le mai spun o data "fraierilor" care isi inchipuie ca tot ce zboara se mananca: cand vom fi pe locul 10, o sa fim 500 - 1000 de spectatori la teren. iar multi dintre cei care va umflati in pene acum ca pentru voi Steaua este marea iubire sunteti niste cetateni care inainte de a veni la stadion, trebuie sa ajungeti in Bucuresti?! ca sa nu mai zic ca am vazut eu cati suporteri "seriosi"avem la meciurile cu arsenal si sevilla. banuiesc ca si la respectivele jocuri ati fost la teren, sau vi s-a parut un loc mult prea indepartat?!
sincer eu sunt satul de gargaragii care se cred stelisti eterni, dar li se par biletele scumpe preferand sa stea prin discoteci, ca acolo e distractia mai "cool"! iar atunci cand isi amintesc de stadion vin ca sa injure jucatorii (vezi "Dica tradatorul", "Petre pleaca de la Steaua" si "banele esti praf") pai unul ca Becali e stelist mai mare ca voi, caci el duce mana la buzunar cand echipa are nevoie si isi pune pielea la saramura pentru Steaua, pe cand voi, "netu' sa traiasca" si injuraturile!
va repet: nenorocirea este ca in fotbal intotdeauna este loc si de mai rau!
Victor, ratezi esentialul, gandesti precum Becali. Nu meciurile de Liga Campionilor apropie suporterii de echipa. Cetateni sunt cei care vin la meciuri cu Real sau Arsenal, dar la meciuri gen Steaua-Urziceni nu merg, pentru ca, "domnule, cine e Unirea Urziceni"? Aceia sunt adevaratii cetateni, de care imi doresc sa ne dispensam. Stiu, pentru Becali si Argaseala, acesti suporteri sunt ideali, pentru ca aduc venituri. E, daca vrei, o gloata fara constiinta, care indiferent de mizeriile care se intampla la club, pleaca capul si aplauda frenetic atunci cand sunt "momiti" cu un meci de Liga Campionilor. De aceea unii au ajuns sa se multumeasca si cu locul 2, pentru ca duce in Liga, pentru ca vin la Bucuresti echipe mari. Tineti minte mesajul "prezenti doar pentru Steaua"? Acela sintetizeaza cel mai bine atitudinea sanatoasa, atitudine de suporteri adevarati. Mai bine 5000 de suporteri adevarati, decat 20.000 de cetateni, de aplaudaci.
Prezenta redusa la meciurile cu Sevilla sau Arsenal s-a datorat unei stari generale de scarba vis-a-vis de Becali(stim cu totii motivele), si nu zgarceniei suporterilor. A fost, daca vreti, un semn de protest la adresa conducerii clubului. Acest aspect le-a incurcat socotelile celor de la club, pentru ca mizau pe aceeasi gloata de aplaudaci.
Repet: la Steaua nu exista un mediu sanatos. Nu a existat de la venirea lui Becali, dar a fost ascuns sub pres/ingradit de Mihai Stoica. Din pacate, tripleta Argaseala-Ilie-Lacatus ii canta in struna creditorului, si acest lucru ne doare.
Asa cum aflam acum ca nu pupam transferuri pentru ca initial s-au diminuat sansele de a intra in Liga, iar acum, tot datorita prostiei si nesimtirii creditorului, s-ar putea ca sansele Stelei sa se reduca la zero.
Daca rateaza Europa anul acesta, Becali ar putea vinde, cu ajutorul capuselor Victor si Giovanni, toti jucatorii de valoare, ar vinde apoi actiunile si s-ar orienta catre altceva. Ar fi cel mai bun lucru care ni s-ar putea intampla.
Eu unul o spun cu toata convingerea.
iti raspund pentru ca respect lupta de idei si admir orice efort de a discuta coerent si cu argumente, chiar daca in contradictoriu. pe cei care se simt obligati sa ma "atentioneze" postand tot felul de lozinci si scandari marunte, ii rog sa nu se mai oboseasca. sunt deja pe cat plictisitori, pe atat de inutili!
eu iti spun "cu toata convingerea" ca AZI te iluzionezi ref suporterii stelisti, atasati la cauza ros-albastra.
un suporter adevarat nu pune conditii si nu judeca in public. un suporter adevarat traieste in el fenomenul si nu are nevoie de admiratia, compasiunea sau intelegerea celorlalti! un suporter adevarat al Stelei este pana la urma un singuratic, caci visele frumoase sunt ceva propriu si personal, o traire intima si o bucurie eterna. iar Steaua, ea insasi un voievod singuratic in fotbalul cenusiu de pe plaiurile mioritice, este unul din cele mai frumoase visuri pe care ar trebui sa le traim in bucurie si cu sufletele deschise.
ce se intampla insa de la un timp "la Catedrala" este mai degraba un vis urat? sigur este usor sa spui ca vina este a lui Becali, de regula el este vinovat pentru orice - cand ploua, cand ninge, cand e seceta, etc -, dar cand jucatorii isi retin cu greu lehamitea in discutiile despre suporteri, inseamna ca noi suporterii chiar avem cu totii o problema majora de comportament si atitudine?! eu nu cred ca a mai existat vreun sezon in care atati jucatori sa fi fost injurati intr-un mod josnic si golanesc: ov.Petre (pentru o minciuna pusa in circulatie de craciunescu si pentru faptul ca Becali il laudase), Nicolita (pentru ca trece printr-o pasa mai slaba, datorata insa si unei pozitionarii tactice bizare), surdu (laudat si el de patron, dar cu prestatii ulterioare indoielnice), Mirel (e drept mai rar, dar oricum el este "suspect" prin definitie, caci este finu' lui oaie), Lovin, Goian si Dica, cel care a fost un erou al Stelei in atatea jocuri. poti fi nemultumit de evolutia echipei, poti fi deprimat si necajit, poti in opozitie cu patronatul sau cu conducerea administrativa, dar totul pana la meci! nu poti fi derbedeu fata de niste jucatori care joaca acum la Steaua si au facut enorm pentru echipa in atatea infruntari europene, caci te transformi intr-o piatra de moara pentru lupta continua a Stelei. eu inteleg sa fi trist, dar nu accept sa fii vagabond si sa darami cu inconstienta un efort cladit in atatia ani. rostim cu emfaza ca "Steaua suntem noi" dar nu facem absolut nimic ca sa ne demonstram iubirea si atasamentul! producem doar ura, fiere si contestare!
aproape toti jucatorii se abtin azi in a face declaratii laudative la adresa suporterilor si ar trebui sa ne intrebam de ce? un ex. cred eu ca este elocvent pentru prostia la care s-a ajuns: jucam cu gloria in ultima etapa, dupa un campionat frustrant, pe care CFR l-a castigat blatuind 4 din ultimele 7 jocuri. la teren vin 10-13,000 suporteri si in loc sa facem iures impotriva blaturilor si a aranjamentelor de culise, ce se intampla: bannere infame impotriva lui Dica?! si apoi ne miram de lehamitea jucatorilor si de faptul ca acum toti dusmanii au prins curaj sa ne atace. este evident ca Steaua azi nu are un grup masiv de suporteri unit si gata sa reactioneze impotriva unor masuri aberante si nu e o surpriza ca primim lovitura dupa lovitura. in acest timp, unii duc polemici despre Becali, spun ca jucatorii sunt praf si se autoproclama drept suporteri absoluti si eterni, uitand ca viitorul trebuie cladit peste un prezent sigur.
lipsa suporterilor la jocurile din UCL nu a fost un protest, ci o manifestare tipic romaneasca. mirajul CL a existat in primul an. dupa ce am ajuns acolo, totul a inceput sa ne puta. strambam din nas si ne justificam absenta prin faptul ca nu avem ce vedea sau ca protestam. de fapt motivele sunt mult mai meschine, in principal pecuniare. DACA TII CU Steaua NU PROTESTEZI PRIN UITARE SAU PRIN INDOLENTA, CACI Steaua NU MERITA ASA CEVA! A FACUT PREA MULT pentru NOI CA SA ARUNCAM IN BALANTA ASTFEL DE JUSTIFICARI PUERILE.
adevarul este ca in Romania lumea vrea spectacol european, platit insa la preturi modice, daca se poate pomana. vorbim de bugete, de achizitii, dar ne inchipuim ca nu e si problema noastra, a suporterilor, sa contribuim cu ceva. este problema lui Becali! plus ca deh, noi suntem invatati numai cu fineturi, asa ca meciurile din grupele UCL parca nu mai au savoare. sunt convins ca stadionul s-ar umple doar daca am reusi o calificare in sferturi, dar si atunci numai in primul an.
ok, imi spui ca s-a protestat la meciurile din UCL, dar eu iti zic ca am pierdut puncte pretioase in Ghencea pentru ca nu am avut suportul publicului in momentele grele (as zice ca din contra). probabil ca daca la jocul din tur cu Pandurii ar fi venit 15mii de oameni si ar fi facut presiune, am fi castigat si azi eram campioni. din pacate au fost doar 4mii si jumatate din aceia au injurat permanent jucatorii! din pacate astia suntem suporterii de azi si nu are rost sa ne idealizam sau sa ne mintim inventand scuze legate de Becali!
despre oaie nu mai vreau sa polemizez, dar eu nu cred ca exista un om in tara asta care sa fi tras mai mult decat el de pe urma faptului ca e patron la Steaua. sigur a castigat imagine si notorietate, dar a cheltuit enorm ca PARTICULAR, a avut averea sechestrata pentru echipa (caz unic in Romania), a ajuns la dna doar pentru ca a vrut ca Steaua sa fie in carti pana in ultimul min, fiind luat la misto de toti maimutoii care urasc Steaua si nu asteapta decat prilejul pentru a ne lovi! voi chiar credeti ca cei ce-l ataca chiar iubesc Steaua si-i vor binele? rapizii, Dinamo, CFR si toti acolitii lor il urasc pe Gigi si inteleg foarte bine ca pentru ei el este pericolul numarul 1. de aici si tot atacul desantat din presa!oricate greseli a comis Becali, nu merita un astfel de tratament golanesc, inclusiv interzicerea de a veni la meciurile Stelei. eu nu pot uita ca acum 5 ani cand vorbea de UCL si de aducerea lui real in Ghencea, lumea il privea ca pe un nebun, fiind subiect de glume ieftine, iar acum noi suporterii ii dam "lectii" Stelei taman in jocurile cu arsenal si sevilla, iar doua echipe romanesti pot juca in Liga, exclusiv prin meritul nostru, si deci si al patronatului. pe mine nu ma intereseaza Gigi ca persoana si eu il analizez cinic, din perspectiva interesului Stelei. daca "pe piata" ar exista o solutie evident mai buna decat el, foarte bine! dar nu daramam ceva, fara sa stim ce punem in loc, caci curand nu vom mai avea nici un loc unde sa recladim!
pana la urma care ar fi lectia pentru orice posibil investitor urmarind istoria lui Becali la Steaua: tati', lasa Steaua ca aici poate iti confisca unii averea, presa te injura la liber, mai ajungi si pe la parchet, asa ca du-te la Dinamo sau rapid, caci acolo nu te doare capul si ai protectia asigurata! basca banii ce mai vin de la buget pentru stadion si alte cheltuieli!
repet din nou: nu uitati ca-n fotbal este loc intotdeauna si de mai rau! nu este o gluma, si naivii sfarsesc intotdeauna in uitare si durere. nu trebuie sa ne jucam cu viitorul Stelei, iar Steaua suntem, vrem nu vrem, cu totii: si noi suporterii, si jucatorii, si Becali, si cei care au fost si cei care vor veni!
numai bine!