FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Victorie! Dar cu cine ne luptam?

«1235»
fcsteaua.ro24.03.2008 10:09

Iata ca de la ultima noastra intalnire Steaua se regaseste tot pe Calea Victoriei, ultima perla de pe Coroana fiind meciul cu UTA, cand jucatorii nostri au gasit golul izbavitor in minutul 90. Marius Lacatus ne spune dupa meci ca echipa e sub o mare presiune si ca de bine de rau, Steaua a depasit aceste momente, fata de celelalte echipe care au cedat una cate una in fata acestui fenomen, care inevitabil se aciueaza pe langa performanta.

Performanta am spus? Avem 5 victorii consecutive, ne indreptam spre Champions League, suntem pe cale sa castigam in Giulesti la scor de neprezentare. Toate acestea ce sunt? Nu stiu ce ar raspunde Jose Mourinho, dar stiu sigur ce vor raspunde duetul creditor - antrenor principal. Stiu ce ar raspunde si cei care au fost cuprinsi de o bucurie vecina cu isteria la marcarea golului victoriei, in minutul 90, cu echipa de pe locul 17, penultimul in clasamentul Diviziei A, echipa de a carei situatie este responsabil si actualul nostru antrenor. Dar asta nu ne deranjeaza. Nu ne deranjeaza nici ca suntem pe cale sa ramanem in memoria suporterilor din Romania, ca un fel de Juventus dambovitean in ceea ce priveste arbitrajele de care avem parte si de modul lipsit de scrupule prin care vrem sa castigam.

Totusi nu ar trebui sa ma mire aceste atitudini, atata vreme cat sunt suporteri care vin si spun senini ca nu e nicio problema sa furi atata vreme cat si ceilalti o fac. Ce conteaza vremurile cand ne retrageam de pe teren pentru ca un George Ionescu sau Constantin Zotta ne furau ca in codru? Unde e demnitatea si puterea de a ne lupta cu sistemul? Acele atitudini aduceau admiratie din partea neutrilor si mandrie pentru noi, atitudinea de acum ce va aduce? Ce fel de suporteri va atrage Steaua astfel?

Pana la urma, ce fel de echipa vrem? Vrem sa castigam cu orice pret, cu meciul si faza in care am fost avantajati? Mi-e si frica cand cad jucatorii nostri in careu, fie ca se impiedica fie ca simuleaza, pentru ca ma gandesc ca o sa primim un penalty, indiferent cum. Ma rog ca fundasii nostri sa aiba intrari curate ca nu cumva sa se intample ce s-a intamplat cu CFR Cluj...

Pana la urma, as trece si peste asta, daca am juca fotbal si as simti ca meritam sa castigam. Dar oare ce fel de echipa castiga cu goluri marcate exclusiv din faze fixe? Din cate stiu fazele fixe fac diferenta intr-un meci echilibrat. Cand iti domini adversarul, fazele fixe sunt doar cireasa de pe tort. Acum cativa ani se facea misto de neputinta englezilor care in lipsa de alte mijloace asteptau cornerele ca pe un penalty. Intre timp, englezii au importat fotbal din Europa, l-au adaptat si acum au 4 echipe in sferturile Ligii. Benitez, Wenger, Mourinho l-au fortat si pe Ferguson sa se adapteze. Noi am importat antrenorul de la o echipa care se lupta la retrogradare...

Acum va sari lumea: cum imi permit sa vorbesc asa de un simbol, care a facut si a dres si care trebuie lasat sa demonstreze. Intreb: ce sa demonstreze? Sa demonstreze ca indiferent de jucatori si adversar el foloseste acelasi sistem, dand dovada de o inflexibilitate tactica, demna de un Halagian sau Hizo? Sa-mi demonstreze ca nu e capabil sa resusciteze un jucator aflat intr-o forma proasta? Sa-mi demonstreze ca se foloseste de statutul sau in inimile noastre ca sa-si permita orice, ca apoi sa ne spuna senin ca toate echipele invie cand joaca cu Steaua?!!

O sa spuneti ca de ce nu ma iau de adevaratul cancer al echipei. Pai e simplu: de la el nu poti avea nicio pretentie, pentru ca n-are nicio legatura cu ceea ce inseamna Steaua. Dar de la simbolul echipei din 86, AM! El a trait, a respirat Steaua. De la Lacatus ma astept sa se impuna, sa spuna ca joaca cine merita, indiferent de sistem.Sunt o mizerie nu-i asa?

Intrebare: daca noi ne luptam de la egal cu echipe care nu inseamna nimic pentru fotbalul romanesc, precum Urziceni sau CFR Cluj sau cu Pandurii si apoi ne bucuram ca apucatii ca le-am batut, asta ne face cumva rivali nu? E valabila si reciproca: daca ne batem cu Valencia, Rangers, Atletico, PSG sau Liverpool, cumva suntem in aceeasi categorie, nu?....Stai putin, ca nu de mult chiar le bateam!

Acum depinde ce fel de suporteri vrem sa fim: vrem sa fim gornari care se bucura cand Steaua a ajuns pe locul 2(doi,two,due, deux,zwei) prin orice conditii sau ne bucuram cu adevarat cand cantam tot meciul cu Dinamo si ne bucuram ca ne-am batut RIVALII, indiferent de clasament?

Dar ce mai conteaza astfel de lucruri, am castigat!

Mihai Somanescu

fsoica24.03.2008 10:19

daca afisam eu, user-ul de rand, un atare discurs, tare ma tem sa reproduc ce reactii ar fi aparut in urma mea...

asa ca va multumesc, domnule Somanescu, pentru echilibru, onoare, onestitate si caracter si invit detractorii la replica !!!

vlad7524.03.2008 10:34

Domnule Somanescu,credeti ca avem noi vreo putere sa schimbam ceva? Sa protestam la meciurile nostre? Nu cred ca va avea vreodata efect atata timp cat Creditorul se crede urs. El niciodata nu va asculta parerea cuiva, ca doar lui ii place sa puna:"Cainii latra ,ursul trece!"

Oricum nu a inteles niciodata sensul acestui proverb.

Suntem condamnati pentru foarte mult timp,din pacate,sa suportam mizeriile lui Becali. Doar Justitia Divina mai poate face dreptate,ca despre cealalta justie stim cu totii cum sta treaba:este oarba!

Lacatus face greseli elementare in meseria de antrenor. Joaca cu ce cei iesiti din forma si mai grav ,cu cei fara valoare!

Lacatus trebuie sa riste! Lacatus trebuie sa aiba tupeul de la Sevilla ! Ce diferenta intre jucatorul Lacatus,cel care rupea bara si plasa in '86 la acea lovitura de la 11 m si Lacatus,antrenorul de astazi. Cu riscul sa-mi iau injuraturi, Steaua nu are nevoie de simboluri la ora asta,Hagi sau Lacatus,ci de un antrenor modern,unul bataios pe banca care-si permita sa tina un Bogdan Stancu pe banca rezervelor.Ma refer la Dan Petrescu,desigur. Eu sunt unul dintre cei care au condamnat gestul Bursucului de a pupa acea carpa visinie,mie ca om nu-mi place Dan Petrescu,dar ca antrenor are foarte multe cunostinte elementare despre fotbal.De asta are nevoie Steaua acum!

Vom plange dupa un fotbal frumos.

Mihai Somanescu24.03.2008 10:40

@ Vlad75

Nici eu nu am fost de acord cu gestul lui Dan Petrescu de atunci, dar este un gest lipsit de substanta pe care a mai fost si fortat sa-l faca. Indiferent ce crede lumea, Petrescu este stelist si numai un om care nu a muncit niciodata poate sa-l condamne ca s-a dus la Rapid si a urmat protocolul impus de giovanni Becali atunci, seful sau de-atunci. Dan Petrescu nu va veni prea curand la Steaua. Nu-l meritam. Avem conducerea si antrenorul pe care le meritam.

ANTIgigi24.03.2008 10:53

@vlad75

Asa e....antrenorul nu e neaparat sa fie din istoria unei echipe, deoarece nu e sigur ca va ajunge undeva sus de tot. Si Steaua nu e o echipa de mijlocul clasamentului sau Liga a doua sa iti propui experimente. Ori Lacatus si Hagi asta au fost.....din pacate. Daca vor sa ajute clubul, ceea ce sunt convins ca asa e....atunci un post in conducere sau chiar cautator de mici talente e ideea potrivita. Ce tandem frumos ar fi Lacatus director sportiv, Hagi, Belodedici scouteri si Petrescu antrenor....

korynna24.03.2008 10:55

Eu ma bucur dupa o victorie castigata in minutul 90,cu o echipa de pe locul 17!Ma bucur pentru orice victorie obtinuta corect indiferent in ce minut.Acum ce-ar mai fi ca nici la victorii sa nu ne mai bucuram?Niciodata nu o sa fie toata lumea multumita orice s-ar intampla.Vorbesti de sistem,dar toti vrand nevrand suntem sclavii lui,asa ca nu poti cere cuiva sa se impotriveasca din moment ce nici tu nu poti face asta,pe acest subiect s-a mai discutat si au mai fost dezbatute si consecintele ce vor urma acestui "sclavagism".Este exact ca un lant...Zapata nu poate fi un zeu si apara toate golurile,are nevoie de fundasi,pentru a construi un joc,fundasii au nevoie de mijlocasi,si tot asa...pana cand si Lacatus va avea nevoie de o echipa,echipa care are nevoie de bani,bani care vin de la bbecali,bbecali care trebuie sa produca si el bani pentru a tine echipa si bineinteles pentru a avea profit,bani care datorita mocirlei din Romania ii faci doar daca joci murdar.Da,mi-as dori ca Steaua sa nu fie nevoita sa apeleze la asemenea tertipuri ca sa fie acolo unde ii este locul,dar cateodata trebuie sa intri in joc.Bun...daca nu s-ar mai preta la aceste servicii finantatorul nostru,Steaua n-ar mai vedea campionat etc etc,suntem de acord cu asta:Vrem o Stea curata,non-becalizata.Si atunci ce-ar mai ramane din ce ne dorim noi?Suferinta ca echipa moare incet incet,ca rivalii nostri castiga cu nesimtire,Steaua n-ar mai reinvia niciodata.Sper sa nu fiu ineteleasa gresit,urasc ce se intampla in fotbal,il urasc pe bbecali,dar astea sunt regulile iar cine nu se supune este lasat pe afara,dati vina pe sistem nu pe Lacatus,pentru ca Lacatus nu va putea niciodata sa le insufle jucatorilor ce inseamna sa fii fotbalist,nu doar de profesie,ci fotbalist cu totul si pana la urma ca si noi,ce vina au ei?(celebra replica a rapizilor)sunt simpli supusi ai sistemului...

bro24.03.2008 11:24

Trebuie sa admit ca este un articol bun, Lacatus este un adevarat simbol al Stelei dar ca antrenor deocamdata nu a demonstrat mare lucru aveti dreptate cu inflexibilitatea tactica, la ce jucatori avem ar trebui sa nici nu stam la discutii cu astfel de echipe, tin sa precizez de asemenea ca Lacatus este sub Dan Petrescu in momentul de fata, iar daca se confirma varianta cu Dan si MM din vara nu pot decat sa ma bucur o sa vedem atunci o stea si mai puternica! Deasemenea ati precizat ca Lacatus e vinovat si de situatia lui UTA va spun sincer ca Marius a fost furat de minim 10 puncte in tur si echipa chiar juca atunci, dupa venirea lui magiun parca s-a dus totul pe rapa cand era Marius era disciplina dupa aia jucatorii jucau la ruleta cu magiun asa ca nu il puteti condamna pentru asta

mikutu24.03.2008 11:24

de mult te iei de Lacatus, domnule somanescu, de aceea nu prea te inghit. chiar deloc. fara sa vreau intai am citit articolul si la urma am vazut autorul. trebuia sa fi facut invers! pareea mea , dupa aceste 5-6 etape de la reluarea returului , aste ca avem prea multi indolenti in echipa, nu-i mai numesc , ii stim cu totii. din acest motiv sunt convins ca nici un alt antrenor nu ar avea rezultate mai bune cu lotul actual. cred ca Lacatus stie de mii de ori mai bine decat toti care scriem pe aici in ce consta un joc de fotbal si o tactica de joc, ideal ar fi sa aiba si oamenii cu care sa le puna in aplicare. daca golanski a iesit asa de mult aseara in evidenta , pentru mine e clar ca alti trei oameni au fost nuli pe teren. vei spune '' de ce ia- titularizat Lacatus?'' . iti raspund: vine CAMPIONATUL. sa fim seriosi , cibanul se va baga peste oricine la echipa. ii acord toata increderea eternului septar. daca e cineva in Romania care vrea numai binele Stelei , acela se numeste Marius Lacatus . are nevoiede timp , suntem obligati moral si sufleteste sa i-l acordam. am sa te rog domnule somanescu , pe aceasta cale , sa-ti revizuiesti atitudinea ''scrisa'' in acest site STELIST fata de acest OM, parerea ta personala.....e numai a ta si te priveste. cu Steaua si cu Lacatus pana la moarte si dincolo de ea!

DelPiero1024.03.2008 11:40

Lacatus il depaseste pe Hagi ca simbol in Ghencea,dar nu ca si antrenor!Cred ca am spus totul... :rolleyes:

MoWeed24.03.2008 11:46

Lacatus incepe sa ma dezamageasca din ce in ce mai mult.

De ce se insista cu Banel cand este clar pana si pentru un copil ca baiatul ala e praf?

De ce se pastreaza un sistem ultra-defensiv chiar si cand jucam cu echipe de 2 bani ca Pandurii?

De ce Rada, un jucator care si-a facut treaba in turul campionatului nu mai are acum loc nici macar in lot?

Sincer sa fiu de antrenorul Hagi imi placea mai mult se vedea ca incearca un joc frumos....

okay79ro24.03.2008 11:48
...................................."Cainii latra ,ursul trece!"

Oricum nu a inteles niciodata sensul acestui proverb.

Suntem condamnati pentru foarte mult timp,din pacate,sa suportam mizeriile lui Becali. Doar Justitia Divina mai poate face dreptate,ca despre cealalta justie stim cu totii cum sta treaba:este oarba!

....................................

Se pare ca nu ai inteles nici treaba cu justitia romaneasca, ea trebue sa fie oarba, sa nu vada pe cine judeca si sa fie impartiala si incoruptibila de notorietatea celui judecat, din pacate la noi vede si ii place culoarea banilor.

Cat despre subiect , nu imi convine sa luam puncte cu orice pret mai ales cu pretul mandriei de a fi stelist, castigam puncte cu meciuri la masa verde sau un gol norocos in ultimul minut cu ultima clasata, cum se intampla in ultimul timp, ma bucura mai mult un egal impotriva unei echipe mari in conditiile in care ne anuleaza un gol valabil si adversarii dau gol dintr-un penalty inventat.

Parerea mea e ca ne trebue un antrenor (chiar si Lacatus) dar pe care chiar si "ursul" sa il respecte astfel incat sa poata sa poata sa inspire si sa determine jucatorii ca "lider suprem" sa faca echipa dupa criterii valorice de moment si sa nu i se poata conditiona prezenta unui jucator (fin, prieten, preferat al patronului.......) in teren fara ca acel jucator sa fie in varful de forma la momentul jocului si sa stie ca intra in teren idiferent de cum joaca, parerea mea e ca un jucator mai putin "talentat" dar determinat poate juca mai bine decat un jucator talentat dar plictisit .

Mihai Somanescu24.03.2008 11:49

@mikutu

In primul rand, Lacatus se gandeste la binele lui nu al Stelei. In al doilea rand, cat timp trebuie sa-i acordam lui Lacatus? 1 an, 10, 20 de ani? In al treilea rand, ce stii tu despre OMUL Lacatus? Cat despre articolele mele, normal ca ele reprezinta parerile mele personale, ar fi si culmea sa nu fie asa. Daca te regasesti in ele bine, daca nu, tot bine.

Am mai spus si repet: iubirea pentru FOTBALISTUL Lacatus va intuneca rationamentul. Pacat.

fedora24.03.2008 11:50

Atata timp cat Banel este introdus "sa nu piarda Euro", ma abtin de la alte comentarii.

mikutu24.03.2008 11:51
Lacatus incepe sa ma dezamageasca din ce in ce mai mult.

De ce se insista cu Banel cand este clar pana si pentru un copil ca baiatul ala e praf?

De ce se pastreaza un sistem ultra-defensiv chiar si cand jucam cu echipe de 2 bani ca Pandurii?

De ce Rada, un jucator care si-a facut treaba in turul campionatului nu mai are acum loc nici macar in lot?

Sincer sa fiu de antrenorul Hagi imi placea mai mult se vedea ca incearca un joc frumos....

sistem ultra defensiv?! numara si tu cati atacanti am avut aseara in echipa si chiar in restul meciurilor, avand in vedere profilul noilor veniti! daca nu stiu sa o bage in poarta ce sa facem?!

MoWeed24.03.2008 11:53
sistem ultra defensiv?! numara si tu cati atacanti am avut aseara in echipa si chiar in restul meciurilor, avand in vedere profilul noilor veniti! daca nu stiu sa o bage in poarta ce sa facem?!

Ieri am avut o gramada de atacanti ce-i drept, dar cine era la constructie? Tot Lovin....A si formula de start avea doar un varf deci nu cred ca era ultra-ofensiva....

Atata timp cat jucam cu 2 inchizatori si un singur varf este o formula prea defensiva pentru o echipa care se apara aglomerat

DeMaio24.03.2008 11:56

Încã încerc sã cred cã este mai bine sã adunãm punctele de care avem nevoie, decât sã ne cramponãm de joc. Însã, parcã nu jucãm mai nimic...

În sfârșit. Sã iasã bine campionatul acesta și om mai sta de vorbã de la varã.

mikutu24.03.2008 12:00
@mikutu

In primul rand, Lacatus se gandeste la binele lui nu al Stelei. In al doilea rand, cat timp trebuie sa-i acordam lui Lacatus? 1 an, 10, 20 de ani? In al treilea rand, ce stii tu despre OMUL Lacatus? Cat despre articolele mele, normal ca ele reprezinta parerile mele personale, ar fi si culmea sa nu fie asa. Daca te regasesti in ele bine, daca nu, tot bine.

Am mai spus si repet: iubirea pentru FOTBALISTUL Lacatus va intuneca rationamentul. Pacat.

deosebirea intre posturile tale si ale mele e urmatoarea:ale mele sunt mici , situate undeva in josul ecranului. le citeste cineva, bine, nu...iarasi bine. ale tale sunt mari si situate pe prima pagina a site-ului, le citeste oricine. inclusiv niste pustani cae de-abia invata despre Steaua. deci ceea ce scrii tu , are mare sansa sa se transforme in ideologie pentru niste caractere in formare. si daca viitorul nu va mai crede in putinele valori pe care le avem , vom ramane ajunge definitiv in stadiul de a arunca cu pietre din tribuna si de a lovi cu lantul in stanga si in dreapta. tineretul de azi oricum e incantat de o astfel de varianta , prezenta unor valori il mai pot tine cat de cat in frau. nu le distruge. cat timp sa-i acordam lui Lacatus? el cat timp ne-a acordat noua? 10 -15 ani? Lacatus se gandeste la binele lui , inainte de a-l Stelei?! tu faci altfel? daca a-i fi antrenor nu te-ar mai interesa casa, masa, familie? nu te cred, mai incearca!

MARYO-24.03.2008 12:02

..Ai scris un articol

dear maryo, atat a mai ramas din postul tau! scrii foarte bine! tine-o tot asa si tot asa vor fi posturile tale!

editat-moderator-horse 37

DOUBLE24.03.2008 12:02

Sinteti dur, domnule Somanescu. Si putin nerealist. Astea sunt vremurile, poate daca jucatorii ar avea o alta constiinta, o alta educatie ar mai exista o sansa. Dar citi dintre ei au "prins" si alte vremuri ? "Juventus dimbovitean"? Poate ca, daca intr-adevar s-a ajuns aici, vor putea fi gasiti si vinovatii, nu credeti ? Dar pentru asta ne intoarcem iar la vremurile pe care la traim. Va respect pararea, dar sincer, imi pare rau pentru ca nu reusesc sa va inteleg intentiile si propunerile concrete. Principiile da, dar azi nu mai putem trai dupa cum ne spun principiile noastre. Si asta e trist, dar deja tine de alta discutie. O zi buna va doresc !

Mihai Gruia24.03.2008 12:04
In primul rand, Lacatus se gandeste la binele lui nu al Stelei. In al doilea rand, cat timp trebuie sa-i acordam lui Lacatus? 1 an, 10, 20 de ani? In al treilea rand, ce stii tu despre OMUL Lacatus? Cat

Parerea mea sincera este ca tu nu ai ce cauta sa scrii pe acest site. Ai intrecut absolut orice masura a bunului simt. Orice masura a normalului. Chiar nu se uita nimeni inainte de a se posta astfel de infectii, de articole surogat ?????

Unde vreti sa ajungeti cu acest site? E posibil asa ceva ?Lacatus este peste 10 Hagi si 20 de Petrescu in istoria Stelei.

Si pana una alta a preluat echipa de pe locul 6-7 si a reintrodus-o in lupta pentru titlu.

Mihai Gruia24.03.2008 12:06
Parerea mea sincera este ca tu nu ai ce cauta sa scrii pe acest site. Ai intrecut absolut orice masura a bunului simt. Orice masura a normalului.

Si pana una alta a preluat echipa de pe locul 6-7 si a reintrodus-o in lupta pentru titlu.

PUTETI SA IMI DATI BAN PE VIATA. DATI-NE LA TOTI SI FUZIONATI CU fzr SAU cu dinamoprostia

mikutu24.03.2008 12:09
Ieri am avut o gramada de atacanti ce-i drept, dar cine era la constructie? Tot Lovin....A si formula de start avea doar un varf deci nu cred ca era ultra-ofensiva....

Atata timp cat jucam cu 2 inchizatori si un singur varf este o formula prea defensiva pentru o echipa care se apara aglomerat

jucand mendoza ,Dica si cei 2 moreno , avem in teren 4 atacantila fiecae meci. corect?

MoWeed24.03.2008 12:11

4 atacanti de meserie. Daca sunt jucati mijlocasi nu e vina mea...din mendoza,Dica si cei doi moreno, numai pepe moreno joaca atacant...

mikutu24.03.2008 12:12
4 atacanti de meserie. Daca sunt jucati mijlocasi nu e vina mea...din mendoza,Dica si cei doi moreno, numai pepe moreno joaca atacant...

nici pe departe vina ta, noi vorbeam de cat de ofensiv joaca Lacatus

MoWeed24.03.2008 12:14

Pai tocmai ziceam ca daca are 4 atacanti de meserie in teren si joaca mijlocasi nu inseamna ca e formula ofensiva.

Totusi aici nu este vina lui Lacatus ca nu avem mijlocasi de banda si trebuie sa reprofileze atacanti acolo.

«1235»