In primul rand felicitari baietilor pentru meciul de ieri!Important este ca s-au castigat cele 3 puncte intr-o maniera in care cred ca numai rau voitorii pot sa spuna ca a fost ceva necurat la mijloc.Adica a fost o victorie clara,un meci in care eu m avut senzatia ca am fortat atat cat a fost nevoie sa ne adjudecam punctele.
Ma bucur pentru Dica,poate realizarile de ieri il vor mobiliza mai mult si il vor impinge sa redevina jucatorul constant bun de anul trecut.
Ma bucur si pentru Nicolita.Mie sincer imi place sufletul pe care-l pune in joc.Bagajul tehnic al fiecarui sportiv este cu totul altceva.Dar daca vrei poti sa compensezi cu munca o parte din calitatile de care te-a privat natura.
Si sa nu credeti ca nu am fost si eu exasperata de jocul lui slab,sau ca mi-au picat bine celebrele autogoluri.Dar nici nu este normal sa nu apreciem o evolutie pozitiva.
Au comentat multi faptul ca Laca nu joaca cu Dayro.Sincer si eu subscriu ideii ca Dayro inca nu s-a adaptat 100%,ca mai are nevoie de timp.Si mi-a placut replica lui Laca atunci cand a zis ca se discuta prea mult si ca este alegerea lui pe cine baga.Practic el raspunde de rezultat.Noi ne dam cu parerea,ne spunem oful dar in nici un caz nu purtam raspunderea.Asa ca...fiecare pasare pe limba ei piere sau traieste in cazul lui Laca.
Am vazut ca se discuta si despre faptul ca ok,vom castiga campionatul,dar vom fi ciuca batailor in Liga.Si aici sunt de acord sa zicem partial.De ce partial?Pentru ca am dovedit in cateva meciuri din CL ca daca reusim sa ne mobilizam,sa ne concentram si eventual echipa super galonata pe care o intalnim sa nu prinda o zi extraordinara putem sa dam o replica rezonabila,fara a ne face de ras.
Dar trebuie avute in vedere si alte aspecte.Si din ce-mi vine acum in minte ar fi in primul rand presiunea,pot spune chiar "teama" pe care o simt ai nostri la asemenera meciuri.Oricat avem noi o istorie,ganditi-va ca acea istorie este scrisa de jucatori diferiti,in sezoane diferite.Fiecare cu alta mentalitate,bagaj tehnic sau efectiv putere de daruire.Da,putem cere de la toti aceleasi lucruri,dar ei nu pot raspunde la fel.Una este sa joci cu Aston Villa,Bastia sau FC Bruges alta este sa intalnesti Real Madrid,Bayern sau AC Milan.Psihologic vorbid.
Si daca am zis psihologic vorbind,mai gasesc o diferenta.Un anumit lot au primele echipe mentionate si alta e situatia celorlalte.Ca sa nu mai vorbim de noi.Si ca sa nu zic "voi nu va ganditi",zic noi chiar nu ne gandim ca valoric nu putem face fata mariolr puteri ale Europei?Daca baietii nostri ar fi avut aceeasi valoare cu cea a jucatorilor lor,de mult nu mai jucau pentru Steaua.Vi s-a parut cumva ca un mare club european a urmarit vreun jucator al nostru?Atunci cum moral,nu sufleteste(sufletul meu ar vrea ca Steaua sa fie nu doar castigatoare de CL ci si de Intercontinentala) sa le cerem marea cu sarea?Da,de dorit ne dorim,dar de putut...
Si din acest punct de vedere nu mai e vinovat Laca sau Dica sau Pepe...Fiecare pune la bataie ce crede ca are mai bun.Si da cat poate in acel moment.
Dar deja m-am intins prea mult,inca o data felicitari pentru victoria cu Gloria si multa bafta in continuare!