FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Transferuri in perioada verii 2008

«1262728293063»
LeGenD21.06.2008 11:59

Oricum,mentalitatea lui Gigi e urmatoarea: lotul Stelei este perfect pentru campionat.Daca nu intram in UCL sau suntem exclusi din competitiile europene,nu mai avem nevoie de jucatori scumpi.Cu Neagoe si Ionescu vom face fata cu brio in campionat.

Iar asta se vede.In primul rand se renunta la jucatori ca Armenteros,Dimitrov,sau mai stiu eu cine despre care se vorbea mult la sfarsitul sezonului.Sunt adusi jucatori de la Gloria Buzau,Mioveni,care nu vor face fata la Steaua + jucatori ca Arthuro care sunt transferati dupa criteriul ca au dat gol Barcelonei.

Sunt de acord cu tine,avem nevoie de cineva mai bun decat Plesan,dar,cine sa il aduca?Noi,suporterii?

Bogdan4Steaua21.06.2008 12:03

Din pacate, parerea noastra nu conteaza. De ce? Pentru ca nu stim sa ne expunem punctul de vedere. Nu luam atitudine in mod organizat. Nu doar prin comunicate de presa. De acest lucru se ocupa cu brio AISS. Vorbesc de proteste, in cadrul stadionului si in afara lui.

Daca ne uitam prea mult la oameni gen Marian Iancu( :shit: ) si nu vedem mizeria din propria ograda, nu vom progresa prea curand.

Directiva e clara, ne-a expus-o si Victor: nu aducem jucatori mai scumpi de 2 milioane euro nici in ruptul capului.

AdrianUltras2521.06.2008 12:42

Bicfalvi nu e inchizator.

Daca il pui acolo il distrugi.

Mai bine il vinde decat sa il reprofileze.

Bicfalvi e atacant sau mijlocas ofensiv.

Si mie mi-ar place sa promoveze tineri de la Steaua 2 dar nu ii vad pe cei de la conducere sa aiba "cojonesurile" necesare pt a face o astfel de miscare riscanta.

Bogdan4Steaua21.06.2008 13:21

In consecinta, cei de la conducere sunt incompetenti. Daca exemplul Ogararu nu le-e demonstrat ceva...

ultrash21.06.2008 13:42

Dimitrov? :hmmm: de Arthuro asta ce sa zic? nu l`am vazut jucand dar nu mi se pare o solutie viabila in atacul Stelei,cunosc eu unul,ne-ar prinde bine,jucator de clasa,golgheter innascut,Thereau parca`i zice...

stelistul stelist21.06.2008 13:52
Dimitrov? :hmmm: de Arthuro asta ce sa zic? nu l`am vazut jucand dar nu mi se pare o solutie viabila in atacul Stelei,cunosc eu unul,ne-ar prinde bine,jucator de clasa,golgheter innascut,Thereau parca`i zice...

e jucator de a lui MM si stii tu dispute de orgolii

Khalid21.06.2008 22:17

Arthuro e un Pepe mai ieftin, cel mai probabil va da acelasi randament de jucator mediocru si Lacatus va fi super uber multumit de evolutiile lui chiar daca da gol doar cu nou promovatele gen Gloria Buzau si in meciurile cruciale ale sezonului este 0 barat. Un jucator bun se vede si in meciuri importante dintr-un sezon, exemplu clar este Dayro Moreno. Cu Cefere a jucat spre extraordinar daca intra foarfeca aia, iar cu Dinamo a fost singurul pericol la poarta lui Lobont.

Sper ca in acest sezon sa "ne scoata" evolutiile lui B.Stancu, asta daca nu va avea aceeasi soarta ca Habibou.

LeGenD21.06.2008 23:48

Habibou trebuie sa recunoastem ca nu e jucator foarte bun.E genul de atacant masiv,care nu prea are tehnica,si se napusteste asupra adversarului,remarcandu`se prin statura si prin doborarea adversarului.

Despre Arthuro nu stiu foarte multe.Dar cifrele vorbesc singure:35 de meciuri si 7 goluri.Asta spune multe!

AdrianUltras2522.06.2008 10:50

1 gol la 5 meciuri e prea putin pt un atacant...

Noi nu avem nevoie de pivoti.

Noi avem nevoie de atacanti care sa stea cu fata la poarta si care sa marcheze goluri nu sa intoarca mingi.

Ne trebuie ceva asemanator lui Torres sau Pavlyuchenko.

Acum se vede clar ce mare gresala a fost cedarea lui Thereau.

MoWeed22.06.2008 10:56

@Adrian

Hai totusi sa asteptam sa vedem de ce e in stare atacantul asta, sa nu uitam ca nici Thereau nu era vreun mare nume cand a venit.

Teoretic ar fi bine sa avem un atacant mai masiv si unul rapid care sa marcheze goluri mai ales in meciurile in care jucam cu echipe cu aparari aglomerate, dar pentru asta ar trebui sa jucam 4-4-2

AdrianUltras2522.06.2008 11:25

Expermientul cu atacanti masivi a dat gres la noi.

Noua ne trebuie atacanti de viteza, cu fata la poarta.

Nu atacanti care sa stea cu spatele la poarta si sa lucreze pt Dica.

Daca facem si in acest sezon jocul in jurul lui Dica e clar ca nu o sa fie bine.

Desi nu imi place sa recunosc, ar trebui sa jucam ca Dinamo in atac.

2 atacanti cu fata la poarta, golgeteri!

Ultima data cand am jucat fara pivot, ne-a mers.

Oli a jucat cu Iacob si Badea in ultimul sezon in Ghencea in atac si i-a pus pe amandoi cu fata la Poarta.

Badea a dat 13 goluri iar Iacob 7.

GOD22.06.2008 11:32

La noi mai intai sa le intre antrenorilor in cap ca fara sa atacam nu putem castiga...

Si as prefera ca sezonul asta sa jucam cu un singur inchizator

un 4-1-2-1-2 ar fi perfect cu Dica in spatele lui Stancu si Arthuro

La mijloc Plesan si Tiago,mijlocas la inchide Radoi ,si Golansky,Emeghara ,Goian si Ghionea asta ar fi echipa ideala.

MoWeed22.06.2008 11:33

Adriane

A esuat poate si datorita jucatorilor pe care i-am folosit. Asa daca stam bine sa ne gandim, tot ceea ce am incercat in ultimii ani din punct de vedere ofensiv a cam esuat. Dintr-o echipa ofensiva care dadea golgheterul Romaniei deseori am ajuns sa marcam numai din faze fixe...

Uiti cam repede de sezonul bun facut de Victoras Iacob in sezonul 2005-2006. Si el era un jucator masiv si ajunsese la un moment dat printe golgheterii cupei UEFA.

Nu zic ca acest Arthuro va fi neaparat un mare castig pentru echipa noastra, dar nici sa-l criticam inainte sa-l vedem la munca nu cred ca e normal.

Si eu as vrea sa jucam in atac cu 2 atacanti + un mijlocas ofensiv si cu mijlocasi de banda de meserie care sa mai si atace(nu Mendoza reprofilat sau Banel....), dar presimt ca inca nu vom scapa de tactica cu 2 inchizatori....

AdrianUltras2522.06.2008 11:53

MoWeed

Vezi tu, Iacob a facut un sezon bun(foarte bun chiar) in Cupa UEFA.

Acolo echipele joaca mai aerisit.

Dar in campionat e cam greu pt ca distanta dintre fundasii centrali si inchizator(i) e destul de mica si benzile sunt blindate ca sa mearga antijocul mai bine.

Rezulta foarte putine centrari si sanse mici pt mingile intoarse.

Intai eu zic ca ar trebui sa ne concentram pe campionat.

Ca de mult nu am cam mai luat nimic.

Locul 2 nu e un obiectiv de Steaua.

Nu il judec pe Arthuro ca nu stiu ce poate.

Poate da 30 de goluri pe sezon.

Dar daca a fost adus doar ca sa intoarca mingi, atunci avem o problema!

MoWeed22.06.2008 12:18
Dar in campionat e cam greu pt ca distanta dintre fundasii centrali si inchizator(i) e destul de mica si benzile sunt blindate ca sa mearga antijocul mai bine.

Rezulta foarte putine centrari si sanse mici pt mingile intoarse.

Pai de aia am zis ca ar fi bine sa luam si mijlocasi de banda de valoare. Daca ar avea cine sa centreze nu ar fi rau ca in careu sa fie un jucator capabil sa se lupte la mingiile aeriene.

Complet de acord cu tine ca locul 2 nu e de noi, dar nu ar trebui sa ne concentram la campionat, ci si la Cupa Romaniei...Nici nu-mi mai amintesc cand am luat ultima cupa...

Poate este si tehnic Arturo, daca stau bine sa ma gandesc nici Thereau nu era chiar mic... om trai si om vedea.

Oricum sper ca cineva din stafful Stelei sa-si dea seama ca problema noastra nu e in nici un caz apararea sau atacul, buba cea mai mare e mijlocul....

AdrianUltras2522.06.2008 12:36

mi-ar place mai mult un joc pe jos, pe centru, in viteza.

e mai eficient si mai putin previzibil decat jocul pe aripi cu centrari.

s-a vazut la rusi doar...

MoWeed22.06.2008 12:41

Si mie mi-ar place acest joc pe jos. Dar pentru un joc pe jos si in viteza ar trebui si mijlocasi si atacanti de o mare valoare, capabili sa scoata din joc aparatorii adversi.

Si acei jucatori ar costa bani, bani pe care creditorul nu ii are sau nu vrea sa ii dea...

AdrianUltras2522.06.2008 15:42

bani sunt, jucatori exista.

nu au fost luati pt ca toti antrenorii care au venit la Steaua au insistat cu jocul pe benzi.

DelPiero1022.06.2008 15:55
mi-ar place mai mult un joc pe jos, pe centru, in viteza.

e mai eficient si mai putin previzibil decat jocul pe aripi cu centrari.

s-a vazut la rusi doar...

Are 1,90 Arthuro asta!E atacant de careu,cica!Inseamna ca vom juca incontinuare cu eternele mingi luni si/sau centrari!De la plecarea lui Protasov,Steaua asa joaca...m-am saturat!

AdrianUltras2522.06.2008 16:04

ca noi toti...

Bogdan4Steaua22.06.2008 17:02

Degeaba ne agitam, vom juca ce a jucat nationala la acest turneu final. Daca acolo un egal cu Franta sau Italia poate fi catalogat macar drept onorabil, la Steaua doua egaluri ne pot fi fatale.

Momentan avem un nucleu valoros, asa cum am mai spus. Acest nucleu este preponderent defensiv. Ce avem de valoare? Zapata, Ghionea, Goian, Golanski, Emeghara, Radoi, Ovidiu Petre.

Din punct de vedere ofensiv, ii avem pe Dica, Neaga si Dayro. Dica si Neaga sunt inconstanti, Dayro a facut mai mult tusa.

De ce avem noi nevoie? De jucatori cu profil ofensiv. Investim masiv la acest capitol? NU!

L-am adus pe Szekely sa fie titular. Despre Tiago nu stim inca multe.

In rest, aducem jucatori de 100.000 euro(Neagoe, Ionescu), sau jucatori ieftini de afara 800.000(Arthuro).

Ati auzit aseara cat ia Arshavin la Zenit? 3.5 milioane de euro pe sezon!!! Noi nu investim acei bani in transferul in sine. Ma si mir cum ne comparam cu rusii. Dinamo Moscova a platit 7 milioane euro si un salariu de aproximativ 2 milioane de euro pe sezon pentru Kerzhakov(luat de la Sevilla).

Ignorand nucleul de baza, la capitolul transferuri, nu suntem departe de plutonul Ligii 1.

Din pacate pentru noi, CFR isi consolideaza lotul, arunca jucatorii care nu au confirmat(vezi Dorsin) si aduc jucatori de valoare: Prette(mijlocas ofensiv complet, mult peste ce avem noi in acest moment), Alvaro Pereira(alt mijlocas ofensiv extrem de talentat). Daca mai realizeaza si transferul lui Kone, vom avea viata grea in sezonul urmator.

Nu judecam pe nimeni, dar noi il aducem pe Arthuro, atacant care a marcat 10 goluri in 34 de partide, iar clujenii aduc un mijlocas(Pereira) care a marcat 11 goluri in 35 de meciuri. Luati linia noastra de mijloc: Radoi, Ovidiu Petre, Lovin, Nicolita. E vreunul capabil sa marcheze mai mult de 2-3 goluri pe sezon?

In vreme ce noi vom incerca din nou experimente gen Szekely pe stanga pentru a-i face loc lui Nicolita, jucatori imprumutati sau adusi pe sume pe care si le permit si Porumboiu sau Iancu, cei de la CFR si-au format un nucleu extrem de puternic in opinia mea: Semedo, Prette, Pereira, Dubarbier, Trica, Culio, Didy, Ruiz, Peralta.

Si par sa nu se opreasca aici...

Khalid22.06.2008 18:24

Aici nu e problema de bani pentru ca si cu sume relativ mici (1-2 mil) se pot aduce jucatori f buni. Problema este la nivel de scout si managementul clubului. Sunt niste jucatori prin campionatele mai slab cotate ale Europei care pot fi cu usurinta titulari la Steaua. Heerenveen reuseste sa scoata jucatori valorosi pe banda rulanta cu un buget mic; dupa Huntelaar si Alfonso Alves, au gasit un pusti sarb de 19 ani care a dat 15 goluri sezonul trecut in Eredivisie. Noi de ce nu am gasi un pusti sarb, croat, polonez etc care sa ne dea 15 goluri intr-un sezon, de ce nu cautam jucatori la nationalele U-21?

Bogdan4Steaua22.06.2008 19:03

1. Pentru ca ni-i sufla altii mai potenti din punct de vedere financiar.

2. Pentru ca nu avem curaj sa promovam jucatori tineri.

mihaicc22.06.2008 19:32

Este clar ca ne trebuie un atacant care sa marcheze 20 de goluri pe sezon.Sincer,in acest moment am indoieli ca cineva din lotul Stelei sa fie capabil de o astfel de performanta.Totusi,comparatiile cu CFR-ul sunt deplasate pentru ca eu consider ca avem lot mult peste ce au ratatii aia.

MoWeed22.06.2008 20:02

Nu stiu daca cel putin in ofensiva avem noi un lot mult mai valoros ca al franarilor

«1262728293063»