FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Solidari cu Srbija

«1234567»
greco18.02.2008 23:03

Are sau nu un astfel de articol ce cauta pe site?

Nu are legatura cu Steaua, nu are legatura cu fotbalul. Totusi, avand in vedere reactiile suporterilor stelisti care au raspuns aici (indiferent de punctul de vedere pe care acestia il sustin), mi se pare ca interesul lor vizavi de aceasta problema e unul semnificativ (desi cativa au spus ca asa ceva nu trebuia postat). Nu ne dorim o comunitate de oameni experti in fotbal care sa nu caste ochii la ceea ce se intampla in jurul lor, ne dorim o comunitate de pasionati de sport, fotbal si Steaua care gandesc pe cont propriu, manifesta pareri si nu se lasa manipulati de cei din jurul lor. Cat de des au aparut pe FCSTEAUA.RO articolele despre subiecte care nu sunt legate explicit de Steaua? Au fost cu campaniile "Eroii nu mor niciodata" si "Basarabia, pamant Romanesc" + inca cateva care prin natura lor sunt oricum mai mult sau mai putin legate de Romania si Armata Romana, deci indirect si de Steaua.

Cel mai important mi se pare ca discutiile s-au desfasurat la un nivel mult superior mediei internetului romanesc. S-au adus argumente, s-au dat referinte si citate, si sunt sigur ca toata lumea a avut de castigat din discutia de aici. Eu unul sunt multumit de efectele acestui articol (care nu a fost ideea mea), si repet ca el nu a fost unul de propaganda politica ci unul care transmite stelistilor: "Cascati ochii la lumea din jurul vostru. Preocupati-va de chestiunile importante care ne afecteaza pe toti, nu de entertainment de 2 lei."

AdrianUltras2518.02.2008 23:12

Greco

si eu zic ca e bine ca discutam si despre aceste lucruri pe site.

ca doar nu suntem niste inculti.

iar pentru cei care zic ca nu are ce cauta pe site.

fratilor ia uitati-va la articolele din presa romaneasca sa vedeti cate au ce cauta acolo.

in gazeta sporturilor is numa' femei, garderoba lu' Mutu si alte femei.

SSK18.02.2008 23:17

Si eu am ramas placut surprins de calitatea discutiei la acest topic. Raritatea acestui tip de articole va ramane Constanta si in viitor, insa - rare fiind - ele capata o greutate mai accentuata. Oricum, nu vreau sa mai adaug comentarii pentru ca n-as vrea sa prelungesc inutil o polemica ce ar putea dura zile.

Joga Bonito18.02.2008 23:52
@ Joga Bonito

Sincer prefer de1000de ori sa vorbesc despre "politica"decat despre Jiji,

Da nu mai vb nici despre oligofrenul acela, nici sa nu-i mai rostesti numele. Sa fie interzis cu dezavarsire de pe situl asta.

Totusi, nu cred ca e locul potrivit sa vorbim despre politica si alte chestiuni ce nu se leaga de Steaua.

Amicul Somanescu sa-si faca un blog (ca tot e la moda...) si acolo sa se dea cu parerea toti utilizatorii pasionati de politica si care au treaba cu independenta regiunii Kosovo.

Si frate, era vorba de un sfat prietenesc, nicidecum injuratura. Iar tu nu m-ai dezamagit deloc, nici chiar greco, ci ceilalti care v-au lasat sa publicati materialul.

Sanatate!

fansteaua4619.02.2008 05:51

discutii interesante

fansteaua4619.02.2008 05:57

Nicolae Iorga: Romania are un singur vecin de nadejde, Marea Neagra

1. Masacrele dintre sirbi- albanezi( kosovari ) - croati - bosniaci sunt vechi de sute de ani ( din timpul Imperiului Otoman , Imperiul habsburgic, apoi austro-ungar, Primul razboi mondial , Al doilea razboi mondial ... ) si inca vor mai fi .

2. Poporul sirb nu ne-a fost prieten si nici nu ne va fi . Nu uitati ce au facut sirbii in decembrie 1989 . Poporul sirb nu ne-a fost nici cel mai mare dusman si nici nu ne va fi .

3. Primele forte paramilitare croate si sirbe din anii 1991 au fost formate din nucleul dur al galeriilor echipelor Hajduk Split si Dinamo Zagreb , respectiv Steaua Rosie Belgrad si Partizan Belgrad

4. Popoarele mici vor fi intotdeauna vindute sau tradate de popoarele mari . Cel mai bun exemplu e al Poloniei din perioada anilor 1938-1946

5 . Ungaria are 10 milioane de locuitori , iar in Ardeal sunt cam 8 milioane de romani . Cu asta am spus totul !

6. Romania trebuie sa-si urmareasca numai INTERESUL NATIONAL !

Kekea19.02.2008 07:29
Nicolae Iorga: Romania are un singur vecin de nadejde, Marea Neagra

1. Masacrele dintre sirbi- albanezi( kosovari ) - croati - bosniaci sunt vechi de sute de ani ( din timpul Imperiului Otoman , Imperiul habsburgic, apoi austro-ungar, Primul razboi mondial , Al doilea razboi mondial ... ) si inca vor mai fi .

2. Poporul sirb nu ne-a fost prieten si nici nu ne va fi . Nu uitati ce au facut sirbii in decembrie 1989 . Poporul sirb nu ne-a fost nici cel mai mare dusman si nici nu ne va fi .

3. Primele forte paramilitare croate si sirbe din anii 1991 au fost formate din nucleul dur al galeriilor echipelor Hajduk Split si Dinamo Zagreb , respectiv Steaua Rosie Belgrad si Partizan Belgrad

4. Popoarele mici vor fi intotdeauna vindute sau tradate de popoarele mari . Cel mai bun exemplu e al Poloniei din perioada anilor 1938-1946

5 . Ungaria are 10 milioane de locuitori , iar in Ardeal sunt cam 8 milioane de romani . Cu asta am spus totul !

6. Romania trebuie sa-si urmareasca numai INTERESUL NATIONAL !

Romania chiar isi urmareste interesul national.Daca am accepta independenta celor din Kosovo e ca si cum le-am da apa la moara ungurilor.Bine..aici e putin diferit.Ei sunt in centrul tarii si le va fii mult mai greu.

Bodanel19.02.2008 07:46

Nu sunt un fan al sarbilor insa cred ca ce au facut americanii acolo e o mare nedreptate. La fel si in Irak ca cica au aia arme chimice dar cu toate ca au trecut vreo 2 ani de cand au invadat Irak-ul eu nu am vazut o singura dovada cum ca Irak ar avea arme chimice.

Un singur lucru pot sa spun despre sarbi. Tata a lucrat prin 1992,1993 in Serbia( cred ca nu a mai mers acolo cam de cand au inceput conflictele) si a fost tratat cu respect(si nu doar el ci si multi cunoscuti de-ai lui). Poate ca nu ne-au fost sarbii cei mai mari prieteni insa cred cu tarie ca nu ne-au fost cei mai mari dusmani. Aseara Basescu (un individ pe care eu il dispretuiesc) a facut un lucru bun anuntand ca Romania nu v-a recunoaste independenta Kosovo. Sper ca cei in masura sa se sesizeze la declaratiile lui marko bela(insa cred ca nu se va intampla nimic de genul asta) si sa ia masurile care se cuvin. Cred si ca autoritatile din Transilvania ar trebui sa ia masuri impotriva celor care manifesteaza pe strazi si solicita autonomie. Sa auzim de bine si sa speram ca nu ne indreptam spre al 3-lea razboi mondial.

Alaturi de Romania.

milovan djilas19.02.2008 08:32

@Gica Chioru'

Granitele federale din Iugoslavia lui Tito au fost trasate dupa ratiuni administrative, nu etnice. Astfel, Croatia si Bosnia-Hertegovina au capatat multe teritorii pur sarbesti, ca si populatie, insa cand sarbii de acolo au dorit sa ramana in federatie sau sa se uneasca cu Serbie nu li s-a permis. Chestie recunoscuta de toti istoricii: pentru toate celelalte etnii din ex-Iugoslavia s-a intervenit pentru a li se respecta dreptul la autodeterminare, mai putin pentru sarbi. Nu Neaga nimeni masacrele comise de trupe paramilitare sarbe, in mod special in Bosnia, dar cine pomeneste de atrocitatile croate, musulmane si mai ales kosovare fata de sarbi, incendierea bisericilor si manastirilor din Kosovo sau "ispravi" croate aidoma celor savarsite de ustasi - intrat in sate din Krajna, adunat populatie sarbeasca, inghesuit in biserica (ortodoxa, desigur) si dat foc ca la sobolani.

-jon-19.02.2008 08:40

Kosovo este considerat de sarbi leaganul civilizatiei lor.

In 1389 lângã Pristina, Bãtãlia de la Kosovopolje marcheaza inceputurile istoriei sarbilor.

Urmeaza secole de ocupatie otomana, islamizari fortate, sute de mii de sarbi care parasesc zona, altii care sunt ucisi sau asimilati, aducerea populatiei albaneze in zona. Acestia devin majoritari abia la inceputul secolului XX.

În Primul rãzboi mondial Serbia a avut 1 260 000 de victime - 28 % din totalul populației sale și 58 % din populația sa masculinã.

In cel de-al doilea razboi mondial sarbii sunt singurii din zona care rezista impotriva nazistilor prin celebra rezistenta sarba, (noi, ungarii, bulgarii, croatii, albanezii eram de partea germana). Trupele paramilitarea SS albaneze masacreaza 500 000 de sarbi un adevarat GENOCID.

Ca "rasplata" pentru ajutorul oferit este abandonata de Churchil comunistilor ca si alte tari din zona.

Situatia nu este numai alb-negru, evident. In perioada comunista in federatia creata exista conflicte multiculturale mocnite stapanite de Tito. Dupa ascensiunea la putere a ultranationalistului Milosevic, conflictele se adancesc si sunt numeroase episoade sangeroase cu victime de amblele parti. Partea prokosovara este bine explicata in articolul de mai jos

http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/c...icle3037002.ece

Numai ca situatia este mult mai complexa, iar manipularile media americane nu pot masca si atrocitati venite din partea albaneza. Cruzimea UCK, (deloc surprinzator liderul si cel care a format UCK este actualul sef al noului stat), traficul de arme, carne vie, droguri, atacurile asupra sarbilor, o exemplificare in linkul

si altele de prin zona (eviden propanda pro-sarba este si ea activa :P). Toate acestea nu au fost deloc pedepsite, nu exista condamnari sau macar inculpari la Tribunalul de la Geneva. Am priteni in trupele KFOR din KOSOVO care sunt acolo sa-i protejeze pe sarbi. Lucrurile povestite de ei depasesc orice imaginatie. Sarbii traiesc in adevarate enclave, supusi la atacuri constante, existand riscul (de fapt se si intampla) sa fie linsati oricand daca ies din zonele lor.

Sunt prea multe de spus. Ideea e: KOSOVO e SERBIA!

NU stiu cum ati rectiona daca de maine o parte din Romania s-ar desprinde unilateral, dupa un asemenea istoric. Cred ca sentimentul de tristete, frustrare si ura e maxim. SOluti gasita nu cred ca rezolva deloc problema, ba dimpotriva. Dar asa a decis "inteleptul" presedinte Bush

Mihai Somanescu19.02.2008 09:25

@Joga Bonito

Dupa cum stii, ai vazut ca pe acest site nu apar des astfel de articole, ci mai degraba rar. Asa e si normal sa fie, dar in conditiile in care oricum era pauza in sezonul de fotbal si acest eveniment are repercusiuni si asupra Romaniei, ne-am gandit ca ar fi ceva interesant de dezbatut pentru comunitatea fcsteaua.ro. Lucru de-altfel dovedit de calitatea discutiilor si de argumentele aduse, de interesul majoritatii aratat pentru o problema mai mare decat aria de interes a Stelei.

Iti repet, aici nu e vorba de politica. E vorba despre o nedreptate care la un moment dat se poate repeta si la noi. Noi am vrut ca prin acest articol sa atragem atentia, sa creeam un "awareness" la ce se intampla in jurul nostru. In loc sa protestezi la aparitia acestui articol, mai bine ai face acelasi lucru cu aberatiile care apar ziarele de specialitate de la noi, care nu au nicio legatura cu ideea de sport.

Eu si colegii mei suntem mandri ca am reusit sa starnim o discutie atat de interesanta, mult peste ceea ce se gaseste in general pe net si asta dovedese ca fcsteaua.ro este o comunitate foarte inteligenta. Mai inteligenta ca noi.

Gica Chioru19.02.2008 10:41

@milovan djilas

Nu e vorba despre Iugoslavia lui Tito, asa cum preferati sa considerati, ci de granitele anterioare lui 1918. Croatia si Slovenia au dorit revenirea la vechile granite, granite ce respectau si apartenenta etnica. Sarbii nu au fost de acord si asa s-a facut ca pana la urma au pierdut si zone pur sarbesti.

@-jon-

Tu esti vreun propagandist sarb, coane? :biggrin: Nu neg suferintele populatiei sarbe dar nu uitati ca ei sunt cat de cat protejati, cand erau ei sefii albanezii nu erau protejati de nimeni.

Nu am sa mai intervin la acest articol, am sa mai fac doua completari:

1.Albanezii sunt bastinasii zonei, sarbii sunt ocupantii. Localizarea unei batalii acolo nu poate insemna "leaganul civilizatiei sarbe", asa si bulgarii au dreptate cand spun ca in drumul lor spre Balcani au zabovit pret de doua statii in Delta asa ca Dobrogea e pamant bulgaresc.

2. Partizanii lui Tito erau comunisti, in primul rand. Tito era croat iar partizanii lui erau numai in proportie de aproximativ 35% sarbi.

-jon-19.02.2008 11:10

@ Gica Chioru

Nu ma consider propagandist sarb! Doar in ultimele 2 decenii atat sarbii cat si croatii, musulmanii bosniaci sau kosovari au comis numeroase atrocitati, bine era in perioada de razboi, iar razboiul in sine este o atrocitate. Insa numai sarbii au fost cei "trasi in teapa" de comunitatea internationala, haituiti, acuzati la tribunalele internationale, aratati cu degetul. Un intreg poporul identificat cu liderul lor nationalist Milosevic (la fel cum pe tine ca suporter stelist unii oameni te asociaza cu Becali :P). Au suportat bombardamentul american: civili omorati, infrastructura distrusa, embargou, ochii comunitatii internationale atintiti asupra lor, avand mereu stigmatul de asasini. Un pic de compasiune, sau sa-i zicem "empatie", au din partea mea.

Iar acum ruperea UNILATERALA a unei bucati din Serbia (cu profunde semnificatii istorice, culturale, religioase) nu are cum sa te lase indiferent. faza cu precedentul este si ea discutabila.

Cred ca asta a fost si scopul articolului. Semnalarea unei nedreptati!

Probabil ca va deveni un nou stat, recunoscut in cele din urma. Dar nu asta era solutia. In primul rand din punct de vedere legal. Apoi va genera conflicte pe termen scurt, mediu si lung, probabil crime sau epurari etnice. Nu cred ca ti-ai dori sa fii sarb in momentul asta in Kosovo.

cristian01419.02.2008 12:41

Косово је срце Србије, срце Србије !!

Недамо Косово !

greenyes19.02.2008 13:38

mama lor de americani, fac ce vor in lumea asta.....si au batut joc de sarbi in 93 dupa care au venit si i au macelarit peste cativa ani. astia si au omorat si presedintele, ca.f. kenedy, si au omorat si proprii cetateni, 11 septembrie, doar ca sa faca bani din razboi.....ce sa mai.....si din cate am vazut pe National Geogrphic si cei traeisc pe unde a trecut Katrina sunt lasati de izbeliste......

Or sa devina mai urati decat evreii!!!!!

greco19.02.2008 14:14
Amicul Somanescu sa-si faca un blog (ca tot e la moda...) si acolo sa se dea cu parerea toti utilizatorii pasionati de politica si care au treaba cu independenta regiunii Kosovo.

Sper ca n-ai spus-o in gluma. Blogul chiar e o modalitate importanta de comunicare in lumea moderna, a carei eficienta a fost dovedita in repetate randuri. Peste o saptamana sau doua o sa te invit pe blogul meu personal, e "in the works". :-)

Ma alatur recomandarii tale: toti cei din comunitatea FCSTEAUA.RO care au ceva de spus sa-si faca blog!

enjoy19.02.2008 15:16

"andyro-ma uimeste..." cind logica nu este, e normal sa intelegi niste adevaruri drept proverbe si niste proverbe sa-ti ramana inchise. te intreb (va intreb),cine ne baga pe noi in seama? probabil cei de la ialta, nu? adevarul il fac stapinii -sua;uneori mai participa poetii de curte -in special anglia. noi (romanii), ei (sirbii), etc. suntem ciinii care latra! sua- ursul- fac ce vor! deplasat e insasi faptul ca acest articol a aparut pe acest site; apoi felul in care si unii si altii acuza popoare, natii, fosti conducatori, fara o minima moralia, de crima, genocid, etc mi se pare mai mult decat deplasat. multe postari mi se par a fi incitari la ura, xenofobism, rasism chiar. care-i logica acestora pe site-ul fcsteaua.ro? si am spus ca asa cred eu, am dreptul la o opinie, nu am spus ca nu gresesc. am considerat ca nu e cazul sa spun ceva despre subiect, intrucat nu e locul! iar pentru. mata, postasul poate suna chiar de mai multe ori ca nu se aude! numai de bine.

micodo19.02.2008 15:18

Toate discutiile in jurul subiectelor de politica externa sun vorbe goale. Banuiesc ca cei care se avanta in aceste discutii o fac din dorinta de dreptate si adevar. Adevarul!...ce este Adevarul?...

Nu facem decat sa vorbim discutii si sa discutam vorbe!. Vad pe unii inflacarati, gata sa mearga la razboi pentru. integritate teritoriala, uitand sarmanii ca nimic din ce s-a realizat in geopolitica nu s-a facut doar cu acordul natiunilor (poparelor). Totul este dictat de marile puteri si asa va fi mereu. Se pune intrebarea daca conteaza ca traim intr-o Romania Unita, Mareata. Pentru CINE conteaza si pentru CE? Ce traditii trebuiesc aparate si incepand cu care an?. De ce nu am apara traditia si cultura dacilor?. Dar teritoriul de la ce an e valabil? Revendicam granitele de acum 100 de ani dar pe cele de acum 2000 de ani cu-i le lasam? de ce sa nu facem si noi ca jidanii! Totul este evolutie, totul este asimilare! Ne dam viata acum pentru ceva ce peste 100 ani nu se va mai regasi in cultura romaneasca (limba isi pierde cuvintele; in era spatiala traditie nu va mai fi considerat colindele si plugusorul ci jocul pe playstation). Posibil asa gandeau si dacii ca amestecarea cu romanii va duce la pierderea identitatii. Are acest lucru vreo semnificartie pentru urmasii lor?

Vad lupta unora pentru Basarabia!. Sa se-aleaga prafu de ei, natie de mizerii care s-au declarat romani 2%, iar odata cu intrarea in ue 30% voiau cetatenie!...Mama lor de infecti, le dadeam interzis pe viata in Romania! A milita pentru Unirea cu o masa de oameni care nu o doresc....curata inutilitate!

Cand ungurii cer drepturi sarim ca arsi, dar ne basicam ca romanii din Serbia nu au drepturi. Unde este dreptatea, unde este corectitudinea? Minoritatile de orice fel se comporta precum suporterii care se agita ca nu pot urmari meciul cu portile inchise, dar in deplasari nu se deplaseaza nici 50 km. Sa-mi fie iertat, daca ard de dorinta dupa traditii, sa merga la ei in tara unde au parte de toate drepturile; iar suporterii patimasi sa merga si in deplasari daca se zvarcolesc de durere la meciurile de-acas, in caz cotrar sunt niste scursuri mincinoase.

Daca se va pune problema unui conflict pentru Ardeal as refuza orice implicare. Situatia romanilor din Ardeal este de totala indiferenta fata de problema vietuirii in Romania, as afirma ca in cazul unei noi tari,gen Transilvnia,acestia nu ar pregeta sa lupte impotriva Bucurestiului. Cand voi vedea romani care sa planga cerandu-ne ajutorul, abia atunci s-ar cuveni sa pun mana pe arma. Si nici macar atunci pentru ca daca SUA vor dori o tara noua, lucru acesta se va infaptiu chiar cu opozitia lumii intregi. Deci, ce folos? pentru ce toata aceasta inversunare si lupta surda?. Imi pare rau pentru roamnii aflati intr-o astfel de situatie dar singura solutie pentru ei intr-un asemenea caz ar fi facilitarea repatrierii.

Apreciez atitudinea de orice fel, chiar si violenta; tot ce am vrut sa scot in evidenta este inutilitatea ei mai ales in cazuri de geopolitica si pericolul derapajului in patima natinalismului orb, al lui: ''daca voi nu ma vreti, eu va vreau!''.

p.s. Consider bine venit un astfel de articol pentru ca, fiind un site de atitudine se cuvine sa aratam si suprterilor de cismigiu ce inseamna ATITUDINE! chiar daca vine dintr-o zona tangenta cu fotbalul.

MoWeed19.02.2008 15:53
Daca se va pune problema unui conflict pentru Ardeal as refuza orice implicare. Situatia romanilor din Ardeal este de totala indiferenta fata de problema vietuirii in Romania, as afirma ca in cazul unei noi tari,gen Transilvnia,acestia nu ar pregeta sa lupte impotriva Bucurestiului.

Asta s-o crezi tu ca situatia romanilor din Ardeal este de indiferenta. Nu cunosc roman care sa vrea independenta Transilvaniei. Nu stiu de unde ai scos-o tu pe asta eventual ungurii ar vrea asa ceva...

"Si nici macar atunci pentru ca daca SUA vor dori o tara noua, lucru acesta se va infaptiu chiar cu opozitia lumii intregi"

Si ce ai propune sa facem in aceasta situatie sa acceptam cu lasitate tot ceea ce vor altii?Acum daca SUA ar vrea sa trecem sub conducerea ungurilor ar trebui sa acceptam imediat si fara protest dupa gandirea ta nu-i asa?

st_194719.02.2008 17:58

De douã luni, un numãr important de participanți la Revoluția din 1989 protesteazã în diferite feluri : pichete, GREVE ALE FOAMEI, memorii (inclusiv la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg), principala revendicare fiind aflarea adevãrului despre crimele din 1989-1990 prin soluționarea urgentã a dosarelor Revoluției și mineriadelor.

Solicitãrile revoluționarilor sunt susținute de societatea civila prin APELUL PENTRU ADEVÃR, apel inițiat de Sorin Ilieșiu, vicepreședintele Aliantei Civice, semnat de personalitãți importante, transmis și lui Ion Iliescu pentru a-l semna.

În sprijinul acestui apel se va organiza un MITING duminicã, 24 februarie, de la ora 13.00 în Piața Universitãții din București (la fântâna din fața facultãtii de Arhitecturã).

Îi invitãm sã participe pe toți cei care pãstreazã în suflet jertfa eroilor din 1989 și încã mai cred în adevãr.

Decat sa va certati aiurea mai bine veniti duminica .

Sunnyblack19.02.2008 18:30

Toate discutiile in jurul subiectelor de politica externa sun vorbe goale. Banuiesc ca cei care se avanta in aceste discutii o fac din dorinta de dreptate si adevar. Adevarul!...ce este Adevarul?...

Daca se va pune problema unui conflict pentru Ardeal as refuza orice implicare. Situatia romanilor din Ardeal este de totala indiferenta fata de problema vietuirii in Romania, as afirma ca in cazul unei noi tari,gen Transilvnia,acestia nu ar pregeta sa lupte impotriva Bucurestiului. Cand voi vedea romani care sa planga cerandu-ne ajutorul, abia atunci s-ar cuveni sa pun mana pe arma. Si nici macar atunci pentru ca daca SUA vor dori o tara noua, lucru acesta se va infaptiu chiar cu opozitia lumii intregi. Deci, ce folos? pentru ce toata aceasta inversunare si lupta surda?. Imi pare rau pentru roamnii aflati intr-o astfel de situatie dar singura solutie pentru ei intr-un asemenea caz ar fi facilitarea repatrierii.

tu esti normal mah??facilitatea repatierii??[...]

DESERTEURE gehören erschossen..........

Editat de moderatori!

mikutu19.02.2008 18:37
mama lor de americani, fac ce vor in lumea asta.....si au batut joc de sarbi in 93 dupa care au venit si i au macelarit peste cativa ani. astia si au omorat si presedintele, ca.f. kenedy, si au omorat si proprii cetateni, 11 septembrie, doar ca sa faca bani din razboi.....ce sa mai.....si din cate am vazut pe National Geogrphic si cei traeisc pe unde a trecut Katrina sunt lasati de izbeliste......

Or sa devina mai urati decat evreii!!!!!

oricum majoritatea sunt evrei:))))

mikutu19.02.2008 18:49

Nu facem decat sa vorbim discutii si sa discutam vorbe!. Vad pe unii inflacarati, gata sa mearga la razboi pentru. integritate teritoriala, uitand sarmanii ca nimic din ce s-a realizat in geopolitica nu s-a facut doar cu acordul natiunilor (poparelor). Totul este dictat de marile puteri si asa va fi mereu. Se pune intrebarea daca conteaza ca traim intr-o Romania Unita, Mareata. Pentru CINE conteaza si pentru CE? Ce traditii trebuiesc aparate si incepand cu care an?. De ce nu am apara traditia si cultura dacilor?. Dar teritoriul de la ce an e valabil? Revendicam granitele de acum 100 de ani dar pe cele de acum 2000 de ani cu-i le lasam? de ce sa nu facem si noi ca jidanii! Totul este evolutie, totul este asimilare! Ne dam viata acum pentru ceva ce peste 100 ani nu se va mai regasi in cultura romaneasca (limba isi pierde cuvintele; in era spatiala traditie nu va mai fi considerat colindele si plugusorul ci jocul pe playstation). Posibil asa gandeau si dacii ca amestecarea cu romanii va duce la pierderea identitatii. Are acest lucru vreo semnificartie pentru urmasii lor?

Vad lupta unora pentru Basarabia!. Sa se-aleaga prafu de ei, natie de mizerii care s-au declarat romani 2%, iar odata cu intrarea in ue 30% voiau cetatenie!...Mama lor de infecti, le dadeam interzis pe viata in Romania! A milita pentru Unirea cu o masa de oameni care nu o doresc....curata inutilitate!

Cand ungurii cer drepturi sarim ca arsi, dar ne basicam ca romanii din Serbia nu au drepturi. Unde este dreptatea, unde este corectitudinea? Minoritatile de orice fel se comporta precum suporterii care se agita ca nu pot urmari meciul cu portile inchise, dar in deplasari nu se deplaseaza nici 50 km. Sa-mi fie iertat, daca ard de dorinta dupa traditii, sa merga la ei in tara unde au parte de toate drepturile; iar suporterii patimasi sa merga si in deplasari daca se zvarcolesc de durere la meciurile de-acas, in caz cotrar sunt niste scursuri mincinoase.

Apreciez atitudinea de orice fel, chiar si violenta; tot ce am vrut sa scot in evidenta este inutilitatea ei mai ales in cazuri de geopolitica si pericolul derapajului in patima natinalismului orb, al lui: ''daca voi nu ma vreti, eu va vreau!''.

p.s. Consider bine venit un astfel de articol pentru ca, fiind un site de atitudine se cuvine sa aratam si suprterilor de cismigiu ce inseamna ATITUDINE! chiar daca vine dintr-o zona tangenta cu fotbalul.

nu te cunosc , nu ma cunosti.... dar cu alde tine pierde tara asta. ca nu te intereseaza de sarbi.....ma rog, treaba ta.... dar nici de propria ta tara sa nu-ti pese!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ce e mai rau , e ca sunt multi ca tine, de-aia ne si domina actualii parveniti si o gramada de lume traieste pe 5 mil. salariu....si o gramada de pensionari cu 1-2 mil, pensie pe luna......prea putini dintre noi sunt mandrii si tin capul sus si stiu sa-si ceara drepturile. saraca tara bogata, esti locuita de inapti!!!!!!

CaTaLiNsm StElIsTu19.02.2008 19:49

Cu tot respectul...Cum mama naibi poti sa afirmi asa ceva mai...tu te auzi mai omule?!Adica io roman nascut din neam de romani sa ma rog io de tine tot roman sa vi sa ne ajuti ca alti vor sa ia Ardealul?!Adica noi Ardelenii suntem altceva decat Muntenii,Ragatzenii ,Olteni sau alte zone?Crezi ca daca stai la Bucuresti esti mai roman ca si mine?Sa-ti fie rusine pentru atitudinea ta.Pai dupa tine daca la vecinu ii ia foc casa sa vina sa se roage de mine sa-l ajut sa stinga focu,in loc sa sar eu de buna voie ca si eu puteam fi in situatia lui?.In primul rand in cazul in care cineva ar cuteza sa ceara in mod oficial independenta Transilvaniei,noi romanii de aici am fi primi care am iesi cu cutitele si topoarele in strada,asa cum am facut la Targu-Mures....Poa' sa zica SUA si oricine ce vrea,Ardealul a fost si va ramane al Romanie pe veci,iar in cazul in care s-ar incerca altceva acest tinut ori va fi pustiit de oameni prin lupte crancene ori va ramane al romanilor...noi romanii toleram multe dar nu si cand cineva se ia de vietile noastre.

Oricum eu sper ca n-am inteles ceva bine,nu vreau sa cred ca exista oameni(romani) care gandesc asa......

yo_marius19.02.2008 19:56

baieti, cu tot respectul, astea sunt tampenii.

nu se pune nici macar problema autonomiei in Transilvania. asta e off-topic d-ala nasol.

pot sa va intreb si eu ceva?

in ipoteza fantastica a unui astfel de scenariu, ce puteti face voi? iti iei arma si pleci in Ardeal? apropo, care arma? sau aveti fiecare cate un AKM acasa?

eu va propun sa lasam scenariile astea pentru maestrul Sergiu Nicolaescu, poate mai face un film...

«1234567»