Eminamente trebuie sa va spun ca am ramas consternat, stupefiat citind porcariile astea pe care le debitati. Chiar am inlemnit. Oare cine a reusit sa va impuna o istorie atat de filo-americana, filo-globalizatoare?
Sa o luam cu inceputul. Repede ati dramatizat comportamentul sarbilor in Banat din 1919[??!] Acestea s-au intamplat cred ca mult mai devreme. Asta in primul rand. In al doilea rand, eu inca sunt de parere ca aceste incidente au fost[ pe timpul deflagratiei] niste cazuri extrem de izolate.
De fapt, sa o luam altcumva. La 1919 Armata Romana rasturna regimul comunist al fanaticului Bela Kun, originar din judetul Salaj, prieten foarte bun de-al lui trotki ( mai ales ca erau de aceeasti etnie, evreiasca, si impartaseau aceeasi ideologie , al necesitatii raspandirii sistemului comunist in intreaga lume), asadar nu eram chiar in genunchi. Ce vreau sa subliniez: in cazul in care aceste inchipuite nedreptati s-ar fi facut, sarbii ar fi fosti pusi cu botul pe labe.
Daca ati fi analizat mai bine acest an , ati fi observat ca adevaratele crime s-au intamplat la Budapesta, unde romanii s-au dedat , de asemenea in cazuri izolate, la jafuri, violuri, etc .
Concluzia mea: Nu trebuie focalizate apocaliptic aceste incidente efectiv minore. Nu o zic fiindca as fi iubitor de sarbi, filo-slav,sau mai stiu eu ce, ci fiindca asta este realitatea Istorica.
Cel care a adus acuzele ar fi bine sa ne aduca si niste argumente, sa recomande si niste carti/documente/linkuri credibile din care sa vedem si noi comportamentul "brutelor" sarbe. Poate ma insel eu, dar , vorba aia, pana la proba contrarie...
Mai sunt si alte aspecte, dintre care cea mai penibila e cea cu un presupus conflict romano-sarb. Acesta chiar nu a existat si nu exista.
Poporul roman si cel sarb au fost intotdeauna buni prieteni, intre care n-au existat disensiuni( eventual doar dupa 90 cu politica noastra lingusitoare de a fi cu america trup si suflet , deci impotriva Serbiei). Uitati-va la ceilalti vecini , camarazilor. Putem compara relatiile romano-sarbe de-a lungul istoriei cu cele romano-maghiare, romano-ruso/ucrainiene? E o diferenta ca de la cer la pamant! Amintesc politica revansarda a tuturor guvernelor maghiare, ciopartirea granitelor de catre ucranieni(Bucovina de nord, maramuresul de nord, sudul basarbiei, comportamenul etniei ucraniene si rusesti in basarabia) , si , de ce nu?, ciopartirea hotarelor de bulgari(cadrilaterul)? Sa zic si de crimele facute de hortysti, care au lasat victime chiar si in familia mea?(amintesc ca fapt divers de ce-l consider revansism: familiile tiganesti, care erau formate din milogi unguri, au scapat....astia brusc erau arieni!---discrepantele dintre nazism si hortyhsm).
Sarbii ne-au fost alaturi inca de pe la 1760....odata cu tulburarile confesionale din acel secol, in care calugarul (sau ieromonahul)sarb, Sofronie Krilovic din Cioara, i-a condus pe romanii ortodocsi impotriva ungurilor, facand, astfel, un pas mare pentru emanciparea poporului nostru, prin rascoala anti-unionista, anti-catolica.... Acesta este, fara dar si poate, o figura mare in istoria noastra, a romanilor.
La 1918, minoritatea sarba a fost total de acord cu intregirea tarii, respectiv cu Unirea Transilvaniei la Patria mama.
Exemplele pot continua...
Nu am auzit ,de altfel, de revendicarile teritoriale ale sarbilor referitoare la banat:)). Poate ma edificati voi...
A fost una dintre minoritatile cu care ne-am impacat execelent
Iar cat despre invidia noastra...este una justificata. Sistemul comunisto-liberal al lui Tito era intr-adevar ceva...incredibil,o cale de mijloc intre comunism si democratie, o punte care lega cele doua blocuri. In acea vreme, se reintorceau sarbii, carora le fusese permis sa plece, inapoi acasa, intocmai ca si capsunarii care acum se intorc si ridica vile acasa. Lumea era speriata de ascensiunea acestui regim, de neobisnuitul si succesul ei. Asa ca ce-au facut atotputernicii americani? Au bagat fitile pana la Dumnezeu in "butoiul cu pulbere" al Europei...sarbii din bosnia au inceput sa faca scandal, cei din kosovo, croatia la fel..., iar ei repede "Au potolit" spiritele distrugand una dintre cele mai bogate tari, dezintegrand un stat care parea otelit de Tito, croat la origine, dar care a chiar FACUT yugoslavia, uniunea slavilor de sud...
Kosovo trebuie privita ca o provincie cu puternice resurse de nichel, iar balcanii ca un centru de interes american. Astea au fost tintele ochite de americani. Si-au atins scopul, fac ce vor unde merg, rescriu granitele impotriva dreptului istoric, iar credulii inca cred ca sarbii primesc ceea ce merita
La o adica, in Bosnia la acea vreme, populatia sarba era majoritara(si ortodoxa)...si si in kosovo(aici a survenit o stramutare a 2 milioane de sarbi), asa ca purificarea etnica atat de blamata avea scopurile ei...Plus ca se stia de ce erau capabile etniile non-ortodoxe.
La cate au indurat sarbii de la Islam, la cate crime abominale au fost supusi si la ce batjocoriri...purificarea etnica era o nimica toata.In fond, sunt in Europa si sunt ortodocsi, nu?
va invit sa credeti in continuare in "incrancentele razboaie" romano-sarbe, in bunatatea americanilor...in interventia lor salutara, in... "inocenta" musulmanilor din fosta yugoslavie si in toate balivernele pe care vi le baga media in gura, fiindca oricum istoria nu o scrieti voi si nici nu o stiti.
ALATURI DE SERBIA!