FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Tiago Gomes

«12345»
Melku24.04.2009 12:11

Fotbalistic, patronul Stelei le face jucãtorilor nedreptãțile pe care justiția le comite fațã de el. "A trebuit sã ies eu din pușcãrie ca sã-l bag pe Dayro din nou titular", a rãbufnit Gigi Becali în lojã, imediat dupã ce columbianul a marcat miercuri searã. În afara atacului fãțiș la Lãcãtuș, patronul a dovedit încã o datã cã poate comite nedreptãți cu gura mai mari decît judecãtorii cu litera legii.

Gigi Becali a fost impresionat de gol, cel mai ușor de înțeles lucru din fotbal. Așa s-a întîmplat de-a lungul timuplui, cînd și-a terorizat antrenorii impunîndu-le folosirea lui Andrei Cristea sau Badea, doar pentru faptul cã în anumite momente, e adevãrat importante, bãieții au concretizat în gol munca echipei. Cu timpul, rezultatele i-au dovedit cã nu avea dreptate, dar meteahna și-a menținut-o. Acum, favoritul e Dayro. Pe care a plãtit vreo douã milioane și care a marcat 10 goluri în 41 de meciuri pentru Steaua. Dintre care douã în paranghelia cu Buzãul din finalul campionatului trecut. Asta înseamnã un gol la 4 meciuri. Reamintim cã tipul e atacant. Iar cu CFR-ul a beneficiat de o pasã genialã a lui Tiago și de un portar mediocru, Stãncioiu, dupã ce, corect!, și-a folosit excelent corpul pentru a proteja mingea și pentru a se întoarce cu fața la poartã.

"Golul e cel mai simplu lucru din fotbal. Îl înțeleg și copiii, și femeile. Dar cel mai greu lucru din fotbal e sã ajungi la gol"

Arsene Wenger

În același timp, acum vreo lunã, Becali declara cã pe Tiago Gomez nu mai vrea sã-l vadã la Steaua. Tiago Gomez e un fotbalist pe care a plãtit 250.000 de dolari, adicã o optime din Dayro, e mai tînãr ca Dayro, dar e împrumutat. Pentru un transfer definitiv ar trebui sã mai scoatã din buzunar încã 700.000. Tiago a jucat în naționala de tineret a Portugaliei, cea care scoate generații de campioni pe bandã rulantã, și, spre deosebire de favoritul lojei, aleargã, paseazã, ajutã apãrarea și dã consistențã atacului.

Mai mult, caracterul sãu diferã total de cel al ciocolatiului. El pune suflet și profesionalism pentru o echipã al cãrei patron l-a anunțat prin intermediul TV cã trebuie sã-și vadã de drum, în vreme ce rîzgîiatul dã cu piciorul în reclame, se antreneazã în dorul lelii și sfîrșește meciul vieții lui, cel cu CFR, în care a dat tot ce putea pentru a arãta lumii cã Lãcãtuș a greșit fațã de el, cu multiple contracturi musculare. Cu toate astea Dayro, e eroul, iar Tiago renegatul. Strict fotbalistic, asta s-ar traduce printr-o frazã nedrept de adevãratã: "Eu la pușcãrie, iar hoții în libertate!".

Andrei Vochin

Excelent articolul, este o prostie sa pierdem un jucator de asemenea perspectiva si asa de ieftin.

Lari24.04.2009 15:11

Pacat ca il cheama Gomes, nu Gomez.

Eeehhh... multi de pe-aici scriu Thiago, nu Tiago.

Ne omoara detaliile!

Sevlow2424.04.2009 15:36

Bun

Lari25.04.2009 01:15

Cic-ar fi zis jegu' ca "da' bineinteles ca-l cumpar pe Tiago"

Ce bine-ar fi sa fie adevarat! :worthy:

JDERUL25.04.2009 06:18

Da Lari ar fii bine sa-l cumpere.Mie Tiago imi aminteste de inceputul lui Tudorel Stoica la Steaua.Dar....cum jjjj impreuna cu verii+nepotii+toata sleahta de malaci care-l inconjoara si-l sfatuiesc impart 1/2 neuron schiop...

_yang25.04.2009 08:20

Asa a zis si de Pepe si de Mendoza...:(

Lari25.04.2009 11:50

@Yang

Pai Becali a vrut sa-l cumpere pe Mendoza, dar nu l-a vrut Lacatus.

Pe Pepe nu l-au vrut nici unu', nici altu', decat cand era prea tarziu.

_yang25.04.2009 14:28

Hai sa fim seriosi... Inteleg de ce nu-l mai vreti pe Lacatus la echipa dar chiar sa-i punem toate in carca...

Urli25.04.2009 15:46

a zis .dar la misto, adica il cumpara la pastele oilor :steag_sah_mic:

danimarcu25.04.2009 15:50

Nu este.Probabil ai luat stirea din ziar.Eu am vazut-o la TV si te asigur ca a spus-o la misto... :thumbdown:

mircea_1027.04.2009 12:05

Pe Kapetanos cred ca il pastram, cred ca va ramane. Toja imi place, a jucat foarte bine. Tiago avea clauza, dar nu o vom plati. Cu Semedo v-am spus ca e circ. O sa vedem ce o sa facem si cu el. Din vara trebuie sa iau niste masuri, jucatori care vor pleca... De venit nu vor veni, pentru ca eu nu mai dau niciun ban. Nu mai cumpar niciun jucator", a spus Becali.

mori ciobane... :thumbdown::death:

Melku27.04.2009 12:08

Ma bucur intr-un fel, stiu ca sub conducerea unui Lacatus, Tiago nu ar putea sa isi exprime calitatile cu randament maxim. Nu ar creste ca joc niciodata.

red&blue_boy28.04.2009 07:58

Vreau sa ramana si Tiago!!!

Deliric128.04.2009 08:17
Vreau sa ramana si Tiago!!!

+1

nemilosul28.04.2009 10:35
Pe Kapetanos cred ca il pastram, cred ca va ramane. Toja imi place, a jucat foarte bine. Tiago avea clauza, dar nu o vom plati. Cu Semedo v-am spus ca e circ. O sa vedem ce o sa facem si cu el. Din vara trebuie sa iau niste masuri, jucatori care vor pleca... De venit nu vor veni, pentru ca eu nu mai dau niciun ban. Nu mai cumpar niciun jucator", a spus Becali.

mori ciobane... :thumbdown::death:

de ce il injurati huliganilor pe nea Gigi ca nea Gigi baga bani in echipa ce investitor ar mai luat zeci de milioane din Liga Campionilor,inca cateva milioane din bilete,inca cateva milioane din drepturi de televiziune si aproape 10 mil pe jucatorii vanduti in ultimii 2 ani si ar investi atat de mult??

nea Gigi iubeste Steaua si nu vrea sa o lase pentru ca fara el ne-am duce in b,fiindca el baga 700000e pe luna asa zice nea Gigi cand salariile jucatorilor cumulate acum nu insumeaza 2500000 dar noi il credem pe cuvant ca el e nea Gigi si da bani la saraci ca sa ii ia inapoi pe timp de criza

inca odata leave nea Gigi alone!!!!forta Becali nu ii asculta nea Gigi ca ei nu stie fotbal si e platiti de duscmanii lui vadim mickey mouse,looney toons aaa si ungurii.

Melku09.05.2009 07:33

Merita un mare banner in care sa deschidem ochii conducerii in privinta achizitionarii lui. Nu este posibil sa plece un jucator asa de talentat pentru neplata unei sume derizorii in raport cu ceea ce arata. Chiar nimeni nu il vede? Fostele glorii, oricine, chiar nimeni nu e in stare sa vada ca e singurul care joaca?!

A ajuns ca Nita, e bun dar nu il vede nimeni.

ady_ultras10.05.2009 17:12

"Tiago este un jucãtor bun, chiar a avut cu Dinamo cele mai mari realizãri. Îi voi spune lui Gigi Becali sã îl pãstrãm. Vom vorbi cu cei de la Amadora pentru el. Conteazã foarte mult pe ce loc vom încheia campionatul", a spus Valeriu Argãsealã la GSP TV. " = mananci rahat poate doar daca dai bani din buzunarul tau o sa fie cumparat definitiv,nici daca stai capra la pl ciobanului nu faci multe

valio11.05.2009 03:49

Ideea este ca si Gigi a zis la sfarsitul meciului cu Dinamo ca a fost singurul jucator de la Steaua care a miscat ceva. Acum nu stiu ce sa zic......

Lari03.06.2009 09:29

"Nu vreau sã exclud nici o posibilitate. Nu știu dacã ar fi bine pentru mine sã rãmîn aici sau sã încerc o altã experiențã într-un campionat nou. Performanța colectivã a Stelei nu a fost dintre cele mai bune. Echipa era obișnuitã sã se lupte pentru titlu sau mãcar pentru un loc de Liga Campionilor, însã nu am reușit sã ne atingem obiectivul.

În plan personal, mi-a mers bine. La început nu am jucat foarte mult, dar spre final am început sã fiu folosit din ce în ce mai des", a spus Tiago pentru Maisfutebol, referindu-se apoi și la declarațiile fãcute de patronul Stelei la adresa lui:

"Mi-a fost greu, însã am reușit sã depãșesc momentele dificile. Acum nu mã concentrez decît pe jocul meu".

maye03.06.2009 09:37

Din pacate va pleca :no:

ktalyn03.06.2009 12:37

Din cate am auzit se intereseaza de el si CFR, cica sunt dispusi sa plateasca mai mult ca noi.

Dupa mine el e cel mai bun pasator din lot si ar fi mare pacat sa-l pierdem.

se7en04.06.2009 13:45

ar fi trebuit sa invatam din greseala din cazul Thereau.

red&blue_boy11.06.2009 05:53

Din ce am inteles,Steaua nu-l va pastra pe Tiago.Pacat.Presupun ca Gigi nu vrea.Totusi,sper pana la urma sa se razgandeasca,sa-l cumpere.

Lari15.06.2009 00:13

Mijlocașul a plecat deja în vacanțã în Portugalia și nu a fost anunțat de conducere sã se mai întoarcã la reunire.

Tiago Gomes a pãrãsit România înainte de meciul Stelei de la Urziceni, fiind accidentat. Portughezul în vîrstã de 23 de ani a acceptat sã vorbeascã pentru Gazeta Sporturilor despre acest sezon petrecut în Ghencea. ªi asta, chiar în limba românã.

- Tiago, cum e în vacanțã?

- Bine! A fost un sezon greu. Mã bucur mult pentru bãieți cã au reușit calificarea în Europa League. Mi-a pãrut rãu cã nu am putut sã îi ajut și eu, dar, din pãcate, am avut ceva probleme la gleznã.

- Te mai întorci?

- Trebuie mai întîi sã vorbesc cu cei de la Estrela. Oricum, cei de la Steaua nu mi-au spus cã mã așteaptã la reunirea lotului...

-Asta înseamnã cã socotelile sînt încheiate.

- Așa se pare!

- Ai fost cel mai bun jucãtor al Stelei în ultimele partide.

- Mã bucur sã aud acest lucru. Important este cã mi-am ajutat echipa. În ultimele douã luni am fãcut o treabã bunã, mai ales cã mi-a fost foarte greu la început.

"Dorinel m-a ajutat. Cu Lãcãtuș am jucat puțin"

- Cu cine te-ai simțit mai bine ca jucãtor? Cu Lãcãtuș sau cu Dorinel Munteanu?

- Dorinel a știut ce sã cearã de la mine și cu ajutorul lui m-am ridicat valoric și am fãcut meciuri bune. Din pãcate, pînã atunci, Lãcãtuș nu a vrut sã mã foloseascã în mod constant. De abia pe finalul acestui sezon mi-am cîștigat locul de titular.

- Cu colegii cum te-ai înțeles?

- Am avut o relație foarte bunã cu toți. Cel mai bine m-am înțeles însã cu Semedo, cu care vorbesc aceeași limbã și care este prietenul meu.

- Suporterii ce impresie ți-au lãsat?

- Extraordinari! În special la meciurile cu Dinamo și Rapid. O atmosferã pe care nu am mai simțit-o niciodatã, mai ales cã eu am venit de la un club mic, așa cum este Estrela.

"Am știut întotdeauna ce pot oferi pe teren!"

- Dar Gigi Becali?

- Aici e altceva. Nu pot sã ascund faptul cã acuzele lui Gigi Becali prin presã la adresa mea m-au afectat. Au fost momente foarte grele, dar pe care le-am depãșit. Probabil așa se obișnuiește în România.

- Adicã?

- Atunci cînd nu reușești un joc foarte bun, patronul apare prin ziare și pe la televizor și te amenințã cã te trimite la echipa a doua sau nu știu ce îți mai face. Inevitabil te distruge psihic, pentru cã îți intrã la cap faptul cã tu chiar nu ai valoare ca jucãtor. Însã eu am știut întotdeauna ce pot da pe teren și important este cã am trecut peste acele momente.

- Cu cel care te-a adus, Adrian Ilie, ai mai vorbit?

- Da. Ilie m-a ajutat mult sã mã acomodez și am rãmas prieteni. Din pãcate, el a plecat din club la scurt timp dupã ce m-a transferat.

"Steaua a reprezentat o experiențã foarte frumoasã pentru cariera mea de jucãtor. Sã joci în Liga Campionilor este un lucru unic!"

Tiago Gomes, fost jucãtor Steaua

CIFRELE LUI TIAGO LA Steaua:

24 de meciuri în Liga I

1 meci în Cupa României

6 meciuri în Liga Campionilor

5,68 este media notelor gsp

3 meciuri a lipsit motivat: în doua a fost accidentat și într-unul a fost suspendat

300.000 de euro a plãtit Steaua celor de la Estrela Amadora pentru împrumutul lui Tiago pe un sezon

Steaua a vrut sã îi micșoreze salariul

Pe lîngã problema clauzei de 700.000 de euro pe care Steaua ar fi trebuit sã o plãteascã Estrelei Amadora pentru a-l pãstra pe Tiago, clauzã care se putea însã negocia datoritã problemelor financiare ale portughezilor, clubul din Ghencea a ținut sã îi spunã lui Tiago cã dacã va rãmîne, va trebui sã îi micșoreze salariul de 150.000 de euro pe sezon. Fapt deloc pe placul lusitanului, care pe 21 iunie se va cãsãtori cu prietena sa.

gsp

Lari26.06.2009 12:56

Formația Estrela Amadora a decis sã vândã drepturile federative ale mijlocașului Tiago Gomes unei firme de impresariat pentru suma de 500.000 de euro, încercând astfel sã gãseascã resurse pentru a putea continua sã joace în prima ligã, informeazã presa lusitanã.

"Drepturile federative ale mijlocașului Tiago Gomes au fost cedate firmei Servifute, pentru circa 500.000 de euro, iar clubul mai poate primi un imbold financiar consistent în cazul în care jucãtorul Alexandre Fernando va fi vândut la Sporting Braga", menționeazã sursa citatã.

Clubul a trecut prin schimbãri majore în ultima vreme, conducerea sa administrativã fiind schimbatã aproape în întregime. Oficialii clubului încearcã acum sã gãseascã sprijin financiar și din partea unor investitori privați, pentru a putea continua sã joace în prima ligã din Portugalia.

Tiago Gomes a fost împrumutat de Estrela Amadora la Steaua, iar la finalul acestui sezon i-a expirat împrumutul. Steliștii puteau sã îl achiziționeze definitiv pe mijlocaș contra sumei de 700.000 de euro, dar patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat cã nu este dispus sã ofere aceastã sumã de bani. Oficialii grupãrii din Ghencea sperau cã jucãtorul va deveni liber de contract din cauza problemelor prin care trece clubul sãu, însã acum dacã mai vor sã îl cumpere vor trebui sã negocieze cu firma Servifute, care îl deține pe fotbalist.

NewsIn

«12345»