FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Transferuri in perioada verii 2008

«1373839404163»
AdrianUltras2506.07.2008 20:57
mendoza este destul de greoi,mai degraba l-as prefera pe Dayro

Mendoza era greoi ca mijlocas stanga.

Ca atacant isi putea pune in valoare viteza pe distante scurte.

Baiatului nu i se zice "pantera" si "condorul" degeaba.

El nu e mijlocas, e atacant!

La noi a jucat doar din experienta.

Nu a reusit sa isi arate adevarata valoare.

Bogdan4Steaua06.07.2008 21:04

Ai dreptate.

Si in loc sa il punem sa joace acolo unde ii place, in atac, renuntam la el si incercam din nou experimente. Oricum, Mendoza s-a descurcat bine chiar si pe un post care nu ii convine, centrarile lui aducand multe goluri si implicit, puncte. Dar avea salariul prea mare...

AdrianUltras2506.07.2008 21:21

Din faze fixe si faze de joc mi se pare ca Mendoza a dat 13 pase de gol.

8 din faze fixe

5 din faze de joc.

nu pot sa nu uit cuma castigat practic de unul singur meciul cu cefere.

pacat ca s-a renuntat prea repede la el.

si s-a renuntat pt ca avea salariu prea mare.

nu pt ca era in conflict cu alti jucatori.

din surse sigure stiu ca mendoza era placut de toti jucatorii echipei si ca unii au incercat sa convinga stafful tehnic sa il tina.

Bogdan4Steaua06.07.2008 21:37

Nu se mai doreste performanta. Creditorul doreste un buget minimal si profit maxim.

A scapat de Mendoza, Pepe si Dica, trei jucatori cu salarii mari. Probabil incearca sa il dea si pe Goian. Cu Dica s-au incasat cel putin 2 milioane euro(sigur cei de la Catania au platit mai mult de 2 milioane, surplusul de bani "la negru" s-a impartit intre Giovanni si Gigi - afacere de familie). In opinia mea, au intrat vreo 3 milioane euro in contul Stelei pentru Dica.

Uitandu-ne la transferuri, vedem ca l-am adus pe Szekely pe 1.5 milioane, Arthuro 600.000. Restul sunt jucatori imprumutati(gen Tiago), jucatori ieftini: Ionescu si Neagoe, adusi pe sume neglijabile. Ar mai fi Tatarusanu, dar oricum ramane la Bistrita un an(acolo pot fi alte datorii...).

Deci am investit maxim 3 milioane euro in jucatori utili in acest moment, o suma recuperata cel mai probabil total prin vanzarea lui Dica.

Daca mai pleaca Goe pe 3-4 milioane de euro, creditorul baga bani in buzunar.

Si nu imi spuneti ca avem lot bun... daca pleaca Goe si Rada defensiva slabeste, pe stanga Nesu e slab la partea defensiva. Nu avem rezerve pe benzile laterale. De la mijloc in sus, creativitatea noastra este extrem de scazuta. Ne bazam pe un Arthuro pe care nu l-am vazut jucand, dar am renuntat la un jucator care a confirmat, si anume Pepe.

AdrianUltras2506.07.2008 21:51

Creditorul doreste un buget minimal si profit maxim

Bineinteles!

Si cum ai zis si tu, e foarte probabil ca pe Dica sa se fi dat mai mult.

Eu unul nu prea sunt optimist.

Tot vad ca ceferistii baga tare, cateii joaca si ei, cioroii si-au tras antrenor...

O sa fie foarte greu!

Bogdan4Steaua06.07.2008 21:53

Asa este. Problema este ca o parte a suporterilor sunt fie prea optimisti, fie cred ca suntem vanati de toate comisiile, si in consecinta trec cu vederea lipsa transferurilor de calitate.

MoWeed06.07.2008 22:00

Atata timp cat se renunta la un jucator care a confirmat pentru ca avea salariul mare nu prea avem cum sa fim optimisti.

Ciobanul spera sa aduca jucatori de valoare pe salarii mizere(comparative cu cele din fotbalul european, nu cu alte salarii din tara asta) ori asa ceva e imposibil.Se tot incearca aducerea de necunoscuti care cer salarii mici in speranta ca macar o parte din ei vor confirma. In momentul in care un jucator confirma este vandut sau dat afara pentru ca cere salariu prea mare. In ritmul asta niciodata nu vom avea un lot stabil cu care sa putem ataca mai mult decat prezenta in CL si locul 2 in Liga 1...

DelPiero1006.07.2008 22:01
Creditorul doreste un buget minimal si profit maxim

Bineinteles!

Si cum ai zis si tu, e foarte probabil ca pe Dica sa se fi dat mai mult.

Eu unul nu prea sunt optimist.

Tot vad ca ceferistii baga tare, cateii joaca si ei, cioroii si-au tras antrenor...

O sa fie foarte greu!

Eu nu cred ca ar trebui sa ne preocupe prea mult ceea ce fac ceilalti!Si sincer,chiar nu cred ca dinamu,Rapid sau chefere sunt prea grozave!Problema suntem noi...de fapt ciobanul asta infect si lacom!Uite,cu alea 2 milioane luate pe Dica,ar putea sa ia un jucator de nivelul Dayro,sa zicem...

AdrianUltras2506.07.2008 22:04

Pai nu ar trebui.

Dar avand in vedere ca noi nu jucam nimic.Si restul arata deja schimbari fata de sezonul trecut...

Asta eu zic ca e motiv de ingrijorare.

MoWeed06.07.2008 22:05

@DelPiero10

Nu a zis nimeni ca transferurile lor sunt senzationale, dar sunt peste ale noastre. Unde mai pui ca unele din ele sunt facute cu cap pe posturile lor deficitare. Noi luam atacanti sau mijlocasi centrali pe care o sa-i reprofilam din lipsa de extreme...

DelPiero1006.07.2008 22:07

Na,ce sa facem...se spunea de Dimitrov,de Toja ala,de Armenteros,si ce-am luat din astia?Cucu!Eu ma multumesc cu putin in ceea ce priveste noul sezon...sa nu-i vad titulari pe Jagardinho si Lovinel si-s fericit!

Bogdan4Steaua06.07.2008 22:26

Intr-un razboi, este vital sa iti monitorizezi si adversarii. Trebuie sa o faci, pentru ca trebuie sa te raportezi la ei.

Ne-am obisnuit sa dam tonul. La performante, la jucatori transferati. Pana acum 2 ani, asa era. Dinamo transfera pe bani putini, vindea jucatorii de valoare, revopsea toti expiratii de peste hotare. CFR era ca si inexistent. Rapid se lovea mereu de zgarcenia fara margini a lui Copos. Noi tineam jucatori, consolidam un lot puternic, aveam un manager capabil(Meme). Rezultatele s-au vazut. Primaveri europene, titluri, semifinala UEFA, eliminarea Valenciei, grupele UCL, euforie, bucurie, descatusare.

Problema este ca unii si-au inchipuit ca Steaua merge din inertie. Am inceput sa transferam din ce in ce mai putin, ne-am pierdut managerul. Adversarii s-au intarit, au mai apelat la blaturi, fluierasi. Dinamo a pastrat un nucleu, s-a intarit cu Lobont, au avut un antrenor cu tupeu. CFR a inceput sa construiasca o echipa competitiva. Si Rapid idem. Noi am fost in cadere libera.

A fost un an in care Dinamo ne-a umilit. Au invatat cei de la conducere ceva? Nu. Am transferat jucatori precum Surdu. Am clacat din nou. In retur am imprumutat cativa jucatori, am mers bine, dar am ratat titlul. Apoi am renuntat de la ei.

Acum o luam de la zero. Ba mai mult, vom avea 3-4 jucatori "noi" in primul 11. Arthuro, Szekely, Ochirosii, poate si un fundas central. Plus Nesu, pana revine Emeghara. Avem orice numai consistenta si omogenitate nu. Stagiile de pregatire nu sunt suficiente, pentru ca vom face o gramada de experimente.

Si ce fac rivalii intre timp? SE INTARESC puternic. CFR avea un lot bun, obtinut prin selectarea celor mai buni 12-15 jucatori din ploaia de straini care au poposit la Cluj. Sezonul trecut au aratat ca stiu juca un fotbal mai frumos decat noi. Acum isi permit sa renunte la unii jucatori care nu au confirmat(gen Dorsin). Avand deja un nucleu, aduc jucatori putini dar de valoare. Ca si o observatie, Kone a marcat azi un gol frumos pentru Rosenborg. Atacantul are valoare si experienta(asta pentru cei care il considera pe Kone un jucator slab).

La Rapid, venirea lui Taher este benefica. Ei nu beneficiaza de omogenitate, dar au inceput sa transfere jucatori buni, si daca vor continua pe aceeasi linie, anul viitor vor avea un lot stabil si competitiv.

Dinamo a castigat cel mai mult prin revenirea lui Rednic. Nu au cedat multi jucatori, au adus putini. In mod normal nu ar trebui sa puna probleme la titlul judecand doar prin prisma lotului. Insa daca prind un sezon bun precum cel de acum doi ani, plus ajutor din partea arbitrilor, plus blaturi, au si ei sanse.

Timisoara s-a intarit, au un antrenor care personal, imi place. Nu stiu daca vor trage la titlu, insa cu siguranta ne vor pune probleme.

In aceste conditii, CFR are prima sansa la titlu, iar noi suntem in cel mai bun caz favoriti la locul 2. Asta daca Peseiro nu face minuni si Dinamo nu apeleaza la vechile tactici.

AdrianUltras2506.07.2008 22:26

ar fi totusi fain sa plece Banel si Badea si altii ca ei.

chiar daca nu ar mai aduce alti jucatori, poate asa ar promova juniori...

mountytoma07.07.2008 05:09
Avem jucatori straini de valoare in Romania. Zapata, Golanski, Dubarbier, Bozovic, Dayro Moreno, Semedo, Culio, Ljubinkovic... si lista poate continua.

dubarbier este un fel de Ochirosii nascut in argentina, care mai are insa mult pana a fi de mare valoare. pe bozovici intr-adevar l-as fi vrut la Steaua, dar acum e infestat, ca si Semedo. culio nu este nici el extraordinar, iar Ljubinkovici este o enigma: cum poate juca atat de prost un fotbalist care uneori joaca stralucitor? adica un alt Dica? nu, multumesc.

din toata lista ta, singurul care joaca foarte bine in mod constant este Zapata!

la urma urmei, ce jucator de valoare vine in Romania? nici salariul nu e foarte mare (nu doar la noi, ci la toti), nici conditiile nu se compara. dupa mine singura sansa este sa crestem tineri din tara carora sa le dam sansa sa joace. ati vazut ce salariu are arshavin la zenit st petersburg? ati vazut ce joaca? sau tinerii din lotul Spaniei?

vad ca multi il regreta pe mendoza pentru pasele de gol pe care le dadea. Bostina facea acelasi lucru, dar el nu era stranier asa ca a fost practic facut cadou dinamuistilor.

cu gandul la transferuri uitam ca trebuie sa jucam fotbal. ca nu e mai important ce ai decat ce faci cu ceea ce ai!

sper sa pierdem toate meciurile de pregatire, dar echipa sa inceapa sa joace, sa lege jocul, sa nu mai vedem goluri doar din faze fixe si pase inapoi.

ar trebui sa transferam Un-Doiul, Devierea, Combinatia in Trei, Sutul-Bomba din apropierea careului, si altele. Nu vi se par STRAINE de jocul Stelei?

LeGenD07.07.2008 06:34

Si daca vrei fotbal spectacol si de performanta,ce romani din Liga I sunt capabili sa faca acest lucru?Dica a plecat,era singurul care cat de cat putea juca la un nivel mare.

Straini avem multi si avem si multi valorosi.Trebuie sa recunoastem asta.Faptul ca titlul a fost luat de o echipa cu foarte multi straini in lot,nu iti zice nimic?

MoWeed07.07.2008 07:52
cu gandul la transferuri uitam ca trebuie sa jucam fotbal. ca nu e mai important ce ai decat ce faci cu ceea ce ai!

sper sa pierdem toate meciurile de pregatire, dar echipa sa inceapa sa joace, sa lege jocul, sa nu mai vedem goluri doar din faze fixe si pase inapoi.

ar trebui sa transferam Un-Doiul, Devierea, Combinatia in Trei, Sutul-Bomba din apropierea careului, si altele. Nu vi se par STRAINE de jocul Stelei?

Pai da, dar pentru combinatii in viteza si suturi de la distanta avem nevoie de jucatori capabili sa faca aceste lucruri.

Noi la mijloc ii avem pe Lovin si Banel care de multe ori nu sunt in stare sa dea o pasa de 10 metri calumea....

belu07.07.2008 07:57

imi pare rau ca spun dar la noi in tara nu avem inca mjlocasi de creatie care sa-si asume responsabilitatea constructiei fazei de atac si nici a unui varf autentic care sa faca o preluare in viteza si sa suteze din alergare la poarta.aduceti-va aminte de acele faze cu Lacatus ,Hagi,Ilie Dumitrescu,raducioiu de la echipa nationala

clausblaus07.07.2008 12:34

Pai da, dar pentru combinatii in viteza si suturi de la distanta avem nevoie de jucatori capabili sa faca aceste lucruri.

Noi la mijloc ii avem pe Lovin si Banel care de multe ori nu sunt in stare sa dea o pasa de 10 metri calumea....

Corect:Lovin face un-doi cu adversarii,de cele mai multe ori,Surdu(de care ati uitat)deviaza cu insistenta in afara terenului,Banel are centrari-bomba(si ce daca sunt prin spatele portii)si astfel avem si combinatii in trei.Combinatii castigatoare...insa nu pentru Steaua!

Bogdan4Steaua07.07.2008 14:11

Cheia sta intr-un coordonator de joc super rapid, tehnic si genial. Pentru ca atat Szekely, cat si Ochirosii sau Dayro sunt capabili sa intre in un-doi-uri. Acesti jucatori au nevoie de un liant, o minte limpede in centrul liniei mediene. Dica avea talent, dar era lent. Spre exemplu, extremele intra greu in combinatie directa, si un jucator precum Ovidiu Petre nu poate juca rol de liant. Daca o face Dayro mereu, trebuie sa coboare si pierdem un om in fata.

Nu inteleg cum acest amanunt le scapa celor din conducere. Dayro nu se pliaza acestui profil. El este varf. Daca tot sunt sanse mari sa plece Goe, din acei bani, macar 3 milioane ar putea fi investiti intr-un jucator talentat din Brazilia si Argentina.

In ceea ce priveste restul posturilor deficitare(fundasi laterali, eventual un fundas central si mijlocasi laterali), putem aduce jucatori mai ieftini, cotati la cateva sute de mii de euro, si sa mai promovam tineri.

strezahuzum07.07.2008 15:01
Cheia sta intr-un coordonator de joc super rapid, tehnic si genial.

Yeah right, si gasesti din astia la tot pasul, de vanzare la 100.000 de euro bucata. Bogdane, jucatorii care indeplinesc toate criteriile de mai sus nici nu se gandesc sa puna piciorul pe plaiurile mioritice.

Pentru ca atat Szekely, cat si Ochirosii sau Dayro sunt capabili sa intre in un-doi-uri. Acesti jucatori au nevoie de un liant, o minte limpede in centrul liniei mediene. Dica avea talent, dar era lent. Spre exemplu, extremele intra greu in combinatie directa, si un jucator precum Ovidiu Petre nu poate juca rol de liant. Daca o face Dayro mereu, trebuie sa coboare si pierdem un om in fata.

Cu alte cuvinte sa inlocuim obiceiul prost "da-i mingea lui Dica si mai departe face el ceva" cu "da-i mingea lui X-ulescu si mai departe face el ceva". Nu pot sa cred ca dupa 3 ani de zile tot mai inghitim galusca asta cu "geniul coordonator". Da' oare Protasov, unicul antrenor care a imprimat Stelei un stil de joc asa cum visam cu totii, oare cu ce "coordonator de joc super rapid, tehnic si genial" juca in centru ? Para sau Radoi ?

Nu inteleg cum acest amanunt le scapa celor din conducere. Dayro nu se pliaza acestui profil. El este varf.

Pentru ca la noi se pune calul in fata carutei. In loc sa adaptam sistemul de joc la capacitatile jucatorilor facem exact pe dos, avem pretentii absurde (un-doi, pasa din prima, centrare din alergare drept pe fruntea atacantului) de la alde Petre, Banel & Lovin.

Bogdan4Steaua07.07.2008 16:40

Normal ca nu vine oricine la noi, atata timp cat nu oferim salarii occidentale. Rusii de ce pot? Pentru ca doresc sa investeasca...

Nu vreau jucatori gen Timosciuk, transferati pe 20 milioane de euro. Inteleg, momentan este prea mult pentru noi. Dar asa cum l-am gasit pe Elton la un pret bun, putem gasi un alt jucator bun la 3-4 milioane care sa vina la noi. Nu ma intereseaza ca vede Steaua ca pe o rampa de lansare, atata timp cat isi face datoria 2-3 ani si echipa merge...

Referitor la coordonator: nu, nu doresc sa fie un one-man-show, de aceea am venit cu ideea de liant. Trebuie sa avem jucatori capabili sa combine, altfel avem iar trasee gen Goian-Pepe Moreno. Am vazut ca s-a asimilat ideea ca Nicolita a jucat excelent sub bagheta lui Protasov. Gresit! Cu Oleg, echipa a mers bine, iar Banel la capacitate maxima, adica cel mult mediocru. M-am saturat sa aud ca Banel poate, dar este intr-un con de umbra. Meciul de la Sevilla a fost o intamplare, jucatorul nu are valoare de Steaua si punct. Inteleg ca Mendoza nu a fost pus in valoare din cauza unor erori tactice, dar in cazul lui Banel vorbim de un jucator care reuseste o preluare din 5, care da o centrare buna din 10, caruia ii iese un dribling din 20. Oricum ai sta in teren, oricine te antreneaza, preluarile, geniul fotbalistic, tehnica, precizia nu te pot trada constant, asa cum este cazul lui Banel. Si eu mai reusesc o faza frumoasa in curtea scolii o data la doua meciuri, dar asta nu ma face fotbalist.

Antrenor precum Protasov nu mai pupam noi vreodata. Nu vreau sa imi inchipui ce ar fi facut Oleg cu un lot mai puternic: Dayro, Thereau, Elton, Mendoza, Rica, Pepe, Szekely...

Marius07.07.2008 16:45

putem gasi un alt jucator bun la 3-4 milioane care sa vina la noi.

Care e ala? Oare miile de scouteri ale echipelor astea din Europa nu-i vad? Sau crezi ca Manchester s-ar umili daca ar cumpara un mijlocas bun cu 4 milioane?

Ce vrei tu costa 20 de milioane si se duce in Vest, nici macar in Rusia, Turcia sau Ucraina.

Nu vreau sa imi inchipui ce ar fi facut Oleg cu un lot mai puternic...

Acelasi lucru pe care il face acum in Ucraina. Antreneaza.

Bogdan4Steaua07.07.2008 16:49

Nu sunt toti rezervati, stai linistit. Echipele mari transfera 1-2 jucatori pe sezon, Brazilia, Argentina si Columbia produc o gramada de talente. Pe Dayro cum de am putut sa il luam? Asta vreau, jucatori de nivelul lui.

Marius07.07.2008 16:51

De asta-iarna ma tot intreb cu de a ajuns Dayro la Steaua :)

Singurul lucru care imi vine in minte este ca, probabil, ceilalti au crezut povestile cu indisciplina. Altfel, chiar nu-mi dau seama cum a ajuns la noi.

LeGenD07.07.2008 17:36

Gasim coordonatori de joc si ieftini si scumpi.Noi trebuie decat se le oferim conditii sa vina aici.Stati voi linistiti ca Manchester nu risca sa ia un jucator de la o echipa de pe locul 4 din Argentina de exemplu.In Argentina,Brazilia,Mexic,Ecuador etc. gasim multi coordonatori de joc talentati.Dar lasandu`l in continuare pe Argaseala sa gaseasca "talente" pe youtube,nu vom reusi sa ne intarim lotul niciodata.

Eu nu imi doresc un coordonator cu pase geniale,care sa dribleze 4 adversari cu ochii inchisi si sa centreze fix in piciorul lui Arthuro.Vreau un jucator capabil de pase scurte,pase lungi,capabil sa lege si sa iuteasca cand e nevoie jocul.

«1373839404163»