Ca întotdeauna la un eșec, urlă „sirenele” în spațiul public anunțând catastrofa națională: „ce am fost și ce-am ajuns!”. În fond, cine suntem, domnilor? Un suporter roș-albastru, tiby_stelistu2000, ne-o spune franc printr-un colaj video sugestiv: „România săracă”.
Cum așa? Păi nu ne-a descris frumos Miorița: „Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai”. Ba da, însă omul sființește locul. Până și în poemul mioritic, aparent nevinovat, este vorba de o japcă plănuită de băștinași care nu au nimic sfânt în ei. De fapt, mai grav. E o crimă cu premeditare și tâlhărie la dumul mare „pe-o gură de rai”- cum zice balada. Sub acest aspect, Miorița sună ca o premoniție la jafurile suferite de țara noastră de-a lungul timpului. Poate și de aceea este considerată ca o creație fundamentală a românilor. Paradoxal, am făcut o epopee națională din cum ne-am îmbogățit unii, furând de la ceilalți, cei harnici și cinstiți, fără ca cineva să ne impiedice, deși se știa planul. Trist, dar adevărat!
Ca și baciul din Miorița, avem și „oiță bârsană” (SRI etc.), știm că suntem jefuiți și de cine, și, totuși, ne acceptăm impasibili soarta, exact ca moldoveanul din baladă: „Și de-o fi să mor… / Să spui ../ Ca să mă îngroape/ Aici pe-aproape…”. Ne facem planuri cum să ne „îngropăm”, nu cum să ne salvăm și să supraviețuim. Evident, nu este vorba de jefuirea unui individ, ci de avutul național. Dacă nu participăm, stăm pe margine și aplaudăm sau ne bocim soarta. Depinde în ce tabără de simpatizanți suntem: putere sau opoziție. De secole, în loc să ne unim forțele și să urnim țara spre un nivel de trai decent, am destructurat-o mereu la jumătatea drumului. Ne-am disociat în grupuri partizane și pe rând punem pe butuci ce au realizat ceilalți, ca într-un ciclu fără sfârșit.
Dincolo de latura mirifică a peisajului mioritic, realitate românească este și „un picior de iad” pentru mulți. Noi ceilalți, parcă trăim pe „alt picior” într-o lume paralelă. De zeci de ani vedem, dar trecem nepăsători și nu facem nimic. Ei, chiar nimic, nu. Îi numim generic „țigani”, unii dăm cu pietre, și cu asta ne spălăm pe mâini. Simplu. Nu? Însă este o pistă complet falsă. Mulți „români get-beget” sunt în aceeași sărăcie lucie.
Aurul verde a avut aceeași soartă. România despădurită de o pădure de șmecheri sub nasul și cu concursul nostru.
Ironia soartei, peste 70% dintre noi suntem tot săraci, chiar dacă nu ca în imaginile cutremurătoare de mai sus. Unii sunt săraci și fuduli, cărora totul le pute în jur. Stau doar pe margine și aruncă cu pietre. Alții, tot săraci dar „tranchilizați”, privesc România în glisare pe tobogan ca pe proprii copii în parc. Îi mai și ajută uneori să alunece, nu îi împiedică.
Ce ne unește pe toți? Sărăcia și voioșia cu care dărâmăm valorile, ălea puține câte au fost. Ce ne deosebește? Unii aruncă cu pietre la plesneală, alții asistă impasibili, atunci când nu aplaudă. La fel a fost în comunism, la fel este și în capitalismul de cumetrie, numai că am schimbat tabăra, ne-am vopsit și în loc de limbă de lemn URSS folosim limbă de lemn UE.
Revenim strict la fotbal. Pe modelul descris mai sus, după 1990 s-a pus pe butuci infrastructura sportului și s-a șters pe jos cu valorile. Inclusiv cu generația de aur, când o astfel de echipă care se naște o dată la 50-100 de ani.
Concret, pe 3 iunie 1998, România, deja calificată la Campionatul Mondial din Franța, învingea Paraguayul cu 3-2, într-un amical desfășurat pe stadionul din Ghencea. Ca întotdeaua, cohorta veșnic-nemulțumiților a invadat stadioanele și presa. Internetul nu, ca azi, pentru că majoritatea văzuse un calculator doar în magazine, în reviste sau la un „internet caffe”. Până și costurile unui abonament de internet erau ridicate în raport cu puterea de cumpărare a românului.
După acel meci, la conferința de presă, Iordănescu și Hagi au avut o intervenție dură la adresa presei, care prin criticile deșănțate i-a montat pe spectatori să înjure jucătorii.
Vă prezentăm un interesant documentar „În căutarea fotbalului pierdut” despre mărirea şi decăderea echipei naţionale în contextul socio-politic pe care tot noi românii l-am creat, nu marțienii.
Evident, toate personajele din reportaj au fost contemporane cu ambele faze: mărirea și decăderea. Însă tot ce este „de rău” nu depins de noi. Numai ce e „de bine”, nu?
După 1990, când s-a schimbat imnul național, am fost un pic dezamăgit de alegere. Versurile îmi păreau desuete. Parcă nu cadrau cu România secolului 20. Exact cum versurile imnului La Marseillaise îmi sună anacronice față de realitatea Franței. Dacă aș fi francez, nu aș putea vibra la niște versuri care mă trimit imaginar la arme împotriva unui dușman iluzoriu care, chipurile, ar ocupa țara, tot imaginar. Mai ales că Franța s-a născut liberă și secole la rând a fost un mare imperiu colonial. Poate numai dacă m-aș gândi la „tsunamiul cu imigranți” care a lovit Franța postbelică și efectele lui teroriste.
Ei bine, după 20 de ani am realizat că m-am înșelat cu imnul României. Este perfect și mereu actual. De secole trebuia să ne tot cântăm „Deșteaptă-te române!” până ne penetra conștientul și subconștientul. De aceea, la final, fac din imn o dedicație pentru noi toți. Clipul este și un subiect de studiu și concluzii.
Nu vă aruncați să dați în fotbaliști și staff. Exact ca ei este și societatea, în cuget și simțiri. După 1989 am pierdut treptat și ce mai aveam de preț ca nație: patriotismul. De fapt, am fost îndoctrinați de presa aservită și politicienii de carton să ni-l pierdem. Din păcate!
X Ray
Text revizuit.
@xray.
Foarte bun articolul ! O oglinda perfecta a societatii romanesti ! cand scrii un articol despre distrugerea echipelor si galeriilor de fotbal din Romania ? nu fac oare parte din acelasi plan obscur ?
Articol fain, iti dau dreptate in mare parte. Insa nu cred ca suntem pe locul 4 in lume la resurse naturale, asta e mai mult o gaga care ni s-a bagat in cap ca parte integranta a educatiei „omului de tip nou” din timpul odiosului. Iti pot enumera cel putin 10 tari cu resurse net superioare. Romania e bogata, dar bogata in diversitate. Avem petrol, aur, argint, etc. Din toate cate putin, aproape niciodata mai mult decat altii. Dincolo de asta, e bataie de joc felul in care se exploateaza aceste resurse. Prostia umana, combinata cu jocurile geopolitice ale Rusiei (in mod special) si altora, duc la o politica economica dupa ureche. Insa as mai adauga un comentariu: nu suntem singura natiune de prosti si dead-men walking. Istoria omenirii se caracterizeaza prin sisteme politico-economice structurate pe cam 1% baieti „dastepti”, si restul palmasi pt aia 1%. Ca a fost feudalism, comunism sau capitalism, numai metodele prin care cei 1% ii inrobesc pe ceilalti difera. La unii s-a facut prin forta, la altii prin minciuni si spalare de creier. In prezent traim la fel, avem niste „dastepti” care nu admit sa fie contrati, si restul care incearca in fiecare zi sa ajunga la ziua urmatoare. Gasca de „dastepti” manevreaza cum vrea Europa prin intermediul grupului Merkel, Hollande, Juncker, iar acestia controleaza restul institutiilor UE. Unde vreau sa ajung? Simplu. Gasca numita anterior dicteaza ce este politic corect, ce avem voie sa vedem la TV sau ziare, ce se invata in scoli, cine ocupa locurile de sclavi politici. Toti europenii sunt sunt prostiti dupa acelasi model. Lipsa de interes al populatiilor europene este exact ce doresc „dasteptii”. Fie ca suntem romani, ori austrieci, ori nemti dintr-un cartier mai muncitoresc, toti suntem coplesiti de teama sau de cantitatea de rahat informational turnata constant peste noi. Decaderea societatilor europene este evidenta, nu doar in Romania. La noi e doar mai rau decat la altii, dar si la ceilalti trendul este catre ma prost. Pe acest fundal, fotbalul nu mai este ce era in secolul trecut. La Euro se califica deja 3/4 dintre tarile participante, iar acolo e un fel de mini-camptionat mondial. Avem africani, sud-americani, etc care imbraca niste tricouri faine, habar n-au cuvintele de imn (sau ce inseamna spiritual). Apoi avem industriile farmaceutica si de echipament sportiv in plina demonstratie. Francezii au alergat cu Irlanda cam dublu decat norma, dar nimeni nu se intreaba de ce. O gheata de fotbal mai usoara sau un tricou care permite aerisirea superioara fac desigur o diferenta, si sunt disponibile numai pt anumite interese. Ma intreb de ce ar trebui un roman sa mai fie patimas vis-a-vis de nationala de fotbal. E doar o alta Liga Campionilor, in care se amesteca jucatorii altfel decat la cluburi. Prezentul e cam de rahat, de aceea nu prea ne mai pasa.
@fortuneteller
Prin „resurse” mă refer numai la zăcămintele de aur și argint, cumulate, exact cum scrie și în text. Nu sunt date dinainte de 1990, de pe vremea împușcatului. Dacă minte ANRM, mint și eu. Oricum nu contează locul, contează că avem, și nu puțin.
Evident, că la total resurse, de toate neamurile, nu suntem pe 4. De fapt, de regulă, topul se face numai pe o categorie de resurse (aur, argint, diamante, țiței etc.), nu la global.
Legat de fotbal, Portugalia în semi-finală. În calificări pentru Euro 2016, Portugalia – Albania 0 – 1 ! 🙂
Chiar si la aur si argint, nu suntem in primele 10 tari din lume. Conform Wikipedia:
Rank Continent Country or region Gold production (metric tons) in 2015
World World (rounded) 3,000
1 Asia China China 490
2 Aus-Oceania Australia Australia 300
3 Europe Russia Russia 242
4 Americas United States United States 200
5 Americas Canada Canada 150
6 Americas Peru Peru 150
7 Africa South Africa South Africa 140
8 Americas Mexico Mexico 120
9 Asia Uzbekistan Uzbekistan 103
10 Africa Ghana Ghana 85
11 Americas Brazil Brazil 80
12 Asia Indonesia Indonesia 75
13 Asia Papua New Guinea Papua New Guinea 50
Legat de fotbal, nu este o rusine sa te bata Islanda sau Albania. In anii 50 jucau fotbal cam 1000 de albanezi, deci calitatea fotbalului albanez era mizerabila. Acum joaca fotbal cam tot atatia albanezi cat romani. In plus, multi joaca in campionate vestice, chiar daca nu la echipe de top. Ne-au batut albanezii, nu e o rusine, ci realitatea faptului ca par mai solizi dpv fizic. Nu Burleanu sau Iordanescu sunt de vina, ci faptul ca de ani buni Liga 1 e un fel de comedie, in care smecheri gen Sumudica sau aruncatorii de pietre din Giulesti se dau victime, presa canta ode de bucurie de cate ori Steaua pierde (pe bune sau nu), iar in tribune sunt in medie cam 2000 de spectatori. In mod normal nu aveam nevoie de stadioane grandioase, ci de un campionat fara straini, bazat pe fair-play financiar si nu numai. Sunt de acord cu tine, romanul este prin natura fatalist, se crede (si este incurajat!) inferior din toate punctele de vedere, mai putin moral. In realitate romanul e cam ca toate natiile europene, nici mai bun , nici mai rau. Avem idioti, avem inteligenti, avem smenari (poate peste media europeana). Ce nu avem sigur e atitudinea confidenta a neamtului.
@fortuneteller
Faci confuzie între producția de aur(ce ai dat tu mai sus) și zăcământul de aur din pământ estimat.
@fortuneteller.
islanda are 100 de fotbalisti profesionisti si a jucat un fotbal bun, extrem de solid si pragmatic ….. pana la urma important este cum te pregatesti si cat de serios esti, cate sacrificii esti pregatit sa faci ca sa „recuperezi terenul” in fata marilor forte ……. iar mai presus de orice, ai nevoie de „inteligenta” (care este complet diferita de golanie)!
Inca un link pt rezervele miniere de aur: http://www.statista.com/statistics/248991/world-mine-reserves-of-gold-by-country/
Nici vorba de Romania. Cum ziceam, povesti inspirate de miturile epocii de aur.
@fortuneteller
Și aici faci o confuzie între rezerva de aur, ăla extras și care este în bănciile statelor respective și aurul care este în pământ neexploatat. 🙂
Eu vorbeam de cel din pământ. Zăcământele, nu depozitele(rezervele) sau producția de aur. 🙂
Inca un link pt rezervele miniere de aur: http://www.statista.com/statistics/248991/world-mine-reserves-of-gold-by-country/
Nici o confuzie, statistici diferite, aceeasi concluzie: nu suntem si nu avem ce ni se spune.
Fortuneteller, pricepe. Nu mă refer la cifre, ci la ce reprezintă cifrele ălea. Și în link-ul de sus sunt rezervele și producția de aur, nu zăcamintele.
Traseul aurului este așa: zăcământ estimat și neexploatat [tone] -> mină-productie [tone/an] -> lingouri –rezervele de aur în bănci ale statului [tone] Aurul se produce greu. Zăcământul este un minereu aurifer în care aurul este în cantități mici.
Uite aici: „Zăcămintele de aur din România figurează într-un top al celor mai mari mine şi zăcăminte de metal scump din lume, publicat recent de Natural Resources Holdings.„ Numai zăcământul de la Roşia Montană, al companiei Gabriel Resources, se situează pe locul 17 în top 50 mondial al zăcămintelor neexploatate.
Link aici
Pentru ce vorbești tu, rezerve, uite cum era în 2012 Topul tarilor cu cele mai mari rezerve de aur realizat de Business Insider și preluat de Gândul:
1. Statele Unite ale Americii – 8.133,5 tone de aur
SUA au detinut cel mai mult aur in 1952, cand rezerva era de 20.663 de tone, dar a scazut sub 10.000 de tone incepand cu anul 1968.
2. Germania – 3.395,5 tone de aur
Germania a vandut o importanta cantitate de aur din rezerva nationala, pentru monede comemorative. Intre anii 2008 si 2009, Bundesbank-ul a vandut aproape 6 tone, iar in ultimul an a mai vandut 4,7 tone de aur.
3. Italia – 2.451,8 tone de aur
Italia nu a vandut din rezerva de aur in ultimii ani de criza, desi in 2011 a existat o presiune din partea bancilor comerciale care voiau sa cumpere aur pentru a face fata testelor de stres.
….
Link aici
Și cu asta eu pun punct subiectului că nu are nicio relevanță la ideea articolului.
hai mai x-ray acum te agati de rezervele minerale care nu exista decat pe hartie …… „aurul bulgarilor’!
Sefu, n-am nimic de priceput, poate tu. Vrei sa crezi ce declara Gabriel Resources, n-ai decat. Linkul care l-am postat (erau mai multe) arata clar rezervele miniere, nu exploatarile sau rezervele bancare. De acord, n-ar nici o relevanta la ideea articolului, doar ca nu suntem asa de bogati cum credem, si deci nici prostia de a nu exploata corect nu e atat de imensa. Dar resursele, atatea cate sunt, sunt prost exploatate – de acord. Si ca la fotbal, presa are un rol major de santaj si influentare a deciziilor.
Unde am scris ca a declarat ceva „Gabriel Resources”. :)))
Scrie clar: „zăcământul de la Roşia Montană, al companiei Gabriel Resources…”, iar cei care declară sunt Natural Resources Holdings. Nu Gabriel, nu Ceaușescu.
Citez: „Zăcămintele de aur din România figurează într-o top al celor mai mari mine şi zăcăminte de metal scump din lume, publicat recent de Natural Resources Holdings. Natural Resources Holdings a realizat un raport ce cuprinde un top 50 al minelor în producţie şi al zăcămintelor neexploatate şi care avertizează cu privire la reducerea, în următorii ani, a rezervelor exploatabile de aur din lume.
Dintr-o listă iniţială de 1.896 de companii, autorii raportului au identificat 212 entităţi – publice, private – care deţin 439 de zăcăminte de aur ce conţin fiecare peste un milion de uncii Troy (o uncie Troy este echivalentul a 31,1 grame), se arată în raportul „Clasamentul minelor şi depozitelor de aur 2012”, realizat de NRH Research.
Autorii raportului notează că Pebble (depozit de aur în SUA, Alaska), Reko (Pakistan), Donlin (SUA), KSM (Canada) şi Roşia Montană (România), care reprezintă aproape 20% din depozitele de aur neexploatate cuprinse în raport, sunt „puţin probabil să devină mine pentru 10-30 de ani”
E scris în articolul unde am dat link-ul. http://www.gandul.info/financiar/top-50-al-celor-mai-mari-mine-si-zacaminte-de-aur-din-lume-pe-ce-loc-se-afla-aurul-romaniei-estimarile-rezervelor-de-la-rosia-montana-bucium-si-certej-9915538
Datele statistice nu sunt măsurate de autori, ci sunt furnizate de agențiile nationale de specialitate. În wikipedia pe care ai citat-o poate să scrie/modifice oricine.
Bine mai, vrei sa fie pe locul 4, pardon 17, asa sa fie. M-am grabit si am scris Gabriel resources in loc de Natural Resources, dar asta tot nu justifica pozitia in topul mondial. Aia e parerea ta, parerea mea e ca nu avem atat cat credem. Romania e bogata, dar bogata in diversitate, nu in cantitate. Multe resurse, putine insa in cantitati relevante. Si intr-adevar, cea mai importanta resursa pt societate si economie, resursa umana, este f prost utilizata. Neamtul face planuri, dar nu stie sa se adapteze cand planurile o iau razna. Americanii nu prea stiu sa faca planuri, dar schimba pe traseu, stiu sa se adapteze. Romanii nu stiu sa faca nici planuri, nici sa se adapteze f bine, ci sa supravietuiasca. Ideea articolului tau ramane valabila indiferent de pozitia reala in clasamantul zacamintelor de aur si/sau argint.
@fortuneteller.
romania este bogata in labareala ….. si asta se datoreaza acelui 1% mentionat anterior care nu pare capabil sa impuna o linie coerenta de conducere!
@vitto.
Vorbe, vorbe. Acel 1% impune exact linia de conducere pe care o doreste. Doar ca nu e ce am vrea noi. In definitiv ii doare in tocul pantofului de efectele „liniei” asupra celor 99%, ei sunt motivati doar de ce-i afetcteaza personal.
Mi-e mila de xray. Saracul vrea sa dovedeasca o prostie nationalista si se zbate cu tot soiul de linkuri care nici macar nu-l ajuta. Cifrele de la Rosia Montana sunt false, umflate cu pompa de PR, dovada fiind faptul ca nu sunt recunoscute de nicio institutie de specialitate. Rosia Montana e un mit, un show creat pentru ochii investitorilor, o perdea de fum pentru speculatori.
Exista atatea tari in care mineritul de aur e mult mai profitabil – te duci, de-exemplu, in Peru ca ai zone uriase de unde se extrage aur. Dar nu mineritul de aur a fost intentia lui Frank Timis ci speculatia. Daca te uiti pe istoria sa personala, a inceput in Australia niste afaceri in domeniul mineritului, a incercat sa extraga aur si… a esuat. E mai eficient sa te joci pe bursa cu promisiuni decat sa scoti aur dintr-o tara europeana, in care apar activistii pro-mediu din prima secunda (asa cum s-a intamplat si la noi acum 16 ani, cu Greenpeace, Alburnus Maior si celelalte initiative).
PS. @fortuneteller a zis-o cel mai bine. Resursa umana e cea mai importanta resursa si la aia suntem penibili. O tara bogata se poate lipsi de resurse naturale atata timp cat oamenii sai produc mai bine si mai de calitate; o tara saraca moare cu aurul de gat, vaicarindu-se ca ii fura cineva bogatia.
Exemplu de sportivitate, să te recunoști învins chiar dacă tu erai mare favorit, nu să razi tot ce-ți iese în cale, acolo și apoi acasă.
Video. Belgieni i-au felicitat pe galezi după calificarea în semifinalele Euro. Belgienii au imitat chiar celebrul pasillo, când echipa campioană este felicitată de adversară în acest mod imediat după câştigarea matematică a titlului. Clipul a fost postat pe twiter de North Wales Yellows și Bleacher Report UK
@xray.
Frumos gest.
Articolul ridica niste probleme valide care se tot discuta din ’89 incoace; cred ca ar trebui sa discutam mai degraba despre solutii, ce este de facut, cum ne putem implica, sa ne intrebam ce putem noi face sa fie mai bine. Exista diverse initiative, grupuri sau asociatii care incearca sa trezeasca constiinta nationala a oamenilor, insa din pacate , si datorita securistilor care inca se afla in functii importante in institutiile statului, acestea inca nu au succesul pe care si-l doresc. Pana atunci va tot trebui sa ascultam si sa citim pareri antiromanesti gen Alex H.
@harald.
pareri anti-romanesti, pareri pro-romanesti…..aiurea….parerile trebuie sa fie coerente, lucide si INTELIGENTE! altfel sa fim seriosi, dar lumea este bantuita de o multime de cretini, indiferent de locul de unde se revendica ei!
sigur, daca vrem sa fim onesti trebuie sa admitem ca in romania incultura si impostura par a fi cu adevarat dominate ……. la noi lipsa de educatie este istorica si astfel suntem predispusi genetic la manipulare, ceea ce genereaza monstruozitati si anomalii social-politice extreme!
Dacă nu s-a înțeles din text, fac următoarele precizari explicite:
– Articolul nu este pentru a ridica osanale resurselor minerale din România și a face topuri mondiale umflate. Că este pe locul 1 sau 100 nu contează în ideea articolului. Datele nu sunt produse de autor, ci sunt preluate date publice prezentate de organizații de specialitate. Dacă unii „deștepți” au cântărit cu mâna lor resursele și dețin alțe date, „adevărate”, să le publice. Le spun că niciodată cifra reală și zonările exacte nu sunt dezvăluite, fiind secret de stat în orice colț al lumii. Cele publice sunt estimări grosiere.
E logic, din moment ce toate războaiele se duc pentru a deține sau a controla resursele, indiferent că ele sunt mascate cu motive religioase sau de regim social. Globalizarea este o standardizare universală care ne permite să comunicăm și să interacționăm productiv (util și eficient) între noi dincolo de barierele statale, idiologice, sociale sau tehnologice, nu „ce-i al tău e al nostru”. Ieșirea Angliei din UE e un semn că structura de tip comunist CAER a dat în fabulă: „noi vrem egalitate, dar nu pentru căței”. După URSS, CSI și CAER, și UE e pe cale de a destrăma visul Europei de a fi USA 2.
– Articolul nu analizează în niciun fel mineritul aurifer din România. Roșia Montană nici măcar nu este menționată în text. Nu aurul este cauza sărăcirii României. Clipurile sunt doar exemple cum sunt gestionate resursele minerale de către stat și resursele umane din România. Obiectivul unei națiuni e să prospere producând valori, nu să vândă comori!
– Articolul nu este un semnal de alarmă cu probleme noi sau vechi care frământă țara din ’89 încoace și nici nu și-a propus să caute soluții.
NU!
Articolul încearcă să răspundă la întrebarea: „suntem îndreptățiți să cerem mai mult în raport cu ceea ce am dat fiecare dintre noi?”
Concluzia articolului este că avem ceea ce merităm, conform zicalei: „cum îți așterni, așa dormi”!
@xray.
NU SUNTEM INDREPTATITI! cel putin la fotbal sigur NU……….
Hai lasa blablabla-urile! Ai spus o chestie neadevarata, a venit cineva sa te corecteze si ai intrat in xray-mode, adica scris kilometrul de platitudini ca sa plictisesti omul si sa renunte la a mai intra in controversa cu tine. E veche treaba asta, probabil antrenament specific informatorilor, ca sa scoata maximum de barfe de la colegii de serviciu.
Mai trebuia sa ne zici de aurul dacic, ala extras de deci din minele inexistente de aur din vremea lor.
@alexandru-h
Uneori pari mai ager decât te arată tasta. Uneori! Refuz să mai intru în jocul tău, mai ales că tu nici măcar nu citești articolele scrise de mine. Chiar tu ai spus.
Tu vânezi pe aici doar adrenalină din comentarii pe contre, să-ți mai alungi și tu monotonia. În cazul că ai senzații de somn și la comentariile mele, nu te mai forța cu lectura lor să-ți iasă ochii din orbite de plictiseală. Citește și tu altceva, că internetul e mare…
Apropo, nu îți răspunsesem ție. Nici măcar nu te băgasem în seamă la primul tău comentariu, pentru că erai paralel cu articolul. Erai în numărul tău de boceală cu gura până la urechi. Tu comentai comentariile, după cum ți-am spus mai sus.
Ref. la comentarii lungi… râde ciob de oală spartă. :))
@alexandru-h.
alexander…… fara rautate!