home
26-08-14

Ludogorets-Steaua 1-0(6-5 d.l.p)! Adio CL! Succes in EL! [update]

Steaua nu a reusit sa profite de avantajul luat in tur, 1-0, fiind doar la cateva minute distanta de noua calificare in grupele Ligii Campionilor. Ludogoret a restabilit egalitatea prin Wanderson spre final si in ciuda faptului ca ros-albastrii au avut un avantaj imens la loviturile de departajare, cu fostul dinamovist aparand intre buturi, Rapa nu a reusit sa transforme ultimul penalti, dupa ce si Paul Parvulescu ratase in prealabil.

Mansa retur a disputei cu Ludogoret a debutat nefast pentru campioana Romaniei, in conditiile in care, in minutul 5, Costel Gilca s-a vazut pus in situatia de a-l inlocui pe Cristi Tanase, accidentat, cu Nicusor Stanciu. La reluare, Sanmartean si-a insirat adversarii ca margelele pe ata si l-a servit ideal pe Keseru in gura portii. Varful Stelei, insa, a continuat neinspirat, cu o reluare imprecisa din 5 metri. Bulgarii au raspuns, zece minute mai tarziu, printr-un atac supranumeric, finalizat de Aleksandrov cu o minge trimisa din zona punctului cu var direct pe Arlauskis.

In minutul 22, Sanmartean a luat la pret de matineu defensiva lui Ludogoret, dar finalizarea nu a fost pe masura driblingurilor sale fermecatoare, iar tabela de pe "Vasil Levski" a ramas nemodificata. Fabio Espinho l-a evidentiat pe Arlauskis cu un sut in forta din faza fixa, plasat la coltul scurt, la care lituanianul din poarta Stelei a intervenit providential.

Prima parte s-a incheiat cu o noua ocazie de gol in dreptul gazdelor, care au profitat de lipsa de reactie a lui Latovlevici, patrunzand prin Aleksandrov, a carui pasa a trecut milimetric pe langa bocancul lui Misidjan.

Misidjan a dat cep ocaziilor si in partea secunda, printr-o torpila de la peste 30 de metri care a mers peste transversala portii lui Arlauskis. In minutul 64, polonezul Szukala a irosit cea mai buna sansa de gol a oaspetilor, dupa o lovitura de cap direct in stalpul din stanga lui Stoianov. Dupa un dribling superb in marginea careului, Stanciu nu a izbutit sa cadreze, la un atac in care Stoianov parea tintuit pe linia portii (70). Arlauskis a fost magistral pe final, cand a dat multa siguranta propriei defensive la lovitura de cap din apropiere a nou-intratului Dani Abalo (79).

Returul de pe Vasil Levski a fost similar ca deznodamant cu jocul disputat in urma cu o saptamana, in conditiile in care, Wanderson, introdus pe teren in minutul 85, a reusit sa restabileasca egalitatea la general cu un voleu splendid de la semidistanta.

In prelungiri, Moti a fost foarte aproape de golul de 2-0 al bulgarilor. Arlauskis a deviat extraordinar cu varful degetelor de sub transversala. Tot Arlauskis avea sa scoata si in fata tunisianului Hamza, in minutul 97. Spre final, Steaua si-a creat un imens avantaj la loviturile de departajare, dupa ce Stoianov l-a faultat in postura de ultim aparator pe Varela, iar bulgarii l-au introdus intre buturi pe fostul dinamovist Cosmin Moti.

Spre final, Steaua si-a creat un imens avantaj la loviturile de departajare, dupa ce Stoianov l-a faultat in postura de ultim aparator pe Varela, iar bulgarii l-au introdus intre buturi pe fostul dinamovist Cosmin Moti.

Parvulescu a aratat primul semn de slabiciune, cand a ratat fata in fata cu Moti. Wanderson, cel care a impins jocul in prelungiri, a ratat la randul sau, astfel incat, dupa alte cateva serii de lovituri de pedeapsa, s-a ajuns la "moarte subita". Fabio Espinho a transformat pentru 6-5, in timp ce Cornel Rapa a reusit contraperformanta de a trimite slab langa bara, suficient ca Moti sa se intinda precum o pantera si sa anuleze visul stelistilor.

LUDOGORET: Stoianov - Caicara, Terziev, Moti, Minev - Dyakov, Fabio Espinho - Misidjan (Wanderson 84), Marcelinho, M. Aleksandrov (Abalo 77) - Bezjak (Hamza 77)
Rezerve: Cvorovic, Choco, Anicet Abel, Dani Abalo, Zlatinski, Wanderson, Hamza

STEAUA: Arlauskis - Rapa, Szukala, Varela, Latovlevici (Parvulescu 67) - Prepelita, Breeveld - Popa, Sanmartean (L. Filip 83), Tanase (N. Stanciu 5) - Keseru
Rezerve: Cojocaru - Filip, Iancu, Stanciu, Pirvulescu, Neagu, Vilceanu.

Arbitru: Undiano Mallenco (Spania)

Cartonase galbene: Terziev 40, C. Moti 57, Diakov 63, Stoianov 74, Bezjak 77/ Latovlevici 60, Varela 64, Breeveld 72, Parvulescu 89, Prepelita 100
Cartonase rosii: Stoianov 117
Stadion: Vasil Levski

Sursa: Onlinesport.ro


Declaratii dupa meci
Costel Galca:
" A fost un joc special. În prima repriză am jucat destul de bine și ne-am creat câteva ocazii de gol. În cea de-a doua parte au început să se vadă schimbările făcute forțat, cum a fost cea a lui Tănase din primul minut.

Eu cred că accidentarea sa a fost una intenționată, iar cel care l-a contrat a știut că este lovit de mai multă vreme și a venit special pentru a-l scoate din joc. Din păcate, și Latovlevici a ieșit de pe teren tot din motive medicale.

Dacă făceam schimbările pe care mi le-aș fi dorit, cu siguranță că am fi stat mai sus în teren și n-am mai fi primit golul din minutul 90. Asta a fost problema, deoarece am cedat mare parte din jumătatea noastră pe final.

Avem nevoie de jucători, am spus în nenumărate rânduri asta. Pentru mine cel de acum sunt oricum niste eroi, au încercat mereu să se adapteze la niște rigori noi.

Am luat acel gol printr-o execuție extraordinară, apoi am sperat la lovitura liberă dictată după eliminarea portarului să punem mingea pe poartă și să fie gol. N-a fost să fie, însă. Adevărul este că toți ne așteptam să ne calificăm în grupele Champions League.


Lucian Sânmărtean :
Seară neagră pentru noi, nu prea sunt multe de spus. Sunt trist, fiindcă am pierdut pe final. A fost o lipsă de concentrare la ultima fază, în minutul 90 nu ai voie să primești gol. Ludogorets este o echipă bună care ne-a presat, dar noi am avut câteva ocazii de gol și puteam schimba jocul. Așa, am ajuns să ne lăsăm dominați la un moment dat. Am încercat să strângem și să închidem culoarele de joc, pentru că ei jucau foarte bine între linii.

Am avut câteva oportunități mari de a înscrie, păcat că n-am făcut-o. La 11 metri e loterie și se poate întâmpla orice. Asta se întâmplă la fotbal, echipa care este pusă sub presiune mereu va face greșeli. E trist, fiindcă am avut jocul în mână. Păcat, mare păcat. Eram foarte aproape să realizăm ceea ce ne-am dorit. Cred că dacă reușeam să înscriem alta era soarta jocului.
"

Claudiu Keșeru :
"Concluzii nu vreau să trag. Știu că este o seară foarte tristă, toți am avut capul plecat în vestiar. Vom încerca să ne concentrăm pe celelalte obiective. La final, fanii au vrut să ne arate că sunt dezamăgiți, așa cum eram și noi.

E una din cele mai triste seri din cariera mea. Nu pot să mă gândesc mai departe de seara aceasta, pentru că va fi una lungă. Suporterii ne-au arătat că erau nemulțumiți, așa cum eram și noi. Au făcut deplasarea în număr mare la Sofia și își doreau foarte mult o victorie.
Faptul că am intrat în prelungiri a fost meritat pentru ei, dar golul ne-a surprins pe toți, într-un moment în care chiar credeam că vom ajunge în grupele UEFA Champions League... A venit așa și ne-a surprins pe toți. Mi-e greu să vorbesc, pentru că sunt foarte dezamăgit.


Cosmin Moţi , Ludogorets:
"Am vrut să-l faultez pe Varela la faza din final, dar nu am putut. Pînă la urmă avea să fie meciul vieţii mele. Nu mi-a fost teamă deloc la penalty-uri. Nu aveam nici o presiune.

Dacă nu apăram nici un penalty, nu era nici o problemă. E mult spus că am umilit Steaua. E mult pînă la umilinţă. Nu am bătut primul pentru că aşa am vrut eu, eram primul care trebuia să execute şi în timpul regulamentar.

La Rîpă şi Pîrvulescu m-am dus la noroc, pe ceilalţi îi văzusem cum bat, antrenorul cu portarii avea o listă cu ei, mi-a arătat unde bat. Pe cei care au ratat i-am văzut speriaţi, timoraţi. Nu îmi dau seama de ce.
Cu siguranţă unii mă vor urî, făceam nişte mişcări la penalty-uri, mă lua şi pe mine rîsul.



O seara trista pentru lumea ros albastra, campionii ratand calificarea in grupele Champions League la loviturile de departajare de la 11 m, dupa cum vara asta au mai ratat Cupa Romaniei cu Reghekampf si Supercupa cu Galca. De data asta au avut calificarea in buzunar pana in minutul 90, ceea ce face si mai dureros esecul!

Desi suntem cu totii suparati de eliminarea din Champions League, exista doar un singur raspuns pentru esec: SUCCESUL!

Steaua va continua parcursul european, in grupele Europa League, pentru a 11-a oara consecutiv!
Le dorim sa aiba in Europa League cel putin succesul din sezonul 2012-2013.

Fortza STEAUA!!!


XRay

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!