FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Solidari cu Srbija

«134567»
dax4719.02.2008 19:59

Adevarul este intotdeauna de partea celui mai puternic. La fel si dreptatea. Si partea.

Nu-i iubesc pe slavi, dar intre sarbi si albanezi intotdeauna am sa aleg sarbii. Albanezii sunt ca tiganii nostri, doar ca mult mai rai si mai uniti.

Spre deosebire de noi romanii care suntem fraieri, dezbinati total, delasatori si vai de mama noastra.

Pacat de Serbia. Era o forta pe vremuri. Dar vremurile se schimba. Erau prea puternici pentru Europa la un moment dat. Trebuia dezbinata Serbia. Si s-a reusit.

Urmeaza Romania. "ungurii nu doarme !"

dee19.02.2008 20:48
nu se pune nici macar problema autonomiei in Transilvania. asta e off-topic d-ala nasol.

daca se va face o descentralizare la nivel financiar si al institutiilor publice, una reala si nu doar una formala, cu siguranta "independenta" si "autonomia" vor fi date uitarii, ca pana la urma, asta se urmareste.

@yo_marius

iti dai seama ca nu va fi cazul sa treci tu Carpatii, nu? ... ne descurcam si noi, stai linistit ;)

CaTaLiNsm StElIsTu19.02.2008 20:55

@ yo_marius

pot sa iti raspund?...care arme?...furci,topoare,cutite...la fel ca in1907...la care mai adaugam drujbe si alte"unelte"ale secolului XXl ....iar acolo unde doi unguri se strang la un loc sa-si manifeste bucuria noi vom navalii peste ei....iar astfel o minoritate nu va putea birui majoritatii.

Oricum acest scenariu este pura utopie maghiarii fiind covarsitor minoritari romanilor de drept.Iar "tinutul secuiesc"nu va primi niciodata autonomie pentru ca nu au cum sa subexiste si in plus asta ar insemna sinuciderea lor....cine vrea n-are decat sa plece la Hungaria ca tot sunt libere granitele si nimeni nu-i opreste,ba din contra le dam si bilet de tren direct pana la Nyiregyhaza,iarde acolo sa se descurce!Da gata cu off-topicul,numai ca ma infuriat la culme atitudinea unul stimabil cetatea roman care vroia pupat in fund ca sa-si apere tara la o eventuala nevoie doar pentru ca el se pare ca se crede"fiinta superioara"fiind ca locuiste la Bucuresti.

SSK19.02.2008 21:59

A dat-o si micodo cu bata-n balta. Nu va mai agitati sa discutati un subiect care nu merita discutat. Aici se aplica proverbul: "arunca un nebun o piatra in apa si zece intelepti nu pot s-o scoata".

Topicul a degenerat. Reveniti on-topic ca sa nu-l inchidem.

yo_marius19.02.2008 22:03

@Catalin

mha, stii cat de patetic esti? iesi tu cu toporul in mana? hai sa terminam cu patriotismul asta "din tastatura". ai cea mai vaga idee despre conflictele moderne? iti propun sa cauti pe net (vorba vine..) desfasurarile de forte din Serbia '99, Afghanistan si Irak, si dupa aia mai vorbim despre cum iesi tu cu toporul in mana, te urci in tren si "treci muntii in Ardeal".

daca tot ne dam asa patrioti spune-mi si mie la cate manifestari de 1 Decembrie ai participat? ai arborat vreodata tricolorul pe balcon de ziua nationala?

cat imi e de sila de posturile astea...

dragul meu Catalin, ai omorat vreodata pe cineva? macar ai ranit pe cineva intr-atat incat sa necesite spitalizare? eu am banuiala ca nu, si totusi tu spui ca "bagi drujba in unguri"...

sa fim seriosi.

P.S. vreau sa te rog ca un eventual raspuns referitor la postul meu sa mi-l trimiti in pm unde putem discuta civilizat. nu vreau sa stricam acest articol printr-o disputa puerila despre "care e mai roman" sau ceva de genul asta...

LE @yo_marius

iti dai seama ca nu va fi cazul sa treci tu Carpatii, nu? ... ne descurcam si noi, stai linistit ;)

stai linistita draga dee, nici nu aveam intentia asta. stiu foarte bine ca tu te descurci cu ungurii...

CaTaLiNsm StElIsTu19.02.2008 23:03

yo_marius

un singur lucru mai am sa-ti spun si cu asta inchei definitiv...promit...pe langa faptul ca te stimam si n-am sa incetez acest lucru insa in unele privinte ti-ai cam dat nota....nu vreau sa-ti spun decat atat...poate nu ai citit bine postul meu si la ce m-am referit...si inca ceva...la evenimentele de la Targu Mures...s-au batut cu revolvere si AKM-uri,nu?....iar stand si gandindune...noi o sa mergem cu furci iar ungurii vor scoate tancurile de sub claile cu fan si mitralierele din pod,nu?Hai ca esti cinic....si oricum eu incetez cu acest scenariu desprins parca din paginile distinsei Joanne Kathleen Rowling....

p.s.... de7ani incoace particip negresit la manifestari si depuneri de coroane la ostasul roman,excetie facand ultimul an....drapelul recunosc ca nu-l arborez pentru ca nu stau in casa mea,deci nu fac ce vreau,dar asta nu e o scuza intr-adevar

p.s.2 nu tre sa"trec Munti in Ardeal"ca aici locuiesc,iar faptul ca nu sunt criminal sau opersoana violenta nu m-ar opri niciodat sa imi dau chiar si viata pentru Glia Romaneasca si pe drept motiv as ucide fara resentiment!

Asa ca daca tu iti vezi limitele nu subestima pe altii,facand sa Para clovni din3cuvinte,fara acoperire..........

Numai bine!

greenyes20.02.2008 11:43

Fratie poate nu am inteles noi ce ai vrut sa ne transmiti prin toate ideile scrise de tine dar tu pari genul ala de "romani" care de a lungul vremii au pus umarul la "ridicarea" Romaniei. Tu pari genul ala de "roman" care ar fi facut un complot impotriva lui Stefan Cel Mare doar ca le statea in gat marii puteri a imperiului otoman. Cu oameni ca tine Romania nu are nici o sansa.

Macar stii de ce nu mai vor fratii nostri moldoveni sa faca parte din Romania???? Atata timp cat dobitocii de la noi i au considerat ca pe straini cu toate ca vorbim aceasi limba, li s a cerut sa invete limba romana ca sa poata studia la noi, si alte exemple stupide prin care ti se face greata de unii din purtatorii de nume de roman.... comunistul de iliescu a fost foarte aprope de a intra in istorie iar el a refuzat....puteam sa fim uniti in 1990....Romania ce a facut?....fiind condusa tot de comunsiti le am intors spatele....oamenii ai s au luptat cu cainii de comunsiti iar Romania condusa de marele izbavitor iliescu comunistu ce a facut????? Au murit simtitand romaneste si noi ce am facut???? Iar cu purtatori de nume de roman ca tine nu osa avem nici o sansa pe viitor. romanule gandeste te ca Romania a fost unita sub conducerea unui rege cu radacini germane care a luptat impotriva Germaniei si tu vii si arunci cu ....

Ramai fara cuvinte cand vezi ca unii din tara ta pot sa gandeasca in felul acesta.....is curios ce varsta ai frate.....

Se pare ca tot ce au vrut comunistii au reusit.....dupa ce ne au omorat tot ce a insemnat romani de valoare prin inchisori, au reusit dupe 89 sa spele si creierele cica libere a romanilor eliberati....

nici nu meriti sa porti acelasi nume cu cei din neamul lui Stefan Cel Mare, Mihai Viteazul, Mircea cel Batran si toata pleiada de romani adevarati care au contribuit la existenta Romaniei de astazi care nu da doi lei pe tot ce au facut ei pentru noi.....apropo....toti cei enumerati nu AU STAT DREPTI in fata marilor puteri......

Esti tipul perfect de oameni pe care "marile puteri" doresc sa le conduca. esti demn de o recompensa venita din parte celor care vor ca toti oamenii de pe planeta asta sa gandeasca asa cum gandesti tu....din pacate.....o minte perfect globalizata....

Doamne fereste ne!!!!!!!

greco20.02.2008 11:49
Macar stii de ce nu mai vor fratii nostri moldoveni sa faca parte din Romania????

Fratele meu, asta este o discutie aiurea! Studiati modul in care s-a facut ultimul recensamant, si care au fost raspunsurile... Intrebarile s-au pus la modul "esti MOLDOVEAN, nu?". De asta s-au declarat putini (dar mult mai multi de 2% din cate tin minte) romani, pentru ca s-a facut un recesensamant tendentios.

Cei care sustin astfel de aberatii ("basarabenii nu ne vor") ori sunt total pe dinafara, ori nu stiu cum functioneaza propaganda oficiala si spalarea de creiere.

micodo20.02.2008 12:03
@Catalin

mha, stii cat de patetic esti? iesi tu cu toporul in mana? hai sa terminam cu patriotismul asta "din tastatura". ai cea mai vaga idee despre conflictele moderne? iti propun sa cauti pe net (vorba vine..) desfasurarile de forte din Serbia '99, Afghanistan si Irak, si dupa aia mai vorbim despre cum iesi tu cu toporul in mana, te urci in tren si "treci muntii in Ardeal".

daca tot ne dam asa patrioti spune-mi si mie la cate manifestari de 1 Decembrie ai participat? ai arborat vreodata tricolorul pe balcon de ziua nationala?

cat imi e de sila de posturile astea...

dragul meu Catalin, ai omorat vreodata pe cineva? macar ai ranit pe cineva intr-atat incat sa necesite spitalizare? eu am banuiala ca nu, si totusi tu spui ca "bagi drujba in unguri"...

sa fim seriosi.

Ai reusit mai bine ca mine sa sintetizezi. Felicitari pentru maturiatatea de care dai dovada.

Cand ma condamnati pe mine ca nu vreau sa particip la un razboi inutil, nu uitati sa-i condamnati si pe sarbi ca n-au pus mana pe arme pentru a apara Kosovo.

Acesti razboinici inflacarati nu s-au intrebat niciodata de ce toti veteranii de razboi isi blesteama zilele pentru ca s-au inrolat. Si toti au crezut ca o fac pentru o cauza sfanta, dreapta, corecta! Iar regretele lor nu vin atat din ororile (suferintele) razboiului ci din dezamagirea cumplita care i-a cuprins dupa: nerecunoasterea, abandonarea, tradarea, minciuna (propaganda), infrangerea, victoria urmata de renuntarea natiunii tale (de buna voie, pentru ca e cool sau trendy) la valorile nationale pentru care tu ai luptat si pentru care urmasii tai nu vor mai da 2 bani, etc, etc...

Ne e nimic pierdut si istoria o poate confirma. Alegand sa lase capul jos, neriscand nimicirea tarii si a natiunii printr-un razboi dinainte pierdut, sarbii pot juca in viitor o carte castigatoare pentru recuperarea teritoriului; chiar daca asta inseamna aliante-mizerabile, lingusire, compromis, oprtunism-speculator. Trebuie jucat dupa regulile jocului asta mizer. Asta nu inteleg unii. Aveti lucruri mai importatnte de facut cu viata voastra in loc s-o irositi in razboiele unor politicieni demagogi cu ambitii murdare. Merita sa va dati viata numai pentru familie si credinta. Eu nu pun mana pe arma sa omor pa altul si basta. Cand o veni ungurul la mine sa ma ameninte cu sabia, atunci da; dar pana acolo ii las sa se omoare singuri cu omologii lor romani.

Luati aminte la jidani care timp de mii de ani au rezistat ca natiune cu valorile intacte si nu au beneficiat nici de drepturi,nici de tara, nici razboaie n-au purtat. Au rezistat pentru ca nu s-au lasat asimilati, pentru ca rezistenta lor a fost interioara, cultivata in familie nu in Armata!

E ultimul post. Scuze pentru off-topic.

Unul care n-a participat la manifestari de 1 decembrie dar a scos intotdeauna,in aceasta zi,steagul pe balcon.

greenyes20.02.2008 12:03
cat imi e de sila de posturile astea

Atat timp cat romanilor le a fost indusa starea sta de nepasare la tot ce inseamnsa Romania, trecutul Romaniei, ce ineamna a trai romaneste....nu ai cum sa ceri de la romanii tinuti in frau cu grija zilei e maine sa mai simta in asa fel incat sa iesi in strada de 1 Decembrie.

Daca cresti un copil ca pe un animal ca un animal se va comporta indiferent ca in jurul lui zboara ozn uri, iar lumea traieste pe luna.

Comunismul ne a omorat toate valorile, au omorat tot ce reprezenta romani de valaore, romani care simteau adevarat romaneste. In loc sa l iei la misto pe Catalin ar trebui sa ti tresara inima si sa te bucuri ca mai sunt romani care vor sa iasa chiar si cu toporul in mana pentru patria lor. Legat de razboiu atat de "tacticizat" din ziua de astazi....de aia americanii nu castiga in irak.....din aceleasi motive pentru care si Olaroiu nu osa fie niciodataa iubit de STELISTII VECHI....

Imi vin in minte momentele din 1990 cand minerii, pardon, COMUNISTU de iliescu a salvat tara de toti bagabontii care cu cateva luni in urma erau impuscati de "cineva" prin 22 25 decembrie, au venit si au stins lumina, au furat sansa romanilor sa aiba o viata normala.....

S a postat pe site un indemn ca la un protesc organizat de Romanii care inca mai vor sa afle cine le a omorat fratii in 89.....banuiesc ca o sa treaca la diverse.....si uite asa planuit sau nu, romanii or sa fie doar niste locuitori a unei tari dintr o lume globalizata......

Desteapta te romane din somnul cel de moarte!

Comunistu sta si rade iar tu tot dai din coate pentru un colt de paine,

Iar el sta bine mersi cu functii, apanaje, el ne conduce!!!!

Condusi noi ne lasam de oameni de nimic, stausi ma intreb de ce,

Raspunsuri sunt, prea multe poate si prea complicate!

Si totusi sper ca intr o zi romanii se vor trezi,

Desteapta te romane!!!

MoWeed20.02.2008 12:28

@greenyes

Asta este generatia hi5 si mcdonald's crescuta in spiritul ideei ca americanii sunt cei mai buni trebuie sa-i copiem orice ar fi. In loc sa lupta pentru ideealurile lor prefera se se complaca in situatia in care se afla. In ziua de azi nu mai este "trendy" sa fii patriot mai bine e sa fii ignorant...

novac20.02.2008 12:38
Luati aminte la jidani care timp de mii de ani au rezistat ca natiune cu valorile intacte si nu au beneficiat nici de drepturi,nici de tara, nici razboaie n-au purtat. Au rezistat pentru ca nu s-au lasat asimilati, pentru ca rezistenta lor a fost interioara, cultivata in familie nu in Armata!

E ultimul post. Scuze pentru off-topic.

Eu cred ca faci exaci contrariul decat spui - provoci discutii inutile, dandu-ne aici exemple cu evreii cei frumosi si destepti.

Eu din experienta proprie nu am cunoscut decat evrei certati cu igiena (inclusiv ele). Uiti cu buna intentie ce fac ei in orientul mijlociu de vreo 70 de ani, uiti ce au facut in Moldova si in Maramures prin anii 30 si ce este mai rau, dai exeple total improprii despre educatia lor din familie. Camatari invatati de mici sa jecmaneasca si sa fure, sa nu faca afaceri decat intre ei, sa saraceasca o zona si sa o oblige sa cumpere scump de la ei ... nice!

Faptul ca ii aduci pe ei in aceasta discutie (despre nedreptatea facuta de catre americani in Jugoslavia) este jenant...

Si mai faci si pe nevinovatul ...

micodo20.02.2008 13:19

@novac

Gata asta a pus capac...in m***ii lor de **** infecti. Unde ai vazut tu ca fac apologia jidaneasca? Am dat exemplu de felul in care au reusit sa-si pastreze valorile nationale, nu curatenia, bunatatea si alte calitati, care lor le lipsesc cu desavarsire.

Rog insistent un admin sa-mi stearga toate postarile de la acest articol deoarece mi-au fost analizate numai anumite propozitii si nu ideea, contextul. Nu ma fortati ca, pentru a mi le strege sa fiu nevoit sa apelez la vulgaritati!.

....in plm cu mama lor de ****!

Stanici20.02.2008 13:25

Frate, Micodo are dreptate, ce mai... omul a tras un semnal de alarma asupra demagogiei de pe la noi, a dat exemplu despre un neam care si-a pastrat identitatea fara a avea mari teritorii iar voi ii scoateti propozitiile din context. Si nu, nu ii stergeti posturile- sunt de preferat analizele la rece ale unui om patriot (eu asa il vad) decat declaratiile sfornaitoare care mustesc de nationalism fals.

Singura observatie asupra postului lui Micodo as avea-o in privinta ipotezei cum ca Transilvania ar vrea (ipotetic) sa se declare independenta. Asta nici cu gandul nu o gandesc, prietene; e muuult dincolo de limitele oricarei imaginatii.

w3bmaster20.02.2008 13:52

Ce le-as rupe eu capu la ungurii aia bulangiii .....

In fine presimt numa lucruri rele si mai ales ca romanii e prostio parca vad o autonomie si noi nu facem nimik ....

andyro20.02.2008 14:17
Eu cred ca faci exaci contrariul decat spui - provoci discutii inutile, dandu-ne aici exemple cu evreii cei frumosi si destepti.

Eu din experienta proprie nu am cunoscut decat evrei certati cu igiena (inclusiv ele). Uiti cu buna intentie ce fac ei in orientul mijlociu de vreo 70 de ani, uiti ce au facut in Moldova si in Maramures prin anii 30 si ce este mai rau, dai exeple total improprii despre educatia lor din familie. Camatari invatati de mici sa jecmaneasca si sa fure, sa nu faca afaceri decat intre ei, sa saraceasca o zona si sa o oblige sa cumpere scump de la ei ... nice!

Faptul ca ii aduci pe ei in aceasta discutie (despre nedreptatea facuta de catre americani in Jugoslavia) este jenant...

Si mai faci si pe nevinovatul ...

Un exemplu clar de mentalitate tipic comunista - cum ne-au jecmanit evreii, saracii de noi, cum au furat si nu ne-au lasat sa ne dezvoltam si ce bine a facut Hitler si mai apoi comunismul sa ii extermine. Intamplarea a facut sa am cateva contacte destul de dese cu Israelul, si crede-ma ca vorbesti doar ca sa te afli in treaba, sau influentat de exemplele primite inainte de '89. Daca vrei sa discutam mai concret, iti stau la dispozitie pe PM (pentru a nu devia discutia).

Pe de alta parte, asa cum spunea si Stanici, rolul exemplului era cu totul altul.

Mihai Somanescu20.02.2008 14:36

In ceea ce priveste ideea ca romanii din Transilvania sunt mai indiferenti fata de ideea de Romania, nu sunt de acord, pentru ca stiu din experienta ca in Ardeal sunt oameni care din cauza faptului ca au fost si sunt inconjurati de alte etnii sunt mult mai patrioti ca foarte multi locuitori ai capitalei noastre, spre exemplu. Nu cred pentru o secunda, ca un teritoriu care poate fi denumit chiar Kosovo al Romaniei( unde gasim leaganul civilizatiei daco-romane) ar putea sa se desprinda de Romania fara ca poporul roman sa faca ceva. Mi-e teama de un asemenea scenariu, dar il refuz. Ideea ca daca acolo sunt si oameni care striga: banatul e tara noastra si ne pisam pe capitala voastra, nu trebuie sa insemne ca trebuie sa lasam majoritatea de izbeliste.

Acelasi lucru si cu Basarabia. Acel petic de pamant e romanesc si asta e clar. Problema e ca spalarea de creiere facuta de sovietici, continua si acum in Moldova de peste Prut si din pacate, exista si au existat oameni care au contribuit voit la perpetuarea ideii de moldoveni nu romani. Unul dintre acestia este Ion iliescu, un criminal al poporului roman si un spion al poporului sovietic.

Intotdeauna o sa existe moduri diferite de a interpreta iubirea de tara, important e sa gasim elementele comune nu sa ne cramponam de diferente.

In aceasta idee a fost scris si articolul asta, sa tragem un semnal de alarma asupra unei nedreptati legale, istorice, spirituale, de care vreti voi, nedreptate care poate avea consecinte grave asupra Romaniei si in care trebuie sa ne mentinem coloana vertebrala dreapta si nu stramba.

Doar o precizare mai fac: cineva spunea ca sarbii vor alege sa joace cu regulile jocului actual: lingusiri, aliante, etc. Sunt convins ca intr-un fel sau altul( daca nu vor reusi repede sa anuleze pe cai diplomatice ) o sa treaca la lupta Armata, pentru ca au fost, sunt si vor fi niste razboinici. Ei nu vor mai accepta mult timp, ca macar un sarb sa mai fie nedreptatit. Cine a urmarit ce s-a intamplat zilele astea la Kosovska Mitrovica stie la ce ma refer.

Sunt mandru ca sunt roman si alaturi de Srbija!

Virgil20.02.2008 15:05

Da, sigur ca stiu la ce te-ai referit. Nu mai pot ei de Kosovska Mitrovica.

Altfel un comentariu plin de bun simt, asa cum sunt toate comentariile lui Mihai. Ma refer la cele politice. Cand vine vorba de Steaua, o mai da el in bara, dar tot simpatic ne ramane.

Felicitari pentru atitudinea fata de Serbia. O sustinem cu totii. Mai ales ca si Romania se afla oarecum in postura Serbiei daca ne gandim la Szekelyfold si chiar la Erdelyorszag. Tinutul secuiesc si Ardeal pentru necunoscatori.

Observ ca iti e mult mai usor sa scrii articole patriotice, decat sa scrii despre Steaua. Poate ca e sansa ta si cred ca nu ar fi rau sa se deschida o sectiune politica. Trezeste atatea orgolii...

Ce ti-e si cu articolul asta. A inceput cu sârbi si albanezi, si acum se discuta despre evrei. Probabil ca aici s-a vrut sa se ajunga.

Joga Bonito20.02.2008 15:14
A dat-o si micodo cu bata-n balta. Nu va mai agitati sa discutati un subiect care nu merita discutat. Aici se aplica proverbul: "arunca un nebun o piatra in apa si zece intelepti nu pot s-o scoata".

Topicul a degenerat. Reveniti on-topic ca sa nu-l inchidem.

V-am avertizat baieti... Ovidiu, tu ai votat impotriva, pentru sau te-ai abtinut? Doar in tine si Soldatino am incredere :laugh: .

Gica Chioru20.02.2008 16:03

Ce e porcaria asta cu inchideti, stergeti, v-am avertizat, etc.? Si ce daca s-a deviat?

Sunt opinii bine conturate, diferite, totul este firesc. Anapoda sunt unele reactii la mesajele lui Micodo, reactii care extrag fraze si nu idei.

Exista mai sus o postare senzationala a lui Micodo, prima, a lui, la acest articol. Postare care imi place enorm de mult, este scrisa foarte bine si are un punct de vedere bine conturat si foarte pasional. De astfel de scrieri avem nevoie pe acest site. Nu sunt deloc de acord cu ceea ce spune pentru ca el confunda anumite teribilisme ardelenesti cu patriotismul si nationalismul acestora. Ardelenii, draga Micado, sunt in esenta lor mai nationalisti decat multi romani.

Sa revin la topic, iata ca USA, prin Condolezza, au recunoscut statul Kosovo. D-nul Bush a declarat din Africa ca astfel se opreste razboiul in Balcani :biggrin: , prin asta incercand sa "scuze" ilegalitatea comisa. Un numar de 20 de state si-au manifestat intentia de a recunoaste Kosovo... pozitia oficiala a Romaniei fiind de contestare, pe buna dreptate, a legalitatii Kosovo.

Si, ca sa-l parafrazez pe Mihai:

anti Serbia si anti Kosovo!

dee20.02.2008 16:29

Atata timp cat convietuiesti in mod pasinic , nivelul de toleranta etinc si religios creste. Deci, evreii au rezistat in primul rand pentru ca au stiut sa convietuiasca cu populatia majoritara, integrandu-se in structurile politice, economice si sociale in mod firesc , neavand pretentii segregationiste.

In Ardeal,prezenta minoritarilor nu trebuie privita ca o sursa de conflict, ci una de convietuire, de dezvoltare, care ne duce mai departe, impreuna. Pana la urma dezvoltarea economico-sociala pentru intreaga populatie , asigurarea unui trai linistit si a unei stabilitati este prioritara aici si nu apartenta etnica. E adevarat sechele istorice sunt, insa, oamenii simpli convietuiesc si se inteleg in general bine, existand o toleranta cultivata de-a lungul timpului. Din aceasta cauza nu cred ca se va ajunge sa se ceara vreodata independenta, pentru ca nu sunt tentinde de izolare clara a minoritarilor fata de majoritari (la nivel de populatie), ci mai degraba apar uneori actiuni separatiste (la nivel politic) ,mai putin justificate. ( a nu se confunda izolarea cu separarea)

Ardelenii confunda Romania cu Bucurestiul si Bucurestiul cu Romania, iar eu stiu un singur lucru: Ca ei urasc Bucurestiul!...eu zic ca nu e de joaca, trebuie doar o scanteie si treaba cu ''ne pisam pe capitala voastra'' se va trasforma intr-un razboi cu pretentii secesioniste

Curentul "anti-Bucuresti" care mai circula uneori se bazeaza doar pe crtierii de factura subiectiva.

Indiferent daca ne mai enerveaza uneori "miticii" cu aerele lor de (falsa)superioritate, cu patriotismul lor exacerbat, cu atitudinea lor , modul de viata etc, noi stim un singur lucru care e sfant: Soarele de la Bucuresti rasare si pentru noi!

micodo20.02.2008 16:31

@Mihai S.

Uite o atitudine care reflecta ingrijorare nu exaltare razboinica.

La o recitire a ceea ce am scris, reiese ca indemn la resemnare, la indiferenta si probabil au dreptate contestatarii mei. Da Nu!. Si eu sunt ingrijorat de soarta Transilvaniei, dar nu sta in mainile noastre integritatea statala. In mainile noastre sta rezistenta interioara. Puterea de a spune NU globalizarii, uniformizarii. I-as intreba pe cei care sunt gata sa puna mana pe arma pentru aparearea teritoriala, cum pastreaza ei valorile si traditiile nationale pe timp de pace? Cum lupta ei, concret, impotriva a tot ce e strain de traditia noastra? La ce ne-ar folosi un teritoriu dublu daca ne pierdem identitatea?.

Eu refuz sa sarbatoresc valentine day, haloween. refuz din start orice curente religioase inafara ortodoxiei si orice tine de sarbatorile lor. Daca as trai in tara straina as refuza sa vorbesc cu familia mea in alta limba, as refuza nume locale pentru copii.

Pentru astfel de lupta pledez eu, nu pentru cea Armata care si victorioasa de-ar fi, daca nu-i sustinuta de educatie va duce tot la un esec. Ii inteleg pe cei infierbantati, am fost si eu ca ei. Dar acum imi dau seama ca energia noastra trebuie canalizata pe ceva constructiv, durabil. Refuz categoric orice participare intr-un razboi mai ales daca desprinderea s-ar infaptui pasnic. Daca intra vreo Armata peste noi ok, hai sa-i casapim, dar daca vor unii sa plece eu nu ma duc sa-i ucid pentru asta. In definitiv, Transilvania s-a mai aflat sub ocupatie sute de ani, si iata ca a reveit la Patria Mama. Daca am intra intr-un razboi, ne-am distruge nu numai pe noi si pe ei ca oameni ci am risca chiar anihilarea totala a tarii (natiunii) in cazul in care l-am supara prea mult pe jandarmul SUA. Ar fi oare intelept? Nu-i putem tine cu forta si ii putem face sa regrete taindu-le orice resurse. Sunt pentru atitudini ferme, chiar si violente dar nu impotriva oamenilor ci doar a materiei, zidurilor, simbolurilor - as fi primul la cateva ''incendiare'' pe ambasada SUA.

Ardelenii confunda Romania cu Bucurestiul si Bucurestiul cu Romania, iar eu stiu un singur lucru: Ca ei urasc Bucurestiul!...eu zic ca nu e de joaca, trebuie doar o scanteie si treaba cu ''ne pisam pe capitala voastra'' se va trasforma intr-un razboi cu pretentii secesioniste. Remember manifestu lui Muresan ala, care ce opozitie a starnit in Ardeal?. Tot, noi, Bucurestiul am sarit in sus.

Am spus tot. Pace.

dr.adrian920.02.2008 17:05

prostii si numai prostii

toti oamenii suntem egali. vorba lu Nicolita

nu conteaza ca suntem unguri maramureseni nemti romani francezi dar multi nu inteleg asta.

pacat

Stanici20.02.2008 17:52
prostii si numai prostii

toti oamenii suntem egali. vorba lu Nicolita

Spune-le asta sarbilor din Kosovo si romanilor din Harghita si Covasna. Dar, daca ai ales sa citezi dintr-un mare intelept, ce valoare pot avea comentariile ulterioare?!!

CaTaLiNsm StElIsTu20.02.2008 18:13

@micodo

Un singur lucru am sa-ti cer ...cu deosebit respect....reciteste-ti posturile cu atentie,de la primul la ultimul(in ceea ce priveste interesul national)si spune-mi te rog cu mana pe inima ca nu ai ceva personal cu noi ardelenii,iar dupa aceea am sa te rog frumos sa nu vorbesti la general, exemplificand cazuri izolate.Iar ceea ce vorbesti tu acolo la sfarsit in ultimul post imi starneste un zambet amar.

Si inca ceva...cei care vin si spun...sintetizati posturile lui micodo si nu face referire numai la anumite aspecte,vreau sa le spun ca,in ceea ce ma priveste,eu am citat acel aspect pe baza caruia am facut comentariul;neintervenind pe"viziunile"lui geo-politice mondiale si asta pentru ca fiecare e liber sa creada ce doreste.

Iar celor care fac aluzie la mine ca par pueril,patetic,subiectiv,sau cum ma vad ei atunci cand spun ca sunt in stare sa pun mana pe topor sa sa-l pleznesc pe primul ungur in cap care-si manifesta bucuria(gandind la utopia propusa de micodo privind Transilvania),am sa le spun doar atat....daca voi faceti parte din romanii care se uita de pe geam cu altii joaca ceardas in mijlocul orasului vostru,eu unul nu sunt!.Iar cei care ma intreaba cum pastrez valorile nationale vreau sa le raspund sec...cand veti merge la biserica imbracat in costum popular autentic,la fel cum fac eu(recunoisc ca doar in Sarbatori mari si mai recunosc"avantajul"ca stau in"Tara Oasului",desi peste sapt sunt in oras la facultate )...mai vorbim.

Oricum eu sper sa incetam cu povestile astea nemuritoare despre Ardeal sau "tinutul secuiesc" ca nu isi au rostul,ele putand face parte doar din romane SF

«134567»