Pregătirea de vară 2016 (1). Dinamo Zagreb – FC Steaua 0-0. Test bun al roș-albaștrilor

de | iunie 28, 2016

Nota Redacției:  Postăm un articol deschis, de tip jurnal, cu „Pregătirea și meciurile din perioada 6 iunie – 16 iulie 2016″, pentru a  va oferi un spațiu virtual și pe prima pagină unde să analizați, să comentați și să polemizați cu plusurile și minusurile constatate de voi. Evident, dacă doriți să vă exprimați. Acest articol va fi menținut în front page și updatat/modicat funcție de evenimente notabile.

[Update 28.06]

Steaua a încheiat la egalitate, scor 0-0, cel de-al doilea şi ultimul meci disputat în stagiul de pregătire din Slovenia, împotriva lui Dinamo Zagreb. Sugestivă pentru încleștarea din teren este și imaginea celor două autocare ale cluburilor.

Laurențiu Reghecampf  a trimis în teren următoarea formulă de echipă: Cojocaru- Tamaș, Varela, Toșca, Momcilovic – Ovidiu Popescu, Achim, Aganovic – Enache, Golubovic, Hamroun. Steaua a jucat prima repriză în sistemul 4-3-3, iar în partea a doua a trecut la sistemul obişnuit 4-2-3-1.

Fără cei patru internaționali de la Euro 2016, Pintilii, Chipciu, Stanciu și Adi Popa, vicecampioana României a avut o evoluţie bună, controlând clar partida disputată la Murska Sobota. De altfel, elevii lui Laurenţiu Reghecampf au avut cele mai importante ocazii ale întâlnirii, printre care şi o bară a lui Hamroun.

Enache a fost protagonistul primei reprize, fostul jucător de la Astra Giurgiu irosind cele două şanse ale roş-albaştrilor. Mai întâi, şutul său de la aproximativ 14 metri a fost scos de sub bară de portarul advers, pentru ca apoi Tamaş să se afle nefericit pe traiectoria balonului trimis din apropiere de fotbalistul de 25 de ani.

Laurențiu Reghecampf a operat doua schimbari la pauza. In locul lui Achim si Aganovic au intrat Sulley si Bourceanu. De asemenea, echipa a trecut de la un modul 4-3-3 la un 4-2-3-1, in care Ovidiu Popescu este mijlocas stanga, iar Hamroun a trecut in spatele varfului. In plus, Nita i-a luat locul lui Cojocaru in poarta.

În repriza a doua, în care la Dinamo Zagreb a intrat şi Alexandru Măţel, campioana Croaţiei a avut prima oportunitate de a înscrie, singura a sa de altfel, înainte ca Hamroun şi tânărul Vâlceanu să treacă la rândul lor pe lângă gol.

Cea mai mare ocazie a meciului a venit în minutul 62 şi i-a aparţinut lui Hamroun. Algerianul a tras frumos de la marginea careului, însă mingea a lovit bara porţii adverse.

În repriza a doua au mai intrat pe parcurs la Steaua:

  • Minutul 83: ultima schimbare la Steaua. Gabriel Simion l-a înlocuit pe Tamas
  • Minutul 79: Mihalcea l-a inlocuit pe Enache, jucator cu o prestatie convingatoare in aceasta seara.
  • Minutul 77: Mario Mihai (vezi Notă din finalul cronicii) il inlocuieste pe Jugurtha Hamroun, autorul celor mai mari ocazii ale Stelei in aceasta partida.
  • Minutul 68: Dan Popescu l-a inlocuit pe Momcilovic
  • Minutul 66: Golubovic este inlocuit de Tudorie.  Ros-albastrii au ratat doua ocazii uriașe prin Hamroun in aceasta repriza
  • Minutul 55: Vilceanu il inlocuieste pe Ovidiu Popescu.

S-a terminat 0-0, iar Steaua va reveni în ţară pe 30 iunie, urmând ca apoi să plece în al doilea cantonement al verii, în Olanda, unde va disputa patru meciuri amicale.

Rezumat – Știre

Ocazii

Notă – Mario Mihai

Marea surpriză din primul amical al Stelei a fost reprezentată de titularizarea lui Mario Mihai, unul dintre cele mai bune produse de la centrul de copii şi juniori.

Remarcat de Rădoi încă din toamnă, când fostul tehnician l-a luat în cantonamentul de la Săcele – alături de alţi tineri de mare perspectivă ca Mogoşmartean, Bakali, Simion, Mihai Rareş, Onţel -, Mario Mihai pare a fi şi marele pariu al actualului staff tehnic.

În vârstă de 16 ani, acesta poate juca pe postul de mijlocaş şi mulţi specialişti îi anticipează un viitor strălucit dacă se va ţine de treabă şi va da dovadă de un profesionalism total în pregătire.

Interesant este faptul că puştiul Stelei a fost dorit în octombrie anul trecut de Hagi, acesta având referinţe bune despre jucător de la meciurile de juniori republicani ale Stelei. Rădoi l-a urmărit şi el pe fotbalist şi s-a opus plecării, convins că poate fi o soluţie de viitor.

Acum, Reghe încearcă să îl acomodeze cu vestiarul echipei mari, astfel încât într-un an-doi, Mario Mihai să devină o soluţie pentru primul „11”.

Avancronică GNK Dinamo Zagreb – FC Steaua, cel mai tare amical al verii pentru roș-albaștri!

FC Steaua București va disputa, în această seară, începând cu ora 18:00 (19:00 ora României), o partidă amicală impotriva campioanei Croației, GNK Dinamo Zagreb.

Meciul se va desfășura pe Stadionul Fazanerija, din Murska Sobota și nu va fi transmis în direct la televizor.

Laurențiu Reghecampf va trimite în teren următoarea formulă de echipă:

  • Cojocaru- Tamaș, Varela, Toșca, Momcilovic – Ovidiu Popescu, Achim, Aganovic – Enache, Golubovic, Hamroun.
  • Rezerve: Niță – Simion, Tudorie, Sulley, Vîlceanu, Mihai, Bourceanu, Mihalcea, Dan Popescu.
Forza Steaua!

[Update 25 iunie]

NK Turnisce – FC Steaua 0-7

În primul amical al verii, roş-albaştrii au trecut cu 7-0 de NK Turnisce, formaţie de liga a treia din ţara care ne elimina în barajul pentru CM 2002. Au marcat Hamroun ’35, Golubovic ’38, Enceanu ’45, Achim ’65, Muniru ’69, Mihalcea ’84, Ştefănescu ’89.  Arbitrul a oprit jocul in minutul 85, in conditiile in care la Turnisce a inceput o ploaie torentiala, care a impiedicat buna desfasurare a jocului in continuare.

Părăsiţi în ţară, adulaţi peste hotare. Steaua are fani peste tot în Europa. Zeci de fani au fost la primul amical al Stelei, în Slovenia, unii veniţi special pentru această partidă din Austria. 

„Peste tot venim după Steaua. Suntem de la 200 si ceva de kilometri, am venit să vedem echipa; am fost şi anul trecut, am venit şi acum”, s-a destăinuit unul dintre suporteri.

Gazdele s-au pregatit temeinic la nivel de organizare, inceputul de meci fiind precedat de un moment in care doi parasutisti au coborat la mijlocul terenului arborand steagurile Sloveniei si Romaniei. Aceasta in conditiile in care 25 iunie reprezinta Ziua Independentei tarii in care ros-albastrii isi desfasoara cantonamentul.

Adversarul a fost unul modest, însă traseele reuşite de stelişti, în absenţa internaţionalilor de la Euro, au impresionat în multe momente.

O victorie la scor şi o infuzie cu moral pentru nou-veniţii în lotul lui Reghe, Golubovic şi Achim, dar şi pentru Muniru, revenit cu gol după o accidentare gravă. Hamroun, Enceanu, Mihalcea şi Ştefănescu au completat lista marcatorilor pentru fosta campioană.

Reghecampf a decis în amicalul cu NK Turnisce să ruleze tot lotul, astfel că a folosit două echipe total diferite în cele două reprize.

Lotul Stelei este în acest moment unul destul de subţire comparativ cu sezoanele trecute, astfel că Reghecampf s-a văzut nevoit să improvizeze de la primul amical pe linia de fund. Cum Steaua are doar doi fundaşi centrali de meserie – Varela, Tamaş- și unul reprofilat – Toşca – , Reghe l-a folosit în prima repriză pe atacantul Tudorie pe acea poziţie.

Găselniţa lui Reghe a surprins pe mulţi. A apelat la tânărul de 20 de ani probabil ca urmare a gabaritului al acestuia (190 cm). Dar este o frecție la picior de lemn. Steaua are nevoie de un fundaș central, iar dacă va începe sezonul doar cu cei 3, poate să-și spună adio la obiective. Nu mai amintesc că lui Varela se pare că mâi nou îi stă gândul la plecare, iar atacantul visat a rămas doâr în somnul lui Becali.

Echipa Stelei in prima repriza a fost urmatoarea:

  • Nita – Simion, Tamas (cpt), Tudorie, Momcilovic – Bourceanu, Ov. Popescu – Enceanu, Hamroun, Mihai – Golubovic.

Stelistii au inscris de trei ori, prin Hamroun, din lovitura libera (36), Golubovic (40) si Enceanu (45).

Dupa pauza, Laurentiu Reghecampf a trimis in teren o formatie schimbata complet:

  • Cojocaru Valentin – Gabriel Enache, Fernando Varela (cpt), Alin Toşca, Dan Popescu, Sulley Muniru – Vlad Achim, Adnan Aganovic – Robert Vîlceanu, Cristian Onţel, Vlad Mihalcea. 

Aganovic a pus primul in pericol poarta slovenilor, in minutul 65, cand a trimis in bara, iar la numai doua minute, celalalt transfer din ultimele zile, Achim, a punctat pentru 4-0. In minutul 70, Sulley a indeplinit o formalitate, ducand scorul la 5-0, dupa o minge jucata de Ontel, in timp ce Mihalcea a transformat cu efect o lovitura de pedeapsa obtinuta tot de el in minutul 81. Scorul final, de 7-0, a fost stabilit de Stefanescu, intrat in minutul 71, alaturi de Chitosca si Bota, cei trei intrand pe teren in locul lui Achim, Aganovic si Ontel.  Arbitrul a oprit jocul in minutul 85, in conditiile in care la Turnisce a inceput o ploaie torentiala, care a impiedicat buna desfasurare a jocului in continuare.

Rezumatul parțial al meciului

Desfăşurarea meciului Steaua – NK Turnisce 7-0 (Hamroun ’35, Golubovic ’38, Enceanu ’45, Achim ’65, Muniru ’69, Mihalcea ’84, Ştefănescu ’89), conform site pagină facebook FC Steaua și digisport.ro.

Galerie foto 1
Galerie foto 2

Avancronică NK Turnisce – FC Steaua

După aproape 3 săptămâni de la reunirea lotului și 10 zile de antrenamte la care au tras din greu, steliștii joacă în această după-amiază primul amical al primului stagiu de pregătire. Formația pregătită de Laurențiu Reghecampf va întâlni de la ora 18:00, în Turnisce, pe NK Turnisce, o echipă de liga a treia din Slovenia.

Steaua va disputa astăzi prima din cele două partide de pregătire programate în cantonamentul din Slovenia, urmând ca peste 3 zile să întâlnească echipa lui Alexandru Mățel, Dinamo Zagreb. Ținând cont că roș-albaștrii vor întâlni o formație din liga a treia slovenă, duelul pare oportunitatea perfectă pentru Laurențiu Reghecampf de a vedea la lurcu o parte din noile achiziții, dar și jucătorii reveniți după împrumuturi.

Antrenorul vicecampioanei nu-i va avea la dispoziție pe cei 4 jucători care au participat cu naționala României la Euro 2016. Pe lângă Chipciu, Adi Popa, Stanciu și Pintilii, pe lista indisponibililor se află și Lucian Filip și Ovidiu Popescu. Cei doi mijlocași sunt în recuperare și nu vor prinde niciun minut azi.

În echipa de start a lui Reghecampf se vor afla în premieră însă Vlad Achim, Aganovic și Golubovic, toți 3 fiind aduși în această vară la Steaua. De asemenea, tehnicianul Stelei plănuiește să-l folosească la închidere pe Gabi Tamaș, în timp ce poarta va fi apărată de Cojocaru.

ECHIPA PROBABILĂ

Steaua (4-2-3-1):Cojocaru – G. Enache, Varela, Toșca, Momcilovici – Tamaș, Vl. Achim – Aganovici, Tudorie, Hamroun – Golubovici

Lotul Stelei în Slovenia – 28 de jucători:

  • PORTARI – Florin Niţă, Valentin Cojocaru, Ionuţ Poiană
  • FUNDAŞI – Gabriel Enache, Gabriel Tamaş, Fernando Varela, Alin Toşca, Marko Momcilovic, Dan Popescu
  • MIJLOCAŞI – Alexandru Bourceanu, Lucian Filip, Ovidiu Popescu, Sulley Ali Muniru, Jugurtha Hamroun, Vlad Achim, Adnan Aganovic, Doru Popadiuc, Vlad Mihalcea, Mario Mihai, Gabriel Simion, Sebastian Chitoşcă, Rareş Enceanu, Cătălin Ştefănescu
  • ATACANŢIBojan Golubovic, Alexandru Tudorie, Cristian Onţel, Theodor Botă, Robert Vîlceanu

Se are ca meciul nu va fi televizat.

[Update 23 iunie]

5 amicale, 2 cu Dinamo Zagreb şi PAOK Salonic. Lotul din Slovenia.

  1. Echipa de fotbal Steaua Bucureşti şi-a definitivat programul de pregătire în cele două cantonamente ale verii, notează DigiSport.

Steliştii vor disputa 5 meciuri amicale înainte de începerea sezonului competiţional, adversarii cu rezonanţă fiind Dinamo Zagreb şi PAOK Salonic.

Roş-albaştrii se află de o săptămână în Slovenia unde pregătesc sezonul viitor de Liga 1, dar şi preliminariile Champions League. Steaua va disputa două jocuri amicale în stagiul din Slovenia, unde va sta până pe 30 iunie:

  • Dinamo Zagreb (campioana Croaţiei), pe 28 iunie,
  • NK Turnisce (liga a treia din Slovenia), pe 25 iunie.

După stagiul din Slovenia, Steaua va reveni pentru trei zile în ţară, iar cel de-al doilea stagiu de pregătire va fi efectuat în Olanda. Adversarii echipei pregătite de către Laurenţiu Reghecampf vor fi:

  • NEC Nijmegen (locul 10 din Olanda), pe 6 iulie
  • Charleroi (finalista play-off-ului de Europa League în Belgia), pe 8 iulie
  • PAOK Salonic (câştigătoarea play-off-ului din Grecia), pe 13 iulie.

Steaua va începe oficial sezonul pe 17 iulie, când va disputa finala Cupei Ligii, cu Concordia Chiajna

2. Jugurtha Hamroun este optimist în ceea ce privește sezonul următor și consideră că obiectivul prioritar este accederea în grupele Champions League.

Steliștii își doresc să uite cât mai repede sezonul precedent, în care au ratat toate obiectivele. Roș-albaștrii se pregătesc deja de o săptămână în Slovenia, unde trag din greu pentru a fi sută la sută apți la startul noului sezon.

”Înaintea sezonului este întotdeauna dificil, dar avem nevoie de asta pentru a face un campionat bun. Suntem cu toţii pregătiţi să muncim din greu. Personal cred că sunt mai motivat decât în sezonul precedent. Vreau să fiu pozitiv, să fiu optimist şi să mă gândesc pozitiv la viitor. Sezonul trecut nu am câştigat nimic, aşa că în acest sezon trebuie să se schimbe asta. Este normal să gândim aşa, să ne dorim să câștigăm toate competițiile.

Putem spune că UEFA Champions League este competiţia mai importantă pentru că este o cupă europeană. Vreau să fiu pozitiv, să mă gândesc că avem şanse să ne calificăm. Cu siguranţă şi câştigarea campionatului este un obiectiv destul de important”, a declarat Hamroun într-o conferință de presă susținută în cantonamentul echipei din Slovenia.

Mijlocașul în vârstă de 27 de ani, este mulțumit de cum au decurs primele zile de pregătire cu Matteo Spatafora și recunoaște că este mai ușor decât pe vremea lui Neubert.

”Cred că era mai dificil cu Neubert. Da, poate pentru faptul că e neamţ. Pentru moment totul este bine cu Matteo, încă muncim din greu. Pentru moment nu sunt multe de spus.

Pe unul dintre noii colegi îl cunosc. Obişnuiam să lucrez cu Dan Popescu la Oţelul. S-au integrat foarte repede, sunt băieţi buni, muncesc, îşi doresc să ajute echipa. Vor de asemenea să-şi câştige locul în echipă, să joace. Au o mentalitate bună şi nu e nimic de spus, le urez mult succes şi sper să ne ajute în acest an”, a mai spus Hamroun.

[Update 17 iunie]

Stelistii au ajuns in Slovenia!

Delegatia Stelei a plecat miercuri, 15 iunie, spre Slovenia, acolo unde se va desfasura primul stagiu de pregatire al verii. Dupa o cursa cu avionul pana la Viena, ros-albastrii au fost preluati de autocarul clubului si transportati catre Ptuj, acolo unde s-au cazat la Grand Hotel Primus, hotel de patru stele, cu centru spa și piscină interioară.

Noile achiziții, Dan Popescu și Ovidiu Popescu, au făcut deplasarea cu echipa, în timp ce Bojan Golubovic va ajunge în cantonament pe cont propriu. Lotul deplasat de Laurentiu Reghecampf in Slovenia este următorul:

  • PORTARI – Florin Nita, Cojocaru Valentin, Ionut Poiana
  • FUNDASI – Gabriel Enache, Gabriel Tamas, Fernando Varela, Alin Tosca, Marko Momcilovic, Dan Popescu
  • MIJLOCASI – Alexandru Bourceanu, Lucian Filip, Ovidiu Popescu, Sulley Ali Muniru, Jugurtha Hamroun, Doru Popadiuc, Vlad Mihalcea, Mario Mihai, Gabriel Simion, Sebastian Chitosca
  • ATACANTI – Bojan Golubovic, Cristian Ontel, Theodor Bota, Robert Vilceanu

FC Steaua publică pe pagina de facebook informații despre începutul antrenamentelor în primul stagiu de pregătire. Vicecampioana se va întoarce în țară pe 30 iunie, iar în perioada 3-16 iulie va susține un al doilea stagiu de pregătire, în Olanda.

  • Ros-albastrii au inceput astazi antrenamentele din Slovenia! Sedinta de pregatire este in desfasurare.
  • Portarii sunt norocosii acestei dupa-amiezi din Slovenia. Florin Tene a decis sa ii antreneze la umbra. Iata cateva imagini in direct!

Sursa: FC Steaua Bucuresti

Steliștii vor avea două meciuri amicale în Slovenia, cu Dinamo Zagreb și cu o echipă de liga a treia. Vicecampioana se va întoarce în țară pe 30 iunie, iar în perioada 3-16 iulie va susține un al doilea stagiu de pregătire, în Olanda.

[Update 14 iunie]

Amical FC STEAUA – VIITORUL DOMNESTI 1-0

FC Steaua Bucuresti a disputat o partida amicala impotriva celor de la Viitorul Domnesti, castigata de ros-albastri cu 1-0.

Jocul impotriva echipei de Liga a III-a s-a disputat in incinta bazei de pregatire de la Domnesti, Theodor Bota marcand singurul gol in repriza secunda, dupa o pasa a lui Marko Momcilovic.

Antrenorul Laurentiu Reghecampf a folosit urmatoarea formula de echipa: Cojocaru – Tamas, Varela, Tosca, Momcilovic – Sulley, Bourceanu – Enache, Mihalcea, Hamroun – Ontel. Pe parcurs au mai intrat Poiana, Mehedintiu, Rares Mihai, Mario Mihai, Ion, Obreaja, Lica, Simion, Vilceanu, Gavrila si Bota.

Stelistii vor pleca miercuri dimineata spre Slovenia, acolo unde vor participa la primul turneu de pregatire al verii, pana pe 30 iunie, la Ptuj. Ros-albastrii vor juca un meci amical, pe 28 iunie, impotriva campioanei Croatiei, Dinamo Zagreb.

Album foto

Sursa:  FC Steaua Bucuresti

6 iunie 2016 – Vacanța s-a terminat! Reuniunea lotului

Steaua s-a reunit în această dimineaţă, după o vacanţă extrem de scurtă. Reghecampf se va baza pe un lot extrem de „subţire” ca urmare a plecărilor masive şi a faptului că mai mulţi jucători se află la naţională, în vederea Euro.

Steliștii s-au prezentat în această dimineață la vizita medicală obligatorie în vederea noului sezon. Au fost prezenți 25 de jucători, dintre care 9 juniori. (foto Dolcesport)

La mai puţin de o lună de la ultimul joc oficial – cel cu ASA, desfăşurat în deplasare, scor 4-1 pentru roş-albaştri -, fosta campioană este prima formaţie din Liga 1 care se reuneşte. Trupa lui Reghe va disputa finala Cupei Ligii la jumătatea lui iulie şi are de pregătit preliminariile Ligii Campionilor.

După un sezon cenuşiu, în care nu a reuşit participarea în Europa, dar a ratat şi principalele trofee pe plan intern, Steaua speră la un nou început. Premisele nu sunt încă favorabile, în acest moment echipa nearătând ca una care să aibă şanse reale la calificarea în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume. De la gruparea roș-albastră au plecat deja Marica, Bawab, Râpă, Carp, Pîrvulescu, Iancu, Breeveld, Gebhart și Papp, iar conducerea plănuiește să îi cedeze sau să îi lase liberi de contract și pe Tade, Tahar (revenit din împrumutul de la Boavista), Alcenat și Kharja. În schimb, la capitolul achiziţii, oficialii au bifat doar două mutări: Golubovic şi Ovidiu Popescu, astfel că staff-ul tehnic se va vedea în perioada imediat următoare într-o situaţie delicată la antrenamente.

Jucătorii antrenați de Laurențiu Reghecampf au mers în această dimineaţă, la ora 08:00, la Institutul Național de Medicină Sportivă unde au efectuat vizita medicală. După cazul Ekeng, conducători Stelei și-au luat măsuri suplimentare de siguranţă şi au decis să îşi supună fotbaliştii unor controale amănunțite, care vor avea loc la o clinică privată din București. Aceștia vor efectua un control cardiologic, care va cuprinde și un examen ecocardiografic.

De la reunire au lipsit fotbaliştii împrumutaţi la Voluntari, care vor juca în această săptămână barajul de rămânere în prima ligă, împotriva UTA-ei „Bătrâna Doamnă”, dar şi Alexandru Chipciu, Nicuşor Stanciu, Adi Popa şi Mihai Pintilii, jucători care au plecat de ieri în Franţa, pentru Euro.

În aceste condiţii Reghecampf nu va avea deloc o misiune uşoară în perioada imediat următoare, urmând a se baza pe un lot limitat. De altfel, tehnicianul a tras un serios semnal de alarmă legat de lipsa de consistenţă a conducerii pe piaţa transferurilor. Pe lângă cele două achiziţii mai sus menţionate, Becali negociază pentru o serie de fotbalişti extrem de tineri, lucru insuficient pentru atingerea obiectivelor pe termen scurt.

Important este să ne putem califica în cupele europene. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare. Însă, trebuie să aducem jucători care să ridice nivelul echipei. Mă gândesc că trebuie să ne gândim foarte bine pe cine aducem în continuare pentru că va fi greu altfel să ne calificăm în grupele cupelor europene. E greu să schimbi mentalitatea unui jucător într-o lună de zile. Trebuie să muncim mult și să găsim cele mai bune soluții.

Nu avem timp încă un an de zile ca să creștem jucători pentru că trebuie să calificăm acum echipa în grupele cupelor europene„, a spus răspicat Reghe săptămâna trecută, la Fotbal Club, pe Digi Sport.

Primul cantonament al Stelei va avea loc în Slovenia, în perioada 15-30 iunie, până atunci echipa urmând a se antrena la Domneşti. Ulterior, la întoarcerea în ţară de la Ptuj, Enache&Co vor avea apoi câteva zile libere, între 1 și 3 iulie, după care vor pleca în cel de-al doilea cantonament: în Olanda. Steliștii se vor pregăti în țara ”lalelelor” timp de două săptămâni, între 3 și 16 iulie și vor fi cazați la Bilderberg Hotel De Keizerskroon, din localitatea Apeldoorn.

Lotul prezent la reunire:

  • Portari: Ionuţ Poiană, Valentin Cojocaru
  • Fundaşi: Gabriel Enache, Gabriel Tamaş, Marko Momcilovic, Alin Toşca, Fernando Varela, Robert Lică, Robert Gavrilă, Costel Mehedinţiu
  • Mijlocaşi: Theodor Ion, Mihai Rareş, Robert Vâlceanu, Ovidiu Popescu, Gabriel Simion, Alex Bourceanu, Vlad Mihalcea, Daniel Benzar, Doru Popadiuc, Jugurtha Hamroun, Sulley Muniru, Marian Obreajă
  • Atacanţi: Cristian Onţel, Mario Mihai, Theodor Botă

Pe lângă jucătorii împrumutaţi la Chiajna şi cei de la naţională, nici Niţă, Tade, Golubovic şi Filip nu au fost prezenţi la reunire. Ultimul e accidentat, în timp ce fotbalistului care a evoluat până acum câteva săptămâni la Iaşi i s-a permis să stea câteva zile în plus în vacanţă.

Alaturi de jucatorii de la echipa mare, stelistii au avut alaturi si nu mai putin de 9 juniori. Reghecampf ia in serios noua regula impusa de sefii fotbalului care cere cel putin un jucator U21 in teren pe toata durata partidelor.

Mulţi dintre ei sunt enigme şi pentru cei mai înflăcăraţi fani, însă două nume atrag totuşi atenţia, ei fiind marile pariuri ale antrenorului.

Robert Lică (18 ani) – mijlocaş central. Produs al CS Turnu Severin, jucătorul este înzestrat cu o tehnică şi o clarviziune care aduce în multe momente de Florentin Matei, un fotbalist care promitea mult, dar care a „explodat” abia după plecarea din Ghencea. Având piciorul drept ca picior de bază, Lică este de mai mulţi ani în atenţia loturilor naţionale, iar Reghe e convins că în doi-trei ani poate să ajungă la un nivel suficient de bun încât să îi permită să evolueze pentru prima echipă.

Theodor Botă (19 ani) – atacant. A fost primul jucător din Liga a treia ajuns la echipa naţională, fiind chemat la reprezentativa Under 19 a României. Pe lângă instinctul de atacant, Botă a devenit cunoscut publicului larg în luna noiembrie 2015, când a intrat în poarta naţionalei sub 19, la un meci pierdut de România în faţa Elveţiei, scor 1-3, după ce portarul titular fusese eliminat. A primit un gol din penalty, dar şi-a salvat echipa pe final, în minutul 87, când a respins de sub bară un şut pericolos al adversarilor.

Reghe şi staff-ul său l-au urmărit pe Botă mai mult timp, astfel că la finalul anului trecut au decis să facă pasul decisiv şi să îl transfere de la Sănătatea Cluj. Tânărul a semnat un contract pe cinci sezoane cu Steaua şi îi are ca idoli pe Balotelli şi Neymar.

Alţi tineri care au făcut vizita medicală alături de echipa mare a Stelei şi pe care Reghe îi va antrena în următoarea perioadă: Robert Gavrilă, Costel Mehedinţiu, Ion Theodor, Mihai Rareş, Gabriel Simion, Daniel Benzar, Marian Obreaja şi Mihai Mario.

Sursă: digisport.ro

Cantonamente in Slovenia si Olanda

FC Steaua Bucuresti anunta ca jucatorii vor reveni din vacanta luni, 6 iunie, la ora 8:00, atunci cand este programata vizita medicala din cadrul Institutului National de Medicina Sportiva.

  • 6-15 iunie. Ros-albastrii se vor pregati la Domnesti pana pe data de 15 iunie, cand este programata deplasarea catre primul cantonament de vara, din Slovenia.
  • 15-30 iunie. Primul cantonament de vara, din Slovenia. Acolo, echipa va fi cazata la Grand Hotel Primus, din Ptuj, iar antrenamentele vor avea loc pana pe data de 30 iunie, cand delegatia Stelei va reveni in tara.
  • 3-16 iulie, Stelistii vor participa la cel de-al doilea turneu de pregatire, care va avea loc in Olanda. Echipa va fi cazata la Hotelul Bilderberg De Keizerskroon, din localitatea Apeldoorn.
Prima partida oficiala din sezonul viitor este finala Cupei Ligii Adeplast, programata pe 17 iulie, impotriva celor de la Concordia Chiajna.
Vom reveni cu detalii legate de partidele amicale din cele doua cantonamente!

Click imagine pentru acces la Forumul „Programul de pregătire și meciurile din perioada 6 iunie  – 16 iulie 2017”

 

XRay

5 comentarii la „Pregătirea de vară 2016 (1). Dinamo Zagreb – FC Steaua 0-0. Test bun al roș-albaștrilor

  1. dalexandru20

    Viitorul are de lucru acum ca are concurenta la media de varsta…
    Slab, foarte slab, daca era vorba de echipa a II-a era ok.
    Parca se intrec toti in a cobori calitatea fotbalului romanesc. Cei care vin nici nu stiu pentru cine joaca ca nu are cine sa le spuna unde sunt.
    A juca fotbal in Romania nu mai e o chestie de placere, onoare, traditie sau tranzitie(catre mai bine), este doar un loc de munca platit bine acum (din ce in ce mai putin de la an la an la noi) ceea ce ar fi ok, daca nu s-ar numi fotbal…

  2. xray Autor articol

    Am pus si o Notă în cronică despre Mario Mihai, 16 ani, unul dintre cele mai bune produse de la centrul de copii şi juniori.
    Puștiul a fost titular în primul meci, iar azi în minutul 77 Mario Mihai l-a inlocuit pe Jugurtha Hamroun.

Lasă un răspuns