Cum spunea si cineva mai sus, meciul mi-a lasat un gust amar. Am inceput temator, cu aceeasi idee ca in meciul cu Franta - ne aparam 90 de minute, speram la un gol norocos - ca in meciul cu Italia - sau la un egal in celalalt meci.
Golul olandezilor mi-a dat senzatia de "ba, am inceput cu rezervele, n-am atacat deloc, am mai gresit si noi, ca oamenii, da' voi chiar sunteti retardati !". Mai mult nu putea sa faca Olanda pentru noi. Sa schimbi aproape toti jucatorii, sa schimbi un portar care e aproape jumatate din echipa, sa nu ataci ca in celelalte 2 meciuri ci sa te multumesti cu pase in lateral, in aut, ratari singur cu portarul care n-ar fi existat intr-un meci normal, toata astea sunt la limita decentei fotbalistice. Chiar autogol nu-si puteau da.
Si ce facem noi, in conditiile in care Olanda marcheaza (si ce evident s-au bucurat olandezii...mi-au adus aminte de Bunica) si Italia conducea cu 1-0 si avea un om in plus, deci in conditiile in care aveam nevoie de 2 goluri ? Pai, nimic. Intai o schimbare post pe post, Niculae-Niculae, care era clar ca nu poate aduce nimic. Apoi, asteptam inca 20 de minute ca sa mai bagam un jucator de atac, in conditiile in care era clar ca nu miscam nimic, ca avem 1, maxim 2 jucatori in fata. Si culmea ridicolului, mai facem ultima schimbare cu 5 minute inainte de final. Il tinem pe Banelinho in teren cand cele 2 centrari ale lui au ajuns in peluza, respectiv intr-o zona unde nu era nimeni, tinem 3 maini moarte la mijloc, si asteptam ca Mutu sa scoata ceva dintre 3 aparatori adversi, dupa una din zecile de mingi lungi aruncate pe el. Cred ca, vorba unui francez, daca mai jucam 100 de ani tot nu le dadeam gol asa.
Si in loc sa dam vina pe o tactica jalnica, pe o selectie facuta prost, partial si datorita unui campionat intern prost, ce declara marele nostru antrenor : "rezultatul de la Zurich a avut un efect negativ asupra moralului nostru". Pai ce te asteptai Piti, sa fie 0-0 90 de minute la aia ? Era clar ca o echipa va marca, pentru ca nu aveau alta sansa. Eu as fi vazut un rezultat de 2-2, daca nu era eliminarea din echipa Frantei. Nu era de datoria TA sa ii pregatesti MORAL pentru astfel de cazuri ?
"Am fost obositi/nu am avut inlocuitori pentru prima echipa". Surpriza, a trebuit sa jucam 3 meciuri, nu te asteptai deloc la asta cand ai facut selectia, nu Piti ? Pai daca jucam in sferturi cum era, nici nu ne mai prezentam din cauza epuizarii ? Cine e vinovat ca am avut jucatori obositi dupa 2 meciuri, respectiv de faptul ca nu avem rezerve, Van Basten ?
Ultima parte a declaratiei a fost chiar amuzanta, o redau in engleza - "We definitely took enough risks". Corect, am jucat in atac tot timpul, am dominat, am avut 3 atacanti si 2 mijlocasi ofensivi, nu ne-am aparat deloc cu 6-8 oameni cand trebuia sa dam 2 goluri. Piti, tu sigur ai vazut acelasi meci ?