FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Tiago Gomes

«1235»
I.N.Money29.05.2008 19:30

tiagoprincipaldv4.th.jpg

Nume : Tiago Filipe Figueiras Gomes

Nascut : 19 August 1985

Inaltime : 1,78

Pozitie : mijlocas ofensiv

Numar : 30

Cluburi : 2002-2003 : Estoril

2003-2005 : Oriental

2005-2007 : Odivelas

2007-2008 : E.Amadora

A fost crescut de celebrul club lusitan Benfica si a trecut prin toate grupurile nationalei Portugaliei de sub 21 de ani .

" Stiu ca este una dintre marile echipe ale Europei. Este clubul cu cele mai multe titluri din Romania si se lupta anual pentru campionat si Cupa. Acestea sunt obiectivele constante ale Stelei si acesta este un lucru foarte bun.

Ai un mesaj pentru suporterii noii tale echipe?

Le garantez ca voi munci pentru a ajuta echipa sa-si atinga obiectivele. Sper sa joc si sa-i fac pe suporteri fericiti prin intermediul evolutiilor mele. "

Succes la Steaua !

DelPiero1029.05.2008 19:34

Mijlocas ofensiv!Nu se stie,poate e bun!Probabil e tehnic,cum sunt portughezii...a jucat la toata nivelurile de juniori in echipa Portugaliei(in afara de cea de seniori)!Ce sa zic...sa avem speranta! :laugh:

Virgil29.05.2008 19:48
Stiu ca este una dintre marile echipe ale Europei. Este clubul cu cele mai multe titluri din Romania si se lupta anual pentru campionat si Cupa. Acestea sunt obiectivele constante ale Stelei si acesta este un lucru foarte bun.

Bietul de el. Nu stie ca obiectivul principal e participarea in grupele CL, indiferent de loc, 1 sau 2. In ce priveste Cupa, nu mai exista interes pentru a o castiga de ani buni.

@ INM

Anul nasterii e gresit. Nu poate avea 30 de ani daca e nascut in '85.

I.N.Money29.05.2008 19:51

@Virgil

30 e numarul de pe tricou :)

AdrianUltras2530.05.2008 00:21

In aceasta perioada se vorbeste mult despre transferuri dar nimeni nu baga in seama si pe cealalta importanta obligatie a unui antrenor: tactica folosita pe teren!

Cam asa este.Suporterii vor sa transfere jucatori si nu prea ii intereseaza de cum va juca echipa.Asa ca eu vreau sa arunc aici, la dezbatere, o parere de a mea legata de tactica.

Am vazut azi ca a venit la Steaua un portughez, mijlocas central, Tiago Gomes.

Presa l-a si dat ca inlocuitor al lui Dica dar pb e ca Tiago nu e un golgeter si nici varf retras.E un mijlocas central sau central ofensiv.Am inteles si ca ar putea juca la mijloc pe toate posturile, si in stanga si in dreapta.

Aceeasi presa l-a si dat afara pe Plesan din echipa propunand deja un sistem asemanator cu cel folosit pana acum, cu 2 inchizatori(Lovin, Petre), Tiago in locul lui Dica, un varf masiv si 2 mijlocasi-extreme de centrare!

Eu insa cred ca ei gresesc.Cred ca acest Tiago va fi folosit la mijloc alaturi de Plesan si Ov Petre.

Sistemul 4-2-3-1 a fost facut pt Dica. El era centrul acelui pentagon facut de catre mijloc si atac.Dar in momentul in care Dica nu va mai fi, sistemul nu va mai fi nici el necesar.

Tiago e un mijlocas care poate acoperi intreg mijlocul.El si Plesan pot face atat faza defensiva cat si cea ofensiva(spre deosebire de ceilalti mijlocasi centrali:Lovin.Petre,Radoi-care de la anul cel mai probabil va juca fundas).Tiago si Plesan sunt 2 "maturatori" care vor duce greul la mijlocul terenului.Amandoi au peste 180 inaltime, sunte tehnici si dau pase bune.Si amandoi se incadreaza in profilul mijlocasului central cautat de Lacatus(Armenteros e rapid, tehnic si are 185 inaltime.Observati un tipar?)

Mijlocul va fi asigurat de 3 mijlocasi capabili sa faca fata duelurilor fizice datorita gabaritului(asta era punctul slab al lui Elton).

De asemenea, Szekely nu e un mijlocas de centrare ca Banel.El e mult mai atras de gol.La Cluj a jucat atacant.Doar la Otelul a fost pus pe extrema.Are gabarit(180), viteza, forta de patrundere, tehnica si sut. Putem zice ca Lacatus si-a adus un Lacatus.

Lacatus a mai folosit 4-3-3 si la UTA cu Danalache pivot si Mara si Simion extreme(un pic mai retrase intr-adevar).

Daca se vor face aceste schimbari jocul Stelei va fi un pic mai ofensiv si mult mai rapid.

Dar ca sa se faca aceste schimbari trebuie indeplinita o singura conditie: sa plece Dica.(Avand in vedere ca tot Dica a terminat ca golgeter al echipei si sezonul trecut si ca in acest moment stam destul de prost in atac, nu stiu daca plecarea pitesteanului ar fi buna)

Am zis ca vom juca 4-3-3 urmarind modul de gandire al lui Lacatus si profilele jucatorilor doriti.

S-ar putea sa ma insel.

Singura mea nelamurire e legata de varful impins.

Va fi oare un varf masiv sau va fi folosit ca atacant de gol un om ca Dayro Moreno, fizic mediu, viteza,tehnica, sut?

Zic asta pt ca in acest moment Steaua nu are nici un pivot in lot si nici nun pare a se grabi sa cumpere vreunul(lungirea discutiilor pt Pepe)

sonic200530.05.2008 06:14

eu as merge pe un 4-4-2 sau tot pe 4-2-3-1 dar sa ie vorba de sistemele originale nu 4-4-2 transformat in 4-4-1-1 care e mult prea defensiv iar daca e sa joace cu 4-2-3-1 (solutia ideala) trebuie sa foloseasca jucatori ofensivi pe laterale pentru ca la noi acel 4-2-3-1 se cam transforma tot in 4-4-1-1.

eu vad echipa cam asa

Zapata

Golanski_______Radoi_______Goian________Emeghara

__________Tiago G________O.Petre(Plesan)____________

Szekely___________D. Moreno__________Ochirosii (Dica)

______________ B.Stancu (alt jucator)______________

daca il vindem pe Dica (sper sa reusim) ne trebuie neaparat o extrema stanga si neaparat ne mai trebuie un varf de valoare. Ar mai trebui si un fundas dr ca pe stanga stam bine. Cred ca lui Dayro i se potriveste de minune pozitia de varf retras, pentru ca paseaza bine si suteaza la fel de bine

andyro30.05.2008 06:25

Nu va chinuiti sa faceti un sistem de joc in jurul lui Tiago. E venit de la Amadora, si mai ales, imprumutat. Probabil va avea in vara viitoare soarta lui Mendoza, Moreno, Habibou...

bodanelu30.05.2008 06:37

@Adrian cel mai bun sistem e un 4-4-2 clasic.. mai bine spus un 4-4-1-1 cu Janos, Ov. Petre, Tiago/Plesan si un mijlocas stanga (stam prost aici). cu Dayro un varf mai retras si cu un atacant masiv, de careu.

LeGenD30.05.2008 06:46

Mie mi se pare ca tot 4-3-3 ramane varianta ofensiva,cu care putem inscrie.Deci,Zapata in poarta,Golanski pe stanga,Goian si Radoi in centru,Nesu stanga.La mijloc pe dreapta Szekely,in centru Plesan sau Tiago iar pe stanga momentan nu avem vreun jucator care sa se impuna titular.In atac Dayro,?,si poate Stancu in cazul in care nu mai vine niciun atacant de valoare.

sonic200530.05.2008 06:54

nu cred ca este bun 4-3-3 pentru noi. raman la parerea ca trebuie sa jucam 4-2-3-1 ori 4-4-2 dar daca e sa fie 4-4-2 trebuie jucat cu 2 varfuri autentice altfel vom avea tot o asezare defensiva. Problema e ca mai trebuie un atacant bun si sper sa vina

AdrianUltras2530.05.2008 07:01

Andyro

Sunt de aceeasi parere.

LeGenD30.05.2008 07:01

Am jucat acest an in 4-2-3-1 si am pus pericol doar la fazele fixe.In rest nu prea am avut ocazii create prin pase,driblinguri centrari etc.Am marcat multe goluri din fazele fixe (ceea ce nu e chiar rau) dar pentru o echipa care avea un Mendoza in teren,e adevarat nu pe postul care il caracteriza,un Dica care se presupunea a fi omul care duce Steaua in carca si un Pepe Moreno in atac,e totusi putin.Deci acest sistem ar trebui schimbat.Nu neaparat cu 4-3-3 -ul propus de mine,poate sa fie si 4-4-2 sau 4-2-2-2 dar sa schimbam acest sistem,si sa ne transformam jocul intr`unul cu viteza,pase bune,precise,driblinguri si suturi multe la poarta,pentru ca altfel nu vom castiga nici acest campionat.

sonic200530.05.2008 07:16

in acest an nu a fost chiar 4-2-3-1 pentru ca de multe ori era de fapt tot un 4-4-1-1 si nu a dat randament maxim pentru ca un sistem nou de joc se invata in timp si nici nu am avut cei mai potriviti oameni pe toate posturile. Nu trebuie sa facem prea multe experimente cu sistemul de joc pentru a putea capata experienta intr-un anumit sistem fie el 4-4-2 sau 4-2-3-1 care e tot o variatie de 4-4-2

MoWeed30.05.2008 07:42

Eu zic ca un sistem 4-4-2 ar fi cel mai nimerit. In nici un caz nu trebuie sa mai jucam cu un singur varf,altfel vom ajunge iar sa dam gol numai din faze fixe. Iar cum plecarea lui Goian este iminenta, probabil nu vom mai fi la fel de periculosi nici la aceste faze fixe. Cu jucatorii care ii avem in lot un prim 11 ar putea arata asa:

Zapata-Golanski,Radoi,Ghionea,Emeghara-Ov Petre-Szekely,Plesan/Tiago,Ochirosii-Dayro Moreno,Pepe Moreno

AdrianUltras2530.05.2008 08:11

Nu are 178, e mai inalt.

Am vazut mai multe date.De la 178 la 181 la 187.

Habar nu am care e adevarata.La TV parea totusi destul de inalt.

dangeor30.05.2008 10:10

Sper sa faca treaba buna!

Virgil31.05.2008 06:45
@Virgil

30 e numarul de pe tricou :)

:laugh: Eram distrat... si cand sunt distrat, toate femeile imi par frumoase. Iar numerele de pe tricou, ani. Scuze.

c.ronaldo1731.05.2008 07:13

Adrian

L`ai vazut vroadata pe acest Tiago jucand de il bagi direct titular?

DelPiero1031.05.2008 10:13

Noul Deco! :laugh:

Bogdan4Steaua31.05.2008 23:22

Nu are rost sa ne pronuntam pana cand nu il vedem la treaba. Avem asteptari mari de la el, asa cum avem de fiecare data cand se tranfera un jucator in Ghencea.

Este de bun augur venirea unui mijlocas cu profil ofensiv, insa ma asteptam la unul mai experimentat.

Timpul ne va demonstra daca Thiago este un pariu castigator sau un esec managerial.

ionutzmt24.06.2008 16:40

aveti careva vreun link unde putem sa-l vedem? ca eu am gasit pe youtube doar rezumatul unui meci Porto-Amadora 6-0 :laugh:

se7en25.06.2008 15:48

foarte bun transfer, poate il vom putea achizitiona definitiv.

razvan_stelist200725.06.2008 21:44

sper sa faca treaba buna.e tanar,poate sa se afirme la Steaua-poate va avea o explozie

:)

s0r1n11119.08.2008 11:32

Astazi implineste 23 ani..

La multi ani!

cRiss4Steaua19.08.2008 12:32

nu e Tiago Gomes ?

e THiago ? :-b

«1235»