In al doilea rand, daca decizia comisiei ar fi fost motivata si de presupusele inregistrari de convorbiri telefonice, atunci eventuala contrazicere numai a declaratiei lui Goga (unica mentionata de Cernat) nu ar fi fost suficienta pentru dezincriminarea ciobanului. Mai mult: in acest caz culpabilitatea ar fi fost evidenta iar presedintele comisiei nu ar fi avut de ce sa ii mai ceara retoric ciobanului sa demonstreze ca declaratia lui Goga este mincinoasa intrucat ar fi stiut ca ea reprezinta realitatea. Deocamdata doar presupune/banuieste ca Goga a spus adevarul.
Maestre, Cernat nu a "mentionat" nimic...
In fragmentul relatat, da.
Tu te bazezi exclusiv pe "declaratia" isterica a ciobanului.
Eu ma bazez pe ceea ce rezulta din declaratia lui. E clar ca le-a inflorit in fel si chip, insa aceasta nu schimba esentialul: daca intr-un fel sau altul, Cernat i-a spus ca ar fi trebuit sa infirme afirmatiile lui Goga rezulta ceea ce spuneam mai sus, indiferent de ce alte floricele si aberatii ar mai fi debitat oierul pe langa aceasta. Asa cum am spus, cred ca oierul nu a inventat din nimic povestea respectiva ci a existat efectiv o replica a lui Cernat in acest sens. Restul nu intereseaza.
Iti amintesc insa, ca aceasta Comisie a cerut DNA "probele care privesc partea sportiva", conform spuselor lui Mircea Sandu, presedinte FRF.
Da. Si tocmai de aceea, daca ar fi existat probe incriminante reale in cele transmise de la DNA, Cernat nu ar fi facut acea aluzie la necesitatea de a il contrazice pe Goga fiindca ar fi stiut deja ca oierul este vinovat si nu il mai spala nici Dunarea.
Personal, da-mi voie sa ma indoiesc de faptul ca Cernat este atat de dobitoc incat sa decida o asemenea sanctiune bazandu-se exclusiv pe declaratia lui Goga. Asta in conditiile in care, aproape sigur, Becali, Marin, Coman si Dobos au declarat contra lui Goga...
Cat de dobitoc este unul sau altul ramane deocamdata tot o presupunere. Un argument in favoarea lipsei de inteligenta a comisiei si a presedintelui ei este momentul in care face publica sanctiunea: are toate probabilitatile sa deregleze psihicul multor componenti de la "nationala". Apoi decizii abuzive au dat si altii la vremea lor, influentati de mersul evenimentelor, nu de calitatea probelor: procesul o.d.s.s. a fost (juridic vorbind) o caricatura de proces, cu insailari de acuzatii "pe care le stia toata lumea" in loc de dovezi, cu repetate incalcari ale deontologiei profesionale din partea celor care trebuiau sa vegheze la corecta sa desfasurare. Si totusi Gica Popa nu era mai tampit decat Cernat, facuse si el o facultate. In fine: ramane de vazut.
Sincer, tu te bazezi mult prea mult pe ce spune ciobanul...
Nu. Ma bazez pe abilitatea mea de persoana rationala de a discerne o informatie utilizabila in noianul de prostii iresponsabile pe care ciobanul sef le emite non-stop.
LE: Asa cum am afirmat si mai inainte, doar ciobanul insusi poate produce liber si nesilit de nimeni noi probe la dosar pentru ca nu il duce dovleacul sa isi tina gura inchisa: "Singura lor proba este declaratia lui Goga, ca eu am vorbit cu el la telefon si i-am spus ca ii voi da bani daca isi apara corect sansele. In rest nu am mai vorbit cu nimeni [...]". E atat de imbecil incat nu isi da seama ca atunci cand spune "nu am mai vorbit cu nimeni" admite implicit ca declaratia lui Goga (i.e. cum ca i-ar fi propus prin telefon niste bani pentru apararea corecta a sanselor) corespunde realitatii si deci este sanctionabil.