Degeaba ne agitam, vom juca ce a jucat nationala la acest turneu final. Daca acolo un egal cu Franta sau Italia poate fi catalogat macar drept onorabil, la Steaua doua egaluri ne pot fi fatale.
Momentan avem un nucleu valoros, asa cum am mai spus. Acest nucleu este preponderent defensiv. Ce avem de valoare? Zapata, Ghionea, Goian, Golanski, Emeghara, Radoi, Ovidiu Petre.
Din punct de vedere ofensiv, ii avem pe Dica, Neaga si Dayro. Dica si Neaga sunt inconstanti, Dayro a facut mai mult tusa.
De ce avem noi nevoie? De jucatori cu profil ofensiv. Investim masiv la acest capitol? NU!
L-am adus pe Szekely sa fie titular. Despre Tiago nu stim inca multe.
In rest, aducem jucatori de 100.000 euro(Neagoe, Ionescu), sau jucatori ieftini de afara 800.000(Arthuro).
Ati auzit aseara cat ia Arshavin la Zenit? 3.5 milioane de euro pe sezon!!! Noi nu investim acei bani in transferul in sine. Ma si mir cum ne comparam cu rusii. Dinamo Moscova a platit 7 milioane euro si un salariu de aproximativ 2 milioane de euro pe sezon pentru Kerzhakov(luat de la Sevilla).
Ignorand nucleul de baza, la capitolul transferuri, nu suntem departe de plutonul Ligii 1.
Din pacate pentru noi, CFR isi consolideaza lotul, arunca jucatorii care nu au confirmat(vezi Dorsin) si aduc jucatori de valoare: Prette(mijlocas ofensiv complet, mult peste ce avem noi in acest moment), Alvaro Pereira(alt mijlocas ofensiv extrem de talentat). Daca mai realizeaza si transferul lui Kone, vom avea viata grea in sezonul urmator.
Nu judecam pe nimeni, dar noi il aducem pe Arthuro, atacant care a marcat 10 goluri in 34 de partide, iar clujenii aduc un mijlocas(Pereira) care a marcat 11 goluri in 35 de meciuri. Luati linia noastra de mijloc: Radoi, Ovidiu Petre, Lovin, Nicolita. E vreunul capabil sa marcheze mai mult de 2-3 goluri pe sezon?
In vreme ce noi vom incerca din nou experimente gen Szekely pe stanga pentru a-i face loc lui Nicolita, jucatori imprumutati sau adusi pe sume pe care si le permit si Porumboiu sau Iancu, cei de la CFR si-au format un nucleu extrem de puternic in opinia mea: Semedo, Prette, Pereira, Dubarbier, Trica, Culio, Didy, Ruiz, Peralta.
Si par sa nu se opreasca aici...