FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Victorie! Dar cu cine ne luptam?

«12345»
vanfootball24.03.2008 23:48

"La Iasi trebuia eliminat un jucator al Politehnicii inainte de autogolul lui Banel. Cu Unirea am avut doua penalty-uri neacordate la scorul de 0-0, inainte de cele reclamate de Urziceni."

:laugh:

alex, hai sa n-o dam in SF-uri! N-o fi trebuit acordate si vreo 3 penalty-uri cu UTA? :smile: Se vede de la o posta ca FC Steaua e avantajata clar de arbitrii, de etape bune (direct si indirect), iar mana paroasa a patronului e si ea foarte evidenta. Daca mai avem in vedere si declaratia lui in legatura cu accesarea butoanelor, imaginea e completa. Numai cine nu vrea nu vede niste lucruri atat de evidente.

Va doresc sa va bucurati pentru titlul 24! Din pacate, eu nu pot jubila pentru un titlu obtinut in conditii mizerabile. Ne-o fi furat Becali palmaresul, dar spiritul nu ni-l poate lua. Steaua e in vacanta fortata, iar FC Steaua Becaliana ii tine locul...temporar.

phyton25.03.2008 00:21

In Liga Campionilor fazele fixe au o pondere de peste 50% in totalul golurile marcate. Prin urmare, nu cred ca situatia e atat de grava daca ne gandim ca Steaua a marcat 6 goluri consecutive din faze fixe. Eu as zice chiar ca aceste reusite reprezinta un aspect pozitiv in ce priveste jocul echipei si denota concentrare. In plus, ce v-ati astepta ..sa batem cu 6-0 7-0 ca Dinamo acum 2-3 ani..in blaturile ei..??Majoritatea echipelor care vin in Ghencea vin ca sa se apere si sa stea cu fundul in poarta...si hai sa nu ne mai lamentam ca suntem ajutati de arbitri..am vazut si in alte campionate europene weekendul asta o gramada de greseli de arbitraj. In acest campionat s-a gresit atat in favoarea Stelei cat si a clujului. Acum ne dam toti martiri, iar daca arbitrul interpreteaza o faza in favoarea noastra toata lumea zice ca suntem ajutati si am furat meciul.

DanStan25.03.2008 08:02

In Liga Campionilor - si mai ales in fazele superioare - greselile majore sunt foarte rare. Majoritatea fazelor de poarta apar nu datorita unor greseli grave de tehnica individuala sau de plasament ale apararatorilor ci datorita valorii deosebite a atacantilor adversi care pot specula o lipsa de reactie masurabila in fractiuni de secunda. Avem noi in campionat astfel de aparari ? Pe dreaq. Greselile apararilor romanesti sunt hilare. In fiecare meci exista cel putin 4-5 faze in care aparatorii isi paseaza gresit, scapa mingea de sub control in fata propriei porti sau se plaseaza absolut aiurea. Si nu pentru ca ar fi vorba de vreun blat ci pentru ca asta-i valoarea lor. In fotbalul mare asa ceva se speculeaza imediat. Se poate intampla ca atacantii sa prinda o zi mai slaba, hai doua ... dar al 3-lea meci ar trebui sa fie un festival de goluri. Ori la Steaua nu se intampla asa. Pentru Steaua orice meci (indiferent cat de slaba ar fi apararea aversa) e la fel : mingea ajunge greu in fata portii adverse iar acolo se rateaza in draci.

Mai e un aspect : faptul ca echipele adverse se apara stil 'autobaza'. Dar un astfel de stil de joc e valabil doar atunci cand echipa ce ataca nu are jucatori cu viteza mare de reactie. Cate echipe romanesti nu au incercat sa aplice autobaza in Europa si si-au luat-o urat pentru ca atacantii adversi au speculat 2-3 jumatati de ocazii ? De asemenea mingea trebuie sa circule foarte rapid in careu. Nu preiei, te gandesti, astepti sa se demarce coechipierul ... nu, fratioare ! Pasa (sau sutul) trebuie sa plece imediat in asa fel incad aparatorul advers sa nu aiba timp sa te blocheze. Dar asta se intampla la echipele mari, alea pe care avem noi pretentia sa le invingem in CL si pe care n-o sa le invingem niciodata fiindca noi nu suntem in stare sa dezechilibram apararea UTA-ei sau a Urziceniului, darmite pe a Sevillei sau a Lyon-ului. Apropo de Lyon : cum a marcat Dica golul ala ? A preluat, a incercat sa dribleze, s-a gandit ce sa faca cu mingea ? Nu. A tras la poarta fara preluare. Asa ar trebui sa jucam. Dica e unul din putinii jucatori ai Stelei care pot 'nimeri' poarta fara sa masoare intai cu ruleta. Daca am avea 7-8 astfel de jucatori probabil am fi invins UTA cu 4-5 la zero. Dar n-avem. Si asta e foarte deranjant. Culmea e ca o echipa poate castiga lejer chiar jucand prost 80 de minute. Conditia de baza ar fi sa joace bine 10 minute, sa-si creeze 3-4 ocazii si sa fructifice una sau doua. Dar sunt 'n' meciuri in care Steaua nu a avut nici macar alea 10 minute de joc bun. Iar in conditiile astea nu putem avea pretentii. Poate vom castiga campionatul dar asta nu va insemna si ca avem o echipa puternica. Va insemna doar ca am strans mai multe puncte decat alti impotenti cu gura mare si prestatii penibile.

JDERUL25.03.2008 08:21

Trebuie sa avem rabdare cu Marius. Deocamdata lucreaza cu ce are si este greu sa schimbe registrul tactic.Eu cred ca se vede totusi o schimbare in jocul echipei.

SSK25.03.2008 08:47

@Dan Stan

Felicitari pentru analiza comparativa. Poate asa unii vor sta ceva mai stramb si judeca ceva mai drept.

horse3725.03.2008 08:49

ma numar printre cei care au spus de Gica de Lacatus ca nu sant antrenori de talia Stelei. la Steaua trebuie sa ai staif, trebuie sa ai multa carte si abilitatate pentru ai face fata ruletistului lui Dumnezeu si bine inteles rezultate.

Steaua nu poate fi antrenata de oricine! Lacatus a fost este si va fi una dintre cele mai iubite figuri in Ghencea dar cand vine vorba de antrenorat Lacatus antrenorul e departe de Lacatus jucatorul. numai este vitezistul acele plin de idei si rautate a devenit un opus fostului Lacatus.

ce-i mai rau pentru toti antrenorii care vin in Ghencea e ca timpul nu asteapta iar pentru Lacatus duminica numai "dragostea" galeriei fata de el nu a facut ca stadionul sa nu fie un cor de fluieraturi. nu-l hulesc pe Lacatus, nu merg sa-i strig sa plece, la urma urmei santem pe locul doi insa Steaua si anvergura unei noi epopei europene cere cu mult mai mult.

alexblaja25.03.2008 09:10
"La Iasi trebuia eliminat un jucator al Politehnicii inainte de autogolul lui Banel. Cu Unirea am avut doua penalty-uri neacordate la scorul de 0-0, inainte de cele reclamate de Urziceni."

alex, hai sa n-o dam in SF-uri! N-o fi trebuit acordate si vreo 3 penalty-uri cu UTA? Se vede de la o posta ca FC Steaua e avantajata clar de arbitrii, de etape bune (direct si indirect), iar mana paroasa a patronului e si ea foarte evidenta. Daca mai avem in vedere si declaratia lui in legatura cu accesarea butoanelor, imaginea e completa. Numai cine nu vrea nu vede niste lucruri atat de evidente.

Va doresc sa va bucurati pentru titlul 24! Din pacate, eu nu pot jubila pentru un titlu obtinut in conditii mizerabile. Ne-o fi furat Becali palmaresul, dar spiritul nu ni-l poate lua. Steaua e in vacanta fortata, iar FC Steaua Becaliana ii tine locul...temporar.

Ma, eu spre deosebire de cei care sustin, fara sa aiba vrreo dovada, ca Steaua e avantajata de arbitri, nu fac afirmatii fara acoperire. Despre necesitatea eliminarii celui de la Poli Iasi s-a pronuntat chiar tatal arbitrului respectivei intalniri. Ma refer la Ion Craciunescu care a spus imediat dupa meci ca fiul lui, Teodor Craciunescu, cel care a arbitrat intalnirea, trebuia sa dea rosu la o interventie dura a unui jucatir iesean, care a avut loc in debutul meciului, inainte de autogolul lui Banel.

Referitor la meciul cu Urziceni, Porumboiu a declarat, citat de presa sportiva, ca arbitrul intalnirii trebuia sa acorde un penalty la Dica, inainte de cele doua cuvenite Urziceniului. Ma hazardez doar in a spune ca mai trebuia sa se dea un penalty la Nesu, in acelasi meci.

Daca arbitrii erau platiti de Jiji, crezi ca ar fi avut vreo jena sa dea respectivele penalty-uri sau sa elimine jucatorul iesean?

Oricum, numai cine nu vrea nu vede ca s-a gresit si impotriva Stelei.

E uosr sa te retragi din calitatea de suporter al Stelei si sa spui ca tu tii cu adevarata Steaua, nu cu Steaua Becaliana. Sintagma "la bine si la rau" iti spune ceva? Nici eu nu-l suport pe Becali,(daca ai curiozitatea uita-te in arhiva articolelor scrise de mine, sunt cateva acolo care poate ti se vor parea interesante), dar nu sunt de acord nici cu a fi atacata AIUREA, FARA DOVEZI, echipa de fotbal Steaua Bucuresti, doar pentru ca este campanie electorala.

yo_marius25.03.2008 09:35

Foarte bine Alex! Mai ales faza cu "La bine si la rau"... Se pare ca pe aici suntem stelisti mai mult la bine (nu ca acum ar fi rau, cu 5 victorii consecutive), si, mai important, suntem stelisti idealisti.

Asta nu e Steaua mea, e Fc Steaua!. Woooow! Serios? Ce dragut. Unii dintre noi se regasesc doar in echipa care a obtinut cea mai mare performanta. Printre idealisti nu sunt si fani Steaua '79, cea care umilea cu 6-0 Young Boys Berna? Sau poate exista fani Steaua '71, cea care elimina FC Barcelona in Cupa Cupelor? Dar fani Steaua '57, cea care lua bataie acasa de la Borussia Dortmund sunt?

E usor sa fii idealist cand dispui de o mare performanta si sa spui Steaua de la Sevilla e echipa mea! Hai lasa-ma, daca aia e Steaua ta, te invit sa te uiti la meciurile alea si sa ne lasi pe noi, astia care mai tinem cu Steaua si "la rau", sa vorbim de echipa asta, asa cum e ea, nespectaculoasa, cu un antrenor mic, ajutata de arbitrii si imorala pentru ca ar accepta o decizie regulamentara.

DanV25.03.2008 09:57

Urmaresc Steaua si fotbalul romanesc in general de prin 1962. Am si jucat, inclusiv in Divizia A pentru o scurta perioada de timp, la echipa locala, ASA Tg.-Mures (poate cei "batrani" isi amintesc de ea).

Imi permit sa comentez cate ceva, deoarece vin din interiorul fenomenului, si nu sunt de acord cu parerile exprimate de autorul articolului de fond (si ale multor useri care au idei asemanatoare). Punctual:

1. Campionatul intern de azi nu seamana cu cel de acum 20 de ani (sau mai mult). Se joaca mult mai tare, valorile sunt mult mai apropiate, mizele sunt mai mari pentru toti cei implicati. Pe vremea Stelei anilor 80, care ne-a umplut inimile de bucurie, erau 2-3 echipe mari si late care puteau racola tot ce misca (Steaua, Dinamo), sau aveau un izvor de talente local exceptional (Craiova, Arges in anumite perioade). De aceea meciurile cu echipele de pluton erau dezechilibrate, de cele mai multe ori, si cei "tari" dadeau lejer gol dupa gol. In plus, cand lucrurile nu mergeau tocmai bine, fluierasii avantajau net fortele mari. Si in al treilea rand, existau echipe satelit adevarate, care pierdeau neconditionat (nu gen Buzau care face egal cu Steaua). In prezent, si cea mai modesta echipa isi permite antrenori bine platiti, jucatori straini (chiar daca nu de top), prime consistente. Este mult mai greu sa te impui, valorile sunt mai apropiate. Aproape in fiecare etapa exista rezultate care, in mod clasic, ar putea fi considerate ca surpriza - pe vremuri aceste suprize erau o data la 6-7 etape.

2. Tactica de joc s-a schimbat. Stilul autobaza, atat de popular astazi, era putin cunoscut si practicat. Pana si echipele din subsolul clasamentului jucau cu spatii largi, isi uitau cate 2-3 atacanti prin fata, nu se baricadau gen UTA in recentul meci.

3. Sigur ca ar fi ideal sa ai atacanti de superclasa, cu viteza de reactie deosebita, supertehnici si cu un simt al portii desavarsit. Dar acei atacanti costa mult mai mult decat ne putem permite la ora actuala. De aceea exista bugete gen Real Madrid sau Chelsea si bugete gen Steaua. Rezultatele din Liga Campionilor sunt oglinda starii materiale, nimic altceva. Vedeti foarte bine ca nici alte echipe din est nu au mai mult succes, inclusiv echipe evident mai potente financiar decat Steaua.

4. Lacatus nu are nici o vina pentru faptul ca: a) Atacantii rateaza din pozitii ideale; b) Steaua nu are unul sau mai multi mijlocasi de constructie puternici, croiti pentru acest post (Dica lenes si previzibil, Plesan dur si cu absente lungi din joc, sudamericanii nici unul potrivit pentru rolul de coordonator etc.); c) Anumiti jucatori sunt iesiti din forma (gen Dica sau Banel) - si cand sunt inlocuiti lucrurile merg si mai rau (ex. Plesan - foarte slab). Personal nu vad catusi de putin ca ar avea o tactica defensiva, nici ca stil, nici ca alcatuire a echipei in conditiile lotului dat. Exista un SINGUR lucru pe care pot sa i-l reprosez, mentinerea traditiei olaroiesti de genul "dam un gol si apoi ne aparam". Am vazut aceasta tactica gresita, riscanta, si inestetica cam in toate meciurile, si era sa ne coste de mai multe ori (vezi CFR, Pandurii, chiar si UTA in prelungiri!).

5. Legat de presupusa avantajare a Stelei de catre arbitri si/sau federatie - sunt cu totul impotriva acestei idei. Este adevarat ca in aceste prime etape din retur au existat cateva decizii gresite care au favorizat Steaua (mult mai putine decat se vehiculeaza). Au existat si decizii inverse insa. Si au existat nenumarate decizii care au favorizat eronat alte echipe de frunte, in alte meciuri. In plus, daca luam fazele in sine se vede clar ca arbitrii au fost pacaliti sau prost plasati, nu se pune problema intentiei. S-a creat o campanie virulenta antiSteaua in presa, in mare parte datorata antipatiei generate de imbecilul nostru conducator, preluata cu mult aplomb de alti idioti si nesimtiti cel putin la fel de mari gen Muresan sau Iancu. E pacat ca pana si unii suporterii stelisti pun botul la asa ceva. Eu am o parere execrabila despre Becali si ceea ce reprezinta el (parvenit, incult, prost, necivilizat, habotnic, sovin) - eu fiind opusul celor de mai sus. Insa idiotenia lui religioasa are si o parte pozitiva - cand se jura pe alea sfinte ca nu a cumparat arbitri, e sigur ca nu a facut-o. In mintea lui, a calca un asemenea juramant ar duce direct in fundul Iadului.

Ca o concluzie personala - nici eu nu sunt pe deplin multumit de ceea ce joaca Steaua acum. Insa, chiar si asa, consider ca joaca cel mai bun fotbal DIN TARA la ora actuala. Comparatiile cu ce facea ea acum 25 de ani sau ce joaca Barcelona nu-si au rostul, din motivele expuse mai sus. Antrenorul si omul Lacatus trebuie sustinut. E usor sa te afirmi ca antrenor la o echipa mica, gen Dan Petrescu la Urziceni, mai greu sa satisfaci pretentiile de superioritate ale unei echipe ca Steaua. Suporterii adevarati, civilizati, atasati de echipa, trebuie sa vina la stadion, si sa se bucure din tot sufletul la orice gol, in orice minut, si daca adversarul este Cioflingarii din Deal.

mikutu25.03.2008 10:20
Urmaresc Steaua si fotbalul romanesc in general de prin 1962. Am si jucat, inclusiv in Divizia A pentru o scurta perioada de timp, la echipa locala, ASA Tg.-Mures (poate cei "batrani" isi amintesc de ea).

Imi permit sa comentez cate ceva, deoarece vin din interiorul fenomenului, si nu sunt de acord cu parerile exprimate de autorul articolului de fond (si ale multor useri care au idei asemanatoare). Punctual:

1. Campionatul intern de azi nu seamana cu cel de acum 20 de ani (sau mai mult). Se joaca mult mai tare, valorile sunt mult mai apropiate, mizele sunt mai mari pentru toti cei implicati. Pe vremea Stelei anilor 80, care ne-a umplut inimile de bucurie, erau 2-3 echipe mari si late care puteau racola tot ce misca (Steaua, Dinamo), sau aveau un izvor de talente local exceptional (Craiova, Arges in anumite perioade). De aceea meciurile cu echipele de pluton erau dezechilibrate, de cele mai multe ori, si cei "tari" dadeau lejer gol dupa gol. In plus, cand lucrurile nu mergeau tocmai bine, fluierasii avantajau net fortele mari. Si in al treilea rand, existau echipe satelit adevarate, care pierdeau neconditionat (nu gen Buzau care face egal cu Steaua). In prezent, si cea mai modesta echipa isi permite antrenori bine platiti, jucatori straini (chiar daca nu de top), prime consistente. Este mult mai greu sa te impui, valorile sunt mai apropiate. Aproape in fiecare etapa exista rezultate care, in mod clasic, ar putea fi considerate ca surpriza - pe vremuri aceste suprize erau o data la 6-7 etape.

2. Tactica de joc s-a schimbat. Stilul autobaza, atat de popular astazi, era putin cunoscut si practicat. Pana si echipele din subsolul clasamentului jucau cu spatii largi, isi uitau cate 2-3 atacanti prin fata, nu se baricadau gen UTA in recentul meci.

3. Sigur ca ar fi ideal sa ai atacanti de superclasa, cu viteza de reactie deosebita, supertehnici si cu un simt al portii desavarsit. Dar acei atacanti costa mult mai mult decat ne putem permite la ora actuala. De aceea exista bugete gen Real Madrid sau Chelsea si bugete gen Steaua. Rezultatele din Liga Campionilor sunt oglinda starii materiale, nimic altceva. Vedeti foarte bine ca nici alte echipe din est nu au mai mult succes, inclusiv echipe evident mai potente financiar decat Steaua.

4. Lacatus nu are nici o vina pentru faptul ca: a) Atacantii rateaza din pozitii ideale; b) Steaua nu are unul sau mai multi mijlocasi de constructie puternici, croiti pentru acest post (Dica lenes si previzibil, Plesan dur si cu absente lungi din joc, sudamericanii nici unul potrivit pentru rolul de coordonator etc.); c) Anumiti jucatori sunt iesiti din forma (gen Dica sau Banel) - si cand sunt inlocuiti lucrurile merg si mai rau (ex. Plesan - foarte slab). Personal nu vad catusi de putin ca ar avea o tactica defensiva, nici ca stil, nici ca alcatuire a echipei in conditiile lotului dat. Exista un SINGUR lucru pe care pot sa i-l reprosez, mentinerea traditiei olaroiesti de genul "dam un gol si apoi ne aparam". Am vazut aceasta tactica gresita, riscanta, si inestetica cam in toate meciurile, si era sa ne coste de mai multe ori (vezi CFR, Pandurii, chiar si UTA in prelungiri!).

5. Legat de presupusa avantajare a Stelei de catre arbitrii si/sau federatie - sunt cu totul impotriva acestei idei. Este adevarat ca in aceste prime etape din retur au existat cateva decizii gresite care au favorizat Steaua (mult mai putine decat se vehiculeaza). Au existat si decizii inverse insa. Si au existat nenumarate decizii care au favorizat eronat alte echipe de frunte, in alte meciuri. In plus, daca luam fazele in sine se vede clar ca arbitrii au fost pacaliti sau prost plasati, nu se pune problema intentiei. S-a creat o campanie virulenta antiSteaua in presa, in pare parte datorata antipatiei generate de imbecilul nostru conducator, preluata cu mult aplomb de alti idioti si nesimtiti cel putin la fel de mari gen Muresan sau Iancu. E pacat ca pana si unii suporterii stelisti pun botul la asa ceva. Eu am o parere execrabila despre Becali si ceea ce reprezinta el (parvenit, incult, prost, necivilizat, habotnic, sovin) - eu fiind opusul celor de mai sus. Insa idiotenia lui religioasa are si o parte pozitiva - cand se jura pe alea sfinte ca nu a cumparat arbitri, e sigur ca nu a facut-o. In mintea lui, a calca un asemenea juramant ar duce direct in fundul Iadului.

Ca o concluzie personala - nici eu nu sunt pe deplin multumit de ceea ce joaca Steaua acum. Insa, chiar si asa, consider ca joaca cel mai bun fotbal DIN TARA la ora actuala. Comparatiile cu ce facea ea acum 25 de ani sau ce joaca Barcelona nu-si au rostul, din motivele expuse mai sus. Antrenorul si omul Lacatus trebuie sustinut. E usor sa te afirmi ca antrenor la o echipa mica, gen Dan Petrescu la Urziceni, mai greu sa satisfaci pretentiile de superioritate ale unei echipe ca Steaua. Suporterii adevarati, civilizati, atasati de echipa, trebuie sa vina la stadion, si sa se bucure din tot sufletul la orice gol, in orice minut, si daca adversarul este Cioflingarii din Deal.

aplauze domnule!!!!!! aceasta e realitatea! doar orbii sau rauvoitorii nu-si dau seama!

Miaus25.03.2008 10:42

@fcsteaua mods

Pe cand articolul lui DanV acolo unde ii e locul - PE PRIMA PAGINA?

vlad7525.03.2008 11:10

Imi pare rau sa va contrazic ,dar eu nu sunt de acord cu ceea ce ati afirmat. Asta nu inseamna ca nu respect dreptul la opinie al fiecaruia dintre noi. Prin ceea ce ati enumerat dumneavoastra eu inteleg ca acum 20 de ani, restul de echipe in numar de 16 sau 17 erau mult valoric sub Steaua sau Dinamo. Astazi valorile s-au apropiat si numai exista echipe mari sau mici. In cazul acesta Urziceniul nu mai este echipa mica cum ati spus dumneavoastra,oricum a fost peste noi in meciul de Cupa si in retur,iar in meciul de pe Ghencea a fost o echipa buna.

De ce aceste echipe mici ,in Europa,mananca bataie de la echipe slab cotate pe plan international? Caz recent CFR-Omonia,nu vorbim de Arges acum cativa ani cu Celta Vigo. Deductia mea este,daca ar fi sa mai dupa aceste fapte ,ca echiple noastre sunt echipe foarte slabe in continuare ,iar echipele de varf ale campionatului sunt pe o panta descendenta. Steaua nu are vana.Hai sa nu vorbim de vremurile indepartate,hai sa vorbim de Steua lui Ilie Dumitrescu,Adi Ilie,Lacatus,Jean Vladoiu(nu inteleg cum un jucator de talia lui ,era un golgheter pur sange iar vanjosii V. Iacob sau Pepe Moreno se chinuie sa dea un gol?),aceea Stea dadea recital de goluri.Pana si pe Dinamo i-am zdrobit cu 5-0.

Repet,l-am desfiintat pe Dan Petrescu ca om,dar ca antrenor imi place. Si stilul lui Grigoras imi place. Joaca ofensiv.Echipele lor chiar joaca ofensiv. Marius unde a antrenat inainte de veni la noi a practicat un stil spectaculos??Juca Uta frumos,juca Galatiul ??

Uita ca Galatiul joaca ofensiv cu Grigoras,Urziceniul cu materialul pe care-l are joaca pe poarta. Inainte ne plangeam ca antrenorul nu are jucatori cu care sa joace iar astazi colcaie "banca de rezerve de lux". Niciun antrenor bun nu-l baga pe Nicolita in teren la ora asta! Poate doar Piturca(?). De ce sa nu recunoastem cu totii ca Banel,astazi, este cel mai slab jucator din primul 11??? Steaua incepe meciul cu 10 jucatori din start. Dica are nevoie de motivatie,motivatia si-o poate gasi pe banca de rezerve,trebuie sa-i revina placerea de a juca fotbal. Rada face tusa ,in conditiile in care Ghionea nu este refacut 100%. Pepe Moreno nu stie ce decizie sa ia in fata portii singur cu portarul in timp ce Habibou este tipul jucatorului imprevizibil dar care stie cu mingea...si mai si vrea!

Asa ca Lacatus,respect jucatorul, nu este inca pregatit sa antreneze Steaua.

Eu sustin Steaua si in conditiile astea,dar de ce sa nu-mi doresc mai mult de la ea stiind ca poate? Orice om isi iubeste copiii si doreste ca ei sa fie cei mai buni.

Acesta a fost doar puctul meu de vedere!

Mihai Somanescu25.03.2008 11:16

@alexblaja

Te rog da ochelarii de cal jos si uita-te la meciurile Stelei din retur. Uita-te la maniera de arbitraj. Vrei dovezi? Vrei sa apara un film cu Becali dandu-i bani unui arbitru spunandu-i clar si raspicat ca vrea sa fie ajutat?!

E foarte interesant cum cand e vorba de noi, cerem dovezi clare si irevocabile, iar cand era vb de altii, cum a fost CFR-ul in tur, n-aveam nevoie de asemenea dovezi ca sa ne pronuntam...

Nimeni nu contesta ca s-a gresit si in defavoarea Stelei, dar maniera de arbitraj din fiecare meci a fost clar in favoarea noastra. Si asta nu o spun influentat de declaratiile nimanui ci pe ce vad. Pot sa te intreb, cum explici ca la 1-1 scapa singur unul de la uta, se ridica fanionul desi nu era ofside? Si astfel de faze sunt in fiecare meci, pentru ca presa se concentreaza doar pe cateva mari si late.

Un lucru am invatat si eu despre fotbalul romanesc: cand un arbitru te fura, te toaca incet incet si niciodata n-o sa apara cineva cu dovezile in acest sens.

laur_2325.03.2008 11:19

D-le Dan V, este o analiza pertinenta despre ce este Steaua astazi si fotbalul romanesc, in general...

Insa-legat de ''ilustrul'' nostru g.b.- antipatia generata de Steaua in fotbalul romanesc isi are radacini mai adanci, datorita succeselor dobandite si invidiei crescande din jurul ei...

Oierul n-a facut decat sa le amplifice, din ce in ce mai mult, cu fiecare an care a trecut, de cand s-a instalat in fruntea echipei noastre; el a creat multe suspiciuni in jurul echipei, prin desele aparitii televizate din ultimii ani, prin care a atras asupra Stelei nenumarate critici si acuze, unele nefondate, insa la capitolul IMAGINE- am ajuns intr-un punct destul de periculos, fiind greu sa iesim la lumina, fara a fi suspectati de manevre oculte!!!

DAR, lasandu-l deoparte pe g.b.- NORMAL si FIRESC mi se pare sa ramanem ALATURI de Steaua, indiferent de ce face acesta, de acuzele tot mai dure ale presei noastre de kkt si ale ''prietenilor'' din Romania( mai ales din acest motiv!!! ), de rezultatele bune ori proaste ale echipei si sa tinem steagul sus pana la capat!

Sa fim uniti impotriva detractorilor, dezbinarea fiind cel mai periculos efect al acestor atacuri cu care ne confruntam!!!

potra25.03.2008 11:35

adevarul e ca mi-e dor de vremurile alea in care daca jucai cu o UTA sau Vaslui sau Iasi iti mai permiteai sa mai pierzi cate un meci o data la nu stiu cat timp pentru ca stiai ca sunt meciuri simple care nu ridica probleme de nici un fel...atunci ne meitam numele de "granzi"...acum....echipele mai mici sunt speriate doar de gandul ca s-ar putea sa fie furate

DanV25.03.2008 11:49

@vlad75

Desigur, este normal ca fiecare sa aiba un punct de vedere. Eu sunt ultima persoana care sa injure pe cineva sau sa faca cuiva rau. Poate si pentru ca stiu ce pretioasa e fiecare clipa din viata (sunt de profesie neurochirurg, si am vazut destule tragedii).

Revenind la cele spuse de tine, cateva scurte comentarii.

Imi mentin parerea ca echipele sunt mult mai apropiate ca valoare decat in trecut. Este posibil ca apropierea, din pacate, sa se fi produs venind din ambele directii (adica nu numai ca cele mici joaca mai bine, dar si cele de varf joaca mai putin inspirat). Pe plan european luam bataie nici mai mult, nici mai putin decat in trecut. Echipele din Spania, Italia, Anglia etc. ne cam usuca (foarte rare exceptii), cele medii - cand cum - , iar pe cele din lumea a treia le batem. Nu trebuie sa facem o regula din exceptii gen Nicosia sau 17 Nasturi din Tirana, oricat de mult am dispretui contracandidatele noastre din campionatul intern. Generatia de aur a Stelei care ajungea prin finalele Cupei Campionilor nu trebuie privita ca regula, sau normalitate. A fost o exceptie fericita, o sansa ca mai multi jucatori foarte talentati au ajuns sa joace in acelasi moment la aceeasi echipa (bine ca a fost a noastra fularsteaua2 ).

Este de asemenea adevarat ca nu avem azi jucatori de talentul unui Ilie Dumitrescu sau Adrian Ilie, pe care-i mentionezi. Dar... a cui vina este? A lui Lacatus? Sau a naturii? Sau a lipsei de profesionalism la copii si juniori?

Victorii la scor impotriva unor adversari de calibru gen Dinamo sau Rapid au existat, si mi le amintesc foarte bine. Ele insa nu au fost rezultatul neaparat al unui joc la o poarta, asa cum patina vremii si nostalgia ii indeamna pe unii sa creada azi. Au fost meciuri in care am avut sansa sa marcam primii, poate chiar de doua ori, si ulterior am mai dat cateva pe contraatac, adversarul fiind fortat sa se descopere. Nu am patit-o chiar noi aproape la fel cu Dinamo acum 1 an, pe propriul teren? Noi atacam si ei dadeau goluri... Sigur, pentru a continua sa dai goluri, trebuie sa incerci, si tocmai asta reprosam antrenorului (vezi precedentul mesaj) - faptul ca renunta aproape total la pretentiile ofensive cum se vede cu un gol in fata.

Spui ca Urziceniul joaca pe poarta si noi nu? :laugh: Glumesti, desigur. Cu exceptia meciului nefericit din Cupa, in toate intalnirile directe, si cele pierdute, am dominat copios. Ca nu am bagat-o in ate, e altceva. La fel cu Galatiul, poate iti aduci aminte cand Dica a ratat vreo 4 singur cu portarul intr-un singur meci. Asa ca, fara suparare, sa fim seriosi. Echipele alea or fi ofensive intre ele, dar cu Steaua se cam baga cu dosul in poarta.

Il mai critici pe Laca pentru folosirea lui Banel. Pai.. tocmai ca nu l-a mai folosit cateva etape, cand a vazut ca nu merge. Dupa o asemenea pauza, nu ti se pare normal sa-i mai dea o sansa? Si nu l-a inlocuit din nou cand a vazut ca scartie? Ce ar trebui, sa-l mazileasca, dupa ce, totusi, Banel a avut cel putin 2 sezoane excelente? Omul merita o sansa, cat ar fi el de impiedicat. Cu Dica, la fel... de acord ca are meciuri slabe. Insa nici nu mai este titular incontestabil. Si, daca te uiti cu atentie, chiar in meciurile lui slabe, tot da 2-3 pase de gol. Fara a face comparatii fortate, vreau sa va spun ca pana si marele Hagi avea meciuri in care nu-i reusea nimic, si era doar un munte de nervi... in special spre sfarsitul carierei.

Te intrebi de ce nu a facut Lacatus mare branza la echipele mici. Hai sa schimb eu intrebarea intr-una mult mai adecvata situatiei actuale: De ce nu a facut Dan Petrescu mare branza la echipele mari, de talia Stelei? L-ai vazut cu Rapidul prin Champions League? Sau cu polonezii zdrobind totul? E una sa te tii pe la un loc 6 cu o echipa medie, si e cu totul alta sa ti se ceara sa castigi tot in tara si sa faci figura frumoasa si in Europa la o echipa cu pretentii, gen Steaua. Acest lucru nu il inteleg cei care critica non-stop toti antrenorii care ajung la noi. Pentru performanta e nevoie de timp, de sudarea unui mecanism, inclusiv a relatiilor de joc. Cu atat mai mult cu cat jumatate din echipa este alcatuita din nou veniti. Chiar si un antrenor foarte bun precum Razvan Lucescu a avut nevoie de cativa ani pentru a aduce Rapidul la un joc foarte bun, peste valoarea lotului sau. Lacatus ar trebui sa beneficieze de acelasi tratament.

alexblaja25.03.2008 11:51
@alexblaja

Te rog da ochelarii de cal jos si uita-te la meciurile Stelei din retur. Uita-te la maniera de arbitraj. Vrei dovezi? Vrei sa apara un film cu Becali dandu-i bani unui arbitru spunandu-i clar si raspicat ca vrea sa fie ajutat?!

E foarte interesant cum cand e vorba de noi, cerem dovezi clare si irevocabile, iar cand era vb de altii, cum a fost CFR-ul in tur, n-aveam nevoie de asemenea dovezi ca sa ne pronuntam...

Nimeni nu contesta ca s-a gresit si in defavoarea Stelei, dar maniera de arbitraj din fiecare meci a fost clar in favoarea noastra. Si asta nu o spun influentat de declaratiile nimanui ci pe ce vad. Pot sa te intreb, cum explici ca la 1-1 scapa singur unul de la uta, se ridica fanionul desi nu era ofside? Si astfel de faze sunt in fiecare meci, pentru ca presa se concentreaza doar pe cateva mari si late.

Un lucru am invatat si eu despre fotbalul romanesc: cand un arbitru te fura, te toaca incet incet si niciodata n-o sa apara cineva cu dovezile in acest sens.

Eu nu am negat ca s-a gresit si in favoarea Stelei. Eu doar am spus ca greseli s-au facut si impotriva Stelei. Daca admiti acest lucru, dupa cum vad ca admiti, inseamna ca nu poti vorbi de o "avantajare" a Stelei. Daca s-a gresit in ambele sensuri inseamna ca nu putem vorbi de o intentie in a avantaja o echipa sau alta. Asta este tot ce am punctat eu.

Si da, vreau sa apara un film sau o inregistrare cu Becali care da bani unui arbitru. De-abia dupa aceea voi putea afirma ca Becali apasa pe butoane. Ziaristii asta ar trebui sa faca, sa caute sa-l prinda cu mata-n sac. Se cheama JURNALISM DE INVESTIGATIE. Ce face presa sportiva de la noi este JURNALISM DE SCANDAL. Si hai sa-ti mai spun ceva: stii ce se invata la facultatile de jurnalism, la materia numita Etica Jurnalistica? Ca un jurnalist adevarat nu are voie, subliniez, nu are voie sa se pronunte in legatura cu vinovatia unui om atata timp cat nu s-au pronuntat autoritatile in acest sens. Daca da peste niste dovezi care incrimineaza omul respectiv jurnalistul are OBLIGATIA MORALA de a le prezenta autoritatilor si de-abia dupa ce acestea se pronunta le poate publica. Si asta pentruca e important sa fie prinsi hotii, nu sa publice el primul ceva. La noi cum are un exaltat ceva de spus, baga la ziar, indiferent daca are dovezi sau nu. Daca autoritatile nu-si fac datoria si ignora dovezile, atunci poti sa te iei de autoritati, ca ziarist. E usor sa dai din gura, mai greu e sa faci o treaba in mod profesionist si etic.

Normal ca ma intereseaza sa demontez acuzatiile care se aduc Stelei. Sunt subiectiv in privinta asta, pentru ca sunt stelist. Nu sunt jurnalist sportiv, sa ma intereseze toate echipele. Oricum, nu am spus NICIODATA ca Paszcany a dat bani arbitrilor ca sa fie avantajat. Am constatat ca si in favoarea CFR-ului, la fel ca si in favoarea altor echipe, au existat erori de arbitraj. Trebuie sa recunosti si tu ca este cu totul altceva.

Despre meciul cu UTA nu ma pot pronunta, pentru ca nu l-am vazut, din motive obiective. Daca aveam ochelari de cal si idei preconcepute cum sustii tu, crezi ca mai eram capabil sa spun asta? Nu, as fi sustinut ca a fost offside si ca arbitrul nu a gresit, chiar daca nu am vazut meciul.

MoWeed25.03.2008 12:04

@Dan V

Analiza ta este foarte buna dar am si eu o intrebare: care sunt cele 2 sezoane excelente facute de Banel??

dorel8225.03.2008 12:05

sunt perfect de acord, nu poti castiga cu orice pret. trebuie sa fim un exemplu de moralitate pentru celelalte echipe, doar suntem cei mai tari.

Mihai Somanescu25.03.2008 12:08

@alexblaja

Alex, n-o sa apara niciodata dovezile! Asa e fotbalul romanesc. Asa se lucreaza in aceasta mafie. Daca n-a gasit procuratura inregistrari, nici n-o sa gaseasca de-acum incolo.

Sunt doua moduri de a pune problema, e ca la un copil: ii ierti orice pentru ca e copilul tau sau ii atragi atentia cand greseste si ii explici fara rautate unde a gresit ca sa nu mai faca? Eu sunt adeptul celei de-a doua variante.

Nimeni nu cere obiectivitate, pentru ca prin natura sa fiinta umana este subiectiva. Dar putem sa comparam si sa analizam.Asta da, putem. Iar a compara arbitrajele Stelei din aceste ultime meciuri cu felul cum a fost arbitrata echipa in tur sau anul trecut sau acum 2 ani sau etc, cred ca putem.

vlad7525.03.2008 12:08

@DanV

Pana la urma eu nu mai inteleg a cui este vina pentru jocul prost. Jucatorii dau vina cateodata pe public,ca nu-i sustine.Credeti-ma ca sustin echipa pe stadion pana la fluierul final indiferent de rezultat, iar cand am o parerere o am nu pentru ca as fi carcotas si pentru ca ma consum din cauza nepasarii lor,acelor care ne reprezinta echipa. Daca pe vremea in care ati jucat fotbal la ASA aveati jumatate din salariul de fotbalist de astazi mai aveati aceasi placere in a juca fotbal? Va mai era gandul la fotbal? Stiti ca mie mi s-a parut cusuta cu ata alba intamplarea cu mama lui Banel Nicolita? Ca i s-a facut rau dupa autogolul de la Iasi. Nu a fost decat o scuza pentru jocul prost al lui Banel. Banel trebuie sa vada ca nu mama lui reprezinta cauza jocului prost din ultimul timp ci gandul la discoteci,masini de fite,fete de pe video chat. Am inteles ca alearga dupa femei celebre. Pai cand mai are timp de fotbal????Asta-i singura lui meserie si din fericire foarte bine platita. Aveti o meserie foarte grea,salvati vieti,stiti ce inseamna simtul raspunderii.De ce fotbalistii nu au simtul raspunderii???

Ca mama de baiat, grija mea era mai mare cand as fi aflat ca baiatul meu s-a incurcat cu o femeie usoara. Nu pentru ca fiul meu a dat un autogol. I-as fis spus ,mama de ce nu esti tu Banel cel dinainte?

Si eu am 2 copii,sunt mici deocamdata,dar am sa fac instructie militara cu ei :angry:

drlv8525.03.2008 12:19
Repet,l-am desfiintat pe Dan Petrescu ca om,dar ca antrenor imi place. Si stilul lui Grigoras imi place. Joaca ofensiv.Echipele lor chiar joaca ofensiv. Marius unde a antrenat inainte de veni la noi a practicat un stil spectaculos??Juca Uta frumos,juca Galatiul ??

DA.. Galatiu chiar juca FRUMOS cu Lacatus la timona .. adu-ti aminte .. era echipa cu Ghionea, Ogararu, Bostina, MM Stoica presedinte acolo .. aia era echipa Otelului .. si chiar juca fotbal de calitate .. dak-mi aduc bine aminte era primu sezon cand reveneau in Europa dupa ceva ani ...

Dupa ce-au plecat multsi jucatori (MM a venit la Steaua cu catsiva la pachet) .. evident de altfel la o echipa de mijlocul clasamentului ... au aparut probleme ... dar Marius chiar facuse echipa acolo .. lumea ii striga numele pe stadion ... crede-ma .. am fost acolo :)

DanV25.03.2008 12:29

@vlad75

De data asta suntem pe aceeasi lungime de unda, de acord cu tine.

Cand jucam eu la ASA, eram un fel de satelit al Stelei, insa cu destui jucatori valorosi. Erau Ispir, Muresan, Boloni, Hajnal (nume care nu spun nimic celor de azi)... jucam in Cupa UEFA. Jucam pe bani putini, dar cu tribunele pline. De ce? Pentru ca fotbalul era singurul divertisment. Nu existau supermasini, vedete playboy, internet sau manele. Nici miza nu era la fel de mare. Poate si de aceea se juca cu mai multa placere si chiar pasiune. Sau... poate doar mi se pare mie, ca am imbatranit - si toti au senzatia, dupa o varsta, ca multe lucruri erau mai bune in tinerete. Sub nici o forma sa nu se inteleaga gresit acest mesaj, ca as regreta vremurile impuscatului - din contra, in cele mai multe privinte au fost o jignire la adresa demnitatii si inteligentei umane.

Daca este adevarat ceea ce se aude despre Banel, este, desigur, o mare problema. Faptul ca este redus tehnic, si probabil nu tocmai destept, nu a fost niciodata un secret. Compensa insa prin travaliu, daruire, bun simt si seriozitate. Daca nota la ultimele capitole o ia in jos, nu mai are loc la Steaua. Probabil ca este mentinut din inertie, sau in speranta unei reveniri la forma buna de acum 2-3 ani. Da, au fost sezoane in care centra excelent si se dadeau goluri din centrarile sale, cand facea bine ambele faze, cand marca el insusi, inclusiv in Spania, pe contraatac, sau cu Rapidul din foarfeca... ca nu a ajuns la nationala pe ochi frumosi. Din pacate, in prezent pare expirat (na, ca am folosit si eu un termen smecheresc).

ytse jam25.03.2008 12:33

sincer, mie mi-a placut de Laca si la UTA. sa ne aducem aminte de scandalurile de la echipa atat anul trecut cat si in acest an. sa ne aducem aminte ca Laca a pastrat UTA in A, si sa ne mai aducem aminte ca Laca atunci cand a plecat de la UTA, acesta echipa era pe o pozitie ce ii permitea ramanerea in Divizia A. la Unirea este liniste, chiar si la Galati este liniste in momentul de fata (sau cel putin nu se compara cu ce a fost si este la UTA). deci astfel de comparatii sunt inutile. si daca stam sa ne gandim, de la Stoichita incoace, ce antrenor nu a fost criticat? pana si Protasov si-a atras destule critici, care desi juca extrem de spectaculos, echipa mai si pierdea (si pierdea mai mult ca pe vremea lui Oli sau Laca). deci, haideti sa-i lasam sa isi faca treaba, pentru ca oricum fotbalul este o afacere a mafiei de foarte multi ani...

Hai Steaua!!!

vanfootball25.03.2008 13:40
Foarte bine Alex! Mai ales faza cu "La bine si la rau"... Se pare ca pe aici suntem stelisti mai mult la bine (nu ca acum ar fi rau, cu 5 victorii consecutive), si, mai important, suntem stelisti idealisti.

Asta nu e Steaua mea, e Fc Steaua!. Woooow! Serios? Ce dragut. Unii dintre noi se regasesc doar in echipa care a obtinut cea mai mare performanta. Printre idealisti nu sunt si fani Steaua '79, cea care umilea cu 6-0 Young Boys Berna? Sau poate exista fani Steaua '71, cea care elimina FC Barcelona in Cupa Cupelor? Dar fani Steaua '57, cea care lua bataie acasa de la Borussia Dortmund sunt?

E usor sa fii idealist cand dispui de o mare performanta si sa spui Steaua de la Sevilla e echipa mea! Hai lasa-ma, daca aia e Steaua ta, te invit sa te uiti la meciurile alea si sa ne lasi pe noi, astia care mai tinem cu Steaua si "la rau", sa vorbim de echipa asta, asa cum e ea, nespectaculoasa, cu un antrenor mic, ajutata de arbitrii si imorala pentru ca ar accepta o decizie regulamentara.

Mda, dupa 5 victorii consecutive, la 3 puncte de lider si cu principala sansa la titlu, plus o participare sigura in CL la anul, tu consideri ca e o perioada "rea"?! Inseamna ca esti mai nou in meseria de sustinator al Stelei.

Nu se regaseste nimeni "numai" in echipa din '86, ma regasesc si in echipa care pierdea cu 3-6 la Atena, 1-5 cu Bacau, cand o participare in CL era doar un vis, cand Steaua vegeta pe la mijlocul clasamentului etc. Dar nu ma regasesc in echipa mafiei bucurestene!

Imi amintesc ca eram confuz dupa ce l-am vazut pe Valentin neinteresat de meciul Stelei ce se derula in spatele lui. Intre timp l-am inteles; zilele trecute nici nu am observat ca la TV e meciul Stelei, cand ma aflam la o terasa.

PS: Nu e usor sa fii idealist, cum spui tu, nu e deloc simplu sa-ti fie furata iubirea, dupa 15 ani in care totul s-a invartit in jurului Stelei. Cel mai usor e sa te faci ca ploua Dar tu nu ai de unde stii toate astea...

Bafta! Sfortza fie cu voi si clanul Becali!

«12345»