intr`un fel ai si tu dreptate onyx..nu am gandit din perspectiva asta ![]()
intr`un fel ai si tu dreptate onyx..nu am gandit din perspectiva asta ![]()
Pentru Thereau vorbesc cifrele. A avut cel mai bun raport meciuri jucate/goluri inscrise din ultimii ani la Steaua. S-a inregistrat un profit consistent de pe urma vanzarii lui. Si-a dorit sa joace la Anderlecht, dar a avut ghinionul sa nu fie vazut bine de antrenor. A jucat foarte putin si a intrat intr-un con de umbra. Omul era exact atacantul "de careu" pe care il doream. Finete la preluare, joc aerian bun, viteza decenta, sut bun si executii surprinzatoare.
In cazul lui Elton, da, statura l-a dezavantajat. A venit in Europa la Steaua, si, asa ca si in cazul majoritatii jucatorilor sud-americani, a incercat sa se afirme la Steaua, ulterior urmand sa se transfere la o echipa cu nume. Din pacate, a dat peste un patron precum Becali, si un antrenor las precum Olaroiu. Protectorul lui, Meme, a plecat de la Steaua, si jucatorul a fost luat repede de arabi. Din pacate pentru el, de acolo nu prea poti sa revii in prim-planul european. De ce nu s-a transferat la un club mare? Pentru ca nu a jucat suficient pentru a iesi in evidenta, pentru ca niste editorialisti "sportivi" de doi lei gen Buzarin, Paunescu, Ivanovici sau Calinescu au sarit repede la gatul acestuia, pentru ca era cool sa te iei de statura micutului brazilian(exceptie face Andrei Vochin, de altfel singurul jurnalist sportiv "licentiat" in materie de asezari tactice si profiluri de jucatori, practic singurul care stie ce vorbeste, care atunci cand face o afirmatie, ti-o poate proba cu cifre, statistici, etc.).
Acelasi lucru si in cazul lui Andrey.
In cazul in care un jucator este talentat, conteaza si norocul. Daca ai sansa sa fii antrenat de un om capabil, care stie sa iti scoata in valoare calitatile, probabil ca vei reusi. Daca Ronaldo sau Quaresma nu erau descoperiti si "crescuti" de Boloni, poate se chinuiau si ei pe undeva prin esaloanele secunde, chiar daca aveau talent cu carul. Asa se explica si faptul ca Armenteros(ca tot veni vorba de tinta noastra numarul 1), e poreclit noul Riquelme, dar nu are loc nici la Sevilla B.
Mendoza a jucat bine pe postul sau; indraznesc sa spun ca daca nu era el in acest retur, nu terminam nici macar pe locul 2.
Habib era un jucator de profilul lui Thereau, poate nu la fel de talentat, insa daca i se dadea credit, putea confirma.
Si da, si eu cred ca indepartarea lui Zaharia a fost o greseala, in conditiile in care am pastrat in lot jucatori gen Nicolita, Surdu sau Lovin.
Ilie si Lacatus considera ca exista atacanti mai buni decat Pepe la 1.7 milioane euro? Foarte bine, sa ii vedem... dar ei vor fi raspunzatori pentru un eventual esec!
Oricum, nu imi fac sperante, bugetul pe anul acesta nu ne permite sa dam 1.7 milioane de euro pe un jucator.
Habibou deocamdata este un nimeni. Ca el sunt sute de fotbalisti in Europa. Ti se pare mai bun decit Zaharia? Sau decit Jula? E posibil sa ajunga un mare fotbalist, dar e posibil sa ajunga si bodyguard, ca Meride. :biggrin:
Eu zic ca DJ intr-un club pe Coasta de Azur, are reale calitati :biggrin: ....
Andrey si-a luat toti banii, altfel Steaua ar fi avut probleme.
conteaza si cand a luat banii aia. in iarna Steaua vorbea de readucerea lui Thereau, iar Cyril ce spunea: nu mi-am primit nici acum ultimii bani...
astea sunt chestii care te arunca in mocirla, si de acolo nu mai iesi. de-aia zic eu ca nici un fotbalist strain de mare valoare nu mai vine la Steaua
am vazut zilele trecute un meci din campionatul Braziliei si anume Cruzeiro - Santos= 4-0
si am ramas impresionat de 3 atacanti de la Cruzeiro - Guillherme, Wagner si Maicosuel din pacate Kerlon nu a jucat.
Guillherme e superjucator asemanator cu Robinho insa cred ca el va pleca cat de curand la o echipa mare din Europa, ceilalti doi insa cred ca ar putea fi acontati. Wagner cred ca e atacantul care avem nevoie nu e cat de cat solid are si tehnica si sut. Problema cred ca ar fi pretul la el, iar Maicosuel e in mod normal rezerva la Cruzeiro si cred ca ar fi ieftin dar nu e chiar atacant central.
Sper sa luam un atacant de valoare in pauza asta, pentru ca avem mare nevoie de un inlocuitor pentru Pepe (care nu a rupt gura targului la noi) indiferent daca e vorba de cei de mai sus sau nu. foarte bun e si chilianul Morales l-am vazut intr-un meci a echipei de tineret din Chile si m-a impresionat, acolo a jucat si Villanueva dar nu prea s-a vazut.
Maicosuel e mijlocas ofensiv,nu e atacant.Are contract pana in 2011 cu Cruzeiro,si nu cred ca va fi lasat sa plece,pentru ca e posibil ca peste 2-3 ani acest jucator sa valoreze vreo 10 mil E.De ceilalti,nu stiu ce sa zic.De Moralesc am mai auzit si multi spun ca are talent.Dar pe Villanueva nu il vreau la Steaua.
Maicosuel a jucat in meciul ala undeva pe stanga cam ce joaca Mutu la nationala. Am vazut ca pe wikipedia e trecut mijlocas dar comentatorul de la meciul ala spunea ca e atacant. Pe Villaneuva nici eu nu il vreau iar Morales m-a impresionat in turneul asta de tineret de la Toulon insa cred ca si pretul lui e destul de mare.
De ce are nevoie Steaua?
Pai sa incepem cu apararea.La postul de portar il avem pe Zapata care apara bine,dar ne`ar fi de folos si un al doilea portar,care sa i faca concurenta serioasa lui.
Fundasi centrali - aici stam cam prost.Pentru ca dupa Euro,Goian si Radoi ar putea parasi echipa,iar Rada este 90% la Timisoara.Si in cazul in care se va intampla asa,vom ramane cu Ghionea si Baciu.Pe Ghionea ne vom putea baza,dar Baciu nu joaca nimic.Deci avem nevoie de doi fundasi centrali,solizi,inalti,care sa stie sa joace la off-side si sa stea bine pe picioare in fata atacantilor tehnici si rapizi.
Fundasi laterali - Ne trebuie cel putin un fundas stanga cu viteza,sa controleze bine mingea,sa stie sa iasa cu mingea la picior din aparare si sa aiba interventii sigure.Nici un fundas dreapta nu ar strica,pentru ca Golanski nu va face fata meci de meci si in Liga si in campionat.Pe acest post,l`as vrea inapoi pe Ogararu,pentru ca are viteza,stie sa joace pe aceea parte si are experienta.
Mijlocasi - Avand in vedere ca Lovin nu joaca nimic iar de Dica nu au ramas decat fitele,ne trebuie un mijlocas central care sa faca bine jocul defensiv,iar aici l`as prefera pe Bicfalvi,si inca un mijlocas central care sa lege foarte bine toate fazele de atac ale echipei.Sa stie sa plimbe bine mingea si sa iuteasca jocul pe contraatacuri.Avem nevoie urgenta si de un mijlocas dreapta dar si de unul de banda stanga.Pe aceste posturi ne`ar fi de folos jucatori tehnici,de viteza cu centrari bune si precise,cu un dribling bun,sa intre bine in centru si sa traga bine spre poarta.
Atacanti - Daca vrem sa castigam cel putin campionatul si sa acumulam macar 5 puncte in Liga,ne`ar trebui : Un atacant tehnic,solid,sa se poata bate cu fundasii adversi,care sa alerge mult si sa traga bine din afara careului.Inca un atacant inalt,cu un sut puternic si bine plasat,cu stopuri bune si cu un control al mingii deosebit,care sa creeze fazele in careu.Si ne mai trebuie un jucator care sa inscrie meci de meci,un varf "de careu" care sa profite de orice minge,cu viteza si cu executii bune.
Deci avem nevoie cam de 12 jucatori.Sa zicem ca Stancu si Szekely ar avea loc in prima echipa,asa ca postul de mijlocas dreapta ar fi acoperit,si cu Stancu in atac,ne`ar cam ramane vreo 10 jucatori de adus,Asa ca ar trebui bagati bani seriosi in echipa,daca vrem sa nu ne facem de ras in Liga si sa castigam un nou campionat.
Cernea e un portar foarte bun, daca joaca cateva meciuri sa-si intre in mana ii poate face concurenta serioasa lui Zapata, raman la parerea ca Cernea a evoluat bine de fiecare data cand a fost nevoie de el, nu prea i sa dat sansa si totdeauna i sa cautat inlocuitor, din pacate la bagat Banel in rahat. Il mai avem pe Vatca caruia nu i s-au dat sanse si pe Tatarusanu care va creste.
Rada e 100% al Timisoarei, a semnat pe 3 ani. Fundasii nostri centrali sunt foarte lenti, toti sunt lenti, iar la tehnica doar Radoi mai misca, in rest sunt straini cu mingia, ne trebuie 2 fundasi centrali de mare valoare.
+2 jucatori
Fundasi laterali: pe dreapta Golansky care poate fi inlocuit de Emeghara sau Petre Marin, din pacate Petre Marin a imbatranit si e greu sa mai faca fata, iar Emeghara va fi indisponibil mult timp, pe stanga Nesu nu e rau, totusi ne trebuie cel putin inca un fundasi lateral, ideal ar fi 2, Oragaru ar fi perfect dar sansele sunt de 1% sa vina.
+2 jucatori
La mijloc il avem pe Szekely dreapta, iar rezerva lui poate fi Banel, Banel e un jucator de moral si ar trebui sa intelegeti ca el nu-si va renevi niciodata daca nu va fi lasat in pace, la nationala nu a jucat rau.
Pe stanga ? e Surdu, Neagoe si Ochirosii, nici unu nu se ridica la asteptarile Stelei, aici e nevoie de 1 jucator de valoare, daca nu cred ca Neaga va ocupa postul sau chiar Banel, ca titular Karamyan ar fi solutia.
+1
In centru e Ovidiu Petre care isi face treaba ca inchizator, acum acest Tiago care am vazut ca era cel mai bine cotat jucator ar Amadorei, sa vedem ce stie... rezerva lui Ovidiu Petre ar putea fi Plesan, iar pentru Tiago ar trebui Armenteros, nu ca rezerva, ci ca o concurenta si o solutie in cazul indisponibilitatii unuia sau altuia, pe Dica nu stiu unde sa-l bag, probabil undeva intre Tiago si Armenteros, oricum daca ar lua alt jucator cu banii de pe Dica ar fi perfect.
+2
In atac langa Dayro e nevoie de inca un atacant de careu, puternic, rapid si tehnic, Dayro e rapid si tehnic dar trebuie si unul pe forta, eu pe Pepe l-as tine rezerva altaturi de Stancu, ca numar 9 nu stiu pe cine sa propun.
+1
Concluzia ? aducerea a 8 jucatori de valoare, nu rebuturi, ar costa in jur de 15 milioane, bani care ar fi recuperati din Champions League si vanzarile de jucatori care nu mai intra in calcule.
Nu stiu daca ai voie sa ai in divizia b o a doua echipa la care sa trimiti si sa iei cand vrei jucatorii pe parcursul campionatului. Daca e posibil cred ca jucatorii de viitor si cei care nu prind lotul ar trebui sa joace acolo, impreuna, iar cand dau randament sa mai fie luati la prima echipa, Steaua are in jur de 40 de jucatori si ar putea face lejer doua echipe.
asa ar arata o stea puternica in viziunea mea.
Care ar fi beneficile acestui proiect ? pai sa vedem
O echipa puternica care sa joace pe teren fara valize trimise.
In 2 ani se poate auto finanta, pentru ca are jucatori tineri care vor creste si jucatori de baza pe care se vor scoate bani frumosi in eventualitatea vinderii lor, dar niciodata sa nu se vanda mai mult de 1 sau 2 titulari, si daca se vinde unul obligatoriu trebuie adus altul in locul lui, vinzi unul cu 3,4 milioane, cumperi altul cu 2 de valoare apropiata care va creste si va ajunge la valoarea celuilalt. Trebuie format un grup de 11 titulari si unul de 11 rezerve pe fiecare post care sa inlocuiasca cu succes titularii + o pepiniera formata din jucatori de perspectiva tineri care sa aiba contact cu prima echipa.
Daca patronul vrea bani trebuie sa investeasca cu cap, dar ACUM nu la anul nu peste doi ani, sa isi scarme putin din alea 4 miliarde, ca 15 mil. din 4 miliarde ar fi echivalentul cumpararii unei pechechi de blugi a unui om normal.
Ce parere aveti ?
racky
Ai voie sa ai echipa secunda in Liga a 2-a, dinam0 2 joaca in Liga a 2-a..
Degeaba vrem noi asemenea investitii ca cele despre care vorbesti, nu vezi ca Jiji e preocupat acum mai mult sa-i vanda pe Goian si pe Dica. Sper sa nu patim ca in alti ani in care am luat multi jucatori cu o saptamana inainte sa inceapa campionatul si apoi ne-am plans ca nu s-au adaptat inca
Maicosuel a jucat in meciul ala undeva pe stanga cam ce joaca Mutu la nationala. Am vazut ca pe wikipedia e trecut mijlocas dar comentatorul de la meciul ala spunea ca e atacant. Pe Villaneuva nici eu nu il vreau iar Morales m-a impresionat in turneul asta de tineret de la Toulon insa cred ca si pretul lui e destul de mare.
nu avem nici o sansa sa luam jucatori de prim plan din brazilia. Pentru ca deja alte echipe mult mai puternice sunt cu ochii pe ei (daca nu marile forte ale europei sigur shaktior, spartak, olympiakos).... daca cu armenteros ne atat de greu sa l aducem - imagineaza ti cum ar fi cu brazilienii astia...
putem spera, visa desigur - dar vom fi crunt dezamagiti.
Nici nu imi pun mari sperante si nu din cauza ca ar fi greu de adus acei jucatori care chiar nu sunt de prim plan in Brazilia cum zici tu, ci din cauza ca nu are cine sa ii vada. Pana nu vom avea un departament de scouting si de ce nu o colaborare cu un club mare din Brazilia sau Argentina care sa aiba si academie va fi greu sa aducem (gasim) jucatori talentati la preturile dorite de noi.
Acum din America de Sud eu cred ca ar trebui sa ne orientam inspre Columbia, Chile, Uruguay pentru ca din Brazilia si Argentina e foarte greu sa luam jucatori buni datorita preturilor si salariiilor cerute foarte mari.
Nicu, pt mine a fost o mare surpriza ca l au adus pe Dayro moreno..
miram`as sa mai facem o afacere ca asta..
pai stiu ma de asta am spus ca e mai bine sa ne orientam pe jucatorii columbieni , chilieni si uraguayeni pentru ca de acolo avem ceva sanse sa luam vedetele cum a fost si in cazul lui Dayro. Un jucator ca Dayro in Brazilia e cel putin 7-8 milioane. Oricum noi vorbim degeaba aici , tot ciobanul decide si pana nu va hotara sa bage mai adanc mana in buzunar la transferuri si la salarii va fi destul de greu sa vedem jucatori de top in Ghencea.
cel mai bine e sa nu ne facem sperante ...
eu unu sunt resemnat cu Lovin surdu si Banel...
racky
Ai voie sa ai echipa secunda in Liga a 2-a, dinam0 2 joaca in Liga a 2-a..
Degeaba vrem noi asemenea investitii ca cele despre care vorbesti, nu vezi ca Jiji e preocupat acum mai mult sa-i vanda pe Goian si pe Dica. Sper sa nu patim ca in alti ani in care am luat multi jucatori cu o saptamana inainte sa inceapa campionatul si apoi ne-am plans ca nu s-au adaptat inca
Stiu ca e voie cu echipa dar eu ma refeream daca ai voie sa trimiti si sa iei jucatori in timpul campionatului, stiu ca in divizia C e posibil sa joace si in Div A si in Div C, nu stiu insa in B, cat despre investitii e vorba numai de un imprumut, bagi 15 milioane, si scoti 10 din champion league + alte 6,7 din vanzarea lui Dica si Goian, deci banii oricum ii iei inapoi, joci in champion league iti creste cota jucatorilor si vinzi, iar 1,2 scoti 6,7 cumperi de 4... si tot asa
@racky
eu am inteles ce ai zis dar gandirea ciobanului e urmatoarea: de ce sa investeasca 15 milioane chiar daca si-i recupereaza, cand poate castiga cele 15 milioane fara nici o investitie?
Si in B e voie sa foloseasca jucatori de la prima echipa atata timp cat sunt trecuti pe lista comuna
ce e aici ma ora de visare ?
))))))))))
Treziti-va la realitate. Nu mai visati brazilieni mingicari , joc de pase dintr-o atingere si alte bazaconii . Visati banei , care in minutu 90 centreaza in plopi.
Am remarcat un jucator tanar foarte promitator, Anthony Modeste de la OGC Nice. Inalt, rapid, agresiv, tehnic si foarte talentat. Joaca atacant. Cred ca ar fi destul de usor de achizitionat pentru ca am inteles ca nu este foarte utilizat de Nice. Ca o paranteza, l am urmarit intr un meci cu Olimpique Marseille in care a scos cate un galben pt fiecare fundas advers in numai 25 de minute. Trecea printre ei ca pe bulevard si il faultau din spate.
http://www.ogcnice.com/equipes/index.php
De la Nice am mai remarcat acum un an pe brazilianul Ederson, care a fost cumparat de curand de Lyon pe o suma foarte mare. Ederson joaca in continuare la Nice sub forma de imprumut.
Am remarcat un jucator tanar foarte promitator, Anthony Modeste de la OGC Nice. Inalt, rapid, agresiv, tehnic si foarte talentat. Joaca atacant. Cred ca ar fi destul de usor de achizitionat pentru ca am inteles ca nu este foarte utilizat de Nice. Ca o paranteza, l am urmarit intr un meci cu Olimpique Marseille in care a scos cate un galben pt fiecare fundas advers in numai 25 de minute. Trecea printre ei ca pe bulevard si il faultau din spate.http://www.ogcnice.com/equipes/index.php
De la Nice am mai remarcat acum un an pe brazilianul Ederson, care a fost cumparat de curand de Lyon pe o suma foarte mare. Ederson joaca in continuare la Nice sub forma de imprumut.
Anthony Modeste are 20 de ani si e cotat la circa 1.6 milE, iar acel Ederson la 9 milE... Nice au jucatori multi mai bine cotati decat Steaua, oricum acest tiago e cel mai bine cotat jucator al amadorei, din pacate amandora este o echipa de mana 3 ![]()
pentru Moweed, da ma ai dreptate dar usor, usor o sa ramana fara capra care face branza, ca vanzand jucatori si cumparand rebuturi nu ai cum sa progresezi si nici nu il cumpara nimeni pe neagoe cu 5 milioane peste 2 aNI.
@racky
Mai stii poate o sa il ia cineva:))
Acel jucator de la Nice este bun, dar ma indoresc ca vom putea sa ii facem o oferta competitiva din punct de vedere al salariului
@ mountytoma
Nu ai cum sa ramii cu datorii la un club sau la un jucator, pentru ca te reclama la UEFA si patesti ca U. Craiova.
@Bogdan4Steaua
MM i-a protejat pe Andrey si Elton pt ca si data si el seama ca e groasa. Si-a sa dat ca sunt doua tepe, pt care el avea 100% "meritul" ca au ajuns la Steaua. Acesta a fost si unul din motivele rupturii intre el si Gigi.
Thereau a fost intr-un virf de forma la Steaua si i s-a potrivit foarte bine sistemul de joc. Sunt multi jucatori care fac un sezon bun, sau un turneu final bun(mai des), prind contracte bune, dupa care se sting.
Chestiile cu antrenorii care au descoperit super fotbalisti nu le inghit. Crezi ca daca nu era Lucescu, Hagi, Pirlo si altii de genul lor nu mai ajungeau mari fotbalisti? La fel si Boloni cu cei 2 de la Sporting. La noi lumea spune ca Hagi l-a facut fotbalist Ribery, dar uita ca Hagi a facut scandal ca patronii i-au adus un fotbalist francez necunoscut, cind el il ceruse pe Plesan. Adevaratii descoperitori sunt antrenorii de la copii si juniori. La seniori e simplu. Ai unul sau mai multi pusti la echipa de tineret si le acorzi citeva sanse. Daca se intimpla sa confirme sau sa explodeze esti mare antrenor, ai "inventat" un super fotbalist. Daca joaca slab, e de vina jucatorul, nu face fata la nivelul asta. In general dintr-o echipa de tineret doar 3-4 jucatori confirma mai departe, restul se pierd.
@racky
Mai stii poate o sa il ia cineva:))
Acel jucator de la Nice este bun, dar ma indoresc ca vom putea sa ii facem o oferta competitiva din punct de vedere al salariului
Il cumpara pe doua cepe ca el oricum a costat 1 kg de branza.
Offtopic dar e urgent: unde vad si eu online live sport.ro???
Steaua momentan nu reprezinta o prima solutie pentru echipele din Brazilia/Argentina.Chiar daca si mie imi plac cativa jucatori din aceste doua tari,si i`as vrea mult la Steaua,ma resemnez cu faptul ca acesta este un vis.Steaua nu poate lua jucatori buni din Brazilia sau Argentina,pentru ca are nevoie de ceva bun,nu de panarame.Si acei jucatori buni sunt urmariti cu siguranta de echipe mai bune,pentru ca fiecare echipa isi doreste cel putin 1 jucator brazilian de clasa in echipa.
De aceea raman la concluzia ca Steaua are nevoie de multi scouteri care sa caute jucatori in tari mai mici,mai sarace,jucatori tineri,prin Mexic,Chile,Ecuador,Columbia,Maroc,Nigeria,Coasta de Fildes si alte tari mai sarace si mai mici.Acolo cu siguranta se gasesc cateva talente,daca ar fi sa caute cineva(asta ar insemna ca cel putin 1 scouter sa stea tot sezonul in acea tara).Pentru ca nu stii cand mai apare vreun Drogba,vreun Kanoute sau alti jucatori talentati care au aparut din aceste tari mici.
@Bogdan4Steaua
MM i-a protejat pe Andrey si Elton pt ca si data si el seama ca e groasa. Si-a sa dat ca sunt doua tepe, pt care el avea 100% "meritul" ca au ajuns la Steaua. Acesta a fost si unul din motivele rupturii intre el si Gigi.
Thereau a fost intr-un virf de forma la Steaua si i s-a potrivit foarte bine sistemul de joc. Sunt multi jucatori care fac un sezon bun, sau un turneu final bun(mai des), prind contracte bune, dupa care se sting.
Meme nu i-a protejat doar pe Andrey si pe Elton, i-a protejat pe toti jucatorii Stelei, atat de creditor, cat si de presa noastra de doi lei.
Hai sa fim seriosi, cate gafe a facut Andrey? Nu este de nivelul lui Zapata, pentru ca portarul columbian avea deja un nume, experienta, si a costat mai mult. Chiar nu inteleg de unde a provenit acest curent anti-Andrey... am mai spus-o si la vremea respectiva: analizati meciurile! A avut si interventii foarte bune(vezi meciul cu Otelul din Cupa), a avut si meciuri si mai putin bune, insa gafe majore nu a facut. In ceea ce il priveste pe Elton, raman la aceeasi idee. Am pierdut singurul jucator care stia sa dribleze in viteza, sa deschida jocul, sa readuca spectacolul la Steaua. Pentru brazilian vorbesc cifrele, nu editoriale si misto-uri marca Ivanovici sau Buzarin.
Thereau avea talent cu carul, despartirea de acesta fiind una dintre marile greseli ale ultimilor ani.
Daca e sa ne referim la tepe, sa amintim de Surdu(800.000 euro) sau Vatca(500.000 euro).