dragul meu,

ma bucur ca-mi acorzi atata atentie. faptul ca o persoana ca matale ma baga in seama, ma foarte onoreaza. de aceea iti raspund cu cea mai mare placere, dupa cum urmeaza:

(1) in mod exceptional pentru dumneata nu mai sunt "domnul Victor", ci poti sa mi te adresezi cu "monseur".

(2) nu uita insa de pastile! pari a te cufunda tot mai mult intr-un abis mental si parca nu as vrea sa te chinui! nu stiu ce varsta ai, dar cred ca ar fi bine sa-ti faci totusi o prietena. doar virtualul nu te va vindeca de angoasele ce te bantuie si fara o fetita vei ramane vesnic tanar si nelinistit!

(3) incearca sa ma uiti! nu sunt genul tau si e valabila si reciproca!

te mai caut eu cand voi simti nevoia sa ma amuz. pana atunci adio si te pup!

the_ace19.06.2008 08:12

un scurt offtopic...am vazut un poll care sugera ca echipa nationala a jucat bine la acest campionat avand in vedere cu cine am jucat ...eu sunt in total dezacord cu aceste pareri....cu cine am jucat? cu o echipa a frantei care nu a fost in stare sa arate macar ca e pe teren practic in nici u meci nu a existat, cu o echipa a italiei care putea sa ia bataie de la trinidad&tobago , si cu o echipa a olandei care s-a rugat de noi sa ii batem :)) dar noi nu am fost in stare sa dam tot meciul mai mult de un sut pe spatiul portii (olandezii trebuia sa ne mai faca o m..e scz limbajul si era tot tacamul) deci va mai intreb odata domnilor ce meciuri ati vazut voi in care am jucat bine? italia franta nu mai sunt nici la sfert fata renumele lor

Alex88pl19.06.2008 08:59

la obiect articolul insa nu inteleg finalul...cel cu garile..oricum eu unul am incetat sa sper ca cineva o sa incerce sa faca un centru adevarat de juniori la orice echipa...nici cel facut de Gica Popescu nu cred ca o sa aiba prea mare succes...cat despre meciul cu olanada...eu nu cred ca ne-au invitat sa batem..daca reuseam noi sa deschidem scorul la ocazia lui codrea sunt sigur ca in a 2a repriza ne-ar fi terminat..si spun asta pentru ca o mentalitate de invingator,pe care ei o au,nu te lasa sa gandesti "mai bine joc cu cei mai slabi in semifinale sa fiu sigur de finala". pentru ca daca vrei sa fi cel mai bun trebuie sa ii invingi pe cei mai buni.pana la campania viitoare...hai Romania

mdionis19.06.2008 09:29
"Psihicul este intotdeauna esential atunci cand diferenta de valoare tehnica nu constituie un hau de neumplut. Iar pentru Romania fata de Olanda de ieri seara factorul mental a fost determinant."

Asta este problema cea mai mare: daca jucau macar o parte din ce au jucat cu Italia, daca ar fi avut macar o parte din ocaziile avute cu Italia si am fi pierdut totusi, as fi zis "asta e, baieti, ati luptat, ati incercat, n-a vrut sa intre in poarta, incercam data viitoare". Dar faptul ca nu le-a iesit absolut nimic, in conditiile in care adversarul nu mai stia ce sa faca cu mingea, doar doar o luam si o ducem spre poarta lor, asta nu mai pot accepta. Mai rau este ca atitudinea noastra cred ca a supsrins pe toata lumea, in special pe italieni, francezi si mai ales, pe olandezi!

Deh. Pentru conformitate, iata si cateva extrase din declaratiile lui Jenei:

"Nu fizicul, ci psihicul a influențat jocul tricolorilor. Nu am remarcat pe nimeni în meciul de asearã. Chivu a dat randament în primele jocuri, dar ieri a fost copleșit de importanța acestui meci. Pițurcã este un antrenor foarte orgolios si a vrut foarte mult sã cîștige meciul cu Olanda, dar cred cã a picat și el psihic dupã ce a aflat cã Italia avea deja 1-0. [...] Regret cã jucãtorii noștri nu au fãcut totul sã cîștige calificarea."

Implicit, daca admiti ca jucatorii nu au facut totul inseamna ca ar fi putut face mai mult.

Apropoul la Piturca si caderea lui psihica nu este "dat cu parerea" ci reia spusele selectionerului: cel mai penibil argument, sa te bazezi pe slabiciunea adversarului. Cum ar fi fost ca Zenga sa mizeze pentru ultima partida cum ca Empoli nu va castiga cu Livorno, ca Parma va pierde cu Inter si deci Catania poate in definitiv sa si piarda intalnirea fara a retrograda?! Iar cand afla ca Empoli sta 2-0 cu Livorno sa "pice psihic"?! Numai si utilizarea acestui argument ar fi normal de ajuns pentru a il pune pe liber pe selectioner. Insa nu are cine sa o faca fiindca oficial FRF & Mircea Sandu sunt multumiti cu starea de baltire calduta, nu isi inchipuie ca exista strategii coerente si functionale de obtinere a performantei (sau poate nici nu si le doresc intrucat asta ar insemna sa salte si ei din schema).

Si un alt citat din Algemeen Dagblad: "Românii au jucat ca și cum calificarea nu avea legãturã cu acest meci." Mi se pare un rezumat bine facut a ceea ce s-a petrecut la meciul Romania-Olanda.

p.s. scuze fata de mdionis; citatele sunt din postul lui dar nu am reusit sa deschid si sa inchid toate citatele

Nu-i nimic, am facut-o eu. :biggrin:

AlexV19.06.2008 13:53

Nu vad care e marea tragedie. Inainte sa inceapa campionatul european multi dintre voi sustineau ca nu facem nici un punct. Daca se intampla asa nu mai comenta nimeni. Ati fi trecut la subiecte gen campania de transferuri a Stelei resemnati cu gandul ca nu avem valoare si cu asta basta. Acum ca am reusit sa luptam pt calificarea din grupe e musai sa cautam vinovati. O mare parte dintre jucatori si-au depasit conditia in 2 dintre cele 3 meciuri. Ne-au dat sperante si ne-au permis sa fim optimisti.....in consecinta merita injurati. Pe cine sunteti suparati? Pe niste baieti care au incercat? Pentru ce? Pentru ca atata pot? Voi puteti mai mult?

S-a obtinut maximum posibil. Valoare individuala nu ne permite mai mult. Ala care zice ca poti suplini valoare cu daruire habar n-are ce vorbeste. Ar insemna ca oricine poate sa bata pe oricine. Si asta nu este adevarat. Incearca tu sa aperi mai bine ca Lobont, sa dai la cos mai bine ca Jordan sau sa bati mai bine ca Bute ....asa cu multa "daruire". Vezi daca-ti iese.

greenyes19.06.2008 14:52
Nu vad care e marea tragedie. Inainte sa inceapa campionatul european multi dintre voi sustineau ca nu facem nici un punct. Daca se intampla asa nu mai comenta nimeni. Ati fi trecut la subiecte gen campania de transferuri a Stelei resemnati cu gandul ca nu avem valoare si cu asta basta. Acum ca am reusit sa luptam pt calificarea din grupe e musai sa cautam vinovati. O mare parte dintre jucatori si-au depasit conditia in 2 dintre cele 3 meciuri. Ne-au dat sperante si ne-au permis sa fim optimisti.....in consecinta merita injurati. Pe cine sunteti suparati? Pe niste baieti care au incercat? Pentru ce? Pentru ca atata pot? Voi puteti mai mult?

S-a obtinut maximum posibil. Valoare individuala nu ne permite mai mult. Ala care zice ca poti suplini valoare cu daruire habar n-are ce vorbeste. Ar insemna ca oricine poate sa bata pe oricine. Si asta nu este adevarat. Incearca tu sa aperi mai bine ca Lobont, sa dai la cos mai bine ca Jordan sau sa bati mai bine ca Bute ....asa cu multa "daruire". Vezi daca-ti iese.

Supararea isi are sursa in rezultatul meciurilor jucate nu a meciurilor ce urmau a fi jucate cu marile forte Italia si Franta. Judeci un lucru dupa ce se intampla nu inainte de a se intampla. Inainte credeam cu totii ca o sa jucam cu super Franta si super Italia...de fapt am jucat cu o Franta si Italie mai mult decat normala. Problema e ca nu am reusit sa profitam de normalitatea lor. Problema e ca au aratat ca pot ceva, ne au dat sperante si dupa asta au dat cu nuiaua in balta in cel mai mizerabil mod cu putinta....

Ce sa mai zic de Olanda 2 care era aproape de penibil cu noi...erau sa fie penibil tot din cauza super jucatorilor de ......

Legat de adunatura noastra de jucatori de fotbal...cand sunt catalogati ca "ratati" sar de fund in sus...cine ma noi....noi avem valoare ...mai si arunca in generatia lui Hagi ..ca nu aveau valoare ..etc..etc...cand toata lumea este suparata de felul penibil in care "au luptat" sa se descalifice pun placa "atata putem"......no coment

mdionis19.06.2008 15:42
Nu vad care e marea tragedie. Inainte sa inceapa campionatul european multi dintre voi sustineau ca nu facem nici un punct. Daca se intampla asa nu mai comenta nimeni.

Nici un comentariu decent nu incepe cu "daca".

Pe de alta parte eu nu am sustinut ca nu facem nici un punct ci, dimpotriva, ca daca avem incredere putem face mai mult decat act de prezentapresupus onorabila.

Si chiar daca au fost citate pareri inutile ale altora care intra la numar fara argumentatie serioasa, tot avem dreptul sa ne spunem parerea ca se putea si trebuia sa facem mai mult, nu sa incremenim in proiect pe placa vesnicului perdant.

Acum ca am reusit sa luptam pt calificarea din grupe e musai sa cautam vinovati.

Mare reusita si asta. :angry:

Reusita este sa realizezi ceva. Ne-am luptat pentru calificarea din grupe in partida cu Italia, partial in partida "tacticizata" cu Franta (in care am pierdut doua puncte) si practic deloc in partida cu Olanda. Marea "realizare" se cheama doua puncte cu care am "reusit" sa evitam ultimul loc in grupa dar si clasarea pe unul dintre primele doua locuri care asigurau intrarea in sferturi. Numai un loser poate chema asta reusita.

Scopul oricarui turneu final al CE este stabilirea unei castigatoare iar scopul final al participarii oricarei echipe calificate la acest turneu trebuie sa fie castigarea turneului. Evident, numai una castiga in cele din urma, dar asta nu inseamna ca iti fixezi o strategie de perdant pentru ca probabilitatea de a invinge ti se pare prea mica.

Daca defalcam pe etape modalitatea practica de atingere a scopului final, primul obiectiv intermediar este calificarea din grupe: de preferinta cu doua victorii si de pe primul loc, pentru a veni cu titularii odihniti si impotriva unei echipe teoretic mai slabe de pe locul secund din alta grupa; minimal, de pe locul al doilea. Urmatoarele trei obiective trebuie sa fie victoria pe teren in sferturi, semifinala si finala, de atins succesiv.

Echipa Romaniei nu a indeplinit nici macar primul obiectiv minimal. Mai rau: si-a batut joc de ultima partida, "reusind" prezenta de aflare in treaba pe teren "ca și cum calificarea nu avea legãturã cu acest meci", dezonorand totodata blazonul lor si al tarii pe care au reprezentat-o.

Domnia ta doreste sa le apreciem prestatia pe care au avut-o: ar fi ca si cum un grup de zidari ar avea ca misiune minimala sa ridice o casa, se descurca nesperat de bine pentru primele straturi de caramizi, apoi cand ajung aproape de pusul planseului pentru primul etaj se culca pe o ureche si trag la aghioase nemaifacand strict nimic, iar noi trebuie sa le multumim pentru frumusetea dispunerii primelor straturi de caramizi unele peste altele in conditiile in care ei nu au terminat nici macar o camera. Domnia ta poate ca poseda un sistem de valori in care zidarii trebuie rasplatiti pentru maretul efort pe care l-au comis si in care neindeplinirea obiectivului minimal de catre fotbalisti trebuie salutata pentru ca au existat indivizi care nu au crezut in ei. Eu consider ca nimeni nu trebuie sa se multumeasca cu jumatati de masura si, impreuna cu Jenei, ca jucatorii nationalei noastre puteau si erau obligati sa faca mai mult: pentru ceea ce (nu) au demonstrat in ultima partida, ei s-au acoperit de rusine. Toata lumea o spune, minus anumiti presari romani si cativa suporteri cu sistem de valori stramb, obisnuiti cu starea de vesnica resemnare.

O mare parte dintre jucatori si-au depasit conditia in 2 dintre cele 3 meciuri. Ne-au dat sperante si ne-au permis sa fim optimisti.....in consecinta merita injurati. Pe cine sunteti suparati? Pe niste baieti care au incercat?

Nu au incercat. In ultima partida au mimat fotbalul, voit sau nu, in fata unei echipe care mima si ea ca isi da interesul pentru partida. Daca ar fi incercat, i-am fi vazut la final de partida cazuti pe teren, transpirati, abia mai respirand, tristi, plangand de disperare ca nu le-a iesit, privind in gol afectati. De la finalul partidei nu imi aduc aminte de nimic in acest sens, ci doar de zambetul linistit al lui Mutu care se intretinea cordial cu un "adversar". Daca ar fi incercat ar fi avut macar ceva posesie a mingii, ar fi avut suturi la poarta, ar fi avut ceva. Nu au avut nimic. Si nici macar scuze.

Pentru ce? Pentru ca atata pot? Voi puteti mai mult?

S-a obtinut maximum posibil. Valoare individuala nu ne permite mai mult.

In mod sigur, domnia ta nu este la curent cu faptul ca repetarea unei afirmatii neargumentate de un mare numar de utilizatori nu face respectiva afirmatie mai adevarata. Altminteri domnia ta ar fi adus niste contra-argumente serioase la contraexemplul crucial nu mai indepartat decat Romania-Italia.

Ala care zice ca poti suplini valoare cu daruire habar n-are ce vorbeste. Ar insemna ca oricine poate sa bata pe oricine. Si asta nu este adevarat.

"Ala care zice" este o gratioasa referire la mine, nu e asa?!

Ar fi bine ca domnia ta sa nu denatureze contextul. Am spus ca daca diferenta de valoare intre A si B nu este un hau de neumplut, factorul psihic poate juca un rol determinant iar angajamentul si disciplina unei echipe concentrate si motivate pot suplini scaderile pur tehnice. Adica nu chiar "oricine poate sa bata pe oricine". Se poate interpreta cel mult "foarte multe echipe cotate drept outsideri in confruntarea cu o echipa cu valori de top au posibilitatea realista de a invinge in caz ca se organizeaza foarte bine si in caz ca joaca cu multa determinare". Iar aceasta afirmatie tine de evidenta faptelor: este suficient sa luati o lista cu toate rezultatele "surpriza" consemnate in turneele finale ale CE, CM, in preliminarii, intre echipele de club, etc si sa constatati ca e nespus de lunga. Eu de ceea ce vorbesc chiar am habar.

Incearca tu sa aperi mai bine ca Lobont, sa dai la cos mai bine ca Jordan sau sa bati mai bine ca Bute ....asa cu multa "daruire". Vezi daca-ti iese.

Poate ca meseria mea nu e de fotbalist, baschetbalist sau boxer sa pot concura realist cu respectivii. Insa adunatura de indivizi trimisi in teren de Piturca pentru partida cu Olanda era totusi reprezentativa de fotbal a Romaniei, calificata din preliminarii in fata Olandei, alcatuita din profesionisti ai acestui sport si care fusesera in stare sa presteze un joc de la egal la egal cu echipa Italiei, actuala campioana mondiala, cu numai patru zile in urma. De la ei trebuie sa avem alte pretentii fiindca asta le este meseria. Oricum, aceasta retorica nu serveste la nimic intrucat se refera la o interpretare abuziva a afirmatiilor mele. (Pe de alta parte, imi aduc aminte de marea echipa a Frantei, campioana mondiala la acea data, care s-a chinuit efectiv pe teren sa bata Andorra: atat de greu le-a fost incat timp de 86 de minute nu au reusit sa bage mingea in plasa unei echipe in care cu ingaduinta doi sau trei fotbalisti aveau ceva de-a face cu fotbalul profesionist; cu chiu cu vai a trebuit sa primeasca un penalty pomana pe care l-a transformat Leboeuf, altfel ramaneau cu ochii in soare. Se mai intampla si de-astea.)

dax4719.06.2008 16:00

Suntem prostii prostilor. Aia au bagat 9 rezerve, au ratat cat a fost posibil in prima repriza, s-au lsat descoperiti in aparare ca sa putem suta si marca. Dar ai nostri au fost atat de impotenti incat nu stiu daca au prins vreun sut pe poarta, nu la poarta.

Cu o echipa de loseri, unde Banel a fost cea mai neagra oaie posibila, si unde Mutu dadea cu stangu-n dreptu ca sa iasa de-o lovitura libera, ce sa faci ? Performanta ? Ce caterinca...

Avem o natiune de terminati, si echipa nationala ne reprezinta.

Si alta chestie : lipsa de performanta se premiaza - pitzi ramane antrenor si pentru mondiale, si probabil i se va dubla salariul.

Aduceti-l pe Lucescu senior la nationala, daca se doreste performanta, si nu doar bagare se seama.

Am ajuns iar de rasul curcilor. Nationala de iepuri - ii laudam ca alearga mult pe teren, dar le e frica si stau doar cu fundul in aparare.

Olandezii aia ne-au dat meciul, s-au lasat batuti, si noi ne-am facut de rahat. Iar...

Cat o sa-i mai albiti acolo unde nu bate soarele pe Mutu si pe Banel ?

AlexV19.06.2008 17:04

@mdionis

In primul rand comentariul nu incepea cu "daca" si cuvantul asta e mult mai prezent in raspunsul tau decat in paragraful meu.

Dai dovada de multa naivitate. La ce te astepti de la Banel,Niculae sau Tamas?Ce mari jucatori avem pentru a ne putea compara cu celelalte echipe din grupa? Nu esti realist daca pui egal intre Radoi si gatuso sau Mutu si robben. O alta clasa de jucatori, crescuti intr-un mediu sanatos, proveniti din baze de selectie mult mai robuste decat scolile noastre de fotbal.

Cat despre meseria ta ia zi mestere: esti cel mai bun in breasla ta? Si daca nu din ce motive? Pt ca nu vrei? Ma indoiesc. Asa si cu jucatorii astia. De vrut au vrut cu siguranta. Cine nu vrea sa aiba mai mult, sa-i fie mai bine? Mai mult nu pot si altii nu avem iar antrenori mai competenti la banii astia nu cred ca gasim. Iar exemplul cu franta-andora arata doar ca echipele mari au probleme din cand in cand..... echipele mici au probleme mult mai des.

crafft19.06.2008 17:34

"Suflet de roman

Mandru ca sunt roman, mandru ca acesti baieti ma reprezinta. Ii iubesc pe Mutu si Nicolita mai mult decat oricand. Chiar daca paraseam terenul invinsi as fi simtit la fel. In momentul in care reusesti sa-i servesti Italiei o asemenea reteta fotbalistica e greu sa ramai insensibil. Si nu intr-un meci amical ci intr-o confruntare pe viata si pe moarte in care macaronarii nu-si permit sa piarda niciun punct. Am avut sansa sa invingem campioana mondiala si am jucat de la egal la egal cu ea. Dica a fost impresionant in a doua repriza dupa ce in prima a mimat fotbalul. Codrea isi merita o statuie, iar Lobont mai putine injuraturi in Ghencea. De asemenea, evolutia extraordinara a lui Chivu ne-a aratat inca o data nivelul unui jucator de superclasa.

Mutu? A ratat pentru ca este un mare jucator. La fel ca si Hagi, Maradona, Van Basten. Si a ratat pentru ca este roman. Plecand de aici marturisesc ca Ganea ar merita ceva mai mult respect din partea noastra pentru ca a reusit ceea ce a ratat Briliantul in aceasta seara. Sper ca Mirel Radoi sa isi revina pentru a-si ocupa locul in primul unsprezece contra Olandei. Acest baiat este programat genetic sa sufere. Este sortit sacrificiului, nascut luptator.

Se pot face multe discutii pentru meciul din aceasta seara. Rational gandind putem sa recunoastem doua serii de cate zece minute de dominare absoluta a italienilor si un arbitraj care ne-a avantajat putin prin neacordarea unui gol valabil al campionilor mondiali. Prin opozitie am putea aduce in prim plan bara noastra si penalty-ul ratat. Golul nostru a venit din nimic, fiind rodul geniului lui Mutu, iar cel egalizator a venit pe fondul unei balbaieli in careul nostru.

Vor trece anii, fotbalul ne va aduce mari victorii si dezamagiri. Doua aspecte nu vor putea fi uitate: o galerie din Romania incredibila, cu mult peste oricare alta galerie si o echipa Nationala care a reusit sa nu piarda impotriva Frantei si Italiei.

Cu privire la urmatorul nostru meci nu trebuie sa fim naivi. Acest rezultat de egalitate nu ne-a crescut sansele de calificare ci ne-a pus la adapost de-o eliminare prematura. Olanda ne poate invinge la orice ora, dar baietii nostri ne-au demonstrat ca se poate. In plus, o victorie a noastra in aceasta seara nu ar fi inseamnat automat si o calificare. Mai avem de tras...

Una peste alta, sa tinem pumnii in aceasta seara Olandei si sa ne rugam ca francezii sa nu castige.

catalinasanoavei"

parerea mea persista,esti cel mai [...] "redactor" de pe F.C. Steaua.RO,te implor din nou sa nu mai scrii nimic...a si apropo` ,vreau ban pentru asta, axl fii pe faza!!!!!!

Editat de Moderatori

Poti sa critici continutul unui articol, nu autorul acestuia.

Romania a pierdut cu Olanda, acum cateva zile!

mdionis19.06.2008 18:09
@mdionis

In primul rand comentariul nu incepea cu "daca" si cuvantul asta e mult mai prezent in raspunsul tau decat in paragraful meu.

M-am exprimat gresit, era vorba de fraza care incepea cu "daca".

Eu am folosit cuvantul insa in cu totul alte contexte si nu la inceput de fraza, pe post de introducere a unor posibilitati potentiale care nu s-au realizat.

Dai dovada de multa naivitate. La ce te astepti de la Banel, Niculae sau Tamas? Ce mari jucatori avem pentru a ne putea compara cu celelalte echipe din grupa?

E greu de inteles ca forta de joc a unei echipe nu este data de suma aritmetica a abilitatilor tehnice ale jucatorilor individuali ce o compun?! Aceasta afirmatie tine de banalitate si totusi vad reluate mereu comparatii individuale intre jucatorul A.ro si jucatorul B.fr, C.it sau D.nl care nu servesc la nimic fiindca nu se refera la forta de joc a echipei. Daca toti antrenorii ar judeca atat de marunt, campionatul mondial ar trebui atribuit Braziliei din oficiu, o data la patru ani.

Nu esti realist daca pui egal intre Radoi si gatuso sau Mutu si robben.

Nu am pus nicaieri semnul de egalitate intre respectivii jucatori. Am spus la un moment dat doar ca tipul de joc prestat de Banel il face apropiat ca rol de ceea ce face Gattuso (!) cu jocul lui de angajament insa ca Banel are picioarele mai de lemn decat Ivan Gennaro.

O alta clasa de jucatori, crescuti intr-un mediu sanatos, proveniti din baze de selectie mult mai robuste decat scolile noastre de fotbal.

Aceeasi placa: altii sunt mai cu mot, "se stie" ca noi nu putem fi niciodata ceva. Deh. Recititi ceea ce am scris, poate totusi veti intelege mesajul.

Cat despre meseria ta ia zi mestere: esti cel mai bun in breasla ta?

In lucrurile esentiale, da -- in sensul de nivel de excelenta. Insa esentialul este sa incerci mereu sa te autodepasesti. Si nu mai continui fiindca nu eu sunt subiectul acestei discutii.

Asa si cu jucatorii astia. De vrut au vrut cu siguranta. Cine nu vrea sa aiba mai mult, sa-i fie mai bine? Mai mult nu pot si altii nu avem iar antrenori mai competenti la banii astia nu cred ca gasim.

Eu as zice "probabil" in loc de "cu siguranta".

Si as mai zice ca "ar fi vrut" nu "au vrut". Diferenta e enorma.

In ceea ce priveste antrenorii, ideea justa nu este sa instalezi antrenorul cel mai putin incompetent disponibil pentru un anumit buget ci sa iti propui pe termen mediu si lung sa formezi oameni competenti pe care sa ii pui sa antreneze si fotbalisti profesionisti cu mentalitate sanatoasa pe care sa ii pui sa joace (ceea ce nu costa totusi asa de mult), iar pe termen scurt sa aloci bugetul necesar pentru un antrenor competent, nu neaparat "cel mai".

Iar exemplul cu franta-andora arata doar ca echipele mari au probleme din cand in cand..... echipele mici au probleme mult mai des.

Am urmarit partida respectiva in direct si pot sa spun ca Andorra a jucat admirabil, cu mijloacele tehnice limitate pe care le-au avut la dispozitie, pentru a ii bloca aproape perfect pe francezi. Au beneficiat probabil si de factorul psihic (francezii i-au subestimat in mod impardonabil, desi pe Parc des Princes castigasera doar cu 2-0), insa exemplul arata ca daruirea, concentrarea si organizarea pot uneori face minuni (in acest caz vorbim de minune, fiindca diferenta de forta de joc teoretica era una extrema; daca diferenta nu este ca de la cer la pamant, nu mai e minune ci posibilitate cu bune probabilitati de realizare).

dax4720.06.2008 21:02

- Trage, Mutu, trage !

- Nu, ca m-am lasat !

«1456»