FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Transferuri in perioada verii 2008

«1161718192063»
anunnak28.05.2008 00:06
trebuie sa luam inainte de euro dupa euro jcuatorilor care au fost inclusi in lot nu care au jucat le creste cota de piata 100% macar cu 1milion de euro in plus

doar nu crezi ca va lua Jiji jucatori de la euro !!!!

Clar...pai nu vrea sa dea bani pe Dimitrov sau altii care costa mai putin dar dupa euro cand eventual le creste valuarea. N-ai ce sa-i faci frate,am ajuns sa facem transferuri ca o echipa de Liga a doua.

victor28.05.2008 07:26
Legend

Imi pare rau sa vad ca tot mai multi fani ai Stelei au ajuns indoctrinati cu aceste rahaturi de idei numite tactici de fotbal modern.

Pai fratele meu, Dayro a jucat atacant in Columbia.Atacant central.De ce sa il pui ma mijlocas dreapta?!

Nu il pui ma!

Il pui pe altu.Daca nu ai iei de la Steaua 2.

Dar nu reprofilezi.

Acelasi rahat l-a facut cu Mendoza.

Lu' ala nu i se zice Condoru si Pantera pt ca centreaza bine fratele meu!

I se zice asa pt ca are detenta si explozie si forta.

Si normal ca nu a jucat nimic ca mijlocas stanga din mom ce el era obijnuit sa joace atacant!

In meciul cu Buzaul, atat Dayro cat si Mendoza au jucat atacanti.Si s-a vazut ce pot!

Fata in fata cu fundasul advers isi pot pune in valoare calitatile.Explozia aia a lui Mendoza exista si e de durata scurta.De aia nu poate sa fuga ca un nebun sa are banda.Pt ca nu stie decat pe distante mici.

Frate, nimeni nicaieri nu face sistemul in functie de jucatori!

Daca esti profesionist adevarat iti faci un sistem si apoi aduci jucatori care sa dea max in acel sistem!

Noi am luat 4 atacanti in iarna si ca sa joace toti am facut un rahat pe bat, i-am reprofilat!

de acord cu tine ref pozitionarea gresita a lui mendoza. este un jucator cu o plecare de pe loc formidabila si cu sut puternic, iar Steaua nu l-a folosit pe calitatile proprii. eroare majora de banca.

pe de alta parte, nu sunt de acord cu "suprematia" sistemului asupra jucatorilor din lot. poate ar fi oarecum valabila observatia pentru cateva echipe foarte mari ale Europei, cu bugete ce depasesc sute de mln. si unde practic nu exista restrictii in achizitionarea jucatorilor, iar loturile sunt incarcate cu diverse vedete. de aceea, cu exceptiile de rigoare, aproape intotdeauna insa trebuie avut in vedere si materialul uman disponibil. daca ai cativa atacanti valorosi in lot e normal sa joci nu doar in sistem triunghi (1+2), ci sa evoluezi si cu doua varfuri impinse la nivelul stoperilor adversi. pe mine imobilismul tactic al lui Lacatus, cantonat mereu pe ideea unui singur varf, m-a facut sa am dubii legat de capacitatea lui de a conduce o echipa mare. chiar si in situatiile de criza, cand eram disperati, sistemul nu era reconfigurat de banca tehnica, ci treceam direct de la un varf impins la 3 - 4 atacanti care se calcau pe picioare in zona centrala (vezi si meciul cu Dinamo), jucand dezordonat, fara scheme si tactica specifica, ceva asemanator infruntarilor din curtea scolii.

pentru mine a fost o enigma modul cum s-au luat anumite decizii tehnice, caci trannsferurile din iarna au fost pregatite si cerute in mod explicit de Ilie si Lacatus. ori e greu de inteles, chiar si pentru un profan, pentru ce il aduci pe mendoza, atacant de careu de picior stang, si-l folosesti CONSTANT ca mijlocas dreapta, sau pentru ce platesti 2 mln. pentru Dayro, pe care il uiti in majoritatea jocurilor pe banca tehnica (inclusiv la primul meci al sezonului). in concluzie s-au cheltuit bani pentru un material uman insuficient utilizat apoi de catre conducerea tehnica. efectul final a fost ca am pierdut printre degete un campionat care l-am avut la indemana si nu am speculat plusul de valoare individuala al lotului stelist.

raman la parerea ca acestea au fost erori majore ale bancii tehnice. din moment ce ai un set de valori in echipa, trebuie sa gandesti un astfel de sistem care sa le puna in valoare pe fiecare cat mai bine. apoi, daca nu esti multumit de configuratia tactica, la vara, dupa ce ai iesit campion, faci ajustarile necesare. asa e ca si cum ne-am batut joc de bani, transferand jucatori pe care mai apoi i-am uitat pe banca sau i-am pus sa joace ceea ce nu stiau, in pozitii absolut nefiresti?!

LeGenD28.05.2008 07:46

E trist ca Gigi nu se oboseste sa dea o data multi bani,sa plateasca scouteri si sa caute jucatori talentati prin tarile mai sarace.Sa ia jucatori tineri,scumpi dar care sa joace ceva.Dar nu,el da 1 milion jumate pe Szekely.El nu intelege ca Steaua nu va putea niciodata sa treaca de grupele Ligii doar prin puterea Domnului.

Dj28.05.2008 07:50

tot urmarind stirile din ultimele zile, ajung iar la concluzia (deja cunoscuta) ca de cioban e doar gura.

iar ne a umplut capul de vise cu jucatori valorosi cu experienta...bla bla bla care sa faca fata in CL.

colegii mei de forum, un mare rahat o sa transfere vara asta..asta e expresia cea mai potrivita.

eu nu mai am absolut nici cea mai mica speranta ca vom aduce in Ghencea jucatori care sa aduca un plus echipe. ce sa mai zic ca il dai afara pe mendoza. un jucator cu multe calitati-plus experienta in CL.

asa ca nu va faceti sprante, nu va mai ganditi - bai ce bun ar fi asta de Steaua - degeaba, tot cu Lovin o sa defilam.

suntem neputinciosi in fata oierului, vocea noastra nu ajunge nici la glezna lui.

ma doare sufletul cand vad ce se intampla...si cred ca la fel se simt si multi de pe aici..

eu unul mi am pierdut optimismul...si speranta

AdrianUltras2528.05.2008 07:59

Victor

Ai dreptate.Au fost erori ale bancii tehnice.

Am mai si zis asta.

Daca te numesti Steaua nu poti sa nu joci cu cel putin 2 atacanti in campionatul intern!

Nu poti!!!

Dar principalul vinovat e tot Becali.Daca ar vrea sa faca treaba la Steaua si-ar baga picioarele in ce zic fanii si ar aduce un antrenor traznet si ar tacea din gura.

Ca daca antrenorul e adevarat, rezultatele vin si fanii nu sunt prosti!

Daca echipa merge bine nimeni nu injura pe nimeni.

Dar din moment ce Becali injura fanii, da afara jucatorii buni, pune antrenori doar ca sa taca cei care il contesta, injura fostele glorii, il doare in cot de Steaua, etc nu are cum sa nu fie contestat.

Marius28.05.2008 08:03

Putem ca aici sa discutam despre "Transferuri in perioada verii" si nu despre erorile bancii tehnice in sezonul TRECUT sau de ce Jiji nu este apreciat de suporteri?

Va rog eu frumos :kisstogether:

Dj28.05.2008 08:04

pai nah..de la cioban pleaca totul - si lipsa transferurilor si tot...

AdrianUltras2528.05.2008 08:38

Pai ce transferuri sa discutam?

Claudiu Ionescu - a dat 8 goluri pt o echipa care se batea sa scape de retrogradare din postura de mijlocas.Transfer bun pt Liga 1.

Robert Neagoe - a jucat destul de bine impotriva Stelei in tur. In rest nu l-am remarcat.Transfer mediu sper slab.

Janos Szekely - cel mai bun mijlocas dreapta pe care il avem in lot.As zice si singurul.Transfer bun.

Bogdan Stancu- nu a mai dat un gol in Liga 1 de vreo 6-7 luni.Transfer mediu spre slab ca e inca tanar si talentat.

Ciprian Tatarusanu- cumparat dar va juca un an altundeva.Transfer totusi bun daca gandim pe termen lung.

Asadar, la tranferuri, Steaua sta mediocru in momentul de fata!

Si daca luam in considerare ca au plecat 2 jucatori ca Mendoza si Rada putem zice ca stam chiar foarte slab!

Dj28.05.2008 09:09

si viitorul nu suna prea roz - de armenteros nu mai zice nimeni nimic de ex...eventual o sa l anunte ciobanul pe karamian..

apropo de Stancu - eu zic ca ne am luat teapa cu el .. viitorul ma va contrazice (sper)

weeezer28.05.2008 10:13

Mai bine l-am fi luat pe Deac. Am dat 1.5 milioane pe Szekely, care intr-adevar e un jucator bun si probabil ca isi merita banii. Atunci, daca tot vrem sa ne formam o echipa, nu puteam sa dam 2 milioane pe Deac? Probabil l-ar fi lasat CFR-ul, iar jucatorul nu cred ca e cu ceva mai prejos decat Janos... Am fi avut flancurile asigurate. Asa, o sa jucam cu Nicolita, care probabil va fi reprofilat mijlocas stanga (ca tot ne plac reprofilarile...), ca sa joace Szekely pe dreapta. Iar de Ochirosii se va uita din nou.

victor28.05.2008 11:23
Pai ce transferuri sa discutam?

Claudiu Ionescu - a dat 8 goluri pt o echipa care se batea sa scape de retrogradare din postura de mijlocas.Transfer bun pt Liga 1.

Robert Neagoe - a jucat destul de bine impotriva Stelei in tur. In rest nu l-am remarcat.Transfer mediu sper slab.

Janos Szekely - cel mai bun mijlocas dreapta pe care il avem in lot.As zice si singurul.Transfer bun.

Bogdan Stancu- nu a mai dat un gol in Liga 1 de vreo 6-7 luni.Transfer mediu spre slab ca e inca tanar si talentat.

Ciprian Tatarusanu- cumparat dar va juca un an altundeva.Transfer totusi bun daca gandim pe termen lung.

Asadar, la tranferuri, Steaua sta mediocru in momentul de fata!

Si daca luam in considerare ca au plecat 2 jucatori ca Mendoza si Rada putem zice ca stam chiar foarte slab!

toata lumea discuta de transferuri si acuza mediocritatea lor. nu uitati insa ca numele grele ezita sa vina in Romania si cand se decid, o fac de regula pe sume duble decat in cazul unor cluburi din vest.

e facil sa-l tot acuzam pe Gigi ca nu investeste azi multe milioane, cand noi am dat un astfel de rateu in meciul cu Dinamo. medioicritatea transferurilor de azi este urmarea directa a mediocritatii dovedite pe 4 mai 2008. per total, numai in retur s-au cheltuit in jur de 5 mln (plus 1.7mln blocati de dna), s-au pierdut vreo 15 mln siguri cu ratarea intrarii directe in UCL (din pacate transferati direct in conturile unei competitoare), ca sa nu mai zic ca dintre toti, cel mai sifonat a iesit Becali (luat acum la misto de toata lumea ca a pierdut in fata CFR-ului si ajuns sub ancheta). oricat de "impotriva" ar fi unii, este evident ca si investitorul are nevoie de anumite stimulente pentru a continua sa cheltuie masiv. lumea isi inchipuie ca noi facem transferurile dupa ureche, la plesneala. din pacate AZI suntem restrictionati in principal de pret.

ai dreptate si ref la banca tehnica. si eu cred ca este o mare greseala, si asta este EXCLUSIV de atribuit lui Becali, mentinerea lui Marius. Gigi spune ca e vorba de onoare, caci atunci cand l-a angajat i-a fixat ca obiectiv locurile 1-2. la cum s-a desfasurat insa returul eu zic ca totusi Steaua si-a ratat obiectivul. Becali nu mai vrea sa-si puna in cap suporterii, dar nu intelege ca daca rezultatele nesatisfacatoare vor continua (ex. eliminarea din UCL din tur preliminar), finalul va fi acelasi, adica nervi, misto din parte presei, nemultumire populara si pana la urma contestarea lui, caci lumea nu va spune neaparat ca Lacatus e slab, ci ca patronu' nu a investit destul, ca s-a bagat la echipa, ca e laudaros si certaret, ca manageriaza defectuos, si alte alea?! eu chiar ma mir ca un tip atat de smecher precum este Gigi se lasa influentat de argumente sentimentale (gen: mi-am dat cuvantul, este un mare caracter, etc), corecte in teorie dar fara impact insa in succesul final.

nu exista o echipa mare, fara un antrenor competent! asta este un adevar imposibil de contestat, o axioma! (doar ca ex., eu nu cred ca un antrenor cat de cat serios, gen bergodi, Petrescu, r.Lucescu, cu lotul avut la dispozitie in acel moment, pierdea meciul cu un Dinamo condus de talnar??!!). de aceea nu transferurile de jucatori sunt cu adevarat marea noastra problema, cat nevoia de calitate la nivelul bancii tehnice. calitatea corpului tehnic va atrage automat si calitate in sfera jucatorilor transferati.

in acest ultim sezon, urmare a presiunii populare, s-au incercat doua experimente absolut nefericite, cu doi fosti foarte mari jucatori, legende in constiita publicului, dar nepregatiti insa ca antrenori. rezultatul: daca in 3 ani cu antrenori profesionisti (Zenga, Protasov, Olaroiu) am adunat cam 60pct in cupele europene (criteriul cel mai elocvent al muncii depuse de echipa tehnica), ajungand in situatia de a putea juca direct in Liga in caz de castigare a campionatului, anul acesta acumularile de puncte europene au fost absolut mediocre, iar prestatiile evident cu mult sub cele din editiile europene precedente (de altfel a fost primul an de absenta dupa o serie consecutiva cand Steaua a atins invariabil primavara europeana). astea au fost cu adevarat marile probleme ale Stelei, din pacate neremediate nici acum prin mentinerea lui Lacatus!

inchei repetand inca o data ca mi-as fi dorit ca atat Hagi cat si Marius sa reuseasca la Steaua. MERITAU ACEST LUCRU SI EI SI ECHIPA NOASTRA, AVAND IN VEDERE CARIERA LOR CA JUCATORI. DIN PACATE VIATA NU ESTE INSA UN VIS SI SPUN CA TOTUSI Steaua MERITA SI ALTCEVA DECAT ESECURILE DIN STAGIUNEA 2007-2008. Steaua nu are timp sa astepte nici acum si nici in viitor, iar ca antrenor nu poti sa fii mai bun decat ultimul rezultat obtinut!

racky28.05.2008 11:29

Becali ar trebui sa inteleaga o data pentru totdeauna ca poate sa il aduca si pe Dumnezeu pe banca tehnica, el tot o sa fie injurat pentru ca noi iubim persoana respectiva nu cine il aduce, dar omul e bolnav cu acte, multumim Lacatus dar nu esti antrenor.

Despre transferuri consider o mare greseala vindirea lui Rada, daca dupa euro il vinde pe Goian si Radoi noi cu cine o sa mai jucam ? ca ramane doar Baciu si Ghionea.

Stancu este un jucator de viitor si isi poate reveni in forma care "la consacrat", citeam pe gsp ca Steaua are 6 din 11 titulari de la echipa de tineret, consider un lucru bun, despre Deac pot sa spun ca a jucat foarte bine in acest retur, are viteza, tehnica si e tanar, din pacate cei de la CFR nu sunt prosti si stiu si ei asta, Claudio Ionescu ramane sa demonstreze, neagoe ? sincer nu l-am vazut jucand, Tataruseanu sper sa fi gafat intentionat cu Steaua, ca daca a fost fara intentie..... oricum cu echipa actuala si cu plecarile care vor mai fi..... 'se anunta vremuri cacacioase'

ultrash28.05.2008 11:48

Sunt foarte dezamagit de posibilele veniri in Ghencea.Doamne,cu ce`or gandi Ilie si Lacatus? Or sa plece pilonii echipei,oamenii pe spinarea carora am facut performantele din ultimele sezoane,si,in schimb,vor sa aduca in Ghencea pe Sforzini si nu mai stiu care atacant Davide Succi de la Ravenna. Asa vrem noi sa facem performanta in Ghencea?Cu asta o sa ne prezentam noi in Europa,cu jucatori retrogradati in Serie C si Liga2 ? Colac peste pupaza,un jucator adevarat,Dimitrov de la Levski are sanse infime sa mai ajunga la noi.De ce? E prea scump frate,bulgarii cer 2 milioane de dolari.Scump al dracu`:| Cu milionu luat pe Rada,si cu inca un milion era al nostru. Sunt foarte indignat. Niciodata nu or sa fie jucatorii din serie b italiana la nivelul lui Dayro-jucator adevarat=2 milioane. Zgarcitii dracului.Vand tot ce avem mai bun,umfla buzunarele si jucatori pt echipa ciuciu :| IN-CRE-DI-BIL asa saraci suntem frate??? Nu avem bani sa dam pe Dimitrov,nu pe Armenteros,nu pe nimeni....Vin toti expiratii,toate petardele,toata pleava ligii secunde italiene in Ghencea,halal management....halal viitor!Oarba dupa cine pune la punc campania asta de transferuri senzationala.Oarba dupa Gigi-zgarcit mia mare ca omu` asta nu am vazut,nici coposelu` nu`i ca asta.

bodanelu28.05.2008 12:55
e facil sa-l tot acuzam pe Gigi ca nu investeste azi multe milioane, cand noi am dat un astfel de rateu in meciul cu Dinamo. medioicritatea transferurilor de azi este urmarea directa a mediocritatii dovedite pe 4 mai 2008. per total, numai in retur s-au cheltuit in jur de 5 mln (plus 1.7mln blocati de dna), s-au pierdut vreo 15 mln siguri cu ratarea intrarii directe in UCL (din pacate transferati direct in conturile unei competitoare),

banii dati la alte echipe. banii astia puteau fi investiti in echipa noastra, chiar daca se pierdea titlul. halal management din partea lu` Becali.. halal...

ca sa nu mai zic ca dintre toti, cel mai sifonat a iesit Becali (luat acum la misto de toata lumea ca a pierdut in fata CFR-ului si ajuns sub ancheta). oricat de "impotriva" ar fi unii, este evident ca si investitorul are nevoie de anumite stimulente pentru a continua sa cheltuie masiv. lumea isi inchipuie ca noi facem transferurile dupa ureche, la plesneala. din pacate AZI suntem restrictionati in principal de pret.

Merita sa fie sifonat. cand se crede mai presus de lege, chiar merita. Multumim Romaniei ca ne-a creat astfel de imbecili (creatia presei) si ca multi doresc sa fie ca el. De l-as vedea mort.

A.. pardon, nu el are de suferit, ci Steaua, simbolul Romaniei, echipa cu care ti.

ai dreptate si ref la banca tehnica. si eu cred ca este o mare greseala, si asta este EXCLUSIV de atribuit lui Becali, mentinerea lui Marius. Gigi spune ca e vorba de onoare, caci atunci cand l-a angajat i-a fixat ca obiectiv locurile 1-2. la cum s-a desfasurat insa returul eu zic ca totusi Steaua si-a ratat obiectivul. Becali nu mai vrea sa-si puna in cap suporterii, dar nu intelege ca daca rezultatele nesatisfacatoare vor continua (ex. eliminarea din UCL din tur preliminar), finalul va fi acelasi, adica nervi, misto din parte presei, nemultumire populara si pana la urma contestarea lui, caci lumea nu va spune neaparat ca Lacatus e slab, ci ca patronu' nu a investit destul, ca s-a bagat la echipa, ca e laudaros si certaret, ca manageriaza defectuos, si alte alea?! eu chiar ma mir ca un tip atat de smecher precum este Gigi se lasa influentat de argumente sentimentale (gen: mi-am dat cuvantul, este un mare caracter, etc), corecte in teorie dar fara impact insa in succesul final.

parca se numeste imagine cea ce face el. Vin alegerile, nu vrea sa mai fie hulit. l-a dat afara pe Lacatus clar si-a ratat cariera (inexistenta) politica. So, investeste in Steaua sau face politica. eu cred ca doar ultima... Si aici de l-as vedea cu doar un vot, al lui!

nu exista o echipa mare, fara un antrenor competent! asta este un adevar imposibil de contestat, o axioma! (doar ca ex., eu nu cred ca un antrenor cat de cat serios, gen bergodi, Petrescu, r.Lucescu, cu lotul avut la dispozitie in acel moment, pierdea meciul cu un Dinamo condus de talnar??!!). de aceea nu transferurile de jucatori sunt cu adevarat marea noastra problema, cat nevoia de calitate la nivelul bancii tehnice. calitatea corpului tehnic va atrage automat si calitate in sfera jucatorilor transferati.

Un antrenor competent nu vine sa lucreze cu un patron nebun, care duce clubul pana la prapastia retrogradarii. Adica munca lui si a jucatorilor sa fie ****** de patron.

Ziceai mai sus ca jucam doar cu un atacant. imi aduc eu bine aminte sau Oli juca tot cu unul? Protasov tot cu unul? Zenga tot cu unul? catoti il puneau pe Dica mai retras... Dar, doar Lacatus este vinovat ca joaca doar cu un atacant.

in acest ultim sezon, urmare a presiunii populare, s-au incercat doua experimente absolut nefericite, cu doi fosti foarte mari jucatori, legende in constiita publicului, dar nepregatiti insa ca antrenori. rezultatul: daca in 3 ani cu antrenori profesionisti (Zenga, Protasov, Olaroiu) am adunat cam 60pct in cupele europene (criteriul cel mai elocvent al muncii depuse de echipa tehnica), ajungand in situatia de a putea juca direct in Liga in caz de castigare a campionatului, anul acesta acumularile de puncte europene au fost absolut mediocre, iar prestatiile evident cu mult sub cele din editiile europene precedente (de altfel a fost primul an de absenta dupa o serie consecutiva cand Steaua a atins invariabil primavara europeana). astea au fost cu adevarat marile probleme ale Stelei, din pacate neremediate nici acum prin mentinerea lui Lacatus!

da da da... numai Lacatus este vinovat.

LE: Victore, de ce refuzi sa ne dai contra-argumente la tot ce-ti spunem noi si ne ataci? oare avem dreptate? oare gandim prea european, si noi vrem un campionat curat, fara valize si creditori la TV? Fara acuze de blat la adresa noastra? Tie iti place Steaua creata de Becali?

MoWeed28.05.2008 14:50
LE: Victore, de ce refuzi sa ne dai contra-argumente la tot ce-ti spunem noi si ne ataci? oare avem dreptate? oare gandim prea european, si noi vrem un campionat curat, fara valize si creditori la TV? Fara acuze de blat la adresa noastra? Tie iti place Steaua creata de Becali?

Lui ii place Steaua lui Becali. Vivat oierul! Traiasca blaturile si declaratiile inconstiente!

Aceeasi placa expirata ca Lacatus a pierdut 15 milioane pe care de fapt daca ne calificam nu i-a pierdut. Sau presupun ca el crede ca cei de la CFR au investit o gramada de bani anul asta de dragul celo 15 milioane din CL.

Cel mai sifonat a iesit oierul pentru ca el se crede superior legii. A meritat asta si trebuie ca acest infect sa invete ca legile sunt pentru toti indiferent de situatia financiara(dar traim in Romania).

bodanelule nu te mai chinui cu aceast berbec(oaie e la feminin), nu vezi ca Lacatus e un antrenor mediocru pentru ca a dus Steaua pe 2 dupa ce am avut reale sanse la titlu in timp ce carpa de 0li e un antrenor extraordinar de profesionist pentru ca ne-a adus pe 2 dupa ce un sezon intreg n-am avut nici o sansa la titlu...0li e un mare antrenor pentru ca a cerut ajutorul reprezentantului Domnului pe Pamant cum se auto-proclama acest individ(desi eu cred ca mai degraba e al Satanei)

Bogdan4Steaua28.05.2008 15:20

Victor, locul 1 s-a pierdut vara trecuta, atunci cand Becali facea exact ceea ce face acum: o echipa formata din jucatori romani in marea lor majoritate.

Atunci am avut o campanie de transferuri axata in general pe cantitate. Am adus o droaie de jucatori: Vatca, Surdu, Badoi, Plesan, Emeghara, Rada, Zapata, Golanski, Bicfalvi, Neaga.

Analizand transferurile, avem: doi portari, patru fundasi, trei mijlocasi si un atacant.

Au confirmat: Zapata, Golanski, Rada si Emeghara. Adica jucatori de profil defensiv. Neaga a fost jucat in banda(el fiind atacant), Plesan s-a accidentat, iar restul au fost dezamagiri sau au jucat mult prea putin.

Nu am insistat la capitolul atacanti, acolo unde eram descoperiti, nu am insistat nici pe jucatorii de creatie la mijloc, desi era clar ca suferim la acest capitol.

Management defectuos in opinia mea, cu multi bani aruncati pe fereastra.

Echipa a marcat extrem de putin(logic, de altfel), iar CFR-ul s-a distantat la 11 puncte(facand unele meciuri bune, beneficiind de ajutorul fluierasilor uneori, etc.). Lui Becali ii fugea pamantul de sub picioare, derapajele si implicarile in alcatuirea echipei fiind tot mai dese, in conditiile in care Mihai Stoica a plecat, iar Adi Ilie si Argaseala ii cantau mereu in struna. Hagi a plecat, pentru ca nu a acceptat sa fie calcat in picioare.

In retur, ordinul a fost: intariti atacul. S-au adus jucatori buni(nu foarte buni), dar in marea lor majoritate atacanti(orice s-ar spune, Dayro, Pepe, Mendoza si Habibou sunt toti atacanti de meserie). La mijloc, din nou, ioc. S-au incercat experimente care, spre exemplu l-au bulversat pe Mendoza, iar Dayro si Habib nu prea au jucat, in locul lor a jucat un Dica plafonat si etern titular, sau jucatori sub-mediocri gen Lovin si Nicolita. Urmarea: am avut parte de un plus evident, insa am marcat preponderent din faze fixe.

Chiar nu vede nimeni(ma refer la Adi Ilie si la Lacatus) ca nu prea avem in echipa jucatori care sa dribleze, care sa paseze decisiv?

In loc sa stimuleze adversarii, Becali trebuia sa investeasca masiv in echipa. Calculati cati bani a aruncat pe fereastra pe jucatori precum Vatca, Badoi sau Surdu, plus bani gen "valiza de la Cluj". Sunt convins ca vorbim de peste 5 milioane euro.

Intr-un fel exista si o parte buna in ratarea acestui campionat. Creditorul a realizat, poate, ca nu se pot castiga campionate investind doar in "indirecte". Aceasta este filozofia de viata a lui Becali, aplicata in sport, in politica, in viata publica: banii cumpara orice, inclusiv onoarea.

Se vorbeste despre faptul ca am clacat in meciul cu Dinamo. Da, am facut-o, insa un derby este tot timpul un meci de 1X2, indiferent de pozitia din clasament a celor doua echipe. Nu trebuia sa ajungem sa ne bazam pe acel meci. Si nu era cazul, daca la sfarsitul turului aveam doar 3-4 puncte in spate.

Auzim mereu povesti de genul: am sa construiesc o echipa cu care sa nu mai am emotii cu 5-6 etape inainte de final. Sincer, nu v-ati saturat? Cu jucatori gen Neagoe sau Ionescu vrem sa realizam acest lucru? Mergand in continuare pe mana lui Banel sau Lovin?

Victor ne vorbeste de momentul 0, momentul in care am pierdut cu Dinamo, moment in care am pierdut 15 milioane de euro din UCL. Atunci cum putem sa spunem ca Becali investeste masiv?

Avand in vedere ca ne taraste prin toate rahaturile, ca ne face de rusine, ca distruge echipa, are vreun merit Becali in acest moment?

Dj28.05.2008 19:28

ai dreptate Bogdan. uneori uit sa mai fiu mandru ca sunt stelist - cand toti ne asociaza cu mizeria asta de om... imi e sila de tot ce se intampla la clubul nostru drag...

LeGenD28.05.2008 20:24

Steaua nu va face niciun transfer remarcabil atat timp cat Gigi Becali este patronul echipei.De ce?

Pentru ca mentalitatea lui Jiji este ca un jucator de fotbal inseamna un jucator care sa alerge.Nu conteaza daca trimite mingile in propria poarta,ca da pase de gol pentru adversari si ca e pericolul numarul 1 al echipei noastre.Pentru ca dupa mintea lui,daca dupa meci un jucator intra in vestiar cu 25 de pase la adversari,0 recuperari,0 pase la coechipieri si 2 autogoluri dar cu 2.5 l de transpiratie pe tricou,merita sa fie premiat(Ex: Banel).El nu intelege ca atat timp cat nu ai niciun jucator de meserie,si faci transferuri de la echipele gen Mioveni,Buzau,care iti sunt prietene si se bat pentru a scapa de retrogradare,nu ai cum sa castigi nici macar un campionat,indiferent de cate valize trimiti spre adversari.Iar el crede ca Steaua va trece de grupele UCL doar cu ajutorul lui Dumnezeu,si fara niciun pic de fotbal de calitate.

AdrianUltras2528.05.2008 20:25

Victor nu cred ca exista stelist care sa nu isi fi dorit ca Hagi sau Lacatus sa fii castigat tot cu Steaua.

Sentimente ca sentimente dar nu ne putem lasa condusi de ele.

Pai ce facem?Punem antrenori in functie de nume sau notorietate?

Asa ceva nu se face.

Nu si daca esti un profesionist adevarat.

Cat despre transferuri, nu trebui e sa transferi nume mari.

Trebuie sa te duci si tu sa faci pe scouterul asa cum se face la marile cluburi si sa te uiti dupa jucatori.

Sa te uiti dupa ce iti trebuie, sa studiezi, sa monitorizezi si sa cumperi.

Iarasi, nu conteaza numele.Conteaza doar faptele.

Daca jucatorul luat e un necunoscut si iti da 40 de goluri intr-un sezon nu cred ca o sa reproseze cineva ceva.

Ce frumos a fost cand au venit jucatori ca Thereau, Zapata, Golanski sau alti jucatori monitorizati si care au intrecut orice asteptare.

Astept sa vad care e acest cel mai mare cautator de talente roman care trebuie sa vina la echipa.

Daca oamenii care cauta jucatori isi fac treaba si gasesc jucatori dar acestia nu sunt adusi pt ca Becali e prea zgarcit si nu vrea sa dea bani atunci problema e incheiata si nu mai trebuie discutata.

Seful clubului e in acest caz un mare prost si deci nu ar trebui sa surprinda pe nimeni de ce nu se vrea performanta!

mountytoma28.05.2008 20:34

daca la Steaua nu vor sa vina jucatori de clasa nimeni nu e mai vinovat decat Becali. la cum s-a purtat cu Carlos, Elton, Andrey, mendoza, habibou, pepe etc, eu cred ca NICI un jucator de valoare strain nu va mai veni la Steaua pana pleaca prostul prostilor de aici. adica, niciodata :-(

asa, luam jucatori de duzina (vezi CFR, numai anonimi, ajunsi vedete in Romania), platind sume mult mai mari decat pentru un roman de aceeasi valoare. eu zic ca am facut mai bine dand banii aia pe szekely si b Stancu decat sa fi cumparat panarame de genul despotovici sau miranda sau majoritatea CFR-istilor. daca Bostina avea pasaport brazilian, el nu pleca de la Steaua pe 100.000 euro, ci pe cateva milioane bune. un brazilian sau argentinian care stie fotbal ca el se vinde cu minim 10 milioane.

asa ca s-a hotarat ciobanul sa adune ce are Romania mai bun. macar daca ar fi consecvent. sa nu schimbe iar macazul la jumatatea drumului. ca iar face rahatul praf si il arunca in cei din jur.

eu cred ca transferurile de acum sunt destul de bune, sunt ferm convins ca szekely va fi unul din cei mai buni jucatori ai echipei. sper ca prin venirea lui Claudiu ionescu sa fi obtinut si jucatorul cu driblingul si pasa. neagoe si Stancu merita sa credem in ei.

de fapt cred ca avem nevoie foarte mult sa redam increderea unor jucatori ca v Badea, Neaga, plesan, nesu, sa-l readucem pe Ochirosii. chiar si surdu merita o sansa. singurul care cred ca e o cauza definitiv pierduta e Nicolita, ii doresc din toata inima sa joace bine la euro ca asa poate il ia cineva si ne scapa de calvarul prezentei constante in echipa de start. pur si simplu nu mai suport sa vad cum sare mingea din el ca din gard.

in rest, poate se hotarasc TOTI jucatorii sa puna osul serios la treaba, poate Becali il lasa pe Lacatus sa antreneze, si in conditii normale putem castiga campionatul viitor.

in CL eu sper la o victorie acasa si una in deplasare, in grupe. daca mai facem si un egal, vom stabili un record greu de egalat de vreo alta echipa romaneasca in CL.

ps poate il cumparam din nou pe zaharia, de data asta cu vreo 2 mil euro!

Joga Bonito28.05.2008 20:47
Victor, locul 1 s-a pierdut vara trecuta, atunci cand Becali facea exact ceea ce face acum: o echipa formata din jucatori romani in marea lor majoritate.

Atunci am avut o campanie de transferuri axata in general pe cantitate. Am adus o droaie de jucatori: Vatca, Surdu, Badoi, Plesan, Emeghara, Rada, Zapata, Golanski, Bicfalvi, Neaga.

Analizand transferurile, avem: doi portari, patru fundasi, trei mijlocasi si un atacant.

Au confirmat: Zapata, Golanski, Rada si Emeghara. Adica jucatori de profil defensiv. Neaga a fost jucat in banda(el fiind atacant), Plesan s-a accidentat, iar restul au fost dezamagiri sau au jucat mult prea putin.

Dap, o parere pertinenta. Cam asta e esentialul, ca sa zic asa.

Pai, sa ne intoarcem in timp. Hagi a avut mana libera la transferuri, pe vremea aia avand o relatie foarte apropiata cu ciobanul. Insa pe la jumatatea stagiului de pregatire, desi intre timp se accidentase Radoi, a declarat sec: "Steaua este puternica. Nu mai are nevoie de nici un transfer. " A spus cuvintele astea la o coferinta de presa, cu un zambet vizibil si arogant ce trada o naivitate iesita din comun. Ce s-a intamplat dupa stie toata lumea, a dat chix din toate punctele de vedere si a lasat o situatie greu de gestionat pt predecesorii sai. Adaugand momentul de recul si cativa factori am ajuns sa avem cel mai slab atac in peste 60 de istorie ros-albastra.

Nu neg schizofrenia lui Becali, dar antrenorii profesionisti care au antrenat inaintea talentatului jucator Hagi tot au reusit ceva. "Regele" a avut multe sanse in cariera sa de "antrenor": episodul Nationala, Bursaspor (pe astia efectiv i-a ingropat, anul asta au revenit in prima divizie), Timisoara (locul 8) si apoi la Steaua cand efectiv a facut praf perioada de pregatire. Mereu ii s-a dat mana libera, bani multi, incredere dar a sfarsit prin demisii de "onoare", atitudini colerice fata de jucatori si conflicte cu conducerea.

In schimb, Marius Lacatus e la primul proiect cu adevarat important din cariera lui. A reusit un retur senzational 15-1-2 si tot ii dam in cap, pe motiv ca vrem un antrenor mare. Pornim din start cu pareri preconcepute, principii inoculate de presa si cu un spirit autentic de turma :)). "- Ce bah... Lacatus ii antrenor? A antrenat la UTA. Io vreau unu ca Mourinho la Steaua!". Nu ii acordam nici o sansa.

Nu vom da niciodata lovitura cu 10 transferuri odata la 6 luni, enspe mii de circari sud-americani, asa cum vrea supoerterul de rand. Cate un Dayro Moreno pe fiecare post din echipa. Ci cu un antrenor ambitios si cu dorinta de afirmare, un lot de jucatori pastrat 1-2 ani sa se omogenize. Lot compus din jucatori muncitori, o adevarata familie, maxim 2-3 vedete si se vor vedea rezultatele. Culmea e ca lipseste rabdarea pt a crea lucruri marete.

Ajunsesem la un mom. dat sa stim pe de rost 11-le Stelei: Hamu, Ogararu, Goe, Ghioane, Petre Marin, Para, Lovin, Oprita, Bostina, Dica si Iacob. Vedete? Transferuri de milioane? In schimb performante de nepretuit!

Mandru ca sunt stelist!

LeGenD28.05.2008 20:48

Mie unul nu imi place de niciun fel de Szekely.Un mare figurant,care a declarat ca nu va veni la Steaua.Iar in privinta transferurilor lui Ionescu si Neagoe,nu stiu cat de bune sunt.Pentru ca dupa parerea mea,jucatori de Liga Campionilor nu vei gasi niciodata la echipe precum Buzau si Mioveni.De Stancu imi place mult,si daca va primi sansa sa joace macar in campionat meci de meci,va arata cu siguranta ca e un mare jucator.Iar Tatarasanu probabil va ajunge cel mai bun portar din Romania.Deci,din cele 5 transferuri facute pana acum,decat de doi jucatori sunt convins ca merita sa vina la noi.

Dupa parerea mea,Steaua ar trebui sa cumpere vreo 10 scouteri foarte buni,cu experienta,care au cautat talente si pe la echipe din strainatate.Acesti scouteri sa stea plecati in tari din Africa,si America de Sud,sa caute permanent jucatori tineri si talentati.Iar in legatura cu planul de a lua din tara tot ce e mai bun,ar fi mai bine ca Steaua sa cumpere toti jucatorii buni de sub 16 ani din tara.Sa i creasca in conditii bune si sa promoveze la echipa jucatori tineri si talentati,an de an.

Dj29.05.2008 08:43

ma gandesc la Dinamo Kiev (acum cativa ani), panatinaikos sau rosenborg...

ce mari echipe aveau? anonimi pe atunci - vedete dupa ce echipele lor au facut figura frumoasa in LC.

exemple mai sunt - ideea e ca se poate si fara sa transferi super fotbalisti (ceva imposibil la Steaua), atat cat sa ai jucatori talentati in echipa ta, un antrenor capabil si dorinta de a reusi.

MoWeed29.05.2008 10:34
Managerul general al FC Steaua, Adrian Ilie, a declarat, joi, agentiei MEDIAFAX, ca gruparea din Bulevardul Ghencea are un acord verbal pentru transferul mijlocasului portughez Tiago Gomes de la Estrela Amadora, dar ca deocamdata nu este nimic semnat.

"Daca avem un acord verbal cu Tiago Gomes, nu inseamna ca s-a si semnat. Momentan e doar un acord verbal, nu e parafat vreun transfer", a spus Ilie.

Tiago Gomes are 22 de ani si a mai evoluat la Estoril Praia, Oriental si Odivelas, fiind sanse ca acesta sa fie imprumutat la Steaua.

Totodata, Adrian Ilie a negat informatiile ca mijlocasul italian Alessandro Budel, ultima oara la Empoli, ar fi aproape de Steaua.

Mediafax

Eu personal nu am auzit in viata mea de el, iar echipele la care a jucat nu imi spun absolut nimic.

AdrianUltras2529.05.2008 10:38

Sa nu ne entuziasmam cu baiatul asta.

Inca nu a semnat.

Dar daca vine, eu astept intai sa il vad cum joaca.

Nu ma intereseaza numele.Poate sa fie Tiago Gomes sau Ronaldinho.

Conteaza doar cum joaca pe teren!

«1161718192063»