home
07-10-13

Care este rolul tau Mitica?

Imaginați-vă că ați avea un subordonat pe care l-ați făcut responsabil de rezultatele unui întreg departament din cadrul firmei și că acesta ar găsi în orice moment explicații pentru rezultatele slabe ale departamentului, toate aceste motive ocolind ideea că el ar avea măcar o singură responsabilitate sau vreo vină. Nu e așa că prima măsură pe care ați adopta-o ar fi înlocuirea acestuia?

În rândurile scrise mai sus, i-am făcut portretul șefului fotbalului românesc de club. Este inutil să fac o evaluare amănunțită a campionatului intern de fotbal. Decăderea acestuia este reprezentată de lipsa de performanțe la nivel european, de scandaluri, concedieri la buchet a antrenorilor încă din prima jumătate a unui campionat, de absența jucătorilor de valoare care să facă salturi la echipa Națională încă de la juniori.

În aceste condiții, nonșalant și destins, superior și sfătos, domnul Mitică Dragomir vine și ne explică de ce avem un campionat slab. „Guvernul nu dă bani, țara e săracă, nu există oameni de afaceri care să investească”. Dragomir reușește într-un mod machiavelic să deturneze atenția de la propria-i persoană și de la propriile-i responsabilități, iar media sportivă mai degrabă îl curtează, cunoscute fiindu-i capacitățile de a șantaja și de a cenzura redactori și editorialiști.

Automat putem veni cu întrebarea: „Dacă lucrurile stau așa cum au fost evidențiate mai sus, să înțelegem că nu vom avea niciodată un fotbal mai puternic în țara noastră?”. Pentru că, acceptând faptul că de-a lungul secolelor, România nu a fost chiar o țară bogată și nici politicul nu s-a dat peste cap pentru a investi în fotbal, iar șansele pentru ca lucrurile să se schimbe în bine sunt extrem de reduse, mă gândesc că poate nici nu ar mai trebui ca să ne mai punem speranțe.

Este dezgustătoare această tactică parșivă utilizată de Dragomir: „Banii nu sunt treaba mea, este vorba de Guvern și de Consiliile Locale, comisiile nu sunt influențate de mine, ele sunt independente”. Atunci care este rolul tău Mitică? Negocierea sumelor din cadrul licitațiilor pentru operatorii de televiziune care doresc să transmită meciurile din Liga 1? Aceia sunt bani care vin oricum în baza unor oferte, nu este vorba de un efort intelectual sau de marketing care să presupună o strategie aparte din partea LPF.

Nici un demers oficial făcut pe lângă guvernele României, nici o propunere de finanțare pusă pe masa guvernanților pentru a se implementa un proiect de susținere a centrelor de tineret. Nici o campanie de sensibilizare a suporterilor de fotbal din această țărișoară, una de tip „Dați un leu pentru Ateneu”. Nici o campanie de strângere de fonduri comunitare (există ONG-uri specializate în acest domeniu, care strâng sume considerabile pentru rezolvarea unor probleme sociale), nici un plan de investiții pentru dezvoltarea unui anumit număr de centre de juniori la nivel național.

Vă întrebam în finalul primului paragraf dacă nu v-ați schimba angajatul care ar ieși în față cu scuze fără a-și asuma vreo responsabilitate. Ei bine, tragedia noastră este că pe Mitică Dragomir nu există nimeni care să îl schimbe și nici nu este evaluat după rezultatele obținute de echipele românești de club în competițiile europene sau după numărul centrelor de juniori care dau jucători în Liga 1 și la echipa națională de fotbal.

Il Soldatino

via asavoaeicatalin.wordpress.com

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3